Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit később vagyunk. A tegnapi napom egy kész csőd volt. Elmentünk T.bálintra megigazítani 3 padlásfeljárót és amikor átmentünk volna befejezni martonba a tetőt akkor kiderült hogy a tulajdonosok éppen külföldön vannak és nem tudunk bemenni a házba. Tök feleslegesen mentünk fel és 11 körül haza is értünk.
    A kazánt nem helyezték át ezért oda se tudtunk menni a vasalást befejezni és egyelőre nem tudjuk mikor teszik át a végleges helyére. Új melóba kellene kezdeni mert itt nagyon megálltak a dolgok. Komolyan mondom hogy téli álmot kellene aludnunk mint a medvék mert sehol nem úgy jönnek össze a dolgaink ahogy az természetes lenne.
    Ha ma nem tudunk sehová menni dolgozni akkor elviszem Katit az oviba és elmegyek a lányokkal vásárolni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugisan telt a tegnapi nap. Elrendeztem Katit és postán voltam felvenni a kötelezőből azt ami fent maradt Lolából. Egész szép kis összeget küldtek vissza. Körbefotóztam a kis piros háromkerekes szalagfűrészemet és feltettem a jófogásra. 2 éve csak ott áll és porosodik. Eladom azt is mert feleslegesen áll benne a pénz.
    Ma mennünk kellene egy kisebb gyárba folyosóra leválasztófalat építeni gipszkartonból egy ajtóval de nem tudom mi lesz ezzel az ónos esővel. Ha sima eső lesz az sem jobb mert a karton elázik amíg oda visszük. 6 után lemegyek a boltba és megnézem milyen a helyzet. Mennünk kellene mert ma átteszik a kazánt és holnap már vissza kellene mennünk a vasalást befejezni. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel eltotyogtam a boltba mint a pingvinek és úgy döntöttem ezt nem kell erőltetni. Nem mentünk dolgozni mert a saját és autó testi épsége fontosabb volt. Majd ma elmegyünk és megcsináljuk azt a kis gipszkarton falat az ajtóval. Ha már itthon voltam a szokásos utamat bejártam az oviba 2x Katival és Katiért. Persze szigorúan gyalog. Mondjuk az úton semmi gond nem lett volna ellenben a járdával ahol jégpálya volt mindenfelé. Amikor hazafelé evickéltem akkor kezdték meg a közmunkások a síkosságmentesítést.
    A héten még be kell fejeznünk a vasalást is mert jön a beton.
    Ma édesem megy Boldizsárral a tópartra. Egész jól haladunk a mozgásfejlődésben. Persze végig fogja ordítani az egész "kezelést" de ez az ő érdeke. Utána egy kis nyugicicit kap és hazafelé bevágja a szunyát.
    Szép napot mindenkinek.

    Szerk. Tegnap megjöttek a jelmezek. Katica cica lesz, Adri pedig gésa.kép
    Ők akik igazán imádják egymást.
    És a legdurvább chopperem. ;] Ő a leginkább fiú, pedig lány. :DDD

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre tegnap dolgoztunk egy kicsit. Beépítettünk egy folyósra térelválasztó gipszkarton falat ajtóval. Le is gletteltük de sajnos ma reggel vissza kell mennünk lefesteni mert nem száradt meg a glettanyag. Utána rohanunk át a vasalást befejezni.
    Tegnap voltak édesemék a tóparton. Nagyon megdicsérték a mi kis bogyókánkat hogy milyen nagy léptekben fejlődik. Hetente kapunk új feladatokat amit itthon gyakorolni kell vele hogy elősegítsük a gyógytornász munkáját. Persze édesem naponta többször erőlteti finoman Boldinak aki partner is ebben. Szerencsénkre nem az a beletörődök a sorsomba gyerek, hanem akarja ő is hogy mielőbb szaladhasson a többi gyerekkel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel beszaladtunk lefesteni a gipszkarton elválasztó falat és jól elment vele az idő. 11 után értünk haza. Elmentünk volna még vasat szerelni de nem hozták meg a hiányzó vasat, ezért elmentem és lemostam a jó időben mindkét verdánkat. Masni. Táltit nem fotóztam le mert sötét volt már. Masnin kicseréltem a külső hőmérséklet szenzort és megjavult.
    Ma délelőtt kicsit foglalkoznom kell még a szalagfűrészemmel amit árulok mert este lehet jönnek megnézni és nem akarok beégni hogy nincs rendben minden rajta. 2 éve nem ment és ilyenkor nem árt ha kicsit rá van nézve. Jó volna ha elvinnék mert ezzel kiegyenesednénk.
    Ma sem megyünk vasalni majd csak hétfőn.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma valahogy hamarabb lett reggel mint szokott. Tegnap délelőtt kicsit átnéztem a kis piros szalagfűrészemet mert 1-re jöttek megnézni. Le is foglalózta és este vissza jött érte egy srác tőlünk a 2. faluból. Most kicsit helyrerázódtunk de ez nem azt jelenti hogy teljesen egyenesbe jöttünk.
    Délután takarítottunk mert már eszméletlen állapotok uralkodtak a lakásban. Most szép rend és tisztaság van, ki tudja meddig. Ma reggel megyek misére és onnan sietek haza. Délben indulok a két kis rosszasággal Adriért Pestre. Mivel lejárt a megyematricánk és a közeljövőben nem megyünk Pestre ezért a 7-es úton fogunk felzötyögni mert nincs most 10 rugónk matricára. Még 3 se 10 naposra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap volt Boldizsárunk első szívszülinapja. Egy évvel ezelőtt sok ősz hajszállal gazdagodtam amikor arra vártunk hogy a 6,5 órás műtétnek mi lesz az eredménye. Akkoriban még nem is sejtettük milyen nehéz és rögös út vár ránk. Vagyis inkább azt mondom hogy nem fogtuk fel igazán mert a sokkhatás még tartott. Mostanra 3 műtét után kezdünk magunkra találni és a fejlődésben segíteni bogyókánknak. Rátaláltunk azokra a csatornákra ahol megkapjuk azt a szakavatott támaszokat amik ebben a pillanatban szükséges a felzárkózáshoz. Csak a 3. műtét után tudták abba a helyzetbe hozni a szívecskéjét hogy többé kevésbé normálisan dolgozzon és ki tudjon lépni a vegetatív állapotból. Nyilván nem megy minden egyszerre de legalább már elindultunk felfelé.
    Tegnap reggeli misén kaptam Balázsáldást. Ilyen sem volt még. Hezitáltam hogy odamenjek e, de nem volt veszteni valóm. Siettem haza és dél után indultam Pestre Adriért. Az 1-es utat választottam és nem a 7-est. Oda vissza ezen zötyögtünk. Persze ég és föld a pálya meg a főút. Nagyjából fél órával tartott tovább így egy út.
    Masninál Pesten elértem a 100 fokos vízhőt és nem hallottam beindulni a ventilátort. Remélem működik. Kicsit megijesztett mert fordnál nem láttam ilyen hőfokokat. :F
    Ma elvileg megyünk vasat szerelni. Jó volna befejezni és onnan is valami pénzt kapni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Este ki bírt verni Sári egy gigahisztit hogy ő is anya ölében akar elaludni. Persze én már aludtam és fel is ébresztett ezzel a kis közjátékkal. Nehezen de visszaaludtam.
    Tegnap fél 1-ig tudtunk dolgozni mert elfogyott teljesen a vas. Tulajdonképpen eddig is csak úgy tudtunk elszöszölni hogy elmentünk azokért a darabokért amik befértek a kocsiba és hajtani kellett. Ma már csak a szálvasakat kell leszórni rá, majd sámli és a tetejére háló. Ma addig nyomjuk amíg nem végzünk mert holnap már máshová kell mennünk.
    Tegnap felhívtak onnan ahol csináltuk karácsony előtt a tetőt hogy azonnal menjünk oda mert a kazánkémény elé kéményseprő járdát és egy tetőkibúvót kell beépíteni mert nem veszik át a gázt. EMBER! Legkevesebb két hete kint van a kémény és most jut eszedbe szólni hogy meg kellene ezt oldani azonnal? Majd megyünk....
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit hulla vagyok. Tegnap fél 6-ig nyomtuk a melót de sikerült befejezni a nyomorult vasalást. Ma korábban indulunk Bakonybélbe lambériázni és tetőablakot beépíteni. Végre egy kis szakmunka. Jól fog esni kimozdulni ebből a betanított munkából.
    Szerelmem folyamatosan beszélget egy 28 éves csajjal akinek ugyan az a betegsége mint Boldinak. Szóba került hogy néha szellemeket lát. Azt mondta hogy akinek halálközeli élménye van azoknál ez előfordul rendszeresen. Már kórházban is figyelte édesem hogy a nagyobb gyerekek a szüleiknek mesélnek ilyen dolgokról, és mi is megfigyeltük Boldizsáron hogy van amikor elréved pár másodpercre a plafonra, majd mosolyog egyet és folytatja amit csinált előtte. AZt mondta ez az ismerős csaj ha mosolyog akkor vagy jó szellemeket lát, vagy angyalkákat. De ha fél és sírni kezd akkor gonosz vagy ártó szellemeket. Mivel bogyókánk általában mosolyog vagy gügyög jókedvűen mintha beszélne valakihez, ezért úgy gondoljuk őt csak az őrangyala látogatja meg és ellenőrzi minden rendben van e vele.
    Ezt a dolgot csak úgy lejegyeztem és mindenki azt gondol róla amit akar.
    Tegnap kaptunk egy kis pénzt és végre talán helyreállunk. Na nem kiabálok el semmit mert ha ezt a most kezdődő munkát nem fizetik ki azonnal akkor újra ott fogunk állni ahol a part szakad.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok de vissza kell rázódnunk a normális munkamenetbe. Egy órás kacskaringós út vezet a melóhelyre amit az este leesett hó biztosan megtold még egy fél órával. :W
    Tegnap beépítettünk 2 Roto tetőablakot és két Welux fénycsövet egy íves tetőbe. Ma ugyanott lejjebb rakunk egy Rotót és belül lambériázunk. A hó kifejezetten jól jött főleg úgy hogy hódfarkú cserép van a tetőn amit nem lehet feltolni csak kiszedni. Majd alakul. Sietnünk kell mert a srác aki a munkát adta jövő héten megy ki Ausztráliába és nem szeretném ha úgy repülne el a világ végére hogy nem fizette ki a zsetont az elvégzett munkáért.
    Ma megy édesem is rehabra Boldizsárral. Szépen alakulunk. Most ugyan nem annyira látványos a fejlődés de azért már egyre gyakrabban négykézlábazik a kis kukacos. Ugyan még nem mer elindulni csak négykézlábra áll és hintázik. A lábát már teszi előre de a kezével nem mozdul. Viszont ha kicsit meg van emelve a hóna alatt akkor azonnal fel akar állni. Ennek nem örülünk mert be kell tartani a sorrendet. Előbb másszon és utána járjon, nem pedig fordítva.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Korán megyünk és későn érünk haza amitől kivagyok rendesen. Még 2-3 napot ki kell bírni és akkorra talán végzünk. Este még amikor hazaértem szereltem a gépemet. A 10 éves Corsair TX650 tápom úgy néz ki elfáradt. Terhelés hatására lekapcsol. Nem is tudom érdemes lenne e megjavíttatni mert azért elég koros már. Átszereltem a kisgépből a 400W-os FSP tápot a nagyba és most azzal nyomom. Ez meg cicereg mert ki van terhelve rendesen. Azért a húzott i920 ami alapból 130W-ot eszik plusz vga fingatja rendesen. Persze mikor döglik be ez is? Naná hogy akkor amikor nincs pénzem másikat venni.
    Tegnap elég szarul haladtunk. Egy ablakot lejjebb raktunk amire ráment az egész délelőtt és délután plafont lambériáztunk egy részen majd beépítettük a Welux fénycső alját. Anyám milyen szívás az! Mára maradt egy a kettőből. Az volt a terv hogy az egész plafont belambériázzuk a két fénycső befejezésével. Ez mára maradt. Szerettem volna befejezni holnap de ha nem húzunk bele ma akkor ez csak álom marad.
    Édesemék is voltak rehabon boldival. Nagyon megdicsérték a kis kukacost mert egyre ügyesebb és már nem is sírt. Egész jól haladunk az utolérésben. Jövő héten folyt.köv.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok de nyomni kell. Tegnap is egy picivel tovább maradtunk hogy ma be tudjuk fejezni a melót. Hétfőn már máshová kellene mennünk és ezért sietnünk kell. Egész jól haladtunk és mára olyan nagyon sok melót nem hagytunk.
    Édesemék tegnap a Fehérvári kórházba mentek Boldival mert a menetrend szerinti RSV. oltást be kellett adni neki. Ha már ott voltak Nelli néni ránézett a szívecskéjére de egy csepp folyadék sincs benne vízhajtó nélkül sem. Ez nagyon jó hír! A héten csupa jó hírt hallottunk Boldizsár pillanatnyi állapotáról. Elkezdtünk komolyan felzárkózni. Már párszor felült magától ami újabb nagy előrelépés.
    Lányok mind rosszak egytől egyig. Sárival nem lehet gyalog közlekedni mert pl. megmakacsolja magát és lefekszik a zebra közepén miközben mindkét oldalról kocsisor áll. Édes egyik kezében a bébihordó, másikban meg próbálja Sárit húzni. Kati is állandóan befeszül valamin. Tegnap pl. azon hogy lefelé nem vele ment a lépcsőn Sári amikor mentek az oviba. Már rég beültek masniba szerelmemék amikor megjelent a kapuban.
    Adri meg folyamatosan szájal az anyjával. Igazi tini. Ilyenkor ezért felmerül bennem hogy kinek fogjuk ezeket a lányokat eladni?! Majd jönnek sírni a vállamon a kérőik milyen sanyarú a sorsuk és én csak annyit fogok nekik mondani:-Megértelek.... ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem volt túl jó éjszakánk mert Sári átjött és az ágyunkon nekiállt bömbölni aminek a hatására fogtam magamat és átmentem a kékszobába aludni. Persze a kis hisztizsák már fent van és velünk kávézott. Amúgy is egy ilyen napjuk volt édeséknek. A lányokkal ment a Lidlbe vásárolni és Kati befeszült hogy neki egy olyan óra kell amit Adri is vett magának, Sári meg kiterülve hisztizett. Szerelmem ilyenkor nem ég szénné. Reméljük hamarosan túljutunk ezen a korszakon mert az én Mónikám idegei teljesen felmondják a szolgálatot. Sajnos nem tudtam neki segíteni mert dolgoztam. Befejeztük végre a világ végén ezt a kis lambériázást és tetőablak szerelést. Hétfőn már megyünk Fehérvárra dolgozni ahol még karácsony előtt a tetőt csináltuk. Most szigetelik körbe a házat és hozzá kell zárni a ragalját. Ezzel szerintem 2 nap alatt körbe érünk. Majd meglátjuk hogy haladunk.
    Most reggel sietek misére majd onnan egyből hazajövök és nem megyek be apámhoz. Ezen a héten keveset voltam együtt a családdal és ezt valamilyen szinten pótolnom kell. Azért végre egy olyan hét volt ahol rendesen dolgoztunk és nem csak pár napot.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég nehezen ébredtem fel mert Kati hajnalban átjött és mellettem aludt. Az embernek nincs szíve visszazavarni az ágyába ezért inkább én szorongtam. Ilyenkor megölelgetem és megpuszilgatom, ő pedig teljes nyugalomban elalszik elfoglalva az én helyem nagy részét.
    Tegnap sok minden nem történt velünk. A reggeli mise után siettem haza. Itthon a hisztit elkerülendő édesem egyedül ment boltba amíg én a gyerekekre vigyáztam, majd miután elfelejtett sajtot venni én mentem vissza Adrival. Kb. ennyi volt a történés. Illetve Adri elővakarta azt a társasjátékot amit még akkor készítettünk édessel amikor Adri annyi idős lehetett mint most Katica. Nagy élvezettel játszottak Katival pár kört. Egybe én is beszálltam hogy legyen egy utolsó helyezett is. :DDD Játszottam is egy bő órácskát a Battlefield 1-el. Addig amíg be nem adja a kulcsot ez a 400W-os táp addig játszok. A vga. power limitjét lejjebb vettem hogy ne zabáljon annyit és így még bírja. Vagy vennem kellene egy erősebbet vagy meg kellene javíttatnom ami beadta a kulcsot.
    Ma Fehérváron a ragalját zárjuk be. Már nagyon várnak bennünket.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kellemesen hulla fáradt vagyok. A tegnapi napot nagyon megnyomtuk és egy nap alatt körbeszórtuk a ragalját. Mindketten pörögtünk és ez nagyon jó mert szerdával bezárólag minden hátralék munkánkat le fogunk tudni és reméljük kifizetik a visszatartott pénzünket. Ennek mondjuk kevés az esélye, de a remény hal meg utoljára. Ma Martonba megyünk befejezni az ott készített tetőnket és holnap visszatérünk erre a helyre egy kéményszegély bádogot felrakni és 4 szelemenvéget levágni. Még 3 lefolyót fel kell szerelni a csatornára és kész.
    Tegnap este Katica brutálisan megnyírta a haját. Még az a szerencse hogy be volt fonva a haja és ahhoz nem nyúlt. Több marék hajat vágott le amitől elég durván néz ki. Édesem jól elverte a kezét ezért a műveletért.
    Ma van Valentin nap amit nem fogunk megünnepelni. Illetve tegnap elment T.bányára cukiba és hozott sütit édesem. Boldog szerelmesek napját az én Mónikámnak.
    Tápomra ránéz egy PH!-s srác hátha megtudja javítani. Reménykedem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen ébredek. 2 nagyon húzós napon vagyunk túl amelyben 3-4 lazább nap munkáját végeztük el. Elmentünk Martonba befejezni a munkát amivel délre végeztünk is és utána még hazafelé visszamentünk feltenni a kéményszegélyt az előző helyre. Ott is mindent befejeztünk és lezártuk az elmaradásainkat. Mivel túl hamar végeztünk nem tudunk visszamenni oda ahol vasaltunk mert még friss a beton. Ott kellene lábazatot zsaluznunk mert hamarosan tetőt kell készítenünk. Elég vontatottan megy ott a munka. Ilyen a tél sajnos.
    Ma itthon maradok és pihenek. Elsétálok az oviba Katicával és elmegyek vásárolni édesékkel. Keveset voltam velük az elmúlt napokban. Pápá Boldi..
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. Tegnap amolyan lazítós nap volt. Reggel elsétáltam az oviba Katicával és hazafelé felhoztam a pincénkből az elektromos Stihlem hogy megnézzem mi a baja. Utálom hogy a most használt elektromos gépemnél állandóan az olajzással küzdök. Ez a hol van hol nincs lánckenés. Kiderült hogy csak szénkefés volt a gép amit egy kis barkácsolással meg tudtam javítani és ismét hadrendbe állhat. Idei terveim között van hogy veszek egy új elektromos Stihlt de a régi fajtát nem az újabb dizájnú gépet. Remélem még kapok olyat. Ezeket a gépeket nagyjából 10 év tartós használatra lövik be. Ez a 2. ilyen gépem és ez is pont most lesz 10 éves. Megjegyzem a lánckenő rendszerével ez idő alatt soha nem volt semmilyen problémám. Nem is értem más nagy nevű gyártók miért nem tudták lelopni ezt a technológiát. :F
    Tegnap még a nagy pihizésben szakítottam arra időt hogy lefessem a konyhába a falat abból a maradék festékből amit a folyosói gipszkartonozásból maradt. A gyerekek csokis és egyéb kézlenyomatai, és egy kis az asztalról a falra ömlött kakaó nyoma ott éktelenkedett. Most szép fehér és tiszta. Délután szerelmemmel együtt mentünk Katiért az oviba és onnan a boltba. Egy laza hiszti a gyerek kosarakon amibe belefeszült Kati. Sajnos ő volt a szenvedő alany mert az ő kocsija zászlós volt de Sári el akarta venni tőle és azonnal bevetette az ordítós hisztijét aminek hatására rábeszéltük Katit hogy adja át neki. Nyilván utána befeszült de kiengeszteltük egy nagy bevásárlókocsival. Eszem megáll! Az este viszonylag nyugiban telt.
    Ma mehetnénk zsaluzni de inkább péntekre toljuk hogy el tudjak menni Boldival rehabra. Kíváncsi vagyok hol vannak és mit csinálnak ilyenkor. Szerelmem nagyon örül neki hogy velük megyek. Imádok velük lenni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma egy kicsit később vagyunk. Tegnap mivel nem dolgoztunk el tudtam menni rehabra édesékkel. Készítettem pár fotót a gyógytornász engedélyével, bár zavarba jött tőle. Foglalkozás közben Gyönyörű, nemrég átadott épületben szép környezetben jó gyógytornászokkal zajlik a felzárkóztatás. Mindenkinek külön tornásza van, miénk Kriszta néni. Érezhetően nem ment olyan gördülékenyen a torna hogy én is ott voltam. Érdekes hogy ha bárhol vagyok szerelmemmel a levegő megfagy körülöttem. Ennyire durva lenne a kinézetem? :F Többet ide se kell jönnöm mert csak visszavetem Boldizsárt a fejlődésben. Sokszor menekült hozzám hogy vegyem fel. Aktívan olyan fél óra torna ment neki utána sírt.
    Sári folyamatosan rosszalkodott. Igazi kis Troll volt. Bent a szobában.
    És kint az előtérben. Igazi elefánt a porcelánboltban. Sajnos én voltam ilyen rossz gyereknek. Rám azért lehetett mondani hogy fiú vagyok, de rá mit mondjunk? :F
    Ma megyünk lábazatot zsaluzni. Be is kell nyomnunk mert holnap betonozzák.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kellemesen hulla vagyok. Tegnap meg kellett nyomni a lábazat zsaluzást hogy végezzünk. Nagyon nagy segítségünkre volt a Hilti lézer a zsinórozásban. Az ilyenek miatt vettem hogy nagy távoknál is egyenes legyen és ne kelljen vacakolni a vízmértékkel minden egyes támasztónál. ;) Na persze mindenki nézett milyen technológia ez. :DDD ;]
    Ma betonozzák és hétfőn már állunk neki a tető bontásának ha nem találunk más munkát magunknak. Mentünk volna T.bálintra egy lépcsőt leburkolni amibe bele akartak rángatni minket de nem vállalunk asztalos munkát. Természetesen ettől kiakadt a munkaadó akinek tavaly elég sokat dolgoztunk és azt mondta többet nem kell neki dolgozni. Ilyen az élet.
    Ma az én kis rosszaságaimmal leszek. Sári tegnap az oviban vert le egy gigahisztit. Nincs olyan nap amikor ne égetné szénné az én szerelmemet. Májustól oviköteles de csak majd szeptembertől fog járni. Már nagyon várjuk hogy az óvónők idegeit tépázza a kis rosszaság.
    Mára szép időt ígérnek. Ha így lesz elviszem táltosomat lefürdetni mert tiszta cseréppor és nem mutat jól rajta a piros.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi napomról nem is tudom mit jegyezzek le mert semmi nem történt. Reggel felmentem a postára mert jött egy tértivevényes levelem. Megküldték Masniról a súlyadó határozatot hogy idéntől fizetnem kell érte. Valami 6100ft körülre jött ki a súlyadója. Azután itthon voltam és csak tunyultam. 1x elmosogattam de semmi több.
    Ma reggel mise és utána elviszem a tápomat egy sráchoz aki megpróbálja megjavítani. Ztuán irány apámhoz és bevárom szerelmeméket ott. Jönnek be és megyünk onnan vásárolni az ósünbe. Hazafelé ha jó idő lesz lemosom táltost mert tegnap vacak idő volt és nem volt kedvem ehhez sem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok de ez remélem az érkező melegfront hatása.Már nagyon várom hogy végre véget érjen ez a rohadt tél.
    Tegnap reggel mise és utána leadtam a tápomat javításra. Úgy néz ki kicsi eséllyel sikerül megjavítani. Néznem kell egy másikat helyette. Apámnál találkoztunk a kis családdal. Unokázhatott egy keveset és azután mentünk vásárolni. Hazafelé mekiztünk egyet ha már bent vagyunk. Sári.
    Hazaérve sunytam egyet és utána elmentem lemosni táltost. Már nagyon ráfért egy alapos csutakolás. Itthon még összetakarítottunk és este is lett. Sajnos Boldi nagyon köhög ezért ma irány a doki.
    Mi elvileg nekiállunk a tetőről a palát lebontani, de ez még nem 100%.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Most nézem hogy ma vagyunk 131 hónaposak az én drága szerelmemmel. Imádom Őt! :B

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Tegnap sötétedésig nyomtuk mert amit kibontottunk azt vissza kellett fóliázni az eső miatt. Ma ezt a részt fogjuk belécezni amíg el nem kezd esni az eső.
    Boldit elvitte édesem a dokihoz és kapott antibiotikumot. Azt mondta a doktornő hogy szerencséje van bogyónak hogy be van oltva RSV. ellen mert pont ilyen járvány van amitől ő azonnal kórházba kerülne. Még csak ez hiányozna....
    Látszik nem fog az agyam. Nem is tudom mit írjak még. Talán csak annyit hogy ismét szarba kerültünk azáltal hogy nem fizették ki amit lambériáztunk és ablakoztunk. Elment a csávó Ausztráliába és majd csak márciusban jön vissza. Ennyi.... Ez maga az építőipar! Dolgoztass és majd akkor fizetsz ha úgy gondolod hogy eljött az ideje. Ezek az emberek nem gondolják hogy ez olyan mintha a vendéglőben fogyasztottak és távozás előtt egyenlíteni kell a számlát?! :((( Most nyomnunk kell ezt a melót hogy ebből kapjunk a héten valamennyit. No comment...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap esőben léceztünk és tetőablakot építettünk be hármat. Ma lebontjuk az egész hátoldalát a tetőnek és nekiállunk a szerkezet erősítésnek. Reménykedünk hogy nem lesz eső mert akkor elég cumi helyzetbe kerülünk. Kb. 100m2 nyitva lesz ahol semmi víz elleni védelem nincs. A mai és a holnapi nap elég húzós lesz. Igyekeznünk kell nem csak a víz miatt hanem azért is hogy mielőbb pénzt kapjunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok! Tegnap lebontottuk az egész hátoldalt és az összes erősítés pallót is felcsavaroztuk a régi szarufázat oldalára. Ma már húzzuk a fóliát rá mert holnapra esőt ígérnek. Szerintem nagy részét be is tudjuk lécezni. Azért mert egyre fáradtabb vagyok ezért rosszul is alszok. Többször felébredek és nem tudok regenerálódni.
    Édesemék ma mennek rehabra. Azzal próbálkozik szerelmem hogy picit a hóna alá nyúl Boldinak és úgy másznak. Erre teljesen magától jött rá. Ma megmutatja Kriszta néninek hogy mit szól hozzá.
    Napok óta 6650-6730gramm tanyáztunk és már aggódni kezdtem hogy megálltunk a hízásban de tegnap 6790grammot mutatott a mérleg. Nekünk ezek az apró eltérések is óriási örömöt szereznek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Most már tényleg nagyon fáradt vagyok. Most vagy öregszem vagy túl sok munkát akarunk nap mint nap elvégezni. Érdekes hogy sikerül is általában az amit elterveztünk. Tegnap pl. befóliáztuk és beléceztük szinte az egész kecót. Pár sor léc maradt mára és 5db. tetőablak. Lehet szombaton nem is megyünk dolgozni ha így haladunk. Majd alakul.
    Tegnap rehabon nagyon megdicsérték Boldinkat milyen sokat fejlődött egy hét alatt. Most boldog volt és nagyon jól lehetett vele haladni 40 percig azután elfáradt és nyűgös lett. Akkor picit ülve játszottak Kriszta nénivel. Szépen haladgatunk a magunk kis csiga tempójában. Nem baj. Nem hajt minket a tatár.
    Egy tegnapi kép az ovi előtti padról. Katica és Sári Természetesen a kis elefántunk nem bírt magával.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy volt hogy nem dolgozunk hétvégén de ez szertefoszlani látszik. Valszeg ma is mennünk kell és folytatni a tetőt. Tegnap befejeztük a lécezést és beépítettünk 5 tetőablakot. Ma elvégezzük a régi szerkezet megerősítését és tulajdonképpen bádogozni és cserepezni kell már csak. Jövő héten mindenképpen kész leszünk. Lehet azonnal tudunk máshol kezdeni. Majd meglátjuk hogy alakul.
    Persze nem vagyok valami fitt és ha ma is dolgozunk akkor nem sok idő marad a regenerálódásra. Így is sokat ültünk itthon az év elején.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy laza napot tartottunk. Befogópároztunk és becsavaroztuk őket. A szerkezeterősítés ezennel befejezve. Gyakorlatilag bádogozni és cserepezni kell még és kész vagyunk. Mindez délig tartott be és utána hazajöttünk.
    Ma reggel templom után sietek haza és pihenés után valamikor elmegyünk cukrászdába. Ugyan nem kaptunk pénzt de nem akarom hogy ezen az egy közös napon itthon üljünk és azon keseregjünk hogy nincs pénzünk. Édest nagyon megviseli ez az építőiparos körbetartozás. Két helyen is van megtermelt lóvé csak nem fizetik ki. Egyik elmegy a világ végére és majd jövő hét végén jön haza, a másik meg egyelőre csak ígérget. Ez van. Nem is értem miért nem alakult úgy ez is mint a boltba ha bemegyünk. Pénztárnál fizetni kell és kész. :F Szerelmemnek erre jön még rá Sárinak a napi hisztijei. Tegnap a Lidl közepén vert ki 2 gigahisztit. Persze nem nézte őt az egész áruház. Ilyenkor az ordító gyereket a hóna alá veszi és úgy vásárolnak. Érthetetlen miért borul el néha az agya Sárinak. Csak kinőjük már ezt valamikor :W
    Boldi már egy-két tétova bizonytalan lépést tesz meg négykézláb. Ez is nagy ugrás az ő fejlődésében. Eddig csak úgy kommandózott az egész lakásban. Néha nehezen éljük meg ezt az 5-6 hónapos lemaradást. Sok türelem kell hozzá ami szerencsére egyelőre megvan. Csak szeretet és elfogadás veszi körül és minden apróságnak örülünk. Nehéz utat jelöltek ki nekünk odafentről de alázattal viseljük. Nincs feladási vagy beletörődési opció!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Leszaladt ez a hétvége is. Igazából teljesen használhatatlan voltam mert a nap egy részében aludtam. Próbáltam regenerálódni ami többé kevésbé sikerült is. Utána elmentünk cukrászdába és ettünk egy sütit. Mindenkinek szüksége volt már erre a kis családi programra. Persze a lányok nagyon rosszak voltak mint mindig. Csináltam pár fotót édesem mobiljával. Katica A kis ördögfióka Sári. Hazafelé volt pár perc játszótér is. Libikókán
    Ma nem is tudom mit fogunk csinálni. Elvileg csatornát kellene raknunk de még nincs megvéve. Addig van egy kis egerészni valónk de semmi komoly.
    Nem akarom elkiabálni de úgy néz ki sikerült a tápomat megjavítani a srácnak. Egyelőre megy...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap pihenőnap volt mert nem szerezték meg a bádogot. Mivel csütörtökön jön csak meg a cserép ezért addig inkább elszaladunk lelambériázni egy garázs födémet. Úgy néz ki elindul rendesen az évünk mert egyre több megkeresésünk van amit azonnal vagy hamarabb kell elkezdenünk. Jövő héten innen ahol most vagyunk egy garázstetőre kell mennünk Martonba ahol a tetőt csináltuk. Reméljük a majdani sok elvégzett munkát valahol ki is fizetik rendesen.
    Tegnap hogy itthon voltam elsétáltunk Katival az oviba. Vettünk egy szál piros tulipánt mert vázát festettek az oviban. Egyedül ő vitt virágot bele amitől teljesen elolvadtak az óvónők. Ritka pillanat volt hogy reggel engedte befonni a haját és le is fotózhattam. kép Imádom ezt a gyönyörűséget! Persze miután hazajöttem pihennem kellett kicsit mert hulla fáradt voltam. Hiányzott a hétvégi pihenés. Egyre jobban érzem a koromat ami nem jó hír úgy hogy még vagy huszonpár évet le kell dolgoznom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem sok mindent tudtunk dolgozni mert akinél lambériáztunk volna mindössze csak a gerendák tetejét burkolta volna be OSB.-vel de a mennyiség a felére sem volt elegendő. Haza is értünk dél körül a munkából. Ma elvileg bádogoznánk de esik az eső így szerintem ez tolódik holnapra. Majd meglátjuk hogy alakul.
    Ma mondjuk jó lenne ha reggel nem mennénk mert szerelmem végre eljut fodrászhoz és levágatja a haját. Viszont nem tudjuk Boldizsárunk hogy bírná a kiképzést ami miatt nem lenne baj ha ott lennék és vigyáznék rá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok. Tegnap 11-ig nagyjából semmit nem tudtunk csinálni az eső miatt de utána már bádogozhattunk. Sajnos hiányzik az a fél nap amit ma kellene pótolni viszont ma reggel érkezik a cserép is és villámgyorsan neki kell állni tolni a cserepet felfelé a tetőre. Szerencsére (ha minden igaz) lesz felvonónk hozzá. Ha minden jól megy akár a héten be is fejezhetjük a cserepezést. Utána még homályos hová tudunk menni de reménykedem hogy tudunk valami olyan helyen kezdeni ahol fizetnek is rendesen.
    Az hogy délelőtt nem tudtunk dolgozni most kivételesen jól jött mert oda tudtam ugrani a fodrászhoz hogy megfogjam Boldit amíg szerelmemet megnyírták. Szegény kis kukacos teljesen be volt szarva a hajszárítótól. Nagyon szuper lett édesem frizurája! Szerintem lesz kép is majd esetleg a hétvégén rólunk.
    Ma bádogozás befejezése és cserepezés lesz a munka.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon fáradtan ébredtem. Este még a lefekvés előtti altató sörömet sem ittam meg mert nem volt rá szükségem. Tegnap délelőtt leszegtük a házat és nekiálltunk cserepezni. Na az az igazi zsírégető. Kb. a 30% tudtuk befedni egy délután alatt és mára vár a maradék ami szintén jól leapasztja az energiaszintet bennünk.
    Voltak édesemék tornán de sajnos Boldi nem volt jó passzban. Ezek a frontok teljesen padlóra küldik. Nagyon érzékeny minden időjárás változásra és kifejezetten a szélre a szíve. Ezzel együtt kell tudni élnie. Sajnos kiderült hogy jövőre nem kaphatja már az RSV. oltást. A jövő hét péntek amikor utoljára beadják neki és ennyi volt. Mondanám hogy megpróbálunk összevakarni rá pénzt de az 5 adag injekció 1,5 millió forint ami teljesen esélytelen. :( Kénytelenek leszünk a telet végigküszködni mindenféle légúti nyavajával.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szépen amortizálódok. A cserepezés faragja az erőmön kívül az izületeimet is rendesen. Tegnap nagy részét felszórtuk a cserépnek de sajnos egy raklappal kevesebb volt ezért azt még be kell szerezni. Szerencsére nincs gond mert a tüzép ahonnét rendeltük rákért pluszba ebből az antikolt Tondachból és csak el kellett menni érte. Ma felrakjuk és vágjuk be az ablakok körül amit már tegnap elkezdtem. Talán egy erős nappal ma befejezzük a cserepezést de nem biztos hogy egész nap leszünk.
    Tegnap elvitte Adrit az apja egyest az isiből. Vasárnap édesemék mennek érte mert Boldinak be kell menni a GOKI.-ba gyógyszerért. Elég szomorú szerelmem hogy ezen a hétvégén nem sok időt tölthetünk együtt. Most ez van.
    Sári folyamatosan mindenhol lever egy hisztit. Szegény szerelmem van hogy annyira kiborul hogy sír. Mondtam verje meg de ő nem hajlandó megütni. Majdcsak elnövi .... :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok! Nem sokat aludtam az éjjel és azt két részletben tettem. A kettő között bujálkodtam szerelmemmel és az után mindig nehezen alszok vissza.
    Tegnap 1-ig voltunk mert be tudtuk addigra fejezni a teljes cserepezést vágással és kúpozással együtt. Hétfőn még elmegyünk feldobni a csatornát és kész vagyunk teljesen. A kartonozást már nem mi csináljuk elvileg.
    Reggel megyek a szokásos misére és onnan apámhoz. Bevárom szerelmeméket nála és közösen megyünk 2 autóval fel Pestre Adriért és a papához. Ma ilyen dupla papás nap lesz az unokáknak. Még elugrik szerelmem a GOKI.-ba Boldizsár gyógyszeréért is mert el fog fogyni. Ezzel hogy én is megyek velük több időt tölthetek együtt a családdal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy aludtam mint akit agyonvertek. Már rám fért egy ilyen regeneráló durmolás. Mondanám hogy friss vagyok ha a könyökömön és a térdeimen nem érezném a leharcoltságot. Nem is tudom hogy fogják bírni még huszonpár évet ezek a kopó alkatrészek bennem.
    Tegnap egész nap úton voltunk. Reggel templom után apámnál és együtt Pestre. Gyógyszer megoldódott és papalátogatást is letudtuk. Elég vacak állapotban van az öreg ami nem volt olyan szép látvány. 4-re értünk haza és kidőltünk mint a liszteszsák. Persze csak mi mert a gyerekek oda vissza aludtak az autóban és frissek voltak.
    Ma befejezzük a bádogozást és elvileg elkészültünk. Reméljük ki is fizetik mert jó volna egy kis lóvé.
    szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy kis levezető bádogozás volt soron. Be is fejeztük a munkát 3-ra és időben hazaértem arra hogy el tudjunk együtt menni édesemmel Katiért és Adriért oviba.
    Ma pihenőnap mert nem készültek el a koszorúval Martonba hogy kezdhessük a tetőt. Pénz egyelőre nincs pedig jó lenne mert ha pár napig itthon leszünk lecserélném az olajat táltiban és masniban. Az ember is hazaért Ausztráliából de még nem érzett késztetést arra hogy kifizesse a munkát amit elvégeztünk 1 hónapja már neki. :( Eszem megáll!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kényszerpihenőn vagyunk mert nem indulnak még el a munkák. Tegnap legalább az egyik helyről megjött a pénz így éhen nem fogunk halni. A világlátott ember viszont nem hajlandó felvenni a telefont. Sajnos ez van.
    Ma édesemékkel bemegyünk vásárolni. Kis közös program hogy ne őrüljön meg. Közben telefonálok párat hátha a hétre valami kis munkát össze tudok szedni még. Lerendeltem az olajakat és a szűrőket az autókba mert táltos egy éve volt cserés és rengeteg kilométert megtettünk már vele, masnit pedig nem tudjuk mikori olaj van benne. Hétvégén megejtem a cseréket. Ha befutna a többi kintlévőség vagy a hétre tudok még munkát vállalni amit kifizetnek megvennék egy ütvefúrót. Már le is tárgyaltam csak a zsé hiányzik hozzá. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma picit később vagyunk mert hajnalban arra ébredtem hogy izzadok mint állat. Fűtenek mint atom ami érthetetlen... Fel kellett kelnem inni és kinyitni az ablakot. Persze mikor visszaaludtam kódolva volt hogy túlalszunk a szokott időnél.
    Tegnap délelőtt letudtuk a bevásárlást. Már nagyon kifogytunk mindenből és ilyenkor egy nagyobb összeget ott hagyunk az Auchanban. Van egy halvány ígéret arra hogy a héten kifizet minket a világlátott ember is amiből azonnal veszek egy ütvefúrót. ;] Édesem nagyon örül nekem amit teljes mértékben megértek!
    Ovi után vettünk Katinak Jégvarázsos cipőt és Sárinak/Adrinak nadrágot szeretett volna édesem venni de kiakadt teljesen mert Sári állandóan eltűnt a boltban. Őt kellett kergetnie ezért berágott és nem kapott semmit. Én addig kint tologattam Boldit a babakocsiban.
    Egy régen halogatott tetőablak cserét próbáltam a hétre intézni magamnak egy kis zsindelyezéssel de ma még nem tudok oda menni. Annyira nem baj mert itthon maradok Sárival amíg édesék bogyókával elmennek rehabra. Addig se idegeli szerelmemet ez a kis ördögfióka.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit későn vagyunk. Kint szakad az eső ami ma még lényegtelen mert megyek édesemékkel RSV. oltásra a kórházba, de holnapra szerveztem magamnak egy kis pavilon OSB lapozását és zsindelyezését. Ez egy laza kis hétvégi program lesz. Reméljük nem fog esni az eső. Ugyanitt egy tetőablak csere is lesz de azt nem tudom hogy megejthetem e most vagy későbbre marad. Majd meglátjuk. Kell a lóvé mert megrendeltem a fúrógépet.
    Ma kórház után odaugrunk a Cromaxhoz mert megjött mindkét autóhoz az olajcseréhez szükséges cucc. Valamikor azt is le kell cserélnem a verdákban.
    Tegnap itthon maradtam az én kis rosszcsont lányommal amíg édesem elment Boldizsárral rehabra. Állítólag nagyon szépen fejlődik a kis kukacos. Mi is látjuk rajta hogy nagyon aktív. Olyan mint egy kis sajtkukac. Érezni lehet rajta azt hogy "él". Minden érdekli és mindenhová elkúszik/mászik a lakásban. A rekélámoktól teljesen beindul. Ha reklám megy a tévében és meghallja azonnal odarohan hogy végignézze. Imádni való kis kukacos.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre ma dolgozni megyek! Ki is pattant a szemem és nagyon várom már. Imádok itthon lenni a családdal de muszáj dolgoznom is mert megőrülnék. Igazából nem is láttam még mit kell csinálnom csak annyit tudok hogy egy kerti pavilont kell átzsindelyezni és kész. Ismerős a srác és dolgoztunk már nála.
    Tegnap elmentem Boldinak az RSV. oltására. Vigyáztam kint a kis ördögfiókámra amíg édesék bent voltak a szurin. Előtte elugrottunk és felvettük az olajat és a szűrőket a Cromaxban. Úgy volt hogy hétvégén lecserélem de marad azutánra miután itt végzek a zsindellyel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi melótól totál hulla lettem. Az volt amire számítottam: egy szarkupacból kell olyan elfogadható terméket készítenem amire azt mondják hogy meseszép. Ilyenkor az idegeim teljesen leoldanak. Befejeztem az OSB lapok felcsavarozását és 2 oldalt le is zsindelyeztem. Mára maradt másik 2 oldal zsindelyezése és a kúpozás. Ezt a munkát hamar törölni fogom az emlékeimből.
    Reggel templom után megyek majd apámhoz létráért és onnan megyek tovább befejezni a munkát.
    Mondjuk napközben kerítettem arra időt hogy lecseréljem táltiban az olajat. Sajnos mikor megemeltem és egy ideje már fel volt emelve valamiért megcsúszott és rádőlt az emelőjére ami csúnyán behorpasztotta a küszöböt. :W Mindig krokodillal szoktam emelni de most nem vittem hanem a saját emelőjével emeltem meg. Hát ez lett belőle! :( Majd műszaki előtt megpróbálom megcsináltatni ezt is rajta.
    Édesemék elmentek cukrászdába amíg elvoltam. Sári természetesen kivert egy hisztit ott is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hulla vagyok! Tegnap ez a litván zsindely teljesen leamortizálta az idegeimet. A mezőbe ütni még csak elmegy, de a kúpozásnál! :W Nem akart hajolni, megtört és miután leszegeltem felállt. No comment...
    Reggel templomba azért elmentem. Ez kötelezőnek érzem és nem teher. Csak utána mentem el dolgozni. Ezen a héten ugyanígy megyek majd csak akkor egy tetőablakot cserélek jobbra és a régit beépítem egy másik helyre. Azzal is el fog menni a vasárnapom szépen. Az a baj hogy addig nem tudom dolgozni fogok e valahol. Teljesen ködös még a hét. Ma biztosan pihenni fogok és itthon segédkezek szerelmemnek. Majd alakul...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy regenerálódó napot töltöttem el. Reggel elvittem Katit az oviba és elmentünk kollégával egy melót megnézni ami a délelőtt jelentős részét felemésztette. Délben lecseréltem Masniban az olajat hogy az is rendben legyen. Nem sok olaj jött le pedig szoktam nézni a nívót és rendben volt az olajszint. Lehet már csütörtökön tudok menni dolgozni. Egy 5x4 méteres kis fatárolót kell készíteni aminek elvileg délelőtt megkapom a rajzát. Gyorsan kiszámolom és ha minden oké akkor akár csütörtökön már kezdhetem is. Majd alakul. Lehet besegítek kartonozni a kollégámnak mert nagyon nem bír vele egyedül.
    Talán ma megjön a fúrógépem is. Reménykedem hogy megjön és minden rendben lesz vele.
    Tegnap hogy itthon voltam készítettem pár fotót a családról. A legdurvább és a legszelídebb csopperem. :))
    Többi csaj..
    Boldizsár az ő őrangyalával.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap megjött a fúrógépem. Igazi ronda és finom. Egy Hilti TE30-AVR-t vettem használtan. 3,3J ütőenergia. Fúrtam pár 14-es lyukat a falba hogy kipróbáljam. Vitte a panelt mint a vajat. Úgy néz ki holnap fel is avathatom mert megyek egy 4x5 méteres faházat összeütni. Még nincs segítségem hozzá de ez annyira nem izgat fel mert ha kell egyedül is összedobom. Viszek fényképezőt és dokumentálom. (ha el nem felejtem) Ez most nagyon jókor jött mert ültem volna itthon még jövő hét közepéig mert kollégám szépen elkartonozgat nélkülem. :F
    Ma ha minden jól megy elmegyünk és lecsutakoljuk masnit és táltit is. Ki is porszívózzuk mind a kettőt. Adri művészeti fesztiválra megy ahol néptáncolni fog. Megnézzük bár sok jóra nem számítok Sáritól.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi nap nagyon hamar leszaladt. Elmentünk lemosni masnin és mekiztünk egyet. Este Adri szerepelt egy Móri művészeti fesztiválon ahol az itteni 4 általános iskola diákjai szerepeltek .Volt vers,tánc és még sokféle művészeti ág. Adri a vadrózsa néptánc együttesben ropja. Nagyon ügyes volt csak sokáig tartott. Édesemék Sárival és Boldival hamar eljöttek mert nem bírták. Csak én maradtam Katicával a végéig.
    Ma megyek megkezdem azt a garázst amit letárgyaltam. Sajnos embert nem tudtam magam mellé szerezni mert mindenki a kertben metsz vagy le van betegedve. Amióta sok szakmával nem rendelkező elhagyta az országot nehéz embert találni aki eljönne besegíteni pár napra. Ezt most egyedül fogom megcsinálni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól ki tudtam magamat pihenni az éjszaka annak ellenére hogy 2-töl óránként felébredtem. Ma korábban indulok mert rengeteg a munka. Nagyon alábecsültem a nagyságát ennek a "kis" faháznak. Tegnap is 6-ig nyomtam hogy haladjak valamelyest. Elvileg jövő hét keddig be kell fejeznem de nagy eséllyel nem fogom tudni tartani. Majd alakul. Persze most hogy nyakig benne vagyok a melóban hívtak hogy menni kellene már ma egy pergolát és előtetőt összeütni. No comment.... Miért nem akkor hívnak amikor itthon üldögélek? :F
    Édesemék tegnap voltak gyógytornán. Boldi azonnal talpra áll amint valahol meg tud kapaszkodni. Ez nem jó mert ki akarja hagyni a mászási részt. Kell neki valami gyógycipellőt venni vagy csináltatni mert gyengék az izületei és nagyon befelé áll a lábfeje.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész pihent vagyok. Tegnap sikerült összedobnom a tetőszerkezetet és rádobni az OSB-t is. Egész hamar végeztem vele (cirka du. 5 óra) mire a tulaj srác megjegyezte hogy maradjak még egy órácskát amíg világos van és használjam ki a jó időt mert ma esni fog. MIIII?!?! Anyád fejre ejtett? Jó hogy ő osztja be az időmet....
    Ahhoz képest hogy egyedül nyomom egész jól haladok. Ma szétkapom és oszlopokra állítom, majd holnap jöhet a zsindelyezés. Mivel nem fogja lefesteni az oldalelemeket ezért kedden még gyorsan el tudok ugrani egy oldalszegés szélesítésére.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész nap szakadt az eső . Arcom leszakad mennyire eláztam. :W Azért lábra állítottam a kis házikót. Muszáj nyomnom mert ma és holnap le kell zsindelyeznem hogy kedden el tudjak ugrani szegést szélesíteni. Egy részletkép.
    Persze ma reggel a templomban kezdek és mise után megyek apámhoz az alu létráért hogy fel tudjak mászni a tetőre. Talán most nem vagyok annyira fáradt mint szoktam lenni. Lehet jobban beosztom az erőmet vagy átgondoltabban dolgozok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vagyunk kereken 11 évesek életem nagy szerelmével! Ó de sok gyönyörű pillanatot éltünk már meg közösen és voltak szívszorító élményeink is az utóbbi időben amit a mi kis hős Boldink okozott nekünk. Köszönöm hogy velem van és köszönöm hogy ilyen csodálatos gyerkőcöket szült nekem. Nem mondom hogy még sokszor ennyi évfordulónk legyen mert ezt csak a halálunk fogja meghatározni.
    Tegnap lezsindelyeztem 3 oldalát a kis házikónak és ma befejezem. Sietek mert nem tudom hogy viselkedik melegben ez a zsindely. Lehet agyontaposom. Persze eláztam tegnap is. Ez már szinte megszokott eset.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák