-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Yvorl_
tag
válasz csirkemano #550 üzenetére
A krumpliról jut eszembe:
Rakott krupli
2-3 kg krumpli
masfél nagy vagy 4 kis tejföl
14-16 tojás
1 kilo virsli (de lehet főzőkolbász is izlés szerint)
2-3 nagyfej hagyma
4-6 szelet baconszalonna
ujjnyi (hosszába) parasztkolbász
krumplit hejaba felrakjuk keves sóval megfőzni
10 tojást is felrakunk főni.
Ha kész mindkettőt meghámozzuk, megpucoljuk
Veszünk egy jó nagy magasfalú tepsit.
alulra belekarikazunk egy ket fej hagymát izlés szerint és mellérakujuk a szalonnákat.
valamint öntünk kevés olajat.
ha megvan elkezdjük belekarikázni a krumplikat. ha kész az első réteg jöhet a tojás ugyancsak belekarikázva, illetve a virsli ugyancsak beleszeletelve. krumplit tojast retegenkent hasznos megsózni.
majd fogjuk amaradék 4 tojást és szétvéáálasztjuk a sárgáját és a fehérjét sárgáját összekeverjük a tejföllel aztán felverjük a fehérjét jó keményre és ovatosan hozzáforgatjuk a sárgájás tejfölt. Izlés szerint ehet fűszerezni én kevés sót és tárkonyt szoktam belerakniattól pikáns íze lesz.
A szósz felét ráöntöm az eddigi rétegekre.
ide lehet beszórni aki szereti a kevés parasztkolbászt karikázva.
majd a maradék hagymát rászeletelem, krumplit tojást és virslit ebben a sorrendben. És a tetejére a maradék szószt.
TEpsit sütőbe közepes lángon 35-40 percre.
MEgsülés előtt 5-10 percel izlés szerint lehet még a tetejére rakni sima avagy füstölt sajtot, hogy az is még jó ropogósra süólhessen.
Ha már elkezd pirulni a szósz akkor jó.
Hagyma nem kötelező bele de a tapasztalataim szerint kicsit száraz lesz nélküle ha teljesen megsül, míg, ha van benne akkor jó lét enged a hagyma és nem lesz száraz.
Persze ha nem sütjük teljesen meg akkor se lesz száraz mert akkor aszaft marad kicsit még totyogós de azt kérdés ki szereti.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
Lynn
csendes tag
Mascarpone hab
15 dkg mascarpone
1 doboz mangó konzerv
1 dl tejszín
2-3 evőkanál cukor
babapiskóta
Csöpögtessük le a mangót, a felét kockázzuk fel, a többi pépesítsük a cukorral együtt, és keverjük a krémsajthoz. Verjük könnyű habbá a tejszínt, és azt is dolgozzuk a krémhez, ezzel lazítsuk fel. Tegyük poharakba, és kockára vágott mangóval, piskótával díszítsük. -
Lynn
csendes tag
Almás csirke
4 csirkemell filé
2 alma
2-2 evőkanál olaj és konyak
3 dkg vaj
1-1 teáskanál cukor és mustár
2 dl tejszín
őrölt bors
só
Az almákat meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A csirkét vékony csíkokra vágjuk. Wokban vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a húst, majd kivesszük. A vajat az olajhoz adjuk, és az almákat a cukorral aranyszínűre pirítjuk benne. A konyakkal meglocsoljuk, és addig főzzük, míg minden leve elfő. Belekeverjük a tejszínt meg a mustárt, és összefőzzük. Végül a húst a szószba tesszük, felforraljuk, és néhány percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük, majd tálaljuk. -
ngabor2
nagyúr
nem olvastam vissza ismételten ~550hsz-t, ezért megkérdezném, hogy a palacsinta tésztájába szódavíz helyett sört lehet-e tenni? tudom, próbáljam ki, de másnak van már vele tapasztalata? jobb lesztőle, vagy elrontja, és utána már nem lesz olyan jó pl. lekvárral?
-
ladybug
őstag
Passz, még sosem csináltam.
De van sörös tészta, amibe a zöldségeket kell beleforgatni, és utána olajban kisütni.
Ide nézz,mit találtam a guglin:
Sörös palacsintatészta
Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 1 tojás, 1 pohár tej, negyed liter sör, 5 dkg vaj, 1 kávéskanál olaj, só
Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, a sót a felvert tojásokkal, adjuk hozzá az olvasztott vajat, hígítsuk a sörrel, majd a tejjel, hogy folyékony tésztát kapjunk.
Hagyjuk állni egy órát.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tildy
nagyúr
Ez nem tudommi de nálunk nem is hasonílt a rakott krumplira
Nálunk:
10 tojás, 2 pohár tejföl, d dl tej, és egy rúd parasztkolbi kell a krumplik mellé(az kb egy fazék)...
Megolajozott tepsiben egy sor héjában főtt, szeletekre vágott krumpli a tepsi aljába, rá egy sor szeletelt főtt tojás, rá egy sor szeletelt parasztkolbi, 3 DL bögrében tejjel összekevert tejfől + tej a tetejére, majd megint egy sor tojás, emgitn egy sor krumpli, és megint egy bögrében összekevert tej+tejfől, mjd egy ksi olaj a tetejére locsolva.Majd be a sütőbe fél-egy órára. Na ez nálunk a rakott krumpli."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Hát csak arra figyelj, hogy nehog yinkább palacsintatésztás sör legyen Mert akkor nem lesz itt este beszámolás
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ngabor2
nagyúr
á, ettől nem kell tartani, mert egy egész doboz belement, abból nem jutott a palacsintasütőbe (belém). finom lett, bár még csak az elejét kóstoltam, mert még sűl. kb. pontos recptet () és egyebeket majd ha megsűlt mind.
mod: kész. finom lett. egy picit érzik rajta csak a sör íze, viszont sokkal lazább az egész.
nagyjából a recept:
kb. 40 dkg liszt
fél liter tej
fél liter sör
1 tojás
4 teáskanál cukor
1 csipet só
2-3 ek olaj
a többit meg aki sütött már palacsintát, az jól tudja
viszont kérdeznék is: milyen serpenyőt érdemes venni, ami valóban teflonos, és nem kell hozzá olaj? elvileg az enyém is teflonos, de olaj nélkül letapad benne minden (pedig nem karcos, csakhát ''gazdaságos'' bevonat van rajta). -
_Yvorl_
tag
Nem értem a hozzáállásodat, hogy: ''de nálunk nem is hasonílt a rakott krumplira''
1. Én egyfajta tuningolt rakott krumpli receptet akartam ideirni az érdekesség kedvéért, nem azért, hogy bárki le nemtudommizze.
2. Ha végigolvastad, amit irtam akkor feltünne, hogy majdnem ugyanazt irod le amit én, tehát a nemtudommi kifejezés itt se álja meg a helyét. A tiedéhez képest az én receptem abban tér el hjogy én a tejfölbe tojást keverek mig te tejet. és én rakok bele az íz kedvéért hagymát, illetve szalonnát. A parasztkolbászt én is irtam, hogy lehet bele aki szereti az erősebb izeket.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
csirkemano
csendes tag
Ezt ma hallottam, sztem ki fogom próbálni:
Gombás palacsinta sajtmártással
Hozzávalók 4 személyre:
4 db tojás;
8 dl tej;
40 dkg liszt;
40 dkg sajt;
1 fej vöröshagyma;
80 dkg gomba;
só;
bors;
ízlés szerint zöldfűszerek;
A gombákat hagymás alapon megpároljuk, fűszerezzük ízlés szerint, és ráütünk egy tojást. A tojásból a tejből és a lisztből sós palacsintatésztát keverünk, és kisütjük. Olajat hevítünk, hozzáadunk két evőkanálnyi lisztet, felöntjük forró tejjel, és ha felforrt, hozzákeverjük a reszelt sajtot. Addig keverjük, amíg a sajt fel nem olvad. Fontos, hogy állandóan keverjük, mert könnyen odaég.
A gombás ragut a palacsintába töltjük, beletesszük egymás mellé egy tepsibe, és leöntjük a sajtmártással. Reszeljünk sajtot a tetejére, és pirítsuk rá forró sütőben.Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
donw3ga
senior tag
Túrós pogácsa/rúd (nagyon finom):
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin
só izlés szerint (kb 2-3 teáskanál)
3 üveg sör
1. lisztet a margarinnal + sóval elmorzsoljuk
2. hozzárakjuk a túrót és addig gyúrjuk amig össze nem áll a tészta.
3. téglatestet formázunk belőle és 1 napra hűtőbe tesszük a sörrel együtt.
4. sütés előtt nyújtunk a tésztán és hajtogatunk rajta (ettől egy picit lazul a tészta)
5. újnyi vastagra nyújtjuk, tojással lekenjük sajttal v. szezámmaggal meghintjük.
ha pogácsát szeretnénk akkor kiszurkáljuk pogácsa szaggatóval, ha rudat szeretnénk akkor késsel felszeleteljük.
Ha kisült a pogácsa/rúd, hideg sör mellé fogyaszthatjuk!
Ideális sörkorcsolya, jó étvágyat! -
_Yvorl_
tag
válasz csirkemano #562 üzenetére
Ez nagyon jól hangzik lehet a hétvégén kipróbáljuk.
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz csirkemano #562 üzenetére
Palacsintához, legutóbb azt próbáltuk, ki, hogy ne a kisütés után izesítsük, hanem már magát a tésztát.
Ebből született például a almás fahéjas palacsinta.
Mindenki izlése szerint elkésziti a saját palacsinta tésztáját.
Én:
60dkg-1kg liszt
2 tojás
1 kis doboz tejföl
só
cukor
és a megfelelő állag eléréséig szükséges szénsavas ásványviz.
melette almát lereszelek és cukorral, fahéjal meghintem majd összekeverem és 10-15 percet álni hagyom.
Ha megvan akkor hozzákeverem jó alaposan a palacsinta tésztájához és így sütöm ki.
Kicsit vastagabban öntöm az így készült tésztát a sütőbe.
Az így kisült palacsinták szerintem magukba is isteniek de egyéb belevalóval még lehet fokozni az ízeket.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
PazsitZ
addikt
Nem tudom volt e hasonló recept már, de ma ezt kajáltam és szerintem tök jó lett
Tehát mi kell: -spagettitészta
-szalonna
-hagyma
-esetleg: tojás(1-2), és füszer ízlés szerint
Felrakod főni a tésztát, ezalatt a hagymát és a szalonnát kis olajon átsütöd (ha kevés a leve vizzel vagy vlmi spéci olajal turbózod) , a tojást felütöd összekevered+1kis füszer izlés szerint. Ha megfőtt a tészta rögtön rárakod a füszerezett tojást, ami a meleg tésztától és az utána ráöntött szalonnalétől rántottás jelleget vesz fel. Összekevered és lehet enni. Szerintem tök fini.
Lakótársam szerint undorító h nyersen rárakom a tojást de a hőre úgyis rántottává alakul nem?
Jó ez így, gyors finom, olcsó! Próbáljátok ki!- http://pazsitz.hu -
-
ngabor2
nagyúr
sütöttem egy jó adag sós palacsintát. aztán kiderült, hogy mégse lesz holnap bele töltelék húsospalacsintához. le lehet-e fagyasztani a megsütött palacsintát? ha igen, hogyan ajánlatos?
meg még egy palacsintás technikai kérdés: mikor kb. fél kilóból csináltam, akkor gond nélkül csomómentesre tudtam kavarni. most 1 kg lisztből csináltam, és nagyon csomós maradt, még 1 órai keveés után is. pedig lassan, keverés közben adtam a liszhez a folyadékot, és addig kavartam, míg az eleinte sűrű massza sima nem lett. mégse lett az igazi. mi a titok? -
ngabor2
nagyúr
azelőtt úgy csináltam, akkor is csomós lett
mindegy, mostanában úgyse fogok ekkora adagokat csinálni.
ráadásul a rendes teflonos (olaj nélküli) serpenyőben elég érdekesen néz ki a palacsinta... majdnem egyenletesen barnul, nem mint ''az igazi'' foltosan kevésbé szép, de legalább ''diétásabb'', már amennyire a palacsinta diétás.
PazsitZ: én tészta helyett krumplival ismerem ezt a receptet, ki is próbáltam. finom lett. ez se hangzik rosszul, csak a tészta kevésbé tartja meg a hőt, mint a krumpli. ezért lehet, hogy a tojás nem fő meg rendesen. -
ladybug
őstag
Arab csirke
1 egész csirke - bőrözd le, darabold fel, és főzd meg húslevesben. Aztán csontozd ki, és a húst vágd apró kockára.
50 dkg szélesmetélt - főzd ki.
1 nagy adag besamelmártás - 5 dkg margarin, kb 2 ek liszt, kb fél liter tej, 1 pohár tejföl, 1 tojás, só, fehér bors, szerencsendió (ez fontos, ettől lesz jellegzetes), 5 dkg sajt.
A feldarabolt csirkét keverd össze a kifőzött szélesmetélttel, és öntsd bele egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe. Öntsd rá a besamelmártást, és rakd sütőbe kb 3/4 órára. Akkor vedd ki, szórd meg 10-15 dkg sajttal, és pirítsd rá (további 10 perc a sütőben).
És kész.
Fejessalátával nagyon finom.
Nagyon nehezen hűl ki, úgyhogy fogyasztász előtt kb fél órával vedd ki a sütőből.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
csirkemano
csendes tag
Rakott karfiol anyukám-módra
A sütőt előmelegítjük 200 fokra vagy közepesre. Egy tejfölt kikeverünk egy egész tojással, kicsit megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint zöldfűszerrel ízesítjük.
Egy fej karfiolt rózsáira szedünk, megmossuk, forrásban levő vízbe dobjuk 3-4 percre majd lecsöpögtetjük. Néhány krumplit megpucolunk, vékony karikára vágjuk.
Kivajazunk egy nagyobb tepsit vagy jénait, alulra lefektetjük a krumplit. Erre jön egy réteg karikára vágott vöröshagyma, majd a karfiol. Na most kicsit sózunk, borsozunk, meghintjük kockára vágott baconszalonnával, majd mindezt nyakon öntjük a kikevert tejföllel. Ráadásnak a tetejére mehet bőségesen reszelt sajt.
Letakarva kezdjük sütni, a végén levesszük a tetőt, hogy rápiruljon a sajt.
Nagyon finom, aki nem szereti a karfiol jellegzetes ízét, annak is ajánlom, mert teljesen belesimul az ízharmóniába!Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
Ildika
tag
válasz csirkemano #572 üzenetére
Hasonlót én is szoktam főzni, csak én a tejfölbe teszek egy kis kockára vágott sonkát
De annélkül is finom''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
csirkemano
csendes tag
Rakott túrós-szilvás palacsinta (Stahl) kipróbálva, naggyon finom!
A palacsintához:
15 dkg liszt
5 dkg olvasztott, langyosra hűlt vaj
4 dl tej
1 ek cukor
1 csipet só
3 tojás
A töltelékhez:
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 dl tejföl
1 vaníliarúd kikapart belseje, vagy 1 cs bourbon vaníliás cukor
10 dkg aszalt szilva teában vagy rumban megáztatva, apróra vágva, lecsöpögtetve
Plusz: 15 dkg szilvalekvár
3,5 dl tejföl, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája összekeverve
A palacsinta hozzávalóiból kikeverjük a tésztát (gyorsabb, ha botmixerrel dolgozunk), majd 30 percre félretesszük pihentetni. Közben kikeverjük a tölteléket a hozzávalókból. Kisütjük a szokásos módon, csak picit vastagabbra érdemes. Megtöltjük, feltekerjük, félbevágjuk a palacsintákat. Kivajazunk egy közepes tepsit, a palacsintákat a vágott oldalukkal felfelé kissé egymásra fektetve beletesszük, majd megpötyögtetjük a lekvárral. Az egészet megkenjük a kikevert tejfölös-tojásos keverékkel, még pötyögtetünk rá lekvárt, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt átsütjük. Melegen tálaljuk, bár ha marad, hidegen is finom!Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
ladybug
őstag
Előre bocsájtom, hogy csak körülbelüli adagokat írok majd, mert ezt a receptet nemrég fejlesztettük ki édesanyámmal. Nagyon laktató, és nagyon gyorsan elkészíthető édesség. Kb ezer variációt ki lehet még találni rá.
Joghurtos vagy kefíres fánkocskák
(kb 30 db lesz)
Hozzávalók: ~fél kg liszt, 2 db tojás, 1 cs sütőpor, 1 cs vaníliáscukor, 3-4 ek kristálycukor, 1 csipet só, ~ 2 pohár joghurt, vagy kefír.
Keverd össze a hozzávalókat, nokedlitészta sűrűségű masszát kapsz. Hagyd állni kb 5 percig.
Az olajat melegítsd fel, és evőkanállal szaggasd bele a tésztát. Vigyázz, gyorsan sül. Gyakran forgasd. Papírszalvétára szedd ki, hogy az olaj lecsepegjen róla.
Porcukorral vagy lekvárral egyaránt finom.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Integra
titán
chillis bab rulez
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Ildika
tag
Én ezt a fajtát szoktam lángosból:
60 dkg liszt, 1 tojás, 2 teás kanál só, 1 élesztő, 2 dl tej, 2 dl langyos víz, 1/2 dl étolaj.
A liszthez adjuk a sót és a tojást. A tejet meglangyosítjuk, bele 1 csipet cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Utánna a liszthez öntjük és hozzáadjuk meg a vizet és az étolajat. Kézzel kidolgozzuk, kelesztjük. Majd olajban sütjük. (az sem baj ha nem kel meg rendesen, úgy is finom lesz)''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Palkó
tag
[link]
receptek- egy camambertkedvelő receptjei- rakott pacal camamberttel.......
ha ettetek még jót................
[Szerkesztve]Annyi mindenhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít...
-
_Yvorl_
tag
Érdekes a tepsibe sütőbe sütött husi sokkal puhább lesz mint a grillezett, vagy serpenyőbe gázon sütött, RÉgen nem használtam a hússütés ezen módját, de újabban rászoktam. ÉS finom lett nagyon. Múlt hétvégén 1 kiló csontozott karajt felszeleteltünk kiklopfoltunk majd mustárt olajat flekken magyaros bazsalikom bors és só füszereket összekevertem egy pácolotálban, majd a husikat beleforgattam jól és be a hűtőbe egy napra majd másnap egyszerüen tepsibe 25 perc alatt készre sütöttük. Nem égett meg omlos lett és isteni.
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Könnyű Nyári reggeli!
Padlizsánkrém:
Ez az étel a párom specialitása istenien késziti:
Végy egy két kiló padlizsánt.
Most meg őket majd töröld szárazra.
Utána ha van akkor vaslapon süsd meg (ha nincs már a modern gázfőzőhöz vaslapod (nekünk se volt) jó egyszerüen rárakni az égő gázlángra.
Addig kell sütni amig a héjjajól meg nem ég a belseje puha nem lesz (nagyjából, amikor elkezdene lehet engedni) (Fontos ez a fajta sütés mert ettől lesz kicsit olyan pikáns füstös ize, ha csak simán megfözöd előr emegpucolva inkább savanykás ízt kapsz)
Ha kész meg kell pucolni, hogy az égett héjja lekerüljön róla és le kell vágni a szárát, majd az egészet be egy turmixba.
Mellé izlés szerint hagyma fokhagyma füszerek majonéz és egy kis olaj.
Összeturmixol és kész is kenhető kenyérre kanalazható mellé friss paprika paradicsom és isteni ize van.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
burgatshow
veterán
Ti mit csinálnátok egy kg csirke mellből? Elég kevés alapanyag van itthon, viszont vmit azért jó lenne enni. Valami kis egyszerűt. Pörköltre gondoltam de az csirkemellből eléggé hülyén néz ki , másrészt meg nem tudok semmilyen öntetet, ami mondjuk jó lenne a pipihez + mondjuk tésztához.
Valaki 5let? -
nyávogi
tag
válasz burgatshow #589 üzenetére
attól függ, még milyen alapanyagod van otthon. És milyen fűszerek?
Én szoktam mellből is csirkepörit csinálni, nem rossz
Variáció1:
csirkemelleket besózod, bedörzsölöd fokhagymával, kevés borssal, kevésnyi olajon, vagy vajon megpirítod. Érdemes fedő alatt, mert akkor a saját levében puhul! Esetleg egy kevés sört önthetsz alá. Ha megpirult, a tetejére paradicsom-karikákat és sajtot pakolsz, amit jóóól ráolvasztasz.
Jó étvágyat!
alapanyagokból több ötletem is lenneaz alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
burgatshow
veterán
Van tészta, sör! , paradicsom, tejföl, kukorica olivaolaj.
Fűszerek:
-őrölt fehérbors
-szárított, morzsolt kaporlevél
- morzsolt tárkony
- őrölt rozimaring
- morzsolt lestyán
- borsika fű
meg ugye az alapok: bors, só babérlevél, szegfűszeg
Mod 1: tejföl van, gomba nincs. de van sajt.
Mod 2: Sajtból csak pannónia van itthon.
[Szerkesztve] -
nyávogi
tag
válasz burgatshow #592 üzenetére
Okés sör, az mindig rulez
Pannónia tök jó , a paradicsom fölé én is azt szoktam használni ehhez a recepthet, ritkábban pedig vmi füstöltet
egy lehetőség:
csirke felkockáz, sóz-borsoz-rozmaringoz,(ha van fokhagyma azt mindenképp még bele) kevésnyi oliván megsüt. szép pirosra! melléje tesz a kukoricát, 2-3 evőkanál tejfölt és összeforralod. Ha mirelit kukor, akkor addig rotyogtatod, ameddig kiolvad.
Közben tésztát megfőzöd, és ha kész, az egészet bele egy jénaiba, tetejére sajt és ráolvasztod a sütőben.az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
nyávogi
tag
válasz burgatshow #592 üzenetére
másik lehetőség:
csirke kockáz, vagy vékony szeletekre nyes. sóz-borsoz. Kevés oliván jól megpirít. Ha netán lelsz otthon némi szalonna-félét, az sem baj, ha húsos,akkor ne sajnáld az olívából!
ha megpirul mindenütt a csirek, akkor belezúdítod a tejfölt, annyit, amennyire szaftosan szereted és sok-sok kaporlevéllel megszórod. kicsi lángon, sűrűn rázogatva kb.10 percig párolod és kész.
sajna ehhez inkább rizs illik, mint tészta...
a fokhagymát vagy felaprítod, vagy nyomóval szétpasszírozva
[Szerkesztve]az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
-
nyávogi
tag
válasz burgatshow #597 üzenetére
én kíváncsi vagyok rá és jó étvágyat
az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
Xpod
addikt
Hmm, lehet galád módon, le fogom másolni az összes receptet.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.