-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
mormota
senior tag
gondoltam még ilyen nincs...így megnyitom
ide jöhet mindenféle recept (főleg házilag könnyen elkészíthtő, 5perc alatt kész, és nagyon finom kajákat várok)
egyébként meg arra a célra, ha valaki nem tudna mit kitalálni magának/családnak/pasinak/csajnak akkor innen tud ötletet meríteni
kezdeném is a sort: nem saját találmány, de állítólag 10 perc alatt kész van
|c3rN4| féle csilisbab
szal felvagod a sonkat kockakra megpiritod olajon
aztan hozzaontoad a babot 2 konzervvel 2 konzerv kukoricat
es utanna 2 uveg uncle beans mexikoi meg kinai
nagggyon faxaIllusztrálok, tehát vagyok
-
azzio
aktív tag
Elmondjam hogy lehet a legfinomabb csilisbabot elkészíteni?
1. Végy 500 forintot.
2. Menj le a boltba.
3. Vegyél l a polcról egy csilisbab konzervet.
4. Menj haza.
5. A doboz tartalmát tedd tányérra, és mikróban melegítsd 3 percig.
6. Borssozd szarrá (ha még nem elég csípős).
7. Jó étvágyat!
8. Ne számíts rá, hogy túl jól fogsz aludni, meg valószínűleg a barátnőd/barátod/kutyád sem...
Na de mondok mégegyet, amit nemtom hogy hívnak, de eszméletlen finom:
Szóval, kell hozzá két konzerv (konzerv, mi más?) tőkehalmáj, mustár, póréhagyma, só, bors.
A tőkehalmájat villával össze kell törni, mustárt bele, meg apróra vágott póréhagymát, sót, borsot, úgy érzéssel, hogy finom legyen, aztán már csak a pirítós hiányzik hozzá...
Ja, nemtom feltűnt-e, de nem vagyok egy konyha-akrobata, nekem a vajaskenyér már főzésnek számít
Majd barátnémtól kérek recepteket, ő nagyon jókat tud és szokott, legnagyobb megelégedésemre -
azzio
aktív tag
Ja! Mégegy: ''töki pompos''
Kell hozzá pizza- vagy kenyértészta (amelyik jobban tetszik, barátnőm bizzatésztát csinált hozzá), amit jó vékonyan be kell pakolni tepsibe, aztán kicsit várni kell, hogy megdagadjon (20-30 perc, meleg helyen). Ezután meg kell kenni tejföllel (ínyencek előtte a tejfölt összekeverhetik borssal, majorannával, atomhulladékkal, amit éppen szeretnek), rá kell rakni jó sok angolszalonnát (kockákra kell vágni előtte) és vörös- meg póréhagymát. Sok hagymát rá lehet rakni, mert nem lesz túl hagymaízű, miután megsült (ja, merthogy meg is kell sütni, kb. 5+15 perc, előmelegítés, sütés) édes lesz rajta a hagyma.
Na ez az ungarische pizza, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban árulták töki pompos néven.
A rosszullétig kajálhatja magát az ember belőle -
Den
veterán
-
mormota
senior tag
én közel se említettem, hogy használtam a keresőt
de sztem el fog férni a többi mellettIllusztrálok, tehát vagyok
-
Terminátor 4.
tag
Legegyszerübb finom kaja: lementek a boltba, vesztek egy vekni csokis! kalácsot,majd szeletekre vágva beteszitek a kenyérpirítóba. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megég a puha tészta miatt, úgyhogy alacsony értéken kell pirítani. Eztuán mehet rá a vaj (margarin sucks), ínyenceknek egy kis méz. Tejjel fogyaszhatjuk.
ui.: Nöknek nagyon bejön!"Még visszatérek!"
-
mormota
senior tag
én nem az étel nevére gondoltam, hanem elkészítésének precíz módozatára (recept)
és a 4 másik topikból kb 2 db normális, és használható recept tűnt ki:
Rakott kenyér
öntet:
Egy felkavart 2 dl-es tejfölbe beleütünk egy tojást sárgájástul, fehérjéstül. valamint egy kevés szerecsendiot reszelünk rá majd elkeverjük.(nagyobb adag több öntet ugyebár)
szendvics:
Lényegében vajaskenyér, fedve szeletelt sajtal.(az magyarban trapista, de persze izlés szerint!)
Egy kivajazott tepsibe ala tetöcserép elhelyezzük a szendvicseket, közben gyenge fedésig locsoljuk az öntettel. A maradék öntetet nyugodtanöntsük még rá ugy félfedésig.
süssük ki az egészet a sütöben, mig az öntet megpirul.
Lengyel hering olajban :
50 dkg sózott heringfilé, 1 hagyma, szemes bors, olaj
A sózot heringfilét beáztatjuk vízben (általában nagyon sós, mint az a nevéből is várható). A filéket szárazra töröljük (ezt nem tudom minek) szükség esetén feldaraboljuk (elegáns méretűre).
A hagymát apró kockára vágjuk.
Befőttes üvegben egymásra rétegezzük a hagymát és a heringet, közben szemes borssal fűszerezzük. Az egészet leöntjük olajjal, vagy olivával. (Megnyomkodjuk, eg fakanál segítségével a levegő buborékokat megpróbáljuk eltávolítani )
Hűtőben összeérleljük.
(Kenyér, piritós, főtt krumpli is illik hozzá.)Illusztrálok, tehát vagyok
-
azzio
aktív tag
Egyébként miért baj, ha kajaneveket vagy félkész ételeket mondunk? Legtöbbünk számítógépbuzi, dolgozik meg barátnőzik (én éppen utolsó előttivel foglalkozom ''sajnos''), biztos nem sűrűn jut eszünkbe 5 fogásos lakomákat elkészíten. Viszont: boltokban egy csomó olyan dolog kapható, amiről esetleg nem mindentki tud(ja hogy mire való), viszont 2 perc alatt fogyaszthatóvá lehet tenni, és nem mellesleg mén finom is. Pl.: ruszli (gyk.: pácolt hering)
Na jó, ha valaki csak egy ismeretlen ételnevet mond, akkor legaláb azt mondja meg, hol lehet kapni, vagy miből készül -
mormota
senior tag
lássunk valami egyszerűbbet:
hozzávalók:
löncshús konzerv, vöröshagyma, tejföl
elkészítés:
hagyma megpucol, felkockáz nagyon kicsire, löncshús konzervet, meg tejfölt összekever egy tálba, hagyma bele, izlés szerint fűszerezni (bors, só, mustár esetleg)
veszel egy piritós kenyeret, amit még csak kissé sütöttél meg (értsd: világos), és rákensz centi vastagon az előzőleg említett trutyiból, majd visszateszek a pirítóba (ha olyanod van amibe tálcán kell betenni. az a régi osrosz fajta), vagy a sütőbe, és megpirítod izlés szerint...
kivéve lehet rátenni sajtot, kecsápot, mustárt, majonétz is akár... mind mind szigorúan csak ízlés szerintIllusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
arra gondoltam, hogy ne olyanokat irogassatok ide, hogy csipsz, pizza, meg hasonlók, hanem ha van vmi extra banne/rajta/vele akkor azt is.
mert egy félkész pizzát bárki meg tud venni a boltba, és nem kell hozzá gasztronómiai kreativitás (na ebben az összetételben se használtam még)hogy elkészitse magának az illető
ide elsősorban extrém/extra dolgokat várok, mint pl cérna féle csilisbab, vagy a rakott kenyér, vagy ''legegyszerübb finom kaja''Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
bocsánat a legyegyszerűbb finom kaja még magyarázatra szoul:
így tehát:
Legegyszerübb finom kaja:
lementek a boltba, vesztek egy vekni csokis! kalácsot, majd szeletekre vágva beteszitek a kenyérpirítóba. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megég a puha tészta miatt, úgyhogy alacsony értéken kell pirítani. Eztuán mehet rá a vaj (margarin sucks), ínyenceknek egy kis méz. Tejjel fogyaszhatjuk.
[Szerkesztve]Illusztrálok, tehát vagyok
-
#57764352
törölt tag
Jó volt, nagyon, de kiegészíteném a a hozzávalókat hagymával, mustárral( a krémbe), pirosarannyal..
F@sz@ volt.
Nyamm
Mindem elismerésem a bnőmnek és a receptírónak, akik nélkül ez nem jött volna létre! -
Ye_Nő
tag
A пельмени jobb, bár időigényesebb... (kivéve, ha бабушкаval megbeszéled, hogy ötre érkezel, addigra legyen készen.
)
''Hát - így.'' (Sík Endre Miklós) | ''A gazdasági fejlődés megköveteli Európa nemzeti határainak lebontását.” Lev Davidovics Trockij szovjet forradalmár | MS Windows is not the answer. MS Windows is the question. And the answer is: NO!!!
-
Gri
tag
Egy ismerosomtol hallottam:
Kenyeret szelsz, majkremet kensz, sajtot reszelsz.
Bevagod a minigrillbe, ha kesz kecsapot meg majonezt nyomatsz ra, oszt megeszed.
Amilyen ecceru olyan finom.
De ha van ra igeny, elmondom, hogy en hogy szoktam csilis babot meg spagettit csinalni.[ POWERED BY 230V ]
-
master bud
tag
Hozzávalók 2 főre:
-8 db közepes nagyságú burgonya
-300 gramm juhtúró
-500 gramm savanyúkáposzta
-500 gramm szeletelt bacon
-2 üveg sör
Elkészítés:
A 8 krumplit hámozás nélkül, egy fazék vízben felrakod főni. A nagyobbakat néha megbököd villával, ha már simán átmegy a közepén akkor megfőtt. A krumplikról lehúzod a héjat, két centi vastag szeletekre vágod a tányérodban.
Fogsz egy nagy lapostányért, letapétázod kb. tíz centi hosszú bacon csíkokkal, megborsozod gazdagon és berakod a mikróba 2 percre (érdemes letakarni folpackkal, hogy ne frecsegjen).
Fogyasztás:
A főttkrumpliszeleteket megkened gazdagon juhtúróval, ráhelyezel egy bacon csíkot, savanyúkáposztát a tetejére és beépíted a fejedbe, sörrel öblögetsz.
Szerintem nagyon állat
mb~~G::alactic O::bservation D::evice~~
-
neduddki
nagyúr
HI!
Hozzavalok:
Fustolt fott boroskaraly from lehel piac
Voroshagyma
Olaj /1/3 oliva 2/3 naprafordo/
Mennyiseg ehsegtol fugg.
A hagymat felig megdinsztelem az olajon, a kockara vagott karajt radobom, majd egyutt elkezdem piritani, ehsegerzettol fuggoen hosszabb, de tobbnyire rovidebb ideig: - ))))
Talalas paradizsom, paprika, teliesebb idoben jofele vizesuborkaval /na jo a ecetes is jo hozza: - ))))/
udv
neduddki
p.s. elvetemultebbek nehany tojast is rauthetnek!!!: - ))))https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
gabranek
aktív tag
tortellinit eddig reszelt sajttal + ketcuppal ettem, de nem lehet rossz eza tejfolos sem.
es 1 recept:
fogsz annyi kozepes krumplit amennyi jol esik, vagy tobbet. nyersen meghantolod, utana felbevagod es kivagod a kozepet (erre azert van szukseg, hogy legyen benne 1 kis godor, ami be lehet pakolni a tobbi hozzavalot. szal akkora jukat csinalsz amekkorat akarsz). na ebbe a godorbe mehet szalonna, hazi kolbasz de akar sonka is, erre hagyma, bors, so. a feles krumplikat rapakolod 1 tepsire aztan irany a suto. en jol meg szoktam sutni mert ugy szeretem ha mar szinte fekete, de kinek ahogy tetszik.
baromi fuszeres kaja, ugyhogy nem art beterazni nehany uveg sort sem
jo etvagyat田中れいな
-
Hali
Ez itt a lukács hányás recept!
Kollégisták előnyben.
Bemész a koliba a hűtőhöz,kinyitod az összess fakkot,valszeg nem lesz nehéz,mindenhonnan veszel valami kis darabot ki, nem kell nézni mi az,ezután mindent egybesütsz egy kis olajon, és az egészet leöntöd felvert tojással kis sütögetés még , és kész is a lukács hányás.
Nyam Nyam.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
rdi
veterán
Neduddki!
A legfimonabb mraookoi étel:
(csak aneréve nem elmészkem, az enyédről katpa anevét))
csirke
fűreszek: sáfrány, kömény, bors, konirader, sózott citrom, ojalbogyó, fahéj, só összeőrölni, egész fahéj később kihevető,
A csirkét pálocjuk a fűreszes olibávan, kbzen sok hamgyát vágunk, jo sok, meg mi még almát.
Ezeket belyehezzük az enyédbe, és megsüssük pálorjuk. 180 fokon.Fej! Tor! Potroh!
-
neduddki
nagyúr
-
simonzé
addikt
Van valami jó kis receptetek fülemülemájra? Itt egy nagy doboz konzerv, és nemtom, mit kezdjek vele. Van még itthon rigófütty is.
I don't fit in. I fit out.
-
simonzé
addikt
Egyébként itt egy jó kis szendvicsféleség:
Szeletelt kenyeret (ne tartósat!) kenj meg májkrémmel, tegyél rá ananász, vagy barackkonzervből pár darabot, és lapokra szeletelt sajttal borítsd be az egészet. Pakold egy tepsibe a szeleteket, és be az előmelegített sütőbe. Kb 5-6 perc múlva a sajt teljesen rálapul. Vedd ki, és edd meg. ISTENI!I don't fit in. I fit out.
-
TomDog
tag
Hozzávalók:
30 dkg sertés tarja,
1 fej vöröshagyma,
2 fej gomba,
3 szelet bacon szalonna,
1 dl tejföl,
mustár,
gyros fűszerkeverék,
olaj,
sajt.
Elkészitése: (kb.. 20 perc)
A húst vékony csikokra vágjuk, a fűszerkeverék, olaj és mustár keverékébe megforgatjuk. A hagymát és a bacon szalonnát olajban megpiritjuk, a gombát megfőzzük, hámozzuk, szeleteljük. És az egészet összerottyantjuk, ha a hús megpuhult belekeverjük a tejfölt. És tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat!És a fő kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nők miért válogatnak http://30bt.venroka.com/news.php
-
master bud
tag
Hali,
az alábbiakban következik az egyik kedvenc kajám, amit amúgy apámtól tanultam szóval övé az érdem
Töltött tojás
Hozzávalók 4 főre
-16 db tojás
-0.5 doboz tejföl
-250 gramm vaj
-2 db friss, hegyes zöldpaprika, ami NEM csípős
-friss petrezselyem bőven
-0.5 liter tej
-200 gramm liszt
-szerecsendió
-só
Elkészítés
A tojásokat forrásban lévő vízbe rakjuk és legalább 8-10 percig főzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük a forró vizet és hideg víz alatt leszedjük a tojásokról a héjat.
A megpucolt tojásokat kettévágjuk és a remélhetőleg megfőtt sárgáját egy külön tálba gyűjtjük. A kettévágott fehérjéket ugyanígy egy jénaiba helyezzük.
Felaprítjuk NAGYON finomra a petrezselymet és a zöldpaprikát. Az egészet beleszórjuk a sárgája mellé. Vajat olvasztunk (nagy merőkanálban forró víz felett) majd az olvadt vajat a sárgákra öntjük. A fél doboz tejfölt felkeverjük és a sárgákra öntjük azt is. Az így kapott mischungot JÓL elkeverjük, sót és szerecsendiót adunk hozzá, ez utóbbit gazdagonA lényeg az, hogy a mischung késsel kenhető legyen.
Kivajazzuk a jénait, a tojásfehérjékbe késsel visszatöltjük a sárgájás keveréket. A fehérjéket párjával összetapasztva szépen beültetjük a jénait. A maradék mischungot a tojások tetejére szórjuk, alufóliával lefedjük a jénait és berakjuk az előmelegített sütőbe kb. 30 percre, közepes lángon. Akkor lesz jó, ha a maradék sárgája kicsit megbarnul.
20 perc múlva hozzákezdünk a mártáshoz. Serpenyőben jó nagy darab vajat olvasztunk, miután megolvadt beleszórunk lisztet. A liszt be fogja szívni az olvadt vajat ezért egyenletesen adagoljuk addig amíg az egésznek aranysárga színe nem lesz. Ezután már ne rakjunk több lisztet, hanem pirítsuk a lisztet zsemleszínűre.
Öntsünk a megpirult liszthez HIDEG tejet és kezdjük kevergetni intenzíven úgy, hogy csomómentes legyen. Figyeljünk arra, hogy e művelet közben egyre sűrűbb lesz, ezt tejjel kompenzáljuk. A végeredménynek olyan konzisztenciájúnak kell lennie mint egy jó híg méznek.
A tojásokat tányérra rakjuk, egy főre 4 tojás jut, amit leöntünk ezzel a mártással és friss petrezselyem zöldjével díszítünk. Köretnek főleg a spárga jött be.
Jó étvágyat
mb~~G::alactic O::bservation D::evice~~
-
mormota
senior tag
nagy örömömre látom, hogy rendesen érkeztek a receptek
ennek örülök nagyon, és tapasztalom, hogy sok kreatív ember van, aki ráadásul szeret főzni (vagy csak rákényszerül?)
nem baj.. az a lényeg, hogy nagyon jó kis recepteket irtok le,.... hajrá igy továbbIllusztrálok, tehát vagyok
-
LVXXX
tag
Nem tudom ki mennyire szereti a bográcsban készült kajákat!?
Néhány éve kempingezés közben kitaláltuk, hogy fözünk bográcsban madártejet, mivel már untuk a különféle pörkölteket, gulyásokat stb. De mivel hiányzott néhány összetevö és a szaktudásunk is az elkészítéséhez, illetve a kemping környékén éppen érett a szilva; ezért inkább bográcsos szilvásgombócot föztünk. -
Gri
tag
Nem semmi...
Hasonloan pihent fozes volt, amikor tobbnapos kempingezes vegen maradt egy rakas hus, ami az ''enni-azert-csak-kell'' elv alapjan x mennyisegu vorosborral kb. 5 oran keresztul rotyogott a bogracsban. A jozanodasnak szentelt napon...
Hazauton egy szondazas erdekes eredmennyel zarult volna...[ POWERED BY 230V ]
-
mormota
senior tag
tepsifüles:
hozzávalók:
-1db megnyúzott nyúl /csirke is jó, de originalban nyúlra van irva a program
-4-5szem nagyobb krumpli (ízlés/éhség szerint)
-olaj, vegeta, só, bors, pirosarany, mustár, savanyú uborka, paprika, paradicsom és egyéb füszerek izlés szerint
elkészités:
krumplit megpucol, kb 1.5x1.5cm-es csíkokra felvág (lehet kocka is).
nyuszit/csirkét daravokra szétszed vegetával bedörzsöl, letesz tepsi aljára.
mustár, pirosarany rányom pöttyökbe, borssal megszór, sóval meghint.
egy marék krumplit rátesz, úgy hogy boritsa a tepsit, uborkával spékel,
másik adag krumplit rátesz, olajjal meglocsol, alufóliával letakar, sütőbe
betesz.
akkor lehet levenni a fóliát, ha a krumpli megpuhult. a nyuszi levet fog ereszteni.
addig süt tovább fólia nélkül, amig meg nem barnul a krumpli teteje (bár eddig
nem feltétlenül kell csinálni, ez az én izlésem) célszerü addig csinálni ameddig
a krumpli kicsit meg nem keményedik
maradni fog lé a tepsi alján.. me akarjátok elsütni azt a lét, mert ugyse fog menni
kenyérrel lehet tunkolni (mert azzal finom)Illusztrálok, tehát vagyok
-
tildy
nagyúr
tildy féle jó kis gombapaprikás
kevéske étolaj
1 kis fej hagyma
25 deka gomba (attól függ emkkora adagot akarunk, lehet több kevesebb...)
1 pohár tejföl
delikát
pirospaprika
só, akinek kell esetleg bors
kevés liszt.
A kis fej hagymát üvegesre pároljuk az olajban, majd rászórjuk a szeletelt gombát.
Amikro már szépen ''összefonnyadt'', akkor rá a pirospaprikát és a sót, delikátot és felöntjük vízzel.Főzzük még egy kicsit,közben tejfölt összekerjük kevés lissztel, majd kb. fél óra után felöntjük ezzela keverékkel.
Kellemes paprikás állagot kell kapni.Jahm és iszonyat finom.
Kaja 2.
Tepsiben sült sültkrumpli fűszeres hallal.
na ezt mirelitből is el lehet készíteni, a halat pedig csak befűszerezni kell és bevágni a sütőbe a krumpli mellé.
Ott lehet nyugodtan hagyni, fél óra és kész is."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
azzio
aktív tag
Tüttyölt Ratyli
Hozzávalók:
1 csömör vagyk (lehetőleg pöcörgősi)
1 suttyonyos petrecel
2 rész vagdalék
4 ölej csikmány
10 lavor zsír
3 gerezd vágmány
és egy félbevágott, kibelezett hosszúkás madár
5 vég reszelt tejszín
A vatykot megdikicseljük. A suttyonyos petrecelt beledibározzuk egy szelencébe, majd jól összegyöröszjézzük. A 10 lavor zsírt megisszuk, majd viszzahányáskor összespricceljük vele a 4 ölej csikmányt. A három gerezd vágmányt inkább kidobjuk, mert mégsem kell. A félbevágott, kibelezett, hosszúkás madarat megdurungoljuk, majd egy kicsit hosszabítjuk a végét, amíg a széle be nem tockosodik. Belekeverjük a 2 rész vagdalékba, majd ráborítjuk a reszelt tejszínre. Sok kékséggel, hajítva tálaljuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Befutottak az új ARM Cortex magok
- Villanyszerelés
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Összehajtható OLED tévét villantott a TCL
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Debrecen