- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
vandeminek #64798 üzenetére
Nem lehet, h izolált a wifi? Ha wifin kapcsolódsz, ugyanabból a tartományból kapsz címet mint madzagon?
-
vandeminek
tag
DS218+ NAS-on be van állítva quickconnect és docker konténerekre reverse proxy. Vezetékes netről és kívülről minden gond nélkül elérhető. Wifin viszont egyik sem megy (se quickconnect, se a reverse proxys konténerek). Pl. laptopon wifiről nem jön be a DSM, kábelről azonnal. Telefonon wifin nem megy, mobilnetről viszont semmi gond.
Telekom router van fent, ott wifire minden default beállítással van. Nem találom mi a gond. NAS-on lehet valami elállítva? Mivel próbálkozzak? -
A.K.
tag
válasz
tobias40 #64791 üzenetére
Milyen easy modra gondolsz? Amirol AiRLAC beszelt az a synocommunity.com oldalan az Easy install resz. Ott van megadva, hogy mit kell megadni forrasnak (packages.synocommunity.com). S utana ugyanugy telepited mint barmelyik masik csomagot. Kattints az osszes csomag fulre.
-
Rick4
félisten
válasz
Essejó #64770 üzenetére
De elfelejti.
Én csak tudom, hidd el, Szegeden lakom. Amíg máshol ismeretlen fogalom az áramszünet, itt régebben volt, hogy napi 8-10x ment el az áram. Múlt kedden is 8-16-ig hálózathergelés folyt a környéken, előre bejelentett 8-16-ig áramszünettel megspékelve, egy hónappal előtte a buszos elé hajtott a bmw-s, a buszos telibeverte a villanyoszlopot, vasárnap 7-15 óráig áram nuku, azelőtt megint karbantartás, picit fúj a szél, picit esik az eső, és máris elmegy, 15 éve lakom itt, javult, de jó sose volt. Már a hozzászokás jegyében is volt, mikor 3 db szünetmentesem volt, végül jelenleg egy 1KW-os szünetmentes van betéve egy 55Ah-s autó akksival, hogy ne legyen gond, 100W fogyasztással elmegy 5-6 órát.
-
partymaci
aktív tag
-
Arolotifar
őstag
Bár a HDD-k még nem érkeztek meg, gondoltam beledobom a memóriát, hátha gond lesz vele. Nem volt
Egy ilyet tettem a Synoba: Crucial CT8G4SFRA266 8GB
Viszont tövig, kattanásig kell nyomni, elsőre nekem sem jött össze. -
tobias40
veterán
A midnight commandert honnan tudom leszedni syno nasomra?
Melyik csomagban lehet? -
felho001
tag
Nem jó mert ha kikapcsolom a felhasználó admin alatt akkor ha be akarok lépni kötelez a rendszer arra hogy állítsam be újra a 2 faktoros ellenőrzést. ez miért lehet? találkoztatok ilyennel mi lehet a megoldás?Bocsi befejeztem megtaláltam ezt is a speciál fül alatt be volt pipálva, hogy az adminnak kötelező a 2 faktor. sorry -
Rick4
félisten
válasz
Essejó #64767 üzenetére
Aztán lesz meglepetés, mert a bridge mód egy áramszünet, vagy csak egy sima adapter kihúzás után is eltűnik...
Érdemes észben tartani, és minden áramszünet után hívni az ügyfélszolgálatot, de amúgy ha csak simán rádugod a routert az 1-es lan portra, majd azt az egyetlen ip-t (192.168.1.11-re teszi) DMZ-be teszed, pont ugyanazt kapod, mint ha bridge módban lennél, csak ezt nem felejti el.
-
Essejó
veterán
válasz
partymaci #64760 üzenetére
Pont ugyan ilyen hgw-m van. Az a Bridge gomb nem működik. Felhívod a 1414-et és ha nincs iptv-d átkapcsolnak Bridge módba. Utána a hgw egyik lan portjáról viszed a kábelt a saját router wan portjára, és örülsz.
A 192.168.x.x az belső hálózati IP. A wan ip az koaxon IPv6 és IPv4 pl 188.157.x.x
-
felho001
tag
Sziasztok a
Synology support hozzá szeretne férni a router mellett a Nas-hoz is a sebesség probléma miatt. És ki szeretném kapcsolni a Nason is a 2 faktoros authetikációt de nem lehet kivenni a pipát van valakinek ötlete hogy ez miért lehet? Adminnal vagyok belépve.Megtaláltam a felhasználók alatt kellett külön visszavonni tárgytalan....
-
Borisz76
nagyúr
A TV-n megjelenő Videó, Audió, Kép hármas NEM mappa! Kategóriák!
A Video Station - ban beállított kategóriák így jelennek meg.
Teszem azt van SD filmek és HD filmek mappád de a kategória mindkét esetben Film. Ezért a TV DLNA elérésében mindkét mappa tartalma látható lesz!
Hasonlóan működik a zene és képek kategória.
Tehát a titka, hogy a Video Station - ban jól kell beállítani a kategóriákat.
Egy mappára akár mind a 3 beállítható egyszerre! -
partymaci
aktív tag
válasz
Magnat #64761 üzenetére
Persze, 192.168.0.13 -at kap az asus, csak ez van a modemen(wifi is le van tiltva).
Modemben erre az ip-re kinyitottam a synologys portokat 5000, 5001, 80, 1194(VPN).
Az asuson meg kinyitottam a synology IP címére (192.168.1.106) a fenti portokat.
(Most egyébként külső elérésre a böngészőben 403-as Hiba történt a kérés feldolgozása során.hiba jön elő.) -
Sziasztok!
Igaz bár nincs a támogatott listában, de gondoltam megkérdezem, használ esetleg valaki Xiaomi ip kamerát a nassal ?
-
huan
őstag
Sziasztok,
A DLNA-n megjelenő mappákat hol tudom változtatni, törölni, vagy a megosztást megszüntetni stb.?
(videó, fénykép, zene,)
(a video station alatt: gyűjtemény, tv-műsor rögzítése, otthoni videó, tévéműsor) -
Essejó
veterán
válasz
partymaci #64748 üzenetére
A Sagem az ONT vagy HWG? Optikai net vagy Koax? Van-e IPTV is?
Ha HWG és Koax valamint van IPTV akkor nem lehet Bridgelni, IPTV nélkül lehet, de azt a szolgáltató tudja átkapcsolni. Ha van IPTV akkor a mögötte lévő Asust csak DMZ-be tudod tenni. Viszont ha a Sagem és az Asus is routermódban van akkor duplán natolod magad és nem csoda ha semmi. Az Asust Ap módba kéne tenned és úgy csatlakozni, úgy tán még a DMZ sem kell. Próbáld ki Doki586 megoldását [link]
Ha esetleg Optikán kapod a netet és nem HGW-d van hanem ONT akkor a PPPoE kapcsolatot az Asusra tedd át az onton kapcsold be a PPPoE Pastroughtot és szintén Doki586 következő rajza alapján állítsd be [link] -
-
zex
aktív tag
Ha valakit érdekel a válasz, akkor itt olvashatja:
https://prohardver.hu/tema/xpenology/hsz_19984-19984.html -
Magnat
veterán
-
Bishop1
tag
Sziasztok!
Van lehetőség a download stationban újra becsatolni egy letöltést? Rossz mappába töltöttem torrentet, átmozgattam és újracsatolnám a seed miatt.
Illetve ha mondjuk egy olyan megosztott mappa nevét módosítom amibe le is töltök és plex könyvtérat is tartalmaz, ugrik minden vagy mindenhol javítja magának? -
bigdady
nagyúr
Hali
100e alatt mi most az ajánlott típus? Elég lassú már a meglévő. -
zex
aktív tag
Összeomlott a kötetem a Synologyban, de fájl szinten még sikerült majdnem mindent visszaállítanom a lehalt kötetről. Viszont most egy valamivel szívok és nem találom a megoldást. Volt nekem telepítve a Synology Drive és itt voltak létrehozva excel táblázatok (.osheet-nek látja a fájlkezelő). Ezek mérete egységesen 120 byte!
Természetesen nem is tudom megnyitni őket. Van valakinek tippje, hogy hol tárolja ezt a Syno, és hogyan lehet visszavarázsolni? Köszi!
-
partymaci
aktív tag
Valaki tudna nekem segíteni abban hogy a Külső hozzáféréshez a portnyitást hogyan kell beállítani? Sagemcom modem utána egy Asus router.... mindkettőn ugyanazokat a portokat kinyitom a NAS IPjére?
Hálózat feltérképezésénl elvérzik a dolog, UPnp-vel se megy, az asus routert felismeri a nas mint adatútválasztó de a csatlakozás teszt sikertelen.
-
A.K.
tag
válasz
tobias40 #64730 üzenetére
Ftp-t nem próbáltam de ha cifs-en keresztül csatolod fel a 212j-t akkor a két NAS között ennek a sokszorosát kell tudja. Nekem 45 MB/s volt a csúcs de ott a forrás NAS volt a szűk keresztmetszet. Ennél többet nem bírt. Régebbi, gyengébb típus mint a te 212j-d, szóval úgy gondolom a tiédnek is tudnia kell ennyit.
-
A.K.
tag
válasz
nyikszi #64726 üzenetére
Mert lassabb. Az egyik nasrol töltöd az adatokat a géped memóriájába majd onnan azonnal át a másik nasra. Ugyanazon a kábelen (a gépedén) duplán mozgatod meg azt az adatot. Ha a két nas egymás között másol máris kiesik a géped kábele mint szűk keresztmetszet. Plusz olyankor a gépet is bekapcsolva kell hagynod.
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Vettem egy EATON 3S 550 DIN szünetmentes tápegységet. 3 szünetmentes csatlakozási lehetősége ami túlfeszültség elleni védelemmel van ellátva (3 ami csak túlfeszültség ellen, ez most lényegtelen). Rá lett csatlakoztatva a NAS, a router, illetve a routeren "logó" 2 TB winchester. NAS látja, minden oké.
A kérdésem a következő;
A NAS a becsült akksi használati időt, csak a NAS-ra vonatkozóan számolja ki. Van egy olyan opció, hogy hogy késlelteni lehet a biztonsági üzemmódra váltást. Itt egy fórumtárs ha jól emlékezem nemrég pár percet írt be. Jelenleg én 4 percet állítottam be. Elég-e, kell-e foglalkozni evvel a menüponttal.
Köszönöm a válaszokat. -
-
Varszegig
veterán
-
tobias40
veterán
Az utp kábel xopatott most már mindkettő NAS fent van a hálózaton!
Meg nem gondoltam volna hogy ez lesz a gond,ki volt csúszva mert már korábban kitört a kis pöcök és pont akkor xart be mikor betettem a másik NAS-t a rendszerbe!Na mindegy ez is jó lecke volt....
A 2 nas-ról hogyan másolok oda vissza,mint a total commanderrrel?
FS-el gondolom de hogyan kell felismertetni a másik nast?
Sosem használtam még az FS-t mert win alól a totálcommanderrel másoltam mindent... -
fecke78
senior tag
Sziasztok synology ip kamera kezelő programjában , van egy olyan ,hogy esemény észlelése . ott van két lehetőség Érzékenység , ez gondolom a reagálását jelzi , de van egy olyan érték is ami "küszöb" az 10 értéken van , az mit csinál ? Mire kellene álltani ?
-
gellei
aktív tag
Félrement
-
gellei
aktív tag
Egy ilyen is megfelelő lenne "NAS" célra. 4k film lejátszás lejátszóval, 20-30 torrent egyszerre, 140-es net fullon?
ASUS EB1035 mini PC Celeron 847 -
A.K.
tag
válasz
tobias40 #64713 üzenetére
Ha a huan által említett Synology Assistant sem találja akkor először is érdemes ránézni a router felületén a kliens listára, hogy ott megtalálható-e. Ha nem akkor nézd meg nem-e véletlenül ugyanazt az ip címet rendelted hozzá a két nas mac addresséhez (már ha ezt egyáltalán engedi a felület). Ha ez sem akkor állítsd le az új nast, indítsd újra a régit (ha így sincs változás akkor a routert és a switchet is) és nézd meg úgy megjelenik-e a hálózaton.
-
huan
őstag
válasz
tobias40 #64713 üzenetére
Synology Assistant: A Synology Assistant egy asztali segédprogram, amely a Synology szerverek helyi hálózaton belüli megkeresésében nyújt segítséget. A segédprogrammal megkeresheti a Synology szerverét, csatlakozhat hozzá, és beállíthatja a Wake on LAN (WOL) funkciót.
-
Edorn
senior tag
Nem tudtok véletlenül az alábbi problémára valami megoldást?
Synology DS220j NAS
Windows 10 Home 64bitA mappákat simán elérem IP és NAS elnevezés alapján is: \\192.168.1.123 illetve \\VALAMINEV
Viszont! Ha felcsatolok mappákat meghajtónak, de nem jegyeztetem meg hozzá a jelszót, akkor mikor el szeretném érni, akkor kéri a jelszót, de beírása után azt mondja nincs jogom hozzá... Ilyenkor ha nem a meghajtóra kattintok, hanem beírom fileböngészőbe a címet, akkor is ez a jelenség, de csak felcsatlakoztatott módszerekkel. Tehát ha ip alapján csatoltam fel, akkor onnantól sehogy sem érem el ip alapján, de név alapján igen. Ha bontom a kapcsolatot, tehát eltűntetem a felcsatlakoztatott meghajtót, akkor minden jó megint.
A NAS megvétele után 1-2 hétig simán jól ment úgy, hogy felcsatoltam a meghajtót jelszó néálkül és akkor adtam csak meg a jelszót, amikor böngészni akartam az adott felcsatolt meghajtót. De aztán egyik napról a másikra nem működött (már hetek óta).
Hogy lehetne ezt megreparálni?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tobias40 #64704 üzenetére
Download Station leírásban a beállítások.
-
A.K.
tag
Hát ha nem félrevezető a hibaüzenet akkor ebből én azt mondanám, hogy magát a NAS-t eléri és tényleg csak a felhasználónévvel vagy a jelszóval van gond. Egyrészt ellenőrizd, hogy tényleg jó-e a felhasználónév és a jelszó. Nézd meg nincs-e beállítva két faktoros azonosítás? Mert lehet azt nem támogatja az app. Nézd meg azt is, hogy nem próbálkoztál-e túl sokszor valóban téves jelszóval vagy felhasználónévvel és emiatt blokkolta a NAS az aktuális IP címedet (Control Panel/Security/Account alatt láthatod az Allow/Block list gombra kattintva).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadiúj SSD-k!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest