-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
mormota
senior tag
gondoltam még ilyen nincs...így megnyitom
ide jöhet mindenféle recept (főleg házilag könnyen elkészíthtő, 5perc alatt kész, és nagyon finom kajákat várok)
egyébként meg arra a célra, ha valaki nem tudna mit kitalálni magának/családnak/pasinak/csajnak akkor innen tud ötletet meríteni
kezdeném is a sort: nem saját találmány, de állítólag 10 perc alatt kész van
|c3rN4| féle csilisbab
szal felvagod a sonkat kockakra megpiritod olajon
aztan hozzaontoad a babot 2 konzervvel 2 konzerv kukoricat
es utanna 2 uveg uncle beans mexikoi meg kinai
nagggyon faxaIllusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
én közel se említettem, hogy használtam a keresőt
de sztem el fog férni a többi mellettIllusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
én nem az étel nevére gondoltam, hanem elkészítésének precíz módozatára (recept)
és a 4 másik topikból kb 2 db normális, és használható recept tűnt ki:
Rakott kenyér
öntet:
Egy felkavart 2 dl-es tejfölbe beleütünk egy tojást sárgájástul, fehérjéstül. valamint egy kevés szerecsendiot reszelünk rá majd elkeverjük.(nagyobb adag több öntet ugyebár)
szendvics:
Lényegében vajaskenyér, fedve szeletelt sajtal.(az magyarban trapista, de persze izlés szerint!)
Egy kivajazott tepsibe ala tetöcserép elhelyezzük a szendvicseket, közben gyenge fedésig locsoljuk az öntettel. A maradék öntetet nyugodtanöntsük még rá ugy félfedésig.
süssük ki az egészet a sütöben, mig az öntet megpirul.
Lengyel hering olajban :
50 dkg sózott heringfilé, 1 hagyma, szemes bors, olaj
A sózot heringfilét beáztatjuk vízben (általában nagyon sós, mint az a nevéből is várható). A filéket szárazra töröljük (ezt nem tudom minek) szükség esetén feldaraboljuk (elegáns méretűre).
A hagymát apró kockára vágjuk.
Befőttes üvegben egymásra rétegezzük a hagymát és a heringet, közben szemes borssal fűszerezzük. Az egészet leöntjük olajjal, vagy olivával. (Megnyomkodjuk, eg fakanál segítségével a levegő buborékokat megpróbáljuk eltávolítani )
Hűtőben összeérleljük.
(Kenyér, piritós, főtt krumpli is illik hozzá.)Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
lássunk valami egyszerűbbet:
hozzávalók:
löncshús konzerv, vöröshagyma, tejföl
elkészítés:
hagyma megpucol, felkockáz nagyon kicsire, löncshús konzervet, meg tejfölt összekever egy tálba, hagyma bele, izlés szerint fűszerezni (bors, só, mustár esetleg)
veszel egy piritós kenyeret, amit még csak kissé sütöttél meg (értsd: világos), és rákensz centi vastagon az előzőleg említett trutyiból, majd visszateszek a pirítóba (ha olyanod van amibe tálcán kell betenni. az a régi osrosz fajta), vagy a sütőbe, és megpirítod izlés szerint...
kivéve lehet rátenni sajtot, kecsápot, mustárt, majonétz is akár... mind mind szigorúan csak ízlés szerintIllusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
arra gondoltam, hogy ne olyanokat irogassatok ide, hogy csipsz, pizza, meg hasonlók, hanem ha van vmi extra banne/rajta/vele akkor azt is.
mert egy félkész pizzát bárki meg tud venni a boltba, és nem kell hozzá gasztronómiai kreativitás (na ebben az összetételben se használtam még )hogy elkészitse magának az illető
ide elsősorban extrém/extra dolgokat várok, mint pl cérna féle csilisbab, vagy a rakott kenyér, vagy ''legegyszerübb finom kaja''Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
bocsánat a legyegyszerűbb finom kaja még magyarázatra szoul:
így tehát:
Legegyszerübb finom kaja:
lementek a boltba, vesztek egy vekni csokis! kalácsot, majd szeletekre vágva beteszitek a kenyérpirítóba. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megég a puha tészta miatt, úgyhogy alacsony értéken kell pirítani. Eztuán mehet rá a vaj (margarin sucks), ínyenceknek egy kis méz. Tejjel fogyaszhatjuk.
[Szerkesztve]Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
nagy örömömre látom, hogy rendesen érkeztek a receptek
ennek örülök nagyon, és tapasztalom, hogy sok kreatív ember van, aki ráadásul szeret főzni (vagy csak rákényszerül? )
nem baj.. az a lényeg, hogy nagyon jó kis recepteket irtok le,.... hajrá igy továbbIllusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
tepsifüles:
hozzávalók:
-1db megnyúzott nyúl /csirke is jó, de originalban nyúlra van irva a program
-4-5szem nagyobb krumpli (ízlés/éhség szerint)
-olaj, vegeta, só, bors, pirosarany, mustár, savanyú uborka, paprika, paradicsom és egyéb füszerek izlés szerint
elkészités:
krumplit megpucol, kb 1.5x1.5cm-es csíkokra felvág (lehet kocka is).
nyuszit/csirkét daravokra szétszed vegetával bedörzsöl, letesz tepsi aljára.
mustár, pirosarany rányom pöttyökbe, borssal megszór, sóval meghint.
egy marék krumplit rátesz, úgy hogy boritsa a tepsit, uborkával spékel,
másik adag krumplit rátesz, olajjal meglocsol, alufóliával letakar, sütőbe
betesz.
akkor lehet levenni a fóliát, ha a krumpli megpuhult. a nyuszi levet fog ereszteni.
addig süt tovább fólia nélkül, amig meg nem barnul a krumpli teteje (bár eddig
nem feltétlenül kell csinálni, ez az én izlésem) célszerü addig csinálni ameddig
a krumpli kicsit meg nem keményedik
maradni fog lé a tepsi alján.. me akarjátok elsütni azt a lét, mert ugyse fog menni
kenyérrel lehet tunkolni (mert azzal finom)Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
piritós modding:
végy egy kész piritóst, és míg meleg, kend meg finoman vajjal, úgy, hogy elolvadjon az, majd vágj fél centi vastag sajtot (szelet) és tedd rá a piritósra, majd tedd vissza a piritóba, addig, amig meg nem olvad a sajt, és jól szét nem folyik a kenyéren.
két kézzel fogyasztható/tömhető szájacskába
simán akár tányérba vagy szendvicssütőbe beteszel centi vastag sajtot, és megpirítod, mig jól megfolyik, és kicsit megpirul, kiveszed, és langyosnál kicsit melegedd állapotban fogyasztodIllusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
létezik magyarországon tengeri algás só
nem tudom mijen néven fut, nekem németből hozták...
majdnem minden húsféléhez finom (csirke, marha, stb)Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
most láttam jamie oliver főzőcskés műsorát, és ebből:
gombás tészta
15-20 közepes fej csiperkét felvág 2-3ba, forró serpenyőbe 3 evőkanál olajat (oliva) gombát beletesz, só, bors. pirít 10-15 pecig, 3 gerezd foghagymát felkarikáz, beletesz gáz lekapcs. centi vastag vajat felkockáz, beletesz, petrezsejmet felvág beletesz sajtot reszel rátesz. főtt tészta (nem muszály leszűrni) rátesz gombára, összekever, tálal, sajtot reszel a tetejére, petrezsejmet tesz rá, fogyaszt
valahogy így volt asszem
[Szerkesztve]Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
na mivan? kifogytatok az ötletekből???
egy kis lelkesedést, és kreativitást kérekIllusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
ha van friss kenyerem, azt csakis és kizárólag olajos hallal eszem
ha van friss zsemle, akkor azt meg parizerrel..
a parizeres zsemle moddingolága:
veszel egy friss zsemlét.
félbevágod.
fogod a kedvenc vajadat, és megkeved vele ízlés szerint.
fogod kedvenc parizeredet, és vágsz neked tetsző vastagságú szeletet.
ráteszed a parizert a zsemlére.
(és itt jön a trükk)
előveszed a hűtőből (mi ott tartjuk) az ecetes tormát, és teszel a parizer tetejére
esetleg inyenceknek:
teszel a tormára ketchupot vagy majonézt, neadjisten mindkettőt
becsukod a szemed, mert ahogy ez kinéz, az nem azonos azzal amit az ízvilága tükröz.
fogyasztodIllusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
tésztát tudsz főzni?
fogsz egy kis zsírt/olajat kicire kockázott hagymát pirítasz rajta, bele egy kis húskonzerv, felöntöd egy pici vízzel, majd teszel bele paradicsomsürítményt, és felöntöd annyi vízzel, hogy szósz alakja legyen, főzöd egy kicsit. teszel bele egy kis fűszert, amit jónak látsz. és kész a milánói makaróni.
tésztát, sajtot rá, eszitek
remélem jól fog összejöni, mert most találtam kiIllusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
1: nem
1a: a paprika igen, a szalonn nem annyira.
hogy olaj vagy zsír... sztem olaj a nyerő
a hagyma sosem elég
vegeta NEM kell bele
2:babfőzeléket addig tudok főzni, hogy áztasd a babot egy éjszakán át vízbe, tedd kuktába, és főzd meg
eddíg menne nekem isIllusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
lángostésztásvirsli
lángos tésztát készít
firslit kibont, meghámoz
virslire tésztát rácsavar (vékonyan), és forró olajban kisüt,
esetleg feldarabol és ketchuppal ízesít.
mlegen fogyaszt, és csinál mégIllusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
jéééé és én nyitottam ezt a topikot....
mostanában sokat főzök, és jó ha megvan kedvencnekigaz nem 10e, de ez örökös, ha tisztességgel bánsz vele:
kyocera kerámia pengés kés.
LINKapropó, van valakinek tapasztalata a kerámiaélű késekkel?
[ Szerkesztve ]
Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
hmm.... akkor mégse mondott butaságot a barátnőm... mondta, hogy itt lehetett kapni.
majd akkor nézegetem még ha arra járok.
nembaj, ebayről nézegettem kyocerát, meg bökert is, de kyocera sokkal választékosabb, és olcsóbb is.
az itthoni árak feléért lehet kapni. ami mo-on 24, az ebayen $70 postával együtt.Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
mostanában karcolgatja a fantáziámat a steak készítés.
a marha alkatrészek drágák, így kicsit utánanéztem, és nem csak marhából, de sertésből is süthető.
gondoltam veszek karajt (csont nélkül), és 2-3 nap pácolás után megcsinálom.
arra lennék kíváncsi, kinek van tapasztalata marhán kívüli hússal steakek terén.milyen húsból?
milyen páccal, meddig pácolva?
milyen serpenyőben hogyan sütve?
hogyan tálalva, mivel körítve?Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
-
mormota
senior tag
igen, köszönöm, már kinéztem.
kár, hogy fehér a nyele, de ez legyen a legnagyobb baja.anno bementem itt a boltba, és kérdeztem, hogy van-e lesz-e, mondta csaj, hogy nézegessem sűrűn a katalógust, szerdán van váltás, de előtte egy héttel már megjelenik. és hogy lesz két főzős hét egymás után, és valószínűleg a másodikban (17.-étől) lesz ilyen kés is.
szerdán az lesz az első dolgom, hogy elmegyek egy ilyenért.
Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
-
mormota
senior tag
válasz Mr.Csizmás #1842 üzenetére
szerintem mindenképpen frissen, ahol élő halakat is árulnak. mert általában ott frissebbek. bár ha filézett, az lehet akármikori is.
(pécsi vagyok helyszínre vonatkozóan tanácsot nem tudok adni, csak így általánosságban)
Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
leveles tésztába töltött mindenféle
1cs leveles tészta (sparosat vettünk, de lehet gyártani is, az fél nap kb a pihentetés miatt)
1 doboz babkonzerv
1 doboz kukoricakonzerv
1 nagy fej hagyma
1 tojás
30dkg darált hús
ízlés szerint kevés baconszalonna
tejföl, fűszerekhagymát felvágjuk, elkezdjük pirítani lábosban, amikor már üveges, hozzányomjuk a húst, megvárjuk, míg megpirul, majd mehet bele a két doboznyi konzerv leve nélkül, talán egy kevéske mehet bele, ha a hús nem enged. egy kis bacont vághatunk még bele.
mintha chilisbabot főznénk, chili nélkül. (só, bors, kis pirospaprika, ha van valamilyen ide illő fűszerkeverék, akkor mehet rá az is)
közben kinyújtjuk a tésztát, ráfektetünk pár szelet bacont, megrakjuk a szósszal, majd egy csöpp tejföllel megkenjük. egyenletesen terítjük szét a szószt a tésztán. nem baj ha sok a szósz, nem lesz akkor szép ugyan a tészta, de legalább tele lesz mikor befejeztük a terítést és a tejfölözést, feltekerjük az egészet, és zsírpapírra helyezzük egy tepsibe, megkenjük a tetejét tojással, hogy szép legyen, majd mehet az előmelegített sütőbe. kb 30-45 perc kell neki míg megsül.
nagy lapáttal, tejföllel tálalva laktató főétel.Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
esetleg vegyél hozzá egy kis adag fagyasztott vegyes zöldséget (mexikói saláta alap talán).
főzd meg a rizst, párold meg a zőccséget egy kevés vegetával, keverd össze a zöldséget meg a rizst, és mikor már nem forró, keverd hozzá a halat is.
kenőanyagmentes saláta.ha jól eltalálod a vegeta-arányt, akkor nagyon finom tud lenni a zöldséges rizs.
Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
válasz mephi666 #1858 üzenetére
tarját személy szerint egy-két nappal előtte pácolom, hogy jól beszívja, átjárja a pác. természetesen előtte kicsit kiklopfolom, hogy lazák legyenek a rostok.
a megsütés eszközének ha már panel a helyszín, akkor vagy minigrillt (azt a felülnyíló szoci fajtát, aminek kihúzható rácsos tálcája van), vagy elektromos grillt tudok ajánlani, esetleg olyat, mint a gofrisütő, hogy két felét kell ráhajtani a cuccra.Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag