Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Időben ébredtünk. Sajnos este rosszul lett édes de nem szólt nekem. Nem akarta hogy aggódjak. Ezért be kell védnem neki egy nagy fekete pontot! Mi az hogy ne aggódjak?! Nem vagyunk egy pár?! Mindennek a tetejébe Katica üvöltött neki. Nem értjük pedig este még kaki is volt 5 nap után végre. Úgy néz ki mindenki rendbe jött.
    A tegnapi napunk ráment a Pesti túrára. Reggel odafelé beugrottunk apámhoz pár szóra. Kicsit unokázott és mentünk is tovább. Cunci nagyon örült Katicának. Majdnem elsírta magát olyan boldog volt hogy végre újra látja a hugicáját. Persze Kati is fültől fülig érő mosollyal fogadta a nővérét.Mindenki mindenkinek nagyon hiányzott már! Délután és este ment a társasjáték azokkal az új játékokkal amit a jézuska hozott neki. Érezni rajta hogy igazán boldog. Már a suli és Angyalka néni is hiányzik neki.
    Ma kisétálunk a Lidl-be tejszínhabért. Amit ott lehet kapni azt szeretjük. Estére nem tervezünk semmit. 9-10 óra felé alvást rendelek be. Vagy ma vagy holnap írok valami évértékelőt. Az idei évünk nagyon jó volt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szokásos szilveszteri átalváson vagyok túl. Míg más bulizik és iszik nekem ez csak egy nap a sok közül. Éjfél után felébredtem de csak azért mert cunci nem tudott aludni és felkeltette az egész családot. Persze a belső órám már fél 4 előtt ébresztett. Majd még lehet visszafekszem édes mellé de előbb írok valami visszatekintést.
    2012 java része Katicánkra várással telt el. Januárban édes kivett egy hónap szabadságot hogy maga mögött tudva a pennys diliházat meg tudjon tapadni rendesen arany pici lánykánk. Akkor persze még nem tudtuk hogy lány. A terhesség nehezen ment mert édesnek hamar lábfájdalmai lettek aminek az utóhatása még mindig érződik. Nagyjából ennyire emlékszem a terhességből. Aztán elérkezett a nagy nap! 08.08-án este megszületett arany pici bogarunk! Azóta sem tértem még magamhoz hogy milyen csodaszép gyermekünk van! Igazi szerelemgyerek. Nem tudunk betelni vele! Persze néha egy kis sírdogálás van, de alapjaiban boldog, mosolygós kisbaba. Édessel a szerelmünk töretlen. Katica érkezésével csak még mélyebben összekapcsolódtunk. Igazi csöpögős szappanopera a mi életünk. Persze vannak problémáink, de azok jobbára kívülről érkeznek. Néha a sors odakoppint nehogy túl jól érezzük magunkat.Idén a gyermekek elkezdték a középiskolai tanulmányaikat. Mindketten harmatgyengén muzsikálnak, de legalább Imrusnak vannak végre barátai. Cuncika is megkezdte a tanulmányait és közel ő az osztályelső. Nagyon szépen olvas már és a matek is szépen megy neki. Büszkék vagyunk rá!
    Munka: Szerencsére sokat tudtam dolgozni és voltak jó munkáim. Pár tetőt megcsináltam de inkább zsaluztam és minden egyéb mást kellett végeznem. ez az év amolyan túlélő év volt és idénre sem várok jobbat. Egyetlen pozitívum hogy a gépparkomat tudtam bővíteni. Tulajdonképpen sok pénzt költöttem el szerszámgépekre. Tegnap megjött a legfrissebb szerzeményem egy nagy kézi körfűrész. ;] Édes nagyon örült neki. Nem szabad nekem a vatera közelébe menni mert abból csak a gond van. :DDD
    Idén elkezd járni és többé kevésbé beszélni Katica. Minél több időt szeretnék idén a szerelmeimmel tölteni. Nem szeretnék lemaradni egyetlen egy apró kis fejlődéséről sem a kislányomnak. Sajnos a két nagyobbnál ez még nem volt olyan fontos számomra de akkor még nagyon fiatal voltam.
    Idén arra számítok hogy ugyanannyira szerelmes leszek az én kedvesembe mint tavaly, vagy még jobban! Ő vele kerek az én életem. Persze kellenek még hozzá a gyermekeim is, mind a 4.
    Nem olvasom vissza mit írtam inkább rögzítem. Egész jól felébredtem a végére. Coci is itt eszik mellettem folyamatosan. Ő is 2012 "szülötte". :DDD
    Boldog új évet mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Én jól aludtam de édesem kevésbé. Katica forgolódott és emiatt szerelmem nem aludt jól.
    Eltelt a 2013-as év első napocskája. Mint minden évben ezt a napot is édes anyukájánál töltöttük Hajmáskéren. Ez nálunk a nagy zabálás napja. Náluk mindig jól belakmározunk és úgy jövünk haza. Jól éreztük magunkat és semmilyen negatív hatás nem ért minket. Kati picit nehezen oldódott, de a végén már mindenkinek magyarázott és mindenkire vigyorgott.
    ma nagy nap lesz arany pici lányom életében! Elhatároztuk hogy elmegyünk kilövetjük a fülét. Remélem ráér és megcsinálja az akit ajánlottak nekünk. Most túlesünk rajta amíg még nem fogja fel igazán mi történik vele. Nagyon izgulok! :DD
    Munkaügyben még nem kerestek amit nem is bánok. Még a héten biztosan itthon leszek ha nem szólnak és jövő héten valamit vakerászok ha olyan idő lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kármentésből jövök éppen. A reggelt úgy nyitottuk hogy felrobbant a kávéfőző. Nem akart lejönni és ecetet tettünk bele ami reményeink szerint segített volna a dolgon de sajnos nem így történt. Az esettől fél méterre álltam és az arcomba robbant a teteje. Nagyon nyami volt belélegezni a forró ecetet. Még jó hogy szemüveges vagyok ami megvédte a szememet. :Y Már többé kevésbé normálisan kapok levegőt. Még szerencse hogy Katica nem volt a konyhában. ennyit a mai reggelünkről. :))
    Tegnap semmi érdekes nem történt velünk. Megpróbáltuk kilövetni Katica fülét de persze itt Móron nem indul azonnal az élet másodikán. Majd talán holnap sikerül. Bementem a körfűrészre lapot rendelni. Illetve árajánlatot kértem rá. Szénkeféket is cserélném a gépen és a csapágyakra is kértem ajánlatot. Állítólag a hétvégére összeszedik az árakat. Közben a neten nézelődtem én is lap ügyben. Nagyon esélyes egy bosch korong ami hosszvágásra lett kifejlesztve és egész normális áron van. A gyári makita és hitachi lapok az arannyal megegyező áron futnak. :Y Lehet a végén valami no name-et veszek ideiglenesen. majd meglátjuk. A piacra is kinézek holnap hátha ott találunk valamilyet.
    Cuncikának ma már isi van. Szorgalmikat megcsinálta amire azonnal kap valamit. Szeretnénk ha kitűnő lenne év végén, amire nagy esélye van.
    Gépkarbantartást is végeztem édes nagy bánatára. Nagyflexemet tisztogattam meg és cseréltem le a csavarjait. Szalagcsiszolót is letisztogattam és a nagykörfűrész csavarjait is cseréltem. Természetesen ha már csavarokat cseréltem szét is kaptam. Csapágy és fogaskerék állapotellenőrzés. Csapágyak kicsit kopottak de még nem vészes, a fogaskerekek kitűnő állapotban vannak. Ez remek hír. Ma gyalugép tisztogatás és karbantartás lesz. A kábeljét is rövidebbre veszem mert kicsit sérült. Akus ütvecsavarozót is megpucolgatom. Szép lassan minden megtisztul és felkészül a jövő évi munkára. A héten még valszeg nem dolgozok és ezeket a dolgokat apránként le akarom tudni.
    Tegnap még átugrottam kollégámnak a gépére új rendszert tenni. Elment vele vagy 2 óra mire mindent visszatettünk a friss telepítésre. Most egy darabig nem fog zaklatni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Édessel üldögélünk itt a gép előtt. Kint fúj a szél és nem dolgozok tehát ez a dolog egyáltalán nem zavar. :DD
    Tegnap megkezdődött az iskola. Cuncikánk már nagyon várta hogy mehessen mert hiányzott neki a közösség és Angyalka néni. Mi csak a szokásos dolgokat végeztük el. Házimunkával ütöm el az időt ha éppen nem alszok. Így hogy itthon vagyok napközben is lefekszek durmolni ha épp elálmosodok. :DDD Persze gépkarbantartást is apránként csinálom. Tegnap az új fűrészem talplemezét és az általam gyártott hasítóéket festettem le. Ma megyünk a piacra és körbenézek hogy van e olyan lap ami jó rá. Egészen apró az esélye ennek mert magasak az elvárásaim. Csakis kifejezetten hosszvágásra fejlesztett korongot veszek rá amit tudom hogy nekem kell. Már ki is néztem egy bosch speedline wood lapot. Annál alább nem adhatom csak ha nagyon jó árban jutnék hozzá.
    Elvileg ma Katicának is kilövik a fülét. Ez nem biztos de reméljük hogy sikerül elintéznünk.Csajokról egy tegnapi kép :))
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma későn keltünk És Katica még az igazak álmát alussza. Hoppá! Felébredt.
    A tegnapi nap legfontosabb eseménye az volt hogy kilövettük a fülét. Én lent megvártam édeséket mert nem bírom a vért és azt hogy fájdalmat okoznak a szeretteimnek. Persze a sírás lehallatszódott amitől görcsbe állt a gyomrom és a szívem is fájni kezdett. Hazafelé a karomban vittem mert kellett neki a vigasztalás. Mire hazaértünk már nem volt semmi baja. Egy szép kis rózsaszín fülbevalót kapott. Nem is volt drága mert 1800ft-ért megvolt minden.
    Én már meghülyülök hogy lapot szerezzek a fűrészemre. Nagyon szűkül a kör de jövő hétfő előtt még csak rendelni sem tudok mert mindenhol leltároznak. Órákat ülök a gép előtt hogy átnyálazzak mindent. Tegnap a piacon majdnem elcsábultam egy olcsó korongra de szerencsémre nem volt olyan szűkítőgyűrű amilyen méret a géphez kellett volna. Amúgy is csak 300-as átmérő volt és nekem minimum 315 kellene. 350-es lapot tudnék azonnalra szerezni de az meg nem fér bele a gépbe. Már kiakadok teljesen.
    Ma pihit folytatjuk. Édes is és én is szépen hizogatunk. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma korábban keltünk. Katica evett és nem volt hajlandó visszaaludni. Most itt magyaráz nekünk. Cunci is felébredt egy pillanatra és így már mi sem aludhattunk tovább. Majd talán picit később durmolhatunk még.
    Tegnap nem sok minden történt velünk. Szokásos napi rutint nyomtuk. Boltba menés, házimunka és társasjátékozás. Ma sem tervezünk sok mindent. Hétfőn még biztosan itthon maradok mert el akarom végre intézni a körfűrészlap kérdést. Eszem megáll hogy 7.-e előtt áll az élet. Szerintem újabb gépet fogok felhozni karbantartásra. Már nem sok van hátra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit nyomi a fejem és húz. Lehet az időjárás az oka, de lehet hogy a megfázásom. Kicsit köhögök és fájdogál a torkom. Még nem megyek dolgozni. A héten már valamit mocorognom kell de ma még nem teszek egy lépést sem. Mindenképpen el akarom intézni ma a körfűrészlapot hogy a héten megkapjam.
    Tegnap nagy semmittevés volt. Leszedtük a karácsonyfát és összetakarítottuk a leveleit ami lehullott. Többet ezüst fenyőnk se lesz. Lehet jövőre veszünk egy normálisabb műfenyőt és azzal nincs gond.
    Elég nagy nyugalomban vagyok. Érdekes hogy tavaly ilyenkor már tiszta ideg voltam hogy mi lesz velünk, de most semmi. Munkakilátás is van és még spórolt pénz is akad. katica szépen cseperedik és nagyon boldog kisbaba. Ettől mi is nagyon boldogok vagyunk és más nagyon nem kell.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Édes sokszor volt fent éjszaka a gyerekeknél és ezért senki nem aludt jól. Mondanám hogy majd délelőtt pótoljuk de mennünk kell a postára csekkeket befizetni és a Lidl-be is ki kell mennünk vásárolni.
    Ma pont 5 hónapos Katica. Hogy repül az idő!
    Tegnap nem sok minden történt velünk. Megrendeltem egy körfűrészlapot a gépre. Most már csak várnom kell hogy ide érjen. Kíváncsi vagyok rá hogy mikor kapom meg. Ma már telefonálni fogok munka ügyben hogy mikor kezdünk. Addig amíg nem dolgozok kiélvezek minden pillanatot a lányokkal. Házimunkában is tevékenyen részt veszek. Főleg mosogatok. Gépeimmel nagyjából végeztem. felkészítettem őket a jövő szezonra. Mindet átnéztem és lepucolgattam. Gyalun megjavítottam a kábelt mert a szigetelés le volt mállva róla.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt

    Én jól aludtam de Katicával édes kint volt hajnalban egy órát. Amikor vissza tudott jönni meg is éreztem mert a jég hideg testét hozzám nyomta hogy melegítsem fel. Erre meg is ébredtem mert hirtelen leesett a testhőmérsékletem. Persze jót mulatott magában a kis fagyos szentem. :Y Imádom életem nagy szerelmét! :B
    Gyakorlatilag eseménytelenül telnek a napjaink. Azért telefonáltam egyet munkaügyben. Úgy néz ki jövő héttől megint dolgozni fogunk, és arra utaló infókat hallottam hogy el is indul az év és már folyamatosan lesz munka. Ennek nagyon örülnék! A fűrésztárcsát már nagyon várom! Remélem ma vagy holnap megjön.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem ment a PH. Addig amíg nem tudtam belépni körbejártam azt a pár helyet amit meg szoktam nézni. Éjszaka 1 után felébresztett Kati hogy ő éhes. Evett és már aludt is tovább de én sokáig nem tudtam visszaaludni.
    Tegnap nagy unalmamban kitaláltam hogy a gyalugépnek és a nagy körfűrésznek készítek egy közös ládát hogy ne legyen összebaszva a csomagtartóban. Vettem hozzá 6mm-es rétegelt lemezt és a volt kollégám garázsában összeállítottuk. Nagyon szuper lett! Még valamit kezdenem kell a tetejével mert feláll, de ez már részletkérdés. Elfoglaltam magamat és picit átmozgattam az izmaimat. Nagyon jól esett ez a kis munka.
    Ma mindenképpen takarítani fogunk itthon. Nincs nagy kosz de ráfér egy alapos porszívózás a lakásra. Remélem végre megjön a fűrészlap.
    Ma tapsolós csütörtök van az isiben. Ilyenkor az előző hónapban jól teljesítő diákokat megtapsolják. Cuncika 3. német helyezése is tapsért kiált. :C :DD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Viszonylag jól aludtunk. Sokat volt fent Katica enni és ezért édesem darabosan aludhatott csak de ez az anyák sorsa. :))
    Tegnap többnyire pakolgattunk és takarítottunk. Ma kiballagunk a Lidl-be ami elég messze van tőlünk. Lehet táltival megyünk ha nem lesz jó az idő. A múltkor is inkább autóztunk mert késésben voltunk. Néha meg kell mozgatni táltost is nehogy beragadjanak a fékek vagy az aksi lemerüljön. Eddig rendbe elindult mindig.
    A faládikámat is csinosítgattam. 2 fület fabrikáltam rá és talpat készítettem neki. Ma még a tetejére teszek valami egyszerű reteszt hogy ne nyíljon ki és a körfűrésznek kell valami eldőlésgátlót fabrikálnom hogy ne dőljön rá a gyalura ha rázkódik a láda menet közben.
    Cuncikát tegnap a tapsolós csütörtökön megtapsolta az iskola. Még oklevelet is kapott a német szavalóversenyen elért 3. helyezéséért. Nagyon büszkék vagyunk rá! Édes jobban izgult mi lesz a tapsoláson mint cuncika. Imádom mindkettőjüket!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma 17 éves a fiam. Hogy telik az idő! Szinte már nagykorú és tegnap mintha itt szaladgált volna a lábam alatt. Boldog szülinapot neki!
    Tegnap nem sok mindent csináltunk. Isi után kigyalogoltunk a Lidl-be és itthon már nagy dolgokat nem tettünk. A ládámat szereltem még és lefestettem feketére. Nem azért fújtam le hogy szebb legyen hanem azért hogy a nedvességnek valamelyest ellenálljon. Zsani nem jött ebédre, de azért felhívott fél 4 felé hogy sikerült összeomlasztani az évek óta hibátlanul működő rendszerüket. Még én telepítettem fel kb. 5 éve arra a gépre. Most gondoltak egyet és megpróbálták áthelyezni az új merevlemezükre. Persze hogy összeomlott. :Y A jövő informatikusával állunk szemben. ;]
    Ma édesék mennek szülinapozni cunci osztálytársához. Délelőtt elugrunk egy felsőért amit szerelmem vett neki és neki is veszünk egy meleg harisnyát. Ő nem akar venni ,de ha én veszem meg akkor rákurt. :DDD ;] :P Lehet elhozzák gyermekeim gépét is hogy életet leheljek belé. majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Mostanában egész jó az alvókám. Egész 7-ig elaludtam úgy hogy este időben feküdtem le és még nem is virrasztottam.
    Sok mindenről nem tudok írni. Délelőtt kitakarítottam a legkisebb körfűrészemet és megpróbáltam helyet találni neki a ládámban de nem sikerült belegyömöszölni még ezt a gépet is. Egyelőre nincs hír arról hogy hétfőtől dolgozhatnék. Ennek annyira nem örülök. Jövő héten ha mást nem is, de muszáj lesz beépítenem pár tetőablakot amit a kicsit melegebb időkre tartogattam. Esetleg a lépcsőzsalut is meg kellene csinálnom. Majd alakul. Persze most esett a hó megint ami nekem nem éppen jó hír.
    Cuncika délután édessel az iskolatársához ment szülinapi zsúrra. Nagyon jól érezték magukat, csak én unatkoztam itthon. Mára semmi tervünk nincs.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma már dolgoznom kellene de olyan hóhelyzet alakult ki hogy inkább nem megyek. Tegnap felhívtak hogy ma indulna az évi termelés de így nem megyek el. Édes ebben a hóban nem tudja eltolni a babakocsit ezért én fogom elkísérni cuncikát az isibe és hazafelé bevásárolok a boltban.Persze pont most esik a hó amikor végre dolgozhatnék és nem karácsonykor. :(((
    Tegnap többnyire a semmittevés töltötte ki a napomat. Édest lekötötte a 2 leányzó. Már nagyon várom hogy megjöjjön a körfűrészlap de meglepődnék ha ma ide érne. Nem csak a hóhelyzet miatt hanem azért sem mert nem kaptam visszajelzést hogy küldenék. Itt se fogok többet vásárolni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jól keresztbe tett ez a havazás nekem. :((( Már tegnap mennem kellett volna dolgozni de a hóhelyzet miatt nem tudtam elmenni és emiatt a főnök egyelőre lefújta a munkát. Mára már szelídebb az idő és akár mehetnénk is de most meg újra várnunk kell. Mondjuk tegnap reggel édes nem tudott velünk jönni és egyedül kísértem el cuncikát az isibe és utána bevásároltam. Délután már nyögvenyelősen édesék is jöttek, de nehezen lehetett a latyakban tolni a babakocsit. Remélem több hó nem jön és végre dolgozhatunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit később ébredtünk ma reggel. Ráérünk mert nem dolgozok. Azért ma lehet hogy felhívom a kollégámat hátha holnaptól mehetünk. Elvileg holnapra újabb nagy havazást ígértek de nem biztos hogy lesz belőle valami. Mindenesetre most épp az eső esik nálunk.
    Tegnap takarítottunk és pakolgattunk. Ma délelőtt semmittevés lesz de délután visszük Katicát védőnőhöz. Oltást fog kapni arany pici szerelmem. Már most nagyon sajnálom szegénykémet.
    Körfűrészlapom még mindig nem jött meg. Jövő hét hétfőn letelik 2 hét és akkor visszamondom a rendelést mert szerintem az egy olyan lélektani időhatár ami után nem vagyok hajlandó többet várni. Nem a világ végéről rendeltem és már rég itt kellene lennie. :(((
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Persze megint hó esett az éjszaka. :((( Már rég dolgoznom kellene ha ez az átkozott hó nem esne. Kukim kivan tőle. :W
    Tegnap a délelőtt elszaladt. Itthon felejtette cunci a tolltartóját és azzal még visszaszaladtam. 1 re mentünk Katicával védőnőhöz. Már majdnem 7 kiló és 66 cm. 2 oltást is kapott szegénykém de hősiesen állta. Egyedül ő nem sírt. Nagyon megdicsérte a doktornéni. Este volt egy kis sírós rész de azért kibírtuk. Most már itt üldögél velünk és egy rágókát szakért meg. Csodaszép kislány! Persze teljesen elfogult vagyok de akkor is... Én a szerelmemet is gyönyörűnek látom amit Ő visszautasít. Persze ebben az ügyben (is) én döntök és nem ő. ;]
    Ma pici rendrakás és takarítás lesz. Nagyjából ennyit terveztem. Édes este elmosogatott ezzel a reggeli mosogatásomat elvette. Mélységesen meg vagyok sértve hogy a kedvenc munkámat elveszi.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Az első olyan éjszaka volt amikor édes megkezdte Katica átszoktatását az ágyikójába. Éjfélig ott is aludt de az első etetés után már nem akart visszaaludni és ezért édes visszahozta hozzánk. Ott már természetesen jól aludt ő is. Én nem bánom ha itt alszik velünk, de édesnek ez nem kényelmes állapot. Meg is értem őt.
    Tegnap nem babakocsival közlekedtünk mert annyira nem takarították le az utakat hogy el lehessen tolni. Előkerült a kenguru és abban vittem az én tündérbogyókámat. kép
    Remélem ma már nem esik sok hó mert jövő hétig annyira el kellene olvadnia hogy tudjunk dolgozni. Persze ez esélytelen. Most is esik a hó. Hurrá! :(((
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre nem esett éjszaka a hó. Ma ki kell lapátolnom táltost mert holnap mennünk kell vele Pestre. Cuncikáért eljött busszal az apja és elvitte. Nem is baj ha kicsit kimozdulunk mert nagyon be vagyunk ragadva ide a hó miatt. Amúgy is meg kell néznem a pesti munkámnál amit múlt évben csináltunk valami beázás van. Addig kell megnéznem amíg hó van a tetőn mert valszeg valami visszaolvadásos dolog. Apámhoz is beugrunk kicsit ha már arrafelé megyünk.A lépcsőzsalut is meg kellene néznem ha már fehérváron járunk. Majd ezekből a tervekből meglátjuk mit tudunk megvalósítani. Ez mondjuk mind a vasárnapi menetrend. Mára pihizés és némi takarítás van betervezve.
    Cuncika megkapta a félévi értékelését. Nagyon szép lett neki! Tulajdonképpen nem egyértelmű ez az értékelés. Jobban szeretném ha jegyek lennének ott amit mindenki csak egyféleképpen tud értelmezni. A jó biziért kap valamit amit szeretne. Majd meglátjuk mit választ.
    Tegnap lejárt az aukcióm a vaterán. 8100ft-ért vitték el a rossz elektromos gépemet. Gondolom olyan vette meg akinek jó lesz alkatrésznek. Ennyivel is csökkentettem a deficitet amit én okozok nap mint nap itthon azzal hogy nem dolgozok. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma valahogy korábban felébredtem édesem nagy bánatára. Ő még tudott volna aludni de nem tehetett mást, fel kellett kelnie.
    Tegnap reggelizés után kilapátoltam táltost hogy ma ne rabolja ez is az időnket. Egy óránál több volt mire kiszabadítottam a hóból. Fini kis lapátolás volt. A hótoló is mögé tolta az útról és az a 30 centi hó ami a kocsin és környékén volt sok időt vett igénybe amíg ellapátoltam. Szerencsére éjszaka és tegnap sem esett semmi. Piszkosul elfáradtam abban az egy órában! Amíg lent szerencsétlenkedtem addig édes idefent elpakolt hogy mikor feljövök fel tudjak porszívózni. Kicsit pihentem és utána felporszívóztam. Ebédeltünk és délután kiballagtunk a Lidl-be. Kell a levegőzés naponta legalább 2x a kis Katicámnak. Séta alatt aludt egy jót a legkisebb szerelmem... :B
    Ma megyünk cuncikáért de előtte apámhoz beugrunk dumcsizni kicsit és Katit hozzá szoktatni. Nagy főpróba lesz a mai mert sokat változott a kis tündérkém. Már nem foghatja meg akárki csak akit ismerősnek vél. Tehát mi hárman és remélem még apám is belefér ebbe a körbe. Majd meglátjuk. Előtte beugrunk a fehérvári bababörzére nézelődni kicsit. Apám után irány Pest. El kell ugranunk az ázást megnézni és utána cunci. Este lesz mire hazaérünk. Remélem közben rám szólnak telefonon hogy holnaptól munka van, de a hó miatt ennek nem sok esélye van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit nyúzott vagyok. Valszeg a melegfront nyom meg. Én jól aludtam de Katica sokszor fent volt enni az éjszaka.
    Tegnapi napunk úgy alakult ahogy leírtam. Reggeli után elindultunk és először a bababörzére mentünk. Pár rucit kaptak a lányok. Utána apámat látogattuk meg és dumcsiztunk egy keveset. Dél előtt indultunk el Pestre. Az utak mindenhol tökéletes állapotban voltak. Pesten elsőnek a beázást mentem el megnézni. Szerencsére csak némi páravízről van szó ami a szellőzőre kicsapódva folyik. Ez számomra örömhír mert nem a mi munkánkkal volt a baj. Persze ennek ellenére segítek a hiba kijavításában mert senkit nem hagyunk cserben ha a tetővel kapcsolatos beázás/páravíz alakul ki. Majd ha elolvad a hó kijavítjuk.
    Cuncika rendben hazaért. Imádják egymást Katicával. Oda vannak egymásért aminek nagyon örülünk. Igazi mély testvéri szeretet van közöttük. Hazafelé megálltunk a mekiben egy kicsit enni és összeszokni. Ilyenkor kell pár perc cuncinak hogy egészen visszatérjen hozzánk. Ez az idő mióta megvan Kati egyre rövidebb.
    Ma telefonálok munka ügyben hogy kezdünk e esetleg holnap. Már nincs akkora hó amit ne lehetne kezelni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Újra havazik. :W Tegnap telefonálgattam munka ügyben és a főnök még nem akar dolgozni. A lépcsőzsaluzást talán a héten meg lehet csinálni de még az sem biztos. Sajnos ez van. Valamiért rámtört hogy dolgozni kell és ilyenkor még nehezebb itthon maradni.
    Nagyjából ennyi történt velünk. Nyugalmas és szürke hétköznapok. Nem feltétlenül baj ha nem történik semmi velünk. Indulnak fürdetni a lányok. :)) Imádom őket!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ismét havazik. Szerencsére nem olyan intenzíven hogy sok legyen belőle. Most annyira nem érdekel a dolog mert tegnap végre sikerült munkát szereznem. Már ma mentem volna lépcsőt zsaluzni de a srác nem ért rá aki szerezte a munkát és ezért holnaptól csináljuk. Nem egy nagy munka de mégis elleszek vele pár napot. Pénz is lesz belőle és kicsit mozgok ami már nagyon rám fér. Ha szerencsém van akkor pedig jövő héttől újra indul a munka . Ha mégsem így lenne akkor beépítem a tetőablakokat amit halasztok az időjárás miatt.
    Édes tegnap délután szülőin volt az isiben. Cuncival minden rendben van. Ma elmegyünk nézni neki úszódresszt mert jövő héttől kötelező úszásra fog járni. Az elektromos gépemet is postára kell adni mert elutalták a pénzt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Az időjárás megkegyelmezett nekünk. Nem esett hó és még ami volt abból is olvadt a tegnapi nap folyamán. Ma már megyek dolgozni! :DD Örülök neki mert már nagyon hiányzik a munka. Itthon sem csak henyéltem de azért a mosogatás és a porszívózás nem akkora kihívás mintha a szakmámban dolgoznék. Ez a lépcsőzsaluzás betart szombatig vagy akár még vasárnapig is. Lehet hogy hétfőtől pedig rendesen dolgozhatunk.Majd alakul.
    Tegnap nem sok minden történt velünk. Takarítottunk és édes pakolászott. Egy rejtőzködő penészfoltot írtottam le ami a kogyhaszekrénybe volt. Zsani lányom jött enni délután hozzánk. Ha eszembe jut akkor ma hazafelé beugrok a számítógépükért hogy helyrehozzam amit a lányom elcseszett. Majd esténként megcsinálom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jól elfáradtam tegnap. Ez amolyan kellemes fáradtság amit az ez évi első munkanapom okozott. Nem teljesen úgy alakult a zsaluzás ahogy terveztem de azért az alját elkészítettük a lépcsőnek. Ma oldaltáblázunk és elvileg hétfőn tudom majd befejezni a zsalut. Remélem utána is lesz munkám mert nem volna jó ha megint csak itthon üldögélnék.
    Hazafelé felvettem gyermekeim gépét amit ha minden igaz ma nekiállok megjavítani.
    Édesékkel minden rendben volt. Katica szépen fejlődik és cuncika is nagyon ügyes.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jól aludtam mert tegnap is dolgoztam egy keveset. Nem voltunk egész nap mert dél körül annyira elkészültünk hogy ma már készíthesse a vasalást bele a srác. Ha ma elkészül vele akkor hétfőn beütjük a fokokat és kész a zsalu. Ha nem fejezi be a vasalást akkor csúszik a befejezés. Majd alakul.
    Édesnek nagyon hiányzok. Egészen hozzászokott hogy itthon vagyok. Majd ma és holnap együtt leszünk. A gyerekek gépével kell foglalkoznom. Szerintem teszek egy új rendszert a gépükre bár tegnap életet tudtam lehelni a régi rendszerükbe. Elképesztő mit ki nem bír a Win7. :Y Én még anno Win98.-al kezdtem és az egy hibás lemezkivételre is képes volt kékhalált dobni vagy éppen lefagyni. A reset gomb fényes volt annyit nyomogattam, a hetes meg azt is kibírta hogy Zsani megpróbálta áthelyezni működés közben majd amikor látta hogy nem megy visszahelyezte de egy része útközben elveszett mert nem folytatta a műveletet. :Y Jövő informatikus nemzedéke. ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Gyerekek gépéről írok ezen a korai órán. Érdekes hogy csak egy e5200 van benne ami fel van rántva 3,1Ghz-re de sokkal gyorsabb mint a 3Ghz-es prescotos gépünk. Na annyira nem lepődtem meg de azért ez abba az irányba lököd hogy majd ha lesz pénzem rá akkor valami hasonló gépet szerezzek be.
    Tegnap kimentünk táltival a Lidl-be vásárolni és utána a gyerekek gépét csináltam. Anno amikor összeraktam ezt a gépet nekik vettem bele egy noném tápot aminek a ventilátora nem fordulatszámszabályzós volt hanem fullon ment folyamatosan amitől megőrültem. Kicseréltem egy drága ventire ami meg bedöglött. Csak a vak szerencsén múlt hogy észrevettem hogy áll a légkavaró miközben a gép megy. Ki tudja mióta ment passzív üzemmódban a gép. Említette lányom hogy kidobálja a játékból egy idő után őket de mivel nem volt itt a gép nem tudtam mit kezdeni ezzel az infóval. Még szerencse hogy nem halt meg a táp. Most visszakapta az eredeti ventijét amitől kicsit zajosabb a gép. Azért érdekes hogy a méregdrága silenx ventinek a csapágya beállt. :F Tettem nekik egy új rendszert és megpróbálom a játékaikat helyreállítani hogy ne kelljen egy jó darabig hozzányúlnom.
    Ebéd után a láncfűrészemet szereltem. Nem akar olajozni és ezért szétszedtem. Sajnos az olajozóhoz nem fértem hozzá mert ez az átkozott gép külsőkuplungos amit nem tudtam leszedni. Ma azon fogok agyalni hogy lehetne lehalászni róla. Majd keresek valami videót a neten.
    Sajnos hétfőn nem fogom tudni befejezni a lépcsőt mert a srác nem ment el bevasalni. Túl hideg volt neki a munkához. Majd talán kedden tudunk menni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem is tudom mit írjak. Elég hulla vagyok pedig tegnap nem sok mindent csináltam. Hajnalban szétszedtem a fűrészt és megállapítottam hogy az olajozója kukás. Ma bemegyek és megkérdezem mennyiért hoznának alkatrészt hozzá. Még felporszívóztam és ennyi. Ma nem dolgozok és ezt arra fogom használni hogy befejezzem a gyerekek gépét. Még pár programot felnyomok és az internetet megpróbálom beállítani nekik. Cuncikának papucsot kell venni mert holnap reggel az első két órában úszás lesz. Már nagyon izgatott.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma megyek befejezni a lépcsőt! :DD Kicsit legalább dolgozok a héten. Hazafelé beugrok megnézni a tetőablakokat amit be kell építeni és ha jó idő lesz a hét második felében akkor beépítem őket.
    Tegnap megszereltem a láncfűrész olajzóját. Nem értem hogy egy makitánál miért vacak műanyag fogaskereket építenek be. Adnák 100ft-al drágábban és építenének be fémet ami kitart a gép élete végéig. A stihl-nek fém volt és ki is tartott a gép egész élete alatt. Soha nem volt vele gondom. Remélem sokáig kibírja ahogy megoldottam bár bementem a szervizbe hogy szerezzenek újat helyette de az ki tudja mikorra lesz meg.
    Reggel munka előtt beviszem gyermekeim gépét. Nagyjából elkészültem vele. Sok gond nem lehet vele, max. a netbeállítás nem jó. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Most épp az eső esik nálunk. Tegnap befejeztük a lépcsőt. Jó hangulatú pár órás munka volt. Elhozta a srác a frissen szerzett AEG körfűrészét amit ki is próbáltunk. Szuper kis gép. Mivel tavaly 4db. kisebb nagyobb körfűrészt vettem ezért nem hagytam hogy olyan mély nyomot hagyjon ami arra késztetne hogy vegyek egyet. Amúgy nagyon szuper kis gép és rettentő profi. Jó anyagokból készült és precíz munkavégzésre alkalmas. A láncfűrész olajzóját többé kevésbé meg tudtam csinálni. Nem köpi az olajat de nem is szorul rá a vezetősínre a lánc. Remélem kitart addig amíg nem érkezik meg a cserealkatrész.
    Reggel munka előtt felcipeltem gyermekeim gépét. Gyorsba elmondtam hogy mit végeztem és már jöttem is. Meg se köszönte mami, vagy csak olyan halkan amit nem hallhattam meg. Ennyi...
    Cuncikának megvolt az első úszóórája. Imádta! Igazi kiskacsa volt. Állítólag alig akart kijönni a medencéből. Örülök neki hogy bejövős az úszás.
    Sajnos az ablakbeépítést nem tudtam letárgyalni. Majd ma telefonon megpróbálom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon nyugodtan aludtam. Ez talán annak is köszönhető hogy ma is fogok menni dolgozni. Le tudtam tárgyalni a tetőablak beépítést és oda fogok menni. Persze amint letárgyaltam a munkát 1 óra múlva hívott a kollégám hogy ma már menni kellene oda is dolgozni mert odavitték a tetőanyagot. Király! :W Megpróbálok a 6 ablakból ma 4-et betenni és akkor holnap és szombaton tudok menni tetőt készíteni és vasárnap beépítem a maradék kettőt. Ha csak 3 ablakot tudok benyomni akkor viszont holnap itt kell maradnom. Majd meglátom mi lesz. Kukim kivan hogy eddig itthon unatkoztam erre most hogy sikerül munkát szereznem mennem kellene.
    Szegény katica elkezdett köhögni. Még annyira nem vészes de megfázott. Nem hagyja el magát és vidám de ez bármikor megváltozhat. Ma felhívja a doktornőt édesem hogy mit lehet neki adni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit hulla vagyok. Tegnap jól belehúztam hogy ma mehessek dolgozni a munkahelyemre. Benyomtam 5 ablakot és csak egyet hagytam meg amit majd vasárnap benyomok mielőtt megyünk cuncikáért Pestre. Legalább megindultak a munkák. Tavalyhoz képest most bő 1 hónappal előbb indul a szezon. Ez nagyon jó mert idénre be van tervezve pár gép vásárlása. ;] Reméljük idén sem fogok unatkozni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egy kicsit bealudtunk. Mindjárt indulnom kell dolgozni. Elég hulla vagyok. Tegnap alapot ástunk ott ahol a teraszt csináltuk. Még 2 kis hozzáépítés lesz a házon és a tetőt is le kell cserélni. Minden látszó szerkezetes lesz. Az egyik hozzáépítés ráadásul könnyűszerkezetből készül ami nekem plusz munka. Remélem nem lesz már hó és kemény fagy az idén mert ezer a munka. Este elvitte cuncikát az apja. Mostanában buszozik. Vasárnap megyünk érte és előtte beépítem a maradék egy tetőablakot.
    Még mindig nem jött meg a körfűrészre a lap. Hétfőn lesz 4 hete hogy megrendeltem. Azt hiszem eleget vártam rá és megrendelem máshonnan.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma hétvégi idő szerint ébredtem és felkeltettem édest is aminek ő nagyon örült. Rohadt nagy szél fúj odakint. Ma még be kell építenem egy kis tetőablakot mielőtt elindulunk cuncikáért Pestre.
    Tegnap délelőtt eláztunk de 10 után már fedett helyen dolgoztunk. Reggel gyorsan a pénteken bebetonozott alapra rászórtunk 2 sor zsalukövet amire majd megy a könnyűszerkezetes hozzáépítés. Hétfőn lebetonozzuk készre és kedden már indulhat is a famunka. Sajnos hazafelé a vízpumpám elkezdett halódni teljesen. Kicsit daráló hangot ad ki magából ami a teljes vég kezdete. Hazaérkezve meg is rendeltem az alkatrészt hozzá. Nincs idő tovább várni a javítással. Már most látom hogy úgy fog meghalni hogy az út szélén egyszer csak beáll mint a gerely és majd kereshetek valakit aki hazavontat. Számításaim szerint keddre itt az alkatrész. Nem volt olcsó de nincs mit tenni. Addig amíg ablakozok édest leteszem apámnál. Ha nagyon szörnyű a hangja a vízpumpának akkor elkérem a poloját és azzal megjárjuk Pestet.
    Szegény táltosomra költenem kell nem csak a szemét kinyomni. Még van másfél év az életéből vissza amit ki kell szolgálnia.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit késésben de itt vagyok. Tegnap szépen elvitt minket táltosom a nagyon beteg pumpával is. Elképesztő hogy 23 évvel ezelőtt még úgy készítették az autókat hogy azok csak úgy ne haljanak meg. Ha holnap megjön az alkatrész akkor megpróbálom kihúzni vasárnapig még hátha kibírja. Az cirka 6-700km. Csak nem adja be a kulcsot. ;] Ha mégis behal akkor sajnos útközben kell megjavítanom ahol éppen beáll. Azért reménykedek...
    Tegnap negyed 11-kor indultunk útnak. Kitettem édeséket apámnál és húztam tovább az ablakozást befejezni. Az egy órás művelet be bírt tartani két és fél órát. Minden apróság hátráltatott. A végén már sírva nevettem a szerencsétlenkedésemen. Miután végeztem indultunk is Pestre. Még megálltunk Érden a Tescoban hűtővizet venni és némi kaját hogy ne haljunk éhen. Cuncika rendben volt. Fél 7-re értünk haza.
    Ma valszeg az összes faanyagot fogom gyalulgatni. A többiek pedig szerintem szintre betonozzák azt a lábazatot amit szombaton öntöttünk be. Kedden már tudjuk is állítani rá a könnyűszerkezetes fedett teraszt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szarul aludtunk mert Katica óránként fent volt. Én este hulla fáradtan bezuhantam az ágyba és éjfélig mélyen aludtam de az éjféli ébredés után már én is óránként ébredtem. Nem tudjuk mi baja lehet. :( Most is nyöszörögve ébredt a kis drágaságom.
    Tegnap óriási elánnal kellett zsaluznunk mert mögöttünk már betonozták is amit megépítettünk. Kukinkat elhagytuk a kollégámmal miközben a kömik csak lazán dolgozgattak. Ma már lazábban leszünk mert befejeztük az összes zsaluzást.Az összes faanyagot meggyaluljuk és nekiállunk a könnyűszerkezetes épületrésznek.
    Elvileg táltosom vízpumpája már a GLS-nél van. Ha ma megkapom akkor holnap reggel addig nem indulok el melóba amíg ki nem cserélem. Már megnéztem a szerelési kézikönyvben hogy kell kicserélni. Tulajdonképpen a legmacerásabb része a dolognak az hogyan rögzítem ebben a helyzetben a vezérműtengelyt és a főtengelyt hogy a vezérlés megmaradjon így ahogy most van.Majd valahogy leragasztom és összejelölöm. Amúgy ezen kívül nem tűnik veszélyesnek a csere. Miután megjavítottam zúzok is a munkába. Tegnap már majdnem 5 liter vizem ment el ami tarthatatlan állapot. Persze a fagyveszély miatt fagyállót kell töltögetnem ami nem olcsó mulatság.
    Még csak pár napja dolgozok de édesem nagyon hiányzik. Jó volt itthon ölelgetni őt és a kis tündérpuncikámat. Azért örülök neki hogy dolgozhatok. Ha van munka akkor van mit enni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Izgatottan ébredtem mert megjött tegnap táltosom alkatrésze és ma reggel munkábamenet előtt ki is cserélem. Már 100x átgondoltam hogy mire kell figyelnem de biztosan beleütközök majd valami olyan dologba amivel szívni fogok. Majd meglátjuk.
    Tegnap meggyalultam minden tetőanyagot és segédkeztem a régi tető lebontásában is. Mire odaérek a szerelés után addigra eltakarítják teljesen a régi tetőt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon nyugodtan aludtam. Tegnap sikerült megjavítanom táltosomat. Hosszabb úton még nem próbáltam ki de úgy néz ki sikerült a vízpumpacserével megoldanom a folyásomat. Nem volt egyszerű a csere mert volt 2 csavar amihez nem lehetett hozzá férni és ezért laza 2 órás munka volt amíg sikerült szét majd összeszerelnem. Természetesen semmi nem úgy ment ahogy elterveztem. A könyvben olvasva minden olyan egyszerűnek tűnt. A valóságban azért volt némi cidri bennem mert a vezérműszíj leszedése után csak reménykedhettem hogy a szelepnyitás nem állítódik el. Mindezt persze szakadó havasesőben. Imádtam! Mikor végeztem szólt kollégám hogy ne menjek már el dolgozni mert ők is haza mentek. Feljöttem reggelizni és utánanéztem a gömbfejcserének. A könyv ezt is leírta pár sorban és úgy döntöttem hogy kicserélem azt is. Még nehezebben ment a csere mint a vízpumpánál. A nyomtávrúdon vért izzadtam amíg lelazítottam a gömbfej kontraanyáját. :Y Ráadásul a gömbfej végét is csavar felett le kellett fűrészelnem mert nem tudtam meglazítani. Természetesen az utángyártott gömbfej 6mm-el hosszabb volt mint ami táltoson volt ezért a rögzítőcsavart hátrébb tekertem annyival és odáig tekertem rá az új gömbfejet. A kerékösszetartásom most elég esetleges. Méréseim alapján jó és a próbakörön nem húzott semerre az autó de lehet elmegyek majd futómű beállításra. Mindkét oldalon kicseréltem a gömbfejet ha már 1x javítottam. Természetesen mindkét oldalon vért izzadtam a nyomtávrúdon lévő kontraanyával. Ma lesz a főpróbája a munkámnak. Ha sikerült megjavítanom akkor spóroltam némi szervízdíjat.
    Édes is örült hogy együtt vagyok velük egy picit a szerelés után. Ma már megyek dolgozni. A régi tetőt lebontják a többiek mi pedig nekiállunk a talpszelement lefúrni a régi helyére.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugisan aludtam. Így hogy dolgozok és elfáradok nincs gondom az alvással.
    Tegnap tálti jól viselkedett. Vízfolyás megszünt és az egyenesfutás is jó volt. Azért egy futóműbeállítást meg kell ejteni mert nagyobb sebességnél jobbra kanyarban erősen búg a gumi. A munkahelyünktől pár házzal feljebb van egy gumis. Majd megkérdezem mennyi lenne és egyik délben átviszem a verdát.
    Édesem nagyon hiányzik! Nagyon kevés időnk jut egymásra. Reggel van egy kevéske ébredés után és elvileg este lenne ha a két leányzó nem foglalná le őt 98%-ban. Ez van, ezt kell szeretni. Ma 6 hónapos az én kis tündérkém. :)
    Tegnap lefúrtuk a talpszelement és kiszinteztük. Ma már állítjuk a szarufákat. Nem nagy tető. Mindössze 10 pár szaru megy rá. Azzal többé kevésbé ma meg is leszünk. Mivel látszó szerkezetről van szó felülről még be is kell nagy részét lambériázni fóliázás előtt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jól aludtam. Estére szépen elfáradok és hamar elalszok. Tegnap kivételesen katica előbb elaludt mint én és ezért édesem is odabújhatott hozzám a lefekvésnél.
    Jól haladtunk a munkahelyemen. Szarufázatot állítottuk. Ma még legyártunk 3 pár szarufát és ha beépítettük rakhatjuk is a lambériát. Szerencsére ma nem leszünk sokáig. Sietek haza mert cuncikának ma van a farsangja. Persze nem hiszem hogy időben hazaérek. Megkérdeztem és 5 rugóba fáj a futóműbeállítás. hétfőn muszáj lesz megcsináltatni mert zúg valami kanyarodás közben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem aludtam jól. Este kicsit összekülönböztünk édessel és ez ki is nyírta az alvásomat. Kint épp szakad a hó és van már vagy 5cm. Még jó hogy tegnap este betakargattuk a tetőt mert nagy szarban lennénk hétfőn ha a ráfagyott havat kellene vakargatni a szarufákról. Amúgy elkészültünk a szerkezettel és már le is lambériáztuk az egyik felét. Nem nagy és nem is bonyolult tető.
    Ma megyünk cuncikáért Pestre. tegnap volt a farsang náluk és eljött az apja is bulizni. Farsang után pedig elvitte. Spanyol táncoslánynak volt öltözve a kis drágánk. Képet nem nagyon tudott készíteni édesem mert Katica a kezében volt én pedig nem tudtam velük menni mert dolgoztam.
    Hómentes napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Békésen telt az éjszakám. Édes szokásos szakaszos alvást produkálta Katica miatt.
    Tegnap délelőtt semmi érdekes nem történt velünk. A hóesés miatt kivételesen táltival mentünk boltba. Megreggeliztünk és délután 1-ig heverésztünk.(ez jelen esetben békülési szexet jelent ;] ) 1 után útra keltünk. Odafelé egész jó volt az út de Pest előtt durván elkezdett havazni ami a hazafelé úton végig kísért minket. Nem is mertem Bicske felé jönni a hazaúton hanem Fehérvár felé. A 7-es út egész jó volt de a 81-es nagyon csúszott. Persze sószóró gépnek híre hamva nem volt. Most úgy néz ki már nem esett sok hó. Max 1-3cm van táltoson. Remélem idénre befejezte a hóesés mert már nagyon elegem van belőle. :(((
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugiban aludtam az éjjel. Talán 1x-2x voltam fent.
    Tegnap átvittem a szerelőhöz táltit. 5 rugóba fájt a futóműbeállítás. A bal oldal szinte jó volt és a jobb elejében volt 3mm. Közben kiderítették hogy a jobb hátsó kerékcsapágy kukás és a bal hátsó gumim szálszakadásos. Csapágynak utánanéztem 6300ft lesz. A cserét szerintem megoldom ismét magam az egyik vasárnapon. Ha ezt lecserélem kezd táltos nagyjából helyre rázódni. Érdekes hogy mindig télen romlik el minden.
    Tegnap a munkában is egész jól haladtunk befejeztük a nagytető lambériázását és le is fóliáztuk. Ma szigetelünk és újabb fóliaréteget húzunk a szigetelésre majd újabb lécezés. Ezúttal már a sorléc megy rá amibe a cserép akad. Szerintem ma ezzel is végünk. Holnap leszegjük és bebádogozunk. Ez a terv és ki tudja mi lesz belőle.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elképesztő időjárásban dolgoztunk. Hol a hó szakadt, hol a jeges eső hol az eső. Ma meg már megint kezdi. Most épp a hó esik. :(((
    Persze ilyen körülmények között nehéz komoly teljesítményt felmutatni. Azért haldgattunk. Az egyik oldalt teljesen beszigeteltünk és lefóliáztuk-beléceztük.
    Ma a másik oldalát kellene ugyanígy elkészíteni de előtte erre az oldalra a csatornavasakat fel kell ütni.
    Ma can édes kis Katicám névnapja. Az első az életében. Majd édes vesz neki valami apróságot. :B
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Boldog Valentin napot! Érdekes de semmivel nem vagyok szerelmesebb mint tegnap. A szerelmes együttlét is nagyon gyakori nálunk ezért még azért sem várhattam igazán ezt a napot hogy akkor ma végre szex lesz. Nagyjából ezzel ki is merült bennem minden gondolat amit ezen a napon ébredtek. Szerelmemet ugyanolyan erővel imádom és ezt naponta éreztetjük is egymással függetlenül attól épp mit mutat a naptár.
    Haverom elküldte a lépcsőzsaluról készített képeket. Mindenki nagyra van azzal milyen király képeket készít a telefonjával de én alig tudtam pár közepes képet kiválogatni.
    félig készen
    félig készen felülről Sajnos olyan kép nem nagyon készült ahol a fordulást jól és érthetően fotózta meg.
    takarítok a zsalu végeztével
    egy jó szögből de életlenül
    lentről
    Tegnap befejeztük a nagytető lécezését és felszegeltük az oromdeszka szegélyt. Ma picit bádogozunk és cserepezünk. Cserepezés után az egyik toldás elkészítésének nekiállunk. Már nagyon kellene vennem egy lapot a körfűrészemre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok! Már elegem van ebből a csapadékos időjárásból! Tegnap esőben kellett dolgoznunk. 3-kor végeztünk a cserepezéssel és utána el is jöttem haza. Nem volt kedvem átázva ott maradni 5-ig. Ma már remélem száraz időben tudunk dolgozni.
    A Valentin nap úgy elment mintha nem is lett volna. Nekünk egy teljesen átlagos nap volt és semmi különös.
    Ma egy kis hozzáépítést fogunk készíteni amit már rég meg kellett volna csinálni csak nem ez volt az elsődleges fontosságú. Nyilván most hogy a tetőhöz építünk és az már be van cserepezve szívás lesz megtoldani. Ez van...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre nem esett semmi égi áldás. Jó napom is kerekedett ettől és a munka is jobban haladt. Nagyon égetővé vált hogy a körfűrészemre lapot vegyek ezért jövő héten mindenképpen szerezni fogok rá.
    Tegnap majdnem itt aludt nálunk cunci volt óvodás barátnője de lefekvésnél meggondolta magát és hívni kellett az anyukáját hogy jöjjenek érte mert nem akart maradni. Érthető.
    Megcsináltuk a szerkezetet a hozzáépítésre és ma lelambériázzuk. Persze mivel szombat nem múlhat el betonozás nélkül ezért még gyorsan egy lépcsőzsalut össze kell dobnunk hogy be lehessen önteni. Öröm járja át a szívemet hogy minden szombatra jut egy betonozás. :W
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már egy ideje fent vagyok csak gépet szereltem. Az elektromos fűrészem olajozóját szereltem. Amit megcsináltam az jó lett de most meg befelé is nyomja a gépbe az olajat ami nem jó. Próbáltam pár tömítést kicserélni de nem biztos hogy sikerrel jártam ezért egy egészen mezei megoldással kifúrtam ott ahol összegyűlik az olaj a gépben és majd ott kicsepeg. Ezt a kenőrendszert ritka szarul oldotta meg a Makita. Szerintem az egyik legjobb szerszámgépeket gyártja a világon (láncfűrészekben egyértelmű a stihl a világ legjobbja) de azért csúsznak be hibák. :F Még nem tudom kipróbálni mert kivágnak a panelből a lakótársak. Addig amíg megpirkad megnézem apám számítógépét. Kapott egyet ajiba csak nem indul el. Alaplap lesz a gond szerintem de még nem biztos.
    Tegnap lambériáztunk és bezsaluztunk egy lépcsőt amit be is betonoztunk. Nagyjából ennyi történt.
    Ma még táltos is megszerelem. Jobb elejét szétkapom mert üt a féktárcsa. Szerencsére van egy tartalékba amire ki tudom cserélni. Ez nem nagy munka és hamar végzek vele. Szerintem emiatt ment tönkre azon az oldalon a gömbfej is. :F
    Egy kép a szerelmeimről :B
    SZép napot mindenkinek.

Aktív témák