Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap őrült szél fújt ami idegileg teljesen kikészített! Azért leszabtuk a 3 egész pár szarufát és a 4 élszarufát, majd visszabontottuk és lefestettük őket hogy hétfőn már a készre festett anyaghoz tudjunk hozzádolgozni. 4-kor jöttünk is haza mert elegem lett.
    Ma pihizünk és elmegyek édesemmel vásárolni. A torokfájásom is kiújult. Egyszerűen nem tudok meggyógyulni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a hétvége is. Nem dolgoztam. Szombaton elmentünk cipőt venni a lányoknak. Meglepően gyorsan végeztünk és hiszti sem volt. Vasárnap mise után elmentem apámhoz aki adott kölcsön egy lombszívót takarításhoz. Utána elugrottam egy helyre munkaügyben ahová megyünk ha itt végeztünk.
    Persze estére belázasodott Kati . Ő ma nem megy oviba. Édesemék tópartra mennek Boldival mert a himlő miatt régen nem voltak fejlesztésen.
    Mi folytatjuk a szerkezetépítést.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából elkészültünk a szerkezetépítéssel és a festéssel. Már kivolt a kuki a 3x festéssel. Készült pár nem túl jó kép Imrus telefonjával.
    1
    2
    Itt a földön könnyebb megépíteni. Mivel tartjuk a mértani alakzatok szabályait ezért túl nehéz dolgunk nincs ezen a téren.
    Ma fejtágításra megyek Veszprémbe. Lapostető szigetelés és napelem beépítés lesz az előadás témája a Bramacnál.
    Édesemék tóparton voltak Anitánál. Ő vette át a mozgásfejlesztést Eszter nénitől. Zsuzsa néninél is voltak gyógymasszázson. Ma Edina nénivel logo.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész napos fejtágításon voltam. Bitumenes szigetelésről és napelemrendszerekről. Már zsongott a fejem a sok infótól. Szerintem egyelőre még drága ez a napelemes rendszer és hosszú a megtérülési ideje.
    Hazafelé még bementem egy szerződést elrendezni.
    Ma folytatjuk a tetőépítést. Úgy döntöttem hogy még itt a földön be is lambériázom és akkor ott fent a helyén már nem kell vacakolni vele.
    Édesemék a tóparton újabb logos fejlesztőt kaptak. Sajnos Edina néni idejét lefelezték és a másik fél órát átadták Zsuzsa néninek aki eddig nem fejlesztette Boldit. Tegnap nem volt hajlandó megszólalni a kis cicaborsónk. Egyre dacosabb.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap úgy döntöttem hogy még itt a földön lelambériázom a tetőt és akkor a helyén kevesebbet kell vágni.Kész állapot.
    Épp csak elég lett a lambériám de azért szerencsém volt. Utána szétszedtem atomjaira az egészet. [kép]
    Még lefúrtam a papucsok alsó részét és ma fogjuk felállítani a helyén. Nem lesz egyszerű napunk de ha minden igaz az időjárás majd segíteni fog nekünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sajnos beszart táltosom. :O Tegnap reggel már néztem hogy nem gyullad ki a töltésjelző lámpa de elmentem vele. Hazafelé még elindult de a kúton már úgy kellett belökni. Elértem hazáig de offolt a töltésem. Generátor vagy aksi. Muszáj elmennem dolgozni mert jön az eső és tegnap ugyan felállítottuk a tetőt és le is lambériáztuk de lefóliázni már nem tudtuk.Valaki ilyet készít a kutyuskáinak.
    belülről.
    Totál leégett minden energiám mire áthordtunk mindent és felépítettünk.
    Mai terv az hogy lefóliázzuk és belécezzük. Jön az eső és azelőtt legalább a fóliát rá kell dobnunk nehogy elázzon.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok! Ez a hét totál lemerített úgy hogy kedden nem is dolgoztam. Tegnap sikerült befóliáznunk és lelécezni. Közben meg kellett küzdeni az irdatlan széllel és némi esővel is. A szél teljesen kiborít úgy hogy egyedül szerencsétlenkedek a fóliával.
    Ma reggel leszaladok és bebikázom táltosomat. Rámérek műszerrel van e töltés. Ha nincs akkor körbetelefonálok honnan tudok alkatrészt szerezni hozzá és elszaladok érte. Hétvégén mindenképpen meg akarom javítani táltosomat hogy hétfőn tudjak menni vele dolgozni. Ha nem sikerül akkor hétfő-kedd kiesik mert édesemnek kell Masni hogy el tudja vinni tópartra Boldit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap amint tudtam lementem táltosomat megnézni. Szépen beindult és sajnos rámérve kiderült ami majdnem biztos volt hogy a generátor mondta fel a szolgálatot. Telefonálgattam de sajnos csak úgy tudtam alkatrészt szerezni hogy nagyjából szerdán ér ide. Ebből adódik hogy hétfő-kedd maradok mert fejlesztésre kell vinni Boldit, és szerdán még Masnival megyek melózni. Ha megjön az alkatrész este még megszerelem táltosomat és akkor már csütörtökön azzal mehetek melóba. Volt egy olyan kósza ötletem hogy megpróbálom 2 akksival és egy akkutöltővel megoldani a munkába járást de ezt egyelőre elvetettem. Majd alakul.
    Ma mise után megyek újra Pestre Adriért mert ismét az apjánál van. Délután a felsőmarómat szedem szét mert csapágyas lett.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi délelőttöm ráment arra hogy elmentem Adriért Pestre. Délután vért izzadtam mire a felsőmaró forgórészét kinyomtam a csapágyból ami beállt mint a gerely. Van 3 csapágylehúzóm de alig tudtam ráfogni a házra. amikor sikerült végre akkor már sima ügy volt.
    Ma Boldival megyek én is fejlesztésre. Hazafelé veszünk csapágyat és egy csatorna darabot mert számításaim szerint kevés lesz. Pár apróságot is veszek még melóba és bemegyünk apámhoz az aksitöltőért mert az ígért hétfő-keddi eső szerencsére nem jött meg. A töltögetős módszerrel fogok elmenni munkába holnap.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából úgy történt minden ahogy lejegyeztem. Már töltöm délután óta az egyik aksit amit ma reggel elvileg beszerelnék táltosomba. Azért csak elvileg mert az akku lefogató csavarhoz kellene a krovának a toldószára ami épp a melóhelyen hagytam. Szóval nekivágok a félig jó akksival az útnak és csak minimális fogyasztót fogok használni. Még lehet lámpát se kapcsolok hogy csak a gyújtás merítse az akkut. Melóhelyen azonnal kiszerelem és felteszem töltőre. Ha nagyon gáz a dolog akkor holnap Masnival megyek munkába.
    Boltunk Anita néninél fejlesztésen. Azért már elég nagy csibész Boldi. Nem nagyon hagyja magát befolyásolni. Amihez nincs kedve arra nehezen lehet rávenni. Ma Edina nénihez és Zsuzsa nénihez mennek logora és gyógymasszázsra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sikerrel megjártam tegnap a melót oda vissza de nem kapcsoltam lámpát hogy ne egye az áramot. Boldi lebetegedett ezért ők nem mentek logora. Orvosnál jártak ahol kiderült hogy most épp gégehurutja lett. Mivel ez is vírus ezért nem kapott semmit rá. Ma Masnival megyek melóba mert nem kell a stressz . Tegnap feldobtuk körbe a a bádogot. Amíg én ezzel vacakoltam addig Imrus behordta a cserepet. Ma feldobáljuk az egész cserepeket és nekiállunk vágni. A héten mindenképpen be kell fejeznünk hogy neki tudjunk állni a másik melónak ami bontásos.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap megjött a generátor ezért hamarabb el is jöttünk melóból hogy be tudjam építeni. Szerencsére jól működik. 13,9V alapon és lámpával 13,75V . Ezt úgy gondolom rendben van. Nagy szükségem volt már táltosomra mert azon van tetőcsomagtartó és ma valszeg szükségem lesz rá. Úgy néz ki befejezzük a munkát mert tegnap sikerült a cserépfelrakáson kívül még az egyik oldalát is bevágni. Ma befejezzük a vágást és lekúpozzuk az éleket. Ennyi.
    Szerelmem is örül hogy visszakapja a kocsiját mert nehezebb neki a gyerekeket rendezni. Ma Boldit viszi vissza a dokihoz. Szerencsére már jobban van de most édesem kapta el tőle ezt a torokfájós szarságot.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Megvolt a tesztút táltosommal. Szükség is volt rá mert végeztünk és el kellett hurcolkodnunk. Tetőcsomagtartó nélkül halott ügy lett volna ez. ilyen lett
    Szépen látszik hogy a vágott cserép nem üt el színben a többitől mert bevezettem egy újítást. Közvetlenül a vágás után lefújattam minden vágottat kompresszorral. Ezt valszeg továbbiakban is alkalmazni fogom.
    Ma reggel elszaladok a következő tetőbontásos munkámhoz beszerezni ezt azt a tulajdonossal és utána jövök haza. Majd vissza Fehérvárra szandit venni Boldinak a lábára édesemmel.
    Sajnos nem tudom elkezdeni azt a melót csak jövő hét végén.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Most az én drága szerelmem betegedett le! Kukim kivan!
    Tegnap reggel bementem és megvásároltam pár cuccot ami a következő munkámhoz fog kelleni a tulajdonossal. Sajnos teljesen elzárkóztak a holnapi kezdéstől ezért csúszik egy teljes hetet az akció. Remélem akad valami más majd jövő hétre.
    amikor hazajöttem reggeli után édesemmel és Boldival visszamentünk Fehérvárra szandált venni. Mivel nagyon befelé dől a kis tappancsa ezért mindenképpen jó minőségű szupinált talpú cipő jöhet csak szóba. Véletlenül találtunk rá egy nagyon barátságos kis cipőboltra ahol direkt ezekkel a lábbelikkel foglalkoznak. Családias hangulat és segítőkészség. Ezek után csak ide fogunk járni . Utána bementünk a Pepcoba pár ruháért szerelmemnek és a lányoknak. Mindenki kapott valamit. Én a Praktikerből egy zégergyűrű fogót. Kinek mire van szüksége. ;] :DDD
    Itthon délután én elmosogattam és édes pakolt.Rájöttem hogy többet kell a házimunkában segítenem ha rendet szeretnénk. Majd igyekszem segíteni őt.
    Ma a pincében rendszerezem a visszahozott anyagokat és táltosomból kipakolok. Ki kellene takarítani a téli cuccokat belőle.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt elmentem édessel vásárolni. Vettem egy aksi töltőt mert ma apámnak az ezer éves töltőjét vissza fogom adni. Ez azért sokkal kisebb helyen is elfér. Eddig nem volt a pincerészünkben dugalj és kénytelen voltam kialakítani egyet. Szerencsémre leválasztó kapcsoló van amibe volt direkt nulla és fázis is. Vettem egy lengő aljzatot és rákötöttem. Nagy dolgokat nem csinálok a pincébe de ilyen töltéseket legalább meg tudok ejteni. Az egyik aksit fel is töltöttem készre. Közben pakolgattam és rendszereztem azokat az anyagokat amik innen onnan megmaradtak. Egész jó kis készletem van már.
    Ma mise után megyek apámhoz és rendet rakok a szerszámos kamrájában. Leválogatom azokat a cuccokat amik esetleg nekem kellhetnek a munkámhoz. Közben beszélgetek az öreggel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Iszonyat szél fúj és ez meg is határozta az éjszakánkat. Mindenki rosszul aludt mert Boldi kifejezetten érzékeny erre. Még jó hogy ma nem dolgozok mert szétmenne az agyam.
    Tegnap mise után apámnál pakolgattam. Mondta az öreg gyűjtsem egy helyre azokat a dolgokat amik nekem kellhetnek még. Nem sok minden akadt mert a jobb cuccai már elkallódtak és csak a vacakok maradtak meg. Szinte mindenem van már ami valaha kellhet ami meg nincs azt veszek. Délután a kedvenc hobbimnak hódoltam. Mosógépet szereltem. ;] Az a bizonyos pár forintos vacak gumibak kb. eddig bírta. Az egyik fele elkopott és elkezdett ütni a dob. Megfordítottam hogy még egy darabig kibírja de rendeltem másikat máshonnan, hátha kapok gyári darabot. Ez valami gyenge utángyártott lehetett. Itt történetesen kemény 60 huf. az ára. :DDD
    Ma megyek édesemékkel gyógymasszázsra és Anitához tópartra. Táltosommal megyünk mert felnyalábolom a kennelnél hagyott raklapokat és visszaviszem. Nem hagyjuk ott a betéti díjat mert abból lesz az egyházadó fizetve. Holnapra van már meló. Volt kollégámnak megyek segíteni pár napot. Isten tudja mit fogunk készíteni. Majd alakul. Legalább nem lógatom itthon a lábamat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi nap hamar elszaladt. Egész délelőtt úton voltunk Boldival. Tóparton felmérték gyógypeden hogy állunk 3 évesen és azt kell mondjam hogy utolértük a korosztályát. Egyedül a beszéd az amiben zérón állunk. Az egyéb feladatokat tökéletesen megoldotta. Egy dolog nem ment neki az pedig a madzagra golyó fűzés. Ott is átdugta a lyukon a kötelet csak nem fogta meg amikor kiért és így nem tudott rácsúszni a golyó. ezt majd itthon gyakoroljuk. Mindent elsőre megértett és aszerint végezte el a feladatot. Büszkék voltunk a kis cicaborsónkra. Emiatt nem is lesz már jövő héttől gyógypedünk hanem helyette óvoda előkészítő csoportos foglalkozásra megyünk hétfő reggelenként és megpróbálnak több logopédiát kiharcolni a beszéd beindítására.
    Raklapokat visszavittük és ma elvileg dolgozok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Tegnap szerkezetet építettünk elég nagy szélben és födém egy szál se. ma ugyanezt folytatjuk. Látszik hogy jön a tavasz mert többen kezdenek felhívni munka ügyben. Itt is maradhatnék de eszem ágában sincs. Ezen a héten segítek és vasárnaptól a sajátomat végzem. Már van azutánra is lehetőség de ide is visszatérhetek pár napra ha úgy tartja kedvem.
    Mivel hétfőn 8-ra megy majd tópartra édesem Boldival csoportos foglalkozásra ezért ma tart egy korai keléses és korai indulásos napot a lányokkal. Ezt teszt jelleggel. Kíváncsian várjuk hogy mi lesz belőle.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok ismét. Tegnap szép áztató eső rombolta a hangulatomat. Inkább ez mint a szél. Azért egész jól haladtunk a szerkezetépítésben. Ma nem oda megyünk mert nagy elmaradást kell behoznia a kollégának. Most egy másik tetőnél bádogozásban fogok segíteni neki. Majd meglátjuk mi lesz. Még holnap tudok neki segíteni mert szombaton pihenni fogok. Vasárnap kezdődik a saját melóm és nem szeretnék totál hullán odaesni.
    Nagyjából sikeres volt a korai ovibamenéses tesztüzem édeseméknek. Még pár percet faragni kell az időből de menni fog. (kell) Azt elfelejtettem lejegyezni hogy a logon Edina nénitől el akarták venni a mi kis Boldizsárunkat de ő nem engedte! Minden gyereket elvettek tőle és újakat kapott helyettük de a mi kis cicaborsónkért harcolt. Ő volt eddig az egyetlen ember aki "szóra" bírta idegenben. Nem engedhetjük meg magunknak hogy egy olyan embertől elvegyék aki be tudott férkőzni a bizalmába és megnyílt előtte. Kedden pl. kártyákon képekre kellett zsetonokat tenni amit úgy szerezhetett meg ha a fejlesztő könyvben lévő ábrára mondott valamit. De a fő motiváció az volt hogy a kártyán lévő képnek a hangja magnóról szólt amit Ő kezelhetett. Azt a gombmániás mindenit neki! A gombnyomásért mindent megtett. Edinának ilyen szuper ötletei vannak hogy szóra bírja Boldit. Elképesztő!
    szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég nehezen ébredtem fel. Ezek a frontok kikészítik a fejemet. Tegnap ahhoz képest hogy semmilyen csapadék nem volt várható, kaptunk fagyott esőt és esőt is a nyakunkba. Kukim kivolt! Persze egy kis viharos széllel fűszerezve ami nálam tényleg a csúcs. :(((
    Még pár héttel ezelőtt ennél a tetőnél voltam segíteni belécezni és akkoriban néztem hogy a tető egyik végén van egy trapéz alakú kiugró amin nincs még szerkezet. Egy csúcsfalnak megy neki a rajta lévő tető. Na ez a tető megvárt engem. Tegnap amíg kollégám bádogozott erre kellett tetőszerkezetet építenem. Idegileg pont jó volt a szar időben még ezzel szopnom. Nyilván megoldottam de azért érezhető hogy ezeken a napokon amíg segíteni vagyok a problémás dolgokat kell megcsinálnom és nem csak lazulni. Nem baj mert nem szeretek meló közben csak ténferegni. Nyomjuk és haladjunk.
    Ma nem oda fogunk menni hanem visszatérünk a szerkezetépítéshez. Hiányzik még 2 vápaszaru és 4 hosszú + 2 falatnyi élszarufa beépítése amit jó helyre és magasságba/irányba kell beépíteni mert ezek határozzák meg a tető végleges formáját. Ezután lehet majd fosni a csonkaszarufákat. Ma vagyok utoljára mert vasárnap már a saját kis munkámat kell készítenem.
    Úgy hallom esik az eső. Ó de vidám lesz ez a mai nap is.... :(((
    Ma viszi el az apja Adrit akiért most édesemék mennek az egész családdal. Beugranak apósomhoz és ott lesz minden unoka. A lányok már teljesen be vannak sózva.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma pihenőnapot tartok mert elég fárasztó volt ez a hét. Tegnap elég jól haladtunk a szerkezetépítésben. Élek és vápák felkerültek, azon kívül 20 csonkaszarufa is. a maradékot már ők befejezik.
    Remélem hogy a merci nem ennyivel jobb a ferkánál mint a szabadedzéseken mutatták mert akkor az idei szezonnak annyi. :W Majd mindjárt az időmérőn meglátjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi pihenőnap után ma dolgozni fogok. Reggeli mise után átöltözök apánál és felveszem a gyereket majd irány a munka. Szerintem gyorsan végezni fogunk mert a felület nem nagy csak sok rétegű. Egy Ondoline réteg után egy hullámpala réteg és végül lécezés és szarufázat lebontása. Anyagot összeírjuk és holnap reggel a fatelepen kezdünk.
    Édesemék mennek Pestre papához ahová Adrit odaviszi az apja. Nagyjából együtt érünk haza majd.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap mise után apámnál átöltöztem és utána mentem dolgozni. A csodaszép időben sikerült lebontani nagyjából a héjazatot de még valszeg bontanunk kell egy keveset hogy megfelelően elő legyen készítve a terep. Hamar végeztünk is. Ma reggel megyünk az anyagot intézni és bízom benne hogy ki is hozzák délelőtt hogy délután már tudjuk gyalulni a látszó részeket.
    Édesemék Adriért mentek és utána papáztak. Gyerekek nagyon jól érezték magukat. Ma korai indulásos ovi lesz mert tópartra kell érnie 8-ra édesemnek. Első ovielőkészítós foglalkozás szülő nélkül. Izgulunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már szinte menetrendszerűnek tűnik ha jön a hidegfront Boldi lebetegedik. Most is így történt. Már este hőemelkedése volt de éjszaka már nem is evett. Mandulája valszeg ismét begyulladt. Ma irány a doki. Jó hogy holnap GOKI.-ba kell menni kontrollra. Ez is ilyenkor történik velünk. Az első telünk amin nem kapjuk az RSV. oltást és meg is lehet nézni hogy betegségből betegségbe esünk. :W
    Tegnap sikerült egész korán beszerezni a faanyagot. Még ott maradtam és meggyalultam ami látszó szerkezet. Ma úgy kell igyekeznünk hogy szabadon ne maradjon semmi aminek árt az eső. Mondjuk nem ígértek csapadékot de ez bármikor megváltozhat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vagyunk kereken 13 évesek az én szerelmemmel. Rendületlenül imádom őt és az azóta született gyermekeinket is! Ma a legkisebbet visszük szívkontrollra a GOKI.-ba. Szerencsére jobban van már mert tegnap kapott gyógyszert a torkára. Nem dobhatunk el súlyos indok nélkül egy ilyen vizsgálati időpontot mert hónapok múlva kapnánk másikat.
    Tegnap sikerült a végleges fóliát rátenni a szerkezetre ezért ma nyugodtan mehetek én is Boldival a vizsgálatra. Kaptam egy emelőbékát tőlük mert vettek egy újat és ez nem kellett nekik. Nem emelt de lehet csak nem volt benne olaj. Töltöttem bele és most működik. Ennek ellenére lehet egy tömítés ereszt valahol. Mindegy mert megcsinálom. A kennelnél is jól jött volna ha beljebb tudjuk húzni a cserepet raklapostól.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész normális időben végeztünk a GOKI.-ban. Nincs új a nap alatt. Minimális átszivárgás van a gradtnál és jobb kamrában a nyomás is kicsit magas. Tulajdonképpen mérési hibahatár környékén vagyunk. Legközelebb szeptember 18.-án megyünk amik után összeülnek a sebésszel hogy a 3 éves graft ami elvileg 2 évet kellett volna hogy kibírjon cserélik e nagyobbra. Megjegyezte a doktornő hogy 3 éves korhoz képest kicsi. Ezt mi is tudjuk hogy lemaradásban van....
    Ma folytatjuk a munkát. Lambériázunk és a tető elejét fogjuk befejezni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre itt a jó idő! Tegnap először nyomtam pólóban a munkát. Befejeztük a szerkezetépítést ami közben a bal kezem középső ujjára ejtettem az egyik oszlopot és belilult a körömágyam. Fáj is mint állat. Lambériáztunk és nekiálltunk lécezni. Ma belécezzük és beszegjük a tetőt. Holnap leszórjuk az OSB.-t és ha marad rá idő nekiállok bádogozni.
    Szerelmem a kontrollok előtt már hetekkel ideges. Végre lehiggadt ami mindenkinek jó.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Tegnap nem csak léceztünk hanem párhuzamosan az OSB.-t is leraktuk. Ez azért elég rendesen égette az üzemanyagot. A szegésbe is belekezdtünk és nagyjából egy 2 órás munka van hátra még a bádogozás előtt. Ma remélem nagy részét fel tudom dobni a bádognak és akkor hétfőn már zsindelyezek. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szombaton a csodálatos időben befejeztük az OSB-t és felszórtam a bádogot. Amíg bádogoztam addig a gyerekkel felhordattam a zsindelyt a tetőre és szétrakattam. Ma már dübörögni fog a zsindelyezés. 80m2 sík egyszerű felületről van szó. Kíváncsi vagyok mennyit tudunk beütni belőle. Nyilván a szegbelövő fogja nyomni a szeget mert öreg vagyok hogy szegelgessek.
    Tegnap lent voltunk a játszón a gyerekekkel. Nagyon élvezték ezt a príma tavaszias időt. A reggel persze szokásos módon zajlott. Mise után apámnál beszélgettem egy órácskát mindenféléről.
    Ma 8-ra mennek ismét szerelmemék csoportos foglalkozásra Boldival. Vajon mennyire fog sírni a kis drágám?
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hulla vagyok! Tegnap bevertük az egész 80m2 zsindelyt. Mondjuk ebben nagy szerepe volt annak hogy szegbelövővel nyomtuk és nem kézzel kopácsoltunk. Mára maradt egy kis bádogozás és lambériázás. Megpróbáljuk befejezni mert holnap délelőtt szerelmem fodrászhoz megy és nekem Boldira kell vigyáznom. Ha mégsem tudnánk elkészülni akkor a fodrász után elmegyek és befejezem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sikerült befejeznünk ezt a munkát. Ma még a tegnapelőtti fáradtságban vagyok benne. Majd kipihenem magamat. Bébiszitterkedek mert édesem fodrászhoz megy. Vigyázok Boldira addig amíg megkopasztják szerelmemet. Holnap majd meglátom elmegyek e melózni. Szerelmemet kellene sebészetre elkísérni mert 7db. zsírcsomója van amit ki kellene műtetni belőle.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel Boldira vigyáztam amíg szerelmem fodrásznál volt. Utána lementem a pincébe hogy szétszedjem a raklapemelő békát. 31 évvel ezelőtt nem úgy rakták össze hogy 1x majd egy idióta szét akarja szedni hogy megjavítsa. Elképesztő hogy minden össze volt gyógyulva rajta. :W Vért izzadtam amíg szétszedtem. Elmentem a helyi hidraulika kereskedésbe és leadtam a dugattyút és a házát hogy készítsék el a tömítéseket, és a leeresztő szelepet is. Valszeg itt szivárgott az olaj mert mint egy műanyag olyan állagú volt a gumitömítés és az is porladt. Elvileg holnapra meglesznek a tömítések. Úgy akarom összerakni hogy a húzófogantyúja leszerelhető legyen ezáltal táltosomban kényelmesen tudjam szállítani.
    Délután közösen mentünk az oviba a gyerekekért.
    Ma korán indulunk hogy időben oda érjünk az SZTK.-ba sebészetre. Édesem zsírcsomóit el kell kezdeni kiszedetni mert egyre nagyobbak. a héten nem dolgozok már mert holnap Katicát nézzük meg nyílt napi úszáson.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel gyorsan kiszórtuk a gyerekeket oviban és utána szaladtunk a rendelőintézetbe. Egész gyorsan végeztünk a sebészeten. Ránéztek szerelmem gombócaira és 2 db.-ot meg kell nézni UH.-val is mert van ott verőér is. Azonnal bejelentkeztünk UH.-ra és szerencsénkre volt egy mai visszamondott időpont 11.-kor. Tehát ma UH. és utána ha még lesz sebészet akkor visszamegyünk oda is. Talán kap időpontot műtétre is szerelmem. Délután lemostuk Masnit mert nagyon retkes volt már szegénykém.
    Ma rendelő után megyünk Katicának az úszását megnézni. Készítek pár rövid videót hogy későbbiekben vissza tudjuk nézni ahogy ügyeskedik.
    Remélem ma megjönnek a "béka" tömítései és délután össze tudom szerelni. Tegnap délelőtt még azzal foglalatoskodtam a pincében hogy szállíthatóvá tegyem az emelőt. Szerintem sikerült is a művelet de addig ez nem derül ki amíg nem tudom összeszerelni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap ovi után vásároltunk és még volt időm mielőtt a rendelőbe mentünk kiporszívózni táltosomat. Vagyis egy réteg koszt kiszedtem belőle de annyira azért nem lett tiszta. Most ez így jó. majd valamikor még lemosom.
    UH.-n kiderült hogy csak az egyik csomónál vannak erek de az sem annyira vészes. Majdnem hülyének nézték szerelmemet hogy kiszedeti pedig nem zsibbad és nem fáj neki. Mindezt lúdtojás nagyságú gombócokra értették. Szűkebb ujjú pulcsit már elég nehezen vesz fel emiatt. Azt mondták ne foglalkozzon vele amíg nem fáj vagy zsibbad. :Y :W
    Rendelő után elmentünk megnézni Katicát hogy úszik. Utolsó alkalom volt és egész jól ügyeskedett. Persze még nem tud úszni de ismerkedik a vízzel. Pár pocsék videót készítettem és jók is becsúsztak.
    Elvileg ma megjön a brekkancs tömítése. Tegnap felhívtam őket és akkor vették gyártásba. Lassan izgulhatok hogy mennyibe fog kerülni ha úgy kell gyártani hozzá . :U
    Ebéd után átmegyünk Csókakőre a várhoz kirándulni. Múlt héten jelezte Adri hogy soha nem megyünk sehová kirándulni. Ez egy közeli teszt lesz hogy bírja Boldi a kiképzést.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elkészültek a tömítések a békámhoz DE(!) a leeresztő szelepet úgy ahogy volt ottfelejtették a tömítésgyártónál. :W Már meg sem lepődök ezen. Kíváncsi vagyok hogy oldják meg ezt a helyzetet mert háromezer párszáz lesz a tömítés fuvarköltséggel. De ki állja majd a plusz idejutást? Ekkora összegnél ez már totál bukta lesz nekik. Remélem nem fognak arra várni hogy majd a következő megrendeléssel elhozzák. :W
    Ennyit a szerelésről. Még reggel elmentem egy munkát megnézni amit ha megnyerek akkor hamarosan el tudnék kezdeni. Egy tetőjavításos munka. Cserép le- szarufákra rámagasítás hogy beférjen 20cm szigetelés és jó fólia után új cserép vissza.
    Ebéd után átmentünk Csókakőre a várba. Mindenki élvezte a kirándulást. Képekben.:
    csajok
    kis családom
    A legrosszabb mind közül
    Boldival és Adrival
    Oroszlános
    Az én szerelmetes gombócom épp kedvenc kalácsát tolja befelé. :DDD
    Az Igazival!
    Ma mise után kiszaladok a létrákért ahol a héten dolgoztam és apámnál találkozunk a családdal. Utána alakmegtartó kezelésre megyünk a mekibe. ;] :P :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt hamar elszaladt. Mise után kiszaladtam a létrákért és megigazgattam a felső lezáró bádogot. Apámnál kipakoltam és bevártam a kis családomat. Kicsit beszélgettünk apámmal és ő unokázott. Utána mekiben bezabáltunk és hazafelé lemostam táltosomat. Most kívül belül tiszta.
    Kíváncsi vagyok hogy megjön e ma a békám leeresztő szelepe. :F
    Ezen a héten visszatérek oda melózni ahol tavaly nyomtam pár hónapot. Jó ez a szabadúszósdi. 3 helyre is mehetnék és én választom ki épp hol dolgozok. + a saját munkáim.
    Édesemék korán mennek a tóparti óvodai leválasztó csoportos foglalkozásra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Túl sokat pihentem és ezért tegnap jól el is fáradtam melóban. Fafödémet deszkáztunk és egy darabon gyártottunk is. Ma folyt.köv.
    A békámhoz nem jött meg még az alkatrész. :(
    Boldi az ovis leválasztó foglalkozásra sírva ment be de mosolyogva jött ki. Alakulgatunk... Ma logo Edina nénivel.
    Korán kell indulnom mert Budaörsön melózok. Jó hosszú az út mire odaérek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a födémdeszkázást. Ma egy előtetőt fogok csinálni amit már rég meg kellett volna oldanom.
    Megjött a békámhoz az alkatrész és este még fáradtan nekiálltam összeszerelni. Sajnos valamiért nem emel. Valami szelep leragadhatott és otthagytam félbe. Majd ha kipihenten tudom átnézni akkor állok újra neki. Erre a héten nincs esély. Talán vasárnap... Este még leadtam az árajánlatot a szombaton megnézett munkára. Elvileg ma visszaszólnak hogy mehet e a dolog.
    Szerelmemék logon voltak tóparton. Boldi ügyes volt de még messze van attól hogy beszéljen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiálltunk az előtetőnek és nagy részét a szerkezetnek be is nyomtuk. elég nagy szívás belebontani a kész nagy tetőbe és beleaplikálni ezt a pár négyzetmétert. Most ez van. Azért kicsit mazo vagyok ebből a szempontból mert szinte élvezem ezeket a geci munkákat ahol 2x át kell gondolni mit és hogyan csinálunk mert csak 1 dobásunk van.
    Tegnap reggel utánaolvastam és lehet a békát csak légteleníteni kell és működni fog. Legközelebb vasárnap lesz lelkierőm szerelni. Lehet még akkor sem.
    Szerelmemet az oviba azzal fogadták minap hogy Kati azt mondta kertes házba költözünk. HEH?! Mikor kérdőre lett vonva azt mondta már unja hogy itt lakunk. Én meg nem a Mészáros Lőrinc vagyok. :W
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap meló után még el kellett ugranom tárgyalni a kutyakenneleshez mert akar készíttetni egy akkora terasztetőt ami alá még a böhöm nagy mikrobusza is elfér. Pár hét múlva csinálhatjuk majd azt is. Ezzel a tárgyalással nagyon sokára értem haza. Ma remélem lazább napom lesz a melóban mert kicsit pihennem kellene.
    Még 1x régebben egy fiatal mérnök srácnál dolgoztam. Az apósától kapta meg a számomat akinél pedig piszok régen csináltam tetőt és garázst. Tegnap rám írt a srác hogy elhelyezkedett a Hiltinél! ÓÓÓ! Hát eszem a zuzzádat! Területileg is és szakmában is hozzá tartozok. Évente egy akkus géptest nagy kedvezményes vételét engedélyezik nekik. Mivel jövő hét elején akarok pont venni egy körfűrészt esetleg jól jöhetne ez a kedvezmény. :)) :DD Amellett hogy számomra elvitathatatlan a Hilti kiválósága az árát szinte lehetetlen megemészteni. Tudom hogy kell a zsé fejlesztésre meg az életútkövetésre meg bla bla... de ezek az árak. :W Ilyet veszek jövő héten, kedvezménnyel vagy teljes áron. Ez csak a géptest nettó(!) ára. Ebből még lejön egy szinte elhanyagolható 8% kedvezményem.
    Tegnap befejeztük az előtető belécezését és ma szerintem bedobjuk a bádogot és lecserepezzük. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma extrakorán indulok melózni mert messze megyek. Egy fórumtársunknak segítek kiiktatni 2 tetőablakot és visszajavítani a helyét.
    Tegnap lambériáztunk és egy oromszegélyt készítettünk. Délután picit eláztunk de nem vészesen. Sikerült megegyezni arra a munkára amit múlt hét szombaton néztem meg. Jövő hét utáni héten kezdhetem.
    Hilti körfűrészt jegelem egy kicsit mert a srác aki ott dolgozik megpróbál először magához átvenni és utána több kedvezményt is kaphatok rá általa. Sajnos én a szerkezetépítő részlegen vagyok náluk és egy másik emberhez tartozok. Ismerősöm a szárazépítészeten van és legnagyobb bánatomra nincs átjárás cégen belül a területek között. Most kell egy kis idő amíg áthoz magához. 2 főnök beleegyezése kell hozzá és aláírása. Majd meglátjuk. Jövő hét vasárnap mise után összefutok vele és átbeszéljük a dolgot.
    Édesem sebészeten júni.12.-re kapott időpontot csomóeltávolításra. egyszerre kettőt vesznek ki. Én már most rosszul vagyok. Még hallgatni sem bírom ezeket a dolgokat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Tegnap elég későn értem haza a munkából de nagyjából sikerült elvégezni amit szerettünk volna. Örülök hogy tudtam segíteni egy fórumtársnak.
    Ma reggeli mise után apámnál beszélgetek kicsit és találkozok a következő munkám tulajdonosával. Zsetont hoz anyagra amit a jövő héten szépen elköltök fára és bádogra. Cserepet elvileg tegnap bement és kifizette már.
    Itthon sok pihi után ha jó idő lesz akkor délután lemegyek a gyerekekkel a játszóra. Esetleg megnézem a békát hogy tudok e javítani rajta valamit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a hétvége is. Tegnap mise után apámmal beszélgettem egy órácskát. Azután felvettem a következő munkám anyagára a zsét és hazajöttem. Itthon csak nem hagyott nyugodni ez a békaszerelés és nyugodtan átgondoltam mi lehet a baja. Józan paraszti ésszel rájöttem hogy a leeresztőszelep rúdja nem éri el az a golyót amit meg kellene nyomnia. Két lehetőség állt fent. 1: elhagytam egy alkatrészt szétszerelés közben. 2: levágtak 5mm.-t a szárból amikor a tömítést készítették hozzá. Úgy gondoltam hogy ezt a hézagot áthidalom egy golyóval amit rossz csapágy szétveréséből nyerek ki. Így a szelep szára egy golyót nyom ami az elzáró golyót eltolja. Láss csodát megjavult a kis emelőm. Azért nem működött mert nem tudtam légteleníteni. Ha bárki látott már ilyet szétszedve írja már meg priviben hogy ott valóban egy golyó van amit elhagytam, vagy egy teljesen más alkatrész pl. egy csődarab. :F Most a polcrendszeremet megemelve tesztelem a szivárgást.
    Délután lementünk a gyerekekkel kicsit a játszóra.
    Ma nem tudom hová megyek mert ezer félbehagyott munkám van itt amit be kellene fejeznem a héten. Jövő héten már megyek saját melót csinálni ami számomra a legjobb.
    Szerelmem korán megy tópartra óvoda előkészítőre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Tegnap semmitérő napom volt de a lábam piszkosul fájt a bakancsomban. Vetettem egy másikat mert elég volt belőle. Parkettát szegélyeztem és tetőt szegtem majd bádogoztam. Itt vakarózok és azokkal a munkákkal amik tényleg fontosak azzal nem haladok mert nincs rá anyagom. Lényegtelen mert csak ezen a héten vagyok itt és jövő héttől végre sajátot készítek.
    Boldival óvoda előkészítőn voltak szerelmem. Befelé sír, kifelé már mosolyog.Anita azt mondta bent már csak keveset sír és minden feladatot szépen elvégez. Jól lehet vele dolgozni. Ma logora mennek de előtte beugranak a fatelepre kifizetni a faanyagot ami jövő hétre fog kelleni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy néz ki sikerült elhárítanom a békám olajszivárgását. Vasárnap óta emelem a pár száz kilós polcrendszeremet és nem ereszti az olajat. Azért megizzadtam a sikerért.
    Tegnap ismét tengi lengi napunk volt. Kis deszkázás után cserepeztünk. Ma ha eláll az eső befejezzük a cserepezést. Úgy nézem ezt a két hetet nem most fogják kifizetni. Nyilván nem ezt mondják de nagyon ez van a levegőben. Jó hogy jövő héten már sajtot készítek ahol fizetnek.
    Hazafelé beugrottam megnézni egy kocsibeállót. Ma ha lesz rá időm kiszámolom az anyagot és még a héten leadom az árajánlatot rá.
    Boldi nem volt hajlandó megszólalni logon. Teljesen használhatatlan volt a kis kukacos. Adri és csapata helyi csecsemőgondozási versenyt nyert ezért bejutottak a megyei döntőbe.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szakad az eső ezért ma szerintem nem lesz meló. Tegnap bádogoztam egész nap. Nagyjából végeztem is de azért még maradt egy pár órás meló. Ma amúgy sem oda mentem volna hanem Etyekre előtetőt készíteni.
    Tegnap voltak Adrival ortopédián. A térde sokat fáj és kiderült valami porckopása van ami ilyen korban sűrűen előfordul. Ennyi. Valami kapszulát kell majd szednie rá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. Tegnap mégis dolgoztam mert elállt az eső. Mondjuk nem Etyekre mentem hanem megpróbáltuk befejezni az előtetőt. Még van rajta egy pár órás cserepezés de már közel a vége. Reggel befejezzük és valszeg utána megyünk Etyekre.
    Boldi súlyáról nem nagyon írtam mostanában. Elég szépen eszeget de valahogy még mindig nem tudtuk elérni a 10 kilócskát. Ott lavírozunk alatta de csak nem tudjuk átlépni a bűvös határt. :(
    Húsvétra bejelentkeztek apósomék. Már érzi hogy közel a vég és ezért minél többet szeretne az unokáival tölteni. Jöjjenek ha jönni akarnak.
    Sajnos egyelőre elakadt a Hilti körfűrész projektem. Várom hogy átkerülhessek az ismerős sráchoz a szárazépítészet területre és esetleg valami engedményt kapni az elég vaskos árból.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma pihenőnapot tartok. Reggel időmérőt nézek délután pedig elmegyünk vásárolni közösen.
    Tegnap Befejeztem a tetőt és kicsit bontottunk egy födémzsalut.
    Adrit elvitte az apja ezért holnap mehetek Pestre érte mise után.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar elszaladt ez a hétvége. Szombaton délután elmentünk vásárolni az ósünbe. Csak pár cuccot vettünk és semmi nagybevásárlás. Vettem brigéciolt hogy a békámról a kifolyt olajat lemossam. Nem szeretnék nyakig olajos lenni amikor bepakolom a táltosomba. Miután hazaértünk le is csutakoltam.
    Tegnap siettem misére mert tartós élelmiszert vittem a rászoruló családoknak. Sajnos a gyűjtés a múlt héten véget ért ezért nem tudtam a templomban leadni. Majd ma itt leadja a családsegítő szolgálatnál szerelmem. Igazából várhattak volna még egy hetet a lezárással mert nagyjából az emberek zöme múlt héten kapott fizetést. Ez van. Majd legközelebb jobban igyekszünk. :(
    Mise után elmentem Adriért Pestre és hazafelé beugrottam tárgyalni a kenneles munkához mert egy elég nagy terasztetőt szeretne. Nagyjából akkorát ahová befér a mikrobuszával. Ez nekem csak jó.
    Délben értem haza és délután már nem csináltam semmit.
    Ma saját munkámba kezdek ami nagyjából bő 2 hétig be fog tartani.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiláttunk a tetőfelújításnak. Vannak szerencsés dolgok amik megkönnyítik az életünket és mint mindig vannak szívásos dolgok is. A hátsó oldalt mindenesetre nagyjából befóliáztuk. Előtte a magasítást ki kellett zsinóroznunk és kipaklizni. Elég szomorú látványt nyújtott a felékelgetett magasítás, de nincs mit tenni. A zsinór nem hazudik. Ma még az alját tesszük rendbe és belécezzük. Vinnem kell még létrákat és kompresszort a szegbelövővel.
    Édesemék óvoda előkészítőn voltak Boldival. Végighüppögte az egészet a mi kis drágaságunk. Ma logora mennek. Remélem megszólal mert múlt héten egyáltalán nem beszélt semmit. :(
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák