Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Fél 3-kor a fogam ébresztett. Folyamatosan nyomom a Kataflámot de 5 óránként leürül. Már csak 2 nap és úgy kihúzatom mint a sicc.... :((( Kukim kivan!
    Kihasználva az alkalmat apám gépére töltögettem alap progikat. Érdekes jelenségre lettem figyelmes. A Kingstone pendrive ha be van dugva nem indul el a gép. Külső merevlemezzel nincs gond de ezzel. Érdekes. Jó hogy az öregnek mobilnete van ami természetesen USB-s. Remélem azzal nem lesz gond. Ha igen akkor altatnia kell majd a masinát vagy ki-be dugdosni.
    Tegnap nagy részben felfalaztuk amit kellett. Hétfőn visszamegyünk a pavilon zsindelyezését befejezni.
    Ma megyünk Adriért Pestre de előtte apámnak bedobjuk a gépet. Adrit felszedve megyünk édes apukájához. Ma ilyen papás nap lesz a gyerekeknek. Elhozzuk a Hilti töltőt is amit átvett.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Leszaladt ez az egy napocska pihenő. Reggel útnak indultunk és csak délután értünk haza. Első utunk apámhoz vezetett aki már nagyon várta a gépet. Minden rendben volt a masinával és némi beszélgetés után zúztunk is Pestre. Felszedtük Adrit és mentünk tovább apósomhoz. Pár órácskát elvoltunk ott is és jöttünk is haza. Töltő rendben üzemel, bár a ventilátor elég zajos benne. Szétszedtem és cserélhető. Lehet előtte megolajozom hátha segít neki.
    Ma befejezzük a pavilon zsindelyezését és utána nekiállunk egy előtetőnek. Ez a terv. Piszok szél fúj odakint ami rohadtul fog zavarni.
    Sietek haza mert délután fogászat. Ma remélhetőleg megszabadítanak a fájdalmamtól.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Lassan szűnik a fájdalom. A tegnapi napomat a délutáni foghúzás határozta meg. Nagyon durva volt! Annyit írnék le az esetről hogy eddig soha nem kellett fájdalomcsillapítót bevennem azután hogy az érzéstelenítő hatása elmúlt. Most bizony szükség volt rá mert nagyon szétbarmolták a fejemet. No comment....
    Amúgy befejeztük a pavilont és nekiláttunk egy előtetőt kiszabogatni. Ma reggel még oda megyünk a szabást befejezni de utána megyünk át koszorút zsaluzni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még mindig szenvedek a fogammal. Tegnap este jól meggyötörtem a fogkefével amit nem kellett volna. Ma már nem buzerálom hogy gyógyulni tudjon.
    Tegnap délelőtt befejeztük az előkészületeket az előtetőnek és utána átmentünk falazni és betonozni kicsit. Ma folytatjuk és befejezzük a falazást amivel párhuzamosan egy ferde koszorút kell betonozni. Ha jut rá idő délután még belefogunk a koszorú zsaluzásába. Ha holnap be tudjuk önteni a betont akkor pénteken el tudunk menni az országos ács találkozóra amit ismerős kollégák szerveznek.
    Megjött a Maffelra a Bosch körfűrészlap. Egy 350-es speedlinewood-ot vettem rá. Sajnos irreálisan drága a rá való 355mm-es lap és úgy döntöttem hogy lemondok a plusz 2,5mm átvágásról de feleannyiért kapok rá lapot. Vettem egyet a kis Iskra gépemre is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Fogfájásommal kénytelen voltam elmenni újra dokihoz. Most maszekhoz mentem aki egy ötösért megröntgenezte hogy maradt e benne valami mert nagyon be van gyulladva az ínyem. Szerencse nincs hulladék de gyulladás az van szépen. Írt fel Augmentint amit már este el is kezdtem szedni és arra tolnom kell némi fájdalomcsillapítót is.
    Tegnap még falaztunk és betonoztunk egy keveset. Ma már koszorút fogunk zsaluzni amire rámegy az egész napunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Éjszaka 1x még fel kellett kelnem fájdalomcsillapítót bevenni mert nehezen múlik. Még soha nem szenvedtem ennyit a fogammal. :(
    Tegnap bezsaluztuk és bevasaltuk a koszorút. Ma bebetonozzuk és nagyjából ennyi a tervünk.
    Nagy meglepetésemre megjött a megrendelt fojtószelep állásérzékelő táltosomhoz. Ha ma időben végzünk akkor be is szerelem. Gyakorlatilag mindent szereztem amit írtak hogy gond lehet a masinával.
    Tegnap fotózás volt az isiben és szerencsére mindkét rosszaság oda ült Adrival egy fotóra. Első eset hogy mindhárman rajta lesznek a képen.
    Szerelmem nehezen bírja hogy Sári gyakran cipelteti magát. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Fogam javulgat. Vagyis a foghelyem. Már éjszaka nem kellett fájdalomcsillapítóért felkelnem. Ez nagy eredmény!
    Tegnap bebetonoztuk a koszorút. Hamar végeztünk vele ezért még tudtam autót szerelni. Nem nagyon illeszkedik fizikailag az utángyártott alkatrész. Konkrétan az egyik csavart a kettőből nem tudtam becsavarni mert odébb van a lyuk. Egyelőre így fog üzemelni. Kell mennünk vele hosszabb utat hogy összeálljon a rendszer de úgy tűnik egy próbakör után hogy javult a dolog. Majd meglátjuk mi lesz.
    Ma nem dolgozunk csak kiugrunk felrakni 2 csatornadarabot ahol csináltuk a fedett teraszt mert beveri a tetőről lefolyó vizet a szél.
    Beugrunk majd Fehérvárra is vásárolni. Az lesz tálti igazi próbaútja.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit túlaludtuk magunkat. Tegnap délben vettem be utoljára fájdalomcsillapítót a fogamra de most be kellett kapnom egyet mert fogmosásnál kicsit rászaladtam a nyílt területre és kiugrott a szemem.
    Tegnap délelőtt feldobtunk két csatornadarabkát és utána autót szereltem. Nem törődtem bele hogy csak 1 csavarral tudom felfogatni az utángyártott vacakot. És milyen jól tettem hogy nem adtam fel, mert az 1csavar miatt megfeszült az alkatrész és fél állásban maradt a mozgó kar. Némi farigcsálás és reszelés után megoldottam a helyzetet. Bementünk vele Fehérvárra és rendben volt, bár kicsit leesett az alapjárat. Hazaérve a vásárlásból ettünk és ismét szereltem. Igazából már csak olyan csőöregedés után kutattam ahol falslevegőt szívhat a rendszer. Találtam egyet amit nem tudok mire vélni. Ma az ACpumpa egységet fogom kompletten kicserélni mert egyáltalán nincs benzinnyomás a rendszerben. Lassan de biztosan haladok afelé hogy jó legyen táltosom. Lehet az autóval közlekedni csak gyorsításnál vannak gondok amit nehezen tolerálok. Jó szerelőt pedig képtelenség találni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Azon tanakodok hogy a két napra elegendő antibiotikumom vajon legyalázza e a gyulladást a fejemben, vagy esetleg újra el kell mennem gyógyszert íratni a dokihoz. :F Egyelőre a gyulladás áll nyerésre, bár sokat javult a fejem.
    Tegnap délelőtt kicseréltem táltosomban az ACpumpát. Elképesztően nehéz volt kivarázsolni a helyéről úgy hogy a hátsó ülés felől próbáltam kibányászni. Azért sikerült megoldanom és előrébb léptünk. Ha bemelegszik picit a motor akkor gyakorlatilag rendben üzemel, csak amikor hideg akkor van némi visszarántás hirtelen gázadásra. Még megpróbálok valamit állítgatni rajta de ez így már határozottan jó.
    Délután el is ugrottunk T.bányára kipróbálni hogy üzemel a gépegység. Jobb híján cukrászdába mentünk a lányokkal. A kis bélpoklosok nagyon élvezik a nassolást.
    Ma zsalut fogunk bontani mert vissza kell vinni ahonnét bérelve van. Esetleg ha marad idő egy kis autószerelés beugrik még.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma korábban keltünk mert 6 körül indulunk dolgozni hogy pirkadatra oda érjünk Vértestolnára ahol az előtetőt állítjuk össze. Csak egy napot leszünk ott mert festeni kell a szerkezetet.
    Tegnap kibontottuk a födémzsalut és falaztunk kicsit. Már tele a kukim a falazással és a betonozással amikor hegyekben áll a famunka. Jó ezt is meg kell csinálni mert különben nem tudunk rá tetőt készíteni de mégis....
    Táltossal megyünk mert kolléga első rendszámát elhagyta és vacakol a világítása. Legalább lepróbáljuk rendesen táltosomat. Tolna felé van pár húzós emelkedő ahol kiderül jól teljesít e a befecskendező és AC pumpa szervizelésem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még álmos vagyok. Foghelyem nagyjából rendbe jött de még érzékeny. Elég sokáig kínzott ez a rohadék fog. :W
    Tegnap Nagyjából összedobtuk Vértestolnán az előtetőt. Nekiláttunk ledeszkázni is. Ma szerintem le is cserepezzük és a bádogozást nem számítva készen is leszünk.
    Táltost délben szerelgettük. Még nem az igazi. Ez a manuális hibakeresés elég lassú művelet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Tegnap hamar befejeztük az előtetőt de megkért a tulaj hogy segítsünk egy magasles összeállításában. Ezzel jól el is ment az idő.
    Ma kicsit falazunk mert nem tudjuk kivitetni csak délután a faanyagot egy kis pavilonhoz amit kezdenénk.
    Ezt ügyködtük tegnap és előtte.
    Táltos még mindig rendetlenkedik. Valami rejtett hiba lehet. Zárlat vagy érintkezési hiba mert random jön elő. Hol jó hol nem. Ettől persze az agyam szétrobban. :W
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. Tegnap falaztunk és betonoztunk kicsit. Lassan befejezzük ezt a kőműves munkát. Ideje volt mert rohadtul utálom!
    Ma megyünk egy kis 3x4méteres pavilont készíteni. Semmi extra csak össze szabogatjuk mert nincs időnk vacakolni vele.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész nyugisan telt az éjszaka. Sári párszor fejbe rúgott de semmi extra.
    Tegnap reggel a bontóban indítottam. Vettem egy komplett központi befecskendezőt 15ért. Holnap szerelés. Nem szarakodok úgy ahogy van kicserélem az egészet.
    Utána zúztunk melózni. Összedobtuk a tetőszerkezetet a földön mert így könnyebb. Sajnos nem tudtam lefotózni mert már szétszedtük. Ma lábra állítjuk és már lambériázunk is. Sietni kell mert jövő hét csütörtökre el vagyunk ígérkezve sóstóra ahol csináltuk a tetőt , könnyűszerkezetes csúcsfalat készíteni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Fel vagyok pörögve. Na nem a kávé miatt hanem azért mert ma nagy autószerelés lesz. Amint pirkad nekiesek táltosomnak és az egész injektorfejet úgy ahogy van kicserélem. Sajnos sok vákumcsövet és ilyen olyan csövet kell lekötni az egységről amitől picit tartok, de 1xélünk! Valszeg sok olyan alkatrészt fogok babrálni amit utoljára 23 évvel ezelőtt a gyárban rögzítettek és mondjuk szét fog hullani a kezemben. Ettől azért tartok kicsit.
    Tegnap lábra állítottuk a pavilont és az egészet lelambériáztuk. Hétfőn OSB-zés és csatornázunk. Esetleg picit zsindelyezhetünk is. Kedden befejezés ha minden jól megy.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi szerelés sikeres volt. Úgy tűnik orvosoltam a problémát de nem akarom elkiabálni. Voltak csövek amiket le kellett vágnom a befecskendező tövében mert egyszerűen képtelenség volt lefejteni róla. Szerencsére mindegyiken van tartalék ezért nem volt gond belőle. Remélem mostanában nem lesz gond táltival mert a hidegben elég szar szerelni.
    Délután bementünk a csajokkal Fehérvárra próbaútra. Mekiztünk és lemostuk táltost. Voltunk a megszűnt Brico helyén nyílt üzletekben de Katival és Sárival nem lehet bemenni sehová. Kezelhetetlenné válnak ha belépünk az üzletbe. Tiszta nők már most! :Y
    Ma OSB-csatorna-zsindelyezés. Holnap végeznünk kell mert máshová is mennünk kell.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Megnéztem az OCC végét a discoveryn és csak utána léptem be ide. Régen folyamatosan néztem őket a tévében de egy idő után dög unalmas lett mert minden részben a "legdurvább choppert" építették meg. Azóta én is minden komolyabb dologra ezt mondom. "ez a legdurvább csopper" ;]
    Tálti álomszépen megy! Nem akarom elkiabálni de csak egészen apró dolgok nem működnek ami nem olyan zavaró. Az egyik ilyen az hogy ha gurul az autó üresben százzal akkor elvileg érzékelnie kellene és 1200-on tartania a fordulatot. Ezzel összefüggésben van az is hogy a váltás simaságát úgy segíti elő hogy a fordulatszámot nem ejti vissza azonnal ha elengedi az ember a gázt hanem van egy minimális késleltetés. Ha két váltás között lassabban esik vissza a fordulat akkor simább a váltás mintha azonnal alapjáratra esik és kicsit visszaránt az autó. Majd utána nézek mit lehetne tenni ez ellen. De ez csak egy egészen apró dolog és ettől függetlenül teljesen rendben van a paripa. Most azzal járunk dolgozni mert kollégám gépegysége nem igazán jó.
    Tegnap nagyjából azt be tudtuk fejezni amit szerettünk volna. Ma egy lazább nappal elkészülünk és holnap léphetünk máshová. Valszeg befejezzük végre a falazást és betonozunk egy keveset. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma is megnéztem az aktuális legdurvább csoppereket, vagy legalábbis a végét. ;]
    Tegnap gyorsba befejeztük a kis pavilont és már jöttünk is haza. Persze fényképezőt nem vittem, szóval erről most kép nem készült.
    Ma reggel van egy kis dolgom de utána tűzünk dolgozni. Két lehetőség van hová menjünk. Vagy falazunk egy keveset vagy kimegyünk Tolnára feldobni a bádogot.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap hajnalban nem tudtam belépni a PH.-ra ezért elmaradt az a pár sor amit le akartam jegyezni.
    Szóval tegnap előtt végül falaztunk . Nem dolgoztunk egész nap ezért délután részt tudtam venni a családi életben. Közösen mentünk el a lányokért oviba és isibe. Nagyjából ennyi.
    Tegnap szabadisóstón dolgoztunk. Még régebben bevállaltuk annál a tetőnél amit készítettünk a csúcsfalak könnyűszerkezetének elkészítését és leszigetelését. Most azzal szívunk. Ha szerencsénk van és holnap is megyünk akkor esélyes hogy kedden végezzünk. Nagyon nemszeretem munka ez a kőműveskedés. :(
    Siettünk haza mert menni kellett édesnek nőgyógyászatra. Megnézték Boldit hogy minden rendben van e vele. Szerencsére már befordult. Gyakorlatilag szinte teljesen kifejlődött csak a súlyát szedi szülésig. Arany pici kukis biztosan meg van illetődve odabent amennyi rinyát hall a csajoktól. ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma is dolgozunk mert csúszásban vagyunk. Kukim kivan! Na nem panaszkodok annyit mert legalább van munkánk. Igaz most tegnap szigeteltünk és hálóztunk. Egyik oldalával elkészültünk a kecónak. Ma már a másik oldalát fogjuk csinálni. Ha szerencsénk van akkor hétfőn végzünk, de inkább kedd a reális.
    Vettem egy lágyindítót a Mafellbe. kedden adják postára ami szerencsés esetben csütörtökön itt van.
    Holnap húzós napunk lesz. Ha összejön elmegyünk megnézni egy escortot édesnek. Mi használjuk melóba táltit és tarthatatlan hogy nincs autója. Sokszor jól jönne neki egy verda hogy el tudjon gurulni a gyerekekkel dolgait intézni. Ha délelőtt meg tudjuk nézni akkor megyünk. Lehet el is hozzuk. Utána zúzunk Pestre Adriért. Sietnünk kell mert délután szerepel az Adventi ünnepségen a városháza előtti téren.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Vidám éjszakán vagyunk túl. Sári éjfél előtt hányt össze mindent, Kati meg 1 előtt. Amíg édes nyugtatta a gyerkőcöket addig én gyorsba felmostam. Nyami volt! Most itt durmolnak mind a ketten. Na nem sokáig tehetik ezt mert 6 előtt indulnunk kell Tihanyba. Fél 8-ra oda kell érnünk egy autókereskedésbe megnézni egy escortot. Hajó el is hozzuk édesnek. Amint onnan megfordultunk indulhatunk is Pestre Adriért. Jó kis pihenőnapunk lesz ez a mai.
    Tegnap folytattuk a szigetelést. Már biztos hogy kedd előtt nem végzünk. Lehet szerda lesz belőle mert növekedett a szigetelendő négyzetméter. Nem örülök neki! Este még visszagurultunk vásárolni Fehérvárra. Ki is telt a napunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Én nyugodtan aludtam Kati helyén, de édes szinte semmit. A tegnapi napunk nem semmi volt!
    3/4 6-kor indultunk Tihanyba. Fél 8-ra ott is voltunk. Szerencsére a gyerekek odafelé aludtak így nem volt gond velük. Az autó sokkal rosszabb állapotban volt mint a képeken. Ez valahogy magyar szokás. Igazából nem is az árával volt gond hanem azzal hogy ennél jobbat szeretnék. Egy szónak is száz a vége. hiába mentünk le megnézni. Nem adjuk fel mert a héten meg akarom oldani ezt a helyzetet. A gyerekeket ma dokihoz kellene vinni de édesem kénytelen lesz felcaplatni gyalog mert tálti nálam lesz.
    Hazafelé úton Sári hányt ezért szerelmemnek hátra kellett ülnie közéjük. Mondjuk ő az az ember aki hátul nem tud utazni mert azonnal rosszul lesz. Egyenest mentünk onnan Adriért. Hazaúton még 1x összehányt mindent Sári. Ez volt egy "vidám vasárnap"... Estére Kati is belázasodott... Nyami! Nem sokat pihentünk ezen a vasárnapon.
    Ma folytatjuk a szigetelést siófokon. Remélem annyira haladunk majd hogy holnap be tudjuk fejezni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Viszonylag nyugis volt az éjszaka ezért ma este már a helyemen alszok. Jó lesz mert Kati ágya nem ideális számomra.
    Tegnap jól haladtunk ezért esélyes hogy ma korábban végezzünk és időben haza érjünk. Jó volna ha így lenne mert édes 3.ra viszi a gyerekeket dokihoz és ha hazaérünk akkor nem kell gyalog caplatnia.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hányás után hasmenéssel küzdünk. Ezt csak azért hogy vidám legyen az életünk. Tegnap voltunk dokinál velük. Valami gyomorhurutot szedtek össze a kis drágáim. Remélem kilábalunk ebből a nyavajából minél hamarabb.
    Tegnap befejeztük az oldalszigetelést és amit még kértek tőlünk. Oromdeszka festés és szellőzőcső beépítése. Ma Vértestolnára megyünk bádogozni és a magaslest befejezni.
    Gőzerővel keresem az autót amit édesemnek szánunk. Egy jobb állapotú öreg autót szeretnénk neki. Van egy olyan ami jól néz ki de nincs rajta műszaki. Próbáljuk rávenni az eladót hogy rendezze le aznapra a műszakit amikor elmegyünk megnézni, és ha jó akkor levizsgáztatjuk. Mindenképpen lábon akarom hazahozni. Illetve olyan autót akarok amin van érvényes vizsga. Majd meglátjuk milyet találunk. Fordot szeretnék de esetleg opel is játszhat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugisan aludtam. Észre sem vettem hogy megszólalt az ébresztő óra.
    Tegnap befejeztük a bádogozást és segítettünk a magasles építésében. Ma még oda megyünk mert nem készült el a les. Holnaptól hosszú hétvégézünk. Megnézünk egy újabb escortot édesemnek. Remélem ez jobb állapotban van mint amit legutóbb néztünk. Ha minden jó akkor el is hozzuk.
    szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a magaslesépítését és ma megkezdődik a hosszú hétvégénk. Ezt elsősorban autókeresgélésre fordítjuk. Szerelmemnek kell vennünk egy autót mert tálti munkásautó lett. T.bányára megyünk egy konkrét escortot megnézni de sok a kereskedés és lehet végignézzük mindet. Majd meglátjuk.
    Gyerekek kezdenek kilábalni ebből a nyavalyából.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap megvettük az autót édesemnek. Most mindenki örül. Hétfőn vehetjük át névre írva. Már szükségünk volt rá mert szerelmem nem tudta rendesen rendezni a gyerekeket.
    Gyakorlatilag az egész délelőttünk elment erre az akcióra. Reggel elkísértem és délután közösen mentünk el Adriért a suliba. Ha ma nem dolgozunk akkor begurulunk Fehérvárra. Veszünk egy új gyerekülést és lemossuk táltit. Ez a ködös idő nagyon bekoszolta a paripámat. Jár neki egy alapos csutakolás. Esetleg a fát is megvesszük.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szinte hátra dőlhetek karácsony ügyben. Szerelmem már évek óta a neten veszi meg a játékokat amit idén is megtett. A héten be is futott minden aji. Tegnap megvettük az ósennél a fát is így már csak a kaja maradt. Egy szép kövér 170cm körüli normannt vettünk mint minden évben. 6 rugóba fájt ami teljesen korrekt ár érte.
    Ha már bent voltunk letakarítottuk táltit is. Ez a ködös szutyok idő durván bemocskolta.
    Délután Adri hivatalos volt a barátnőjéhez szülinapi zsúrra. Hamar elszaladt ez a nap is.
    Ma takarítani fogunk! Lányok óriáskupit tudnak sec perc alatt csinálni amit néha el kell pakolni.
    Autókát várjuk már nagyon. A műszerfali óra kijelzője össze van folyva, ahelyett már vettem a vaterán egy másikat 1500 forintocskáért. Szerintem majd egy átnézésre elviszem valahová. Olajcserét is megejtjük hogy rendben legyen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Leszaladt ez a vasárnap is. Takarítgattunk. Édesem haja hullott mert ő pakolt a gyerekek meg ezzel párhuzamosan rumlit csináltak. Én csak porszívóztam és mosogattam. Ez volt az én küldetésem.
    Ma dolgozunk. Megyünk falazni és fát válogatni. Ha minden jól megy ma megyünk az "új" autóért ami szerelmemé lesz. Jó lenne ha korábban hazajönnénk mert nem volna rossz ha még világosban tudnánk elhozni. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugisan telt az éjszakánk.
    Tegnap délelőtt kimeszeltem azt a pincét ahol pár hete csőtörés volt és a móri UPC internetközpontja volt. Délben pedig elmentünk Loláért. Ezt a nevet kapta az autó. Vannak javítandó dolgok rajta amik nem befolyásolják a működését inkább csak bosszantó hibák. Bajuszkapcsoló cserés, és a központi zár egyáltalán nem működik. Ez az amit ki sem próbáltam mert nyitva volt az autó amikor megnéztük és mikor zártam volna be itthon akkor szembesültem ezzel a ténnyel. Motorikusan és futómű/fék ügyben rendben van. AZért érezhetően jobban megy az 1,6L 16V mint az 1,4L 8 szelep központi befecskendező. Szerelmem is birtokba vette. délután ezzel mentünk isibe és oviba. Remélem szeretni fogja és nem hagyja cserben.
    Ha jó idő lesz hétvégén akkor átnézem kicsit alaposabban. Vezérműszíjat ellenőrzöm milyen állapotban van meg egy két felületi rozsdát lekezelek.
    Ma nem tudom merre megyünk melózni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Korai kelésben vagyunk. Tegnap este 7-kor jött meg a faanyag ahhoz a tetőhöz aminek ma állunk neki. Nem is dolgoztunk egész nap. Emiatt nem bánkódtam mert legalább át tudtam nézni Lolát. Vezérlést és olajat tutira cserélni kell hogy biztosak legyünk benne minden rendben van.
    Sok mindent baszogattam szerelés közben és édesnél amikor ment a gyerekekért nem akart pörögni a motor. Utánuk mentem és egy idő után megjavult. Minden vezetéket átmozgattam ahol jártam. Utána jól ment. Most reggel megnézem hogy megy e miután neteztem mert reggel menne a védőbe.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit le vagyok fáradva. Tegnap nekiálltunk egy tetőnek és ilyenkor kell beépíteni a legnehezebb fákat amitől a szemem kigúvad. pl. 14x20 6méteres 4 méter magasba feltornászni. :Y Heréim leszállnak. És még van 2db.
    Majd alakul.
    Lolához már veszegetek használt alkatrészeket. Légtömegmérő, alapjárati motor, lambdaszonda. Jó ha van itthon tartalékban ez az, ha szerelni kellene.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap piszok hideg volt egész nap. Kifagyott a belünk teljesen. Meg is látszódott a teljesítményünkön mert alig haladtunk. 3-kor én eljöttem mert Katinak volt az oviban ünnepsége. Olyan ügyes volt. Csináltam pár fotót de nem volt az igazi a megvilágítás.Ügyeskedik.
    Hajni néni. ;)
    Úgy látom a képhost beállt mint a gerely.
    Ma folytatjuk a tetőt. Elvileg holnap nem dolgozunk mert kolléga nem ér rá. Én is szerelni fogok. Lolát meg kell néznem mert hidegen rendetlenkedik. Már rendeltem hozzá egy halom alkatrészt ami remélem hétfőn megjön.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit késve ébredtünk. Éjszaka fent voltam és nehezen aludtam vissza.
    Tegnap folytattuk a tetőt. Még a szerkezettel bíbelődtünk és ez eltart jövő héten is karácsonyig.
    Megjöttek Lolcsihoz az alkatrészek és ma cserélgetek is ezt azt. Szerelmem inkább kicsit melegíti a motort mielőtt elindulna és akkor már rendben megy. Én nem szeretek várni inkább megpróbálom megszerelni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Éjszaka 1x megébredtem mert piszok melegem volt. Megkezdődött a karácsonyi fűtés a mórhőnél.
    Tegnap reggel elmentem boltba majd reggeli után szereltem. Gyorsba a magamba szívott netes tudást ellenőriztem. Hengerfejesség tüneteit lestem meg először. Nem kapuccsínós az olajsapka alja és nincs olaj a vízkiegyenlító tartályban. Ezt kipipáltam. Gyertyakábeleket kicseréltem a beszerzettre. Eredmény. Javulás de mintha csak 3 henger menne. Járó motornál pipa levétele hogy motor hangja változik e. Áram megvág mint atom 1-es hengernél. Gyertyát kiimádkoztam. Egy Bricostore-os gyertyakulcsom van amibe erőt nem lehet adni. Azért nagynehezen kilazult. Gyertya kormos de szerintem nem vészes. Elugrottam autós boltba másikért. Kiderült hogy ebbe a motorba extra hosszú menetes gyertya való. Hurrá! Irány be fehérvárra családostól a Bárdiba. Volt is NGK Laser Platinum csillió pénzért. :Y Majdnem 4 rugó darabja. Vettem 4-et plusz egy krovás gyertyakulcsot mellé.
    Ha már bent voltunk elmentünk vásárolni gyerekeknek és édesemnek. Mindenki kapott egy rucit. Utána elmentünk apámhoz látogatóba és Mekiztünk is egyet. Hazafelé felvettük a Siófoki pénzt amit most fizettek ki. Mire hazaértünk besötétedett és ezért a szerelés ma folytatódik. Gyújtás körül lesz a gond mert már nem húzott vissza a hideg motor, viszont kásásan jár. Mintha csak 3 henger menne. Előveszem a netes infóimat és elegyítem a honvédségi C-s jogsimnál elsajátított hibaelhárítással. A végén meg szerelő lesz belőle. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szép lassan javítgatom Lolcsit. Gyertyákat kicseréltem és a kábeleket is cserélgetnem kellett mert egyenőtlenül járt. Légtömegmérő nagyon gyanús! Vettem egy használtat de bizony az sem az igazi. Kinéztem egy újat de amíg nem biztos hogy az a baj addig nem veszem meg. Épp mondtam szerelmemnek hogy annyit költünk rá amit hozzácsapva már sokkal jobb állapotút vettünk volna. Kár hogy a környékünkön ilyen jobb állapotú öregebb autókkal nem nagyon foglalkoznak. Most már Lolcsit kell feljavítani olyan szintre ami megbízható és teljesen rendben van.
    Próbakört is mentünk Fehérvárra. Minden aji megvan már csak úgy mentünk vele egyet. Édes vett egy terhesnacit magának mert mindet kihízta. Boldi nagyon durván cseperedik. El nem tudom képzelni hogy a fenébe fér ki azon a kis nyíláson egy akkora gyerek. :F
    Ma folytatjuk a munkát. Csonkaszarufázunk és talán felerőltetjük a 20/15-ös tarélyszelement. A heréink leszállnak majd attól a kis fácskától.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egyelőre úgy tűnik sikerült Megjavítanom Lolcsit. Légtömegmérő b@szakodott és kicseréltem arra amit szereztem. Most rendben üzemel a drága. Apróságokat még javítgatok rajta. Csomagtartóban van pár rozsdafolt amit lekezelek, belső órát vettem hozzá amit ki kell cserélni, tetőantenna cserés, rádió egy vacak.... Szóval lassan ott járunk hogy ezt a pénzt hozzácsapva tudtunk volna egy olyat venni amin azonnal jó minden. Persze akkor a közelünkben nem volt ilyen verda.
    Tegnap piszok idő volt. Nyálkás és hideg ami csontig hatol. Ennek ellenére egész jól haladtunk a tetővel. Ma nagyjából annyira végzünk amivel már le lehet állni karácsonyozni. Ennek ellenére lehet hogy holnap dolgozni fogunk még.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma korábban ébredtünk. Valahogy kivetett az ágy 3 után. Már egy ideje olvasgatok a neten unalmamban. Ma még délig dolgozunk és utána majd hétfőn folytatjuk. Karácsonyi szünetezünk pár napot.
    Tegnap elég jól haladtunk a tetőszerkezettel ami talán a jobb időnek köszönhető. Nagy áttörést mára nem tervezek inkább csak amolyan leállás előtti szutyorgást.
    Édesék bementek Fehérvárra megjáratni Lolcsit és pár dolgot még vásárolni. Lányokkal amúgy sem lehet itthon bírni. Sári van hogy megharapja Katit, de olyan durván hogy szinte kiharap belőle egy darabot. Persze Kati ordít és verekedik. Megáll az eszem!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma van a nagy ajándékosztás! Be vagyunk készülve a 3 csajnál rendesen. Remélem eltalálta a Jézuska mit szeretnének.
    Tegnap csak délig melóztunk mert már tele volt a hócipőm. Majdnem kész vagyunk a szerkezettel de nem hajt a tatár minket. Majd hétfőn folytatjuk.
    Délután még bementünk Fehérvárra vásárolni. Édes kap karira egy elektromos bőrradírt (vagy mit) és ezt én nem tudtam megvenni mert halvány lila fingom sem volt mi is ez. Neki meg ez volt az álma. Csajok is szeretnek shopingolni ezért nem is volt nagy gond velük.
    Ma délelőtt takarítás és pakolás, délután meg faállítás-díszítés és én fotózok ezerrel.
    Szép karácsonyt mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Szép karácsony reggelt mindenkinek.

    Eddig tudtam elhúzni azt hogy felkeljek. Ez volt a nagy lustálkodás de elég is volt belőle.
    Tegnap nagyon jól sikerült az ajándékozás! Mindenki azt kapta amit szeretett volna vagy álmodni se mert.
    Sári nem értette mi zajlik körülötte de azért hamar feloldódott.
    Első pillanatok.
    Aji bontás
    Manikűr
    Kati sem maradhatott ki
    A hintalónak nagy sikere volt.
    Nagy munkában volt a leggyönyörűbb
    Egy pillanat amikor nem én fotóztam
    Az örök szerelmemmel.
    Katica bevásárol
    Készítettem 127 képet de nyilván nem teszem fel mindet. Ezeket csak úgy hirtelen. Szerelmem nagyon eltalálta mit hozzon a Jézuska. Imádom őt és a többi lyukast....
    Este volt még egy jó sztori. Édest felhívta az anyja pedig már délelőtt beszéltek, hogy bejelentse karikagyűrűt kapott Karcsitól. Szerelmem erre válaszul betolta hogy ő meg kapott egy kocsit. :DDD ;] :P Anyja köpni nyelni se tudott. Édesem megölte a bulit egy pillanat alatt. Mindig minden az anyjáról szól amikor náluk vagyunk vagy épp telefonon beszélnek és édesnek elege lett ebből. Nem rá vall ez. Még késő este is ezen nevettem amikor eszembe jutott. Sajnos nem tudom visszaadni az élményt....
    Most mindenki durmol. Még benézek a szokott helyekre azután én is odabújok.
    Szép karácsonyt mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem sok mindent csináltam. Délelőtt pihiztünk és vártuk hogy jöjjön Adriért az apja. Miután elvitte én lementem Lolát rendezni. Csomagtartó beázik és ezért kicsit rozsdás a lemez. Még régebben vettem táltihoz rozsdaátalakító vegyszert és azt vetettem be. Találtam egy lyukat is és azt ma kinyomom karosszériatömítővel. Nem akarom úgy visszarakni a szőnyegeket hogy közben nem szüntettem meg a beázást. Lassan de biztosan haladok afelé hogy használható legyen teljesen Lola. Persze most tudnánk olyat venni ami 100x jobb állapotban van ennyiért. Na mindegy. Ez már a mienk. 2 év múlva eldől mi lesz a sorsa mert addig müszakis.
    Ma jönnek a nagy gyermekeim. 1 éve voltak itt nálunk. Kb. ennyire kíváncsiak az apjukra....
    Büszke apukaként feldobok egy képet a legszebbről és egyben legrosszabbról. Katica
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem tudtam naplót írni mert nem volt gép hozzá. 2 pc van de össze voltak kötve mert a vga. csak így ment. A táppal van valami gond a nagy gépemen és az egyik csatlakozóra másik gépről adtam áramot. Azután kiderült hogy egy molexes pci-e átalakítóról mégis működik ez a táp is. Imrus fiam tesztelte GTA5-el.
    Tegnap előtt délután megjött fiam. Egyedül jött mert a lányomnak nem volt kedve eljönni meglátogatni az apját. Erről ennyit. Imrus valszeg jól érezte magát és ez a lényeg. Édesemet jobban megviselte ez a dolog mint engem. Ha nincs kedve ne jöjjön mert csak elrontja a hangulatot. Örültem annak hogy a lányokkal szépen megvoltak. Katica sokat mesélt neki amit hősiesen állt.
    Tegnap ebéd után elmentünk apámhoz. Ő is rég látta a nagyokat. Elég erős a családi kötelék az én családomban. Apám a hírvivő rólunk. Én csak vele tartom a kapcsolatot és a többiekkel nem.
    Miután hazavettük Imrust elmentünk a plázába sétálni. Tele volt emberekkel és a kajáldákon kívül semmi nem volt nyitva. Köszi KDNP!
    Úgy volt hogy két ünnep között dolgozunk de kollégámnak közbe jött valami és mégsem megyünk. Nem is bánom mert kicsit együtt lehetek a lányokkal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kivetett az ágy. Ha édesem nem alszik jól vagy nincs mellettem akkor én se tudok rendesen aludni. Ehhez hozzájön az hogy el se fáradok napközben. Még pár évig nem fogunk rendesen aludni. Boldi is legalább kell hogy 4-5 éves legyen. Ez benne van a pakliban ha az embernek gyerekei vannak.
    Tegnap délelőtt Lolának a csomagtartóját próbáltam még mindig vízmentesíteni. Szépen sütött a napocska és úgy gondoltuk vétek itthon üldögélni ilyen szép időben. Bementünk Fehérvárra Sárinak csizmát nézni mert elvileg jönnek a kemény fagyok. Persze nem kaptunk. Szerelmem vett magának pár bugyit mert Boldi szépen hizogat és ezzel édes is kerekedik. Persze a lányok is kaptak egy egy pólót ha már ott voltunk.
    Ma is elugrunk itthonról. ma Oroszlányba megyünk egy rádióért Lolába. Az ami benne van egy hulladék és ki kell cserélni. Megjött a belső óra is amit vettem hozzá a vaterán. Persze az izzó ki van égve benne. Majd szerzek bele azt is. Amit még meg kell csinálnunk Lolán: Vezérműszíj+feszítőgörgők cseréje, olajcsere, rádió antenna cseréje, két ajtóba való hangszóró szerzése. Nagyjából ezeket még le kell tudni és akkor azt mondom hogy rendben van a verda. Persze ehhez még bármikor beugorhat ez az.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Újabb nap csúszott le a téli szabadságból. Nyugodt napok ezek némi hajtépéssel ami a gyerekek rosszalkodása miatt van. Tegnap dél körül elmentünk Lolába rádióért. Egy egész jó Sony-t vettünk 5 rugóért. Be is szereltem. Sajnos az ajtókban lévő hangszórók kukásak ezért azt is kellene cserélni. Hátsók viszont szépen szólnak. Ha minden igaz már elindítottak egy csomagot amiben van antenna is a generátor, önindító és szervoszivattyú mellett. Még pár alkatrészt veszek tartalékba hogy legyen ha éppen bedöglik. Lassan de biztosan összevakarjuk Lolát olyan állapotba ami már családi használatra jó.
    Mára csak egy Lidl van betervezve + gyógyszertár ahol édesem megveszi azokat a dolgokat ami kell a kórházba a szülésnél. Össze kell készíteni a bőröndöt mert az utolsó hónapban vagyunk.
    Közben eszembe jutott egy érdekes sztori amit nem jegyeztem még le. Kb. két hete birizgáltam a nyelvemmel az ínyemet ahonnét a fogamat utoljára kihúzták és kifordult belőle az a fogdarab amit 2 fogorvos nem talált meg de szerelmem szabad szemmel látta, csak nem tudtuk kibányászni. No comment...... Ezért volt sokáig gyulladásban a helye. Egy 3x2mm-es nem kis darabról beszélünk amit kilökött a szervezetem. :(((
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Eljött az év utolsó napja. Ez az utolsó pár nap úgy eltelt hogy észre sem vettem és már itt van szilveszter. Az egész karácsony úgy zajlott hogy semmi komolyabb ünnepi hangulat nem volt rajtam. Talán az lehet az oka hogy nem volt időm lelkileg rákészülni mert sokáig dolgoztunk.
    Tegnap délelőtt kitakarítottam táltit. Nem akarom elhanyagolni mert lett egy családi autónk is. Persze azért lolára is ránéztem. Rendeltem egy halom alkatrészt egy másik bontásra ítélt escortból. Még az a szerencse hogy szó szerint fillérekbe kerül az alkatrész ebbe a típusba. Lassan de biztosan rendbe rakom az öreglányt. Most törött vagy repedt burkolatokat rendeltem + gyári hangszórókat az ajtóba és még pár apróságot ami inkább esztétikai hiba mintsem a működést befolyásolná. Délután sétáltunk egy nagyot a verőfényes napsütésben. Fini volt a sok ködös szutyok nap után egy kis napfürdőzés.
    Azon gondolkodom hogy kellene írnom valami évösszegzőt de ki emlékszik már mi történt az év elején. azért megpróbálom.
    Munka: Év elején építettünk egy szép kilátót amit hagyományos fakötésekkel építettünk fel. Ez betartott május 20-ig. Aznap kirúgtak minket ezért emlékszem a dátumra. Arra kellettünk hogy a pénzt be tudják zsebelni. Utána építettünk még 3 ugyanilyen kilátót, amit vasakkal raktunk össze. Volt szemét tetőfelújításos munkánk és voltak előtetők is. Pavilont is építettünk 6 szögűt és sima téglalap alakút is. Falaztunk, zsaluztunk és új tetőt is építettünk. Na nem sokat. Reméljük ez a 10+10 milliós családi támogatás meglendíti kicsit az építőipart.
    Idén is szereztem be komolyabb gépeket. Vettem egy nagy Maffel körfűrészt és vettem 2 Hilti akkus ütvecsavarozót. Vettem egy elektromos stihlt is. Nem is emlékszem milyen gépeket vettem még. :F
    Jövőre tervben van egy gigantikus körfűrész vétele ha lesz jó áron. Annak minimum 165mm-t kell átérnie. Szeretnék bővíteni az akkus gépparkomat Hilti gépekkel. Körfűrész, flex, csavarbehajtó...ilyesmik. Lehet egy új láncfűrész is belefér. Úgy néz ki munka lesz ami kitermelheti a pénzt rá.
    Család? Legfontosabb hír az egyértelműen hogy egy újabb gyerkőc apukája leszek. Boldizsár 1 hónapon belül közénk érkezik. Már nagyon várja mindenki a kis kukacost. Idén elrendeződött édesem válása és össze is házasodtunk. Mi ilyen maradiak vagyunk. Ha igazán szerelmes az ember ezzel a papírral is biztosítani akarja a párját hogy komolyan gondolja. Semmi extra nem volt csak 2 tanú és a gyerekek. Nagyon családias volt a ceremónia. Gyerekek az ölünkben és szinte csak egy beszélgetés jellege volt. Szerelmem töretlen a lányok felé! Nem csak édesemről van szó hanem ezekről a kis hisztigépekről is. Imádom és ragaszkodok Adrihoz is. Ő az én lányom is. Nem különb mint a többi. Katica ovis nagylány lett. Imádja az ovit és szüksége is van rá. Örülök neki hogy ilyen könnyen ment a beilleszkedés. Tulajdonképpen nem is volt beszoktatási periódus mert már első nap el akarta zavarni édest. Névváltoztatás is lezajlott. Már Katica és Sári is az én nevemet viseli.
    Szerelem: Töretlen és lángoló. Ezt külön kell vennem mert szerintem ez az éltető ereje a kapcsolatunknak. Ez aranyozza be a napjainkat. Ettől igazán család a család. Ha elmegyek édes mellett hozzá kell érnem és meg kell simogatnom vagy épp megmarkolni a fenekét. Annyira IMÁDOM ŐT! Csak így csupa nagybetűvel. Házasságok és kapcsolatok mennek tönkre körülöttünk és nem érzem azt hogy mi erre a sorsra jutnánk. Ennek a biztos alapja, a tűz életben tartója az én Mónikám akitől annyi gyerek jöhet ahányat csak a sors ad nekünk. Én úgy gondolom hogy ez az igazi szerelem ismérve. Nem gondolkozol azon hogy ha a sors egy gyermeket ajándékoz hogy megtartsd e. Az imádott nőtől magától értetődik ez. Majd a sors ad erőt és munkát ahhoz hogy fel tudjuk nevelni őket.
    Nagyjából ennyi jutott eszembe erről az évről. Volt haláleset is az évben de erről nem szívesen írnék.
    Boldog új évet mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már fent is vagyok 2016-ban. Úgy átaludtam az éjfélt mint a sicc. 10-kor még fent voltam az én szerelmemmel, de utána beájultam.
    Tegnap semmittevés volt. Már kicsit unatkozom itthon, de szerencsére holnap már kimozdulunk. Ma szerintem megpróbálom beszerelni a Maffelba a lágyindítót. Idén elmaradtak a gépkarbantartások mert szinte minden gép a munkahelyen maradt. Egyedül a Hilti ütvecsavarozót szedtem szét és zsíroztam be mert kicsit nyiszogott. Jobb ha az ember időben végzi el a karbantartást, mielőtt tönkre megy teljesen.
    Lidlben voltunk vásárolni. Piszok hideg volt és jól esett hogy nem kell gyalogolnunk. Lolát járatjuk ha már megvan. Az antennáját ideiglenesen összeszereltem hogy tudjunk rádiózni is amíg megjön a cseredarab. Remélem működni fog.
    Most is durva hideg van odakint. Talán idén még nem is volt ilyen hideg éjszaka. Mármint a 2015-16-os télen. :DDD
    Boldog új évet mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy nézem korai ébredésben a 2016 sem lesz más mint az előző évek. Inkább arra számítok hogy a helyzet romlik azzal ahogy egyre öregebb leszek.
    Tegnap délelőtt nekiindultunk hogy veszünk megyematricát Lolára és végül a matricavétel után bementünk Fehérvárra apámhoz. Elvoltunk nála egy keveset és jöttünk is haza. Még beszaladtunk egy non-stopba mert édes sajtos rudat akart sütni. Jól sikerült mert ahogy sült úgy falták a gyerekek. Nekünk alig jutott belőle.
    Én beszereltem a Maffelba a lágyindítót amit még pár hete vettem. A hobby elektronika topikban adtak útmutatást hogy csináljam és sikerrel is jártam, bár nem volt egyszerű feladat bemaszírozni arra a kevés helyre a markolatban mindent. Meglátjuk hogy bírni fogja e.
    Ma reggel elugrunk a festékboltba diszperzitért mert úgy döntöttünk hogy kifestjük a nagyszobát. Persze ez eszembe juthatott volna 27.-én is és akkor lazán végeztünk volna már. Ezen jót bosszankodtam mert teljesen kiment a fejemből hogy ezt meg akartuk csinálni két ünnep között. Édesnek eszébe jutott de nem mert szólni nekem. Heh?! Nem szerette volna ha azt érezném hogy ő utasítgat mit csináljak. Kész vagyok tőle!
    Festékbolttól indulunk Adriért Pestre. Ideje lesz hazahozni mert neki itt a helye. Nemszeretem amikor ennyit van távol tőlünk. Lányok se bírnak magukkal amikor nincs itt ő hogy terelgesse őket. Persze őt sem kell félteni mert ő is bőven benne van a hülyeségben.
    Szép napot mindenkinek.

    szerk. Majd el felejtettem hogy "nagy örömömre" leesett a hó! Ez pont annyira elég hogy megfelelően szopasson minket a munkánkban. Nyami!

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Itt üldögélek a gép előtt de frissítették a PH!-t így előre kellett vennem azokat az oldalakat amiket reggel át szoktam nyálazni. (HVG, Index, Origo, Ncore ;] és most hozzá jött a Vs.hu is) Jahh, a jófogást majdnem kifelejtettem. Mire körbejártam mindent végeztek is a frissítéssel.
    Tegnap reggel kivakartam a pár centi hóból Lolát és elgurultam vele reggelit venni. Kicsit bemelegedett mire a lányokkal indultunk. Menet közben ettünk de előbb bementünk megvenni a festéket és ami kell még a festéshez. Szépen ment a pályán Lola de odafelé nem nyomta neki édes. 110 körül mentünk. Felszedtük Adrit és hazafelé már jobban adta neki. Rá kellett szólnom hogy ezekkel a vacak gumikkal ami rajta van ne nyomja neki annyira. Beugrottunk vásárolni az ósenbe és jöttünk is haza. Azért a 8+-t megeszi Lola is százon ha nyomják neki. :U
    Délután még leszedtük a karifát. Elsőként landolt a miénk a kuka mellett.
    Ma mamáékhoz fogunk menni. Már előre várom a sztorit hogy kérte meg Karcsi a kezét, és hogy készíttette el a gyűrűket titokban. Mindezt legalább 2x meg fogjuk hallgatni elejétől a végéig, édesem szerint. (ő meg kapott egy autót ;] ) Persze ez nem lesz többet szóba hozva. :P Zabálunk egy gigantikusat és jövünk is haza.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elvileg ma megkezdjük az évet. Ennek csak a havazás vethet gátat, de eddig még nem kezdett el esni. Mondjuk ez a helyzet 8-ig még változhat. Kis szerkezetépítés még kell hogy neki tudjunk állni fóliázni.
    Tegnap reggel felébredt a család és elindultunk mamáékhoz. Fehérvárnak mentünk mert nem akartunk lassan járható útba belefutni.
    Jól éreztük magunkat náluk. Mama 1x és Karcsi is 1x elmesélte a lánykérést. Állítólag térdelés is volt. Gyerekek is élvezték a falusi környezetet. Tojást gyűjtöttek, kutyát és tyúkot kergettek. 3 körül indultunk haza és Lola meglepett minket egy kerékcsapágy széthullással. Alacsony sebességen darált és kattogott. Szerencsére 60 felett a centrifugális erőnek, vagy valamelyik másik fizikai hatásnak köszönhetően beállt annyira hogy lehetett vele jönni. Hazaérve szétszedtem és a belső kúpos görgősnek a görgői 30%-a eltűnt. csapágy. Óriási nagy szerencsém hogy csak úgy nem szoktam kidobálni a lecserélt alkatrészeket csak abban az esetben ha tényleg tönkre mentek, és a régi táltosomról maradt kopott csapágyam amit be tudtam építeni. Persze ehhez az is kellett hogy a ford ne változtasson ezen az alkatrészen 5 éven belül,
    Nyilván az is megérdemel egy szót hogy a csapágy nem kezdett el zúgni hanem azonnal szétesett, Gondolom milyen "minőségi" csapágy volt. Már utána néztem hogy 5 rugó körül van oldalanként egy jobb minőségű készlet. Egyelőre meglátjuk hogy muzsikál amit beszereltem és annak függvényében ütemezzük a cserét. Jó hogy nem a pályán 120-nál robbant szét mert nézhettünk volna.... Majdnem minden napra tartogat valami kis meglepit Lola, de lassan kicserélünk mindent amire az előző tulajdonosa nem akart már költeni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    MA kicsit késésben vagyunk. Nem vitt rá a lélek hogy előbb felkeljek. Tegnap nem dolgoztunk az időjárás miatt és ez mára is érvényes és szerintem holnap sem lesz másképp. Nem baj mert ma nekiállunk kifesteni a nagyszobát. Minden feltétel adott hozzá.
    Tegnap reggel dokihoz mentünk édessel mert laborba kellett beutalót kérnie. Ma a laborban kezdünk miután elhúztam az isibe és oviba a csajokat. Tegnap délután is szánkóval mentem értük és nagyon élvezték.
    Ma csak ilyen rövidet írok mert lefőtt a kávé.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák