Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész délelőtt elment arra hogy én megjártam a templomot és szerelmemék közben elmentek Adriért Pestre. Hazafelé teletankolták Csillagot és elkezdtük írni a statisztikánkat. [link]
    Szerencsére délután tudtam pihenni mert nem kellett elmennem csavarokat ragasztani fa falra rögzítéshez.
    Ma kezdjük a cserépvágást és remélem hogy hamar végzünk vele.
    Boldi is mehet oviba bár semmi nem történt vele. Ugyan úgy folyik az orra mint egy hete de semmi más.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még a hétvégén kitaláltam hogy az alacsony hajlásszög miatt esetleg vághatnám a helyén is a cserepet ezzel is gyorsítva a folyamatot. Ezzel a módszerrel délelőtt bevágtunk egy élt de sokkal lassabban ment mint számítottam rá és délután már a szokásos lemérős módszerrel folytattuk. Ha nem állunk neki kísérletezni akkor simán bevágtuk volna mind a 4 élt és abból kettőt fel is kötözgettünk volna. A karma... Mára maradt még egy él levágása és minden felrögzítése. Nagyjából fél 2 felé végezhetünk és utána állunk neki kúpozni.
    Volt egy érdekes szitu a cseréppel. Terránt rakunk és a gyár nem küldte le a szellőzőket és a félcserepeket. Telefonálgatás ezerrel és gyár meg volt sértődve hogy miért nem néztük meg átvételnél hogy ott van e. Kérdem én, hogy akkor itt lenne?! Minőségben is messze alatta van a Bramacnak!Törik mint a ropi. Kérem szánjon rá mindenki kicsivel többet és NE Terránt vegyen!
    Boldi nyunnyogva ment oviba. Kézmosásnál viszont észrevette hogy tejbegríz lesz reggelire és onnantól kezdve már ment is befelé. Nagy utat tettünk meg onnantól hogy nem volt hajlandó semmit megenni idáig hogy egy kis bélpoklos lett. :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel még levágtunk egy élt és felraktuk a helyére az összes vágott cserepet. Még egy élt le is kúpoztunk. Most mondanám hogy ma lazán végzünk a maradék 3 éllel és a 8 méter gerinccel, de sajnos van még egy kis lambériázni valónk is amivel vagy egy hosszú műszak lesz vagy átcsúszunk holnapra. Teljesen befejezni úgysem tudjuk majd mert hiányzik 32db szellőző és a kéményt még készítik. Elvileg teljesen kedden lesz kész mert hétfőre ígérik a hiányzó szellőzőket. Majd alakul.
    Szerencsére Boldival nincs gond az oviban. Szeret bent játszani. Igaz még csak egyedül nyomul és nem barátkozik senkivel, de majd ez is alakul. Sári ebben a kérdésben nem tényező mert messziről elkerüli, mintha nem is az ő testvére lenne.
    Tegnap délután pszichológusnál voltak Adrival. A nem evés rejtélyét próbáljuk felderíttetni vele. Remélem sikerül.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyon beszívtunk a lambériával. Az egész nappali plafonja lambériázott amit fel kellett szegeznünk a fagerendákra még az elején hogy a székállást rá tudjuk építeni. Viszont szar lambériát kaptunk aminek le kellett vágni a nútjának a tetejét. Az esőzésekbe , hiába takargattuk bedagadt és behullámosodott. Most cseréltük az egészet de azt a szívást! :Y :W Még elég se lett az anyag rá. Délután tudtunk csak nekiállni a kúpozásnak aminek az lett az eredménye hogy nem tudtuk befejezni. Ma vissza kell mennünk és 2 élt és a gerincet lekúpozni. Utána mehetünk át lefolyókat felépíteni egy régebbi munkámhoz. Ez van.
    Kezdek lebetegedni ami annak a jele hogy nem tudtam hétvégén pihenni. Sajnos nem vagyok 20 éves és ez bizony érezhető a teljesítményemen. Persze munka az ezer lenne máshol is de ki bírja? Tegnap épp amikor hazaértem hívott az unokatesóm hogy 2 hét múlva odaérnek ők is hogy lehet náluk a tetőt készíteni. Most mit mondjak erre? Van olyan munka ami augusztus közepe óta húzódik de majd nem is tudom mikor fogok oda érni.
    Boldi egész jól elvan az oviban. Mindent megeszik a kis sáska. Foglalkozásokra nem akar elmenni a csoportból ezért ott foglalkozott vele hétfőn Nóri néni a gyógypedagógus és tegnap ment volna logora de oda sem akart menni azért az kimaradt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok! Tegnap egész délelőtt betartott az a kis kúpozás, és pont mikor végeztünk befutott a szellőzőcserép is. Újabb óra mire mindet bepakoltuk. utcafront. Ez az ájfon értékelhetetlenül lebutította a képet ezért nem is teszek fel többet. :( Még egy teljes napi munkánk lesz majd itt jövő héten valamikor amikor elkészül a kémény és hoznak még a befejezéshez szükséges lambériát.
    Még átmentünk egy másik munkához befejezni a lépcsőház melletti vízzárást , aminek csak az egyik oldalát sikerült megcsinálni. Ma megoldom a másik oldalát és feldobok 3 lefolyót. Ha végeztem még át kell mennem egy másik helyre a kazánkéményt szigetelni beázás miatt. Ha még mindezek után marad egy kis erőm akkor hazafelé megnézem és egyeztetek az unokatesómnál.
    Szép napot mindenkinek

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagy nehezen de sikerült lezárnom 2 tetőt. 1
    2 Ezeket én fotóztam.
    Apámhoz visszavittem a létrákat és már ott várt a kis családom. Elmentünk mekizni egyet és onnan mentem még az unokatesómhoz megnézni a házbővítésüket. Nagyon bele kell bontani a régi tetőjükbe ami eléggé zsebbenyúlós tétel.
    Ma reggel elmegyünk kettesben szerelmemmel vásárolni és kávézunk egyet a Cafe Frei-be. Valami randiféleség lesz. :D Utána ha hazaértünk kipakolok az autóbol és elmegyek egy újabb munkát lepontosítani amit márciusban néztem még meg és ezen a héten valamikor neki kellene állnunk. Utána hazaérve csak henyélni fogok!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elmentünk régi táltosommal vásárolni. Párat fordított az önindító és be is röffent pedig vagy egy hónapja nem ment már a motor. Tankoltunk is bele 2 ezerért hogy legyen egy kis friss benzin a tankban. Hazaérve fel sem jöttünk hanem mentünk Fehérvárra "randizni" szerelmemmel. Ittunk egy kávét és a gyerekeknek vettünk pár játékot.
    Itthon már semmire nem volt erőm. A munka megnézését is mára halasztottam el a kocsi kipakolásával együtt. Szerelmem még átrendezte a gyerekszobát. Rossz helyen volt Sári ágya amiben emiatt nem szívesen aludt.
    Reggel mise után apámnál beszélgetek pár szót az öreggel. Viszem neki az ellátmányt hogy tudjam rendben van vele minden. Hazaérve gyors reggeli és megyek is munkanézőbe. Utána lent maradok kipakolni és leszedem Csillag pótkerekét a felniméret miatt. Erősen közeledik a tél és akarunk rendes gyári lemezfelnit venni a téligumi garnitúrának. Kell a méret a gumihoz is hogy milyet vegyünk rá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Most reggel ülünk a konyhában és csörög a telefonom. A nagynéném hívott hogy most rohan apámhoz mert rosszul lett és viszik be a kórházba. Majd hív mi a probléma. Nem kap levegőt vagy valami ilyesmi. "Jól" kezdődik ez a hét.... Még tegnap reggel beszéltem vele és kutya baja nem volt amikor az ellátmányt bevittem neki. Érthetetlen. :(
    Tegnap mise és apám után hazajöttem és reggeli után elmentem megnézni egy munkát aminek egy részét a héten le kell zavarni. Sőt! Ma már mennem kell oda csavart ragasztani a falba munka után.
    Még egy bátor lépést tettem ebéd előtt. Csillagnak a pótkerekét megpróbáltam leszerelni. Egy csörlős megoldással van rögzítve a kocsi aljához, amit tekerve le lehet engedni a földre a kereket. Ez eddig szép és jó, de a csörlő megakadt kb. 5cm leengedés után és utána se fel, se le. Vért izzadva tudtam leengedni és le kellett szerelnem az egészet mert teljesen tönkre ment. DOT szerint egy 2004.42.heti gumi van a felnin . Lehet hogy még soha senki nem akarta leszedni?! :Y Ezt a tényt erősítheti az is hogy alvázvédővel szépen körbe volt festve a kerék, csak épp alatta nem. Szétszedem és megpróbálom megjavítani mert a cseredarab 77e. ft amit azért neeeeee... Tulajdonképpen a felniméret és a gumiméret miatt álltam neki ennek a műveletnek.
    Ma kezdünk egy új nagy tetőt de nem sok kedvem van hozzá.
    Szép napot midenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Apám infarktust kapott. Talán picivel jobban van de a vírushelyzet miatt nem látogatható. :(
    Nagyjából ez a dolog és az hogy most egy olyan embernek dolgozunk aki egy szerényebb összeggel tartozik az előző melóból ki is hatott a teljesítményünkre. Még az sem tesz jót hogy beteg is vagyok. semmi erőm de már ismét nagy erőket kellene mozgósítani a szerkezetépítéshez. Hazafelé még el kellett mennem falba ragasztani csavarokat amit már sötétben fejeztem be. Ma rárögzítem meló után a gerendát és majd pénteken térünk ide vissza. Addig is egerészünk a szerkezetépítéssel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Apámnál kiderült hogy már a 2. infarktusa volt. Egyet kihordott lábon. Most tüdőgyulladása is van mindemellett. Úgy néz ki hogy kicsit ráncba szedik itt Fehérváron és irány a GOKI. Megműtik és valamiket megjavítanak. Nagyon csekély az információáramlás így hogy nem lehet bemenni hozzá. Mindeközben ellopták a roki kártyáját a kocsijából ezért elkezdték halomra büntetni. Nagynéném épp akkor ment cuccokért hozzá amikor a parkolóőr tette rá a mikuláscsomagot. Elmondta mi a helyzet és az őr mondta hogy ismeri az autót és tudja is hogy rokkanté de ő akkor is ráteszi a csomagot. EMBER!! Normális vagy?! Tegnap még este unokatesómék valahogy elvitték magukhoz azt a roncsot és ma megpróbálják a büntetéseket elsikálni. Fel kellett volna gyújtani azt a vacakot már régestelen rég.
    Mi a szerkezetépítéssel vacakolunk. Nagyjából gyök kettővel haladunk. Próbálok fizetős munkát szerezni amíg magához tér a vállalkozó és rájön hogy perkálnia kellene. Végül ma megyek felfogatni a gerendát a falra mert tegnap foglalt volt az állvány.
    Szerelmemék dilidokinál voltak Adrival. Egyelőre semmi javulás evés fronton. Ez még sokba fog fájni nekünk de nem érdekel. Lesz ahogy lesz.
    Most kicsit úgy érzem mintha ismét lejtőre kerültünk volna az életben. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Az öregem jobban van. Este tudtam vele beszélni és határozottan javul az állapota. Ma katéterezik és valamit beültetnek ha sikerül. Ez a max. amit ki tudnak hozni a jelen helyzetéből. Még felerősítik és hazaküldik.
    Mi egerésztünk egy kicsit a szelemenezéssel és ma itt helyben lambériázunk egy keveset. Esőt ígértek holnapra ezért most le akarom tudni. Majd meglátjuk hogy alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Apámnál elvégezték a katéterezést de nem tudták oda betenni a sztentet ahová kellett volna. Marad a gyógyszerek beállítása és ennyi.
    Tegnap ragalját lambériáztunk. Nagyjából egy napra számoltam vele de totál szívás lett a vége és még az eső is esett ránk déltől. Amit gyógyulgattam eddig az oda is veszett azonnal. Egy kevés elmaradt amit majd szombaton fogok befejezni. Ma visszatérünk a tetőkészítéshez, ahol a fagerendázatot fogjuk folytatni. Mivel betegeskedek ezért csodára nem számíthatunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt nekiállt esni az eső és délben eljöttünk haza.Amúgy is beteg vagyok és semmi értelme még jobban lebetegedni. Kértem gyulladáscsökkentőre receptet és nekiálltam beszedegetni. Már javulgatok de azért még elég vacakul érzem magamat. Ma elmegyek befejezem a lambériázást és felragasztok a falra egy gerendatartót.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma extra korán ébredtünk. Ennek az egyik oka az hogy szerelmem már most stresszeli magát keddre. Boldival mennek CT.-re és ki tudja mit látnak majd bent a szívecskéjénél. Mostanában megint sok negatív dolog történt velünk és beillene a sorba egy közeli műtét híre.
    Tegnap délelőtt dolgoztam pár órát de totál lefáradtam benne. Még egyáltalán nem vagyok jól. Szedem az antibiotikumot de lassan hat mert hagytam elharapózni a betegséget.
    Apám már jobban van és szörnyen unatkozik. Egy rakás gyógyszert szedetnek vele odabent amiből biztosan pár meg is marad mikor kiengedik. Jövő hét közepe-vége felé jöhet el a pillanat hogy hazaadják.
    Ma a reggeli mise után tárgyalni megyek. Vagyis inkább egy munkát pontosítok le amit már augusztus közepe óta tologatunk. Ha minden igaz jövő héten sort kerítünk rá.
    Itthon pihenni fogok hogy holnapra legyen némi erőm melózni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem történt semmi érdemleges. A reggeli mise után elmentem tárgyalni és lefixáltunk szinte mindent. Pénteken délben megy az anyag és valszeg hétfőtől oda megyünk dolgozni, kivéve ha csoda történik és kapok itt pénzt.
    A nap további részében pihentem és kúráltam magamat. Kezdek jobban lenni de még erőm az nem sok van.
    Ma be kell fejeznünk a fagerendázást mert ki akarom venni a gérvágót az autóból.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt ismét eláztunk. Nagyjából fél 1-ig bírtam és kiadtam a pakolási utasítást. Soha nem fogok meggyógyulni ha folyamatosan szar időben dolgozok. Megjött a pótkerékcsörlőhöz az alkatrész és délután azt szereltem meg. ezt vettem meg. Tulajdonképpen érthetetlen számomra hogy egy ilyen kaliberű autónál beépítenek egy műanyag fogaskereket miközben a két kerékből az egyik fém. Nagyjából 2-3x lehet leengedni és eltörik. Nálunk konkrétan 2 fog törött ki ami meg is pecsételte a sorsát. netes kép. Lusta voltam menet közben lefotózni a sajátunkat.
    Ma mennek szerelmemék kórházba Boldival. ha minden jól megy holnap CT. után jönnek is haza. Már totál izgalomban van az egész család.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Vacakul aludtam az én kacsám nélkül! Már 2-kor fent voltam és azon tűnődtem mi lesz reggel a gyerekekkel.
    Boldit tesztelték covid-ra de eredmény ma reggel lesz csak meg. Vért és vizeletet is vettek tőle. Ma negyed 9-kor ő lesz a 2. a CT.-n. Amúgy jól viseli a bentlétet de már jönne haza. Mi is nagyon várjuk már őket!
    Tegnap a székállást nyomattuk. Délelőttből elment másfél óra azzal hogy megpróbálták géppel feltenni a gerendákat a födémre, majd amikor elszakadt a kötél és visszaesett az anyag a földre akkor abbamaradt a próbálkozás. Nulla anyag került fel. Maradt a szokásos kézi erő de legalább másfél óra elment ezzel a baszakodással ami pont hiányzott a nap végén hogy elkészüljünk teljesen a székállással. :W Ha nem lennék teljesen erőtlen a betegségtől eszembe sem jutott volna hogy géppel megpróbáljuk felrakatni. Ma már a szék befejezése után ha minden jól megy pár db. egész szarufát is felállíthatunk. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

    ui: teljesen el vagyunk anyátlanodva! :O

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagy nehezen hazajöhettek szerelmemék. Majdnem 7 óra volt mire hazaértek mert későn engedték őket el. Eredmény 2 héten belül.
    Apám este felhívott hogy ma kiengedik mert egyelőre felfüggesztik a veséje körüli probléma feltárását. Közben kiderült hogy a tüdejénél egy fő éren van valami duzzanat amit sürgősen meg kell műteni, de Fehérváron nem nyúlnak hozzá hanem jövő hét szerdán vinni kell őt Pestre és ott fogják rendbe szedni. Nem értettem pontosan hogy a szerda csak megbeszélés vagy begyből befekvés.
    Mi befejeztük a székállást és feldobtunk 3 pár szarufát. Szerencsére a számtan most is stimmelt. Mily meglepő...egy csodálatos kép.
    Ma Siófokra megyünk befejezni a melót mert elkészült a kémény.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre be tudtuk fejezni Siófokot. Még némi lambériázás és a kémény körbezárása volt. kémény előröl
    kémény hátulról
    kéményes oldal
    utcafront.
    Jól el is ment az egész napunk rá. Csak a kémény körbeszegése wakaflexel+viharlécezés 2 órát tartott be.
    Ma megyünk vissza folytatni a szerkezetépítést. Hétvégén pihenni akartam de ebből nem sok minden lesz mert holnap 4 lefolyót kell felszerelnem és vasárnap Adriért kell Pestre mennem. Hazafelé még be kell ugranom az unokatesómékhoz ránézni mit végeztek el.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap szép komótosan haladtunk előre. Még 6 pár szarufát építettünk be egy kis székállással. El is ment a napunk. Végre szép napos időnk volt ami nagyon ránk fért már. egyelőre itt megállunk. Be kell húzni a féket mert nem nagyon akarnak fizetni. Elvileg ma kapok pénzt de már senkinek nem hiszek. Ha kapok, ha nem akkor sem jövünk ide jövő héten. 2 kisebb másik munkát fogunk elvégezni ahol biztosan lesz zseton.
    Ma 4 lefolyót fogok feltenni amihez most fognak rohangálni alkatrészért . Kerek egy hetük volt rá de ők pont akkor akarják beszerezni amikor nagyjából az összes bádogos bolt zárva van. No comment... :((
    Délután visszaszerelem Csillagba a pótkerékcsörlőt és visszateszem a pótkereket a helyére. Előtte azért kifújom alatta alvázvédővel hogy ne rohadjon az alja.
    Adri Pesten van ezért holnap oda is megyünk. Családostól fogunk odamenni hogy addig is együtt legyünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap feltettem a lefolyókat és kaptam egy kis pénzt is. Mondjuk az ígért összeg 60%-át mert közben aludt rá egyet. Én meg majd így fogok neki dolgozni.
    Hazaérve beépítettem a pótkerékcsörlőt. Alatta szépen kifújtam mindent alvázvédővel hogy rendben legyen az is. Tökéletesen üzemel a szerkezet. Valszeg az életben többet senki nem fogja leengedni. Utána elmentünk családostól lemosni és kiporszívózni. Sári levert egy hisztit ezért ma nem közösen megyünk Pestre Adriért hanem egyedül. Mondjuk 2 helyre is be kell mennem munka ügyben tárgyalni ami miatt jobb is hogy egyedül leszek.
    El is megy a hétvége úgy hogy alig pihenek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel rábeszéltem szerelmemet hogy mégis jöjjenek velem. Amíg a misén voltam addig apámnál elvoltak a gyerekekkel. Kicsit unokázott az öreg 2 hét után. Mise után mekiben reggeliztünk és mentünk Pestre Adriért. Hazafelé beugrottunk megnézni a melót ahová ma megyünk hogy mit kell majd vinni amire szükség lehet. Még unokatesómhoz is bementünk és 3 hét múlva érkezünk ha minden jól megy. Majd alakul.
    1 óra után értünk haza de már minden gyerek nehezen bírta a hosszú utat.
    Ma ragalját dobozolunk. Remélem körbe tudunk érni vele teljesen, de ha nem akkor is a héten be kell fejezni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap próbáltuk befejezni a ragalját de a szigetelők egyáltalán nem voltak ebben partnerek. Péntekre szerettem volna kicsikarni egy ígéretet hogy addigra végeznek de sajnos csak egy talánt kaptunk. Nem szeretném ha jövő hétre átcsúszna a munka mert már megígértem hogy visszatérünk folytatni a tetőt amit félbe hagytunk.
    Ma egy kisebb féltetőt fogunk készíteni amire 3 napunk maradt mindenestől. Remélem végzünk vele. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtunk pedig még reggel nem úgy látszódott. Nyögve nyelősen indultak a dolgok de a végére egészen belejöttünk. Délután elugrottam a bádogért de mindent hajtatni kell és még szerencse hogy elmentem mert így ma reggelre kész lesz.
    Csillagra megérkezett a téli gumi. Úgy döntöttem veszünk jobbat újonnan és azzal elleszünk pár évet. ilyet vettünk. Vasárnap megrendeltem és tegnap meg is érkezett.
    Valamikor a héten felrakatjuk.
    Ma rakjuk az OSB lapokat és bádogozunk. Ha jut rá idő akkor még talán zsindelyezünk is picit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jól haladtunk tegnap is. Osb+bádogozás és szegés. Még zsindelyeztünk is egy keveset. Ma befejezzük és holnap visszatérünk ragalját készíteni.
    Apámnak megállapították Pesten hogy nem lehet műteni. Katéterrel nem férnek hozzá a műtétet meg nem bírná ki. Szóval maradnak a gyógyszerek és lesz ami lesz. Ez nagyjából annyit jelent az öreget ismerve hogy egy darabig szedi a gyógyszert és utána már nem fogja izgatni a dolog. Beletörődik a sorsába és ha itt az idő akkor elmúlik. Ez a generáció pont az aki egész életében pusztítja magát és 71 évesen ráeszmél hogy elfagytak a készletek, csak akkor már túl késő... :(
    Adri áttért a semmitérő digitális oktatásra és szerelmem úgy látja az ált. isiben is nagyon készülnek erre csak még nem dördült el a startpisztoly. Mondjuk a szülőknek nincs szabijuk tehát teljesen mindegy mit mutat a statisztika akkor sem lesz iskolabezárás.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap korán befejeztük a munkát és még ki tudtuk vinni az állványt a következő munkához amit hétfőn kezdünk. Ma visszatérünk B.őrsre és befejezzük a raglaja dobozolást. Hétvégén nem akarok dolgozni, max a téli kerekeket felszerelem Röfire. Jövő hét szerda körül olajcserére megy. Már ráfért mert túl sok kilométert mentem vele. Gumist kerestünk Csillagnak is de az itteni szaki 2 hét múlva tudta csak fogadni. És így hogy mi vettünk rá gumit nem tőle ezért lehányós volt. Körbenéztem és kiderült hogy ahol volt turbójavításon ott gumit is szerelnek. Hétfőn viheti is oda ovi után. Jobb is hogy egy helyen szervizelik. Ha már ott lesz körbenézetjük és lekérdeztetem mikor kell olajat cserélni. Ha hamarosan akkor időpontot is egyeztetnek rá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a ragalja dobozolását. Ma nem dolgozunk és végre pihenhetek kicsit. Azért délelőtt átszerelem a téli kerekeket Röfire.
    Tegnap reggel telefonon beszéltem a félbehagyott tetős vállalkozóval aki azt mondta hogy keres más ácsot mert ez így neki nem jó. Én meg azt mondtam hogy nekem az nem jó hogy nem fizet ezért máshol is munkát kell vállalnom hogy megéljek. Majd a sors eldönti mi legyen. Ha mással fejezteti be a munkát akkor egy szép nagy buktát kell benyelnem. Ennyi....itt álltunk meg Bárki folytatja már könnyű dolga lesz mert a fő szerkezeti elemeket kell csak követnie és összeáll a tető. Mondjuk megnézném azt a brigádot akinek nem lesz gyanús hogy miért maradt így félbe a tető. Azt nem mondhatja hogy azért küldött el mert szar munkát végeztünk. majd alakul.
    Munka van máshol is. Hétfő-kedden ragalját lambériázunk Velencén és az unokatesómékhoz is mehetünk tetőt készíteni. Szerencsére ezen a részen akad mit csinálni.
    Szép napot mindenkinek.

    szerk. Úgy látom ezt a képet már 1x feltöltöttem. :B

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egyszerűen elfelejtettem naplót írni. Tulajdonképpen semmi nem történt velünk. Én kicseréltem Röfin a téli kerekekre a nyárit és pihengettem.
    Tegnap mise után bementem apámhoz kicsit beszélgetni de siettem haza mert el kellett mennem egy munkát pontosítani. Utána megnéztem a flúgos F1 futamot. Bepakoltuk Csillagba a gumikat és ma 9-re megy szerelmem a szerelőhöz. Egy kicsit lementünk még a gyerekekkel bicózni hogy kifáradjanak. Én addig kicseréltem az aksit Masniban egy töltöttre. Úgy néz ki bekrepált a generátora. Szuper!
    Ma ragalját lambériázunk. Remélem 2 nap alatt körbeérünk vele.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiálltunk egy ragalja lambériázásnak és majdnem a feléig elértünk. Remélem ma sikerül befejezni a maradékot mert mennünk kellene tovább. Mondjuk a tegnapi teljesítményünkben benne volt egy kukás délelőtt amikor az emberem csak egerészett. Ha ma már lesz kedve dolgozni még akár jól is alakulhatnak a dolgok.
    Tegnap megkapta Csillag a téli kerekeket. Jövő hét szerdán megy olajcserére és apróságokat elvégeznek még rajta hogy tuti legyen a télen ha netán Boldi miatt Pestre kellene járni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sajnos nem tudtuk befejezni a ragalját. Mára is maradt egy cirka 2 órás munka és utána visszatérünk a tető folytatására mert valami isteni csoda folytán a vállalkozó felfogta hogy nem INGYEN dolgozunk! Kifizette a hátralékát így folytatódhat a munka ami miatt újra idegeskedhetek mert biztosra veszem hogy amint elérünk a szerkezetkész állapothoz ismét pénzprobléma lesz. Szerencsére akkor megint tudunk neki biztosítani 2 hét gondolkodási időt (vagy még többet) amíg egy fizető kuncsaftnak készítünk tetőtoldást. És így szépen lassan el is érünk az év végére. Emberem kijelentette hogy valamikor 18.-a körül le szeretne állni. Majd alakul. Lehet ettől megrendelők lesznek morcosak de bánja kánya.
    Ma meló után el kell vinnem apámat a háziorvoshoz. Gondolom egy halom gyógyszert fognak felírni neki amit csak remélni tudok hogy be fog szedni. Szerelmemék mennek agykurkászhoz Adrival.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a ragalját és átmentünk folytatni a félbemaradt tetőt.
    Délután elvittem apámat a háziorvosához ahol jól lecseszték hogy azonnal jelentkeznie kellett volna amikor kiengedték a kórházból. Mivel véres a vizelete és vért köhög kiderült hogy a vérhígító dupláját szedte. Azonnal el kellett vinnem a sürgősségire ahová nem mehettem be. Ekg. és vérvétel után labor. Sajnos ott kellett hagynom az öreget mert már majdnem fél 8 volt és a kijárási tilalomra haza kellett érnem. Mondta hogy majd hazamegy taxival. Vidám este volt. :(
    Ma folytatjuk az élek állításával a tetőt. Szerintem még a szarufázattal sem fogunk végezni jövő héten. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap élszarufákat raktunk 3 hosszú és egy rövid lett beépítve. Ma nem megyünk mert emberem vizsgázik kreszből. Remélem átmegy és nem kell hónapokig azt hallgatnom milyen béna volt.
    Ez a szabadnap magával hozta azt is hogy lesz 2 órácskánk csak kettesben szerelmemmel! ma van a hófordulónk és Adri is megy gyakorlatra. :))
    Persze azért némi autószerelés azért beugrik. Masnin ki kell cserélni a generátort mert behalt. Amíg a gyerekeket szétszórja édesem addig kibányászom és a kedvenc autóalkatrész boltunkba elzarándokolok. Majd délután beszerelem ha megjött az alkatrész.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap emberem megbukott kresszen én meg kiszereltem a generátort. Volt 2 órácskánk kettesben szerelmemmel amit nagyon kellemesen eltöltöttünk.
    Ma érkezik a generátor 40e. Én pedig megyek dolgozni. Folytatjuk a főszerkezeti tartóelemek beépítését. Még van 2 él és egy vápaszarufa. Ha ezek megvannak akkor már meglesz a formája a tetőnek és csak be kell csonkaszarufázni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egyedül dolgoztam mert az emberem belázasodott. Mondtam neki hogy kérjen COVID tesztet de annyira azért nem reagál gyorsan a rendszer hogy azonnal teszteljék is. Délben beszéltünk akkor épp nem volt lázas. Majd ma este beszélünk. Ha pozitív lesz akkor mint kontakt személy én is karanténba kényszerülök. REMEK!
    Egerésztem kicsit és beépítettem a maradék két élt és egy vápát majd egy kis szarufázást is csináltam. Egymás mellett 4 tetőt kellene készítenem amiből egyel elkészültem és most csinálom a másodikat. A 4.-nek pedig nekiállt egy építőipari szégyenfalas team. Még az is lehet hogy ők fogják befejezni az én megkezdett tetőmet is. No comment. :(
    Hazafelé beugrottam megnézni a következő munkámat aminek egy hét múlva kell nekiállnom. A generátort is meghozta szerelmem.
    Ma közösen megyünk apámhoz és amíg misén leszek a gyerekek kicsit papáznak. 2 hete nem látta őket az öreg.
    hazaérve én még beszerelem a generátort masniba hogy tudjon szerelmem vele menni. Tegnap reggel úgy befagyott körbe Tálti ajtajai hogy kénytelen volt Csillaggal menni. Még jó hogy van 4 autónk amiből 1-2 mindig rossz. Szerdán megy olajcserére és téli átnézésre Csillag.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a későbbi misére mentem mert a család így könnyebben elindult. Amíg én elvoltam a templomban addig ők papáztak. Hazaférve észrevettem hogy leeresztett a bal hátsó kerék. Kivittem a kompresszort és felfújattam erre előjött két dudor Le is szedtem és ez bizony cserés lesz. Még jó hogy van rá egy év kátyúgarancia. Nincs egy hete hogy feltették újonnan. :( Az hogy minden hétre jut valami valamelyik autóval?! :W :Y
    Most azon az oldalon kénytelen voltam visszatenni egy nyári gumisat mert ezzel azért nem járkálunk. Ma kell az autó mert megy szerelmem Boldival a kórházba szívdoktornőhöz kontrollra.
    Délután beépítettem Masniba az új generátort ami szerencsére rendben üzemel. Gyakorlatilag el is ment a nap.
    Ma folytatjuk a tető. Emberem jobban lett de azért megtartom tőle a 2 lépés távolságot és veszek maszkot amikor a kocsiban lesz ő is. Lehet csak azért jön el dolgozni mert különben éhen halna és nagyjából leszarja a covidot.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap Boldi kontrollján kiderült hogy az értékei nem nagyon változtak negatív irányba ezért műtét egyelőre nem lesz. Ebben a helyzetben ez azért megnyugtató. Ennek most nagyon örülünk!
    Telefonálgatott szerelmem gumi ügyben és sajnos ezt a kátyúgaranciát nem olyan gördülékeny érvényesíttetni mint gondoltuk. Nem sok szerviz van ebben a programban benne és azok se nagyon akarják a telefont felvenni, vagy ha igen akkor elhárítják a dolgot. No comment...
    Emberemnek mintha nem is lenne baja. Szerkezetet készítettük. Be kell lőni azt a tempót amivel pont pénteken végzünk a szerkezetépítéssel. Egyáltalán nem szeretnék belefogni a lambériázásba és a lécezésbe mielőtt elmegyünk máshová hogy tudja az ember ISMÉT fizetnie kell egy nagyobbacska összeget.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap folytattuk a szerkezetépítést és meglehetősen jól haladtunk. Belengettek egy pénteki kifizetést amit egyelőre tartózkodva fogadok mert ilyen ígéretekből már annyira tele van a padlás hogy szinte nem tudom rájuk zárni az ajtót. Azért a hétfői másik tetőkezdéshez tettem egy kérdőjelet mert ha itt tényleg perkálnak akkor el kell vinnem a fóliakész állapotig és az még legalább egy hét.
    Este még kivittük Csillagot olajcserére és van pár dolog amit meg szeretnénk csináltatni rajta. Ilyen pl. a hidegben beragadó jobboldali ablak vagy az elektromos szélvédőfűtés. Remélem hétvégére elkészül mert mennem kell Adriért majd Pestre.
    Sári oviba menet levert egy 17 perces gigahisztit amit masniban kellett kivárnia a családnak. Érthetetlen... Lesz mit mesélnem majd neki felnőtt korában.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap gyakorlatilag körbeértünk a szarufázással. Még a kölköket kell felcsavarozni a helyükre de elő vannak készítve azok is.
    Mára maradt a látszó szerkezet visszatámasztása és a taréjszelemen alátámasztása. Holnapra az élek készre vágása és kész vagyunk a szerkezetépítéssel. Elkopott 18m3 fa. Ha holnap reggel fizetnek akkor maradunk, ha nem akkor tovább állunk.
    Csillag elkészült. Olajcsere meg apróságok hogy a télre rendben legyen. Sajnos úgy néz ki a szélvédőhöz keresni kell egy autóvillamossági szerelőt. Azt mondta azért rámér hátha meg tudja oldani a szerelő. 52e lett a végösszeg. Reggel megy érte szerelmem.
    Érkeznek az ajik karácsonyra. Nem hagyja az utolsó pillanatra az én Mónikám hanem mindent lerendelt már. Jobb biztosra menni mert ki tudja mi lesz még. Ha home office lesz a gyerekeknek is akkor kilőve minden ajicsomagolás stb.
    szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap támaszokat készítettünk a látszó részhez. Ma még épp csak van egy kis egerészni valónk amivel kitöltjük a napot. Levagdaljuk az éleket és a taréjszelement alátámasztjuk. Esetleg ha marad idő rá kigyaluljuk a síkot az alján de tulajdonképpen ez a nap csak arról fog szólni hogy lesz e pénz vagy sem.
    Le kell jegyeznem egy történetet ami most esett meg velünk és nehogy bárki aki olvassa a zónát azt gondolja hogy velünk csakis rossz dolgok történnek meg. Vasárnap defektet kaptunk Csillaggal az új gumival. Kép fentebb. Össze vissza telefonálgatott szerelmem hogy a kátyúgaranciát hogy lehetne érvényesíttetni de szinte lehetetlenség. Felhívta akitől rendeltük a gumit és elmondta a vonal végén lévő embernek hogy mi a helyzet és hogy inkább veszünk egy új gumit és majd valamikor (soha) elvisszük kátyúgaranciára a tönkrement abroncsot. Letudtuk ennyivel a dolgot hogy ez a mi formánk, nem is mi lennénk ha ez nem így történt volna. Mikor ez az elhatározás született újra felhívta ahol rendeltük a gumit és a cégtulajdonos vette fel. Azt mondta ő is telefonál egy kört hátha el tudja intézni. Visszahívta édesemet és mondta hogy ő is egy falba ütközött és nagyon elutasítóak voltak vele, ezért INGYEN kapunk egy új gumit és majd ő elintézi a garanciát. A gumi sem kell hozzá csak a DOT számot kellett lefotózni és elküldeni neki. A kellemetlenség miatt a futárért sem kell fizetni. A cég : Bujákigumi
    Igazából eddig nem nagyon hittem az árukeresős véleményeknek de ezek után nagyot fog nyomni a latba a vásárlásnál! A gumi már a DPD.-nél van és remélem hogy ma megérkezik. Ez úton is köszönöm nekik!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végeztünk a szerkezettel de pénz sehol. Megpróbált rávenni hogy majd kedden de mondtam vasárnap az utolsó időpont mert ha nincs lé akkor megyünk máshová. Idáig toltam el zsebből:
    utcafront
    hátulja
    oldala
    Pár részlet akit érdekel.
    1
    2
    3
    4
    5
    Ma kipakolok és rendet teszek Röfiben mert totál kupleráj van benne.
    Megérkezett a gumi és 9-re megy szerelmem a szerelőhöz feltetetni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel kiment szerelmem Csillaggal és feltették rá az új gumit. Állítólag egy nagy csavar okozta a defektet és a két púp csak attól jött elő hogy a felni amikor kilapult teljesen az abroncs elvágta a szálakat. Bele sem merek gondolni hogy esetleg valami jóakarónk/irígyünk tette oda a csavart mert azzal sehol nem voltunk olyan helyen ahol ilyenbe tudott volna hajtani szerelmem.
    Miután visszatért a szervizből az én Mónikám lementem és kipakoltam Röfit. Óriás kupi volt már benne. A pincében is elrakodtam mert már ott se nagyon lehetett mocorogni. Ha már ott voltam lecseréltem az olajat a kompresszoromban. Egy fekete joghurt jött le belőle ami eddig kente a rendszert. Nagyjából tavasszal cseréltem benne olajat de úgy látom sűríteni kell a csereperiódust mert hamarabb elhasználódik. :U
    Délután már nem történt semmi. Szerelmem Belgacsokis tortát készített hagy hízzak még jobban. ;]
    Még amíg itthon volt Adri addig gyakorlásképpen sütött csokitortát. Igazából a díszítést gyakorolta rajta.ilyen lett
    zsiráf
    Ma közösen megyünk Pestre Adriért. Én misén leszek addig mekiből visznek kaját magunknak és apámnak. Miután ettem én is indulunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    jó reggelt.

    Hamar elszaladt ez a vasárnap is. Reggeli mise után mentünk Adriért Pestre és 11 után értünk csak haza. Amíg én a templomban voltam gyerekek papáztak kicsit. Az öreget már szinte csak ezek az unokázós napok éltetik. Legalább hetente elvisszük őket mert ők is imádják az öreget.
    Hazafelé Csillagot megtankoltuk. Látszik hogy megy a kiegészítő fűtés mert egyből 7,5L-re felszaladt az átlagfogyasztásunk. Sebaj. Annyi amennyi.
    Ma nagyon úgy néz ki hogy beleállunk a következő munkába mert pénz az nem érkezett. azért kíváncsi vagyok hogy fog alakulni ezek után a munkakapcsolatunk. majd a sors eldönti mi legyen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap az új munkánál leragasztottuk a csavarokat. Mivel egy régi tetőhöz toldunk és ott sajnos még a régi fagerendás födémbe csatlakozó szarufavégek vannak ezért nekünk is le kell követnünk. A gáz ebben az egészben az hogy a terven az szerepel hogy ugyanazon a síkon folytatódik a hátsó oldal de azért az új betonfödém 15-20cm-el magasabban van. Nagyjából ennyit arról hogy a tervező felmérte-kitalálta-megrajzolta. Elmondom a valós menetet: A tervező azt mondta hogy a plafonnak a régi és új részen azonos magasságon kell lennie-megtervezte de nem számolt azzal hogy a régi részen 15cm átmérőjű fagerenda van amit egy 20cm magas betongerendával folytat amin még ráadásul van 7-10cm fedő betonréteg. A tető meg majd valahogy lesz, de biztos ami biztos én egy vonalba rajzolom, majd az ács elbíbelődik ezzel a "kis" szintkülönbséggel. Az egésszel az a gond hogy a vízcsendesítő miatt nekem erre azonnal egy gerendavéget kell rácsavaroznom amivel ismét távolodok attól a szinttől amin lenni kellene. Újabb 7,5cm. Szívem szerint ilyenkor megkérdezném hogy mi van de nem azért vagyok ott hanem azért hogy olyan állapotba hozzam ami még elviselhető. A gerendavégek miatt a csavarokat ki kellett mérni és jó helyre lefúrni amit mondjuk a kőművesekre nem mertem rábízni. Szóval ezt ténykedtük tegnap. Ma reggel 9-re jön a faanyag és folyt köv.
    Másik helyről egy árva mukk sincs. Egyelőre 1 hónap mínusz az évből.
    MA korán abba kell hagynunk mert megyek fogászatra. Azt a fogamat ki kell húzatnom ami már rég félbe van törve és nemrég a fél fejem be volt gyulladva tőle. Rettegek!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem tudtunk semmit csinálni mert délután szállították ki a faanyagot és épp csak lepakoltuk és jöttünk is haza. Mondjuk elköltöztettük a cuccaimat a félkész tetőtől.
    Délután a fogorvosnál alaposan megszívtam. Nem bírta kihúzni csak eltörni a fogamat az orvos, majd egy kis fúrás faragás után egy gyökérdarabot kioperált de egy bent maradt amire azt mondta hogy feladja. Jan 9.-én mehetek újra és fel kell vágnia hogy ki tudja operálni a maradékát. 20 percig küzdött vele és már majdnem rosszul lettem mert nem volt túl kellemes érzés. SZUPER!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiálltunk a tetőtoldásnak. Menet közben találom ki hogy lehetne legjobban megközelíteni a régi tetősíkot és láthatatlanná tenni a 25cm-es szintkülönbséget. Szinte lehetetlen küldetés de ez benne a kihívás. Azonnal belefutottunk a szokásos kőműves pontosságba. Azon az oldalon már 30cm ami kijött. Két dologért fohászkodok ilyenkor nagyon. 1: világbéke 2: A kőművesek pontosabban dolgozzanak.
    Ma leszórjuk a vakgerendákra a talpszelement és nekiállunk a székállásnak. Egy jókora részbe belebontottunk a régi tetőn amihez ma még egy jó nagy szeletet leszedünk hogy a székállás be tudjon hatolni.
    Fogam elvan.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elmentünk dolgozni és amíg reggeliztünk elkezdett esni az eső. Eljöttünk haza. Jó döntésnek bizonyult mert egész nap esett az eső. Ma ismét nekirugaszkodunk a munkának hátha az időjárás kegyes lesz hozzánk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre haladtunk is. Nem mondom hogy óriás tempóban de még mindig a régi tetőhöz való idomulás köt le minden energiámat. Sajnos nekem nehezebben megy mint a tervezőnek aki húzott egy egyenes vonalat és elégedetten kortyolt a kávéjából hogy ezt is megoldotta. Majd egy metszetből nem vette észre hogy az új rétegrendben kialakult egy 25cm-es szintkülönbség. Na mindegy. Abból főzünk amit kaptunk.
    Ma is megyünk mert a héten volt egy esőnap. Sajnos úgy látom jövő hétre több esőnapot is írnak ami nem túl jó hír. A karácsony pedig csak közeleg és közeleg.
    Szerelmem tegnap belázasodott de úgy néz ki mára jobban lett. Pont most nincs itthon Adri hogy segíteni tudna neki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtunk a jó időnek köszönhetően. Remélem hogy ez így is marad és nem jön be a jövő heti nagy esőzés amit ígérnek.
    Ma közösen megyünk Adriért . Engem kitesznek a templomnál és amíg misén vagyok a család apámnál bevár. Kicsit unokázik az öreg és papáznak a gyerekek.
    Délután pihenek amennyit csak tudok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel egyszerűen nem volt erőm gépezni mert éjszaka belázasodtam. Nem is mentünk dolgozni mert egész nap szarul voltam. Ma ugyan még nem sok erőm van de jobban érzem magamat ezért megyünk dolgozni.
    Vasárnap Adriért voltunk és a pályán hazafelé látszik a félbehagyott munkám amit már más fejez be. Egy új irányt kell vennem ezen a fronton.
    Ma folytatjuk a szerkezetépítést.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtunk pedig nem sok erőm volt. Ha minden jól megy ma nagyrészt végzünk a szerkezetépítéssel. A vízcsendesítő rész holnapra marad és utána lécezés. Jól fog jönni hogy egy kis pénz áll házhoz.
    Közben az irányváltáson dolgozom erősen. Jövő év elejére pár apróbb munka után indul egy tető és rögtön utána egy másik. Nincs idő görcsölni azon amin túl vagyunk.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák