Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtunk köszönhetően annak hogy Sári nem vert ki egy hisztit sem. Tegnap minden rendben volt bogyókánkkal a GOKI.-ban. Minden érték jó és vannak olyanok amik még javultak is. Most egy darabig nem kell mennünk oda.
    Munkában egész jól haladtam. A tető egyik részét felállítottam és ma jön a másik fele. Remélem holnap délutánra teljesen össze tudom rakni a szerkezetet és akkor szombaton már lambériázhatunk és lécezhetünk. Igyekezni kell mert szerdán már Fehérváron kezdeni kell egy tetőt. Oda közösen megyünk a kollégával. Eldőlni látszik az a dolog is. Rendezi a sorait és beszáll abba a munkába.
    Az elektromos Stihlem az utolsókat rúgja. Vennem kell másikat mert a nagy benzines gépemet még nem szervizeltettem le. Ma viszek egy Makitát de nincs mese áldoznom kell egy új gépre. Elviselhető árban a Makita van de én erősen Stihl párti vagyok. Ne kerülne 2,5x annyiba mint a japán gép. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma extra korán ébredtem. 2 körül kipattant a szemem és már a munkán agyaltam. Egész jól haladunk de jó volna ha vasárnap mellett még a kedd is szabadnap lenne. Mindenképpen be kell léceznem és fóliáznom mert akkor kapok pénzt. Elvileg gond nélkül elérhető cél de az ördög nem alszik. Eshet is az eső meg bármi közbe jöhet.
    Tegnap reggel azzal fogadott a műszaki ellenőr hogy miért ilyen magasak a falak. Mondom mert a régi épülethez kellett menni ami megkötötte a kezemet. Az hogy a rajzon a tervezőnek alacsonyabbra jött ki arról én nem tehetek. De akkor miért nem csináltam födémgerendásra dobozolt ragaljával és akkor magasságot lehetett volna csökkenteni. Érthetetlen hogy egy meglévő épülethez hogy építenék hozzá dobozolt ragaljás toldalékot amikor az egész ház felülről lambériázott szarufavéges amit a tervező is így rajzolt be. 3 gerendát lejjebb tettünk és ebben kiegyeztünk. Ilyenkor felforr az agyvizem mert úgy vagyok beállítva hogy én vagyok a hülye mert a szerintem jó megoldást választottam. :((( :F
    Ma már lambériázunk és lécezünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma éjszaka kapásból a kék szobában aludtam nehogy 2-kor újra felébresszenek a gyerekek. Így sem volt jobb. Igaz nem ébredtem fel kettőkor de 4 előtt biztosan fent voltam már és csak forgolódtam.
    A tegnapi teljesítményemen meg is látszódott a fáradtság. Annak amit terveztem kb. a felét végeztem el ami miatt már erősen körvonalazódik az hogy kedden is melóznom kell hogy végezzek. Ez van. Holnap pihizek mert misére megyek plusz tárgyalni 3 helyre. Szóval olyan nagy pihenés nem lesz.
    Ma egyedül dolgozok mert nem jön a munkásom. Magammal nem fogok összeveszni de jobban fogok fáradni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kezdek nagyon elfáradni. Az hogy egyedül dolgozok egy ideig még talán szórakoztató is, de amikor térdig érő szélben fóliázik akkor minden átértékelődik bennem. Megpróbáltam olyan készültségi szintre hozni a tetőt hogy egy húzósabb hétfői napon esetleg be tudjuk fejezni. Nem tudom mekkora esély van rá de lehet hogy még a kedd fele is rá fog menni. Majd alakul.
    Ma reggel mis és utána ki kell mennem 2 munkát megnézni és az anyagot összeírni rá. Ez elviszi a délelőttömet de délután családi program lesz. Bemegyünk vásárolni Fehérvárra és hazafelé mekizünk egyet. Esetleg apámhoz is beugrunk ha úgy alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi nap nem teljesen úgy alakult ahogy azt elterveztem. Reggel mentem misére és utána apámnál bevártam szerelmeméket akik bejöttek vásárolni. Kicsit papáztak a gyerekek és Boldira is ránézett. Rég nem látta az unokáit így egyben. Bogyókánk nagyon jól viselkedett. Nagyokat mosolygott a pára és semmi sírás nem volt. Papa után vásároltunk az Auchanban és hazafelé mekiztünk egyet. Dél után értünk haza szóval a délelőtti tárgyalás ugrott. 1-re kimentem megnézni egy munkát amit tulajdonképpen meg is nyertem. Olyan pár napos kis meló lesz amit valamikor majd benyomok.
    Ma megpróbáljuk belécezni a garázst és leszegni. Nagy részét befóliáztam szombaton ezért ha minden jól megy gyorsan fogunk haladni. Minél több mindent el kell végeznünk mert ha el is marad valami akkor sem akarom elcseszni az egész holnapi napomat erre a munkára.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hulla vagyok! Tegnap nyomtuk hogy befejezzük és ez teljesen lemerített. Nagyon húzós volt ez a könnyűszerkezetes garázsépítése, de a szerkezet elkészült fóliázással és lécezéssel. A következő nekifutásra bádogozni és cserepezni fogok.
    Ma reggel van még egy tárgyalásom de utána szabad vagyok mint a madár. Kitaláltuk hogy elmegyünk T.bányára a Roberto cukrászdába sütizni egyet. Régen voltunk és már ránk érett egy nem túl nagy családi program.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy elszaladt ez a szabadnap mint a szél. Délelőtt tárgyaltam egyet és délután elmentünk a cukrászdába. Nagyjából ennyi történt és már este is lett. Indulás előtt készítettem Boldiról egy képet. Egyre gyönyörűbb ez a kisfiú. Kezd magára találni és a súlya is apránként megint gyarapodik. kép
    Katit is lekaptam de Sári esélytelen volt. Már nem lehet csak úgy fotózni őket. Kati is csak az idétlen nyaklánc miatt állt meg.
    Sári éjszaka ismét hisztizett és én vonultam át a kékszobába aludni. Szinte mire elaludtam reggel is lett.
    Ma új tetőnek állunk neki. Újra a kollégámmal akinek kíváncsi vagyok a hozzáállására. Tegnap tárgyaláson elég búval baszott volt. Nem tetszik neki ez az új helyzet de nincs mit tennie mert nekem van most munkám. Ennyi..
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit hulla vagyok pedig külön aludtam a többiektől hogy tudjak pihenni. Adrit elvitte az apja tegnap délután így az összes megmaradt rosszaság anyuval aludt. Igazi tyúkanyó az én szerelmem. Maga köré gyűjti a fiókáit és úgy alszik. Persze ezek a mormoták befoglalnak minden centit az ágyon neki csak egy vékony sáv jut.
    Tegnap nekiálltunk egy új tetőnek. Kollégánkban is enyhült a feszültség és délután már beszélgettünk is. Ma folyt köv. Hétvégénk szabad ami rám is fér. Egész nap henyélni fogok és semmi más.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kivételesen ki tudtam magamat pihenni annak ellenére hogy Sári ismét hisztizett éjszaka. Felébredtem rá pedig a kékszobában aludtam.
    Tegnap szinteztük a talpszelement és széket állítottunk majd pár db szarufát is felnyomtunk. Ma nagy összeröffenés lesz 10 órakor. Tervező-statikus-tulajdonos-kivitelező megbeszélik mi legyen a közbenső kis összekötő tetővel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Teljesen kisimult vagyok. Nem csak fizikailag pihentem ki magamat de a melóhelyen kollégám által okozott vihar is elült és emiatt se emésztem magamat. Tegnap szarufákat állítottunk és egy nagy összeröffenésben vettünk részt. Tervező-statikus-bramac területi képviselő-tulajdonos-kivitelező-mi. Egy kis hózúgos tetőrészt tervezett az emberke lemezfedéssel ami szerintünk vissza fog ázni ha netán hó fog esni. Megemeltük a hajlásszöget 7 fokról 22-re így mehet rá a cserép és el van intézve a dolog. Persze a tervező szívja a fogát de leszarom, mert nekünk kell vállalni érte a felelősséget. Ezzel el is ment 1,5 óránk.
    Ma nem dolgozunk és ki kellene cserélnem a kerekeket téli szettre. Nem sok kedvem van hozzá de ha most nem teszem meg akkor mikor?
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma aztán tényleg bealudtunk! Mindjárt indulhatok a templomba onnan pedig Adriért Pestre. Még jó hogy tegnap kicseréltem mindkét autón a gumikat télire mert délután óta folyamatosan szakad az eső. Közben kiderült egy azonnali orvosolásra váró hiba. Már régóta éreztem hogy táltos paripám jobb eleje kotyog. Most tüzetesen átnéztem mint Ed Csájna és kiderítettem hogy a lengőkar végén lévő gömbfej majdnem kiszakadt már. Persze külön nem kapható ezért komplett lengőkar csere játszik. Most nagyjából a lengéscsillapító és a stab.pálca +féltengely tartja helyén a jobb első kereket mert a lengőkar nem sokat tesz hozzá. Azért ma még elgurulok vele Pestre és holnap melóba. Kell pár nap mire megjön az alkatrész hozzá és akkor hétvégén csere...
    Akartam feldobni pár képet amit Kati magáról készít de nincs már rá időm. Tiszta szelfikirálynő lett belőle. Agyam megáll! Megzabálom!
    Stihlemet nem tudták megjavítani. Valami karburátorprobléma. Nincs alapjárat mert vagy magas vagy leáll. Kukim kivan! 3 rugó volt a szimeringezés és a takarítás és most vihetem a következő szervizbe. Asszem irány a központi Stihl szerviz. :((( Gondolom egy kisebb vagyon lesz a javíttatása.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Hazaértem Pestről és most van időm pár szelfit feltenni.
    1
    a csücsörítős
    tesós
    anyás-Boldis-Katis
    Boldis
    SáriUgyan olyan gyönyörű mint a többi.

    Most volt időm és visszaolvastam a műtét alatti bejegyzéseimet. Szerintem jó hogy nem tudok jól írni mert meg sem közelíti azt a traumát amit átéltünk ez alatt a hónap alatt, főleg az első műtét után amikor összeomlott. Még most is felzaklat hogy olvastam magamat. :(

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nincs is jobb mint amikor egy kövér Sári hiszti ébreszti az egész családot hajnalok hajnalán. ;] Mostanra talán lehiggadt és ha szerencséje van Adrinak és Katinak akkor vissza tudnak hunyni 7-ig mi meg már amúgy is keltünk.
    Tegnap simán megjártam Pestet táltosommal de megrendelem hozzá a lengőkart. Ma még pontosítom és megpróbálom kideríteni milyen műanyag fogaskerék hajtja a kilométerórát és azzal együtt rendelem meg. Még egy hátsókerék csapágy szettet is vennem kellene és akkor nagyjából rendben is lenne a paripám. Ez nagyjából egy 30-as.
    Reméljük ma nem fog esni az eső és tudunk rendesen dolgozni. Bár ahogy hallom a szél fúj mint állat ami biztosan zavarni fog minket. Ma hozzák a láncfűrészemet amit a jófogáson vettem. Tartaléknak jó lesz..
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég fáradt vagyok pedig a helyemen aludtam és már a 2. éjszaka hogy édeshármasban vagyunk az ágyon édessel és Boldival. Ez a legjobb felállás. Szerelmem odatolja a nagykacsát én meg átölelem.
    Tegnap azt a részt csináltuk amit a pénteki népgyűlésen kitaláltunk közösen. Persze különböző hajlásszögeket nem olyan egyszerű összehozni ezért ment vele a matek. Vápák és élek nehezebben találták meg a helyüket ami érthető. Ma még picit vacakolunk ott azután nekiállunk a csonkaszarufákat gyártani ezerrel. Megjött az "új" gépem. Arcom leszakad hogy az oldaldekni felrakásánál egy lemezdarabbal el kell feszíteni a fékszalagot s csak úgy lehet feltenni. Ezek nem láttak még élőben Stihlt!? Nem tudnak másolni? Ma viszem magammal kipróbálni. Állapota egész jó. A 26-os Stihl halott ügy. El kell vinnem szervizbe. :(
    Most reggel megrendelem a lengőkart táltosba.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Éjfélkor átjött Kati és bebújt mellém az ágyba. Átöleltem és megpuszilgattam de nekem ezzel menet volt a kékszobába. Ő azóta is nagy nyugalomban alszik a helyemen. Olyan édesen durmol Sári hogy le kellett fotóznom.Gyönyörűm. Meg nem mondaná senki róla hogy milyen kisördög ha ébren van.
    Tegnap szakadt az eső szinte déltől de nem jöttünk haza hanem nyomtuk tovább. Szarufákat szabtunk és az alsó tetőrésszel szinte el is készültünk. Még a mai nap rámegy de holnap már biztosan a felső részt fogjuk ácsolni. Aki velünk volt srác két napja nem jön dolgozni. Másik munkahelyet néz magának de ezt máshogy is elintézhette volna nem így ahogyan tette. Urak lettek a segédmunkások amióta sokan kimentek külföldre. :(
    Úgy volt hogy ma mennek édesék a GOKI.-ba kontrollra de holnapra halasztották mert nem lesz bent a gyógyszerprogramos csaj.Boldink nagyon szépen hizogat . Tegnap már volt 5900gramm is de estére leestünk két gigakaki után 5870-re. Ha így haladunk még csütörtökig meg lehet a 6 kilócska ami azt jelentené hogy 3 hét alatt 70 dekát hízott mióta hazajött a kórházból. :))
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egy éjszakai Sári hisztin túl vagyunk már ezért nagyon nem is írom le milyenek állapotban vagyunk. Hajnali 1 után robbant ki és eltartott egy fél órácskát. Természetesen majdnem mindenki felébredt. :W
    Tegnap az alsó tetőszerkezetet fejeztük be és nekiláttunk a felsőnek. Ma folytatjuk és sietünk vele mert a héten be szeretnénk fejezni.
    Ma édesemék GOKI.-ba mennek kontrollra Boldival. Remélem gyorsan végeznek és utána felugornak a papához.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész nyugodtan telt az éjszakánk. Semmi hiszti vagy rendkívüli esemény nem történt.
    Tegnap egész jól haladtunk a felső tetővel. Ha minden jól megy ma befejezzük a szerkezetet és hétfőn már mehetek vissza a könnyűszerkezetes garázshoz bádogozni és cserepezni.
    Szerelmemék a GOKI.-ban jártak kontrollon. Minden rendben van és még enyhült picit a nyomás a tüdőartériában is. Napról napra jobban van a mi kis kukacosunk. Erre az állapotra vágytunk amit pár hete el sem tudtam volna képzelni. :)) Papához is felugrottak kicsit dumcsizni és unokázni.
    Megjött táltihoz a lengőkar és a hátsó kerék csapágy. Mondanám hogy hétvégén szerelek de esőt ígérnek ezért ez ki fog maradni. Majd alakul.
    Szp napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész kipihenten ébredtem és ez szerintem annak köszönhető hogy Sári nem velünk aludt. Ez azt jelenti hogy Adrinak volt szar éjszakája. :DDD ;]
    Tegnap befejeztük a tetőszerkezetet és egyáltalán nem meglepő módon itthon felejtettem a fényképezőt. Ha eszembe jut holnap magammal viszem a misére és körbeszaladok mert mást is fotóznom kell. Kedden lezárul a Bramacos pontgyűjtés amire az ez évben készített tetők képét kell beküldeni cserébe pontokat kapunk amiből lehet cuccokat választani. Nekem egy Bramacos télikabátra fáj a fogam. Persze egy tetőt se fotóztunk le pedig párat készítettünk már idén.
    Lolában valamiért csak 3 henger megy amire hétvégén rá kell néznem. Lassan másik autó után kell néznünk mert ez kiesik szerelmemék alól. Azért még megpróbálom megjavítani mert szükségünk van rá. Táltihoz majd hétfőn ugrok be az alkatrészért. Ma felszaladok a postára feladni a csekkeket és ha eláll az eső akkor kocsit szerelek.
    Lehet ma átlépjük a 6 kilót! Este már 5960 volt. :))
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Piszok szél fúj odakint. Tegnap egész nap szakadt az eső, mára meg ez jutott. Még jó hogy ma kocsit kell szerelnem. :(
    Az eső miatt tegnap semmi érdemleges dolog nem történt. Lányok pakolásztak én meg heverésztem. Estére ugyan olyan kupi volt mint reggel. Én reggel felszaladtam befizetni a csekkeket és hazafelé bementem a boltba. Reggel Adrival és Katival már mentem egy bolt kört de ebédre csak a posta után vásároltam.
    Ma reggel mise, utána pedig apámhoz be kell mennem mert leeresztett a kereke. Gondolom lyukas lehet. Elviszem felfújatni vagy lehet kerítenem kell egy gumist aki vasárnap is dolgozik. Kukim kivan. Ezután sietek haza hogy Lolára ránézzek. Remélem valami egyszerű gyújtókábel hiba lesz mert nem volna jó ha valami komolyabb baja lenne.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Leszaladt a hétvége borzalmas időjárással. Tegnap mise után apámhoz beugrottam segíteni neki ezt azt. Siettem haza mert meg akartam nézni Lolát miért megy úgy mint egy kávédaráló. Sajnos úgy néz ki másik autó után kell néznünk mert erre nem éri meg költeni. Valami olcsó verdát kell találnunk helyette ami jó is mert a gyerekeket édesem nem tudja rendezni. Ha minden összejön a héten kapunk egy kis pénzt amiből valami csotrogányt tudunk nézni neki. Már bele is ástam magamat a keresésbe és valszeg ebből megint escort lesz vagy esetleg brava. Majd meglátjuk.
    Ma reggel elszaladok a gyerekekkel oviba és suliba és onnan elmegyek Fehérvárra tálti alkatrészééért. Utána sietek vissza mert bádogoznom kell a garázsnál. Ma biztosan nem fogok vele végezi de holnap esélyes és tálán a cserepezésbe is belefoghatok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elvittem a lányokat isibe és oviba, majd beszaladtam fehérvárra tálti alkatrészéért és persze pont tegnap nem volt nyitva a bolt. :W Ma reggel ugyanez a kör lesz. Addig legalább enged kicsit a hőmérséklet.
    Nagy meglepetésemre befejeztem minden bádogosmunkát és ma már vágom a cserepet. Remélem be tudom faragni azt a vápát és élt ami van és holnapra viszek magammal segítséget az egész cserepek felrakásához. Nagyjából csütörtökön végzek is. Lehet lesz egy laza pénteki odaugrásom, de a héten tutira befejezem a tető részt.
    A család ebben a vacak időben lebetegedett. Boldi is este 2x hányt de szerencsére az éjszaka nyugalomban telt. Jobb lett volna ha a műtét nyáron zajlik le mert akkor talán télre megerősödünk kicsit de most ezt dobta a gép. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit kaparászik az én torkom is de Sári és édesem hangja tiszta fiús.
    Tegnap egyedül nyomtam. Bevágtam a vápát és a mellette lévő élt is. Ma már két embert viszek magammal hogy benyomjuk az egész cserepet. Nem nagy a felület ezért tutira végzünk. Holnapra még egy kis darabolás és kúpozás marad. Pénteken lehet belekezdek egy kis hozzáépítésbe. Majd meglátjuk mi lesz.
    Autókeresésben vagyok ezerrel. EGy sima magyar astrát néztem amiben kevés a km és nincs rajta rozsda. Most már egy olyan autót szeretnénk ami ha öreg is de legalább megbízható. Remélem a sors segít nekünk ebben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hajnali 3-kor ébred a család. Kati átvánszorgott hozzánk és bebújt mellém. Megölelgettem, megpuszilgattam és már durmolt is. Sári ordítva kelt mert ő kávét akart inni. Most édes tutujgatja hátha visszaalszik. Ilyen a mi életünk. Boldi durmol kiterülve, Adri meg talán még tud isi előtt hunyni egyet.
    Tegnap kicsit megáztunk de lecserepeztünk és befejeztük a maradék vágást is. Ma lekúpozzuk és belül előkészítjük a kapusnak a falat. Beszigeteljük és leburkoljuk OSB.-vel. Reméljük délre itthon leszünk.
    Autó egyre égetőbb. Tegnap édesék a védőbe mentek úgy hogy táltit elvitték alólam. Engem nem zavart és örülök hogy tud vele menni. Lassan elkopik a műanyag fogaskerék ami beesett a váltóba.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész nyugisan aludtam, bár fáj a torkom. Tegnap befejeztük a garázs cserepezését és a kapusnak előkészültünk hogy meg tudja csinálni a dolgát. Viszonylag hamar végeztünk ezért még kivittem a létrát és a bakokat a következő munkámra aminek ma állok neki. Itt is várnak rám vagy 2 hónapja.
    Ha minden jól megy akkor vasárnap veszünk egy autót. 2 F astra és egy escort van kiszemelve. Az egyik astra nagyon tetszik és nincs is olyan messze tőlünk. Elvileg ma és holnap befutnak a pénzeim és akkor mehetünk is vásárolni. Remélem most jobban járunk mint Lolával. Ő is elvitt pár ezer km.-t de azért inkább egy olyan autót szeretnénk amivel nem lesz gond egy darabig.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Torkom rendületlenül fáj pedig úgy iszom a kamillateát mint a vizet. Úgy indult hogy egy laza nap lesz a tegnapi de a végén még kapkodni kellett hogy felálljon a szerkezet és még vissza kellett ugrani a garázshoz mert megjött a cserép pótlása és fel kellett dobni. Jó hulla voltam mire hazaértem.
    Ma nem dolgozok mert autót megyünk nézni édesnek. Már nagyon meg vagyunk indulva mert szenved a 4 gyerekkel ebben a vacak időben. Addig amíg itt dolgozok a környéken reggel elviszem isibe és oviba Adrit és Katit de szerdától visszamegyünk Fehérvárra és onnantól szerelmemre maradnak a reggelek is. Kedden ráadásul GOKI.-ba lesz a menet.
    Érdekes hogy mindig karácsony előtt szaladnak össze a dolgok. Mondjuk ez az év egy teljes szívás volt amit a sors odavágott nekünk... :( Örüljünk hogy egy kisebb megfázástól eltekintve problémamentesek vagyunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vagyunk szerelmemmel 128 hónaposak. Egy egész emberöltő óta imádom az én kacsámat és remélem ezen nem változtat semmi és senki életem hátralévő pár évében.
    Tegnap vettünk egy F Astrát édesemnek amit Kati el bírt nevezni Masninak. Tehát az autónak mostantól Masni a neve. Egy egész jó állapotú fehér sedanra tettünk szert. Sima mezei 1,4L központi befecskendezős lomhácska jószág ami pont nekünk való. Rozsdafoltot 2 helyen találtam csak rajta amikor átböngésztem. Egyik az első ajtónál a pántnál, a másik a bal első ajtónál a kilincs felett a gumi alól barnás rozsdafolyás egy vékony csíkban. 18 közepéig müszakis és bánatomra vonóhorgos. Muszáj volt feladnom a horogellenes álláspontomat mert ez egy magyar betegség hogy amint megvesszük az autót rohanunk horgot tetetni rá. Talán az szólt e mellett az autó mellett hogy 2011 vagy 12-ben hozták be nyugatról. Vagy németben gyártották, vagy remélem hogy az exportra gyártott magyar astrák jobbak voltak szerkezetileg. Amúgy teljesen fapados kivitel. Központi zár és egy vezető oldali légzsák ami "extra". Van pár dolog amit meg kell tennünk vele de csak apróságok. Érezhetően dohányoztak benne és ezzel kellene kezdeni valamit, a másik pedig az hogy a pótkerék egy szétrobbant abroncs. Ezt mindenképpen pótolnunk kell mert defekt esetén cumi lenne.
    Ma reggel sietek templomba és onnan apámhoz. Édesemék jönnek be utánam masnival és vásárolunk. Ha olyan idő lesz megpróbálok autót szerelni. Kiszedem Lolából az új akksit és a rádiót, meg kiszerelem a km. óra meghajtó műanyag kereket és felteszem a netre eladni. Valamennyi pénzt kapunk érte.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Leszaladt ez a hétvége is. Tegnap reggel elszaladtam misére ahol a végén kaptunk felszentelt kenyeret. Hoztam is belőle amiből jutott apámnak és nekünk is. Apámnál bevártam szerelmeméket és elmentünk vásárolni. Kész katasztrófa a lányokkal bemenni egy üzletbe ahol ráadásul a karácsonyra készülve minden tömve van játékokkal. A helyzet kezelhetetlen és általában hisztihez vezet. Azért túléltük valahogy de kariig már nem fogunk menni mert nem akarom a diliházban végezni.
    Haza is bírtunk érni dél után és mivel jó idő volt lementem autót szerelni. Lolából kiszereltem a kilométeróra meghajtó műanyag fogaskereket ami alatt pár szitkot kiszórtam minden fordok mérnökeinek istenére hogy hogyan tudtak ilyen buzi rögzítést kitalálni. Egy órámba telt kiimádkozni a stiftet a helyéről és utána tudtam csak szétszedni. Szerencsére egyezett a meghajtó kerék és már van táltiban is működő km. óra. Kicsit remegősen jár a mutató de legalább mér. Átraktam a téligumikat is Loláról amit nemrég szereltem fel és ha már úgy is le volt szedve a hátsó kerék, kicseréltem a kerékcsapágyakat is. Már csak a lengőkart kell valamikor cserélni és rendben lesz táltos paripám. Lolából még az akksit és a rádiót szerelem ki, azután megy a piacra. Masnival nincs dolgom. Rendben működik és édesem is megszokta már. Egy olcsó rádió van benne amiben van SD kártya olvasó és írtam zenét hogy tudjanak valamit a lányok hallgatni. Ma bejelenti eredetiség vizsgára szerelmem és elkezdjük az átírási folyamatot. AZ is egy 50-es lesz...
    Ma folytatom a féltetőt. Remélem közel kerülünk a készhez mert még holnap vacakolhatok vele és mennünk kell vissza lécezni oda ahol a tetőszerkezetet készítettük.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Pocsékul aludtunk. 2 óta csak forgolódtam és alig vártam hogy 4 legyen. Édes se sok mindent aludt mert velünk aludt Sári. Sajnos ennyi embernek már kicsi ez az ágy.
    Tegnap beléceztük és a lambériázás nagy részét megcsináltuk a munkának. Ma befejezzük a lambizást és megrendeljük a bádogot és cserepet. Nagyjából ez a terv. Holnap vissza kell mennünk lécezni a félbehagyott tetőt mert lassan kinyírnak minket.
    Masnival nagyon elégedettek vagyunk. Szépen megy és minden rendben van vele. Ma el kell vinnie szerelmeméket a szokásos GOKI.-s kontrollra. Holnap pedig Fehérvárra kell menniük a megyei kórházba Nelli nénihez szokásos szívmegnézésre. A mi kis Boldizsárunkat nagyon jól ismerik már mindenhol és szeretik. Mi azért kevésbé örülünk ennek az ismertségnek. :U
    Jövő hónapban megindul a rehabilitációja is a kis kukacosnak. A tóparti egészségcentrumba fognak járni szerelmemék vele felzárkóztató gyógytornára. Van pár hónap lemaradásunk a többi azonos korú gyerkőchöz képest. Mindemellett megmarad persze a szokásos kéthetenkénti GOKI. és Közben néha a Fehérvári kórházban Nelli néni hogy ne felejtsenek el minket egészen. Nem kevés km. ugrik majd masniba amíg ennyi helyre kell járni Boldival. Elképesztő mennyiségű idő és pénz megy el rá de egy pillanatra sem csüggedünk. Nincs meghátrálás és feladás! Majd ha elkaparnak minket akkor pihenünk....
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sári hisztivel ébredtünk. Tegnap is égette szerelmemet a GOKI.-ban. Igazi földönfekvős gigahisztit vágott ki és nem segített semmi. Bekapcsolták neki laptopon a tűzoltó Sam-et de semmi hatása. Ilyenkor úgy fel tudnám képelni de nem bántjuk csak elnövi. Kérdés az hogy előbb kinövi e vagy mi jutunk előbb az idegosztályra.... :( Boldival minden rendben van. Most csak a kísérleti gyógyszer miatti sima vérvétel és vizelet labor volt de ez is eltartott egy csekély 3,5 órán át. Ma szív UH. Fehérváron a Nelli néninél.
    Én befejeztem a lambériázást és még 2 szűk nap mire befejezem ezt a kis munkát de nem tudom mikor. Ma visszamegyünk lécezni Fehérvárra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Brutál módon fáj a torkom! Próbálom a szokásos kamillatea kúrát bevetni hátha alábbhagy de egyelőre nem enged.
    Tegnap még nem dolgoztunk mert kollégám befejezte amit elkezdett, nekem pedig kapóra jött ez mert elmentem édesékkel a kórházba. Az egészből annyi lett hogy Sári elaludt és kint őriztem az álmát a parkolóban miközben édesem bement Boldival a vizsgálatra. Szerencsére minden rendben van a kis kukacossal. Egyre jobbak az eredmények és lehet 2 hét múlva esedékes GOKI. kontrollon elveszik a vízhajtóját neki ami egy gyógyszerrel kevesebbet jelentene. Ez nagy lépés lenne újra az életünkben mert mióta megszületett szednie kellett. Hazafelé alaposan lemostuk Masnit. Magasnyomásúval verettem minden oldalról olyan pontokat keresve ahol beázhat. Tök száraz maradt belül még a csomagtartója is. Ez nagyon nagy öröm számunkra mert Lola beázott amitől hadd ne mondjam milyen szag volt benne. Kezdem azt hinni hogy tényleg 158 ezer km van a verdában amit a km-óra mutat. :F Édesem nagyon szereti. (az egyenes tolatások nagymestere ;] ezt ő érteni fogja..)
    Ma meló. Táltossal megyünk mert át kell hurcolni az állványt az utca végéről. Legalább ránézünk a lengőkar cserére is. Ha tudok viszek fényképezőt. Ha eszembe jut...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen ébredtem fel mert 2-kor megébresztett a torokfájásom és pont mire kelni kellett volna kezdett el hatni a Cataflam. Lassan úgy eszem ezt a gyógyszert mint gyerekek a drazsét.
    Tegnap hihetetlen módon nem felejtettem itthon a fényképezőt és fotóztam pár igazán vacakot. :DDD
    Utcafront.
    Hátulról.
    szerkezetről.
    szerkezetről 2.
    Nagyjából így dolgozunk. Nekiálltunk a szarufa orrába belevágni a cseppentőlemeznek a deszkát de a 2. képen láthatóhoz hasonló repülőállványokról vagyunk kénytelen dolgozni mert nem hajlandóak állványt hozni nekünk. Ahhoz hogy az elejével lehessen haladni egy fogásra vinni kellene a cseppentő lemez-első sor fólia- kant léc-rovarháló-csatornavas rendszert ebből a bádog egyáltalán nincs meg. :W
    Tegnap Masni sikeresen átment az eredetvizsgán és este megkötöttem rá a biztosítást. Már erre a pár napra fedezetlenségi díjat számoltak fel, ami 1850 ft. EMBER!!!! :Y :W Pofám leszakad!
    Ha ma nem hoznak állványt kerítek időt táltos lengőkarának a kicserélésére.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A torokfájásom enyhül ami piszok jó hír mert csak úgy tudtam enni hogy előtte fájdalomcsillapítót vettem be és ki kellett várnom amíg hat.
    Tegnap kaptunk állványt és hazafelé felvehettük a cseppentő lemezt ezért ma már tudjuk vinni az alsó részt is. Hétfőre lesz csatornavasunk is és tudjuk az egész alját húzni ami után fel tudunk menni rendesen lécezni. Mivel volt egy kis szabadidőnk ezért kicseréltük táltosom jobb első lengőkarját. Nem volt egyszerű de azért egy óra alatt át tudtuk szerelni az újat. Már nem kopog az eleje a nagyobb döccenőknél. Egy olajcsere és egy hátsó fékpofa garnitúra amit még meg kell ejteni és azután teljesen tip top lesz a verdám.
    Édesem éjszaka összeszámolta a karácsonyt mennyiből fogunk kijönni. Nagyjából tűrhető összeg ezért lassan elkezdhet rendelgetni. Már nem tülekedünk a boltban hanem netről rendelünk meg mindent.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól van a torkom. Kicsit mg fáj de nem annyira hogy gyógyszert vegyek be rá.
    Tegnap délig elmentünk dolgozni és utána megnéztünk egy munkát. Igazából nem sok mindenre jutottunk de erre számíthattunk is. Az első sor fóliát maceráltuk körbe, vagyis csak elindítottuk és egy részen megcsináltuk.
    Ma reggel mise és utána jövök haza. Dél körül indulok a lányokkal Pestre Adriért. Még édesemmel voltak múlt héten szemészeten és írtak fel neki egy szemcsit amit most az apja ki is váltott. Nekünk elvitte az autó a pénzt és várnia kellett volna 1-2 hetet amíg pénzt hozok haza de az apja megvette neki. Amíg mi elleszünk édesem picit ráncba tudja szedni a lakást, vagy pihenget picit Boldival.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. Úgy elszaladt ez a vasárnap mint a szél és ma újra munkanap. Mára erős északnyugati szelet ígérnek ami kifejezetten "ideális" a fóliázáshoz, és ahhoz hogy rommá fagyjunk. :W
    Tegnap a reggeli menetrend a szokásos volt. Mise és utána beugrottam apámhoz mert még a múlt héten feladtam két csekkjét és azt hoztam vissza. Utána itthon picit ejtőztem és már mehettem is Pestre Adriért. Elvittem magammal a két kis rosszaságot is hogy édesem tudjon pihizni. Megmértem pontosan Masni fogyasztását is. 5,83-ra jött ki a 196km Mór-Szfvár-Pest oda vissza útvonalon 110-es valós sztrádamenettel. Ez szerintem nagyon jó érték. Igaz a 60 paci emelkedőknél elég kevéske. Neki kell futni egy komolyabb dombnak mint az Érdi emelkedő. Ez pont nekünk való autó.
    Ma átíratja édesem ha sorra kerül és a gyerekek bírják. Mi folytatjuk a fóliázást és lécezést. Csipkednünk kell magunkat mert a héten jó volna ha valami pénz állna a házhoz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ennek a szemét időnek köszönhetően Boldi éjszaka belázasodott. Kapott Panadolt és most békésen szendereg. Ismét közeledünk a védőoltás első havi adagjának a vége felé amikor nemsokára jönnie kellene az emlékeztető következőnek. Remélem nem betegszik le addigra. :( Nála egy egyszerű lázzal is irány a kórház. Nem örülnék neki amikor hegyekben áll a munka és a pénzünk se sok.
    Tegnap ebben a szemét szeles időben fóliáztunk. 2 nadrág volt rajtam de ez a piszok metsző szél átfújt rajta és csontig hatolt. A kukim kivolt vele de nyomni kell mert csúszásban vagyunk. Még zsaluznunk is kellett ami nem a mi dolgunk és elvitte a fél délelőttünket. Persze nem nagyon kapunk majd érte semmit.
    Édesem átíratta Masnit úgyhogy már ő is a család része. Szerencsére nem kellett sokat várnia a kormányablaknál. Sárival nem lehet bírni sehol ha valahová kimozdulunk a lakásból.
    Ma újra fóliázás és lécezés. Esetleg némi bádogozás is vegyülhet a munkába. majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Boldi már nem lázas de a gyógyszert kihányta. :( Tegnap elvitte dokihoz édesem és azt mondták picit piros a torka, de nehogy belemásszon jobban ad antibiotikumot neki. Reméljük azért valamennyi benne maradt mert így nehezen fog meggyógyulni.
    Mi melóhelyen küzdünk a fagyos széllel. Estére már fájnak a lábaim és teljesen lemerít. Sokkal lassabban is haladunk mint kellene. Hegyekben áll a munka és mindenhol várnak ránk, mi meg nem tudunk haladni. Nekem is 2 félbehagyott munkám van amit azért be kellene fejezni. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hurrá! Sári belázasodott este és éjféltől én csak nyomokban aludtam, de szerelmem egyáltalán nem aludt semmit. De legalább esett az a szemét hó ami az ácsok egyik legnagyobb ellensége. :W Mi jöhet még?!
    Tegnap léceztünk és bádogoztunk. Ma reggel megyünk Pestre tárgyalni egy tetőfelújításra és ezzel elmegy az egész délelőttünk, majd sietünk vissza és valamennyit dolgozunk még mert haladnunk kell itt is.
    Remélem karácsonyra mindenhol végzünk és egy nyugis ünnepet ülhetünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hurrá! Ma a szél süvít odakint! Az ácsok 2. számú ellensége a csontig hatoló pár fokos orkán erejű szél. Persze fóliázunk még. Vagyis fóliáznánk, de inkább elmegyünk besegíteni Komáromba egy srácnak 2 napra mert megkért rá.
    Vasárnap mehetnék a 2 maszek munkám bármelyikéhez és úgy döntöttem elmegyek felszórom a csatornát a féltetőnél és a nénihez a garázs belső munkálataihoz majd jövő héten hétvégén megyek. Még jó hogy "alig" van munkánk.
    Sári nehezen lábadozik. Ma a kákszobában aludtam hogy rendben legyen az éjszakánk. Remélem hamar kilábal belőle, és remélem nem Kati lesz a következő.
    Szép napot mindenkinek.

    szerk: Majdnem elfelejtettem hogy tegnap délelőtt voltunk Pesten munkát nézni! 2db. tetőfelújítás 3 emelet magasan a Gellért hegyen. Pala le- új pala fel és csatornacsere. Darabonként 310m2. Ez szerintem nem nekünk való feladat.... Jól elment az egész délelőttünk rá és nem hinném hogy lesz belőle valami.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma extra korán ébredtem, édesem pedig nem aludt mert Boldi köhörészik. Tegnap benti munkánk volt. Komáromban egy új építésű faháznak a tetejét javítottuk ami majdnem széttolta a falakat. eszem megáll! Ritkán látunk ilyet. 20t olajemelőkkel nyomtuk a derékszelement és a taréjt és utána acélgerenda+ 20x20-as 10méter hosszú ragasztott tartót tettünk be amit két oldalon bevéstünk a falba és középen a vasgerendákról feltámasztottuk. Ma folytatjuk a tető további részeinek a megerősítését. Ma mindenképpen végeznünk kell mert hétfőn vissza kell mennünk lécezni. Holnap elmegyek kicsit bádogozni az egyik maszekomhoz hogy azzal is haladjak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon durva éjszakán agyunk túl! Sári levert 2 gigahisztit olyan lebontásban hogy az elsőre felébredtem, és pont elaludtam volna amikor a 2. érkezett. Nem sokat aludtunk szerelmemmel. :(
    Tegnap délre itthon voltam mert hamar befejeztük a tető megerősítését. Jó lett volna ha utána még kiszaladok a maszek munkámhoz és feldobom azt a 30m2 cserepet de mára maradt ez a munka is a bádogozás utánra.
    Ma reggel elszaladok misére és sietek haza minél több idő maradjon munkára. Amíg dolgozok édesemék bemennek Fehérvárra vásárolni a lányokkal. Még ez sem biztos mert lehet szerelmemet kiakasztják a gyerekek és ő behúzza a féket. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hulla vagyok! Tegnap fejlámpánál fejeztem be a maszek munkámat. Bebádogoztam és le is cserepeztem. Nagyon elfáradtam de meg kellett csinálnom mert karácsonyig alig van már idő és a jövő hétvégén úgy néz ki el kell kezdenünk egy kisebb kazánház tetőt és nem tudok a saját maszek munkáimra időt szakítani.
    Azért meló előtt reggel elmentem templomba. Ezt a heti programot nem hagyom ki semmi pénzért. Ilyenkor kicsit magam vagyok és kérem az Urat vigyázzon a kis boldog Boldizsárunkra, nyugtassa meg Sárit és adjon erőt nekünk az élethez.
    Ma a kis kukacost viszi szerelmem a Tőparti rehabilitációs központba Agárdra felmérni mekkora elmaradásban vagyunk. Szerintünk 3-4 hónap lehet. A vele egykorúak már szaladni kezdenek mi pedig még csak a fenékemelgetésnél járunk. Mondjuk 3 szívműtét után mondták is hogy rettenetesen le leszünk maradva. Ma tópart, szerdán GOKI és pénteken Nelli néni a megyei kardiológián. 400km autókázás. Nyami!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Idejét nem tudom megmondani mikor aludtam végig az éjszakát, és most sikerült. Két napja külön alszok hogy tudjak pihenni de tegnap hamarabb megébredtem.
    Tegnap délig alig tudtunk dolgozni mert minden deres volt és csúszott. Délután akár hogy igyekeztünk nem sikerült behozni a délelőtti kiesést és még mindig nem értünk körbe a lécezéssel. Ma végeznünk kell vele hogy holnap befejezze kolléga a bádogozást és csütörtökön cserepezhessünk. Hétfőn Törökbálintra kell mennünk kartonozni. Utálom ezt a hajtást!!!
    Boldit jól felmérték a tóparti rehabon. Jól sejtettük a 3-4 hónap lemaradást, de nála nem lehet így számolni. Elégedett volt a doki a teljesítményével és pénteken újra kell menni amikor a gyógytornász (speckó nevet nem jegyezte meg édesem) is felméri bogyókánkat, és összeülnek kidolgozni egy személyre szabott felzárkóztatási programot. Decemberben heti 1 alkalom de januártól lehet heti 2x kell menni. :Y A hét további része így néz ki szerelmeméknek. Ma Sárit viszi vissza gyerekorvoshoz, holnap GOKI (ide velük megyek én is) csütörtök szabadnap, péntek délelőtt megyei kórház RSV. oltás utána Nelli néni és GO ki rehabra a tópartiba. 500km autókázás. :(
    Mi szenvedünk a hidegben tovább. Próbálunk haladni de nem megy...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap hajnalban nálunk is járt a Mikulás. Sári és Kati . Mivel minden pénzünket beleöltük az autóba és én ha minden igaz csak ma kapok pénzt ezért nagyon szerény kis ajándékot hozott. Azért Katica amikor látta hogy nekünk nem hozott semmit, visszacsomagolt egy csokit a zsákba és beletette a cipőmbe és szólt hogy nálunk is járt a Mikulás. Arany szíve! Ezek azok a pillanatok amiért érdemes élni... Sajnos a pénztelenség miatt karira sem tudtunk még vásárolni semmit. Minden ki van nézve csak az enter gombot kell megnyomni, de addig amíg nem jön be lóvé nem lehet ugrálni. Ilyen az építőipar. Sokszor hiába van megtermelt pénz ha b@sszák kifizetni. És persze akkor nem jön utalás amikor teljesen kiköltekezünk. Na nem panaszkodok.
    Tegnap léceztünk de sajnos nem végeztünk. Nem lepődök meg mert olyanok vagyunk mint egy rossz akumlátor, hidegben teljesen lemerülünk. Jól is fog jönni ma ez a kis pihi hogy szerelmemékkel megyek a GOKI.-ba. Igaz ott Sári fog kiidegelni de attól nem fáradok max. elsüllyedek szégyenemben. Ma nagykontroll és gyógyszervizsgálat lesz egyben. Gondolom elmegy a napunk rá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ahogy sejtettük elment az egész tegnapi nap a GOKI.-ra. Eszem megáll hogy egy ilyen menet 3,5-4 óra csak a várakozás. Persze a gyerekeket ilyenkor alig lehet lekötni mert szét unják magukat. Hol Sárira ügyeltem hol Boldival az ölemben sétáltam. Kicsit nyugodtabb volt szerelmem hogy nem az ő idegein táncolt a kis hisztizsák. Boldizsár állapota stagnál. Nem javult a nyomásérték de nem is romlott. Még az előző kontrollon azt mondták hogy nagyon szép az eredménye és ez még javulni fog. Na ehhez képest megálltunk, és nem tudjuk milyen állapotban ragadtunk meg. Ez az "elmegy" és lehet vele élni, vagy a "közel van az egészséges emberek értékeihez". Ez egyénfüggő. Majd a pénteki Nelli nénis talin megbeszéli édesem. Tudnunk kell hogy jelen állapotban a "stagnál" szó éppen jót vagy rosszat jelent. Sajnos súlyban is megálltunk kicsit 6,25-ön. Legalább egy hete vagy több nem mozdultunk el erről az értékről, vagy csak lefelé 1-2 dekát.
    Ma elvileg cserepezünk ha kolléga végzett a bádogozással. Majd meglátjuk mi lesz.
    Hazafelé beugrottunk egy csőboltba és vettünk Masniba egy levegőcsövet ami a légszűrőt köti össze a leömlőnél lévő védőlemezzel hogy hideg motorba forró levegőt tudjon szívni. Ez egy vákumos rendszer és remélem működik mert hajmeresztő fogyasztási értékeket produkált a múlt héten amikor csak itt helyben oviig ment édesem. 7,66L-re jött ki úgy hogy a katasztrofális múlt hétre rájött vasárnap 2 Fehérvári út, hétfőn egy Velencei és tegnap egy Pesti út. Szóval ha nem lett volna benne vidéki amit megmértem hogy 6 alatti fogyival megy neki akkor nem is tudom mennyire jött volna ki..15/100km? :Y
    Kinéztem egy láncmarót (ha lenne pénzem) mit vennék magamnak karira. Ha bejönne minden lóvé lehet ráegyezkedek két ünnep között. ;]
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Elfelejtettem még lejegyezni hogy amíg ott voltunk a GOKI.-ban a nővérek beszélték hogy most hoztak egy Truncusos újszülöttet. Elképesztő! Lassan nem is lesz olyan ritka betegség amiben Boldizsárunk szenved. Át tudom érezni a szülők első traumáját amikor még nem tudják mivel állnak szemben és mekkora küzdelem vár rájuk. :(

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap cserepeztünk és majdnem a fele tetőre felszórtuk az egész cserepeket. Ma felszórjuk a másik felét és nekiállunk vágni. Végre megérkeztek a pénzek! Úgy vártuk már mint a messiást hogy jöjjön az utalás. Muszáj volt a fővállalkozónak utalnia mert még karácsony előtt meg akar csináltatni Törökbálinton 160m2 gipszkartont és még itt is be kell fejeznünk a cserepezést. Nyomni kell mert kiesünk a kosárból.
    Ma édeseméknek RSV. oltás,-Nelli néni-tóparti rehab. Vasárnap mennek Adriért Pestre és beugranak apósomhoz hagy unokázzon kicsit. Újabb 200km Masniba. Ezen a héten 600km környékén leszünk. Jövő héten remélem kicsit kevesebb út lesz mert nem győzzük tankolni a verdát.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Éjszaka velem aludt Kati és nagyobb helyet foglalt el az ágyból mint én. Persze valahol jól esik hogy bújik de pihenés szempontjából nem ideális. Így is külön szobában alszok már amíg Sári hisztizik.
    Tegnap kis lécezés, kis cserepezés, kis bádogozás. Ma tömény cserépvágás lesz.Jutunk amíg jutunk és majd hétfőn folytatjuk. Szerdai befejezést vizionálok de ki tudja még mi lesz. Már hétfőn kartonozni kellene mennünk de ez kizárt! Holnap reggel templom után apámhoz beugrok egy percre és rohanok haza mert a maszek munkámmal is kellene haladnom. Szigetelni és OSB.-t rakni majd kartonozni fogok. Remélem az oldalfalakkal végzek és akkor csak a plafon marad. Ezt is be kellene fejeznem karácsonyig de nem tudom mekkora esélyem van rá.
    Boldi tegnap megkapta az RSV.-t és Nelli nénivel is beszélt édesem. Azt mondta ez teljesen normális hogy stagnált a nyomás. Tóparton felmérték az állapotát és az izmokkal semmi gond nincs. Minden működik rendesen csak nagyon gyengécske. Bowen módszerrel fogják tornáztatni. Túl sokat feküdt és letapadtak a kötőszövetek. Januárban indul a rehab. Heti kettő de lehet három lesz. Azt mondták hamar utol fogja érni vele a kortársait. Reménykedünk...
    Szeretnék egy kis nyugalmat két ünnep között de nagyon érik hogy dolgoznom kell majd. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok! A melegfront és a felgyülemlett fáradtság miatt már 7 után aludnom kellett és éjszaka felébredve alig tudtam visszaaludni, amikor meg sikerült reggel lett. :W
    Tegnap cserepet vágtunk és 2-kor elegünk lett belőle. Hazajöttünk és a családdal még lementünk a boltba vásárolni. Imádom ahogy megszállunk egy üzletet és mindenkinek a haja hullik tőlünk. Édesemnek és nekünk is. Amikor már azt hisszük koordinálni tudjuk a két kis elszabadult hajóágyunkat (Kati és Sári nevezetűeket) akkor húznak egy váratlant amire nem vagyunk felkészülve. Kétféle reakció van. Édesem kiakad én meg csak nevetek rajtuk. Imádom őket és nem tudom kinek fogjuk majd ezeket a hisztis picsákat eladni majd. Még a végén a nyakunkon maradnak. :DDD egy tegnap esti remek kép amit édesem készített róluk
    Ma reggel templom és apámnál be kell vinnem a tápot a tyúkoknak. Majd rohanok haza és eszek azután zúzok sötétedésig maszekolni. Szigetelés-OSB-karton. Templomban szegényeknek gyűjtenek tartós élelmiszert. A tegnapi bevásárláson azért mentünk le hogy vegyünk ezt azt. Tészta-konzerv-liszt-cukor. Ma viszem be és leteszem a gyűjtőponton. Jövök egy párral az Úrnak ezért evidens hogy adunk. Voltam én is olyan rossz helyzetben amikor nagyon kilátástalan és csóró életet éltünk.
    Édesemék Pestre mennek Adriért és papáznak egyet. Addig dolgozok amíg haza nem érnek azután jövök haza én is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Fáradt és kicsit elcsüggedt vagyok. Tegnap kiderült hogy túlléptük a könnyűszerkezetes garázs költségvetését az építőanyag kereskedésnél. Normál esetben a befejezés után van egy összesítő számla mi lett beépítve azt kell kifizetni és ha valamiből több fogyott akkor magasabb lesz a végösszeg. De mivel itt fix összegű vállalás volt, anyag+munkadíj ezért más a helyzet. Rendes hivatalos E naplós számlás munka és bizony a megrendelő ragaszkodik hogy nem hajlandó többet fizetni mint ami a szerződésben szerepel. Ma összegzik a kereskedésben mit vittünk el és még hozzácsapják a plafon gipszkarton cuccát is ami hátra van a részünkről. Még az is megeshet hogy ezt zsebből ki kell fizetnem, esetleg többet is. Nem én számoltam ki az anyagszükségletet! Késő bánat. Otthagyni se lehet mert naplós. Ezt be kell nyelnem. Ez van. Jó lesz ez a mínusz karácsony előtt. :( Ez volt az utolsó eset hogy olyan munkát csinálok amit nem én számoltam... :W
    Tegnap körbezártam belülről a falakat kartonozva és már csak a komplett plafon maradt. Ezt szombat-vasárnap megcsinálom és részemről kész. Jó hogy innen még pénzre számítottam karácsonyra.
    Édesem elment Pestre Adriért és beugrottak a papához is kicsit. Mindenki jól érezte magát aminek nagyon örülök. Ők fél 5 körül értek haza én pedig fél 6 körül végeztem. Nem sok időnk volt egymással lenni ezen a hétvégén sem. Majd karácsonykor...
    Ma folytatjuk a cserépvágást. Szerda körül fogunk végezni és irány kartonozni T.bálintra.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák