- Call of Duty: Warzone
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- PlayStation 3
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- PowerWash Simulator - Már több mint 12 millióan próbálták ki
- EA Play - Napokon belül elérhető lesz a Star Wars Jedi: Survivor
- Xbox Series X|S
- Fallout 4
- Nintendo Switch 2 vagy amit akartok (találgatós topik most még)
-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladybug
őstag
válasz (Bundás) #701 üzenetére
Csinálhatod, de akkor a répákat kell kivenned, és azt összetörnöd, majd a húshoz visszatenni. Tejfölös habarás: lisztet simára keversz kis vízzel, majd hozzáadod a tejfölt. Ezt kevered bele a húslébe, és jöl simára kevered.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Warnen
tag
Természetesen egy kis rántással jobb ízű lesz a vadasmártás, a pirult liszt íze miatt.
A bor mindenféleképpen jót tesz neki, és még valami:
nem próbáltátok még úgy, hogy először egy evőkanál kristálycukrot lekaramelizáltok, és úgy bele a hagymát? Sokkal finomabb, selymesebb lesz a mártás. Ráadásul még egy kisebb darab hámozott citromot is belekarikázhattok, jót tesz neki.
Köretnek a zsemlegombóc az ideális, de nem rossz a tészta sem, vagy a knédli. Utóbbit akár porból is készíthetjük, ha belekeverünk egy kis pirított vöröshagymát a tésztába, még finomabb.Beteg? HÁEGYENEGY almát...
-
csizzah
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Mostanában rákaptam a kínai gyorskajákra, nagyon ízlenek, gondoltam ki kéne próbálni őket otthon is, nem tudja valaki hogyan csinálják azt a szószos állagú alapot hozzájuk?, konkrét receptek is érdekelnének.
Előre is köszi! -
csizzah
aktív tag
-
tildy
nagyúr
Anno az általános suli konyháján nagyon szerettem a vadasost
Sajnos azóta mindenütt csak olyan változattal találkozom amiben van répa is, azt meg utálom, és kiskoromban sem ettem meg, tehát az amit anno a suliban kaptam, az 100% répamentes volt.
Nem tudja ennek valaki a receptjét? Kicsit olyasmi jellege és színe volt , mitn a bakonyi szósznak, de másabb volt az íze. Mustárosabb azt hiszem.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Warnen
tag
-
tildy
nagyúr
Pedig én azt a fajta vadasost nagyon szerettem. Bár hallottam már olyat is, hogy a vadasos és a vadas az nem egy és ugyanaz."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
tildy
nagyúr
MEgéreztem volna a répa ízét, szerintem. Mert a répát nem eszem meg. De mondom ezt mifelénk vadasosnak hívták, lehet köze sincs a sima vadashoz.
Bár lehet igazad van, de akkor tuti nagyon kevés répát rakhattak bele. Inkább ilyen mustáros-tejfölös jellege volt jobban. Azóta próbáltma párszor vadast enni, de rossz íze volt mindnek.
Na lehet egyszer megkérdezem az ottani konyhásokat!"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
addikt
Van egy tuti reggeli receptem:
Kenyér megpirítva, bekenve mustárral, lágy tükörtojás rá, lehatőleg rácsorgatva is egy kicsit, és az egészre hagymakarikákat kell tenni.2 szelet és tutira laktatós volt.Igaz egy fogmosást és egy fél csomag orbitot érdemes bevenni utána mielőtt emberek közé megyünk, viszont tényleg jók így együtt -
addikt
-
addikt
Jaja
Csülök pékné módra, vagyis hát ahogyan én szoktam tehát Jánoska módra:
Csülök befaragva, megtűzdelve hagymával, én a biztonság kedvéért bekenegetem vörös, és fokhagyma krémmel is, ha van otthon kis bacon azt is bele lehet tűzdelni csaki használni fog neki, fűszerek, én amit találok rászóróm, bors, só, fűszerkeverék, kis oregánót is teszek rá, meg tényleg ez ízlés szerint megy kinek milyen ízek mennek, tehát a sült húra pakolható összes fűszerkeverékből lehet válogatni.Ezt berakni sütőbe fólia alatt és alacsony lángon lassan sütni kell, kb 10-15 percenként locsolgatni kell, olyan jó 2és fél 3 óra mulva mikor már jól megpuhult az egész akkor leszedni róla a fóliát és nagyobb lángon, olyan 5-10 percig hirtelen megpirítani, és kész is.Krumplival szoktam csinálni, amit a következőképpen teszek:Apróbb krumplik kellenek, héjában megfőzőm, majdnem teljesen, mikor ez megvan, leszedem a héját neki, és forró olajban megforgatom kicsikét hogy éppen csak megsüljön kicsikét.Ha ez megvolt mehet a tálalás.Jó hideg sörrel, vagy száraz mondjuk én nem szeretem a szárazat, tehát valami jóképességű fehér borral toljuk be az arcba, jó étvágyat mindenkinek -
addikt
Valami jó paradicsomos Pizza alapot tud valaki?Én mondjuk sűrített paradicsomból, olasz fűszerkeverékből, kis bors, kis só, meg oregánóból szoktam, ez sem rossz de amiket a pizzériákban csinálnak az a tuti
-
Ildika
tag
válasz Janoska26 #725 üzenetére
Én így csinálom:
1 nagy fej hagymát felkockázok és bő (oliva) olajon megdinsztelem. Rárakok 4-5 paradicsomot kockára vágva, 3 gerezd fokhagymát összenyomva meg fűszereket (kakukkfű, oregáno, bazsalikom, tárkony, curry, pirospaprika, só). Fedő alatt, lassú tűzön főzöm. Kb. 15 perc múlva hozzáadok 1 kis doboz paradicsompürét és még 2 gerezd fokhagymát. Kb. még 20 percig főzöm.''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Gh0sT
addikt
Ma az ebéd mellé extra köretként pároltam egy kis almát némi fahéjjal és citrommal megbolondítva.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Ildika
tag
Én tegnap almás sütit sütöttem. A recepthez képest annyi különbséggel hogy aki vendégségbe jött cukorbeteg, így cukor helyett édesítőt tettem (nem volt otthon por alakban, így süssinát mozsárban megtörtem. A receptet a neten találtam. Íme:
Öntött almás
Hozzávalók:
3 db tojás
30 dkg kristálycukor
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
4-5 szem alma
durvára darabolt dió
fahéj
Elkészítés: Az almákat lereszeljük, és megszórjuk egy teáskanál fahéjjal, jól összekeverjük, állni hagyjuk. Ezután a tojásokat jól kikeverjük a cukorral /fehéredésig/. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. Mikor ezzel készen vagyunk, a tojásos masszába keverjük a lereszelt almát. Ha túl sok levet eresztene, akkor egy kicsit kinyomkodjuk. Ezután apránként belekeverjük a lisztet is. Jól eldolgozzuk. Ne ijedjünk meg, elég sűrű masszát fogunk kapni. Egy közepes nagyságú tepsit kivajazunk, belisztezünk, belesimítjuk a masszát. A tetejére szórjuk a durvára vágott diót. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük /tűpróbáig/. Ha megsült és kihűlt, tetszőleges formákra szeletelve tálalható.
Nagyon egyszerű, gyors és finom.''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
csirkemano
csendes tag
válasz Janoska26 #721 üzenetére
Csülök pékné (mano) módra, illetve ahogy anyukámtól tanultam )
A csülköt előző nap mindenestől felteszem főni, teszek mellé: majoranna, vegeta, só, bors, fokhagyma. Jó másfél órát főzöm, aztán ha kihűlt, elteszem másnapra.
Másnap egy nagy tepsit kiolajozok, beleteszem a kicsontozott csülökdarabokat, köré hasábokra vágott krumplit, minderre vöröshagymát reszelek, plusz vöröshagymakarikákat is teszek a tetejére. Jöhet egy kis majoranna, bors, só, grillfűszersó, öntök alá keveset a csülökléből, majd alufóliával letakarva beteszem a sütőbe. Ha megpuhult a krumpli, leveszem az alufóliát és rápirítok.
Valami fenséges!Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
geot
csendes tag
Szia!
Nagyon ínycsiklandó recept, szerintem ki is próbálom hamarosan, csak egy problémám van.
Pizzatésztát már próbáltam csinálni, de... fogalmazzunk úgy, hogy nem volt ehető.
Lehet, hogy a recepttel volt a baj, de az is lehet, hogy én nem voltam elég ügyes.
Ti hogyan készítitek?
Előre is köszönöm!Σαγαπώ Krinya
-
addikt
Na azt én is megköszönném mert leírtam valahová,de mindíg elhagyom a papírt, és szerintem hétvégén pizza lesz .
Ildika:Jónak tűnik a tied is, bár tegnap még az általam leírt módszerrel csináltam, de legközelebb kipróbálom ezt is, egyébként én a szomszéd bácsitól tanultam -
nyávogi
tag
A világ legegyszerűbb, legfinomabb pizzatészta-receptje:
50dkg liszt, kevés só, 2-3 ek olivaolaj => összekevered, majd hozzáöntesz:
kb.2 dl cukros-langyos vízben elkevert 5dkg élesztőt (nem kell megfuttatni)
jól összedolgozod, ameddig könnyű,rugalmas tésztát nem kapsz belőle, általában kell még kevés lisztet tenni hozzá gyúráskor. Általában 5 perc alatt meg is van.
Kinyújtod, kívánt vastagságúra (még dagadni fog!!), megpakolod és sütöd
nyamm
én szoktam a tésztát kicsit elősütni, de ha profi a sütőd, nem muszáj.
[Szerkesztve]az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
geot
csendes tag
Köszönöm ezt is!
Tényleg egyszerűnek tűnik, remélem, sikerülni fog.
Múltkor az élesztővel gyűlt meg a bajom. Keleszteni kellett volna a tésztát - hogy most túl sok vagy túl kevés ideig vártunk, azt nem tudom -, de az eredmény ehetetlen volt.
Kívül betonkemény, belül ragacsos, sületlen.
Biztos a recepttel volt a baj.Σαγαπώ Krinya
-
ladybug
őstag
Hasonló az én receptem is, mint Nyávogié.
60 dkg liszt, 2 dkg élesztő, amit kevés tejjel és cukorral felfuttatsz, 2-3 ek olaj (olíva vagy ét), kb 1 dl víz, só.
Ezeket összekevered és kb 1 órát keleszted. 3 nagy pizza lesz belőle.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Rive
veterán
Múltkor az élesztővel gyűlt meg a bajom. Keleszteni kellett volna a tésztát - hogy most túl sok vagy túl kevés ideig vártunk, azt nem tudom -, de az eredmény ehetetlen volt.
Kívül betonkemény, belül ragacsos, sületlen.
Biztos a recepttel volt a baj.
Kifejezetten az élesztővel... A pároméknál egyszer a fél faluban ilyenre sikerült a húsvéti kalács/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
addikt
Na ez az, nekem is ez a recept volt meg, a tejre emlékeztem .Amúgy én kenyérsütőben szoktam azon is van dagasztó program, csak beleöntöm a cuccot, összedolgozza, megkeleszti, és szól ha kész van, nem kell vele legalább dagonyázni, meg gyúrni wazze
nyávogi: Nincs baj a porélesztővel csak nem biztos hogy abból is a Dr Oetker a legjobb, sőt, most megnemmondom milyet vettem, amit agyondícsértek, valami barna tasakos, a neve nem ugrik be, na szóval én otthon kenyeret sütök ezért az élesztő, 1tasak bele, meg a többi cucc, és frankón megkel a tészta mindíg, a pizzába is 1 tasakkal szoktam tenni, nem sajnálom én belőle
[Szerkesztve] -
addikt
Na ha valaki elmondja hogyan kell kakaós kalácsot elkészíteni, az első kanyarra a vendégem lesz belőle, na persze csak ha eljön Pécsre
-
geot
csendes tag
Sziasztok!
Hétvégén elkészítettük a pizzát.
Ildika pizzaszósz- és Nyávogi pizzatészta-receptjét mixeltem össze. Az eredményt dicsérték, úgyhogy nagyon elégedett voltam.
Köszönöm még egyszer az ötleteket.
A tészta picit vastagra sikerült, de nem volt vészes. Ízre is nagyon finom, csak sajnos kevés sót tettem bele.
Legközelebb ügyesebb leszek. És remélhetőleg picit gyorsabb is.Σαγαπώ Krinya
-
lesaux
veterán
Mostanában, ha kemény tojást főzök, nagyon apró darabokban jön le a héja, ráadásul jön vele a fehérje is. A végén alig egy dió nagyságú tojás marad. Próbáltam már hideg vízben kezdeni a főzést, meleg vízben is. Próbáltam azt is, hogy főzés után nagyon lehűtöm a tojást, nem hűtöm le annyira stb.
Kiskoromban pedig, emlékszem, olyan szépen tudtam tojást pucolni. Mi a trükkje? -
Gh0sT
addikt
Érdekes, ezt én is tapasztalom mostanában. Épp fél órája főztem meg 4 tojást és győztem leszedni a héját, pedig aztán mindent kipróbáltam már:
- forrásban lévő vízbe zutty
- hideg vízbe és úgy forralom
- ha kész, akkor gyorsan hideg vízben lehűtöm
- ha kész, akkor nem hűtöm
De semmi... Úgy tűnik, hogy Magyarországon a vezetékes víz kemény, használj Te is Calgont a tojásfőzéshez!
Bah, van valakinek ötlete? Lehet, hogy ezek a gyári tojások már csak ilyenek?!Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.