Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából a felét sikerült lelécezni a tetőnek fél 2-re. El is jöttünk haza mert úgy ítéltem meg hogy elég is lesz egy rövidebb nap a hosszú hétvégére. Sajnos a bal vállamra ismét rásérültem. Egyszerűen képtelen vagyok kikeveredni ebből a húzódásos/szakadásos állapotból.
    Hazafelé lemostam Szemit és összefutottunk a család többi részével akik épp cipőt voltak vásárolni. Mekizés után jöttünk is haza.
    Ma délelőtt kiporszívózom Szemit és talán Csillagot is. Délután megyünk moziba a lányokkal. Pirul a pandát nézzük meg.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt kitakarítottam Szemit. Porszívóztam és lemostam elég sok műanyag elemet de ráuntam. A műanyagápolóval egy koszréteget le tudtam szedni de ez egy hosszú folyamat lesz szerintem. Majd apránként megcsinálgatom.ú
    Délután elmentünk moziba. Úgy volt hogy Boldi és Adri itthon marad de végül az egész család eljött. A rajzfilm számomra feledhető volt de a lányok élvezték. Boldi már az elején unta de kivárta a végét.
    Ma remélem fel tudjuk lövöldözni a maradék lécezést és tovább tudunk lépni a lambériázás és bádogozás részre
    Szép napot mindnekinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem tudtunk elmenni dolgozni mert kollégám gyerekére kellett vigyáznia. Azt mondta beteg de lehet a sztrájk miatt volt. Ma már tudunk menni és a tegnapi célt ma teljesíteni.
    Délelőtt hivatalos ügyekben telefonálgattam de semmi eredménye nem lett.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sikerült beléceznünk az egész tetőt. Ma fogopárazást csináljuk ha nem hozzák meg a bádogot. Ha igen akkor a ragaljával fogunk vacakolni. Egyszerre fogjuk készíteni a dobozolást és az ereszvonali beszellőztetést a lefolyórendszerrel. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok. Tegnap felraktuk az összes fogópárt és kakasülőt és foglalkoztunk kicsit a szegéssel is. Ma dolgozunk de nem ott. Felrakunk 2 lefolyót és körbeszegünk egy kéményt. Remélem délre végzünk mert ma még autót akarok szerelni. Vettem Szemihez a rugó közé egy felfújható légzsák féleséget azt akarom beépíteni. A folyamatos terhelés miatt lapul a hátulja és ez zavar.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap feleslegesen mentünk el dolgozni. Az első helyen ugyan össze tudtuk állítani a lefolyókat de felszerelni nem tudtuk mert elfelejtettek hozzá bilincset hozni. A kéményszegélyre oda sem mentünk mert nem volt tetőkibúvó amire épp csak egy hónapjuk volt a beszerzésére. :Y :W Szóval nagyjából 50 percet dolgoztunk és jöttünk is haza.
    Itthon elvittem szerelmemet boltba és utána nekiálltam beépíteni Szemibe a rugóerősítőt. Elég szívás volt de megérte.
    [kép] előtte
    [kép] utána
    [kép] így néz ki beépítve. 1,8bar nyomásra fújtam fel és 4cm+ emelt terhelve ami nagyon jó adat. Ráálltam a vonóhorogra és nagyjából 2cm.-t tudtam lenyomni a 110 kilómmal. Sikeres volt és megérte azt a 26e ft.-ot amit költöttem rá.
    Délután megnéztem a F1. időmérőt. Végre nem a merci van elöl! :C
    Ma misére egyedül megyek Szemivel és apámnál csak picit időzök mert mennem kell megnézni egy felújításos munkát Érden. Szerelmem bebuszozik fehérvárra és közösen megyünk megnézni a munkát. Picit kettesben leszünk mert ma vagyunk 16 évesek! :))
    Már egy egész szép kort kibírt velem ami nagy szó! Valami rendszerhiba lehet nála mert ennyi ideig nem lehet kibírni egy ember mellett, főleg ha az én vagyok. Én még mindig teljesen oda vagyok érte és minden gyermekünkért (Adrit is ide értve). Nem nagyon hittem ebben a holtodiglan dologba, főleg egy válás után de már rezeg a léc.
    Szép napot mindnekinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egyedül mentem misére majd apámhoz bedobtam az ellátmányt és a mekiben felszedtem szerelmemet. Kettesben mentünk megnézni egy tetőfelújítást Érden. Én kitettem őt a helyi plázánál nézelődni és addig én elmentem felmérni. Úgy néz ki hogy lesz valami ebből a munkából is. Dél volt mire hazaértünk.
    Délután káosz futamot megnéztem ahol azért volt min izgulni. Sajnos az RB.-k kiestek de izgalmas idény elé nézünk.
    Ma elkezdjük a ragalját bezárni. Egyben visszük a lambériát a rovarhálót és szellőzőlécet és az ereszcsatornát. Remélem a hátsó hosszú oldallal és a köszönő oldallal végzünk. Meglátjuk hogy haladunk majd.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Tegnap nekiálltunk a ragaljának és a hátsó hosszú oldalon teljesen, az utcafronton a csatornán kívül minden egyebet beépítettünk. Ha ezzel a tempóval haladunk akkor valszeg szerdán érünk körbe. meglátjuk hogy haladunk. Szerencsére az időjárás velünk van és ez azért segít kicsit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kikecmeregtünk a szívós részből a ragaljával. Sajnos nem sikerült elérni a kitűzött célt de legalább a vápás részen túl vagyunk ami amúgy nem lett volna szívás ha nem fekve kellett volna hozzáférhetetlen helyen ügyködni. Egy bontásra ítélt terasztetőn bohóckodunk ami majd 1x le lesz bontva de nem most. Ma már nyílt terepen ügyködünk és ha minden jól megy akkor túljutunk a ragalján és akár az oromdeszkás részen is. A héten be akarom fejezni annyira hogy az ezért járó pénzt fel tudjam venni.
    Csillagot elvittük autóvillamossági szerelőhöz hogy nézze át mert vacakolt a kp. zár és a szélvédő fűtés se működik. Szemit pénteken viszem szerelőhöz olajcserére és fékezésnél remeg a kormány amit meg kell nézni és ki kell javítani.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából végeztünk azzal amit elterveztem. Ma túljuthatunk a bádogozáson és még a padláson 4 helyen fel kell támasztani a taréjszelement. Még egy könnyűszerkezetes falat is kell építenünk ami plusz ahhoz képest ami az eredeti vállalásomban volt. Szerintem hétfőn vagy kedden tudjuk megindítani a cserepezést. Előre kirakjuk az él mellett és bevágjuk majd lekúpozzuk majd a végén rakjuk be az egészeket.
    Már várom a hétvégét mert elég rendesen fáj a bal vállam. Többféle krémet kipróbáltam már de szinte semmit nem érnek.
    Tegnap fodrásznál volt szerelmem. Már nagyon hosszú volt a haja de pont akkorra volt beírva hajvágásra amikor Boldi kórházban volt és csak mostanra tudtak időpontot adni neki másikat.
    Kicsit lent voltak ebéd után a jó időben a kukacosunkkal. Hétvégén lemegyünk mindannyian mert a lányok már nagyon akarják. Bicózás és játszóterezés lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a bádogozást és ma a szomszéd régi tetője és az új tető közötti könnyűszerkezetes falat fogjuk építeni. Korábban eljövünk mert be kell mennünk deszkáért az előző munkához és vinnem kell Szemit is ma szerelőhöz. Olajcsere és fékezésnél remeg a kormány amit meg kell javítani. Vagy futómű vagy féktárcsa,.
    Tegnap kiderült hogy a vevő visszalépett szerelmem apukájának a lakásvételétől. Még a legnagyobb részt nem fizette ki a vételárból mert az hitelből fedezte volna, csak annyira megnövekedtek a törlesztőrészletek hogy nem merte bevállalni a 30M kölcsönt. Most vissza kell majd utalnunk 1,4M ft-ot. Ez van.
    Nagyon hulla vagyok! Múlt hét végén nem tudtam rendesen kipihenni magamat ezért teljesen elfáradtam. 2 nap pihi kelleni fog mert a vállam is hasogat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hulla vagyok! Még reggel lemegyek és kiszerelem Masniból az akksit feltölteni és délután lemegyek a gyerekekkel játszóra de többnyire henyélni fogok. Persze árajánlatot kell gyártanom és ahhoz sokat kell számolgatni mindenféle anyagot. Azzal el is leszek egész délelőtt.
    Tegnap a szomszéd felőli oldalfalat készítettük el és a cserepet hozzájavítottuk. El is ment az idő vele szépen. Hazafelé felvettük a maradék deszkát és miután leraktam az állványomnál kivittem Szemit a szervizbe. Elvileg ma megjavítják.
    [kép]
    [kép]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel kiszereltem az akksit Masniból és felraktam töltőre. Elvittem volna Röszivel szerelmemet boltba de abban is lemerült az akku. :Y Gyalogoltunk egyet és úgy vásároltunk be. Délelőtt árajánlatokat kértem be anyagra és számoltam. Délután visszakaptuk szemit a szerelőtől. olajcsere 4 szűrővel és elöl komplett tárcsa+betét csere. Remegés megoldva bár kicsit bosszant hogy valami olcsóbb fék került beszerelésre és ezért a fékhatás kisebb lett. Lehet csak még össze kell kopnia de nem hinném. Ilyenkor átnézetem a kocsit ha találnak még valamit azt javítsák meg. Találtak egy gázolajszivárgást a porlasztónál amit megoldottak. Állítólag már minden gázolajos volt. Nem éreztem a szagát de jó hogy nem gyulladtam fel. :F Most elvileg rendben van Szemi. Mióta megvettem már 8e km.-t beletekertem.
    Délután lementünk játszóra a gyerekekkel. Fújt a szél ezért annyira nem volt jó idő.
    Ma közösen megyünk apámhoz a családdal. Én misézek a gyerekek papáznak és kutyáznak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel családostól mentünk misére. Nyilván csak én ültem be és ők elmentek apámhoz. Szerelmemet teljesen kiborították a rosszalkodásukkal. Hazafelé meki és kivittük Adrit meccsre. A barátja Cula focizik valami libakergetőben és az ő meccsükre ment. utána persze maradt még pasizni.
    Velünk semmi nem történt már a nap folyamán. Lementünk játszózni a gyerekekkel és estefelé futamot néztem. Jó volt...
    Érdekes hogy hirtelen sok ukrán gyermek került ide. Tele volt velük a játszótér. Nem zavart csak lejegyeztem.
    Ma nekiállunk a cserepezésnek. cakkosan berakjuk az él mellett és nekiállunk a vágásnak. Nem tudom a bal kezem hogy fogja bírni mert eléggé kivan purcanva de majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap megkezdtük a cserepezést. Ennél a felületkezelésnél és hajlásszögnél kénytelenek vagyunk előre kirakni és bevágni az élek és vápák mellett majd lekúpozni az egészet és csak a legvégén berakni az egész cserepeket.
    Egy egész tűrhető tempóban haladtunk. Ha nem szól közbe az időjárás akkor csütörtök délig végezhetünk a cserépvágással. Ha ez így lenne akkor a héten meg lenne a kúpozás is és jövő hétre csak az egész cserepezés maradna. Majd alakul. Már tovább kellene haladnunk mert várnak ránk máshol is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Kicsit rákapcsoltunk mert holnapra nagy esőt ígérnek és addigra végezni szeretnék a cserépvágással. Mára már csak a lépcsőház két oldalán a rövid élek belső fele és a vápák maradtak. Ha ezzel végzünk akkor már csak apróságok lesznek amit még le kell kaszabolni. Ha mégsem esne az eső akkor be tudnánk még a héten fejezni a kúpozást és már csak az egész cserepek berakása lenne. Még mondjuk körbe kell burkolni OSB.-vel a lépcsőházat de az már csak egy pár órás meló.
    Tegnap miután hazaértem még visszamentem szerelmemmel sütizni . Kis randi kettesben. Kellett nekünk mert már idegbeteg lesz az én Mónikám a gyerekektől.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon hulla vagyok! Kezdem felélni minden erőtartalékomat de azért még kitartok. Ez a rohadt cserepezés úgy feléli mindenemet hogy csak ketten vagyunk rá, el sem tudom mondani. Országos nagy esőzést ígértek és egyelőre semmi nincs belőle. Most nem tudom eldönteni mi legyen. Elinduljunk vagy sem. :F
    Tegnap befejeztünk majdnem minden cserépvágást. gyakorlatilag 99%-ban kész vagyunk és már csak a mezőt kellene beraknunk.
    Szép napot mindnekinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elmentünk dolgozni de mire oda értünk elkezdett esni az eső ezért haza is jöttünk. Egy percet sem dolgoztunk. Hazafelé beugrottunk menetes talpat venni az állványomhoz. 16db.-ot vettem mert a következő nagyobb munkánál kelleni fog az állványom.
    Hazaérve még visszamentünk szerelmemmel és Boldival vásárolni.
    Ma még nem tudom mi lesz. Délig lennénk amúgy is mert emberem megy tanfolyamra. Lehet maradunk. Feleslegesen nem akarok ma is elmenni és leautózni 170km.-t.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap úgy döntöttem nem megyünk el dolgozni. Ebeké lett a hét vége. Ezen a héten nem napi hanem heti tervem volt. Mégpedig az hogy sikerül bevágni az összes cserepet és lekúpozzuk az egész tetőt. Ebből a kúpozás maradt csak el. Sajnos már tovább kellett volna mennünk mert máshol is várnak ránk. Elígérkeztem jövő hét második felében egy kocsibeálló szerkezetépítéséhez de inkább a végén fogunk odaérni ha szerencsénk van és nem fog többet esni az eső.
    Még délelőtt árajánlatokat gyártottam és adtam le. Ki tudja lesz e bármelyikből valami.
    Ma reggel megyünk Csillagért mert holnapra kell az autó. Nem sikerült megjavítani a szélvédő fűtést. A kp. zár elvileg rendben van így most ez nem lesz megoldva. Más terv nincs.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nálunk szakad a hó és a kocsikon meg is áll. Köszönjük április.
    Tegnap délután mentünk Csillagért. Egy biztos, mégpedig az hogy soha nem fogunk ide többet autót hozni. Hosszú volt és a súlyosabb problémákra rá sem nézett. Egy huszas volt hogy az ajtókban megnézte és ahol kellett kicserélte a vezetékeket. Nem érdekel az ár csak ez olyan mintha engem kihívnának beázást megszüntetni és itt ott megigazítanám a cserepet és a javára azt mondanám ahhoz mást kell hívni.
    Ma reggeli mise után elviszem apámat szavazni utána hazajőve elmegyünk mi is szerelmemmel mert délután el kell mennem megnézni egy munkát. Amíg én munkanézőben leszek addig szerelmem elmegy a gyerekekkel cipőt vásárolni és Sárinak átmeneti kabátot.
    Mindenki menjen el szavazni!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnapi mise után elvittem apámat szavazni. Olyan gyenge már az öreg hogy hiába vittem be egészen a kapuig autóval a szavazáshoz már le kellett ülnie mert kifáradt. Kicsit ledöbbentem hogy mennyire gyenge az öregem.
    Hazaérve délelőtt még leszavaztunk mi is. Nem titkolom hogy mi nem erre a rezsimre szavaztunk. Oké hogy nem győztünk de 2/3-ad?! Úgy látom amíg Viktor él addig teljesen esélytelen a változás. Esetleg ha totál csődbe megy az ország . :F Túl kell lépni ezen és dolgozni tovább.
    Ma le kellene kúpozni az egész tetőt mert nem fogunk végezni időben. Lehet hogy ez egy túlórás nap lesz emiatt.Holnap nem megyünk mert dolgom van. ezt majd holnap leírom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi tervet sikerült teljesítenünk. Persze ennek az volt az ára hogy totál elkészültünk az erőnkkel. Készítettem pár fotót. [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    Ma elkezdek egy tetőfedő tanfolyamot végezni. Sajnos annyira megszigorították a számlázási lehetőséget hogy el kell végeznem egy OKJ.-s tanfolyamot ami állami bizonyítványt ad hogy a tevékenységi körömbe fel tudjam venni a tetőfedést is. Amióta világ a világ fednek is az ácsok kis hazánkban de valahogy a 3+3 milliós támogatás miatt eltörölték. Persze hogy sokan a támogatást tetőjavításra akarják igénybe venni ami miatt teljesen beszűkül az amúgy is alacsony szakember gárda. Persze mindez nem ingyenes. A végén fél misimbe fog fájni. Elvileg júniusra lesz is bizonyítványom. Szerencsére havonta csak 2x vagy 3x kell eljárnom a világ végére. Ma lesz az első alkalom és ebben a hónapban ha jól emlékszem még 1x kell mennem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még ébredezek! Tegnap este fél 11.-kor "bekopogott" hozzánk a TEK! Azt sem tudtam hol vagyok. Kikiabáltam hogy ki az még az ágyból, erre valami olyasmit kiabáltak be hogy az alsó szomszéd és ömlik a víz lefelé tőlünk. Mivel úgy ijedtünk fel nem is érzékeltem hogy nem az alsó szomszéd hangja (akivel nagyon jóban vagyunk) Hanem egy teljesen más hang. Kikecmeregtünk és felkaptunk pár rongyot magunkra. Rögtön az jutott eszembe hogy le kell szerelni a strang ajtaját hogy meg tudjuk nézni. Közben az én Mónikám ajtót nyitott és álig felfegyverkezett rohamrendőrök néztek rá meglepődve. Rögtön kijelentették hogy biztosan rossz helyen járnak és mutattak neki egy fényképet. Az átlós lakásban lévő albérlő volt rajta. Elnézést kértek és ott folytatták a dörömbölést. A gyerekek mindezt átaludták. Hozzáteszem én nem is találkoztam a hatósággal mert mire felöltöztem az én Mónikám már jött be és mondta hogy téves. Nagyon nehezen aludtunk vissza. Őrület! Utána itt nevetgéltünk azon hogy szerelmem majd összeszarta magát amikor ajtót nyitott. ;] :DDD
    Tegnap megkezdődött a tetőfedő képzésem. Egy szintfelmérőt kellett írni ami úgy zajlott hogy megkaptuk a válaszokat amiket át kellett másolni. Még össz. 4 alkalommal kell leautóznom Kecskemétre ami tőlünk 168km.-re van és meg is van a hivatalos papírom amivel fel tudom venni a tevékenységi körömbe a tetőfedést. Csak délig voltunk és jöttünk is haza.
    Ma be kell cserepeznünk a tetőt. Velünk jön harmadik embernek egy régi segítségem így gyorsabban fogunk végezni.
    szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugis éjszakánk volt és még a TEK se nézett be hozzánk. ;]
    Tegnap egész hamar befejeztük a cserepezést. Sokat dobott a plusz egy ember a cserepezésen. Ma már csak egy kis simogatás lesz. Felteszünk 3 lefolyót és bezárjuk a lépcsőház elejét ideiglenesen OSB. lappal. Majd egyszer valamikor betesznek egy ablakot és körbeszigetelik. Ez bennünket már nem érint. Utána összecsomagolunk és átköltözünk egy másik helyre ahol egy kocsibeálló szerkezetét dobjuk össze.
    Ma mennek Boldival GOKI.-ba kontrollra szerelmemék. Igazából már nem izgulunk mert utoljára az értékek már egész jók voltak. Nyilván valamit találni fognak mert ott olyanok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük és levonultunk. Mindez képekben.
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    Az egész utca örült hogy levonulunk és megdicsértek milyen szép lett. Ebben az utcában a 2. tetőt készítettem. Reméljük lesz még pár.
    Áthordtuk a cuccunkat egy előző munkához ahol egy kocsibeállónak a szerkezetét készítjük el. Szegény Szemi :U [kép] A légrugó szépen dolgozik még ilyen terhelés alatt is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    azzal kezdem ami a tegnapiból lemaradt. Boldit megnézték a GOKI.-ban és minden rendben találtatott. 3,2 nyomást mértek de neki az is rendben van. Legközelebb ide csak jövő év januárjában kell jönni. :))
    Tegnap nekikezdtünk egy kocsibeállónak és egész szépen haladtunk is vele. Még nagyjából egy nap és befejeztük a szerkezetépítést. Elvileg ma el kellene mennünk egy kéményt körbeszegni + egy tetőkibúvót beépíteni és még 2 lefolyót felszerelni de az eső nagyon durván esik. Majd 6 körül meglátjuk mit mutat a radarkép. Ha nem javul a helyzet akkor hétfőre marad ez a meló.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap káosz napunk volt. Reggel egy esőszünetben úgy döntöttem hogy elmegyünk dolgozni. Amikor odaértünk a háztól 100 méterre elásta magát Szemi a földúton ami mocsárrá változott. Egy 4x4-es Jeep húzott ki minket fix talajra és onnan gyalog vittünk be mindent hogy meg tudjuk csinálni a kéményszegélyt és a tetőkibúvót. [kép] A ház és az út...
    [kép] és Szemi az akció után.... Hazafelé le kellett mosnom az egész autót mert azért így nem maradhatott. Dél után nem sokkal végeztünk és legalább többet ide sem kell jönnünk.
    Délután elmentem kettesben szerelmemmel Győrbe a plázába nézelődni és kávézni. Mondjuk legközelebb az ottani Árkádba megyünk mert ez egy vacak volt.
    Ma mise és utána jövök haza. Kocsit kellene takarítanom de nem lesz olyan idő hogy nekiálljak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggeli misén mondták hogy ezen a héten vasárnap a húsvét miatt fél 6-kor kezdődik a mise. Jó korán kell majd indulnom hogy odaérjek. Apámnál csak pár percet voltam és jöttem is el.
    Még délelőtt lementem és Szeminél kerestem hogy hol ázhat be. Egy helyen ázik de egyszerűen nem találtam hogy hol. Érdekes mert amikor megvettem nem volt ilyen gond vele és most is álló helyzetben talált be a víz reggelre és nem menet közben. :F Délután már semmi nem történt velünk. Én szerettem volna elmenni valamerre de Sári az utóbbi időben annyi hisztit levert hogy szerelmem nem akart így útnak indulni.
    Ma reményeim szerint befejezzük a kocsibeálló szerkezetépítését és elköltözünk apámhoz a bakokkal. Múlt év közepe óta nem volt ott nála mert munkahelyről munkahelyre vittük a cuccot. Most magasabb állványra váltunk mert ez alacsony lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délre végeztünk a kocsibeálló szerkezetépítéssel. [kép] Valami ilyesmi lett. Visszahurcoltam a bakokat és pallókat apámhoz mert most magasabb helyen fogunk dolgozni. Hónapok óta nem volt nála a bakállványom mert építkezésről építkezésre költöztettem.
    Ma reggel bérelek egy nagyobb utánfutót és elhordjuk a fémállványomat a következő munkához . Az első körből visszafelé veszek fát a holnap munkához és azt kivisszük az épülethez. Egy bejárat feletti kis védőtetőt készítünk. Nagyjából egy nap és egy pici lesz. Ki is fogja tenni a napunkat ez a költözködés.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sajnos nem sikerült befejeznünk azt a kis tetőt amit a bejárati ajtó fölé kezdtünk építeni. Nem nagy de elszaladt az idő rendesen. Sajnos emberem benézett egy méretet és bontani-újraépíteni is kellett egy részen. És még vezetni is mennie kellett szóval el voltunk átkozva rendesen. Ma reggel vissza kell mennünk egy órás melóra. Utána tovább megyünk és állványozni fogunk a következő bontós-építős munkánál. Mivel húsvét jön itt meg is állunk mert nem szeretném az ünnepekre szétszedni a tetőt.
    Tegnap szerelmem jött haza a boltból Masnival és egy nagy csattanás után bent maradt a kuplung pedál. Gondolom bowden megadta magát. Holnapra meg is van a programom. Még autót is akarok takarítani mert az elmerülős akció után csodásan néz ki Szemi belülről. Csillagot is ki kell porszívózni mert az is csupa retek.
    Szép napot mindnekinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap azzal kezdtük a napot hogy befejeztük azt a kis tetőt amit egy bejárati ajtó elé építettünk. [kép] Onnan átmentünk és beállványoztunk egy oldalt hogy rendesen tudjunk dolgozni a következő munkánál. Az építés előtt/közben a korlátokra lábdeszkát is csavaroztunk hogy perfekt legyen az állványzat. [kép] Az utcafronton kezdünk. Sajnos ennyi az összes anyagom de venni akarok még legalább ennyit Időben hazaértem ezért el tudtuk haza vontatni Masnit. A váltónál szakadt le a kuplungbowden vége. Elzarándokoltam a kedvenc autós boltunkba és vettem hozzá alkatrészt. Reggel amint pirkad megyek le és megszerelem. Utána autótakarítás!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel lementem és 1 órán át küzdöttem hogy Masniban kicseréljem a kuplung bowdent de egyszerűen nem tudtam a pedálnál beakasztani. Mivel úgy kellett befeküdnöm hozzá ezért már fájt a nyakam és a karom is. Feladtam és ma újra megpróbálom.
    Még délelőtt kitakarítottam Szemit és Csillagot is kiporszívóztuk. Most nagyjából rendben vannak az autók. El is ment a nap és délután már nem történt semmi velünk.
    Mára csak az autószerelés a terv. Esetleg ha olyan lesz az idő lemegyünk a játszóra. Tegnap is amíg szerelmem porszívózta Csillagot lent voltam a gyerekekkel. Adri az apjánál van és holnap érkezik haza.
    Szép napot mindnekinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel újra nekiálltam a kuplung bowden szerelésnek. Az lett a vége hogy köszörültem egy keveset belőle és azonnal beakadt. Remélem megnyomásnál nem fog majd kiakadni emiatt. Szerintem egy tizeddel nagyobb átmérőjű volt az a hengeres rész mint a lyuk amin át kellett volna férnie ezért nem ment át. Nem láttam csak tapogattam. =Utána a beállítással szívtam de a végén rájöttem hogy kell beállítani hogy ne legyen magasan a pedál de még rendesen kiemeljen.
    Ma azért keltem ilyen korán mert fél 6-kor kezdődik a mise. Illetve nem is mise lesz hanem Húsvéti feltámadási szertartás. Nem is lesz a fél 8-as mise amire amúgy járok.
    Napközben elmegyünk Adriét Pestre és valami minigolfozásra megyünk családostól. Remélem jól fogjuk magunkat érezni.
    Szép húsvétot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel majdnem két órás volt a Húsvéti feltámadás szertartás. Volt ott nagy méretű tisztító tűz az udvaron és utána még egy feltuningolt mise is. Utána gyorsan beugrottam apámhoz az ellátmánnyal és jöttem is haza.
    Még délelőtt elindultunk Adriért Pestre és miután felvettük elmentünk minigolfozni. Készített pár képet szerelmem.
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép] Indulás előtt.
    Engem annyira nem fogott meg ez a golf ezért kerülni fogom...
    Ma meglocsoltam már szerelmemet a legolcsóbb és legbüdösebb kölnivel ami kapható. A többi lányra ugyanez vár. Valamikor a nap folyamán elmegyünk kettesben az én Mónikámmal randizni. Valami cukrászda lesz belőle.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sima nap volt. Reggel meglocsoltuk a lányokat hogy ne hervadjanak el és semmi extra nem történt . Még dél után elmentem szerelmemmel kettesben cukrászdába és ettünk egy sütit.
    Ma nekiállunk a héjazatcserének. Cserép le-lécezés le-új fólia és nagyobb ellenléc után ugyanaz a cserép vissza. Elleszünk vele pár hetet. Remélem nem botlunk bele valami eget rengető hibába.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiálltunk a tetőfelújításnak. Természetesen mint afféle bontási munkánál itt is azonnal belefutottunk pár érdekes dologba. Valahogy az élszarufa lejjebb sikerült a srácoknak mint a csonkaszarufák. Ezek a dolgok számomra feldolgozhatatlanok amikor azt látom hogy a lécek vége valahogy az éltől fel vannak mókolva. Eddig ez hogy állt meg? :F Szerencsére azzal a módszerrel ahogy mi csináljuk szinte lényegtelen az élszarufa magassága csak ők nem azzal a módszerrel dolgoztak. Ez a tipikus "fogd meg a söröm" brigád járt itt. Sebaj, majd javítjuk. Úgy terveztem egy hét egy oldal, de már izgulhatok ezek láttán hogy megleszünk e egy hét alatt.
    Ma újra megkezdi az ovit Boldizsárunk a nagy műtéti leállás után. Cseppet sem várja de muszáj közösségbe mennie mert szoknia kell. Meglátjuk hogy illeszkedik vissza.
    Szép napot mindnekinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Idegileg felél ez a tetőfelújítás. Ahogy haladunk lefelé találkozunk cifra dolgokkal amit javítanunk kell de elég nehéz ügy. Valahogy kívülről minden szebbnek és jobbnak látszódik mint amikor bontjuk. Az hogy belefutunk megoldandó problémákba azt is jelenti hogy lassulunk. Amit terveztem befejezési céldátumnak az már látóhatáron sincs. Igyekeznünk kellene mert a következő tetőfelújítást májusra ígértem. Bele kell törődnöm hogy ez van.
    Tegnap Boldizsárunk is megkezdte ismét az ovit. Dadus akit nem nagyon csípünk tett róla hogy ne örömmel menjen be. :(( Azért állítólag jól érezte magát. Homokozott az udvaron de egyelőre csak egyedül játszik.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap legalább jó idő volt ehhez a szívásos munkához. Valamivel jobban haladtunk de azért nem lobogott a hajunk a menetszélben. Elvileg ma végzünk ezen az oldalon a bontással és visszalécezéssel és remélem még jut idő valamennyit visszacserepezni is. Meglátjuk hogy mit enged majd az időjárás mert esőt jósoltak.
    Elvileg holnap is dolgozunk de ez is nagyban függ az időjárástól.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elmentünk de minek... Kb. 1 órát (se) dolgoztunk és jöhettünk haza. Bementem kedvenc tüzépemre fóliát és kúprögzítőt venni mert kelleni fog ide. Hazafelé mentem amikor jött a hír hogy apám és húga tönkre tetették a simkártyáját egy telefonos boltban. Megpróbálták belefaragni a 30 éves westeles kártyát a mai modern telefonba. Meghalt... Persze ezt pont azon a napon tették amikor jött volna a telekom bekötni neki az internetet. Nyilván fel szerette volna hívni a szerelő és nyilván nem tudta. Bementünk szerelmemmel és Boldival és elvittem a Telekomhoz hogy adjanak egy új Sim kártyát. Az öreg ragaszkodik a számához és csak ő személyesen tudta elintézni a dolgot. Már életében nem kell többet újat készíttetnie mert olyat kapott amit még lehet kisebbre venni.
    Ma újra nekifutunk a munkának. Remélem sikerül egy darabon kicserélni a fóliát és a lécezést.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap csak reggel esett az eső ezért tudtunk nap közben termelni. Azt nem mondom hogy öles léptekkel haladtunk, de egy szakaszon sikerült újra cserélni a lécet és az elporladt fóliát.
    Sajnos az esőben ismét beázott Szemi. Most már tudom honnan jön a víz ezért tudom szűkíteni a kört. Vagy a napfénytető vízlevezetője ázik vagy pedig a tetősín első feltámaszkodási pontja. Ez utóbbit szét is szedtem és raktam szigetelőt a lába alá. Meglátjuk használni fog e. Sajnos előfordulhat hogy elkezdtem terhelni a tetősínt,(4 palló+létra+6 vasbak egyszerre) és ez megölte a vízzáró réteget. Ennek mindenképpen utána kell járnom mert nem akarom hogy minden egyes esőnél álljon a víz a kocsiban.
    Ma misére velem jön az én Mónikám. Beülni nem fog hanem addig bevásárol és apámnál megvár.
    Még délelőtt lehet ránézek még 1x a beázásra. Meglátom. Meg kellene bontanom a tetőkárpitot ahhoz pedig nem sok kedvem van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel kettesben mentünk be Fehérvárra. Mónikám elment bevásárolni és apámnál találkoztunk. Én miséztem egyet. Reggeli a mekiben és jöttünk is haza. Én mindenképpen szerelni akartam Szemit mert zavart a beázás. Külön öntöttem vizet a napfénytető vízlevezető csövébe és kiderült hogy a bal oldali el van dugulva és ez okozza a beázást. Ha csak kevés esett akkor át sem jutott a napfénytetőn az eső. Ha kicsivel erősebben de rövid ideig akkor átjutott de alul ázott, ha pedig ömlött az eső akkor átjutott és alul és felül is ázott mert feltelt a levezető cső. Kipucolni szinte esélytelen volt és szétszedni nem tudtam ezért egy pót csövet tettem be amit külön levezettem. Problémát megoldottam, igaz közben eláztattam ott mindent a sok betöltött vízzel. :DDD Szerelés közben véletlenül megkarcolta az ajtóm a mellettem álló autó díszlécét ezért betétlap töltés is volt. Legközelebb jobban figyelek a biztosító meg rendezi a dolgot. Ennyi... :F
    Ma tetőfedő képzésre megyek Kecskemétre. Jó hogy 160km.-re van tőlünk így autókázhatok egész nap. Gyakorlati óránk lesz amire nagyon kíváncsi vagyok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ez a tegnapi fejtágítás.... No comment. Olyan arcoknak lesz majd papírja hogy számlázhatnak tetőfedésből akik garantáltan telerakják majd az építőipari szégyenfalat. Jövő hétfőn újabb gyakorlat lesz de szerintem azt kihagyom. Ha esni fog elmegyek, de amúgy érdektelen. Emberekkel arról vitatkozok hogy az első sor lécet mennyire kell ütni mikor a neten ott van fehéren feketén az alkalmazási útmutatóban hogy mennyi az annyi. Ők 30-ra akarták ütni de 33 a hivatalos méret. Végül 30 lett. Fogok én velük vitatkozni?!
    Most nem értem olyan hamar haza de nem szaladtam túl. Ma visszatérünk a tetőfelújításhoz. Holnapra ismét nagy mennyiségű esőt jósolnak. Remélem nem lesz belőle semmi mert már unom a sok vizet.
    Szép napot mindnekinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap még úgy ahogy haladtunk bár korábban kellett eljönnünk. Emberem ment vezetni ezért 2-kor befejeztük a melót. Ha ma nem lesz esőnap akkor végre befejezzük ezt az oldalt és áttelepítjük a következő oldalra az állványt. Ez a tervünk de ki tudja mi lesz belőle.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel az esőre várva nem indultunk el időben dolgozni. Annyira ígérték és nem jött. Majd 9 körül elmentünk és akkor jött meg. Azután ha esett beálltunk a rag alá amikor nem akkor pedig dolgoztunk. Már nem sok meló volt ezen az oldalon és azt azért be tudtuk fejezni. Ma állványbontás és továbbépítéssel kezdünk. Remélem most egy darabig nem fog esni az eső mert a kukim kivan vele.
    Beázást szerintem megoldottam de sajnos még nincs kiszáradva a padló ezért nehéz megítélni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Mostanra vakartam össze a gépemet. Tegnap felhívott szerelmem hogy kékhalálozik a gép win. betöltése közben. Kiderült hogy a vga. vacakol. Kicseréltem egy másikra és most jó. Közben újra kellett telepítenem a Chrome.-ot is mert nem indult el. Öröm és boldogság. Pár kép az állapotokról ami a gépemben uralkodik. [kép]
    [kép]
    [kép]
    Hol vannak már azok az idők amikor folyamatosan szereltem és újítottam.
    Tegnap átállványoztunk és nekiálltunk bontani a belső oldalt. [kép]
    [kép] söröskupak a harangcsavar helyett. :DDD :F
    [kép] erről pedig nincs mit mondanom. Sajnos alap hibákat vétettek akik készítették ezt a tetőt amit csak a teljes bontással tudnánk javítani de erre se idő se pénz. Amit tudunk azért kihozunk belőle de elbeszélgetnék szívesen a "mesterrel" aki okozta ezt a tetőt a mértani alapszabályok betartásáról és ennek elmaradása esetén a tetőszerkezetre gyakorolt negatív hatásokról.
    Ma folytatjuk a vesszőfutásunkat. Ezen a munkán csak átrágni tudjuk magunkat és vissza se nézni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sikerült átfóliáznunk és beléceznünk az egyik oldalát a belső résznek. Nem volt egyszerű de túljutottunk rajta.
    Hétvégén pihi. Ma bemegyünk apámhoz családostól hogy kicsit unokázzon a gyerekek pedig elrohangálnak az udvaron a kutyával.
    Tegnap egyik megállásom után valami furcsa daráló hang volt elindulásnál és utána az első fékezésnél. ABS. ikon ki is jelzett a műszerfalon és úgy is maradt. Beszéltem a szerelővel és azt mondta hogy valszeg a jeladó ment tönkre. Jövő pénteken szerviz...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt elmentem pár dolgot venni a melóhoz. Végre kaptam normális 1/2"-1/4" átalakítót az ütvecsavarozómhoz. Egyszerűen nem lehet jót kapni mert hamar szétveri őket a gép. Úgy döntöttem a héten hogy a 10 éves Hilti ütvecsavarozómat nyugdíjazom és helyette egy Milwaukee.-t veszek. [link] Semmi bajom nincs a Hiltivel, sőőőőt .... Nemrég volt javításon az egyik gépem aminek 1/4"-os a befogója és tönkre tettem egy szar magyar bittel a tokmányát ami 41e ft.-ba fájt a javítási költsége ami kicsit mellbe vágott. Igaz 3 nap alatt kész volt és nyomhattuk vele tovább a melót.
    Délután meglátogattuk apámat a gyerekekkel. Nagyon örült nekünk. [kép] Lenyírtam nála azt az 5m2 füvet mert már eléggé le van passzolva az öreg. Kicsit beszélgettünk a jó időben.
    Ma reggeli mise után még beugrok hozzá pár szóra és megnézem rendben van e. Nagy tervem nincs mára. Próbálgatom Szemit hogy az ABS. jellel lehet e vele normálisan közlekedni. Ha jó idő lesz lemegyünk a játszóra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel mentem misére és pár fékezés után eltűnt az ABS ikon. Amikor újra indítottam felvillant a többi ikonnal de elaludt ahogy kell. Érthetetlen. :F
    Tegnap semmi érdemleges dolog nem történt velünk. Délután lementünk a játszóra kicsit a gyerekekkel és elmentünk inni egy limonádét.
    Ma folytatjuk a bontást és építést. Megpróbálunk ezen a héten úgy ténykedni hogy csak annyit bontunk ki amennyit vissza is tudunk fedni mert változékony időt ígérnek a jósok.
    Sikerült beszélnem egy helybeli emberrel akinek az udvarán olyan állvány van ami nekem is és megvenném az övét. Állítólag majd fél év múlva akar megválni tőle. Meglátjuk mi lesz addigra. Nekem mondjuk most kellene és a következő munkához.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap továbbaraszoltunk a tetőjavítási projektben. Most elértünk egy olyan fázisba hogy többé kevésbé védett minden a beázástól és csak olyanhoz nyúlhatunk amivel ezt nem kockáztatjuk mert a hétre elég változékony időt jósolnak. Azért nap mint nap megajándékoz újabb és újabb érdekességgel ez a munka. Most épp a vápa és élszarufa "egyenességén" lepődtem meg. Hogy ezt hogy nem vették észre és nem javították. Hihetetlen.
    Ma délelőtt jön hozzánk a Hiltis területi képviselőm. Remélem minél több repi cuccot sikerül kihúzni belőle. Majd jól átnézzük az autóját. ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap minden is hátráltatott minket. A vápát épp csak be tudtuk vágni amikor jött hozzám a Hilti területi képviselőm. Beszélgetni kellett vele egy fél órácskát, majd ebéd és utána jött a Bramacos területi képviselőm, majd a végén elkezdett esni az eső.= alig haladtunk tegnap is.
    Egyedüli pozitívum hogy megjött az új ütvecsavarozóm. Ez egy köztes gép a 200Nm és az 550Nm közé a maga 339Nm nyomatékával. Azt hittem könnyebb lesz és nem szakítja le az oldalunkat ha folyamatosan magunknál tartjuk de tévedtem. Ez azért még a nehéz kategória bár rövidebb mint a SID8-as Hilti. Most mindenféle gép beszerzését felfüggesztem egy időre mert túl sokba kerül.
    Tegnap tornán volt Boldi. Nagyon élvezi a játékos fejlesztést és szépen megnyílt tőle. Már az oviban is szóba áll az óvónőkkel és az ottani fejlesztőkkel. Mindenki el van ájulva hogy mennyit mesél. Ezt mi alig akarjuk elhinni.
    Mit is írjak a ami napról. Azt tervezem hogy végre kikerülünk ebből a vápás részből és továbblépünk a következő oldalra.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák