Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel a templomban rohadt hideg volt. Meg is fáztam egy picit mert amikor hazaértünk nem éreztem magamat valami jól. Most már minden rendben van de azért az a hó ami esett meg fogja keseríteni az életünket meló közben.
    Az esti káoszfutam no comment... Max ellen van az egész világ. Én ezt így látom. Egyszerűen a Sir nem veszíthet. Ha kell sokszor büntetik az ellenfelet. :(
    Ma folytatjuk a szerkezetépítést. A hó kicsit befolyásolja azt a területet ahol dolgozni tudunk de azért ezen a tetőn van hol egerészni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szerencsénkre ott nem esett hó és nem kellett a tetőt takarítanunk. Egy közepesen haladós hétfői napot tudtunk le. Csonkaszarufákat építettünk be és a hátsó konty nagy részét letudtuk. Mára maradt még 4db kicsi és utána mehetünk a garázs fölé. Mivel a tulajdonos meghosszabitotta a szarfufahosszt ezért a faanyag számításom bukott. Persze némi tartalékunk van a fákban de csak annyi amit az egész méterméret ad. Ez valahol elegendő és valahol kevés. Pl. pont a garázs feletti élszarufáknál rövid lett a 6m.-es fa. Két él+1 vápa 66e ft. plusz a fuvar mert ezt kisautóval nem lehet elhozni.
    Szép napot mindnekinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a hátoldalán a csonkaszarufázást és nekiálltunk a garázs feletti résznek. Ott még sok szerkeszteni és számolni való volt hogy a taréjszelemen és az élszarufák jó helyre kerüljenek be. Ma még egy vápát illesztünk oda és elkezdjük ezen a részen is a csonkákat berakni. Ha mákunk van akkor körbe érünk vele és holnap nekiállhatunk a konyha feletti kiugrónak. Mondjuk holnapra vacak időt jósolnak. Meglátjuk...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnapi napunk szenvedés volt. Csonkaszarufákat raktuk be és egy vápaszarufát is. Sajnos azt csak másodjára sikerült eltalálni a helyét mert figyelmetlen voltam. A javítással sok idő ment el de szerencsére sikerült megoldani úgy hogy a fa is meg lett mentve és nem látszódik a toldás. Az nem hibázik aki nem dolgozik. Ennyi...
    Mára brutál esőzést- ónos esőt és havazást ígértek. Egyelőre semmi nincs de a radarképen már látszik a nagy paca ami 6 körül fog ide érni. Sajnálnám ha ma nem tudnánk dolgozni menni mert holnap nagyjából kész lennénk a szerkezetépítéssel. Azért itt látszik hogy a 21m3 fát nem kevés idő beépíteni.
    Ha esni fog és nem tudunk elmenni vagy korán hazajövünk akkor szét kell szerelnem a 32 éves (West Germany) Sauer típusú függőleges láncfűrészemet amin a láncolajozó rakoncátlankodik és valszeg ki kell pucolnom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap ugyan elindultunk dolgozni de az első faluban visszafordultunk mert annyira durva idő keletkezett.. Valami jeges havas szmötyi verte az autót és úgy döntöttem hogy ebben az időben nem fogunk dolgozni. Még délelőtt esett mindenféle halmazállapotban a víz.
    A gépet megszereltem. Úgy néz ki egy alapos tisztogatás kellett csak neki. Ezeket a gépeket még úgy készítették hogy javíthatóak legyenek, bár az olajpumpát nem tudtam szétszedni mert volt egy stift amit nem lehetett kioperálni és így csak kiáztatni tudtam a ganyét belőle. Még Röszihez vettem anno légtömegmérő tisztítót és azzal pucolgattam meg. Úgy néztem hogy ez a pumpa nagyjából teljesen olyan mint a 28-as Stihlé. [kép] Elég nehezen jöttem rá a működési elvére de végül sikerült teljesen kitakarítanom.
    Ma megyünk mert a havazás elállt és max 7-8cm esettcsak nálunk. A hol dolgozunk viszont sokkal kevesebb ezért nem lesz gond.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtunk. Hiányzott a csütörtöki nap mert akkor nagyjából kész lennénk a szaruzattal. [kép] Így állunk.
    Hétfőn folyt.köv. Nem állítom hogy befejezzük de nagyot fogunk előre lépni. Túl nagy és túl tagolt a tetőidom és ez sok időt visz el.
    Ma megpróbálom összerakni az állványomat és letakargatni. Csak akkor tudom ha be tudok menni a telephelyre ahol van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap semmi nem történt velünk. Max. kihozta a quali.-ból amit lehetett és ma talán ha szerencséje van akkor vb. lehet.
    Ma egyedül megyek misére és onnan apámhoz. Nagyon ma sem fogok mást csinálni. Menni akartam valahová de szerelmem azt mondta hogy az a legbiztonságosabb ha Boldival most nem mozdulunk ki. Nyilván ő most a legfontosabb.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    MMMMMAAAAAXXXXX!!!! Erre vártam hogy végre bárki legyőzze a mercit a hibrid érában. Mondjuk a sors erősen beleszólt de év közben elvett amit most kompenzált.
    Így jól indul a hetem. Nagy részben befejezzük a szarufázatot.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából körbeértünk a szarufázattal. Mára csak 12db. kölök maradt és a taréjszelemen alátámasztása. Ezzel el is készültünk a szerkezetépítéssel. Ha jut még rá időnk akkor nekiállunk az aljára belevágni a csepplemez deszkáját. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a szerkezetépítést. Vagyis a kölökszarufákat a cseppentőlemeztartó deszka bevágásánál rakjuk fel a helyére. Neki is álltunk délután ennek amivel remélem ma körbe érünk. Ha sikerül akkor holnap neki tudunk állni a fóliázásnak és lécezésnek.
    Ma mindenképpen készítünk képeket ha körbe értünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sajnos nem értünk körbe az egy szál deszkával. Innen is látni hogy az a majd 100 méter ereszvonal nagyon hosszú. Már csak a hátsó hosszú oldal van és abból se sok mert már a szarufavégeket kivagdaltam. Amint végzünk állunk neki a fóliázásnak. Jó volna karácsonyig becsomagolni a házat de nem tudjuk hogy fog alakulni. Mára pl. esőt is jósoltak. A szokásos csütörtöki esőzés...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    NAgyon szarul aludtam mert lebetegedtem. Nyilván egy kis nátha nem fog megakadályozni hogy menjek dolgozni .Tegnap készült pár kép a szerkezetépítés után.
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]

    Több kép készült de ennyi bőven elég. Még sikerült lefóliáznunk a hátsó legnagyobb oldalt és leellenlécezni. Ma az alsó két sor lécet felütjük és megyünk tovább hátrafelé. Nagy szelet jósoltak amiben öröm lesz fóliázni, főleg így göthösen.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyon vacakul voltam. Alig haladtunk és el is jöttünk hamarabb a munkából. A hátsó oldalt lefóliáztuk és felütöttük az első két sor lécet rá hogy tovább tudjuk majd építeni az állványt.
    Úgy volt hogy ma reggel 7-re megyek felvenni a 3. oltást de amilyen állapotban vagyok nem lesz semmi belőle. Örülök ha kikecmergek valamennyire hétfőre ebből a kórságból. Azért lehet ma elmegyünk még kicsit kettesben valahová szerelmemmel. A fát is meg kell vennünk Adrival. Ez már hagyomány hogy vele veszem meg a fát.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel bementünk Fehérvárra vásárolni. Katicának táli kabátot vettünk a többi gyereknek pedig némi játékot. Visszafelé szokásos meki de már kezdtem lehervadni. Hazaértünk és le kellett dőlnöm mert vacakul voltam. Oltás elmaradt. Majd bepótolom talán két ünnep között.
    Délután elmentem Adrival fát venni. Egy tizesért kaptunk 2 méter körüli szép kövér normannt.
    Ma reggel mise után megyek apámhoz ellátmányt vinni. Lehet még Csillag bal első féknyergére is rá kell néznem mert tegnap hazafelé megszorult a fék kicsit és melegedett. Meglátjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel becsaltam az én Mónikámat magammal. Amíg én miséztem ő elment apámhoz beszélgetni. Onnan elmentünk cukrászdába enni egy sütit és inni egy kávét. Még nem voltam/vagyok a toppon ezért hazaérve várt az ágyikóm. Még 3 nap és befejezzük kari előtti munkát. Az ünnepre rendeltem magamnak egy új szegtáskát. Már régóta vágytam egy [link] ilyet. Szerelmem pedig meglepte magát egy [kép] cipővel mert fázik a lába állandóan. Így nekünk is lesz valami a fa alatt.
    Ma folytatjuk a fóliázást. Nagy szelet ígérnek amiből remélem semmi nem lesz mert akkor szívni fogunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi jeges szélben fóliázni őrület volt! A 2. legnagyobb oldalt azért becsomagoltuk de szívtunk vele bőven. Ma már kisebb oldalakat fogunk fóliázni és a szél is enyhült, viszont fagy van ami szintén rossz hír. Már csak a mai és a holnapi napot kell kihúzni és karácsony!
    Sikeresen tovább passzoltam a betegségemet az én Mónikámnak. Én már kifelé jövök ő pedig befelé tart. Remélem nála is max. két napig fog tartani.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap lassabban haladtuk mint gondoltam volna. Hiába, ez már az évnek a vége. Az volt tervben hogy karácsony előtt lefóliázzuk az egész tetőt de sajnos nem fogunk körbe érni. Ma még az utcafronton egy oldalt behúzunk de a befejezés már 2 ünnep közöttre marad.
    Csillagot fogadta az "orvos". Azt mondta nem lehet túl nagy a probléma és ránéz ma. Ilyenkor szokott magas javítási költség kerekedni.
    Megjött a szerszámos táskám. Jó nagy így mindenem bele fog férni. Ma nem használom mert ott fog figyelni a fa alatt. Majd jól meglepődök. :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyon nyögve nyelősen ment a munka. Érezhető volt rajtunk már az utolsó munkanap ami karácsony előtt még várt ránk. Szerettem volna körbeérni a fóliázással de nem sikerült. Lehet hogy az időjárás miatt és lehet az is az oka hogy volt pár nap amikor szarul voltam és semmi erőm nem volt. Emberem készített pár képet a vápapallóról hogy mi hogyan készítjük. Kétoldali Bramacos ragszalaggal rögzítjük a fóliát.
    [kép]
    [kép]
    [kép] A vége becsomagolva.
    Tulajdonképpen eddig jutottunk el.
    [kép]
    [kép]
    Tegnap fél kettőig voltunk mert utána meghívott a tulajdonos srác egy marhapörköltre amit főztek. Ettünk és jöttünk haza.
    Ma reggeli órákban elmegyek apámhoz és viszek neki egy kis bort amit tegnap kaptam. Én még a szagát sem bírom ezért ezeket az ajándék borokat és pálinkákat mindig neki adom.
    Remélem Csillag ma elkészül és tudunk vele menni karácsonykor.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt apámnál voltam. Közben jött a hír hogy elkészült Csillag. Féknyereg csere 42e. Kari előtt egy nem várt kiadás de arcizmom se rezzent.
    Ma délelőtt befaragom a fát és délután díszítik a gyerekek. Késő délután jön a Jézuska amit már nagyon várnak a gyerekek! Mi az ő örömüket várjuk nagyon. Attól leszünk igazán boldogok amikor ők igazán, önfeledten örülnek. Pár vacak képet készítek majd róluk.
    Sajnos szerelmem lebetegedett. Remélem délutánra jobban lesz mert szükségünk van rá! Ő a család összetartó ereje. Nélküle széthullanánk.Imádom Őt!
    Szép karácsonyt mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Extra korán ébredtem ma. Ez nagyon nem jó hír az én Mónikámnak mert fel kell kelnie kávét főzni és őrizni engem. :DDD
    Tegnap délután járt nálunk a Jézuska. Gyermekeink nagyon örültek hogy kaptak ezt azt. Én azt látom hogy a büdzsét egyre tágabbra kell nyitni miközben a játékok egyre silányabbak. Gyakorlatilag kidobott pénz az ablakon. Tennék fel egyesével képeket de úgy gondoltam inkább berakom az én Mónikám fácse linkjét ahol meg lehet nézni amit ő úgy gondolt feltesz. Mivel nyilvánosak a képeink ezért megnézhető az összes.
    [link]
    Remélem így működik.
    Mindenki örült és mi ettől boldogok vagyunk. Talán szerelmem is kicsit nyugodtabb lett hogy elmúlt a hajtás. Ma itthon leszünk és holnap rokonlátogatásra megyünk. Apámnál kezdünk és a mamánál folytatjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a nagy semmittevésé volt a főszerep. Volt egy kósza gondolatom hogy esetleg csinálok egy gépkarbantartást de azért karácsonykor ne dolgozzak már.
    Ma misére megyek és apámhoz bemennek addig a gyerekek és szerelmem. Onnan a mamához megyünk látogatóba.
    Szép karácsonyt mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Rohadt egér miatt eltűnt az egész hsz. amit eddig gépeltem. Nem fogom újra írni ezért csak pár képet teszek fel a mamától ahol hóembert építettek a gyerekek.
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    Ma ha minden igaz az állványomat fogom elrendezni. Meglátjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elmentem segíteni az állványomat elpakolni és letakarni . Még azon a részen egy nagy pakolást rendeztünk. Egész délelőtt rendezkedtünk mire lett valami a telephelyből. 11e lépésem meg is lett. Kicsit lemozogtam valamennyit a karácsonyi nagy zabálásokból. Mondjuk délután mekiztünk a családdal. [kép] Az éhenkórászok várják a táplálékot. :DDD
    Ma megyek dolgozni mert haladnunk kell. Sajnos az emberem nem jön és ezért vagy egyedül leszek vagy esetleg a tulaj apukája segít fóliázni. Megpróbálok nem sokáig maradni hogy azért kicsit legyek a családdal is. Adri ma jön haza az apjától. Buszozik mint mostanában sokszor. Van közvetlen pesti járat mórig és azzal jön.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a belső vápás oldalt lefóliáztuk. Segített tulaj apja aki valaha dolgozott ácsok mellett és nem fél a magasban. Sajnos az időjárás nem volt velünk. Szinte végig szitált valami. Hol köd, hol ónos szutyok hol sima eső esett. Csúszott is minden mint az állat. 2-ig voltam majd eljöttem. Mára a garázs feletti konty maradt és mikor végeztünk nekiállunk lécezni. Nyilván az időjárásnak is lesz ehhez pár szava. Egész hétre hullámokban esőt jósolnak.
    Adri hazatért hozzánk. Inkább itthon legyen és akkor ha másban nem segít legalább a gyerekekre vigyáz hogy szerelmem el tudja végezni a dolgát.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap azzal indítottunk amikor odaértünk hogy nekiálltunk jeget vakarni. Mindent 2-3mm jég borított ami igencsak megnehezítette a munkánkat. Befóliáztuk és leellenléceztük a garázs eleji kontyot és a tegnap előtti részt beléceztük. Mára már csak lécezés maradt mert végre körbeértünk a fóliázással. Remélem a garázs elejét és a hátsó nagy oldalt fel tudjuk lövöldözni. Kicsit vissza kell hozni a lemaradásból. Úgy terveztem hogy még a karácsony előtt végzünk a fóliázással és ezen a 3 napon lelécezzük az egészet. Sajnos ebből nem lett semmi.
    Idei utolsó munkanapom. Nem volt túl jó évem munka szempontból...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a változatosság kedvéért sokszor esőben léceztünk belövöldöztük a legnagyobb oldalt és a garázst is. Hétfőig pihi.
    Ma reggel visz szerelmem T.bányára a kórházba a 3. oltásomra. Oda tudtunk csak regisztrálni a mai napon. Ha bármi nyűgöm lenne az oltás után van rá még egy kis időm hogy kipihenjem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    BUÉK mindenkinek!

    Elengedtük magunkat és ma nem keltünk fel korán. Ugyan megébredtem 4-kor de nem volt szívem felébreszteni szerelmemet hogy főzzön kávét. Tegnap reggel elvitt felvenni a 3. oltásomat T.bányára. Azonnal be tudtam menni mindenféle várakozás nélkül. Gyakorlatilag észre sem vettem hogy beadták. Előtte megkérdezték milyet szeretnék a kínaira. (nyilván Pfizert) és már nyomták is belém. Más választ el sem fogadtak volna szerintem. Mára egy picit fáj az izmom a szúrás helyén de egyelőre semmi negatív hatást nem érzek.
    Délután már semmi nem történt velünk. Gyerekekkel lementünk a jó időbe kicsit a játszótérre. Mindenki nagyon élvezte a simogató napsütést.
    Írnom kellene valami összefoglalót a tavalyi évről.
    Munka: Nagyon alám vágott és biztosan állítom hogy mindenkit nagyon meglepett az építőanyagok horrorisztikus áremelkedése rögtön februárban. Volt olyan kalkulációm kiadva amit még 93e/köb áron lett számolva és pillanatok alatt 140e majd 260-280e lett a faanyag ára. Gyakorlatilag a szegmens amiben én mozgok nem tudta lereagálni. Az a tető amit most készítek emiatt csúszott majd fél évet. Csak maga a tető felborította a teljes költségvetést. Mivel hitelből épül a ház nincs mit tenni. Majd valahogy családi segítséggel befejezik. Egyedül az én munkadíjam nem változott. A tavalyelőtti megegyezettek alapján készítem. A fa árát az USA és Kína verte fel mert felvásárolják a szlovák anyagot. Próbált az építőipar menekülőutakat keresni de az Ukrán fa az nagyon rossz minőségű. Már a Szlovákoktól is inkább az alját kapjuk, de még mindig jobb mint ami keletről érkezik.
    A másik nagy negatív visszatérő a szektorban a körbetartozás. Most is van egy tetemes kintlévőségem. Tanulok belőle és vannak cégek akinek nem fogok dolgozni többet vagy csak minimálisan ha nem lesz máshol munka. Még nem tudni mit hoz az idei év mert azonnali áremelkedéssel nyitnak a tüzépek. 20-30% lesz ami újfent nem tesz jót az építkezéseknek. Kevés beruházást leszámítva mindenki hitelből épít és már lassan nincs kit eladósítani mert egy kisebb ház is 50M.-ból jön csak ki amit halandó ember nem tud visszafizetni. Szépen el fog sorvadni újra az átlagember építkezési kedve. Majd alakul...
    Mindent összevetve szar évem volt, de előrébb araszoltunk egy hajszálat.
    Mónikám: A szerelem töretlen de az én Mónikámon hullámokban előjött a depresszió. Az hogy ez valami Covid utóhatás amit felerősített mondjuk a nekem ki nem fizetett munkák azt nehéz megítélni. Karácsonyra kicsit összeszedte magát és tudtunk együtt örülni a gyerekek boldogságának. Most egy nyugalmi állapotban van. Fontos feladatom hogy támogassam őt és elváljak azoktól a vállalkozóktól akik nem nagyon akarnak nekem fizetni. A gyerekek halálra idegesítik de nem keményít be. Én nem szólok bele a gyermeknevelésbe. Ő sem szól bele hogy készítem a tetőket. :DDD ;] Igazából nem is értem honnan fakad és mi táplálja az iránta érzett nagy szerelmemet. Csak úgy tudok ránézni hogy azonnal ellágyulok. Pedig azt olvastam valahol hogy 2 év után elmúlik a szerelem. Rendszerhiba vagyok... :F [kép]
    Adri: Igazi nagylány már. Ugyanaz számomra mint a többi gyermekem. Neki momentán 2 apukája van. Persze folyamatosan telefonozik és van neki egy nagy szerelme is. Culának hívom amit nagyon nem szeret. Felállítottam egy rendszert amiben emeletekre bontom a testiséget. fsz. és első emelet a messengeren szivecske és ártatlan beszélgetés. 2. emelet a smárolás és a tapizás. 3. emeleten a ruha alá téved a cula keze és ott mindenbe is "beleakad" (ezt nem tudtam szebben körülírni) 4. emelet amikor minden is megtörténik. Én csak annyit kérdezek hányadik emeleten járunk. Egyelőre a 2. emelet. Remélem egy darabig elidőznek ott. [kép]
    Amióta Cula van nem segít itthon az anyukájának és összecsapja azokat a tortákat amiket megrendelésre süt. Amúgy egész jó tanuló és szeret isibe járni. Látszik rajta hogy ebből szeretne majd megélni. Cula az osztálytársa...
    Katica: Imád isibe járni és barátkozni mindenkivel. Egy igazi arany szívű kislány aki gyönyörű is. Van hogy dacol Sárival és undokoskodik de ezt a kisebb tesója váltja ki belőle. Mindig elámulok mennyire szereti Boldit. Utánunk ő az aki második anyukája. Ha nem változik Ő lesz olyan mint az anyukája. [kép]
    Sári. Ő a fiú a gyerekek között. Mint egy kis tank. Elvan az ő világában és nehéz bejutni hozzá. Puszilgatás és ölelgetés: felejtsd el! Tudomásul veszi hogy itt kell élnie és mi vagyunk a szülei. Az oltási szabályok miatt elhagyja őt a tanító nénije és csak megrántotta a vállát. Katica akit szintén elhagyja a tanítója bömbizett egy óriásit. Persze ha nem úgy történik valami még azért odanyúl a hisztihez. Olyan gigahisztikkel tudja bearanyozni szerelmem életét hogy csak na. Reméljük ez változni fog. [kép]
    Boldizsárunk: Ő a család szeme fénye, a kis kukiborsója. Óvjuk még a széltől is mert minden nagyobb lebetegedésnél romlanak az értékei. Ezért a kardiológus javaslatéra nem jár oviba. Teljesen legális a dolog. Műtétre várunk de a Covid miatt csak a súlyos életmentő műtétek mennek. Egyelőre nem vagyunk ebben az állapotban. (szerencsére) . Boldog békeidőben már letudtuk volna a műtétet de már húzzák régóta. Igazi rosszaság kezd lenni de természetesen neki mindent lehet. [kép] Tulajdonképpen minden gyereknek mindent lehet ami nagyon nem jó nevelési szisztéma. Én vagyok a legkevésbé szigorú velük. Nekem más a küldetésem a családban és az életben.
    Összességében egy olyan családnak érzem magunkat ahol nincs közöttünk veszekedés és a szeretettel próbálunk mindent megoldani. Lehet azért nem jutunk előrébb.
    Idei terveim : autót kell vennem mert Röszi kiesik alólam. Ezt már januárban meg szeretném ejteni. Most dízelt szeretnék venni. Kinéztem egy 1-es kombi octáviát még a régi 1,9L-es tdi motorral vagy egy V. passatot ugyanezzel a motorral szerelve. Mindenképpen régifajta adagolós gépet szeretnék minimális elektronikával.
    Műtétet nem tudjuk és nem is akarjuk elkerülni. Anyagilag fel vagyunk rá készülve, idegileg pedig nem lehet rá felkészülni.
    Reméljük munka lesz és akkor tovább tudunk evickélni jövőre is.
    Szép évet mindenkinek.

    szerk: a képek tegnap készültek, kivéve Adrié aki Culával volt.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap Semmi nem történt velünk amit érdemes lenne lejegyezni. Mivel szilveszterkor szokásos időben lefeküdtünk ezért nem is voltunk fáradtak napközben. Adri ismét barátnőjénél lépett át az újévbe. Ő kivolt fáradva.
    Ma reggel misére eljön velem szerelmem is. Ő nem ül be hanem elmegy vásárolni és megvár apámnál. Délutánra meglepetést szervezett a lányoknak . (Adri kivételével) Elviszi őket életük első mozizására. Valami piros kutyás filmet fognak megnézni. Majd csak ott szembesülnek vele a lányok hogy hová vitte őket szerelmem. Mi addig Boldival elleszünk itthon.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel misére velem jött szerelmem. Vagyis én beültem ő pedig elment addig vásárolni és apámhoz. Délelőtt gyorsan megfőzött addig én faanyagot számoltam a leendő munkához hogy mire odaérünk be tudjanak szerezni mindent. Kora délután elment a meglepetés mozira Katival és Sárival. Nagyon örültek a lányok. [kép]
    Ma végre újra munka! Már lassan gurulok a karácsonyi és szilveszteri sok kaja+semmittevéstől. Folytatjuk a lécezést a hátoldalon. Ha szerencsénk van akkor azon az oldalon kívül be tudjuk lövöldözni az oldalsó nagyoldalt is. Meglátjuk mennyire lesz éveleji a munkakedve a kollégának.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtunk a lécezéssel. Ha minden jól megy akár ma be is fejezhetjük az egészet de nem akarom elkiabálni. Nem volna rossz mert holnapra esőt jósolnak ami nagyon nem jönne jól ha nem vagyunk kész.
    Elég vacakul aludtam az éjszaka. Nehezen is aludtam el és többször fent voltam. Lehet a melegfront miatt?
    Lányoknak megkezdődött a suli. Már nagyon vártak rá mindketten. Szerencsénkre Sári tanítójának a vérében magas volt az ellenanyagszint ezért ápr.30-ig külön engedéllyel taníthat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre sikerült befejezni a lécezést. Nagyjából 3 nap alatt szórtuk fel a lécet ami elfogadható eredmény 2 embertől. Mondjuk lassan ismét egyedül maradok mert a munkásom bejelentette keressek magam mellé mást mert ezt ő nem akarja csinálni tovább. Hurrá! Ebben az emberínséges időkben elég nehéz lesz erre a munkára szerezni bárkit is. Csilliókat nem tudok fizetni ami pedig még jobban csökkenti az esélyeimet. Majd egyedül nyomom tovább és lesz ami lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt átnéztük a síkot és ahol kellett kiegyengettük. Még délelőtt nekiálltunk a csatornázásnak is de nem sokat haladtunk előre mert nekiállt esni az eső. Ebéd után trepniket gyártottunk az elbizniszelt deszkaanyagból. Már készültem rá csavarral de sajnos elfogyott ami volt ezért csak 7db.-ot tudtunk legyártani. Ma remélem már nem fog esni és tudjuk folytatni a ragalja kiképzést. Jó volna a héten körbeérni a bádogozással de ha nem most akkor jövő hét elején fejezzük be.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap ismét vacakul haladtunk. A csatornatartó vasról hajlítás közben lepergett a festék és ezért az egészet ki kell cseréltetni. Hogy ne álljunk elment kenyába venni másik 90db.-ot és a rosszat majd hétfőn vissza viszi és visszakéri a pénzt érte. Úgy terveztem hogy ma körbeérünk a csatornával de ez esélytelenné vált emiatt. Talán kedden végzünk vele. Keresgélek embert de senki nem akar jönni az építőiparba. Az a kevés hadra fogható ember a gyárakban dolgozik és esze ágában sincs ott hagyni a jó meleg helyet. Ez van. Egyelőre megvan az emberem de ki tudja meddig.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre haladtunk rendesen a napsütéses időben. Vagyis haladtunk egészen fél 2-ig mert az emberemnek haza kellett érnie mert ment tetováltatni. Ez van. Eljutottunk egészen a hátsó részig a csatornával. Készítettem pár "remek" fotót.
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    Ma kirakodom a kocsiból azokat a cuccokat és csavarokat amik már nem kellenek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt volt egy kis gépkarbantartás. Lementem és a 2 síktáras szegezőt és a rádiót megpucolgattam. Van egy remek műanyagtisztító/ápoló szer amivel tisztogatni szoktam. Apránként majd lecsutakolom a gépeket mert 2 ünnep között elmaradt ez.
    [kép] Hitachi gázos
    [kép] Milwaukee akkus. Nyeremény. :D
    Megkért az én Mónikám hogy ellenőrizzem Masniban az olajszintet mert kicsit kalapált a motor. Minimumon van ezért tölteni kell bele. Megnéztem Csillagban is és ott max.on volt. De sajnos a parkolónál lévő fák telerakták a szélvédő alatti részt ezért azt szét kellett szednem és kitakarítani. Ilyen volt:
    [kép]
    [kép]
    Ilyen lett.
    [kép] [kép]
    [kép] Ha már ott voltam lepucoltam mindent a műanyagápolóval. Rend a lelke mindennek.
    Ma apámhoz megyek mise után és beszélgetünk egy jót. Adri jön haza és megy is valamikor a barátnőjéhez. Szétmentek a szülei és most szüksége van a BFF.-re. Ez minden család életében nehéz ha bekövetkezik.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyon hideg volt a templomban. Az jutott eszembe a hidegben hogy Csillagból be kellett volna vinnem a hőmérőt amivel a klímás levegő hőfokot mértem hogy megmérjem mennyi az annyi. Max. 1-2 fok lehetett a misén. Apámnál beszélgettünk egy órácskát és jöttem is haza. Napközben már nem volt semmi. Adri hazatért és barátnőzött egyet a hidegben.
    Ma folytatjuk a bádogozást a hidegben. Nálunk esett némi hó de nem vészes. Remélem arrafelé nem volt semmilyen csapadék.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap majdnem be tudtuk fejezni a bádogozást de sajnos elfogyott az anyagunk. Mára maradt még egy-két órás művelet és állhatunk neki a cserepezésnek. Mivel csúszós lesz a tető ezért egyszerre kell vágnunk és kúpoznunk és majd csak ha körbeértünk utána mehet telibe a mező. Elleszünk vele egy darabig de sebaj. A következő munkánál akadozik az ügyintézés. Az önkormányzatnál visszadobták nekik a terveket hiánypótlásra és ezért bizonytalan a kezdési időpont. addig vannak apróbb munkák amiket meg tudunk csinálni de azzal nem húzzuk ki sokáig.
    Szép napot mindnekinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap körbeértünk a csatornával és nekiálltunk a cserepezésnek. A garázs feletti kontyot befedtük és körbevágtuk. Ma választunk egy másik felületet és folytatjuk a cserepezést.
    Úgy néz ki jövő héttől másik ember kezd nálam. A mostanit visszaengedem az apjához mert nálam nem tetszett neki. Alapjába véve ez a szakma nem tetszik neki bár ezt tanulta és az apjától azért jött el mert állandóan csesztette hogy dolgozzon. Egyszerűen nem értem a mai fiatalokat. Az a legfontosabb számukra hogy a telefon fel legyen töltve és valahogy elteljen a munkaidő de a vállalkozó érdekeire nagyjából szarnak. Ez van. Már csak ezt a hetet kell kihúznia. Vagyis holnap nem megyünk szóval 2 napja maradt a maival együtt.
    Közben a munkáim körül is megy a keverés. Egyik pillanatban halasztani akarnak a következőben pedig már mégis csináljuk most. Elképesztő
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel mondtam az emberemnek hogy már csak 2 napot kell kibírnia velem és ezen a két napon legalább ne morogjon. Nagyjából 1-ig sikerült ezt tartania. Nyilván már jó ideje úgy haladunk mintha behúzott kézifékkel közlekednénk de ez van. Sajnos erre rátesz egy nagy lapáttal az is hogy tegnap átkozottul hideg volt. Egész nap fagy pont alatt nyomtuk és fikarcnyit se enyhült az idő. Egyedül a napsütés segített kicsit de cseppet sem izzadtunk.
    Még délután volt egy kis meglepi! Aki tartozik egy rakás pénzel kifizette 2 hónap után egy 1/5-ét a tartozásának. ÉRTED?! Az 1/5 részét! Mindezt egy széles mosollyal az arcán adta át. Ilyenkor azért el kell számolnom 2x10-ig magamban... Ha kifizetné legalább a felét akkor nyugodt szívvel meg tudnám venni azt az Octaviát amit kinéztem magamnak Röszi utódjaként.
    Ma nem megyünk dolgozni mert Pestre megyünk szerelmemmel és Boldival a gyámügyre ahol az örökléssel kapcsolatos dolgokkal kell ügyet intéznünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap mozgalmas napunk volt. Reggelre lebetegedett Boldi és Sárinak elment a hangja. Mindkettő kapott Cataflam cseppet hogy kihúzza az utat. Az úton semmi érdemleges nem történt, talán csak annyi hogy elfelejtettem 6.-ba kapcsolni a pályán és néztem hogy 130-nál miért olyan hangos a motor. User error. :DDD Percekig mentünk így mire észre vettem. Odaérve nem észleltük hogy fizetős a parkolás (bár megkérdeztem szerelmemet) és mire kiértünk megbüntettek minket. :(
    Igazából az örökséggel csak annyi a tennivalónk hogy vigyázunk a pénzre és ha 18. életévét betölti a 3 gyerek akkor át kell adnunk valamilyen formában nekik a részüket. Hogy ez kp. vagy értékpapír vagy épp egy lakás/ház tulajdonjoga, az majdnem mindegy. Ingóságra nem költhető. Legkorábban 8 év múlva Katicának kell majd oda adnunk a részét tehát elvileg akár majd el is mehetnénk a lovira megpörgetni a pénzt mert 8 évig a kutya nem fogja nézni mit csinálunk a zsével. Akkor is csak a harmadát kellene előteremteni Katinak. Nyilván nem fogjuk elverni mert lakást vagy házat szeretnénk belőle majd amit hármuk nevére iratunk.
    Hazafelé a kivezetőnél megálltunk a mekiben. Pont mikor kiszálltunk csörgött szerelmem telefonja és a GOKI volt az. Jövő hét pénteken nagy kontroll, vasárnap este befekvés és hétfőn MŰTÉT! Persze az én kacsám azonnal elpityeredett. Megértem őt. Én sem vagyok fából de nekem az jutott eszembe hogy végre! Erre vártunk mert már nagyon fáradékony volt a kis kukacosunk. Látszik hogy vékony már a cső és nem képes ellátni a feladatát. Azért ez mindenkinek hideg zuhany volt. Felborult minden. Már a hétvégén autót kell vennem mert mire befekszik Boldi kell még egy tartalék kocsi ha bármi történne Csillaggal akkor azonnal legyen helyette másik megbízható járgány. Sajnos amit kinéztem elvitték és annyira szűk rétegben keresek hogy nem sok választási lehetőségem van. Mindenképpen adagolós tdi.-t akarok venni vagy max. olyan pdtdi.-t mint Csillag. Vonóhorog és 500L csomagtartó kell . Ez gyakorlatilag pár db. verdára le is korlátozza a lehetőségeimet. Szombaton megyünk egyet megnézni. Ezt anyóslátogatással egybe kötjük mert az ő falujában árulják.
    Hazafelé úton még elcsaptunk egy madarat százzal a szélvédővel amivel pontot tettünk az ügy végére.
    Ma utolsó napja van a volt emberemnek. Még kicsit cserepezünk és vágjuk. de nem hinném hogy nagyot lépünk előre. Ezt már elengedtem. Most minden idegszálammal nekem is arra kell koncentrálnom hogy ami rám tartozik azt a műtét előtt letudjam zárni. Be kell fejezni a tetőt és ha bármiben segítenem kell édesnek akkor segítem őt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnapi napunk eseménytelen volt. Nincs is jobb mint amikor a hideg szél elfújja az embered nyafogását hogy hideg van. ;] Utolsó napja volt ezért bírnia kellett épp úgy mint nekem. Valahogy nem bírják a mai fiatalok a munkát. Nem lehet mindenki influenszer vagy youtuber. Valakinek kétkezi munkát is kell végeznie és felépítenie azokat a házakat ezeknek az embereknek ahol majd halálra kereshetik magukat a semmivel.
    Ma megyünk anyósomhoz és ott megnézünk egy autót. Remélem nincs túl lepukkant állapotban és nem kell tovább keresgélnünk másik autót.
    Szép napot mindnekinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt felkerekedtünk autót vásárolni. Anyós felé menet felhívtam a 2. célpontot egy V.-ös kombi passatot ugyanazzal a motorral szerelve mint Csillag, de pont épp megnézni voltak akik végül el is vitték. Marad ez az egy Octavia mert a sors így akarta. Nem tökéletes kívülről de futómű/fék/motor/váltó rendben van. Ez nem azt jelenti hogy a fékeket azonnal ne kellene komplett felújíttatni mert gondolom van ami közel jár a kopáshatárhoz de üzemel. Kívülről van pár szépséghiba de ebben a korban már elnézőnek kell lenni. Elvittük egy körre és meghajtottuk. Szépen megy és van benne erő. Nyilván nem egy mozdony de azért a TDI teszi a dolgát. Megvettük mert nincs mire várni, annak ellenére hogy a piac miatt az ára szerintem 40%-al magasabb mint amit ér az autó. Nagy a csomagtartó és van végre klíma. Van benne gyári állófűtés ami programozható és távvezérelhető de az nem működik. Mindenképpen megcsináltatom mert ilyen autónk még nem volt. Csillagban is van kiegészítő fűtés ami halál jó dolog és elvileg az is átalakítható állófűtéssé is de nem foglalkoztunk vele. Teljesen meglepődtem hogy a Skoda mennyivel gyengébb minőségű anyagokkal dolgozik beltérben mint pl. a ford és a seat. Opel szinten van kb. amin meglepődtem. Nyilván most hasonló kategóriáról beszélek. munkásautónak nem kell flancolni csak megjegyeztem. Majd ha eszembe jut ma lefotózom. A rendszáma alapján Mónikám azonnal elnevezte Szeminek, szóval ezek után ez lesz a neve. A tegnapi nap átlagfogyasztása azzal együtt hogy kitiportam a próbaúton a belét mikor hazaértünk 4,7L lett a nagyjából 90km.-es úton amit megtettünk. Ezért vettem dízelt. Csillagnak 5,5L lett igaz ott megy a kiegészítő fűtés is.
    Ma reggeli mise után viszem apámnak az ellátmányt és sietek haza. Szemivel megyek. :D Kipróbálom hidegen hogy indul.
    Hazaérve még délelőtt lemegyek és tüzetesebben átnézem az új paripámat és ebéd után bemegyek szerelmemmel vásárolgatni. Megkezdődik a műtéti felkészülés. Ruhákat kell venni be a kórházba és amik kellhetnek.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel gond nélküli indításom volt a -7 fokban. Érdekes hogy sokkal hamarabb bemelegedett a motor mint Csillagban a kiegészítő fűtéssel együtt . [kép]
    Maga a fogyasztása is hamarabb lett alacsony mint a PDTDI.-ben. 15-ről indultam és már 8 km. után csak 5,8L volt és mire beértem Fehérvárra már csak 4,3L [kép]
    Épp számolgattuk Röszi fogyasztását és sajnos ő olyan 8-10 liter körül eszegetett, főleg mióta hatósági áras a benya és a minősége elég gyenge. :( Mondjuk ezen a héten még vele megyek mert átíratjuk Szemit és ahhoz kell hogy ott legyen. Még szervizbe is elvisszük hogy átnézzék a futóművet és fékeket. Diagot is kérdezzék le. stb.
    [kép] Ő Szemi.
    Tegnap lehalt Masni akksija úgyhogy a héten szerelmem és Boldizsárom fog majd vele boltba járni.
    Délután bementünk kettesben szerelmemmel pár ruhát venni nekik a kórházba. Megkezdődött a felkészülés lélekben is. Én bevallom egyre lejjebb csúszok. Még nem vészes de azért éjszaka már rámtör hogy emiatt felriadok.
    Ma új emberrel kezdek akit már régebb óta ismerek de katona volt csak oltásellenes és ezért menet volt neki. Folytatjuk a cserépvágást ebben a forró szélben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kezdett az új ember nálam. Mivel ő is ács és szeret dolgozni mint én ezért végre igazi segítségem volt. Régről ismerem és volt hogy egy két napot dolgoztunk együtt egy helyen de elment inkább katonának. Remélem sokáig marad nálam mert elegem van a lusta emberekből.
    Nem volt túl barátságos idő nekünk a tegnapi. Rettenetes hideg szél fújt és úgy látom ma is ez lesz amit megkapunk. Mivel hamar befejeztük amit aznapra gondoltam. 2 előtt el is jöttünk haza.
    Ma viszi reggel Szemit eredetvizsgára szerelmem. Ha időben hazaérnék akkor talán még ma át is tudnám íratni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap is a viharos fagypont körüli szél roncsolta a munkamorált. Délben el is jöttünk mert inkább átírattam Szemit a hivatalban mint szenvedjünk még és esetleg megfázzunk. Délután leadtuk a szerelőnek és át is nézte. Hátsó fékek cserések amit megvételkor láttam is. Szinte vason ment a betét és a tárcsának is olyan válla volt mint Toldinak. Valamit még elöl a futóműben is cserélnek de amúgy rendben van. Ránéz az állófűtésre is hogy mi a bibi vele és elvileg vagy ma vagy holnap kész is lesz.
    Ma folytatjuk a cserepezést. Még az első vápát kell bevágni és a felső 2 kis élt. Ha marad idő rá akkor még a kúpozáshoz szükséges két sort is felrakjuk és holnap/holnapután már kúpoznuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük az összes vágást és a felső két sor berakását. Megnéztem délelőtt egy tetőfelújítást amiből lehet lesz valami. Elég nagy szóval egy darabig elleszünk rajta ha összejön.
    A mai és a holnapi nap a kúpozásra van szánva. Elvileg egy erős nap is elég lenne rá de inkább lassan de biztosan haladjunk.
    Tegnap felhívott szerelmem hogy a szerelő nem tudja leszedni a kereket mert kerékőr van rajta és sehol nem találják a kulcsot hozzá. Felhívtam akitől vettük Szemit és azt mondta hogy ott kell lennie valahol. Nem találták szóval valami barbár módszerhez kellett folyamodniuk. Remélem leszedték mind a 4 kerékről a biztonsági csavart mert nem szeretnék úgy járni hogy defektet kapok és nem tudom levenni a kereket.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap raktuk a kúpcserepet de a fagy miatt hőlégfúvóval le kellett olvasztani az élnél hogy a kúpelem ráragadjon a cserépre. Ez nagyon sok időt felemésztett. A hátsó két hosszú élen kívül még egy rövidebbet tudtunk megcsinálni és le is telt a nap. Úgy terveztem hogy ma végzünk vele de az ablakon kinézve nem ez a kép jelenik meg a fejemben.
    Tegnap visszakaptuk Szemit. 178e lett a javítás. Hátsó fékek kompletten, talán egyik oldalon féknyereggel. futóműben kellett pár kopott alkatrészt cserélni, Kézifék bowden csere és megcsinálták az állófűtést. Tápszivattyú pótlása 50e. Használtan ennyi mert az új 118e. Elvileg most működik minden. Holnap reggel beülök és kipróbálom mennyi idő alatt olvasztja le az autót a kályha és beprogramozom vasárnap reggelre hogy mire indulok misére ne kelljen vakarni. Van hozzá egy 300m-ig hatásos távirányító is ha elfelejteném beprogramozni el tudom indítani fentről. :D És persze ne feledkezzünk meg a 4 kerékőrről amit szintén nem ingyen szedtek le és pótolták sima csavarra...
    Ma megkezdődik a műtéti ceremónia Boldinál. Mennek Pestre a GOKI.-ba szerelmemék ahol elővizsgálják a kis kukacost. Igazából a legnagyobb félelmünk az hogy az én Mónikám pozitív covid tesztet produkál a 3 oltás ellenére. Sajnos nem tudjuk hogy akkor mi lesz. Ha egyedül kellene harcba szállnia a kis kukiborsónknak abba beleőrülnénk. Az anyatigrisnek ott a helye mellette akiből erőt meríthet és aki megvigasztalja. Reménykedünk hogy a sors nem súlyt bennünket ennyire le.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy igen rövid napunk volt mert egyszerűen a jeges szél teljesen leamortizált minket. Felkúpoztunk egy sort és kiraktuk a hiányzó cserepeket a kontyba és eljöttünk. [kép]
    [kép]
    Nagyjából így állunk. Sajnos most egy kis időhúzás is benne van a pakliban mert a tulaj srácnak nem jött meg még a banki utalás a készültségre ezért nem tudja megvenni a plafon vázszerkezetének az anyagot. Siethetne mert február közepén neki kellene állnunk egy tetőfelújításnak.
    Hazaérve kipróbáltam Szemin az állófűtést. Most vagy valami nem kerek még vele vagy túl nagy volt az elvárásom vele szemben, de szerintem a fél óra alatt ami a gyári beállítása a kályhának nem fűt fel rendesen. Sőt! Lehet ennek csak az lenne a dolga hogy ne full hideg olajjal induljon a dízel? :F
    Igazából ezek teljesen lényegtelen dolgok voltak. A lényeges az volt hogy Boldit megvizsgálták a GOKI.-ban. Soha nem mértek még ilyen magas nyomásértéket mint most. Vért vettek és röntgeneztek is hogy a mellkasán hol vágják majd át a csontot. UH. is volt és az altatóorvossal is beszélt szerelmem. Egyelőre a hétfői műtét még nem 100%. Lehet kedd lesz belőle. Majd a sors eldönti mi legyen velünk. Szerencsére mindkettejüknek negatív lett a covid tesztje. Itthon karanténba is helyeztük őket. Ma én megyek vásárolni Adrival és holnap is. Apámhoz is csak beadom a vásárolt cuccot, szigorúan maszkban. Megpróbáljuk kihúzni fertőzés nélkül ezt a kórházi időszakot. Nyilván nem lesz egyszerű mert csúcson van a fertőzések száma.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Kifelejtettem hogy a drága kis kukacosunk ma 6 éves lett. Arany pici szíve! :D

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elmentünk Adrival vásárolni de egy kabaré volt. Ott kezdődött hogy nem volt nálunk apró a kosárhoz ezért hazamentünk hogy vegyünk ki Rösziből. Szemivel voltunk amit előfűtöttünk. Ez egy isten áldása. Nagyjából 40 perc kell neki ahogy kitapasztaltuk. :D
    A boltban is csak rohangáltunk ide oda mert nem úgy volt felírva ahogyan haladtunk. MA ha hazaérek a misejáratból akkor ugyanez lesz. Szerelmem nem mehet ki az utcára nehogy most kapja el ezt az átkozott omikront.
    Délután szülinapoztunk. [kép]
    [kép]
    [kép] Mindahányan.
    Ma szokásos vasárnapi menetrend. Reggeli mise után apámhoz épp csak bedobom az ellátmányt szigorúan maszkban és rohanok tovább. Elvileg át tudok venni egy gyári tetőcsomagtartót Szemire fehérváron hogy tudjam szállítani a cuccaimat. Itthon már csak azért megyek le majd valamikor hogy átpakoljak mindent Rösziből és a következő munkanapon már vele megyek.
    Kórházról semmi hír. Nem tudjuk mikor szólnak hogy menni kell. Nyilván ha holnap lesz a műtét akkor ma délután befekvés.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák