-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
cornfake
aktív tag
sajtos kukorica:
fagyasztott kukorica tepsibe vajon megfittatva jol megvegetazva majd reszelt trappistat ra.
fuszeres csirke:
8 db csirkeszarny /nyak, comb,ki mit szeret/,besozva
majoranna 1/2 feles pohar
bazsalikom 1/2 feles pohar
csipetnyi chili-orolt
csipetnyi szerecsendio
2dl olaj osszekeverve 1 dl szaraz vorosborral
1 egesz hagyma
alufolia
az olajas borba belekeverem a fuszereket,ezzel bekenem a szarnyakat,majd 1-2 orara hutoben allni hagyom
a hagymat felkarikazom,
kiveszem a madarat,egyenkent alufoliaba csomagolom,a csomagba beleszolrom a hagymakarikakat is,majd ugy zarom,h konnyen nyithato legyen
200 fokon 30-40 percet parolom,majd kinyitom a foliakat,es 300 fokon 15-20 percig pirtom..
zoldsegkoret,vagy zoldseges vadrizs dukal hozza,jofajta buzasorrel /embernek,nekem coronita/
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]I'm what's left, I'm what's right..
-
Steelheart
senior tag
Nna, hehh, hehh, ilyen topicot is találtam, jee Kíváncsiak vagytok a csalángombóc-receptemre?
XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi
-
Steelheart
senior tag
válasz Steelheart #256 üzenetére
Értem, tehát nem... na jó, megértettem. Most megyek duzzogni.
()XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi
-
GodHeart
senior tag
nah szóval, az lenne a kérdésem, kérésem, hogy található itthon a hűtőben egy befőttesüvegnyi kagyló, aminek a héja levan szedve. Osztrákból lett hozva, és édesanyámnak foggalmam sincs, hogy hogyan lehetne ezt valahogy finoman megfőzni! Remélem valaki csinált már itt ilyet és tud segíteni!
-
GodHeart
senior tag
naaaah skacok, itt az este, én meg már ezt szerettem volna bevágni!
-
Steelheart
senior tag
válasz GodHeart #258 üzenetére
Pfuj, de utálom a puhatestűeket... megenni... blah, nem bírnám.
XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi
-
I_Am
veterán
válasz GodHeart #261 üzenetére
Ha jól tudom a kagylót nem szokták főzni csak flambírozni. Aztán citromlében áztatják, vagy citromlével szolgálják fel közvetlen. (én whiskey-s mártással ettem azzal nagyon finom volt, az osztrigát meg ugy ahogyan kell, citromlével)
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
Thulcandra
senior tag
Attól függ milyen kagyló
Vendéglátásban dolgoztam sokat, de flambírozott kagylóról nem hallottam soha
Az osztriga az egyik menő kagyló, melyről sokat hallani, hogy afrodiziákum meg minden, meg ínyenc, -egyébként broaff- ezt nyersen, élve tálalják, citromot rá, azt szürcs. mint a takony... Vigyázni kell hol fogyasztod, ha nem friss, 1-2 napig is rosszul lehetsz, ha meg allergiás vagy rá, még rosszab.
A másik ismert cucc a fekete kagyló, na ezt főzni szokták, s nagyon sokféleképpen tálalható, különböző szószokkal általában.
Én személy szerint csak főtt kagylót eszek, leginkább paradicsommártással, meg tészta, sajt" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Harrylles
aktív tag
Már egy másik főzős topocba beírtam de beírom ide is. Egyszerűen elkészíthető. Most próbáltam ki, és jó is meg fura is.
Szóval veszel pár darab friss paradicsomot. Ezt ledarálod. Meglesz a jó sűrű leve. Ezután kiöntöd pohárba is szórsz rá borsot. Mint már említettem én is most próbáltam ki, én 2 paradicsomból csináltam és elég kevéske lett. Csináljátok meg többől. Nem rossz! -
brownus
veterán
válasz Kalandor #268 üzenetére
ha érdekelnek nekem vannak otthon gyorsan elkészíthető krémes receptjeim, pl. élesztő pástétom ( a neve ellenére nagyon finom), lencse pástétom, bab krém, padlizsán krém stb. szeretem ezeket mert főzés nélküliek, kivéve a lencsét meg a babot, és megmarad bennük a legtöbb vitamin.
[Szerkesztve] -
b0unCe
aktív tag
Sok tojast eszem, annak is inkabb feherjejet, ebbol kifolyolag sok tojassargaja marad. Ebbol mi jot lehet rittyenteni? Marmint a sok sargajabol.
''Beszél aki keres. Hallgat aki talál, de senki nem ért semmit. Az orvosok a halált. Senki nem ért semmit'' by: k&b: én, szeretlek, téged
-
-
b0unCe
aktív tag
válasz Papa-Georgo #275 üzenetére
akkor pontositok. Mivel a tojasnak altalaban csak a feherjejet eszem meg ezert sok sargaja marad. Most dobjam ki? Lehet belole vmi sutit ezt azt csinalni ami konnyebben tartosithato/raktarozhato.
''Beszél aki keres. Hallgat aki talál, de senki nem ért semmit. Az orvosok a halált. Senki nem ért semmit'' by: k&b: én, szeretlek, téged
-
Papa-Georgo
senior tag
Nemhiszem, ha ilyen fehérje őrült, már bocsi, akkor nekiáll sütögetni egy jó kis krumplis pogit, és megkenegeti tetejét sárgájával, vagy csinál egy jó kis aranygaluskát, hogy leöntse vanília szósszal....
Sztem adj fel hirdetést, h tojás sárgája nagy mennyiségben eladó.''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
busman
addikt
Valamilyen Wok -ban elkészíthető gyors kaját írhatna vki!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
ladybug
őstag
Nálunk mindig nyerő..
Pulykamellett vagy csirkemellett felvágsz apró csíkokra. Megpárolod félig, majd dobsz hozzá cukorborsót, sárgarépát, újhagymát, meg, amit még szeretesz. Teszel hozzá szójaszószt, sót, fehérborsot, fokhagymát. Kb 35-40 perc alatt kész, és rizzsel vagy kifőtt tésztával isteni.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
busman
addikt
Tejszínes mustáros halfilé:
Egy fej vöröshagyma felkarikáz,tepsibe berak.Tengeri halfilé megsóz,beborsoz,
hagymakarikákra ráfektet,tetejére fél főzőtejszín és mustár keverékével megken.
kis olajat önt alá.Burgonykarikákat rak köré,25 percre sütőbe tesz.I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
brownus
veterán
válasz Kalandor #270 üzenetére
CSICSERIBORSÓ PÁSTÉTOM
Egy csésze / 1cs=2.5 dl./ főtt csicseriborsó,
1/4 cs.olaj, 1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál frissen facsart citromlé,
1 tk.ételízesítő, pici só,
1/3 cs. a csborsó levéből
A hozzávalókat jól turmixoljuk össze.
KUKORICA PÁSTÉTOM
2 cs.morzsolt mirelit kukorica
1 nagy fej vöröshagyma, 1/2 tk. só
1 tk. pizza fűszerkeverék, zsemlemorzsa, amennyit felvesz, 3-4 ek.olaj
A hagymát és a kukoricát kevés vízen pároljuk,hozzáadjuk a fűszereket és és az olajat
még egy kicsit pároljuk Ezután turmixoljuk és egy edénybe öntjük
annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá ,hogy jól kenhető legyen
SÁRGARÉPAKOLBÁSZ
1 kg.sárgarépa ,8-10 ger.fokhagyma ,1 1/2 kk. só
5-6 kk. piros paprika, 2 kk. őrölt kömény
1dl olaj,1/2 tk.zöldbors
A megtisztított sárgarépát gyümölcscentrifugán pépesitjük. Hozzátesszük a fűszereket és az olajat még turmixoljuk kissé ha még nem elég ízletes ízesíthetjük fűszerekkel kenhető állagát az olaj adja ha nem elegendő ,tehetünk még hozzá.
KARFIOL PÁSTÉTOM
1 db kisebb karfiolt megfőzünk enyhén sós vízben Pépessé törjük villával ésházilag készített majonézzel ízesitjük
AVOKÁDÓKRÉM
1 db.avokádót a héjából kivájunk , és villával összetörjük, néháns csepp citromlevet teszünk hozzá, hogy ne barnuljon meg.Hozzáadunk 1 ger.fokhagymát pici sót és 3-4 ek. kefirt. -
ipgirl
tag
Most aktuális: Rakott krumpli másként:
A burgonyát nagyon vékony szeletekre vágjuk /lehet uborkareszelővel is/. belehelyezzük a tepsibe és picit megsózzuk. a következő réteg a hagyma, amit előtte karikára vágunk. Ezután vagy kockára vágott /előtte megsütött/ szalonnát teszünk, vagy vékony bacon szeleteket. Erre ráhelyezzük a karikára vágott paprikát, majd pedig paradicsomot. Jöhet a következő rétek krumpli...stb. A tetejét megszórhatjuk bazsalikommal, ami mégjobb ízt és illatot ad az ételnek.
Ha nincs otthon se bacon, se szalonna, akkor pótolhatjuk csíkokra vágott szalámival is, amivel szintén nagyon ízletes.''Aki az embereknél eredményt akar elérni, kell hogy szeresse őket.''
-
NoLF
addikt
Saját recept, szóval engem lehet gyalázni ha nagyon nem tetszik!
Rakott cukkini
Hozzávalók:
- 2db szép cukkini
- 1 tasak gyorsrizs
- 1db tojás
- 1 nagy doboz tejföl
- sajt a tetejére
- fűszerek (vegeta, gyömbér, bors)
- ízlés szerinti mennyiségű csirke vagy pulykamell filé
- fél fej fokhagyma
- 1 szép paradicsom díszítésnek
Elkészítés:
A cukkiniket karikára vágva, egy tálban megfűszerezzük a szeleteket vegetával, kis borssal és gyömbérrel. Közben megfőzzük a rizst, valamint a húst apró darabokra vágva, kevés vajon és fokhagymás tejfölben megpárolunk, kis gyömbérrel fűszerezve. (kevés tejföl, és a fokhagyma fele, préselve).
Amint ezek készen vannak, a cukkiniket is megpároljuk kevés vajban, majd fogunk egy tűzálló tálat, és elkezdjük rakni: cukkini sor, rá rizs (kicsi borsot szórunk rá), utána rádobálunk egy kevés husit, és ezt mégegyszer, majd a végén ráöntjük a maradék tejfölt, amit előtte összekevertünk a nyers tojással, és a maradék préselt fokhagymával. Karikára vágott paradicsommal díszítjük.
Ezután megszórjuk az egészet reszelt sajttal, majd közepes lángon megsütjük, míg a sajt szép pirosra nem sül a tetején (kb. 20-30 perc)
Ízlés szerint megbolondíthatjuk még kevés karikára vágott főtt tojással, stb.
Jó étvágyat!The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
(ÉN)közPONT
senior tag
Rakott cukkini
nyem rossz ,nyem rossz de vegeta helyett használj sót+ bazsalikomot+kicsit kakukk füvet+petrezselymet és némi metélő hagymát mert a mű (rákkeltő) vega helyett ennek az ízhatása sokkal jobb és egészségesebb is de variálhatod izlés szerint minden féle zöld füszerrel ahogy jól esik.
én vasárnap pácolt karajt sütőttem ami tök egyszerű és izletes kaja . Veszel akármennyi karajt ha csontos az se baj mert finom húsleves alap lehet de ha filé az is ok . Szóval felszeleteled kb 0,5-1 cm közötti szeletekre ! ezt KICSIT ! megdolgozod ne csak éppenhogy mert nem bécsiszeletet kell belőle csinálni. Ha megvan akkor 1 kg húsra 2 nagy fej vörőshagymát pucolsz és egy nagy fej fokhagymát ezeket felaprítod karikára + ehez tegyél néhány karika hegyes erőset + szemes borsot + némi bazsalikomot és sót . A metódus úgy néz ki ,hogy fogsz egy edényt abba egy sor hús rá a füszerek +hagymafélék+ hegyeserős és újabb 1 sor hús amig el nem fogy és a végén felöntöd olajjal de itt vigyázz nehogy levegő buborék maradjon a húsok között mert az baj lenne ( a tipp kicsit a konyhapulthoz ütőgeted az edényt és a légbuborék kijön) . Akkor jó ha az olaj jó 0,5 cm vastagon elepi a húst ! A pác idő min 24 óra de inkább 48 mert akkor jön ki az íze rendesen !
Köretnek bármi ami jól esik ja és más húsfajtákhoz is kiválló a pác
Jó étvágyat !Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
NoLF
addikt
válasz (ÉN)közPONT #286 üzenetére
igazság, vegeta helyett az origi fűszer jobb, csak időigényesebb.
karaj jól hangzik, de én csak szárnyashusit eszem, gondolom nem robban fel a csirkemell ha azt pácolom
ja, és természetesen a rakott cukkiniben a cukkini helyettesíthető bármilyen hasonlóval, pl tök, patiszon, stb.
[Szerkesztve]The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
(ÉN)közPONT
senior tag
NoLF : a csirkére vigyázz mert sok az anTIbiotikumos a piacon ezt a séf haverom mondta gondolom az a best amit a vidéki öregnéni árul az valszeg nyem robban fel
amúgy a séf haverom ezen a héten a lapra ezt tette fel napi ajánlatnak gondoltam megosztom hátha valakinek bejön .
Csobánkai csirke Hozzávalók 3 személyre:
4-5 db egész csirke comb
annyi liszt hogy a combokat megforgassuk benne
kevés házi édesnemes pirospaprika
20 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl
margarin
só
Elkészítés: A megtisztított csirkecombokat besózzuk. Paprikás lisztben megforgatjuk, és kivajazott jénaiba vagy tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük tejfölel, pici vizet öntünk alá, és fóliával letakarjuk. Mikor majdnem megsült, levesszük róla a fóliát, és a sajtot rászórjuk. Pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá.
hogy miért csobánkai arra nem tudott értelmes választ adni lehet ,hogy csobánkán ilyet is főznek ? passzRocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
NoLF
addikt
válasz (ÉN)közPONT #292 üzenetére
mindig öregnénis csirkét veszek
bizonyára azért csobánkai mert onnan származik.
ezt ki fogom próbálniThe Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
(ÉN)közPONT
senior tag
Ha budán az apor vilmos téren jársz akkor ott a hegyvidék piac ott a hentesnél jó árú szokott lenni , ha az almás mert messzevan akkor modjuk a lehel téri piacon is lehet találni !
NoLf : OK hajrá.....majd kérek Ízvadász pontozzást is rá !Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
brownus
veterán
válasz (ÉN)közPONT #295 üzenetére
de a lehel tele van hentesekkel, melyik a jó? vagy zuglóban?
-
(ÉN)közPONT
senior tag
A lehelen a húsrészlegen van egy aki házi nevelésű csirkét hírdet azt ne kérdezd hanyadik a sorban a lényeg ki van írva házi csirke de megkérdezed valamelyik zöldséget árúló öreg nénit és útba világosít de ha az nem akkor gyere el a hegyvidék piacra ott 1 hentes van ! én ott szoktam legtöbbször venni és mindig tökéletes az árúja igaz 150-200 huf al magasabb is az ár.
Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
brownus
veterán
válasz (ÉN)közPONT #298 üzenetére
inkább elmegyek oda, megér annyit, kösz az infót!
-
(ÉN)közPONT
senior tag
Igazán nincs mit ja ha ott jársz akkor ha módódban áll akkor kérjél egész csirkét arra van egy frankó receptem !
Egész csirke mondjuk PH főzőcske de fakkanál módra
Hozzávalók 1 csirke , 40 dkg gomba +1 hagyma+4-5 gerezd fokhagyma +néhány karika hegyes erős + csirkemáj+bacon szalonna + 2 zsömi+2 tojássárga+bazsalikom+édesnemes pirosP,bors,petrezselyem+só
A hagymát a baconnal megpiritod , rádobod a felcsikozott csirkemájat +utána felkckázott gombát ezt összepiritod és befüszerezed izlés szerint az alábbi füszerekből ha kihült akkor vizbeteszed a zsömiket és közben beledolgozod a 2 tojássárgát a töltelékbe ha ez megvan az ázott zsömikkel összedolgozod a tölteléket és betöltöd a csirkét a bőre alatt és a maradék tölteléket a hasába rakod és előmelegített sütőben 200 C -n bő folyadékkal fólia alatt jó 1 órát párolod ha ez done akkor fólia le és a levével locsolgatva pirosra sütőd !Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
Új hozzászólás Aktív témák
- Meross MSS425F okos elosztó, 4 alja + 4 USB, Homekit kompatibilis
- Aqara MCCGQ11LM nyitásérzékelő (HUB szükséges hozzá) + vízmentes 3D nyomtatott tok
- Meross MSS210 intelligens aljzat Homekit kompatibilis 4 darab
- Meross MSS315MA-EU intelligens aljzat energiamérő funkcióval (Matter / Homekit) 4 darab
- noblechairs alkatrészek azonnal készletről EPIC, ICON, HERO, LEGEND