-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
felho001
tag
válasz Sogi74 #85464 üzenetére
De ha Plex-en belül nem adod hozzá a video mappát akkor a Plex nem tudja indexelni hiába indexeli a Nas. Plex beállításon belül kel a filmek sorozatok mappát hozzáadni ehhez előtte a video mappához rendszer belső felhasználóknál is egyedi engedélyt kell adni mindenre majd a Plex-en belül hozzáadni a megfelelő mappát 2. kép.
De ha a videós segítséget kedveled itt van az is https://www.youtube.com/watch?v=xyneHXrzurA
[ Szerkesztve ]
Felhő
-
felho001
tag
ezt a docker mappába kell lementeni a szövegszerkesztővel YAML file ként majd ssh belépve abba a mappába ahol a file van ezt a parancsot elindítani.
sudo docker-compose up -d
a filet e-malibe tudom küldeni mert ide nem lehet feltölteni:
Ebben van Radarr a filmekhez sonarr a sorozathoz bizarr a felirat letöltéshez lidarr a zene letöltéshez watchtower ami ha van a konténerhez upgradet automatikusan megcsinálja mindegyikre jackett ahol be tudod állítani az ncore-t bithument stb, qbitorrent Speedtest és homebridge. ha valamelyik nem kell töröld ki. A sonarrol még itt tudsz tájékozódni : https://wiki.servarr.com/sonarr a discord csatornán is vannak ha csatlakozol segítenek ha elakadnál[ Szerkesztve ]
Felhő
-
felho001
tag
válasz Boss81 #85387 üzenetére
nekem minden dockerben fut compose File-ként ha gondolod átdobom a filet amit utána ssh keresztül elindítasz telepít mindent és a megfelelő portokon tudod finomhangolni 1-2 dolgot meg kell változtatni az elérési utakat mert az nálad biztos más és a PUID és a PGID ami szintén egyedi. de itt is van hozzá egy leírás https://trash-guides.info/Hardlinks/How-to-setup-for/Docker/
Felhő
-
felho001
tag
válasz Sanyi.mTs #85325 üzenetére
DSM 7 telepítése után töröltem a Plexet, majd install ami megáll hibával mert akkor hozza létre a plexmediaservert írja is hogy add meg a jogokat a megosztott mappába és azokhoz amikhez hozzáférést akarsz adni. Majd folytatod ujra az installt lefut rendesen. a bejelentkezés megmarad de mivel uj a megosztott mappa a különböző mappákat újra be kell állítani és ha kell a távoli elérés azt is de az 2 perc és megy minden simán. A bétát nem telepítettem mert a Plex oldalán azt mondják ne a csomagkezelőből telepítsd.
Felhő
-
felho001
tag
Köszönöm a segítséget a megosztott információkat.
Simán felraktam a DSM 7-et a Plex egyszerű volt töröltem a régi programot és a Plex oldaláról letöltött verziót telepítettem majd megadtam neki a jogokat és utána már tudtam is csatolni a megfelelő könyvtárakat.
Amivel viszont van egy kis problémám az az új Synology photos ami valamiért nem tölti be a képeket és megosztásokat ami előtte ment a moments-el és az előtt pedig a photo stationnal. Itt van valami bűvésztrükk amit nem vettem észre? KösziFelhő
-
felho001
tag
Sziasztok DS415+ -on szeretnék DSM6-ról DSM7-re frissíteni ami nekem fontos az hogy Docker alkalmazások simán mennek majd utána is és csak a Plexel kell mókolnom? A Dockeren belül az alkalmazások Docker-compose file-al vannak telepítve ezek sonarr Radarr bazarr homebridge jackett speedtest menni fognak utána ugyan úgy. Plexet hogy érdemes upgradelni? Sima upgrade mint amikor kijön egy új verzió vagy van valami trükk amitől ugyan úgy fog működni? Köszi
Felhő
-
felho001
tag
válasz vektornfl #82181 üzenetére
én sonarr, radar, jackett, bazaar, qbittorrent-et használok csak dockerben és Docker-compose fileba futtatom hogy a watchover tudja frissíteni ha kijön frissítés. ez a beállítás biztos nem jó a könyvtár struktúra is rossz a harduinket pedig webes felületen kell beállítani a nem i fileba. Itt egy leírás szerintem ezen indulj el és itt az én compósé File-om amit megfelelő konfigurálás után sah-ból indítok el az első telepítéshez utána pedig az update automatikus és a qbittorrent mindig abba a sorozatba rakja amit letöltött évadok szerint: https://trash-guides.info/Hardlinks/How-to-setup-for/Docker/
Nálam így néz ki megosztott mappa a dockernek
a docker felépítése
ha kell megmutatom a megosztott video mappát is hogy hogyan épül fel vannak a filmek gyerek filmek sorozat downloads mappa ez a lényeg amiket használok.
és itt a compose file töltsd le és a megfelelő helyeken módosítsd https://www.icloud.com/iclouddrive/054yUTwV_uSd4dN9w-nMVHMug#docker-compose
Felhő
-
felho001
tag
válasz AiRLAC #78205 üzenetére
és a frissítés után befrissül a docker is és működik minden, vagy külön kell frissíteni a dockert ? Mert a plex-el tudom hogy okolni kell. Nekem DS415+ van de még nem jöttem rá melyik plex csomagot kell letölteni de alapból az íntelest szedtem le. Neked is van radarr meg sonarr, qbittorrent jacket bazarr és társai?
Felhő
-
felho001
tag
sziasztok aki már frissített dóm 7-re és használ dockert az utána fut rendesen vagy mókolni kell azt is mint a plexet? Nekem dockerben fut sokminden pl radarr sonarr bazarr homebridge mqtt. és nem akarom megszívni viszont a moments-el tele a hócipőm hogy nem tudja menteni a telefonról a raw fotókat és a support 3 hónap után közölte hogy ez moments hiba de azt már nem támogatják menjek a dsm 7-re.
Felhő
-
felho001
tag
Ha megy a DS akkor ne cserélj én pl azért cseréltem le mert volt frissítés ami miatt nem ment és nekem sonarr radarr van telepítve a filmek sorozatokhoz és nem akartam a synology frissítéstől függeni ezért telepítettem a qbittorrentet is. Nálam ezek docker-compose filmből vannak telepítve így a watchover automatikusan frissíti is az összes docker konténert ha van új verzió. @AiRLAC tud RSS-t is.
Ha valaki használ ugyan így sonarr-t és a többiket frissített már dóm 7-re megy gond nélkül frissítés után vagy okolni kell? Mert ha nem csak sima update hanem mindent újra kellene rakni beállítani akkor nem tenném fel a 7-et. Köszi
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok adott egy synology NAS amire készül a moments alkalmazásba is egy biztonsági mentés a fotókról azt írja a leírás hogy kezeli a raw különböző verzióját pl a .DNG fileokat is de mégsem jelenik meg előnézeti kép a fotóról csak egy szürke kép háromszöggel meg felkiáltójellel. Ha letöltöm gépen meg tudom nézni lehet valamit csinálni, hogy ez zökkenőmentesen működjön? Köszi
Felhő
-
felho001
tag
válasz CortezX #73621 üzenetére
Bocsi de VPN-t nem lehet tesztelni ugyan azon a hálózaton mert nem fog csatlakozni. Ahhoz hogy teszteld másik hálózaton kell legyen az eszköz pl mobilon vagy mobilnet megosztással a notebook-nak. Ha csatlakozik ugyan azon a hálózaton az biztos rosszul van beállítva.
[ Szerkesztve ]
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok qbittorrent leölt és amikor a szed indulna ezt mondja stalled uploading. Az időt számolja de egy bit sem megy fel van valakinek ötlete mi lehet a baj?
Felhő
-
felho001
tag
válasz Patice #71371 üzenetére
meglett a letöltési mappa elé már nem kell a volume1 és így már megy. már csak azt kellene megoldanom ha letölti a filet és a Sonarr vagy a radarr beteszi a megfelelő mappába akkor nem maradjon az eredeti a letöltésekbe hanem linkelt legyen mint a DS esetében mert így dupla a helyfoglalás. erre még nem jöttem rá de a DS-el sok a gond a sonarr meg radarr esetében
Felhő
-
felho001
tag
sziasztok valakinek van ötlete miért nem indul el a letöltés qbittorrent-en dockerben futtatva elvileg be van minden állítva portinditás is és hibát dob
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok megint van letöltési probléma a Sonarr DS downloads között elvileg javították az api 2 problémát amikor anno megállt és vissza kellett rakjuk az egyel régebbi verziót, most viszont frissítettem és így sem jó. elvileg tudnak róla így addig feltettem a transmissiont. Viszont azt vettem észre míg a DS áthelyezi a letöltött mappából a filmet a megfelelő mappába és linkelve seedel tovább addig a transmission letölti ott van a mappába és átmásolja a videó mappába. így most akkor dupla helyet foglalok vagy rosszul gondolom?
Felhő
-
felho001
tag
amikor törlöd a DS jelenlegi verziót megkérdezi, hogy az adatbázist is törölje? ott azt kell választani, hogy nem és ha ez után felteszed manuálisan a régebbi verziót ott lesz minden mint előtte. Arra figyelj, hogy előtte kapcsold ki az automatikus frissítést.
[ Szerkesztve ]
Felhő
-
felho001
tag
válasz gatesz #69463 üzenetére
Passz én ezen a beállításon nem is változtattam 920-on van ami a gyári beállítás és NFS-el erem el. megy Tv-ről is ami egy philips de a plexen mert a DS videót utálom. viszont szerintem egy media lejátszó sokkal stabilabb megoldás. Én tv használok és azon az infuse alkalmazást. így van 2 felesleges mede8er med 600x3D lejátszó. Ha kell az egyiket jó áron megszámítom.
Felhő
-
felho001
tag
válasz V.Stryker #69074 üzenetére
csak a DS-t én innen raktam vissza ez az egyel régebbi verzió [link] és úgy töröltem hogy az adatbázist ne törölje majd amikor feltettem a régebbi verziót egyből ott volt minden torrent is. előtte az automatikus frissítést kapcsold ki. De ahogy nézem ez alatt a link alatt is már a legujabb van nekem megvan ide feltettem az előzőt le tudod tölteni... [link]
[ Szerkesztve ]
Felhő
-
felho001
tag
Más ha valaki használ sonarr/radarr-t akkor ne frissítse a DS-t az új verzióra mert nem fog valami hiba miatt működni neki. Én beleszaladtam de sikerült megtalálni egy régebbi verziót így most működik újra. Ez a működő verzió: DownloadStation-x86_64-3.8.15-3563.spk
Felhő
-
felho001
tag
Na sikerült megoldani a NAS hálozati hibát 415+-on. Elvileg ez valami széria hiba. Csatolom a leírást hátha valaki más is beleszalad egy ilyenbe 100 ohm-os ellenállás forrasztással most már 2 órája stabilan megy. Egyenlőre sporoltam még 200 ezret. [link]
Felhő
-
felho001
tag
ha veszek egy új nast a 415+ helyett pl 920+ akkor ha átrakom a 4 darab lemezt minden beállítás program ott folytatja ahol abbahagytam pl docker egyéb beállítások?
Felhő
-
felho001
tag
Basszus megőrülök, hogy nem tudok rájönni mi a picsa baj lehet ezzel a szarral. újra indítom manuálisan megy majd 10-15 perc után elvileg megy mert villog minden led de elveszíti a hálózatot és nem fut egy program sem plusz a nas sem érhető el sehogy. Nincs semmi hibaüzenet azon kívűl hogy nem szabályosan lett leállítva. Senki nem látott még ilyet mi lehet a gond?
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok az mitől lehet hogy egyik pillanatról a másikra olyan mintha a nap nem lenne hálózaton nem érem el csak ha kihozom a tápot majd újraindul de egy idő után ujra nem látható. Fix ip cím van már vagy 5 éve és ilyet még nem tapasztaltam.
Felhő
-
felho001
tag
itt van a dlm már a jó ncore.pro beállításokkal.
Annyi van nálam hogy a felhasználó jelszó párosra azt írja hogy hibás ez mi miatt lehet?
https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_dsm_6_download_station.html[ Szerkesztve ]
Felhő
-
felho001
tag
válasz tobias40 #65571 üzenetére
megpróbáltam összefoglalni egy word doksiba remélem érthető lesz mindenkinek: linkelem a word doksit és az yml filet is ezt kell átírni a leírás alapján. Nyilván ha ki akarjátok rakni máshogy kényelmesebben nyugodtan nekem így egyszerűbb volt. felrakom testbe is és majd ti változtassátok meg a kiterjesztést yml-re
[ Szerkesztve ]
Felhő
-
felho001
tag
válasz Boss81 #65561 üzenetére
Na rájöttem: mondom a megoldást ha valakit érdekelne.. ahová létrehoztad a konténert ott a file kezelőben meg kell keresni a copfig/www/app/Bin mappát ahová le kell tölteni ssh-n keresztül ezt a felet amit az előbb is linkeltem: wget https://bintray.com/ookla/download/download_file?file_path=ookla-speedtest-1.0.0-x86_64-linux.tgz -O speedtest.tgz .
Majd utána kicsomagolni a tgz-t ami tar lesz azt is kicsomagoltam és utána fut szalad már csak be kell konfigurálnom.
Utána a beállításokban meg lehet adni fix szervert a szerver id (12374) alapján én az antenna hungáriát állítottam be mert azt érzem az stabilabb mint a telekom.Felhő
-
felho001
tag
válasz Boss81 #65559 üzenetére
Az a baj, hogy nekem baromira megtetszett az hogy melyik szerveren tesztel az beállítható plusz hogy milyen időközönként tegye ezt meg és ebből statisztikát csinál a háttérben. ezért gondoltam hogy megpróbálom megoldani de tegnap óta nem találok semmi olyat ami megoldaná a működést. pedig már a GitHub-ra is feltettem a kérdést de egyenlőre nem nagyon tudom mi a fene lehet a gond
[ Szerkesztve ]
Felhő
-
-
felho001
tag
Sziasztok ismeri valaki a henrywhitaker3/speedtest-tracker-t? egy tök jó speedtester lenne a nas-ra dockerban. De egyszerűen nem tudom működésre bírni ha simán a dockerben megkeresem a nyilvántartásba majd telepítem és beállítom a leírás szerint nem megy. töröltem majd telepítettem a Docker compose módban akkor is hibát ír és a webes port be sem tölt. Ha valaki tud mondani valami okosat azt szívesen venném.
ez a compose beállítás nyilván az ID-k nem valósak csak hogy ne rakjam ide ki...
version: '3.3'
services:
speedtest:
container_name: speedtest
image: henrywhitaker3/speedtest-tracker
ports:
- 8765:80
volumes:
- /volume3/docker/speedtest/config:/config
environment:
- TZ=Europe/Budapest
- PGID=10
- PUID=10
- OOKLA_EULA_GDPR=true
- DSM_HOSTNAME=felhonas
network_mode: bridge
logging:
driver: "json-file"
options:
max-file: "10"
max-size: "200k"
restart: unless-stoppedFelhő
-
felho001
tag
Sziasztok azt meg tudna mondani valaki hogy egy megosztott videó mappara hogyan kell beírni az NFS engedélynél hogy a teljes Hálozati szegmens hozzáférjen és ne kelljen egyesével az IP címeket beírni ha a belső hálózat a 192.168.1.2 tol kezdődik és a 252 ig megy. Köszi
Felhő
-
felho001
tag
sziasztok nem tudja valaki hogy ezt hogyan tudnám telepíteni a nasra? docker-compose!
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok mi a véleményetek nekem a DS415+ hálózat Bond1 re van állítva van értelme vagy simán elég ha csak egy hálózati kábelt csatlakoztatok. Lehet a Bond miatt lassan hálózat?
Felhő
-
felho001
tag
válasz felho001 #65238 üzenetére
Erre van valakinek ötlete? nagynehezen rájöttem hogy adjam hozzá a video mappát de hiába patch-elem fel a DS-t azt mondja hogy : You are using docker; download client DS station places downloads in /volume1/Video/Downloads but this directory does not appear to exist inside the container. Review your remote path mappings and container volume settings.
És egyszerűen nem jövök rá mi lehet a probléma
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok nem tudja valaki a Nason dockerben akarom futtatni az új radarr v3 at akkor hogy tudom beállítani hogy amikor ki kell választani hol van a köteten pl Volume1/Video/downlods mappa és a Hard Link hová rakja a letöltött filmeket akkor miért nem jelenik meg a mappáknál. Amikor ez simán a csomgkezelőböl volt futtatva akkor a csoport user alatt volt egy olyan hogy sc-downlod és ott engedélyt kellett adni a sonarr és radarr alkalmazásnak és ebből megjelent az összes kötet volume1 2 3stb. De egyszerűen nem értem itt miért nem tudom beállítani. az a baj hogy a v3 verziónak valami.net problémája van és azért kellene dockerben futtatni. mutatok 2 képet az egyiken látszanak a kötetek az a sonarr mert az még csomagban fut a másik meg a radarr ami meg dockerben ott meg nem.
Felhő
-
felho001
tag
válasz Tachion86 #65062 üzenetére
Szerintem az mindegy, hogy maga a DS melyik kötetre van telepítve, az a lényeg hogy az ideiglenes mentés mire van állítva a beállításokba. De lehet hogy nem jól gondolom. De nálam pl a 3-as köteten van a DS de az 1-es kötetre ment ahol a video mappa van és azon belül a downloads mappa majd a sonarr vagy a radarr berakja a megfelelő mappába a sorozatokat vagy a filmeket.
Felhő
-
felho001
tag
Nem jó mert ha kikapcsolom a felhasználó admin alatt akkor ha be akarok lépni kötelez a rendszer arra hogy állítsam be újra a 2 faktoros ellenőrzést. ez miért lehet? találkoztatok ilyennel mi lehet a megoldás?Bocsi befejeztem megtaláltam ezt is a speciál fül alatt be volt pipálva, hogy az adminnak kötelező a 2 faktor. sorry[ Szerkesztve ]
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok a
Synology support hozzá szeretne férni a router mellett a Nas-hoz is a sebesség probléma miatt. És ki szeretném kapcsolni a Nason is a 2 faktoros authetikációt de nem lehet kivenni a pipát van valakinek ötlete hogy ez miért lehet? Adminnal vagyok belépve.Megtaláltam a felhasználók alatt kellett külön visszavonni tárgytalan....
[ Szerkesztve ]
Felhő
-
felho001
tag
Basszus én most vettem egy 6TB wd red disket nem tudtam, hogy változott annak idején mind a 4 EFRX volt. Fél éve meghalt egy vettem még mindig olyan néven, hogy wd red az is EFRX, Most megint meghalt egy lemez már 63 bad szektornál járt rendeltem egy wd red-et ismét az már viszont EFAX. Szerintetek lehet gond így a raid 5-el ha csak ez az egy ilyen lemez van bent? Ezek után csak ironwolf lemezeket fogok venni az biztos.
Felhő
-
-
felho001
tag
Szerintem azért mert sehol nincs pipa az olvasás írás vagy csak olvasásnál. De lehet hogy nálam okosabbak majd mást mondanak
Felhő
-
felho001
tag
-
felho001
tag
válasz Borisz76 #64476 üzenetére
Igen tudom, hogy megkérdezi az alkalmazás telepítésénél anno nem figyeltem erre és a Sonarr, Radarr, Mono, Juckett is az 1 kötetre került. Tudom hogy pikk pakk törölni és ujra rakni a monot és a juckett-et. Viszont hogy tudom úgy visszarakni a radarrt és a sonarrt hogy az adatbázis amit figyel filmeket és sorozatokat ne vesszen el és ne kelljen ujra konfigurálni a beállításokat. Ez csak ezért fontos kérdés. Azok az appok amik még az 1 köteten voltak már mind töröltem és újra telepítettem. És pl egy DS megkérdezte hogy az adatbázist is törölni akarom? És mivel azt mondtam nem így a telepítés után azon ott volt minden. Na valami ilyen lenne jó ezekre is.
Felhő
-
felho001
tag
válasz AiRLAC #64471 üzenetére
szia itt a megosztott mappaknal a videó mappa az ami az 1 es köteten van ez az 1es lemez a nasba külön. Ezt a kötetet szeretném áthelyezni a 3 lemezből kialakított raid5 tombe. Ha a mappaknal kiválasztom hogy rakja at a 3as kötetre akkor átrakja az 1es kotetre telepített alkalmazásokat is?Felhő
-
felho001
tag
Sorry nem akarok megsérteni semmit töröljétek nyugodtan nem probléma. De hasznos információ jól jönne. Köszi
Felhő
-
felho001
tag
Ebbe tud valaki segíteni?
Sziasztok van egy DS415+ nasom 3 lemez raid5-ben van és a 4. az külön Video kötet csak torrentre. A kérdésem hogy az önálló hdd video kötetét ha átköltöztetem a vezérlőpulton a megosztási mappán belűl a 3-as kötetre ami raid5-ben van akkor az minden adatot átvisz a 3-as kötetre? Van 4 csomag is installálva az 1-es kötetre Mono, Sonarr, Radarr Jackett. És ha ez megtörténik hogy tudom azt a lemezt is belerakni a raid tömbe? remélem érthető mit szeretnék. Köszi
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok van egy DS415+ nasom 3 lemez raid5-ben van és a 4. az külön Video kötet csak torrentre. A kérdésem hogy az önálló hdd video kötetét ha átköltöztetem a vezérlőpulton a megosztási mappán belűl a 3-as kötetre ami raid5-ben van akkor az minden adatot átvisz a 3-as kötetre? Van 4 csomag is installálva az 1-es kötetre Mono, Sonarr, Radarr Jackett. És ha ez megtörténik hogy tudom azt a lemezt is belerakni a raid tömbe? remélem érthető mit szeretnék. Köszi
Felhő
-
felho001
tag
de ha le akarom tölteni akkor is jpeg jön le nem a nef file ami raw. és nem is találom sehol akkor hogy jutok újra az eredeti képhez?
Felhő
-
felho001
tag
Tud nekem abban segíteni valaki ha a photo stadionba vagy a momentsbl hozzá akarok rakni raw képeket akkor miért nem az eredeti formátumba tölti fel a képet miért konvertál át jpeg-re? mit hol hogyan kellene beállítani?
Felhő
-
felho001
tag
válasz WaterWawe #60446 üzenetére
Én biztos nem a google authenticate alkalmazást használnám mert ha véletlen újra kell telepíteni a telefont nem fogsz tudni belépni ha a böngészőben nincs beállítva hogy ezt jegyezze meg és ne kérje a 2 lépcsős azonosítást. Én az Authy-t használom az több eszközre is telepíthető ingyenes és csak egy erős jelszót kell neki generálni és ha valamit újra kell telepíteni akkor ezt a kódot megadva ott lesz mindegyik 2 faktoros belépési kód.
Felhő
-
felho001
tag
válasz WaterWawe #60437 üzenetére
Ők szerintem SSH-n próbálnak belépni és valószínűleg robotok nem sftp-n próbálkoznak. szerintem az SSH-t tiltsd le minek kell folyamatosan nyitva lennie? Én csak akkor engedélyezem ha valamire kell utána kikapcs. És ha jó erős a jelszó az még tud segíteni a védelmen. De majd nálam okosabbak is mondanak valamit....
Felhő
-
felho001
tag
Nekem most halt megy a WD Red 6TB lemez, nyilván akkor amikor már nincs rajta garancia...
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem, hogy valoszínüleg be fog szarni az egyik hdd ami raid 5-ben van. ahhoz hogy majd az újat bele tegyem le kell állítani a Nas-t és úgy kell majd kicserélnem. Soha nem volt még ilyen azért kérdezem, hogy milyen lépéseket kell majd tennem köszi a válaszokat előre is.
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok!
Meg kellene keresek egy rejtett filet a NAS-on ami valami txt. ~/.config/Jackett/
De nem tudom, hogy hogyan tudom előhozni a rejtett mappákat fileokat.
És mac-et használok nem windows-os géppel érem el a szervert .
Felhő
-
felho001
tag
válasz GSpecter #59444 üzenetére
nálam ez úgy van beállítva hogy pl van egy magas mappa a Nas-on a drive alatt ami synology drive kliensek kapcsolódik a mac-ről a Nasra. Ez a mappa van szinkronizálva mindkét irányba a onedrive-ra ahol létrehoztam egy nas-sync nevű mappát. Ugyan ezt megcsináltam a google drive-ra is így +2 helyen van mentés. a gépre be van állítva a onedrive, és a google drive is. bármelyikbe mentek el egy doksit az felszinkronizálódik a nasra majd onnan arra a helyre ahol ez a doksi még nem létezik. Viszont a helyedben kerülném az ékezetes betüket a file nevénél mert jóval nagyobb az adatvesztés valószinűsége ékezetes betüknél.
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok van valami alkalmazás ami pontosan meg tudná mondani, hogy milyen hibája van a meghajtónak a szokásos smart teszt lefutott és azt mondja a meghajtó hibás de semmi mást nem ír, anno 2 éve csinált ilyet egy másik lemezre is aztán egyszer csak jó lett ds415+ 4 6TB lemez van bent raid 5-ben van 3. most a 4-es lemezre írja ezt: eszköz állapot hibákat produkál. Hibás szektorok száma 0
[ Szerkesztve ]
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok van egy ismerősömnek egy synology nas és 2 faktoros autentikáció van beállítva rajta, viszont a telefont újra kellet telepítse és elfelejtette előtte kikapcsolni most viszont hiába nyom rá arra hogy elveszett a telefon és elküldi emailben a kódot nem küld semmit. Van rá valami megoldás hogy lehetne belépni?
Felhő
-
felho001
tag
válasz Bandita4141 #57306 üzenetére
Szia elvileg a beállított e-mail címre is tudod kérni a kódot. De ha nem törölted le még a régi telefont akkor arról kérj kódot és utána csináld meg az újra. Én pl pont ezért nem a google authenticatort használom hanem az Authy-t ami több eszközön tud futni így bármikor vissza tudom rakni az eszközökre.
Felhő
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba áron új, bontatlan, iPhone 15 kártya-független, apple világgaranciával
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Topping d70s kettős ak4497dac
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest