-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz #76500480 #9000 üzenetére
Sok a víz, én 50 dkg/70% folyadék 2dl tej+1,5dl víz. A tejet addig adagoló míg az állaga ruganyos éppen, hogy nem ragad. Fontos a kidagasztasa és a sikér tartalom. Én éppen most dagasztottam ezt, most kelesztés, ilyen lesz és ez a multheti vegkifejlet.
Liszt ismeret.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Beni2360 #9002 üzenetére
Na már meg is kellt, most formázom és megy a forma tepsibe kellni 30-40 percet.
Ezt a 2. 5 l-s kelesztő tálat vette az EMagnal (link az egyik posztomnal) ez pont elég 50-60 dkg liszthez, zárható a teteje. Elő kovászt szoktam használni.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Beni2360 #9003 üzenetére
És már kész is lett a mai kenyerunk ami 10dkg elő tésztából és 30 dkg kenyér lisztből 67 dkg lett a végeredmény.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
#76500480
törölt tag
Köszönöm mindkettőtök válaszát. Úgy látszik hogy ezek a liszttek már csak ilyenek ragadósak folyósak. Amúgy világos alakor, bánkúti selymes és bánkúti kenyerliszt. Direkt figyeltem rendelésnél hogy ne teljeskiorlesu legyen. Megpróbálom, hogy 60% mezei fehér liszt megy bele.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz #76500480 #9005 üzenetére
A teljes és a rozs liszttől lesz barnább a színe. A kovász is rozslisztbol van etesd sima BL55-l és majd idővel kifeheredik. Ja és a szűrt vizet nem ajánlják mert nincs benne elég baktérium a kelesztéshez. Ezt nem régen olvastam vagyis hallottam a yt-n. És mint írtam nem kell az összes folyadékot hozzá adni csak ami a vége felé kíván. Minden lisz a siker miatt más mennyiséget igényel. És a rozshoz meg a teljes ez kell sikert adni mer abban szegények és ezért nem áll össze a kenyeret. Ezért kell a jó dagadztas és a 2-3x hajtogatás, hogy ki alakuljon a tésztában a sikér ne szakadjon a tészta. Bio boltban vettem fel kg sikert sok sutesre elég.
Én is kezdő vagyok de órákat lógok a yt-n és lesem el dolgokat.
Ui: a teljes kiőrlésűből sosem lesz könnyű lyukacsos kenyér van 1 kg de max 10%-t teszek hozzá ha használom. Péknel sem szerettem ebből készült forma kenyeret.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Beni2360 #9006 üzenetére
Ez kb. 2kg nyers tészta, fele teljes kiőrlésű liszt, négy púpos evőkanál sikér, előtésztával, ami a teljes kiőrlésű liszt nagyjából feléből készült. Másfél óra kelesztéssel kb. Nekem ebből olyan 25 kenyérke lesz.
A teljes kiőrlésű liszt magában mindig laposabb lesz megsülve, nehezebb a tészta. Vagy formában érdemes sütni, vagy kisebb darabokban, amit elnyújtott tészta feltekerésével formázok.[ Szerkesztve ]
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
attiati
veterán
Sparos grill kolbászt meg lehet sütni serpenyőben zsírban?
Van sütőm is, ha az jobb.Meg kell előtte főzni őket?
-
Beni2360
félisten
válasz philoxenia #9007 üzenetére
Igen kb ugyan ezt írtam és a sikér mindenképpen kell hozzá. Én is csináltam már ilyen szendvics rudakat csak másképpen formaztam. Mi csak ketten vagyunk és kis mennyiségben készítek. Egy ilyen forma kenyér most 67 dkg lett kevesebb lisztből csinaltam 3 napi reggeli & vacsira elég. Zsemle el már nem is foglalkozok mert akkor a kenyér elfogyása tolódik el.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
fradi81
veterán
válasz Beni2360 #9006 üzenetére
Ételhez csak szűrt vizet rakok, semmi gond a kelesztéssel. A baktériumok a kovászban vannak az a lényeg szerintem. Teljes kiőrlésű lisztből is lehet szellős kenyér.
moto g72, Ninebot d28e
-
pohár
félisten
-
tboj
tag
válasz attiati #9012 üzenetére
Nem kell főzni, nagyon gyorsan átsülnek ezek (5-10 perc). Én sima tapadás mentes grillserpenyőn szoktam őket sütni, még zsiradékot sem teszek alá. Amikor kívülről már szép színt kapott, akkor belül is jó lesz.
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
perempe
addikt
válasz perempe #8999 üzenetére
Tegnap negyed 9-kor támadtam a Coop-ot a hatósági áras sertéscomb miatt, sikerült még kapnom 1.85kg-ot. Most 1 órát ellőttem a szeleteléssel és a klopfolással, valamivel jobb lett, mint legutóbb. A gyöngyösi Apostol koncerten pénteken megkérdeztem nyanyákat, akik mondták, hogy a páchoz jóval több olaj kell, mint mustár, így pl. 2dl olajhoz 1 evőkanál mustár, 3 gerezd fokhagyma (átnyomva), 1 kávéskanál citromlé, só és bors. (Citromlevet most nem tettem bele. Nagyon kell bele? Nagy hiba volt?) Azt ajánlották, hogy éjszakára maradjon a hűtőben.
Találtam itthon egy nagy üveg Globus mustárt, ami már 2 éve lejárt, de ennek ellenére jónak tűnik.Comb szeleteléséhez és a klopfolásához milyen videót ajánlanátok?
Kéne egy kitűzött szintidő, mert így nagyon macerás. Nem hajlandóak megenni itthon egyben sütve ezek után...* Brahms: 4. szimfónia *
-
#76500480
törölt tag
válasz perempe #9014 üzenetére
Hat jó ha lehet kapni sertéscombot… Én azért is veszem mert kamu zsír% darált hús nem üti meg a mércét+ Fagyasztoban rovidebb ideig tárolható,emlékeim szerint 3 hónap. Így az ember magának ledarálja a kevésbé zsíros friss húst Klopfolni én még folpack alatt szoktam a húst, hogy ne fröcsögjön Mustárnak semmi baja (minőség megőrzési ideje van és nem “fogyaszthato” dátum+ az ecet és cukor “konzerválja”. Citromlével óvatosan, régen én a szent írások szerint halakhoz, tengeri herkentyukhoz adtam de túlságosan is dominál a citrom íz és nem azt akarom érezni. Borssal különben szintúgy vigyázni. Étteremek/menzák szoktak agyon fűszerezni, hogy ha valami ízetlen vagy rosszul sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz perempe #9014 üzenetére
Na, én ma töltött csirkemellet csináltam.
Képes videóm az elkészítéséről.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz perempe #9018 üzenetére
Mivel csak ketten vagyunk és nem mindig kell a nagy villany Sütőben sütni a mai árak mellett, és kb annyi idő alatt kész a kaja ameddig bemelegszik a sütő. Sok mindent kivalt és kevés olaj használattal jár ami még egészségesebb is. De van topikja ott kerdezodkozhetsz és vásárlási tanácsot is adnak.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
perempe
addikt
-
-
Beni2360
félisten
válasz perempe #9023 üzenetére
Na de hol vannak a klopfolt szeletek?
Ezt a csirkemellet amit linkeltem meg lehet légkeveréses sütőben is csinálni. Oda akár 3-4 db is bőven befer.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz perempe #9025 üzenetére
Hát ha nyersen szeletelted szálának merőlegesen akkor így nem eshet szét a hús szvsz. Minden húst így kell szeletelni.
Vegyél egy diót és azt szépen lehet szeletelni. Ilyen nagyobb db combot szét szoktam a hártyánál szedni, majd amiből szép szeletek jönnek ki azokat szeletelem majd a maradék mehet kockazva és a zsírosabb rész még fasírtnak.
Ma hatósági áras 1499 ft/kg csirkemell filé vettem a Pennyben 2x1 kg-t.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Beni2360 #9006 üzenetére
A kovász is rozslisztbol van etesd sima BL55-l és majd idővel kifeheredik.
Neeeeeeeeeee! Legalábbis semmiképp ne bolti finomítottal. Jó liszttel etesse, különben éhen hal szegény. KBL100 a legjobb a semleges, kicsit édeskésebb íz eléréséhez.Én is kezdő vagyok de órákat lógok a yt-n és lesem el dolgokat.
Szabi péktől is nézz néhány jótanácsot, és inkább azokat fogadd meg.Ja és a szűrt vizet nem ajánlják mert nincs benne elég baktérium a kelesztéshez.
De buták akik ezt mondják. Használjon szűrt vizet továbbra is, én ezt tanácsolom. Sokak kovászát kinyírta már a csapvíz. -
krizmo_
Topikgazda
-
Beni2360
félisten
válasz perempe #9030 üzenetére
Csontos csirkemellet csak maszek baromfi boltban láttam majd 2000 Ft volt. Sisy túró is 900 körül van.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz perempe #9030 üzenetére
Na ki ontotta a csomagot és megneztem a filmezés eredményét. Kep1 kép2
Gondolom itt nincs gond én se tudtam tegnap jobban filezni az egész csirke bontás után.
Na most 200 Ft különbséget nem fogok filezni.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #9028 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, hogy Szabi peknel jelen vagyok de én már nem nagyon akarodzok vad kovasszal foglalkozni. Az elő tésztás módszert használom nem nagyon vagyok lekotve időben hozzá. Előző este bekevertem és másnap már csak minimális élesztő kell hozzá ha kell ? Elő tésztás recept kevés van, találtam egy pizzasat na az már huzamosabb eljárás.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
perempe
addikt
válasz Beni2360 #9031 üzenetére
A helyi Coop-ban van csontos és filé is, mindkettő hatósági áras; ezekből szokott lenni, nincs lerabolva, mint a sertéscomb. A filé minősége egyszer nagyon rossz volt, azóta veszek csontosat, azt nem filézem, egyből sütöm.
Most szerencséd volt, valószínűleg nem állandó a minőség.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
veterán
Sziasztok
Gofrisütő vásárlása előtt állok. Most perpill egy Domo DO9122C multifunkciós gépet használunk, de sajnos nem az igazi. 3 cserélhető lap van de eléggé tapad hozzá minden. Akár gofrit csinálunk, akár melegszendvicset a hozzá való lapon.
Egy olyan gépre lenne szükségem ami gofrihoz van csak. Nem kell cserélhető lap meg semmi. Tökéletesen működjön ez a lényeg.
Melyik az a gofrisütő amire azt mondjátok hogy jó választás?
Van több recept amit kipróbáltunk, de sokszor úgy járunk hogy kifolyik mellette és nagyon nehéz eltakarítani, főleg ahol a zsanérok vannak. Ha meg kevesebbet rakunk bele akkor meg tök bénán néz ki a gofri. Nem is jön fel teljesen, valamelyik sarka nincs meg, szóval vagy nem elég mély vagy nem tudom.
Előre árat nem tudok mondani de 20-30 körül már van olyan ami használható?Ti amikor gofrit csináltok akkor a mennyiséget hogy állapítjátok meg hogy ne is legyen sok meg ne is legyen kevés? Én úgy hogy éppen alul a kis kiálló dolgokat lepje el és nagyjából jó szokott lenni.
iPhone 13 Pro Max
-
krizmo_
Topikgazda
-
veterán
válasz krizmo_ #9040 üzenetére
Köszönöm szépen a linket illetve a receptet is! Neked nem szokott olyan lenni hogy mondjuk nagyon feljön a gofri és szinte szétnyitja a sütőt? Nem tudom hogy a gofrisütőnek köszönhet vagy a receptnek, de amit csinálunk igazából általánosnak mondható, nincs benne se sok sem pedig kevés sütőpor.
Illetve te hogy szoktad belerakni? Csak középre majd lecsukod, vagy pedig szépen úgy hogy az egész lapot lepje el egyenletesen? Nekem van palacsintatészta adagolóm és azzal tök jól meg lehet csinálni hogy mindenhol egyenletes legyen. Vagy lehet pont azért szívok vele és azért jön ki oldalt mert a szélére is ugyanannyit rakok mint középre?iPhone 13 Pro Max
-
krizmo_
Topikgazda
válasz jozsi252 #9041 üzenetére
Nagyon szívesen!
Neked nem szokott olyan lenni hogy mondjuk nagyon feljön a gofri és szinte szétnyitja a sütőt?
Nem.Illetve te hogy szoktad belerakni? Csak középre majd lecsukod, vagy pedig szépen úgy hogy az egész lapot lepje el egyenletesen?
Eloszlatom úgy, hogy kitöltse a formát, olykor nekem is sok kerül bele és ilyenkor kifolyik a felesleg.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #9028 üzenetére
Na ma a Szabi pék forma kenyerét utanoztam előtesztaval. Egy formába sok lett volna kettőben meg éppen, hogy elment. Feleségemnek már egy kicsit hosszú volt, együtt izgultuk végig.
Még sosem hajtogattam 3x, a 2. hajtogatásnal nagyon ragadt de kiforrott a 3.-ra. Az előtészta 150gr fele teljes + B80 volt és 1 dkg élesztő,+ a 170gr víz, megmaradt a fele, betettem a hűtőbe lezárva. Érdemes etetni? Pénteken sütök újra. Na mára ez sikeredett kicsit laposak lettek de állaga, szagra jó lett szvsz, este kóstolás.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
#82860288
törölt tag
válasz Keef_Lee #9046 üzenetére
És ha kell az angol megfelelője, akkor Charlie ma' bakers Rengeteget kísérletezik.
És a német megfelelője. Gluten tag! -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Rozsdamentes serpenyővel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Dupla aljúakat vettem, metróban. Az egyik metro chef márkájú(18/10), a másik De Buyer. A problémám, hogy az ételek nem égnek meg, de a serpenyőben valami leég. Egyszerűen nem tudom használni.
Az oldalán (ha véletlen hozzáér a hús) nagyon hamar, de sokszor az alján is.
Van valami titka a használatának? Nem szabad fűszerezni a húst? Vagy nem szabad olajozni? Vagy olajozni kell? Próbálgatom mindenféle kombinációban, de egyszerűen nem sikerül. (maga az étel jó, nem ég meg , finom, csak utána takarítani kell).
Akinek van tapasztalata, tudna tanácsot adni? -
perempe
addikt
Ma reggel 7 előtt támadtam a Coop-ot, vettem megint (1.4kg+) sertéscombot. Nem tököltem vele, egészben tettem fel, mustár-olaj kombóval kentem csak. A nagy jénaimba épp belefért.
Majd meglátom, hogy mi lesz belőle.
* Brahms: 4. szimfónia *
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autodesk - Revit
- MIUI / HyperOS topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Kínában túl sok az EV, fokozódik az árháború
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...