Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Mivel a hétvégén bornapok van nálunk nem megyünk dolgozni ami nem azt jelenti hogy ne pattanna ki a szemem hajnali 3-kor. Nem is értem azokat az embereket akik hétvégén sokáig tudnak aludni.
    A héten földhöz vágta Boldi édesem telefonját amitől betörött a kijelzője. Mivel 2 éves a telefon ideje újat venni neki. Valami jobbat akarunk venni de semmi olyan csúcskészüléket amitől elájulok milyen ára van. Ezt is részletre az előfizetéshez csapva. Vannak alapszabályok. Nem lehet Samu és nem lehet win. alapú oprendszer rajta. Kinéztünk egy Honor 9-et aztán majd meglátjuk milyen lesz.
    Én majd Hilti szintezőállványt szeretnék ha megérjük nemsokára.
    Tegnap deszkáztuk a fafödémet de sajnos nem végeztünk pedig volt szegbelövőt is. Majd hétfőn folyt. köv.
    Ma délután kimegyünk a gyerekekkel kicsit körhintázni .
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már Boldi is fent van nem csak mi ketten édesemmel. Tegnap reggel nyitásra elzavartam szerelmemet a telekomba hogy vegye meg a mobilt magának. Persze részletre vettük nem kp.-ra. Egész jól teljesít a készülék. A kamera nagyon gyors de mondjuk nem annyira durván éles a kép. Elfogadható minőségben örökíti meg az eseményeket.
    Délután kimentünk bornapozni. Mivel nem volt a lányoknak délutáni alvás némi hiszti is belevegyült a programba. Már elindulásnál veszekedni kellett velük. Vonatoznak. Nagyon gyors a fókusz mert itt épp menetben vannak. Vásárfiával.
    Ma Adri fellép a vadrózsák tánccsoporttal délelőtt. Kimegyek megnézni de valszeg a lányok nem jöhetnek velem. Nem bírnak viselkedni ilyenkor.
    Reggel persze templom és utána apám. Ott megnézem a futam végét és jövök haza.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Eltelt az ezévi bornap is. Tegnap már csak én voltam kint megnézni Adrit hogy táncol mert Kati ismét egy hisztivel akart indulni amitől édes behúzta a féket.
    Ma már ismét munka van. Be kell fejezni a deszkázást és kiszabni az egész pár szarufákat. Nem tudom lesz e ennyi mindenre idő de tolni kell.
    Szerelmemék mennek rehabra Kriszta nénihez. Boldi szépen alakulgat. Már nem nagyon akar mászni ami azt jelenti hogy édesnek kell vele mennie úgy hogy fogja a két kezét vagy a válla alatt. Persze ettől fáj a háta és jobban is fárad. Remélem karácsonyra önállóan menni fog és akkor tud kicsit többet pihizni édesem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma végre befejezzük a szerkezetet és nekiállhatunk a lambériázásnak és lécezésnek. Ha el nem felejtem viszek fényképezőt és körbefotózom a tetőt. Azért még van mit vacakolni vele .
    Tegnap rehabon elég hullámzó kedve volt Boldinak. Hol együttműködő hol távolságtartó volt. Egész szépen megy egyedül a járássegítővel. Kicsit kifelé tartja a jobb lábfejét de majd ez is alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre elkészültünk a szerkezettel.
    kert felől
    utcafront
    Juliska néni oldaláról
    szerkezet közelebbről
    váparész
    Ma lambériázzuk az alját körbe és ütjük a cseppentőlemezt.
    Ma mennek a GOKI.-ba édesék gyógyszerkontrollra. Már teszi fel Boldira a pisizacsit hogy legyen minta. Gondolom az egész napjuk rámegy erre a fél órás akcióra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egyre jobban fáj a könyököm. Sajnos ezekkel a dög nehéz fákkal szépen elintéztem. Szerencsénkre ma már lécezünk ami jelen esetben a legkönnyebb faanyag. Tegnap körbeértünk a lambériázással és bedobtuk a vápapallót is.
    Édesemék hosszú várakozási idő után fél óra alatt lezavartak minden vizsgálatot. Boldi rendben van és ennyi volt a gyógyszerkísérlet. Letelt az egy év és köszönik szépen. mivel még engedélyeztetés alatt áll a szer ezért térhetünk vissza valami porra amit felírtak. Ez azért váratlanul ért minket. Szépen beveszi ezt a pici bogyót erre most újra meg kell szoktatni vele egy másikat amit ráadásul kutyulni kell. Lehet ha tudjuk bele sem vágunk. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma picit korábban indulunk mert a megmaradt anyagokból ágykeretet készítünk magunknak. ;] Már régóta tervben van hogy új ágyunk legyen de az eszméletlen ára miatt ez eddig váratott magára. Most eljött az idő hogy egy igazi atombiztos fekvőhelyünk legyen szarufa vázból és szelemen anyag lábakból. Célom az hogy egy autót is elbírjon nyikkanás nélkül. ;] :DDD
    Ez a projekt már tegnap délután megkezdődött amíg a többiek léceztek én már a lábakba véstem a fészkeket ahová a gerince be fog ülni.
    Azért ma is fogunk lécezni pár órát de a fő hangsúly az ágykereten lesz. Kollégám is készít de ő csak sima 20-as deszkából.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Az ágykeret küldetés sikeresen végrehajtva. ;] Holnap összerakom. Nagyon durva lett! Tegnap léceztünk is egy kicsit de leginkább mindketten ágykeretet készítettünk magunknak.
    Sajnos Sári eléggé lebetegedett. Lázas és folyik az orra. Nem is vitte oviba édesem. Ha nem javul az állapota akkor hétfőn irány a doki. Boldinak is eleredt az orra de szerencsére ő nem lázasodott be.
    Ma folytatjuk a lécezést. Meg kell nyomni hogy időben végezzünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma már az új ágyikón aludtunk. kép
    Tegnap csak 3-ig dolgoztunk és gondoltam majd estig összeállítom a keretet. Így is lett. Az egész család segített szerelni. Még azért egy jobb matracot veszünk majd bele mert a mostani eléggé le van harcolva.
    Amúgy majdnem körbeértünk a lécezéssel csak az utcafront maradt el. Azt majd hétfőn benyomjuk és állunk neki csatornát feltenni.
    Ma csak a szokásos terv lesz. Reggel mise és utána kimentem apám autóját az útfelújításból. Utána jövök haza.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar elszaladt ez a hétvége is. Tegnap nem sok mindent csináltunk. Reggel a szokásos vasárnapi menterend volt és utána itthon az ágyat megigazítottam. A rács minden deszkáját félbe vágtam mert túl nagy volt a tartása és keveset hajlott ha ráfeküdtem.
    Ma befejezzük a lécezést és amennyit tudunk hozzákészülünk a bádogozáshoz.
    Édesemék Nelli nénihez mennek Boldival és Sárival. Megnézi a szívecskéjét és azt az aortaszűkületet amiről pesten beszéltek. Visz egy nyomtatott szívképet amibe belerajzolja a betegségét és most hogy állunk, és hol van a szűkület. Annyira bonyolult és mi annyira nem értjük az egészet hogy kép kell hozzá.
    Hazafelé lehet mi még beugrunk egy munkatárgyalásra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit túlcsúsztunk. Tegnap későn értem haza mert meló után még elmentünk egy munkát megnézni. Ismerősömék építkeznek akik már a 2. házat húzzák fel maguknak. 17% lejtésre akarnak cserepet ami visszaázik , kivéve a Bramac 7% . Na de az a cserép közel 1 misivel drágább a tetőre. Úgy néz ki bevállalják. Elsők között rakhatunk majd a Bramac új cserepéből.
    Derekam is fáj mint állat. Valami becsípődött.
    Nem sokat haladtunk a tetővel mert elfogyott a fólia. Ma reggel bádogos centerben kezdünk a csatornarendszert elhozzuk, majd másik helyen veszünk fel fóliát és csavarokat. Csak ezek után tudunk kimenni dolgozni.
    Édesemék Nelli néninél voltak tegnap. Természetesen Boldizsár üvöltött végig. Egyelőre stagnáló értékei vannak aminek örülhetünk. Legközelebb januárban megyünk. Elmagyarázta egy szíves rajzon a doktornéni hogy állunk most. és melyik érben van szűkület és melyik billentyűt kell plasztikázni. Az amelyiket javítani kell lassabban záródik mint kellene és ez gond. Ezt kell majd javítani. Tulajdonképpen ezt és egy szűkületet kellene megoldani a homograft csere előtt. Persze nagy műtét és nem csak egy kis szuri. Nem örülünk neki de sodródunk. Egyelőre jól van a kis kukacos de ez bármelyik pillanatban változhat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész kipihent vagyok. Tegnap végre befejeztük a lécezést és nekiálltunk a bádogozásnak. Ha minden igaz ma befejezzük a bádogozást és holnap nekiállunk a cserepezésnek.
    Édesemék dokinál voltak tegnap. Sári és Boldi is kapott antibiotikumot mert piros a torkuk. Még a héten itthon lesz Sári de ha minden jól megy jövő héten már koptathatja újra az óvónők idegeit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sajnos jönnek a hulla ébredős időszakok mert beleálltunk a cserepezésbe. Ezt 2 ember nehezebben végzi mint egy 5 fős brigád. Azért mára maradt egy kis bádogozás még és utána állunk neki teljes erőbedobással. Megpróbáljuk kicsit elosztani úgy hogy kicsit rakjuk az egészet majd bevágjuk azt a részt és ezzel talán kevésbé merülünk le. Szombatra viszünk +3 főt és akkor beterítjük a nagyját. Ki kell használnunk a jó időt mert vasárnaptól esőt mondanak.
    Gyerekek kiidegelik szerelmemet. Pont olyanok mint én voltam gyereknek. Boldi pihenő nélkül járkál mindenfelé a lakásban de menni kell vele és fogni a kezét. Örülnék neki ha már elindulna és önállóan menne. Nem sok hiányzik hozzá de még nem... Ő mindent lassabban ér el. Ezt el kell fogadnunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vagyunk kitudjademarhasok hónaposak szerelmemmel. Imádom őt és azt a rahedli gyereket akiket szült nekem. ;]
    Tegnap befejeztük a bádogozást és kicsit cserepeztünk. Igazából fingom sincs érdekel e valakit de felteszek egy képet a süllyesztett vápáról amit készítettünk. kép
    alulról.
    Sokszor amikor fotózok eszembe jut hogy minek örökítem meg amikor dög unalmasak ezek a munkák és ugyanolyanok egytől egyig. Semmi komolyabb kihívás nincs benne. Egy laikus úgy sem fogja azt nézni hogy hú de egyenes vagy egyáltalán mit kell nézni. Jó e ez így egyáltalán.
    Remélhetőleg jövő hét közepén kész leszünk.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma elvileg plusz emberekkel megerősítve indulunk neki a cserepezésnek. A mai terv az hogy felrakjunk kb. 200m2 cserepet. Nem lehetetlen küldetés mert leszünk vagy 5-en rá. Majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Tegnap az egész hátulját bevágtuk vápástól élestől és kéményestől. Igazából pár órás vágásos meló marad ha felszórjuk az egész cserepeket. Plusz le kell kúpozni és kész vagyunk. Ha nem esik az eső akkor hétfőn is megyünk és kedden kész leszünk. Szerdán már bontanunk kellene egy helybeli tetőt.
    Tegnap Adrit 2 hónap után elvitte az apja magához. Már lazul az a kötelék is. Hétfőn vagy én vagy édesemék mennek érte.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész üde vagyok a tegnapi cserepezés után. Végül 5-en voltunk és lazán végeztünk 3-ra. Igaz 1 raklappal kevesebb a cserép ezért lehet csúszni fog a befejezés.
    Ma szokásos vasárnapi menetrend lesz. Reggeli mise és utána apámnak átállok a roncs autójával. Hazaérek és elmegyünk majd a nap folyamán valamikor a szokásos cukrászdába.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Most bejött az időjósok előrejelzése és nagy széllel jött az eső. Szóval ma szépen itthon maradunk a seggünkön és nem dolgozunk. Nincs kedvem valami nyavalyát összeszedni. Ezen a napon nem múlik semmi. Én meg megyek Adriért Pestre.
    Tegnap a szokásos vasárnapi menetrend volt reggel majd elmentünk cukrászdába egyet sütizni. Nagyjából ennyit tudok lejegyezni.
    Illetve elkezdtem a google fiókomba feltölteni a munkáimról képeket. Nyilvánossá is tettem a mappákat de valaki írja meg nekem priviben hogy lehet az egész "oldalt" látni és nem csak külön a mappa linkeket másolni.
    Vértestolnai kilátó
    Igazából olyat szeretnék hogy ha valakinek referenciaképeket akarok küldeni akkor csak egy link segítségével elérje az összes feltöltött munkámat. Lehet ilyet?
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy néz ki ma már nem fog esni az eső viszont iszonyat nagy szél fúj ami szintén nem kedvez a munkának. Ez van.
    Tegnap elmentem Adriért Pestre és egész úton oda vissza szakadt az eső. Ezzel ki is merült a tegnapi tevékenységem. Lányok már nagyon várták haza a nővérüket. Elvileg a szünetben ismét ott tölt pár napot az apjánál. Majd meglátjuk.
    Mi ma igyekszünk a befejezéshez közeli állapotba kerülni a tetővel. Tulajdonképpen 5 oldalnyi élt kell levágni és bekúpozni. Reméljük ma tudnak rendezni még 1 raklap cserepet hogy elkészüljünk. Inkább holnapra tehető a befejezés időpontja.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyot léptünk előre ahhoz hogy befejezzük ma a tetőt. Az összes cserépvágást befejeztük és a kúpozás több mint a felét is benyomtuk. Ma még egy kis rendet is kell vágnunk és elköszönünk. Remélem nem felejtem itthon a fényképezőt.
    Ha minden jól megy akkor ma a következő munkához megérkezik a faanyag és holnap nekiállunk lebontani a tetőt. Az ember azt mondta mindegy hogy jön az eső hétvégére álljunk neki.
    Boldit ma viszi vissza dokihoz édesem mert csúnyán köhög. Nála nem játék az ilyen. Sajnos csak nov. 10.-én kapja először az RSV. oltást ami nagyjából 2 hét után ad védettséget. Addig kellene kihúznunk hogy nem szed össze semmit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elkészültünk a tetővel. Készítettem pár vacak képet. Semmi csak a szokásos...
    Vápa rész.
    Egy kúpsor.
    Hátsó rész.
    Vápa 2.
    Próbálok olyan dolgokat fotózni ami nem azt mutatja be hogy szép piros hanem azt hogy zsinórban van és egyenes. Fotózhattam volna bármelyik kúpsort de dög unalmas lenne. Igazából a süllyesztett vápa előnyét akartam valahogy szemléltetni. A cserépsorok nyíl egyenesen futnak bele és nem emeli meg picit a lemez. Amúgy laikus szemmel a másik megoldás is alig észrevehető.
    Ma nekiállunk egy tetőbontásnak itt helyben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma picit késésben vagyunk. Tegnap nekiálltunk egy tetőbontásos melónak elsöpörtük a régi tetőt és ma állunk neki az újnak. Régi fagerendás födémre kell lerögzítenünk a talpszelement. A szintezéssel is lesz némi nehézség de megoldjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap megjött a hidegfront és szinte az első pillanattól kezdve áztunk. Hol elállt hol eleredt. 11 után viszont durván elkezdett szakadni ez a nyomorult eső és fel kellett adnunk. Visszatakartuk a födémet és eljöttünk. Ma már ránk férne egy kis száraz idő. A szintező tetejében állt a víz. Az ütvecsavarozóból pedig úgy öntöttük ki. Ez azért már no comment...
    Egy előnye volt ennek az időnek hogy délután közösen mentünk a lányokért. Nagyon boldogak voltak.
    Ma megyünk és erőltetjük tovább a munkát. Talpszelemen és székállást próbálunk szerkeszteni. A legnagyobb kihívás az lesz hogy a fafödémen megtaláljuk azokat a pontokat ahová biztonsággal le tudjuk támasztani a székállást.
    Adrit ma viszi el 1 hétre az apja. Egész szünetben nála lesz. Már most látom hogy szerelmemet ki fogják idegelni a "sáskák".
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Persze hogy a fejemnek nem tudom meghatározni hogy most aludjál egy órával tovább. Már Boldi is fent van ami viszont nem jó hír.
    Tegnap délelőtt kicsit eláztunk de azután normalizálódott az időjárás. Talpszelement rakosgattuk föl. Nagy részén el is készültünk de még van mit mocorognunk. Fészkes horgolásokat vésünk a talpszelemenre Ezt a tanuló fotózta.
    Ma szokásos vasárnapi menetrend azzal kiegészítve hogy édesemék jönnek be és apámnál találkozunk. Onnan megyünk vásárolni az ósünbe.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    F1 vb. eldőlt. Mondjuk nem ezen a futamon ment el hanem az előző pár versenyen Szingapúrtól. Igazából mindenki tudta hogy ez lesz de azért már jó volna ha a ferka lenne a világbajnok.
    Tegnap reggel utánam jöttek édesemék és bementünk vásárolni. Feltöltöttük a készleteinket de mostanában nem fogunk menni az ósenbe mert kipakolták a játékokat amire azonnal rácuppantak volna a lányok ha nincsenek benne a kosárban.
    Hazaérve már nem történt semmi velünk. Ma vajon mi fogad majd minket a melóban? Nagy leázás és a ponyva a szomszédban? Még mindig fúj a szél bár már nem annyira. Erőltetjük a szerkezetépítést hogy mielőbb rá tudjuk húzni a végleges fóliát.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szerencsére a vasárnapi szemét idő annyira nem áztatta el a házat mint amennyire számítottunk rá. Mivel nem ígértek mára esőt ezért le sem takartuk a födémet. Majd ma kell valamit bugyolálnunk mert estére esetleg kialakulhat valami.
    Tegnap felállítottunk egy pár szarufát is. Ma már a székállást és az éleket jó volna ha be tudnánk szórni a helyükre.
    Szerelmemék voltak rehabon Boldival és a lányokkal. Nagyon megdicsérte Kriszta néni a kis kukacost hogy milyen ügyesen halad. Egész foglalkozás alatt használható volt és együttműködő.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap székállást nyomtuk és az élszarufákkal vacakoltunk. Mivel nincs egy derékszöges oldal ezért totál szívás az élek normális beállítása. Persze párszor áztatott minket az eső is. Hihetetlen volt a radarképen látni hogy 1db esőfolt van az országban az is felettünk. Ez amortizálja az idegeinket rendesen.
    Természetesen ma is megyünk hogy mielőbb fólia alá nyomjuk a házat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre délelőtt sütött a nap! Ennek megfelelően a kedvünk és munkatempónk is jó volt. Élek és vápa a helyén és benyomtunk pár szarufát is. Ma nagy részét legyártjuk és lekötjük a csonkaszarufáknak is. Versenyfutás az idővel hogy az eső előtt a végleges fólia rákerüljön a szerkezetre. Itthon a lányok kiidegelik édesemet, Boldi pedig folyamatosan menni akar és ezért teljesen lefoglalja szerelmemet. Még önállóan nem jár sajnos. Jó úton haladunk de még nem értünk be a célba.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Többször is megébredtem éjszaka és amikor valóban kelni kellett akkor pont behunytam. Tegnap nagyjából beszórtuk a szarufákat és mára már csak 9 apróbb maradt+ egy torokgerenda rendszert kell építenünk hogy a stabilitása fent is meglegyen a szarufáknak. A székállást lejjebb kellett hoznunk hogy a tetőablakokat normálisan el lehessen érni. Képeket ma majd készítek ha befejezzük.
    Elrepült ez a hét is. Holnap már fóliázunk és vasárnap templom után megyek Adriért.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre befejeztük a szerkezetépítést. Nem is tudom ki örült ennek jobban, a tulajdonos vagy én. Utcafront
    Mivel a székállást lejjebb kellett hozni az optimálisnál 6 tetőablak miatt ezért feljebb egy rácshálós torokgerenda rendszert kellett építeni hogy ne hajoljon be a felső harmadba se a szarufázat. Kép róla
    Ma állunk neki a lambériázásnak és a fóliázásnak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kicsit lambériáztunk és fóliáztunk. Nem nagyon folyt a termelés de ez érthető is. Szombaton az ember már fáradtabb mint a hét első napján. Amúgy is nagy hajtás volt mert egy hét alatt beépítettünk közel 8 köb fát.
    Ma templom után apám kocsijával átállok és onnan megyek Pestre Adriért. Úgy volt hogy majd hétfőn veszi fel édesem mert amúgy is megy a GOKI.-ba Boldinak gyógyszerért de este eldöntötte szerelmem hogy menni kell érte. Mivel mindenben támogatom őt ezért elmegyek érte. Sári tegnap reggel óta párszor hányt ezért ők itthon maradnak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar elszaladt ez a hétvége is. Tegnap templom után elmentem Pestre Adriért és ezzel a nagy része el is ment a délelőttnek. Itthon még az ágy egy részét lealapoztam mert úgy néz ki kiszáradt rendesen és kb. ennyi volt ami lejegyzendő. Természetesen térdig érő szél fúj mivel fóliázni fogunk. Ez már szinte törvényszerű hogy szelet kapunk amikor nem kellene.
    Ma Pestre megy édesem Boldival és Sárival a GOKI.-ba gyógyszert íratni. Remélem nem tolnak majd el sok időt ott. Sári este még hányt ezért ma nem megy oviba. Ha ma tünetmentes lesz akkor holnap már mehet. Ha nem akkor doki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól haladtunk tegnap a fóliázással bár tök sötétben fejeztük be a hátoldalát a tetőnek. Na nem léceztünk csak az első pár sort ütöttük ki és utána telibe húztuk a fóliát. Azért maradt még két kisebb oldal mára is. Ma csak délig leszek mert fodrászhoz megy szerelmem és Boldira kell ez idő alatt vigyáznom. Már most igazi férfi mert megőrül a fodrásznál. ;]
    Tegnap GOKI.-ban adtak receptet és szinte nem is értették miért mentek szerelmemék. Lehet azt gondolták örömmel járunk oda. No comment. Mondták hogy fotózza le a receptet és akkor fel tudja írni a fehérvári kardiológus is a gyógyszert.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit beszélgettünk édessel a konyhában kávézás után. Egyedül ilyenkor tudunk normálisan értekezni amikor alszik a siserehad.
    Sajnos elmaradt a fodrászat tegnap mert lebetegedett a fodrász. Vissza is mentem melóba és nyomtuk a lécezést. Egész jól haladtunk vele. Ha az időjárás is engedi akkor ma végzünk ezzel a folyamattal.
    Sári a héten már nem megy mert egy vírus miatt maradt a hasmenés. Dokinál is voltak szerelmemék vele. Persze semmit nem adtak rá neki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap az időjárás velünk volt. Igaz én csak délelőtt voltam de befejeztük a lécezést és kollégáék sem maradtak sokkal tovább. Tegnapra tették át édes fodrászatát ezért voltam csak ebédig. Meghozták a tetőablakokat is és ma annak a beépítésével+ bádogozással fogjuk kitölteni a munkaidőt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap beépítettük a tetőablakokat és nekiálltunk a bádogozásnak. Ma szerintem délelőtt végzünk a bádoggal és délután már lehet kicsit cserepezünk is. reggeli állapot.
    Tegnapra Adrinak kötőhártyás lett a szeme ezért orvoshoz kellett vinni. Már csak Katica van talpon a gyerekekből. Ő imád oviba menni ezért nagyon kis eséllyel lesz beteg.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem haladtunk valami jól. Úgy gondoltuk teljesen befejezzük a bádogozást és mára már csak cserepezni kell. De csak a csatorna került fel és a vápa mára maradt. Ez a süllyesztett vápa kicseszett velünk. Nem tudtak 1cm-es hajtást csinálni csak 2cm-t és ezért ki kellett szedni a pallót és el kell reggel ugrasztani vastagolásra ahol leszedik 4cm vastagra.
    Elvileg ma jön 2 segítség akivel felszórjuk az egész cserepet és hétfőtől csak vágni kell. A hátsó oromfal is fából lesz aminek az egyik felét megcsináltam készre tegnap.
    Ma kicsit tortázunk. Egy ovijeles tortát rendeltünk. Nyaklánc-csiga-halacska. Adri-Kati és Sári jele lesznek rajta. Nem tudják a lányok. Remélem örülnek majd neki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi nagy cserepezésből nem lett semmi mert ketten voltunk csak kollégámmal. Az emberek nem jöttek és a gyereket is csak ebéd után tudtuk elcsalni. Így még a felét sem tudtuk benyomni. Majd lassan elkészülünk.
    Ma csak a szokásos vasárnapi menetrend lesz. nem tervezek semmi különöset.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szakad az eső! Nem is tudom elmegyünk e dolgozni ilyen időben.
    Tegnap a szokásos menetrend volt. Apámmal kicsit beszélgettünk. Állítólag a nagy fiam Imrus nem talált olyan munkát amiben számára eleget fizettek volna ezért odaköltözött a nagyihoz hogy vigyázzon rá. HEHH?! MIVAAAANNNN? :Y Mindjárt tökönbököm magamat. Ez kinek a vére? Én is és az anyja is dolgozunk egy hang nélkül. Ha eljön karácsonykor lesz pár szavam ehhez az esethez.
    Még tegnap délelőtt kicseréltem táltosomon a kerekeket télire. Még jó hogy megtettem mert ebben a vacak időben nem volna kedvem szerelgetni.
    Ha itthon maradunk ovizok a lányokkal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Eső ide eső oda azért tegnap elmentünk és beszórtuk az összes egész cserepet. Nem szakadt csak hol elállt és hol permetezett. Épp a határon mozgott hogy teleszaladjon a kukim vele és hazajöjjünk. Legalább az egészek fent vannak és ma indulhat a vágás.
    Tegnap gondoltam egyet és visszaépítettem a GTX480-as kártyát a GTX660 helyére. Fogyasztás ide vagy oda a 384bites memvezérlő a 192 bites helyett csodát tett az új COD-al. Sajnos a 1,5G Vram már nagyon szűkösnek bizonyul de a nagy öreg még odateszi magát. ;]
    Tegnap fotózás volt az oviban. Remélem jó képek lesznek a lányokról. Boldi is volt rehabon. Sajnos nem nagyon akart együttműködni Kriszta nénivel. Azt mondta hogy hajszál híján megy már a mi kis cicaborsónk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap piszok lassan haladtunk. Egy utcafronti élt kompletten befejeztünk kúpozással, egyet pedig félig meddig. Ez egy elégtelen mennyiség volt. Volt kint a Bramacos hogy feltöltsünk még 2 tetőt a rendszerbe a pontok miatt.
    Ma a fagy fog lassítani minket. Egyáltalán nem fogunk haladni mert nem lehet majd mozogni a tetőn.
    Édesem ma Boldival meglátogatja a DiGeorge csoport alapítóját Dégen. Egy kis tapasztalatcsere meg pletyizés. Menjenek mert szerelmem is be van zárva ide és csak ritkán mozdul ki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap valamivel jobban haladtunk és egy bő napos munka van még hátra, de nem ma fejezzük be mert el kell mennünk 100m2 beszigetelni a következő munkánknál mert holnap jön ki a bank szemlézni. Szóval ma nem lesz rövid napunk.
    Édesemék voltak tegnap pletyizni. Jól esett neki kimozdulni de estére teljesen lemerült. Mindenkivel veszekedett míg ágyba nem kerültek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Furcsa volt a 3 hét helybeli munka után elmenni vidékre. Egy 120 m2 kartonozást vállaltunk be aminek a szigetelését fel kellett szórni. Sajnos nem végeztünk ennek ellenére ma nem megyünk csak hétfőtől. Be kell fejeznünk ezt a tetőt amin már csak 1 nap körüli munkánk van. Lehet holnapba is belecsúszunk de az már nem sok meló lesz.
    Tegnap édesemék Boldival a tóparton voltak foglalkozáson. Kint volt a tévé is. Az M1 esély című műsorához forgattak anyagot. Lehet bent lesz a mi kis kukacosunk is. Majd figyeljük.
    Ma vápavágás-kúpozás és csúcsfal lambériázás lesz a munka amit el kellene végezni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit hulla vagyok. Tegnap befejeztük a tetőt de már tök sötétben. Ma visszaugrunk egy órácskára összepakolni és jövünk is haza. Körbefotózást is megejtjük és holnap lesznek képek is.
    Ha a melóból hazaérek pihizés lesz. Kicsit játszok a COD-al de előtte egy hibrid 2 tápos megoldást kell készítenem. Az egyik 6 pines csatira egy külön tápon adok áramot mert tegnap reggeli játéknál lekacsolt a gép. Előjött a régi hibajelenség. A 9 év körüli Corsair tápom kezd elfáradni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Egy Bréking bejegyzés!
    Ezen beszarok!
    Ezeknek az embereknek egy részét ismerem akiknek fele tartozik nekünk komoly pénzekkel. Ide kapacitálnak minden találkozásunkkor hogy lépjünk be. Mármint a TEGY.-be.
    De neeeeeeeem! A magunk útját járjuk és nem szotyizunk ezekkel. :P

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen ébredtem fel pedig tegnap semmi különösebb dolgot nem végeztem. Az ígért képek.
    Ilyen volt
    Ez lett belőle.
    Hátsó része régen
    Miután végeztünk.
    Még egy kép
    Hétfőtől mehetünk teljes erőből kartonozni. Ma ha jól viselkednek a lányok akkor reggel bejönnek édesemék és veszünk pár dolgot nekik télre. Bundás cipő és vastag ruházat. Ilyesmi. Ehhez az kell hogy ne kurják fel rögtön reggel szerelmemet agyilag. Nagyon durva-über-mega-giga földhözverős-vonaglós hisztiket ver ki mostanában Sári. Mintha zárlatos lenne az agya ilyenkor. Az utcán, boltban és oviban egyáltalán nem néznek.
    Én szokásos kora reggeli misén indítok és utána megyek apámhoz. Lehet ott találkozunk a kis családdal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Talán picit később vagyunk ma reggel. 6 körül el kell indulnunk kartonozni mert 1 órás az út oda. A szigetelést fogjuk befejezni. Már most vakarózok tőle. Sajnos most ezt kell csinálni mert nem értek fel sehol a tetőig ahová mentünk volna. Legalább van meló.
    Tegnap reggel bejöttek édesék vásárolni. Mindkét lány kapott csizmát. Sári csak fiús lábbeliket nézett. Egy sötétkék-sárga Olafos csizma lett belőle. Kati csajos színt választott. Adri pólót kapott. Sajnos bélelt naci nem volt sehol. Így is egy örökkévalóságnak tűnt Sárival vásárolni.
    Reggel templom után nem kellett átállnom apám kocsijával de elvittem vásárolni. Kisnyugdíjasok akciós vásárlását végzi. Magam előtt láttam a nyugdíjas éveinket. Nem szép látvány volt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából befejeztük a szigetelést és ma már toljuk fel a profilokat. Végre valami normálisabb munka.
    Édesemék rehabon voltak és nagyon meg volt elégedve Kriszta néni Boldival. Azt mondta már csak egy kis önbizalom hiányzik ahhoz hogy elinduljon. Egy picit még gyengécske a csípője és erősítenünk kellene de amúgy már szépen jár egy kezét fogva valakinek. Talán talán mégiscsak a karácsony esetleg elindul önállóan.
    Karira bevásárolt édesem szinte minden játékot. Adri már nagylány ezért ő ruhát kért. Az is meg van rendelve már. Nem nagyon járjuk a boltokat hanem a gép elöl rendelünk meg mindent.
    Tegnap voltunk a nagyon sokadik hónaposak. Este jutott eszünkbe szerelmemmel. Most az első eset hogy kiment mindkettőnk fejéből.
    Hajnali 2(!)-kor Sári kipattintott egy hisztit hogy colát kér. Nincs itthon és nem tudta felfogni. :W
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtunk a profilozással. Ha minden igaz ma körbeérünk az egész házzal és tolhatjuk fel a kartont. Ennek az a feltétele hogy ma megjelenjen a villanyszerelő is és a vázszerkezetbe beépítse a kábelezését . Amúgy a kartonozás nem az erősségünk de most speciel egész rentábilis lesz ez a munka. Nyilván sokat dob rajta hogy tele vagyunk olyan gépekkel amik megkönnyítik és gyorsítják a munkánkat.
    Sári kivételesen tegnap nem hisztizett. Reméljük ez így is fog maradni sokáig. Ilyen napokon szerelmem is nyugodtabb.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már 3 óta fent vagyok. Ez biztosan azért van mert ma nem tudunk menni dolgozni. Tegnap pár négyzetméter híján felszereltük az összes vázszerkezetet és most a villanyszerelőre kell várnunk csak utána tudunk zárni. Reméljük mihamarabb kapunk területet.
    Addig sem idegeskedek mert itthon vagyok a kacsáimmal. Ma pl. elmegyek velük tópartra "ringatóra". Ez egy csoportterápia félős gyerekeknek. Ide viszi minden csütörtökön szerelmem Boldit. Múlt héten az M1 forgatott amikor ott voltak. Lehet benne is lesz az Esély című műsorban. Megpróbálunk minden fűszálba belekapaszkodni hogy utolérjük az egészséges gyerekeket. Tudjuk hogy a DiGeorge miatt ez szinte esélytelen de nem feküdnénk le nyugodtan ha úgy éreznénk hogy nem adtunk meg minden tőlünk telhető segítséget a mi kis kukacosunknak. Szerencsére a vesszőfutásunkat látva sok segítséget kapunk orvosoktól, gyógypedagógusoktól, gyógytornászoktól és nővérkéktől. Nem lehetünk elég hálásak nekik ezért.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar elszaladt ez a tegnapi szabadnap. Ma már megyünk dolgozni. Beleállunk egy újabb gipszkartonozásba.
    Tegnap reggel közösen elvittük a lányokat oviba majd bevásárlás és utána elmentünk a csoportos foglalkozásra a tópartra. Nagyon jól érezte magát a mi kis cicaborsónk. Ilyenkor közösen mondunk fejlesztő mondókákat és a gyerekeket megpróbáljuk bevonni. Sajnos Boldit nem mindig érdekelte és inkább mászkált körbe. Sokat volt nálam is. Én is jól éreztem magamat egyedüli apukaként. Képeket teszek fel amint átjött édesem telefonjáról.
    Ma újra nemszeretem munka lesz a kőzetgyapot betétele a gerendaközökbe.
    Szép napot mindenkinek.

    képek: Szerelmeim
    megyünk a többiek után.

Aktív témák