Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap 2-ig áztunk majd feladtuk és hazajöttünk. Ez a szakma már csak ilyen. A talpszelement persze nem sikerült lerakni. Majd hétfőn befejezzük és nekilátunk a szintezésnek.
    Ma reggel mise után sietek haza mert utána Masnival indulnak Pestre Adriért szerelmemék a gyerekekkel. Papáznak egyet én meg itthon próbálom majd magamat hasznossá tenni. Kaptam egy ajándék pc.-t amit anno még én állítottam össze kollégámnak. Semmi komoly: e8300 2Gb 800mhz ram és egy integrált vga.-s lap valami szutyok vga.-val. 250 gigás vinyával. A rendszert lepusztították teljesen. Teszek fel rá egy újat és ideiglenesen azt a gépet fogom használni. Miközben telepít majd rakodok és mosogatok. is talán felporszívózok. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a vasárnap is. Tegnap mise után egyből hazajöttem és nem mentem be apámhoz. Édesemék elmentek Adriért Pestre és én addig itthon pakoltam és takarítottam. Az "új" szerzemény gépre raktam egy win7-et és azzal vacakoltam. Szépen el is telt a vasárnap. Édesemék hazafelé beugrottak papázni egyet. A gyerekek nagyon jól érezték magukat a papánál.
    Ma folytatjuk a talpszelemen lerakását és utána szintezni fogunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    A legfontosabbat elfelejtettem lejegyezni! Ma mennek Boldival először hidromasszázsra édesemék a tópartra. 9-re mennek és 10-től torna Kriszta nénivel. Kíváncsian várom milyen reakciója lesz Boldinak a vizes masszírozásra. :)

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap átfagytam mint az állat! Egész nap mínuszok voltak és úgy elég kellemetlen volt dolgozni. Azért valahogy csak kibírtuk. Körbeértünk a szelemenekkel és nekiálltunk a szintezésnek. Laza 3,5cm van a legmagasabb helyen. Remélem ma délelőtt sikerül befejeznünk a szintezést és rá tudunk állni a derékszelemenre.
    Mi kis kukacosunk tegnap (mint kiderült) nem hidromasszázson volt hanem hidroterápián. Az eredmény: végig ordította az egész foglalkozást és édesem nyakában lógott mint egy kis majom az életéért küzdve. Egy nagyobb medencében vannak 37 fokos kellemes vízben a terapeutával. 12 alkalom és ha úgy látják hogy használ neki akkor újra beáll a sorba és ha sorra kerül újabb 12 alkalom lesz. Utána torna Kriszta nénivel ahol már nem volt gond.
    Kati az oviban belázasodott. Papáék elfelejtették közölni hogy betegek voltak és valszeg onnan szedett össze valamit. Éjjel nem volt gond. Ma szerintem orvos lesz a dologból.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap már talán kicsit jobban hozzászoktunk a hideghez mert nem fáztam. Talán túl is voltam öltözve mert szinte melegem volt. Végre kiszinteztük a talpszelement. A legmélyebb ponton 38mm.-t kellett alá tennünk. Lefotóztam a tanulónkat akinek a feladata a vevőegységet tartani a kármipontokon. Pákító :DDD Egy közelebbi kép. Kollégám fia de velem dolgozik mert az apja felkoncolná bizonyos esetekben. Én csak nevetek rajta és megpróbálom megtanítani arra amit tudok. Egyelőre az alapoknál tartunk és arra ösztönzöm lássa meg az összefüggéseket mit miért csinálunk. Pl. most a szintezést. Kemény 8 tanuló van az évfolyamában és bátran állíthatom hogy a hallottak alapján mi űzzük a legmagasabb szinten ezt a szakmát ahol tanulót foglalkoztatnak. Többieknél inkább a profitorientáció játszik. Én leszarom! Tőlünk azt tanulja meg hogy lehet a legjobb minőségben dolgozni ne azt hogy "jó lesz az úgy" vagy "adj neki egy nagyobb szeget és jól van".
    Tegnap Sári hányt az oviban. (köszi papa) Ma már ő sem megy ezért este szerelmem már tiszta ideg volt. Idegileg ki fogják csontozni az én Mónikámat! Amúgy nincs semmi bajuk de nem viheti közösségbe hány. Katinak valami hasnyálmirigyes vírusa van. Gondolom Sárinak is ugyanez.
    Ma zsinórpad készítés és derékszelemen állítás. Esetleg fafödém készítése.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sem haladtunk valami fényesen délelőtt mert a székszelemen helyén a teherelosztóknál fel kellett csákányolni a jeget mert arra nem lehet tetőt állítani. Nagy nehezen körbe értünk a székállással és ma már szabjuk a szarufákat. Most valahogy minden olyan nehezen megy. Délután el is áztunk mert ráeredt az eső ami elmosott minden jeget és havat, szóval a délelőtti munkánk teljesen hiábavaló volt. Na de addig mit csináltunk volna?
    Szerelmemék 2 éves státuszon voltak a védőben. Már 80cm magas a mi Boldink. Sajnos a kötelező kérdésekre hogy pl. tud e páros lábbal ugrálni mind nem volt a válasz. Nem is értem egy olyan gyereket hogy lehet az egészségesekhez mérni mint ő? Miért nem az előző státuszhoz képest mit fejlődött. 1 évesen még a 3. műtétből lábadoztunk és szinte nem tudott hasra fordulni sem, most meg elmegy 4 métert. Érthetetlen miért nem gépel egy ilyet be hogy önmagához képest mekkorát fejlődött.
    Persze kiidegelik édesemet a lányok. Kutya bajuk és Sárival nem lehet bírni. Tegnapi bevásárlás eredménye 2 extra dolog amit amúgy szerelmem nem vett volna meg. Egy lábtörlő és egy plüss orrszarvú. -2500ft. a büdzséből. Még 3 ilyen nap lesz és vasárnap már itthon leszek amikor majd egyedül tud menni az én Mónikám vásárolni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit szomorú vagyok hogy édesemet mennyire leharcolja idegileg Sári. Tegnap egy másfél(!) órás önkívületi gigahisztit vert le azért mert Ő akart elsőnek felkelni és hívja vissza Adrit az iskolából hogy Ő legyen az első. Utána még a Lidl.-ben lecsúszott egy hiszti és nagyjából ennyi. Délben amikor felhívom megbeszélni mi volt velük itthon délelőtt csak annyit mondott:- extra pákkk a helyzet itthon. ;] :DDD :( Még a mai napot kell kihúznia úgy hogy orvoshoz fognak menni és holnap már nincs isi. Mondjuk nem tudom mekkora segítség lesz az hogy Adri itthon van.
    Mi haladgatunk a szerkezetállítással. Egész pár szarufák és két leghosszabb élt is felépítettük. Ma folyt köv. remélem jobb idő lesz mint amilyennek most kinéz mert per.pill. most esik. Pákító mint afféle gyerek mindenfélét fotóz meló közben. Rajzolgat és lefotózza stb. Fakötésre
    Gépek.
    Mindenre azt mondja: Hát ez Pákkk!
    Mindig hülyéskedek vele mert nem akarok belefeszülni a melóba. Játékosan tanulja meg a szakmát és ne görcsöljön rá a pénzre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vagyunk sok hónaposak az én szerelmemmel. Nem túl nyugodt az én drágám mert Sári amortizálja az idegeit rendesen. Tegnap csak egy 50 perces hisztit vert le egy részét az utcán és a lépcsőházban. Talán azért sikerült ennyire "rövidre" mert névnapja volt.Ma már itthon lesz Adri egy kis segítségnek.
    Tegnap egy órácskát esett ránk az eső de azután megállt és még haladni is tudtunk. Már csak 3 él és 2 vápa van azelőtt hogy neki tudjunk állni beépíteni a csonkaszarufákat. Ezekkel talán ma megleszünk és akkor hétfőtől már nem kell különösebben gondolkodni csak hegyekben gyártani a szarukat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Holnap lesz kereken 2 éves a mi kismackónk Boldizsár! Ezért ma egy kis házi ünnepséget tartunk. Semmi extra csak egy kis tortázás. Képeket majd készítek é teszek fel.
    Tegnap egész jól haladtunk . Főbb szerkezeti elemek a helyükre kerültek. Ezek az élek és a vápák amik megadják a tető sarokpontjait. 1 2
    Úgy néz ki a képhost nem úgy működik már ahogyan szeretném ezért valami mást kell keresnem.
    Ma reggel mise után beugrok apámhoz pár percre és utána jövök haza.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már túl vagyunk egy hajnali hányáson. Boldit is elérte az egy héttel ezelőtti papalátogatás hozadéka. Már tegnap délután és este is dobott egy rókát. Szegényke aki alig eszik még ez is... :( Ez, és még az is rányomta a mi kis tortázásunkra a bélyegét hogy előtte Sári kivert egy hisztit. kis családom. Szóval ez nem úgy sült el ahogyan terveztük.
    Reggel mise után beugrottam apámhoz kicsit beszélgetni. Vittem neki egy low vga.-t amin van hdmi kimenet hogy ő is tudjon netezni a tévén keresztül. Elég vacak volt már a 17"-os monitora és a szeme sem éppen jó már. Persze mire beüzemeltem nem semmi szívás volt. El is szaladt vele közel másfél óra.
    Itthon lányok nem akartak pakolni és már ezen is berágott szerelmem. Egy napot vagyok itthon és ez most így sikerült. Ha minden igaz ma megkapjuk végre a Bramacos ruháinkat. Ez fontos mert ha olyan helyen dolgozunk ahová ők közvetítettek ki akkor nem melózhatunk szedett vedett göncben. Ma már a csonkaszarufákat daraboljuk. A legnagyobbakkal kezdünk hogy a 6 méteres fák elkopjanak majd haladunk lefelé.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Boldinak a tegnap hajnali hányás volt az utolsó. Délelőtt még bágyadt volt de délutánra már visszatért a jókedve. Ezzel a közjátékkal ki is maradt a hétfői torna és hidroterápia.
    Oviban minden rendben volt Sárival. Egy kis hiszti volt ébredésnél mert Kati már evett és ő mellé akart ülni de megoldották.
    Mi pumpáljuk a csonkaszarufákat. Ha a tegnapi sebességet tartjuk még a mai és a holnapi napunk simán rámegy és még a csütrötökiből is esélyes hogy egy részére rácsúszunk. Majd alakul. Szép időnk volt amiben öröm dolgozni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok! Észrevehető hogy nincs velünk Pákító és mindent magunknak kell megoldani. Sokszor ugráltatjuk a gyereket és nekünk nem kell mozdulni viszont ezeken az iskolás heteken nincs mit tenni nekünk kell tolni a biciklit. Rohadt sok csonkaszarufa van a tetőben mert nagyon tagolt. Azt hittem ma végezni fogunk a beszabásokkal de úgy néz ki még holnapra is maradhat. Eszem megáll!
    Tegnap volt kint nálunk a Bramacos területi képviselő. Végre hozta a ruháinkat amiben úgy nézünk ki mintha tényleg rendszermesterek lennénk. Nekem még nincs meg de járok majd tanfolyamra hogy pótoljam.
    Sárival nincs gond az oviban. Pár apróbb sírás és ennyi. Itthon azért este egy kisebb hisztit levágott nehogy jól érezzük magunkat. Boldi úgy néz ki túljutott ezen a hányós víruson. A súlya visszazuhant 40-ra amikor már 60 felett is volt. Ennyi! Egyedül a mama hívta fel szülinapján felköszönteni senki más a családból. Defektes egy nemzedék a szüleink. Remélem mi jobb nagyszülők leszünk mint ők most.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit paff vagyok attól a tegnapi infótól hogy az egyik cég akinek tavaly dolgoztunk szinte teljesen lekötötte az évünket. EMBER! Még csak január van! Májusnál távolabb nem szeretnék munkát vállalni! Megnyert a cég vagy 20 házat. No comment.... És mindenhonnan bombáznak minket hogy menjünk dolgozni nekik. Bramac is kitöltené az évünket simán csak szóljunk. Sajnos meg kell tanulnunk nemet mondani. Mostanában ez nem volt így. Jövő hét közepére várnak bennünket a következő tetőhöz. Itt még a szerkezet sincs kész. Még legalább 2,5 hét mire befejezzük ha jó marad az idő.
    Sárit értékelték tegnap az oviban. Azt mondják javul és nem olyan vészes. Kati csak 1 kilót hízott egy év alatt de nőtt 8cm.-t. Nem akar húst enni mert neki az nem ízlik.
    Ma ringatóra megy édesem a kis kukacosunkkal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Arra ébredtem hogy fáj a fejem. Meg is van az oka, mert fúj a szél. Becsuktam az ablakot és remélem enyhül a nyomás a bucimban.
    Még mindig nem értünk körbe a csonkaszarufákkal. Igaz tegnap egy kis fafödém gyártás is bejátszott de ma már tényleg szeretném befejezni a szerkezetépítést.
    Tegnap voltak ringatón szerelmemék. Boldi nagyon nagyon jól érezte magát! Már elbátorkodik másfél méterre anyácskától és részt vesz rendesen a foglalkozásokon. Úgy néz ki újabb terápia indul az egyáltalán nem beszélő gyerekek felzárkóztatására. Nyilván Boldi az első sorban van ilyenkor. Remélem ez is csütörtökön lesz mert sem ezen sem a ringatón nincs útiköltség térítés. Mondjuk amíg ki tudjuk fizetni járni fognak szerelmemék. Ha heti 3 alkalom akkor heti 3 alkalom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ismét tompa nyomás van a fejemben. Lehet kezdek meghülyülni? Tegnap többé kevésbé befejeztük a szerkezetet. Ma még pár oszlopot berakunk a szék alá és befedünk egy pár négyzetméteres fafödémet. Azután körbegyaluljuk a ragalját és nekiállunk a lambériázásnak.
    Tegnap felhívott az a munka amit novemberre ütemeztünk be de márciusnál előbb tutira nem érünk oda. Ezt az időpontot is csak azért adtam mert családi jó barát és valahogy helyet kell szorítanunk neki, máskülönben valahová nyárra tettem volna. Rengeteg munka van és kevés a szakember.
    Adrit elvitte az apja ezért templom után mehetek érte, de előtte be kell mennem apámhoz a számítógépét megnézni. El is megy a vasárnapom a semmire, úgy hogy szinte alig leszek az én kacsáimmal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem aludtam valami fényesen ezért kicsit kába vagyok. Tegnap befejeztük a szerkezetépítést és Kétharmadban kigyalultuk a ragalját. Lassan de biztosan haladtunk. Már érezhető rajtunk a fáradtság. Ma sem tudok úgy igazából pihenni mert Pestre megyek Adriért mise+apám után. Vagyis előtte elugrunk megvenni kollégámmal egy szegbelövőt mert valahogy gyorsítani kell a munkákat. Egy ilyet veszünk ha minden jól megy. Ha valóban gyorsítja a dolgokat akkor beruházunk még egyre. Hazafelé egy kollégához bemegyünk mert elkértük az eladó vastagoló gyaluját és elhozzuk kipróbálni hátha azzal viszont jobbá tudjuk tenni a munkánkat. Az ellenlécnek 5x5cm-es lécet teszünk aminek a vágása csapnivaló ezért le kell vastagolni hogy ne kurja el a síkot. Ez meg időveszteség. Majd meglátjuk megéri e vele foglalkozni.
    El is fog menni az egész napunk és az én szerelmemmel nem tudok majd eleget lenni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar eltelt ez a vasárnap is. Reggel mise után mentem apámhoz de valami DLL. hibát dobott a gépe és nincs hang mert nem talál hangkeltő cuccot. Érthetetlen. El kellene hoznom a gépet hogy meg tudjam rendesen nézni. Most nincs hangja de netezni tud. Utána elmentünk szegbelövőért és Adriért Pestre, majd hazafelé bementünk egy kollégához kölcsönkérni egy DW330-as vastagolót. Kipróbáljuk mennyire lassú ha letoljuk az összes ellenlécet egyformára.
    Délután 1 volt mire hazaértünk. Ma lambériázunk amivel remélem körbeérünk.
    Édesemék mennek tópartra hidroterápiára. Utána elmarad a torna mert Kriszta néni gyerekei megbetegedtek. Gondolom nagy üvöltés lesz a medencében.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnapi napunk délelőttje siralmas volt teljesítményben de délutánra összekaptuk magunkat amikor lecsesztem a többieket hogy mi ez a nulla termelés. Belambériáztuk az egész alját és nekiálltunk az élre és vápába beszabni a pallókat. Ha el nem felejtem ma viszek fényképezőt és körbefotózom a szerkezetet.
    A vastagoló gyalu egy rakás kaki volt. Pákító legyalulta vele az 5x5-öt de fél napja ráment. Még megnézünk egy Makitát hátha az termelékenyebb de ez nulla volt Dewalt létére. A műanyagok és úgy általában az egész gép elég gagyi hatású és ezt hozta is.
    Boldi hidroterápiája egy kicsivel jobb volt mint az első alkalommal. Már csak keveset sírt és néha feloldódott. A 12 alkalomból már lement 3 és még semmit nem tudott foglalkozni a konduktor vele. Remélem jövő héten már pici munka is belefér majd.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap fotózható állapotba került a tető, erre itthon felejtettem a fényképezőt. Szerencsére Pákítónak a telefonja egész jó képeket készít.
    Udvar felől
    Utca felől
    Fentről
    Alulról
    Délután már ütögettük a lécet. Első 3 sor és becsomagoltuk az oldalt. Ezen leszünk ma hogy körbeérjünk. A szegbelövővel tényleg piszok gyorsan lehet haladni.
    Tegnap Sárit el kellett vinni dokihoz mert annyira köhögött. Ezt is az oviból szedte össze a kis hisztizsák. Dokinál levert egy gigahisztit hogy ő nem azt a matricát szerette volna. Ezt meghallva doktornéni visszahívta hogy válasszon magának másikat. Nyami! Édesem sincs túl jól. Remélem jövő hét péntekre mindenki felgyógyul mert mennénk kis kikapcsolódásra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sikerült a hátsó nagy oldal és az utca felőli konty kivételével becsomagolnunk a házat. Ilyenkor felütjük az alsó 4 sor lécet és onnantól fölig befóliázunk és leellenlécezünk. Ma befejezzük a csomagolást és ha marad időnk rá akkor nekilátunk a lécezésnek is. Ha nem jutunk el odáig akkor holnap toljuk rá. Ilyenkor már gyorsabban haladunk bár tény hogy szívás előre lefóliázni mindent de legalább nem ázik a ház.
    Sári már nem köhög annyira de a héten marad itthon. Sajnos lemarad az ovis farsangról mert ezen a héten pénteken lesz.
    Úgy néz ki a hétvégén nem dolgozunk. Kicsit együtt tudok lenni a családdal. Szüksége is van rá a kacsáimnak és nekem is. Nem baj ha nem felejtik el ki az apjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sajnos tegnapra Boldi és szerelmem is lebetegedett. Infuenza szerű tüneteik vannak. Ez nem túl jó mert ha hétfőre nem gyógyul meg a mi kis cicaborsónk akkor nem mehet hidroterápiára. Nagyon durván rákapcsoltak a rehabon Boldizsár felzárkóztatására. Hétfőn gyógymasszőrrel is találkozik ott édesem az úszás és Kriszta néni tornája után. A héten valamelyik nap időpontot kell találni rá. A hetirend nagyjából így fog alakulni:
    hétfő hidroterápia és utána gyógytorna Szandra nénivel és Kriszta nénivel
    szerda beszédindító terápia Hédi nénivel
    Csütörtök ringató Hédi nénivel és Anita nénivel
    Valamelyik napon pedig gyógymasszázs is lesz egy új konduktorral. Még szerdára be akarta szervezni egy evésterápiára Anita néni bogyókánkat de ezért súlyos összegeket kellene fizetnünk. Így is ki kell termelnem ezeket az utakat mert nem mindet fizeti a tb. Tőlünk a tópart 50km.-re van, szóval ez heti 300km. Nincs jelentősége mert amíg tudok mozogni a fedezetet elő fogom rá teremteni!
    Mi egész jól haladtunk a munkánkkal. Becsomagoltuk a házat és nekiálltunk lécezni is kicsit. Kaptam én is szabad kártyát a jövő hét csüt.pénteki országos Bramac díjátadóra Sümegre. Ott leszek kapcsolatokat építeni. Most érzem a rendszermester papír hiányát ezért márc 6-7 tanfolyam és 20-21 vizsga. Valami megmozdult körülöttünk mert a Bramac nagyon nyomna minket melóval. Jó hogy amúgy is szarásig vagyunk ellátva. Ilyen még soha nem volt. Ez nem első sorban a csok hatása mert most sem olyan házat építünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma úgy alakult hogy nem megyünk dolgozni. Kollégámnak dolga akadt ezért maradunk aminek nagyon örülök. A pincébe készítek egy erős polcrendszert amire rápakolhatom a csavarokat, szegeket, bádogos cuccokat és egyéb maradék anyagainkat hogy átlátható legyen. Az anyag már megvan hozzá. Lehet Pákítót is lecsalom hogy segítsen elkészíteni.
    Tegnap jól eláztunk de nagy részét beléceztük a kérónak.
    Boldit orvoshoz vitte szerelmem és adtak neki antibiotikumot. Nagyon bedurrant a torka szegénykének. Eddig tartott az RSV. oltás hatása és nem tovább. Nem is fog többet kapni mert elmúlt 2 éves. Remélem hétfőre rendbe hozza a gyógyszer.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar elszaladt a tegnapi nap mert egész délelőtt polcot építettem és utána rendet raktam a pincében. Most van egy jó masszív polcocskám amin elfér az összes szeg, csavar, és mindenféle szerszám illetve maradék anyag. Délután még próbáltam segíteni egy leveset édesemnek de nem sokra jutottunk. Boldi ugyan kezd kilábalni a betegségből de a hangulata még nagyon levert. mindenért nyunnyog és teljesen lefoglalja szerelmemet.
    Ma mise után bemegyek apámhoz és megpróbálom rendbe tenni a számítógépét. Közben beszélgetünk pár szót munkáról, gyerekekről és ha jut rá idő némi politikáról.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar elszaladt a vasárnap semmittevéssel. Reggel mise után bementem apámhoz és egy USB.-s hangkártyát beüzemeltem nála. A fekvő HP. gépén nem volt hang és nem találtam hozzá win7 64bit drivert. Azt nem tudom hogy 2 éven keresztül hogy volt neki hangja. Itthon találtam hozzá való realtek drivert így valamikor újra megpróbálom rendbe hozni a vacak gépét. Az egész onnan indult ki hogy vittem neki egy hdmi-s vga-t hogy tudjon a tévén netezni. Persze az AMD csak úgy önmagában nem akart üzemelni mert mindenféle vacakot telepíteni kellett hozzá. Addig oké is volt de a hang istenért nem volt.
    Itthon nem csináltam semmit. Pihentem és arra gondoltam mennyire vagyunk lemaradva. Eléggé...
    Ma befejezzük a lécezést és neki állunk körbe ütni a szellőző rácsot+szellőző lécet.
    Szerelmemék mennek tópartra Boldival. Hidroterápia, gyógytorna, gyógymasszázs. El is megy a napjuk erre. Sári végre mehet oviba. Tegnap este levert 1 órás hisztit mert nem aludt délután és ezt a terhelést már nem bírta az agya. Az estét meg a miénk nem... :DDD ;]
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végeztünk a lécezéssel és letakarítottuk a tetőt. Ma körbeszaladunk az aljával és lezárjuk a szellőzést a rovarok és kártevők elöl. Korábban elindulunk haza mert délután el kell mennünk tárgyalni. Kolléga picit padlót fogott attól hogy hasszú hétvégézek a családdal de nem tud mit tenni.
    Szerelmemék a tóparton nagyot léptek előre. Egy csepp sírás nem volt a hidroterápián és pár feladatot is el tudott végezni vele a konduktor. Na azért még hozzá nem érhetett csak instruálta édesemet. Ez egy óriási lépés volt! Utána Kriszta néninél egy kis hiszti mert nem akarta végezni a feladatot, majd a végén egy gyógymasszázs játszott. Amíg ő elvolt a játékokkal Zsuzsa néni simizte amivel a feszes izomzatát lazította. Svéd gyógymasszázst alkalmaz. Ezt viszont nagyon bírta a kis kukacos és alig lehetett elhozni a játékoktól. Jövő héten ugyan ez a hétfői menet csak közbeszúrnak egy neurológiai vizsgálatot Deák doktor úrral.
    Ma szabad naposak, de holnap újra mennek beszédindító terápiára. Hihetetlen mennyire nincs igénye arra hogy közöljön velünk bármit is. Mutogat és morog mint egy kiskutya. Reméljük Hédi néni csodát tesz vele. Ott biztosan nem lesz gond mert őt ismeri a ringatóról és imádja is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt körbementünk a szellőzőszalaggal és a szellőző ráccsal. Bádogozásra kész van a tető.
    Utcafront
    Udvar felől
    Beszellőztetésről egy közeli
    Délután mentünk tárgyalni de elég káoszos lett mert a statikai fedélszék tervet egy idióta készítette akinek fingja nincs a tetőkről és a benne használt fa keresztmetszetekről. Vannak olyan csomópontok ahol 2 szelemen alatti vasgerendákat amik egymás felett vannak levegő köti össze. Pénteken megy a tulaj és áttervezteti fára amit mi majd jól felülírunk.
    Ma beszédindítóra mennek szerelmemék. Nagyon kíváncsian várom hogy fogja magát érezni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi napunk nem sok mindent ért. Amit bent meg tudtunk csinálni a födém alatt azt elvégeztük de ki nem tudtunk menni mert nagyon vacak idő volt. Ha ma nem tudunk a bádogért elmenni akkor csak annyit tudunk csinálni hogy széthordjuk a cserepet és valahol nekiállunk cserepezni.
    Szerelmemék voltak a beszédindítón. Boldinak furcsa volt de élvezte. Lehet 2 csoportot fognak indítani mert max. 3-4 gyermek lehet egy foglalkozáson. Jó volna ha nem a rossz gyerekekkel kerülne egy csoportba. Persze itt is Boldizsár aki a legjobban el van maradva. A többiek már gagyarásznak de a mi kis cicaborsónk nem érzi szükségét annak hogy bármit is mondjon. Már látjuk ez nagy küzdelem lesz a suliig. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen ébredtünk mert este Boldi pocakja fájt és nehezen aludt el . Nagy sírás volt..
    Tegnap voltak ringatón szerelmemmel. Nagyon élvezi ezeket a foglalkozásokat a kis cicaborsó.
    Mi jobb híján körbehordtuk a cserepet a ház körül hogy ha nekiállunk a cserepezésnek akkor kéznél legyen.
    Ma megyünk családostól Zalakarosra picit pancsolni ezért lehet nem fogok már a héten naplót írni. A lányok teljesen be vannak zsongva tőle.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hazatértünk! Nagyon jó volt egy kicsit pihenni és a családdal lenni. Ezt az önfeledt boldogságot árnyalta pár Sári hiszti amit természetesen le kellett vernie amíg oda voltunk. Szuper volt a pancsizás a szállás és a koszt is. Sári azonnal rácuppant a csúszdákra és le sem állt hanem egyedül folyamatosan tolta. Kati félénk volt és Boldi is tartózkodott. Sári becsapódás előtt.
    Még ülepednie kell a történteknek és nem tudom leírni. Annyi biztos hogy Sári vagy 10 jégkrémet kihisztizett magának. Szombaton oda jöttek a fürdőbe egy régi ismerősünk akiket a GOKI.-ból ismertünk meg 2 évvel ezelőtt. Jót beszélgettünk velük.
    Ma végre meló! Azért nekem hiányzik a munka. Úgy néz ki bele kell állnunk egy új tetőbe mert elveszítjük. Leszórjuk a talpszelement és irány vissza Veszprémbe.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Káosz volt ez a tegnapi nap. Olyan mint általában egy új építkezésen megindulni. Semmi nem olyan mint a nagy könyvben meg van írva. Magasságok nagyok és állvány semmi. Közben hol a hó, hol az eső esik. Az áramvételi lehetőség a világ végén van ezért egyelőre csak a ház felét érjük el és ott is "némi" feszültségesés jelentkezik. Muszáj volt beleállnunk mert görcsbe volt a tulajdonos. Ma folytatódik a vesszőfutásunk itt, de legalább már tudjuk mire számíthatunk.
    Édeséknél minden rendben volt a terápiákon. Kezd megbarátkozni a vízzel és Szandra nénivel Boldi. Kriszta néninél minden rendben volt a gyógymasszázst pedig végigüvöltötte. Közben volt egy neurológiai vizsgálat ahol mindent rendben találtak. Szépen fejlődik a betegségeihez képest. Kukacával kell majd elvinnünk mert sajnos nem működik neki rendesen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Épp Adri régi tabletével vacakolok. Neki már nem kell és csak hányódik jobbra-balra. Most birtokba veszem és ráteszem pár tetőnek a képeit. Jó lesz referenciákat mutogatni. Persze még le kell pucolni sok mindent róla de alakulgat. Tettem rá trigonometria kalkulátort amivel hosszokat és szögeket tudok számolni a tetőhöz a hozzá tartozó magasságokkal vagy a magasságból szöget. Ezen az okostelefon téren teljesen le vagyok maradva. Még soha nem volt ilyen készülékem mert nekem elsődleges az hogy a zuhanást kibírja a mobil. Ez most ezzel a tablettel lezárul. Beteszem a kocsiba és kéznél lesz ha kellene.
    Már 2 napja ázunk! Kukim kivan hogy tetőt nem tudunk úgy kezdeni hogy ne szakadjon az eső vagy a hó.
    Szerelmemék ma mennek beszédindítóra Hédi nénihez. Édesnek naplót kell vezetnie minden héten hogy milyen változásokat vesz észre Boldin amit Hédi néni majd elolvas. Szerelmem nagyon jól ír nem úgy mint én.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Volt pár mozgalmas nap amíg nem voltam. Csütörtök reggel úgy behányt a gépem hogy vitte magával a netet is. Időm nem volt vele foglalkozni mert délelőtt indultunk Sümegre a Hotel Kapitányba Bramac díjátadó gálára. Ugyan nem nyertünk semmit de legalább beleszagoltunk ebbe a zárt közösségbe ahová tartunk. Képek sajnos nem nagyon készültek. Az az egy bizakodásra ad okot hogy a legutolsó szűrésig eljutottunk ahol már a díjakat osztották. Ezekhez a tetőkhöz ki is ment a rendszermesterek bizottsága. Itt már tényleg nagyon apró dolgok döntöttek. Akár az is hogy még nem vagyunk rendszermesterek. A 75 utolsó szűrésre bekerült új építésű tetőnél max. 10-hez mentek ki. Ebben mi benne voltunk és ez már nagy szó. Jó úton járunk de még messze a cél.
    Annyi biztos hogy a Bramac nem sajnálta a pénzt erre a gálára. Az egész hotelt befoglalta és sztárvendégek is voltak.
    Pénteken a reggeli után jöttünk haza. Ma meló mert hétfőn daruzás és addigra teljesen elő kell készülnünk a szelemenezéssel.
    Itthon minden rendben volt a gyerkőcökkel. Boldi elkezdett pár hanggal többet használni és ezeket összerakosgatni vagy kombinálni. Mintha már az "apa" menne neki de lehet csak mi akarjuk belehallani hogy azt mondja. Sokat segít neki a ringató és a beszédindító.
    Egy kapott gépet próbáltam összevakarni hogy tudjak naplót írni és netezni de elég gáz ez a masina. Adri régi tabletét sajátítottam ki ami nekem majd tökéletesen megteszi. Tettem rá referencia képeket és trigonometria kalkulátort amit használni tudunk a tetők kiszerkesztésénél.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kicsit döcögősen ugyan de azért előkészültünk a hétfői daruzásra. Ima hogy ne essen addig semmi olyan csapadék ami miatt nem tud feljönni a dombra a daru vagy a 12 méter hosszú ragasztott tartót szállító teherautó. Kacskaringós szűk helyen kell feljutnia mindennek és ez nem egyszerű.
    Ma reggel mise mert múlt hét kimaradt és utána megyek apámhoz élménybeszámolóra. Azután sietek haza a családhoz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a vasárnap is. Reggel mise után bementem apámhoz pár szót beszélgetni ami közel 1 órácska lett. Utána hazajöttem és itthon pihengettem. Délután nekiálltunk és összepakoltunk a lakásban hogy mára ne legyen dolga édesnek mert az egész napot a tóparton tölti Boldival. Közben annyira nekiállt köhögni a kis kukacos hogy inkább nem mennek ma el rehabra. Nem örülnének neki ha befertőzné ott a gyerekeket.
    Mi ma ha minden jól megy összedaruzzuk a tetőszerkezetet Pákozdon. Reméljük minden simán fog menni. Az idő jónak ígérkezik ami nagyon fontos tényező.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Boldi ismét lebetegedett. Pénteken elvittük orvoshoz és adott neki köptetőt és kálciumot de semmi hatása nem volt. Ma mennek vissza és valszeg ebből antibiotikum lesz. 2 hete volt ugyanez a betegsége és ki sem gyógyult belőle. Ez azért fini mert holnap GOKI. járat lesz. Szokásosnak mondható fél éves kontroll. Tegnap sem mentek el rehabra mert nem fertőzheti meg az egészséges gyerekeket.
    Tegnap daruzós nap volt. 2 órán keresztül csomagolt ki a gép amitől a vállalkozó tépte a haját. Nyilván eszt is kell fizetni. Pákítót kikértük a suliból hogy lásson ilyet is. Neki az volt a legfontosabb hogyan hajlik a daru gémje. Talán az egyedüli értékelhető kép amit készített az EZ volt. Ma még az apróbb fákat feltesszük és leszabdaljuk a végeket.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap iszonyat időben kellett dolgoznunk. Olyan hófúvás volt hogy alig tudtunk termelni. Bedobáltuk a maradék kis fákat és elvileg kész a szerkezet. A tervező ma veszi át és mondja ki a végső szót. Át kell beszélni még ezt azt vele mert úgy általában mint a többi asztal mellől rajzolok valamit azután majd jól kiakadnak az ácsok dolgokba beleszaladtunk itt is. Most már élőben láthatóak a problémás csomópontok amit át kell értékelni mert egy idiótaság ahogy ő lerajzolta. Ha ez megvan akkor elvileg jöhet a zsé. Kell is mert a küszöböt rágjuk lassan.
    Ma elvileg GOKI. EZ azon múlik hogy Boldi hogy lesz amikor felébred. Ha menet van akkor megyek én is édesemékkel, ha maradnak itthon akkor megyek én is a tervezővel beszélni és letisztázni a dolgokat.
    Tegnap vitte vissza a dokihoz Boldit szerelmem és megállapította hogy súlyosbodott az állapota ezért mehet neki az antibiotikum. Elsőre NEM(!) homeopoátiás retket kellett volna felírni hanem antibiotikumot és akkor már kutya baja lenne bogyókánknak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végül Boldi állapota nem volt vészes ezért elmentünk a GOKI.-ba kontrollra. Fél évvel ezelőtt azt mondták 1 éven belül műtét mert nem látnak egy eret és az nem jó és a kamrafunkciók sem jók. Ez a terv annyiban módosult hogy kértünk ez év szeptemberre időpontot és ha menet közben úgy dönt a 3 tagú orvosi bizottság hogy egy pontos jobb kamrai méréseredményt szeretnének látni akkor berendelik katéterezésre. A szíve doktornő állítása szerint egy négyes skálán kettes értéken üzemel. Ez nem jó hír.... :( Eddig mondjuk 2x volt katéter és soha nem léptünk egy mm.-t sem előrébb vele. Nagyon meg lennék lepődve ha úgy döntenének a dokik hogy egy pontosabb érték kedvéért megkatéterezik. Szerintem ha már egyes fokozaton menne a szív azt itt is látnák és akkor már nem katéter kell hanem nagy műtét csőcserével/billentyűcserével. Ezt mint teljesen laikus mondom. Persze szerelmem azonnal sokkot kapott! Ő már csak ilyen anyatigris, de én így IMÁDOM Őt! Ezért kell velük mennem. A láncolat a következő: Édes nyugtatja Boldit én meg nyugtatom őt miközben vezetek. Ha nem tudok velük menni akkor Édes nyugtatja boldit és hazafelé végigbőgi az utat miközben vezet. Ő szívvel éli meg ami részben igaz rám is de én azért ésszel is megélem és minden információt feldolgozok, azután értékelem a helyzetet. Ez vagy így lesz vagy nem. És amúgy sem mi döntünk hanem az aranykezű orvosok akik pedig tudják mit csinálnak.
    Munka: közben a tervezővel lepacsizott kolléga. A kivitelező cég és a tervező között óriási konfliktus van amiből mi szeretnénk kimaradni. Mi csak szeretnénk a legmagasabb színvonalon elvégezni a munkánkat amibe nem lehet belekötni. Láttamozta az eddig elkészülteket és szorosabb együttműködést kért tőlünk ami elé állunk mert nincs takargatni valónk.
    Ma megyünk és állunk neki fóliázni+lécezni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Piszok idők vannak tetőkészítéshez és erre fog még rájönni a kutya hideg. Jó lenne ha tavaszodna már mert mindjárt itt a március. Tegnap volt egy kis vitánk a fővállalkozóval a pénz miatt mert kevesebb daruköltségre számolt. 6 kiló volt a daruzás amitől lehidaltak és nekiálltak alkudozni. Egy részét be kellett nyelnünk és a pénzt is majd csak jövő héten utalják amitől teljesen a tönk szélére fogunk kerülni. Eszem megáll! Ez a rohadt magyar építőipar! Én még csak csak túllépek rajta de édesem ilyenkor teljesen lehidal. A sors remélem besegít kicsit hogy össze szedjük magunkat.
    Szerkezetet befejeztük és nekiálltunk fóliázni. Remélem ma nem fog esni semmi és a szél se fúj. akkor talán haladni fogunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre nem esik semmi az égből! Már ennek is örülni kell a mai világban, viszont jön a nagyon durva lehűlés széllel ami kifejezetten vacak lesz. Fóliázáshoz ideális idő.
    Tegnap még mindig a pár négyzetméteres alacsony hajlásszögű tetővel baszakodtunk. Rá kell szánni az időt mert ha átjut a héjazaton a víz akkor csak a fóliázás állíthatja meg a beázást. Ma remélem jobban fogunk haladni mert velünk lesz Pákító is. Végre jövő héten gyakszi lesz neki és segíteni fog nekünk. Tennék fel képeket ha kolléga küldött volna át de nem küldött.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre egy olyan nap volt amikor nem esett semmi szmötyi viszont kicsit fújt a hideg szél. Ez sem volt túl kellemes de talán a kisebb rossz volt. A felső részt be tudtuk lécezni teljesen és még egy órás munkánk van rajta hogy befejezzük ezt a munkafolyamatot. Utána mehetünk le az alsó tetőre.
    Ma reggel mise azután apám és kimegyek tárgyalni a következő munkánkhoz. A nagy része a délelőttnek el is fog menni ezzel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit késésben vagyunk. Na semmi vész csak még fél órácskám van netezni ami épp csak elég. Tegnap nem sok minden történt velünk. Nagy szerencsénkre a következő munka ahová mennénk még nincs kész a koszorú és addig amíg ilyen hideg van nem is lesz kész. Ez azért jó mert nyugodtan be tudjuk fejezni a veszprémi munkánkat is.
    Ma folytatjuk a lécezést. 3 napunk van arra hogy befejezzünk minden léccel és fóliával kapcsolatos munkát mert csütörtök reggel érkezik az OSB.
    Pákítóval nyomjuk fel a 10x5-ös ellenlécet 6x200-as csavarral
    Így áll most
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sokkos állapotban vagyok mert újra esett ez a szemét hó! Napok óta az veszi el az időnket hogy vagy havat takarítunk a tetőről vagy a jeget vakarjuk le a szarufáról. Eszem megáll! Így is harmatgyenge a teljesítményünk a hideg miatt és erre jön még rá a hó. :W
    Édesemék tegnap voltak tóparton. Egész jól ment a torna Szandra nénivel és Kriszta nénivel. Sajnos a gyógymasszázs elmaradt mert lebetegedett a masszőr. Ma pihenőnap de holnap beszédindító lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még mindig esik ez a tetű hó! Tegnap délig bírtuk tolni a szekeret és utána feladtuk. Teljesen értelmetlen volt küzdeni az elemekkel. A benzinpénzt nem termeltük meg azzal a 2 csík fóliával amit felütöttünk fél nap alatt. Lehet ma újra megpróbáljuk de még ez sem biztos. Mára szereztem hőlégfúvót hogy a toldásoknak a ragasztócsíkját meg tudjuk melegíteni mert egyszerűen nem ragad össze ebben a hidegben. Eszem megáll! Itthon kellene feküdnünk a jó meleg szobában és nem szenvedni a hófúvásban.
    Elvileg ma mennének szerelmemék beszédindítóra Boldival de ebben a hóban nem szívesen engedném útnak őket.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre nem esett semmi viszont cserébe farkasordító hideg lehet odakint. Tegnap nem láttuk értelmét elmenni dolgozni mert annyira vacak volt az idő. Én elmentem szerelmemékkel beszédindítóra a tópartra. Boldi nagyon élvezte a foglalkozást. 3 gyerekre 3 konduktor jutott és ez nagyon jó volt. Kép
    Ma muszáj mennünk dolgozni mert hozzák az OSB lapot egyenest a gyárból nem önrakodós teherautóval. Szépen ki fogunk melegedni amíg lehordjuk a táblákat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a totál káosz napja volt. Úgy indult hogy egyik autó sem indult be. Se tálti se masni. -17,5 volt a hőmérséklet. Elvittem gyalog a gyerekeket oviba és utána nagy nehezen egy másik motorvezérlővel táltit életre lehetett kelteni de masnit semmivel sem.Ez azért volt szomorú mert szerelmemék mentek volna logopédiai vizsgálatra Hédi nénihez és ringatóra. Mi elvánszorogtunk dolgozni és meglepi várt ott minket mert a dombra nem tudott felmenni az OSB-t hozó teherautó. A picsából odarendeltek egy másik teherautót amire átszedtük az anyagot és az felhozta a dombra és ott meg lehordtuk a házhoz. Nagyon finom volt! Tele is szaladt a kukim és hazajöttünk mert a -10 fokban rohadtul nem volt kedvem még nekiállni letakarítani a havat a lécekről hogy pár táblát fel tudjunk lőni. Hazaérve vettem hidegindítót és nagy nehezen beröffentettük masnit. Akkor már "csak" -6 volt. Remélem ma reggel nem ugyan így indul a napunk mert sokkot kapok. ELEGEM van a télből!!!!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel már csak -5,5 fok volt és az autók el is indultak szépen. Ledobtuk az OSB lapokat a felső tetőre és az alatta lévő kisebb tetőrészre. Egy oldaldobozt is építettünk és ha minden igaz ma befejezzük a részünkről az egész házrészt. Már nagyon várom az enyhülést mert az alsó házrészen amit eddig lefóliáztunk ott áll a hó. Finom kis idők jártak ránk mostanában. Tegnap is enyhe havazás széllel. Imádtam!
    Szerdán vinni kell Boldit Pestre a Heimbe mellkas CT.-re mert lerendelték a GOKI.-ból. Ezek az értékek alapján döntenek a katéterről. Még tegnap hívták hogy egy vérvételt azért ejtsünk meg mert vesefunkcióhoz kell. Telefonálgatott szerelmem és a fehérvári kórházban a gyermek intenzíven leveszik a vért és átküldik sürgősségin a laborba és akkor meglesz az eredmény 2 órán belül. Úgy beszéltük meg hogy kedden elmennek már a papához és ott alszanak édesék Boldival, Sárival és Katival. Őrájuk vigyáznak majd a papáék amíg szerelmem elviszi CT.-re Boldizsárt. Nem egyszerű az életünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy lazább és tökölősebb napot tartottunk. Befejeztük teljesen a felső tetőrészeket hátha jönni akar a bádogos dolgozni. Hétfőn majd az alsó felével folytatjuk a munkát. Remélhetőleg addig leolvad róla minden hó. Tegnap már volt egy kis enyhület és szépen folyt is le a víz az OSB-ről és a fóliáról.
    Ma reggel mise és utána apámnál bevárom szerelmeméket a gyerekekkel. Közösen elmegyünk a mekibe majd átmegyünk a fénymásoldába és lemásoltatjuk Boldi összes eddigi leletét amit a CT.-re magával kell vinniük.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyjából úgy telt el a tegnapi nap ahogy terveztem. Reggel mise után apámnál bevártam a családot és kicsit unokázott az öreg. Utána átvonultunk a mekibe és bezabáltunk majd onnan hazavánszorogtunk. Itthon punnyadás ezerrel.
    Ma remélem végre olvadásban dolgozhatunk. Azt még nem tudom hogy az alját csináljuk e az alsó tetőnek vagy inkább fóliázunk. Majd alakul.
    Édesemék szokásos tóparti hidroterápia-gyógytorna-gyógymasszázs sorozat lesz és valahol a torna utáni szünetben beloholás a fehérvári kórházba vérvételre hogy szerdára friss eredmények legyenek a CT.-hez. Mozgalmas napjuk lesz a kis kukacossal.
    SZép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit késésben vagyunk. Nekem nyugis napom volt tegnap és egész jól haladtunk, édesnek viszont kész rohanás volt az élete. Korai indulás hogy időben oda érjen hidrora ahol Boldi nagyon jól érezte magát. Utána szokásos gyógytorna Kriszta nénivel aki mostanában mindig megdicséri milyen szépen jár már. Ő tudja honnan indultunk és ez az ő érdeme is. végül egy gyors masszírozás amit végig ordított a kis kukacos. Sietett a kórházba vérvételre ahol már várták. Ilyenkor aranyat érnek azok a kapcsolatok amiket szépen lassan kiépített szerelmem a nővérkékkel akik pátyolgatták a fiúcskánkat amíg az intenzíven volt. Azonnal levették a vért és nem kellett várni és már szaladt is a tanuló sürgősségi eljárásban a laborba a kémcsövekkel. Boldizsár ordított végig. A fejéből vettek le vért mert ott a legegyszerűbb. Én biztosan elájultam volna ha ott vagyok. Utána beszélt Nelli doktornénivel Boldiról. Ő már teljesen képben volt mert járt a GOKI.-ban és pont akkor intézték Boldi CT.-jét. Átbeszélték a Perjés doktornővel épp hol tartunk a betegségben. Valahogy mindenki olyan kedves velünk. Talán csak szerencsénk van az egészségüggyel.
    Mi befóliáztuk az egész alsó tetőrészt és megcsináltuk a dobozolást. Ma és holnap Veszprémbe megyünk bramac fejtágításra. Kell a rendszermesteri vizsgához a képzés.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Teljesen el vagyok anyátlanodva édesem nélkül. Egy sima cukrot a kávéba megtalálni kész kihívás a konyhában. Éjfél után felébredtem és csak forgolódtam. Jó lesz ha ma már hazajönnek mert hiányzik a zsivaj. Nem úgy mint apósomnak. Sári már tegnap este kiakasztotta őket egy sima mezei rohangálással. És még be sem melegedett a kis rosszcsont. ;]
    Én Bramacon teljesen lefáradtam agyilag. Egész délelőtt fejtágítás majd gyors ebéd után gyakorlat. Egy él/vápa makettrészt kaptunk amit szakszerűen be kellett fóliázni-lécezni és beépíteni egy kéményt. EGy Bramac kibúvót behelyezni és hófogórácsot beépíteni. Kéményseprő járdát és wakaflexel majd ha becserepeztük körbezárni a kéményt. Csatornát-vápaelemet betenni meg nem is tudom még mi mindent. Erre még a mai napunk van. És ez lesz majd a rendszermesteri vizsga is amit majd teszünk e hó végén. Nem is tudom hogg fogunk végezni vele... :( Mi aki pontra szeret összevágni mindent nehezen alkalmazkodunk ahhoz a helyzethez amikor csak csit-csat lehet mindent összedobni.
    Ma viszi a kis kukacosunkat CT.-re a Heimbe szerelmem. Remélem meg tudják mérni a nyomást a jobb kamrában mert nem szeretnék emiatt egy altatásos UH.-t vagy egy katétert.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák