Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap az eső és a szél elintézte hogy ne tudjak elmenni dolgozni. Itthoni semmittevésé volt a főszerep. Rátelefonáltam a futárcégre hozzák e az ülést és mondták hogy bedöglött valami autó és amiatt csak 2.-án kapom meg legkorábban. Jó hogy a 21. században 3 hetet kell várnom egy csomagra. Ez van... Nem is én lettem volna ha ez nem így alakul.
    Mai tervem nem sok. Valamikor befaragom a fát a talpba és tévét nézek. Se díszíteni se takarítani nem fogok. Az ajándékbontást és a díszítést megfotózom és együtt örülök a családdal.
    Mindenkinek áldott karácsonyt.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Lezajlott a karácsonyi ajándékozás. Mindenki mindennek örült és mindenki a másikéval játszott. Képek is készültek de majd később teszek fel mert át kell válogatni. Ma kipiheni szerelmem az ünnep előtti hajsza fáradalmait. Én Adri szekrényét fogom összeszerelni addig amíg el nem viszi az apja.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma ráérősek vagyunk. Csak pár képet teszek fel a tegnapról mert annyira azért nem lettek jók. gyerekek a fán.
    mindenki díszíti
    Közvetlenül ajibontás előtt.
    Maga a bontás.
    (L:https://prohardver.hu/dl/upc/2019-12/26/18666_yro1t0mgbppx4vey_81196179_2843999495664956_6349612713341091840_o.jpg)(/L)A konyhát építem össze
    És amikor már minden gyerek főz. Amikor már mindenki játszik egy megnyugodva az én igazi szerelmemmel.
    A kedvencem amikor azt kérem nézzenek rám egy fotó erejéig de iszonyat zavarom a játékot. :DDD
    Nagyjából mindenki kapott olyat aminek nagyon örül. És Sári kifejezetten örül annak hogy Boldi kapott egy nagy dömpert és kiskocsit mert azt ki is sajátította magának. Katica konyhájával pedig mindenki főz. Sok aji nem került képekre de igazából nem is lényeges. Nagy volt az öröm és ez mindent megért. Szerelmem kapott egy kenyérsütőt amivel tegnap már 2 vekni kenyeret készített is. Nagyon finom lett! Én kaptam egy Nokia 800-at ami végre tudja azt amit nekem kell.
    Tegnap délelőtt Adri Ikeás gardróbszekrényét szereltük össze. Szép-szép de az összeszerelési idő?! :Y :W Ő már nem volt jelen mert vitte az apja el. Ott telefont kap Samsung S9+.
    Ma bemegyünk apámhoz látogatóba és utána Mekizünk egyet.
    Szép karácsonyt mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma korán keltünk mert amint nyit a bolt édesem megy vásárolni. 9 körül indulunk anyósomhoz látogatóba.
    Tegnap délelőtt lementem és kiszereltem a légtömegmérőt Röfiből megpucolni. Vettem direkt ilyen tisztítót amivel a két vékony érzékelőt le lehet rendezni. Dél körül elmentünk apámhoz látogatóba. Örült nekünk az öreg és a kutyák is. Gyerekek rosszalkodtak kicsit és amikor tarthatatlanná kezdett válni a helyzet átmentünk a mekibe ebédelni. Délután már nem történt semmi velünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elmentünk anyósomékhoz kicsit ünnepelni. Semmi komoly esemény nem történt. Megnéztem a tetőt amit szépen sikerült befejezniük. Gyerekek elvoltak és jött szerelmem bátyja is a barátnőjével. Mindenki degeszre zabálta magát és eljöttünk.
    Ma megyek dolgozni mert be kellene hamarosan fejeznem a kocsibeállót. Volt kollégám fia fog velem jönni és lehet maradni is fog nálam. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a nagy zabálások után jó volt kicsit dolgozni. Lambériáztunk, léceztünk és felszórtuk az OSB.-t is. Még a két oldalát is leszegtük így ma fel tudom ütni a bádogot. Reggel mise után bemegyek apámhoz átöltözni és majd onnan megyek dolgozni. Nagy dolgokat nem akarok tenni csak annyira szeretnék előre lépni hogy holnap tutira befejezzük a kocsibeállót.
    Sajnos most szerelmem betegedett le. Úgy látszik végig megy az egész családon ez a kórság.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a reggeli mise után apámnál átöltöztem és utána elmentem felszerelni a csatornát a kocsibeállóhoz. Szép zöld színű csatorna hogy passzoljon a zsindelyhez. 1 után végeztem és jöttem is haza. Ma megyünk a gyerekkel és fellövöldözzük a zsindelyt. Még a tetejét el kell szegni és kész is vagyunk. Holnap valamikor a nap folyamán megyek Adriért Pestre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sikeresen befejeztük a zsindelyezést, bár reggel jól megszívtuk. Mivel brutál fagy volt és a szabad ég alatt volt a fedőanyag ezért az totálisan összefagyott. Be kellett vinnünk az összeset a lakásba hogy kiolvadjon annyira hogy szét tudjuk szedni. Nagyon vidám esemény volt! :Y Ilyen lett
    A zsindely.
    Viszonylag hamar végeztünk a hátráltatással együtt is. 3-kor már jöhettünk is haza. Volt még egy kellemetlen esemény is. A volt kollégám fia volt velem aki úgy nézett ki hogy jönni szeretne folyamatosan de az anyja aki utál engem megtorpedózta a közös munkánkat. Esetleg még egy másik ember is szóba jöhet akinek pénzügyi érdeke fűződik ahhoz hogy nála dolgozzon. Sajnálom hogy nem a gyerek érdekeit nézik. Ez egy rövid munkakapcsolat volt....
    Mindjárt indulok Adriért Pestre hogy időben itthon legyen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jó volna valami összefoglalót írnom az elmúlt évről de nehezen megy. Semmivel többet nem jelentett a tegnapi nap mint az év többi napja. Reggel elmentem Adriért Pestre és fél 10 felé már itthon is voltunk. Ő készülődött is kisvártatva mert ment a barátnőjéhez bulizni.
    A 2019-es év nehezen indult. Alig volt meló és pénzünk sem volt sok. A kilátásaink elég gyászosak voltak de valahogy mégis túléltük az első pár hónapot. Amint elkezdett kitavaszodni megindultak a saját munkák és lettek megkeresések is. Az év végére pedig egész jó lendületet vettünk. Gyakorlatilag a nyár végére összeszedtük magunkat anyagilag és egy normális iskolakezdést tudtunk Katicának biztosítani. Nem kellett mindenből a legvacakabbat megvenni hanem tudtunk jó minőségű cuccokat venni. Karácsonyra is mindenki azt kapta ami a vágya volt. Munkában remélem ebben az évben jobban fognak szaladni a dolgok mint tavaly. Az év eleje már biztosan jó lesz mert a 3 félbehagyott tetőmet be kell fejezni és ezzel a tél nagy része el is fog telni. Ha tavaszodik akkor pedig remélem már indulnak újabb projektek.
    Családban csendes évünk volt. Boldinak egyelőre nincs kilátásban műtét aminek örülünk. A fejlesztése kicsit megtorpant de remélem ebben az évben ez változni fog. katica megkezdte a tanulmányait amit nagyon szeret. Mindent mindenhol el kar olvasni és fonetikusan ír is nekünk apró leveleket. Sári hisztis korszaka sajnos még kitart. Ebben azért remélem idén változni fog. Adri pedig kész nagylány már. Folyamatosan szájal az anyjával és lázad. Szerelmem sokat kínlódik a gyerekekkel mert mindegyik visszaél az arany szívével. Ő az aki összefogja és rendezi a mi kis családunkat. Ő a motorja és ez így van rendjén. Sok sok évig ennek így kell üzemelnie. Ha egy picivel jobb évünk lesz mint a tavalyi akkor már elégedett leszek.
    Boldog új évet kívánok mindenkinek aki erre téved.

    ui. Ma megyek dolgozni és feldobom itt helyben azt a pár m2 trapézlemezt amit karácsony előtt meg kellett volna tennem.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem értem el a tulajdonost mert buli utáni pihenését végezte ezért nem tudtam elmenni dolgozni. Majd máskor feldobom a bádogot.
    Itthon takarítottunk és rendeztük a lakást. Délután lementünk a gyerekekkel kicsit a játszóra a napsütésben.
    Ma viszont megyek egy kollégámhoz tetőt készíteni. Egy pár napot elleszünk ezzel a kis nyeregtetővel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elkezdtem azt a kis tetőt a kollégámnál. Egyelőre addig jutottunk hogy a csavarszárakat leragasztottuk és ma már mehet rá a talpszelemen. Nem voltam túl sokáig mert hamar végeztem a ragasztással. Igazi laza évkezdeti nap volt semmi kapkodással.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Stat magamnak.

    O-186
    I- 3
    OI- 34
    M- 4

    V- 47
    Ö- 51
    .- 544
    C -122
    L- 182

    K-18

    2 300

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Felborult a reggeli kelési rend mert később fekszem le így később is ébredek. Tegnap elszórtam azt a pár talpszelement és kiszinteztem. Még rádobáltuk azt a pár födémgerendát amit terveztem a szarufák mellé és a végén még jutott idő egy pár szarufa felállítására is. Ma bedobáljuk azt a 8 pár szarufát ami még hátra van a taréjszelemennel.
    Megjött az ülés! Mákom van mert pont ugyanolyan a huzat mint ami röfiben van. Kis érdekesség hogy a bizt.öv csatját leszerelték róla. Én úgy gondolom hogy ha veszek egy ülést az ülésen található dolgokat is megkapom vele. Holnap beépítés miután megjöttem a miséről.
    Szerelmem már nagyon várja az isit. Hosszú volt ez a szünet és nehezen bírják az idegei. Januártól német néptáncra fognak járni a lányok hátha ezzel is fáradnak kicsit.
    Egy friss kép Boldiról. Ezt csak úgy...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap szerkezetet állítottunk a kollégával. Felszórtuk azt a pár szarufapárt és feltettük a taréjszelement is. Nagyjából el is telt a nap és jöttem haza. Ma mise után épp csak beugrok apámhoz hogy minden rendben van e vele és jövök is haza az ülést beszerelni Röfibe. Már most látom hogy egy szívás lesz az egész.
    Ha jut rá idő leszedjük a karácsonyfát is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap mise után bementem apámhoz mert eszembe jutott hogy a béna autójával nem akar elmenni vásárolni csak ha nagyon muszáj. Szereznem kell neki egy kereket a szétcseszett helyett. El kellett vinnem a boltba hogy meg tudja venni a heti cuccait. Nagyjából az az 1 óra ment el ezzel az akcióval amit nála szoktam eltölteni.
    Utána siettem haza hogy mielőbb neki tudjak állni az ülést átépíteni. nagyjából problémamentesen sikerült is de ez az ülés kevesebb szivacsot kapott az oldalára mint amilyet kivettem. Gondoltam egyet és leaplikáltam az ülő részt és szerencsére teljesen olyan volt az alaplemeze a két ülésnek ezért gond nélkül ki tudtam cserélni. Közben persze elvágtam a kezemet de meg is lepődtem volna ha nem történik valami gebasz.
    Délután pihengettem. Még mindig köhögök és az egész család csúszik vissza ebbe a megfázásba.
    Ma megyek a teraszrészt felállítani és lambériázni. Holnap talán sikerül belécezni és elszegni.
    Ma viszi édes Sárit iskolaérettségi vizsgálatra. Kíváncsian várom hogy mi lesz az ítélet. Mi szeretnénk ha maradna de a törvény szerint mennie kell szeptembertől isibe. Ha úgy látják hogy érett akkor nincs mit tenni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagy nehezen sikerült felállítani a terasz részt. Le is lambériáztuk viszont közben elhalálozott a kompresszorom. Még van rá 10 hó gari ezért nem veszek egyelőre másikat. Azért az arcpirító hogy még a gari időt sem bírja ki. :(
    Sári iskolaérettségi felmérőn volt amin persze nem ment át. Ilyenkor az jut eszembe hogy azokat a gyerekeket akik ilyenek mint ő és betolják az oktatási rendszerbe mit kezd a tanítónő? :F Volt egy elképesztő dolog is. Amikor megkérdezték tőle vannak e testvérei, mondta hogy igen. De amikor megkérdezték hány akkor azt mondta kettő. Kati és Adri. Majd amikor megkérdezték ki az ott anya mellett (Boldi) ő nem tudja. Mi a neve? Nem tudja..... Édesem nem süllyedt el szégyenébe. Ezt csak azért jegyzem le mert eljön az az idő amikor én már nem leszek és belebotlik a zónába és akkor remélem picit elgondolkodik milyen gyerek volt. Nyilván nem fogom megverni és nem fogom túlságosan éreztetni vele de megjegyeztem... :U
    Ma lécezünk és remélem nagyjából befejezzük.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy néz ki valami nagyjából megoldódott a kompresszoromnál mert nyögve nyelősen elindult. Valahol a motor környékén van a bibi mert a töltőegység tökéletesen üzemel. Vagy a nyomáskapcsoló vacakol vagy egy beszorult csapágy. Igazából nem tudom mi van vele de nem százas. Azért eldolgozgattunk vele egész nap de volt olyan eset amikor nyomásesésre nem kapcsolt be és a hőkioldó kapcsoló működésbe lépett. Majd kioldás után tökéletesen üzemelt újra. Érthetetlen. :F
    Léceztünk és annyira elhaladtunk hogy ma befejezzük teljesen. Nem nagy a tető és csak segítettem kollégámnak hogy az évek óta ott álló épülete le legyen fedve normálisan.
    Boldinak éjszakánként fáj a foga. Kell keresni egy fogorvost aki rendbe szedi neki de a szíve miatt olyan kell aki hozzá nyúlhat. A rossz fogak a DiGeorge egyik alap velejárója sajnos. Ezzel együtt kell élnünk :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztem a kollégámnál a szerkezetépítést. Készítettem pár vacak képet.
    eleje
    oldala
    +1
    Közben kiderült egy véletlen folytán hogy a kompresszorom azért nem üzemelt random mert egy olyan hosszú hosszabítóra volt dugva amin még üzemelt pár dolog és a feszültségesés miatt nem tudta átfordítani a sűrítőt és a 3. próbálkozás után a motorvédelem azonnal leoldott. Egy másik helyre csatlakozás után már nem volt gond.
    Ma elmegyek feltenni azt a pár négyzetméteres trapézlemezt aminek már vagy 3x nekifutottam. Végre túl leszek rajta.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel felkísértem Katit az isibe és elmentünk Röfivel oviba. Onnan vásárolni és itthon megreggeliztünk. Csak ezek után mentem dolgozni mert kicsi enyhülésre kellett várni. Végre valahára felépítettem ezt a vacak trapézlemezt minden tartozékával. Még egy kis falszegélyezés is volt meg egy darabka csatorna de időben végeztem. Ma ugyanez reggeli menetrend és valamikor a délelőtt folyamán elrendezzük szerelmemmel apám első kerekét. Kicsit kettesben leszünk+ Boldi.
    Elvileg ma megszerzik az egyik tetőmhöz a bádogot és el tudom kezdeni. Majd megálmodom hogy holnap lesz e a napja vagy hétfőn.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel úgy telt mint a többi olyan nap amikor itthon vagyok. Katicát felkísérem a suliba és elmegyünk közösen az oviba Sárival, onnan pedig vásárolni. Hazajöttünk és rákérdeztünk a futárnál merre járhat. A január számomra a karácsony! Ilyenkor az üres pénztárcák előcsalogatják azokat a kincseket ami érdekelhet és ha módom van rá akkor meg is szerzem. Ilyen volt ez a mostani vételem. Hozzájutottam egy 30 év körüli de soha(!) nem használt nyugatnémet függőleges láncfűrészhez. Hans Sauer ZKS33 a típusa .1
    2
    3
    Soha nem láttam még ilyen vágófogakat.
    33cm.-t tud átvágni és 60°-ig dönthető. Még ezen a fokálláson is 18cm.-t vág át. Ideális gép lesz a csonkaszarufa vágáshoz. Legfőbb problémája az volt hogy az a pár csepp olaj amit még talán a gyárban tettek bele full bele volt kocsonyásodva és némi piszkálás kellett hogy meginduljon a láncolajozása. Vannak tárolásból eredő karcolások és a festék is le van pattanva egy helyen róla de amúgy tényleg használatlan. Kicsit utánaolvastam ennek a cégnek és most a Festool csoporthoz tartozik és készített is ugyanilyen gépet Festo néven anno.
    Volt egy nagy gyalugép is de azt sajnos elvitték előlem.
    Miután átvettem a csomagot elmentünk Fehérvárra apámnak kereket szerezni. Mankókerékkel nem akar közlekedni ezért meg kellett oldani a helyzetet. Hazafelé mekiztünk egyet és teljesen elment a délelőtt. Még isi előtt leszedtük a karácsonyfát mert csak a helyet foglalta.
    Ma takarítunk a lakásban. Adrit elvitte az apja és holnap mise után mehetek érte.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt az "új" gépemhez párhuzamvezetőt fabrikáltam. Majd használat közben kiderül mennyire volt eredményes a szerelésem. Délután szerelmem takarított én pedig tévét néztem. :DDD
    Ma reggel mise és utána sajnos be kell mennem apámhoz elvinnem őt vásárolni és csak azután tudok elindulni Pestre Adriért. Szóval az egész délelőtt kuka.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggeli mise után apámat elvittem boltba. Még nem 100% hogy jó felnit kaptam a bontóban mert gyanús az osztóköre. Nem szereltem fel mert siettem Pestre Adriért. Még teszt alatt van Röfi. Próbálgatom mi az a tempó amivel még lehet vele biztonságosan közlekedni és nagyjából be is tartom a szabályokat. Van egy kis anomália ha sokáig nagy tempóban megyek vele. Utána akadozik 80-90-es tempó közben és ha felgyorsítok 100-110-re akkor simul ki. Mondjuk ez a nagy tempó sem olyan óriási. Odafelé stabilan mentem 135-140-et. Pesten semmi gond és hazafelé sem de a 81-es úton már ismét jelentkezett az akadozás 90-nél. :F Ma veszek bele 4 új gyertyát hátha megoldódik. Nem tudom köze lehet e ehhez hogy már 3x tankolok E10-et bele. A jelenség korábbra datálható és elvileg a Ford szerint tehetek bele nyugodtan ilyen üzemanyagot.
    Ma nem tudom el tudok e menni dolgozni mert ki tudja hogy megjött e a bádogom, vagy megjön e a délelőtt folyamán. Ha nem akkor megyek szerelmemékkel tópartra. Ma oviindító és utána a szokásosnak mondható éves neurológia vizsgálat ami nagyon fontos. Itt mérik le a fejlődését és utána összeülnek a konduktorok akik Boldival dolgoznak és megvitatják hogy milyen további fejlesztésre van szüksége.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végül maradt a családi program mert reggel jött egy sms hogy valamikor a délelőtt folyamán fog oda érkezni a bádog. Inkább elmentem a kis cicaborsónk felmérésére. Hosszú nap volt számára a tegnapi. Reggel egy oviindító csoportos foglalkozás, majd gyógymasszázs és onnan mentünk a neurológushoz aki felmérte a fejlődését amit egy év alatt előre léptünk. Kaptunk pár érdekes infót amin meglepődtünk. Az egyik az hogy amikor megszűnt a hidroterápiánk mi magunknak kellett volna minden héten kérnünk hogy legyen újra. Érdekes. Abban a tévhitben voltunk hogy ha bent van a szakvéleményben hogy kell akkor kapjuk is csak nincs rá szabad ember. :F
    Utána már ki volt teljesen fáradva Boldi és akkor még egy vizsgálaton át kellett esnie ami elsősorban a figyelmen és gondolkodáson alapul. Itt látható volt hogy egyáltalán nem érdeklik a feladatok és már menne haza. Sajnos ez pont egy iq teszt volt amin ugyan hozta az átlag alját de meggyőződésem hogy ezt mondjuk ha az elejére teszik sokkal jobban szerepel. Azért az kiderült hogy a fejében nincs gond de az hogy nem beszél nagyon sokat levon a kortársaihoz képest.
    Jövő héttől újra indul a logopédiai fejlesztés és ha minden igaz kapunk gyógytornászt is. A hidrora is bejelentkeztünk és meglátjuk hátha újra medencézhetünk is. Az fejlesztette legjobban az izomzatát és az egyensúlyérzékét.
    Nekem megjött a bádoganyagom ezért nekiállhatok dolgozni.
    Hazafelé vettünk gyári gyertyákat Röfibe amit ki is cseréltem. Meglátjuk javul e a helyzet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kővé fagytunk a melóban. 2-ig bírtam és utána eljöttünk haza. Mára vetettem az én Mónikámmal egy kis fűtőberendezést amit szépen nyomatni fogunk Röfiben hogy legalább délben be tudjunk kaja közben ülni kicsit melegedni. Ha nagyon fázunk akkor bármikor beülünk hogy ne fagyjunk halálra. A hideg miatt a teljesítményünk is erősen feleződött. Amit egy nyári napon simán letudunk annak a közelében sem voltunk.
    Ma befejezzük a bádogozást és ha fel tudunk mászni a tetőre akkor felcsavarozzuk a kúplécet. Holnap ha olyan idő lesz akkor cserepezünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagy nehezen befejeztük ezt a kis bádogozást és mivel esélytelen felmenni a tetőre cserepezni a lécezésen lévő jég miatt ezért ma nekiállok egy másik félbehagyott tetőmnél a bádogozásnak. Ma már egyedül leszek de azért remélem így is egy normálisabb tempóban tudok majd haladni. Majd alakul.
    szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kezdek hozzászokni a hideg időhöz. Kellett pár nap mire eljutottam erre a pontra de eljött ez az idő is. Reggel bekapcsolom a fűtőberendezést Röfiben és délben beülök enni a melegre. Akkor kicsit felmelegedek én is és így könnyebben megy a délutáni munka.
    Tegnap nekiálltam a másik tetőnek a bádogozásának és egész tűrhetően haladtam. Ma nem mondom hogy befejezem de elég közel kerülök hozzá. Holnap nem megyek mert Adri felvételit ír és az egyik szülőnek vele kell menni. Szerelmem elmegy én pedig vigyázok Katira és Sárira.
    Tegnap Szerelmemék bementek Fehérvárra és elvitték apámat a kormányablakhoz a parkolási engedélyét intézni. Sajnos nem sikerült teljesen a dolog ezért lesz még egy köre az én Mónikámnak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából addig értem el a bádogozással mint számítottam. Mondjuk óriás célt nem tűztem ki magam elé de egyedül átépítgetni az állványt elég vacak dolog. Még a hátsó egyenes rész maradt és a vápalemezelés. Ezekre majd hétfőn térek vissza. Ma pihenek és vigyázok a lányokra amíg szerelmem elkíséri Adrit felvételizni.
    Ez a piszok hideg teljesen kimerít. A cégnél mindenki fagyszabin van csak én egyedül dolgozok. Fini...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnapi felvételin úgy gondoljuk közepes szinten sikerült Adrinak teljesítenie. Meglátjuk az a pontszám mire lesz elég. Reméljük nem kell elengednie az első helyen beírt szaktechnikumot mert nincs nagyon B terv.
    Édesem takarított mert ma tortázunk. Ugyan szerdán lesz csak Boldi 4 éves de előrébb hoztuk ennyivel. Sárinak is névnapja van szóval egy közös ünneplés lesz.
    Én reggeli mise után elviszem apámat vásárolni majd felszerelem a kerekét hogy jövő héten már magától is el tudjon menni amikor ő szeretne.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából úgy történt minden ahogy elterveztem. Szerencsére az apámnak vett felni passzolt a kocsijára. Kicsit zúgolódott az öreg hogy elég kopott gumival hoztam de ilyet kaptam... Arra hogy hetente 1x elguruljon vele a kb. 3km.-re lévő bolthoz pont jó lesz. Hazaérve a lányok már tiszta stresszeben voltak hogy mikor tortázunk már. Csak ebéd után jött el a pillanat amikor totálisan sikerült kiidegelniük szerelmemet. Egy óriási duzzogás volt mikor elindult a tortáért mert Kati nem akart Sári mellé ülni ezen mindketten bedurciztak. Az én Mónikám majdnem lefújta az egészet de azért túljutottunk a krízisen. Én ilyenkor elvonulok és hagyom hogy megoldódjanak a dolgok nélkülem. :DDD Én csak súlyos verekedés árán tudnék rendet tenni azt meg nem akarom. :(
    Pár képet készítettem de nem lettek az igaziak.
    tortázás
    Szerelmem az ünnepelttelCsaládi idill Sári módra
    Tegnap esett egy kis hó de úgy nézem elolvadt. Ma megyek és befejezem a bádogozást. Holnapot meg majd átgondolom.
    Ma vagyunk az életemmel 166 hónaposak. Én már ki sem tudom számolni annyira rég volt amikor összejöttünk. :B Még mindig ugyan úgy imádom az én gombócomat mint akkor. :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap meglepően jó idő volt. Leolvadt az egész tető és ezért miután körbeértem a csatornával be tudtam szórni a vápalemezeket is. Sajnos 10 méterrel kevesebbet számoltak de sebaj. Mivel leolvadt minden ezért ma ezen felbuzdulva cserepezni fogunk. Megpróbálok a héten befejezni egy tetőt kompletten. Remélem sikerül és akkor esetleg egy kis pénz is jön a házhoz.
    Nyilván az olvadással megérkezett a nyakig érő sár is ami nem volt túl előnyös a tetőn. Jó volna ha beköszöntene már a tavasz de korai még erre gondolni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiálltunk cserepezni de a segédek nem igazán akartak dolgozni ezért nem volt nagy meglepetés hogy nem is végeztünk az egész cserepek felrakásával. Ma nekiállunk beszabni az éleknél és majd délután ha felenged a fagy felszórjuk a maradék egész cserepeket. Majd alakul.
    Katica a héten nem megy isibe mert lebetegedett. Valszeg nem öltözött fel rendesen amikor kimentek az udvarra szünetben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap annak ellenére hogy nehezen engedett a fagy a tetőn egész jól haladtunk. A végére be tudtunk vágni 2 komplett élt a négyből. Ma is jó volna ha mihamarabb biztonságosan lehetne mozogni a tetőn de ez nem tudom mikor fog bekövetkezni. Közben azért nem álldogálunk hanem a cserepet szabjuk a földön. Ma el kellene érnünk abba az állapotba hogy holnap befejezhessem teljesen. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szuper időnk volt tegnap a napsütésben. Szerencsére gyorsan engedett a fagy ezért hamar fel tudtam menni a tetőre. Minden vágást megcsináltam és egy élt lekúpoztam. Mára 3 él kúpozása maradt amit elvileg normális időben be tudok fejezni és kész vagyok. Vagyis szárnyra kapott egy olyan hír hogy a tulajdonosnak nem tetszik a csatorna színe és sötétebbre szeretné cserélni. Minden csak pénz kérdése...
    Sajnos az éjszakai fagyok meghozták hogy se Masni se Tálti nem indult be reggel. Én mondjuk Röfivel pöcc röff volt és már mentem is. Hazaérve a munkából sikerült elindítanom mindkettőt de azért ma reggel később megyek hogy segítsek szerelmemnek a reggeli indítózásban. Van egy tartalék aksi amit ha szükséges beszerelem Masniba. Táltosom azért nem indult be mert 3 hete nem indítottam be és az óra kicsit bemerítette az akkut. Amikor hazaérve indítóztam 2 lassú kör után berántotta a motort. Szóval nagyobb esély van hogy az beindul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre befejeztem ezt a tetőt. Már ideje volt mert nagyon elhúzódott. A délelőttöm totál szívás volt mert nem engedett a fagy és hőlégfúvóval kellett melengetnem az élnél hogy tudjak kúpozni. [kép] Ilyenkor azért elgondolkodok mi a fenét keresek itt?! Mivel elfelejtettem fotóeszközt vinni magammal a segítségem telefonjával készített képeket.
    Eleje
    Hátulja
    Ma pihenek és ha lelki erőm lesz akkor a gépeimet meg kell tisztogatni amit használtam mert gyalázatos állapotban vannak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap későn ébredtünk és nem volt kedvem bekapcsolni a gépet netezéshez. Mobilról pedig nem tudok írni.
    Szombaton a gépeimet tisztítottam meg és egyet szét is kellett szednem megzsírozni. Eléggé nyikorgósan ment és picit mintha szorulna is. Elég nehéz volt szétszedni és összerakni mert ezt úgy tervezték hogy a gyárban lát utoljára szerelést. Tegnap mise után apámnál voltam és utána siettem haza mert jöttek szerelmem testvére és apósom volt élettársa látogatóba. Hamar elment ez a hétvége is.
    Ma viszem a békámat és megpróbáljuk szétteríteni a cserepes raklapokat a ház körül. meglátjuk sikerül e.
    Édesemék mennek tópartra Boldival. Először lesz logó az új logopédussal. Meglátjuk sikerül e elérni vee valamit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap már pakoltam befelé Röfibe amikor jött a telefon hogy ott esik az eső ahol cserepeznénk úgyhogy ne menjek. Inkább éreztem azt hogy nem tudnak embert adni mellém de nem vitáztam. Elmentem Boldival és szerelmemmel fejlesztésre. oviindító volt és logopédia. Először voltunk Zsuzsa néninél foglalkozáson. Állítólag nagyon ügyes volt a kis cicaborsónk. Még egy gyógymasszázs a végére és jöttünkhaza. Azért hazafelé be kellett ugrani még a kórházba kitöltetni egy hivatalos papírt Nelli nénivel a GYOD-hoz. Elment az egész délelőtt rá. Délután édes Sáriért én pedig Katicáért mentem el.
    Ma már megyek cserepezni mert nagy lesz a lemaradás.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap késve ébredtünk és nem kapcsoltam már be a gépet. Tulajdonképpen nem is lett volna mit lejegyeznem mert az eső elmosta a munkát. Lementem és hazajöttem. Elautóztam 110km.-t a semmiért. Tegnap már sikerült dolgozni és beterítettük a ház felét egész cseréppel. Ha minden jól megy ma berakjuk a másik felét is. Közben be kell raknom még 3 gyalult lábat a teraszra is és csak utána lehet ráterhelni a súlyt. Ma nagyjából végezni kell mert holnap továbbképzésre megyek a Bramachoz.
    Sári lebetegedett. Nem adták rá az overálnadrágot amikor kimentek az udvarra és meg is lett az eredménye. Nagyjából ennyire figyelnek rá az oviban.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem úgy alakultak a dolgok hogy be tudjam fejezni a cserepezést. Amíg én a teraszon az oszlopokat építettem be addig képtelenek voltak az emberek hátrahordani 2 raklap cserepet. Elfáradtak 1 nap alatt. Nem hinném hogy túl sokat követeltem tőlük inkább csak nem bírnak ilyen jellegű terhelést. Majd hétfőn folyt.köv.
    Ma megyek Bramac gyárba Veszprémbe fejtágításra. Évente kötelező legalább 1x elmenni hogy ne vegyék el a rendszermesteri jogosultságaimat.
    Édesemék délután mennek ovis farsangra. Mivel Sárinak pont akkor lenne a farsangja amikor Zalakarosra megyünk ezért ő is kapott jelmezt és beöltözhet Katicával.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma extrakésőn vagyunk. Tegnap voltam Bramacos fejtágításon és van pár újdonság amiről jó volt hallani. Nehezen terjeszthető új cserepek amik elég drágának tűnnek és olcsóbb ám de hasznos tetőkiegészítők. Találkoztam régi ismerősökkel akikkel jókat dumáltunk és a végén kaptunk újfajta tetőfedő klubos pólót.
    Ma elvileg megyek egy gépért de nem vették fel a telefont. Ha ez nem így alakul akkor maradok és lehet lemegyünk kicsit a jó időben autózni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész délelőttöt elautóztam egy műszerért. jobb oldali Mint a képen is látható van már egy de ez újabb és ha a másik bemondja az unalmast akkor azonnalra legyen másik.
    Délután lementünk a jó időben a gyerekekkel és megtanítottam Sárit bringázni. Tulajdonképpen sokáig nem kellett futkároznom vele mert hamar ráérzett. A megállással és az elindulással vannak gondok. Boldi az akkus autójával nyomult. Sajnos picit meg is fázott bármilyen jó idő volt.
    Ma mise után apámhoz beugrok létráért és átöltözni mert sietek Pestre Adriért de odaúton beugrok 3 lyukat kifúrni oszlopoknak a tavaly készített istállónál. Bővíteni kell mert 2 paci nem csipi egymást. Most csak bedobom az oszlopokat és jövő hét végén megyek befejezni. Sietek Pestre és jövök is haza. Pont most írtam volna hogy ha jó idő lesz délután akkor lemegyünk bicózni de Kati épp hány a wc.-n. KIRÁLY! :W
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kemény éjszakája volt szerelmemnek. Adri 3x hányt. Szerencsénkre Kati napközben letudta. Volt hogy a wc.- ülve kihányt az előszobába. Nehéz döntés lehetett hogy akkor most melyik felével forduljon a csésze felé. Majdnem mindegy volt a végeredmény szempontjából. Egyelőre csak ők ketten hánynak és nem szeretnénk ha átterjedne másra is.
    Tegnapi napom nagyjából úgy zajlott le ahogy elterveztem. Mise után apánál átöltöztem és elugrottam kifúrni 3 lyukat a karámnál. Belenyomtam az oszlopokat és levágtam szintre a tetejét. Leteszteltem az új műszer pontosságát is ha már szintezni kell. cirka 25-28 méteren csal 2mm.-t. Ez még a gyári adatnál is jobb.
    Adrit felvéve rohantunk haza. Meg kell jegyeznem 140 felett nagyon(!) megnő Röfi étvágya. Szerintem bevághat simán 12L.-t százon. Jó lesz ha betartom vele a szabályokat. :DDD
    Ma nem tudom megyek e dolgozni mert épp esik az eső. Ahogy elnézem a heti időjárást ez lesz jellemző mostanában.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Elfelejtettem lejegyezni milyen ügyesek voltak az iskolás lányok. Adrinak csak 2db hármasa lett a féléciben és Katica is nagyon szépen szerepelt. A rajz és Technika. (most nem így hívják őket) kiemelkedő lett. :C :DD

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem aludtunk valami jól és ez annak köszönhető hogy estére Boldi is megkezdte a hányást. Szerelmem tartotta az ölében én pedig felmostam ami jött. Volt olyan amikor Kati és Boldi egyszerre hányt. :W Éjszakára szerencsére már nem volt mi kijöjjön ezért csak inni kelt fel 3x. Ma mindenkinek orvos!
    Tegnap cserepeztem és cserepet vágtam. Ma folytatom a cserépvágást és jutok amíg jutok. Itt rengeteg él van és akad 3 hajlat is. Mindjárt indulok dolgozni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy néz ki minket is utolért a dögvész. Éjszaka arra ébredtem hogy baromira fázok, most meg izzadok. Mondjuk nálam simán benne van a képben hogy elmentem dolgozni és reggel kicsit vert az eső délután pedig a hideg orkán erejű szél vitt majdnem le a tetőről. Mivel ma is fúj a szél és vacakul vagyok meg sem próbálok elmenni melózni. :(
    Szerelmem is rosszul van szóval már csak Sári állja a sarat.
    Amúgy tegnap levágtam 22fm(x2) komplett hosszú él anyagát de csak az egyiket tudtam felkötözni a helyére a viharos szél miatt. Még hátra van 20fm él és 18fm vápavágás azután mindent lekúpozni. A héten már esélytelen a befejezés.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap teljesen erőtlen voltam egész nap de ma már jobb a helyzet. Nem vagyok 100%-os de azért megvagyok. Muszáj mennem mert amíg nincs fagy addig kell elkészülnöm ezzel a cserepezéssel. Majd a munkában kihordom ezt a kis betegséget.
    Ma már Sári megy oviba a többiek még a héten maradnak. Amúgy már mindenki jól van. Boldi is túljutott a nagyján.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap volt még egy kis zavaró szél de keveset voltam a tetőn ahhoz hogy igazán az idegeimet roncsolja. Többnyire a földön vágtam a sok cserepet ami elfogyott. Na nem a vágás hanem a cserép. Ma reggelre ígértek annyit hogy be tudjam fejezni. Van még pár fm élvágásom és utána állhatok neki a vápáknak. Meglátjuk azzal hogy fogok haladni. Holnap is mennem kell mert hétfőre esőt ígértek és már így is csúszásban vagyok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jó idő volt a tetőmunkához és nagyjából haladtam is a vágással. Mára már csak 1 hajlat maradt és állhatok neki kúpozni. Ha nagyon optimista vagyok akkor ma befejezem a tetőt , ha realista akkor inkább majd hétfőn. Majd alakul. Nem vagyok még 100%-os erőben és bármikor túlfáradhatok amikor viszont abba kell azonnal hagyni a munkát mielőtt lepottyanok mint egy érett gyümölcs a fáról.
    Szerelmem van épp benne ebben a betegségben. Remélem hamar túl lesz rajta ő is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap ismét jó idő volt és próbáltam is élni ezzel de sajnos nem sikerült befejeznem a kúpozást. Maradt még hétfőre 3fm amit ahogy hallok viharos szélben kell befejeznem. :W Ez van...
    Ma mise után apámnál bevárom a család többi részét és elmegyünk mekizni. Kicsit kimozdulnak a lányok a betegségek után.
    Délután még össze kell szerelni azokat a gépeimet amire frissen élezett szerszámzatot hoztam tegnap és be kell pakolnom holnapra mindent.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma korábban indulok de látom hogy az időjárás ma sem lesz a kedvencem. :W Kukim kivan!
    Tegnap mise után apámnál bevártam a családot és pici papázás után elmentünk a mekibe reggelizni egy nagyot. Először szólalt meg Boldi apámnál ami nagy előrelépés. Lakáson kívül szinte nem beszél soha.
    Ma mennek tópartra szerelmemék fejlesztésre. Logopédia és gyógymasszázs. Ha nem lesz beteg senki akkor szerda délután újra indul a hidro.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák