-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
A részlet a sokadik smart levélből van, a beüzemelés napján talán ez a második, legkorábbi, 06.09-i részlet (1 javítás után, a második előtt)
Device Model: ST4000VN006-3CW104
Serial Number:
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000f 067 064 006 Pre-fail Always - 5446679
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 2
7 Seek_Error_Rate 0x000f 061 060 045 Pre-fail Always - 1200625
9 Power_On_Hours 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 4
194 Temperature_Celsius 0x0022 038 040 000 Old_age Always - 38 (0 28 0 0 0)
241 Total_LBAs_Written 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 4388073230
242 Total_LBAs_Read 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 4300180200
Device Model: ST4000VN006-3CW104
Serial Number:
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000f 071 064 006 Pre-fail Always - 12720279
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 1
7 Seek_Error_Rate 0x000f 100 253 045 Pre-fail Always - 3737
194 Temperature_Celsius 0x0022 034 040 000 Old_age Always - 34 (0 28 0 0 0)
241 Total_LBAs_Written 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 12701816
242 Total_LBAs_Read 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 18463Alza vásárlás, alzabox, 06.08.
A javítás kb. 1 nap volt, két hdd-vel, egymás után kétszer javítva.
Plusz volt kb. két hetet egy félnapos áramszünetem, emiatt a 3 ill. 2 start/stop.
Nem küldtem vissza, ahhoz mindkettőt kellett volna, az shr meg passz, lehet, el sem indult volna a régi hdd-vel. Másik új hdd közben nem volt opció, mert némi acélt, zsalukövet és c25 betont is rendeltem közben.@jim74: ahhoz pc-n kellett volna nézni, de jelenleg csak egy hp noti vagy egy hp t520 vékony kliens elérhető. A javítással indítottam a nas-on, utána meg nem lehetett kiolvasni, amíg nem végzett a javítás. A másodiknál már előtt kiolvastattam, csak utána javítottam a kötetet.
@stigma:
smartctl
majd vgrep-pel szűröm az engem érdeklő attributumokat, utána levélküldés a syno-ról. Általában cron-nal, de manuálisan is indítható.[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
Köszönöm az építő hozzászólásokat! Mindenkinek!
Figyelgetem, aztán még eldöntöm nézek e egy új nast, vagy összerakok valami mini pc-t...
Ez a ds213j már azért azóta megy nálam, mióta megjelent. az asszem 10+ év. (bár a wd red azóta is jól van benne )
Ideje a cserének.Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
RoryBreaker
aktív tag
Akkor ezt a dolgot hanyagolom. Inkább összerakok valami mini pc-t erre a célra. Egy normális nas nagyon drága....... (nekem) Egyébként most lett gigabites netem, eddig fel sem tűnt, hogy a nasnak korlátai vannak, mivel 7mb/s-el töltöttem max...
Köszi a segítséget.Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
€uro
őstag
Igen. Legalábbis ott, ahol a BOOT-olási sorrendet tudom állítani, ott látom a meghajtót.
És az újraindítás után most már a Windows is. Hm, érdekes...
Akkor úgy látszik, megoldódott.
[ Szerkesztve ]
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
-
Bandita41
csendes tag
Köszi a tippet, memóriára ha jól emlékszem már panaszkodott, megpróbálom kilőni a CSS-t. Csak azt nem értem, hogy az miért van, hogy pl reggel sikerül belépnem a DSM-be, majd pár perc után megszakad a kapcsolat, és árákig offline van, majd valamikor késő délután enged újra belépni. Ilyennel még soha nem találkoztam.
[ Szerkesztve ]
-
Nemo1
tag
Köszönöm a link-eket.
Igen, pont ezért "küzdők", hogy kiderüljön mi a gyenge láncszem.
Van egy másik 40 GbE kártyám is, arra gondoltam behajítom egy vasba, teszek rá egy SDD-t és közvetlenül kötöm össze a géppel...majd meglátjuk...
De ezzel sem vagyok sokkal beljebb, csak annyi derül ki, hogy az épített NAS-al jobban járok e "jelenleg".
Dehogy a jelenlegi rendszerben mi a gyenge láncszem az nem derül ki.
Van itthon Cisco Nexus 3132Q-X switch, van hozzá 40G DAC kábelem is, és UTP to SFP+ átalakítom is(de csak 3 db). Ezen switch-en van 4 db SFP+ port, dehogy mit szól hozzá, ha csak sima 1 GB van rá dugva azt nem tudom.
Nem igazán értek hozzá, nekem "pilóta vizsgás" a konfigurálása (direkt nem ezzel kezdtem).
De legfeljebb neki futok -
Magnat
veterán
Ki lehet próbálni úgy, h két kliensről egyszerre kezd el másolni 2 nagy filet, ha gigabit fölé megy a kettő összege, akkor biztosan nyerne vele. Sőt még több is lehet a sebessége mint a két kliensé összeadva, mert 2 párhuzamos másolás esetén biztosan nem lesz szekvenciális az olvasás.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Nemo1
tag
Igazad van, de nem is az idő ami most a lényeg, hanem, hogy van e értelme hosszú távra berendezni magam erre a NAS-ra...
Mert ha hétköznapokban nem tud majd kiszolgálni, nem tudom vissza szedni a megfelelő tempóval róla, a rámásolt adatokat, akkor más megoldást kell találnom.
Én jelenleg azt látom, hogy az OpenSpeedtest-alatt szépen teljesít.
De a valós tesztben...a közelében sincs...és ez az ami zavar.
Ha a 2 GB kapcsolattal hozná az elvárt teljesítményt, akkor hálózatomat fejleszteném, hogy tudja 4 port-on is, és ne csak 2 port-on.
De ha nincs megoldás rá, ez valóban csak ennyit tud, akkor jobban járok ha eladom, és "építek" egy saját NAS-t. -
Nemo1
tag
Ha tudná folyamatosan a 90 MB/s-et már nem itt írogatnék
De ez a "plafon"... változó 45-90 között ugrál, attól függően, hogy kis, vagy nagy fájlt másol éppen. Nem 5 TB, jó az 40 TB-is... Ott meg igencsak nem mindegy, hogy elindítom a hálózaton keresztül, vagy külső USB-n vagy eSATA-n keresztül kezdem el (ok, így is sokáig fog tartani...). De jelenleg ott tartok, hogy már abban sem vagyok biztos, hogy erre a Synology eszközre másoljam e... Lehet jobban járok ha "építek" egy saját NAS-t... -
törölt tag
Ennyire nem értek a linuxhoz és őszintén szólva nem is akarok.
Egy dolog érdekel, hogy a hdd altatás nem megy ,mert számomra indokolatlanul feléleszti többször is.
Megjegyzem a dsm valóban fejlett, tényleg minden hülyeségért tud szólni. Szólhatna itt is hogy a funkció korlátozottan működik ,mert kevés a ram. És akkor az első perctől helyén kezelem a dolgot.Részemről a téma off.
-
törölt tag
-Ds120j , alapértelmezetten bekapcsolva volt.
-Logikusan azt gondolnám én mint felhasználó, hogy a syno azért rakta bele a hibernálást ,hogy energiatakarékosabb legyen. De a syno adott egy funkciót ,amit saját maga keresztül húzott azzal ,hogy az oprendszerük, átlag két óránként (log szerint) felébreszti a hdd-t üres járatban is.
Ez a dolog már csak egy xbox one konzolon viccesebb, amikor az usb hdd-t , 15 perccenként ébreszti fel ,kb. 10 másodpercre. Egy év alatt annyi start/stop-ot generált ,hogy nem hittem a szememnek. Erre csak annyi a válaszuk ,hogy ilyenkor frissítéseket keres . De b.... negyedóránként? Minek?
Telekom iptv box felvétel funkcióval szintén zenész. Annyi hogy ha az be..rik,akkor abba nem én cserélem a hdd-t, saját költségemen.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szóval a 20%-kal kapcsolatban vannak kételyeim. Én kétszer próbáltam LiveUSB-t használni is valamire a nézegetésen kívük - mindkettő Ubuntu volt, 6-8 hónap eltéréssel.
Na jó OK, legyen 25% és ennek 22%-nyi része user error, mivel az is erősen user error, ha valaki nem az számára, hw-környezete számára optimális Linux disztrót erőlteti!
Itt is olvastam, hogy mielőtt valaki NAS-t vesz, célszerű megnézni, milyen igényeket akar vele kielégíteni. Ez Linux/HW-környezet esetén hatványozottan igaz.
Jobban az off miatt nem mennék bele, de akár el is hiheted látatlanba, mivel ténylegesen nulla informatikai alapismeret nélkül használtam kb 10 évig Wint és váltás óta kb 8 éve Linuxot. Mint mezei felhasználó. Azt is állíthatom, hogy első évemben nem kevés különböző disztrót próbáltam ki. Ez nem olyan baleset, hogy azt mondja valaki, rakok fel egy Win10-et!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
Hááát....az esetek/hardverösszetevők 20%-ánál lehet így van. 8 éve nulla informatikai tudással raktam fel első Linuxomat és azóta családban/barátok gépeire számtalan mennyiségben, különösebb gond nélkül. A leganalfabétább is könnyen használja utána. A Live pendrive-nak is megvan a szerepe, de ennél és sok esetben a telepített verziónál is az nVidia cég driveres hozzáállása miatt vannak gondok. Ez persze egy kétperces gond, míg felrakod a gyárit, ezen kívül nem kell driverekkel foglalkozni. Én anno, amikor újratelepítettem a Win7-et, fél napig a drivereket vadásztam/telepítettem hozzá. Linuxból túl sok verzió van és nem mindig a megfelelőt választják az emberek.
Most kaptam meg egy bivalyölő régi Dell üzletit, amire azt írták, a benne lévő NVIDIA Quadro K2000M VGA nem szereti a Linuxot. Direkt nem szóltam neki, gyorsan beszereltem egy SSD-met, amin voltak telepített Linuxok, felraktam a megfelelő nVidia gyári drivert és vígan működik. (jó, elfogadom, hogy még nulla kezdőtudásommal is csak 8 éve használok home userként dektop Linuxokat....tán ez is könnyít a dolgon)
(off uff - de ezt még meg kellett említenem zárásként)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Mi a fenét csináltok azokkal a szerencsétlen Windows-okkal?
Nekem Win8 óta nincs újra telepítve, azt is egy SSD-hibának köszönhetem. Édesanyám gépe is vígan elvan alap vírusvédelemmel, pedig ö aztán klikkel mindenre, ami felugrik elé..."Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
félisten
nVidiásokat néha el tudja riasztani egy desktop Linux, érthető ha egy ilyen kaland után kerülöd. Állandó telepítésnél már kezelhető a nyílt nVidia driver problémája, ha nagyanyám gépe lenne most ami neked van, 10 perc alatt felraknám neki a legfelhasználóbarátabbat és évekig home userkedne vele kérdés nélkül. És nincs az, hogy 3 hónap Windowsos FB-ozás után 62ezer vírus megeszi a gépe erőforrásait!
(bocs az offért, ezt csak úgy megemlítettem)
Jelenlévő Linuxos szakikat kérdezném, bele lehet nyúlni a DSM-be valamilyen egyszerűbb módon? Látok ott lehetőségeket, például SSH-t, de annál van könnyebben kezelhető home user szintű versenyzőnek?
Még van bőven helyem a 2TB HDD-n és holnap talán a Digi lan csere is meglesz, amíg az nem áll be elfogadhatóra, nem piszkálom a NAS-t inkább felkészülök elméletben kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Csináltam egy pendrive-ot az éppen aktuális Ubuntuval, elindítottam, átállítottam a képernyőfelbontást (mert default valami egész furcsán nézett ki), a rendszer pedig szó nélkül rebootolt.
Na igen, ebből látszik, hogy elég új nVidia VGA-val megáldott gépen csináltad. Meg a legújabb Ubuntuval, ami vagy túl új volt vagy régi és nem LTS kellett volna.
-
tio33
újonc
A gépen néztem hogy nincs más folyamat ami adattovábbítás. A proci meg a ram is normál értéken van.
Abban pedig igazad van hogy nem 50MB/s csak 56.000 Kbps-ben volt megadva a és arra is azt hittem hogy ugyan az mint a KB/s.
Akkor tényleg nem kellene akadnia.
.
@dkess #67337
Megnéztem a backupot is és már kikapcsoltam korábban pont emiatt de nem segített... -
dkess
őstag
Igen, nekem leesett amikor napközben olvastam, hogy egy erősen hűtött légkondicionált szerverteremre gondolsz ...
Otthoni környezetben azonban talán elég a 2db 120-as ventillátor is pár 7200 RPM -es HDD -hez, ha alapból jól szellőző helyen van. Persze ezt akkor érdemes, ha nem alszunk egy légtérben a NAS -al ...
@Dzsekó, #65744
Nálam ilyen jelenség akkor volt, amikor kipróbáltam, hogy hogy viselkedik a dolog, ha nem a "tecimed" -es megoldással csatlakozok. Ott biztos jól csináltál mindent?Ezt nem nagyon követem nyomon a felhasználóknál (mivel nem egy háztartásban vagyunk), de alapvetően amikor egyszer-egyszer ránéztem, akkor ment stabilan - "mint a rozmaring a jó földbe, bele van teremtve" ... Aztán úgy vagyok vele, ha galiba lenne, akkor szólnának ...
-
zsamiatt
őstag
nincs semmi, csak a gyári 1019+ hűtője. Ez 5 lemezes nas. De eszembe nem jutna már bárhova is ez alattit tenni. Ügyfeleknél van 2 és 1 lemezes nas is. Mindegyikbe 7200 vinyo van. Évek óta gond nélkül mennek.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Csabi1984
addikt
Hát nem cáfolom meg az állításod, hogy áttérnék de eleve nem ez mozgatott
Legfeljebb akkor veszek még egyet ( csak vicc vagy ki tudja )
Nem mindegy, hogy veszek valamit 60.000 Ft környékén ami kiszolgálja az igényemet vagy veszek egy jobb tudásút 120.000 Ft-ért ami lehet, hogy több mindenre jó csak épp nem használom ki.[ Szerkesztve ]
-
knor82
csendes tag
hú, bele sem merek gondolni a felhasználói élménybe 256MB memóriával. Nemrég írtam ide, hogy az alapból 1 GB-os RAM-mal szerelt NAS-t bővítettem (cseréltem) egy 4 gigás modulra. Azóta olyan teljesítmény-növekedést (válaszidő csökkenést) látok, mintha egy rollerről átülnél egy autóba. Felfoghatatlan, miért spórolnak a memória méretével gyárilag. (illetve érteni vélem: hogy extrém drágábban eladhassák a többel szerelteket).
-
TriX2010
tag
-
Borisz76
veterán
Most , hogy "mondod" tényleg így volt....
Belőttem a méretet 1490 MB-ra ( átlagos hosszúságú film esetén ) és ebből a méretből 3 filmet tudtam felírni egy DVD lemezre.Amúgy észrevehető FIX minőség-re állítás esetén, hogy mennyivel jobb a kép minősége egy majdnem állóképes filmjelenetnél ...mondjuk egy akciódús, mozgással és robbanásokkal teli képsorhoz képest.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
dkess
őstag
Otthonra RAID5 igazából 3-4-5 HDD esetén ajánlott igazából. Igaz ez főleg, ha nagyobbacska (értsd 10 TB vagy nagyobb) HDD -kről van szó. E fölötti méret és darabszám mellett már inkább RAID6. Korábban volt részletesebb értekezés, hogy mi az oka ...
H264-H265: Itt ugye két veszteséges tömörítési eljárás között konvertálok - szintén veszteséges módon. Már a 8-10 GB H264 is brutál tömörítés, de amennyiben méretben lemegyünk H265 -nél ennek a 20% -ra (ami 1,6-2 GB !!), akkor meg pláne. Ez már nem kicsit lesz látványos, hanem nagyon.
A "virágboltban" ugyanabból a forrásból H264 és H265 közötti release méretekben nem szokott nagyságrendbeli különbség lenni. Talán minőségben sem annyira. Valahogy mégis azt gondolom, hogy érdemesebb lenne egy REMUX -ot (vagy BD -t és akkor Te remux -olod) tölteni (FullHD -nál legyen átlag 25 GB) és ennek a 20% -ra konvertálni H265 -re (akkor az átlag 5 GB körül lesz), aki mindenáron ilyennel akarja szórakoztatni magát és a tárhely annyira lényeg. A H264 kompabilitása is jelenleg sokkal szélesebbkörű.
Talán érdemesebb jobban szelektálni is - az egyszer nézőseket törölni, ami kevésbé érdekesebb (újranézősebb) az inkább 720p (/SD) ami meg érdekesebb az meg 1080p (/4K). Már ezzel bődületes tárhelyet nyersz és a release -eket megfelelően válogatva a minőséggel sem lesz gond.
Az a HD630 -al 3-4x sebesség az 720p? 1080p vagy 4K -nál mi újság? Stream -nél kb. tök mindegy a dolog - a net/LAN sebességnél kb. így is nagyságrendileg kevesebb az igény (4K -nál sincs gond). A WiFi esetén sem a bitrate szokott lenni a gond, ha valami "fennforgás" van ...
Az, hogy minőség esetén ki mit lát az lehet egyéni preferencia vagy a megjelenítő (lejátszó, csillagok állása stb.) kérdése is. Mondok példákat csak megjelenítőre (mondjuk 49-50" -t vegyünk alapul):
- a kb. 140K HUF -os TV -ken kb. semmit nem veszel észre. OK, ez enyhe barokkos túlzás, de tényleg így van,
- egy annak idején 350-400K HUF -os plazmán vagy ennyibe kerülő mostani LCD -n (ez utóbbi azért nem egy nagy truváj) már észreveszed a különbséget,
- egy LG C9 vagy CX -en meg kb. zongorázod a különbséget ...@skisskett
Ami érdekes, hogy a WD a SMR/CMR botrány miatt újra forgalmazni fogja a 2-3-4-6 TB -os méretekben a EFRX -eket (ezek CMR -esek) - így amennyiben megvan a bizalom, akkor lehet azt venni nyugodtan. Amire figyelni kell, hogy nem 'Red' lesz, hanem 'Red Plus' - ld. a linket: [link] .
Alternatíva lehet Seagate Ironwolf is akár ebben a méretben.
Az I/O error nem mindig HDD hiba (sőt inkább nem) és általában nincs is összefüggés a bad sector -odással. Érdekes. Mindenesetre javasolt minél hamarabb cserélni ...
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Én pl. sokallom a 8-10GB-okat egy 90-100 perces filmre HD-ben, ha ráeresztek egy konverziót...
Különbözőek vagyunk. Korábban, a háttértár elfogyás problematikájánál már érintettem a dolgot. Nekem egyáltalán nem túlzás 8-10 GB egy filmnél. Még kétszer-háromszor ennyi sem. Egyszerűen azért, mert nem érzem szükségét a kényszeres gyűjtögetésnek. Letöltöm a filmet jó minőségben (pl. több 10 GB), megnézem, aztán megy a levesbe. Így konvertálgatnom sem kell. Számomra felesleges. Viszonylag kevés film van, amit megtartok (7 év alatt nem telt be velük 2x4 TB), azokat viszont a lehető legjobb minőségben, ergo nagy fájlméretben. -
dkess
őstag
Kicsit 'Elemental' -nak is válasz. Igen, fenntartom a jogot, hogy mindenkinek máshol vannak a prioritások vagy akár a lehetőségei is. Csak nekem is két komment:
'Elemental' - "Az lehet, hogy a handbrake 1080p h264-ből 1080p h265-be egy másfél órás filmet 4 órán keresztül konvertál?" - Most persze a nyilvánvaló választ leszámítva, meg az olyanokat, hogy ennek a dolognak vannak PC függő (számítási teljesítmény) aspektusai is a lényeg: ezt a 4 órát (ami egy film konvertálásának igénye Nála) beszorozzuk mondjuk 400 -al akkor is OK ez a dolog.
A "pénz nem számít" -os érvrendszert visszafordítva egy kicsit - nem lehet jobban megérné, ha pár (tíz)ezresért vennél még egy további HDD -t (vagy nagyobbat) és akkor kompletten ezzel az egész kérdéskörrel nem kellene (annyit) foglalkozni?
'gbors' - Nem csak RAID1 van a világon . Egy plussz HDD -vel már lehet pl. RAID5 -öd is. Aztán, hogy megéri-e az, hogy egy meghajtó hiba miatt nem száll el többszáz filmed, amivel adott esetben dolgoztál is (a 4 óra * 400 a fentebbi példában, de persze kicserélhetőek a számok akár) + akár köztük nehezen/nem beszerezhetőekkel?
OK, ezek csak kiragadott dolgok - értettem mire szerettetek volna kilyukadni ...
Igen, ez is kicsit olyan dolog, mint NAS esetén a tárhely mérettel tervezni. Előre kell gondolkodni. Persze opció, hogy nem tesszük, de akkor előbb-utóbb kellemetlen meglepetés érhet (sőt még ezzel együtt is akár - igazából csak az esélyeinken tudunk javítani valamelyest). Az anyagi részét is értem - én sem aranykanállal a s@ggemben jöttem a világra (nagyon nem) ...
-
blakey
titán
De működik csak az általa használt parancs másképp van definiálva és ha a Syno nem engedélyezi, hogy áthelyezésnek minösüljön akkor a rendszer előbb memóriába másolja majd átmásolja a megfelelő helyre, ergo 2x másol és ezáltal nem áthelyezésnek számít hanem másolásnak/törlésnek/másolásnak.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
De nem érted, hogy nem jól csinálja? 1 sec az áhelyezés egyik mappából a másikba, ne szórakozzunk itt mindenféle ctrl-el. Ráadásul nem a macOS-en múlik a dolog, de látom előttem írták. Egyébként normális fájlkezelővel még többet lehet "alkotni".
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Syl
nagyúr
A tévedés onnan ered, hogy a Mac-en nincs olyan hogy cut->paste. Olyan van hogy copy->paste->delete source. Kivéve persze, ha az ember valami normális fájlkezelőt használ (pl. Forklift), nem pedig a Findert.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
blakey
titán
Ne vicceljünk már, a Mac fájlkezelése jól működik ráadásul a Linuxhoz is közelebb áll így talán jobban megértik egymást.
-
-
Sanya
nagyúr
- A SOHO NAS-okban a háttértár lehetőségeit minden esetben visszafogja az 1Gbit
apró fileok másolásánál például nem. Távoli elérés esetén sem. (mutass gigabitnél nagyobb stabil feltöltést!)
- Teljesen mindennapi felhasználói igény van ennél magasabb sebesség kihasználására
Nálam még ilyen nem nagyon fordult elő. A gigabit elég volt.
Ds916+, 10db docker konténer, 8 felhasználó, 1-2 állandó vpn kapcsolat, filmek, fotók, szinkronuizálás, resilio sync, megosztott táblázatok online szerkesztése, dicom szerverek, stb.- Nem lenne orbitális költség ezt beletenni, különösen az 500 USD feletti eszközökbe
De most melyik legyen implementálva? 2.5G, 5G, 7G, 10G? milyen csatlakozóval?
Otthon milyen switch-csel legyen kompatibilis, milyen hálókártyával? Ezeket hogyan fogják lekezelni? Ez nem Qnap, hogy 3 hónap után kihajintod, mint macskát szarni, mert rájösz, hogy az egy túlméretezett szar kadenciahelytelen médialejátszó.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
törölt tag
Igaz... az m2 NVMe ssd meg tud 4000 MB/s-ot szóval a te logikád alapján " miért fojtsa ezt le az 10Gbites hálózat?", meg "miért nem raknak m2 NVMe foglalatot alapból a NAS-ba háttértárnak"?
Biztos vagyok benne, hogy mind a synonak mind más brandnek van olyan NAS-a ami tudja a 10Gb/s-ot. Meg kell venni AZT ha arra a sebességre van szükséged kliensenként vagy be kell állítani egy dedikált fájlszervert! Lehet mérlegelni megér-e ennyit neked vagy sem...Nem toporzékolni hogy 2019-ben egy soho nas 2-300k-ért miért nem NASA sebességet tud. (brandtől függetlenül) Vagy ha szerintetek más brand tudja akkor meg azt kell megvenni és mindenki boldog lesz. Én is örülnék, ha gyorsabb lenne, de ezért a pénzért most ez van.
Nem kétlem hogy lehetnek olyan user igények amiknek az 1Gb/s per client sebesség kevés lehet, de az már nem SOHO kategória!
Előbb-utóbb elérünk oda is hogy sztenderd lesz a 10Gb/s hálókártya mindenhol, de még nem vagyunk ott.
Én már neteztem akkor amikor 33kbps sebességű volt a net és senki nem hőbörgött hogy miért nem gigabites mint több helyen most...
-
powerup2
addikt
Igen folyamatos terhelés mellett néztem
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
nekem a 250-es t-s netem nevetve viszi proci 18% megy a ram 23% úgy hogy megy a video station is de most csak egy 32 hdd van benne majd dobok bele 2 8tb hdd-ét és valmikor szeptemberbe már digi lesz addigra meglesz a 2 hdd Amúgy milyen progikat érdemes feltenni a nasra ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
A synology DS218 gigás nethez elég jó ?
-
gary89
csendes tag
@mobilizmo, @Tamarel, @gbors mindannyian Download Stationt használtok?
DS118 is 10 MB/s-re emlékszem max tempóra vele, bár nekem Transmission használata közben stabilabbnak tűnt a nas 10MB/s korlát esetén, viszont nagyobb torrentek esetén (50GB+) volt hogy összeomlott a TM. -
-
jozsi252
veterán
Ki s mondtad a varázsszót, LAN-on. Ha mondjuk mind a 2 végponton 1000/1000-es net van, akkor egy backup-nál a távoli gépre nagyon csodálkozni fogsz hogy valójában hány MB/s-el tudja feltölteni az adatokat.
A 119j szerintem maximum olyan 20-30MB/s-et tudhat le/feltöltés esetén, annál többet nem. Egy 218+ nem tud 100MB/s-el letölteni, pedig abba Intel 2.5GHz-es max frekvenciájú proci van, nem pedig 800MHz-es mint a 119j NAS-ba.
Szóval aki vesz az erre nagyon figyeljen oda hogy ég és föld a LAN-on belüli másolás, mint az amikor valamit töltesz le. Nagyon igénybe veszi a procit a le fel töltés.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Dave567
addikt
Köszönöm.
És erre mennyire van szükség? Mert amiket nézegettem 218+ csak 1-2 helyen van reg kártyával, a többi mind olcsóbb kategória.
Nekem csak le-fel töltés kell, telefonon bárhonnan elérjem, és a sorozataimat média playerröl tudjam nézni vele.
Gondolkoztam még, hogy plusz ramot veszem még bele. -
fenyőke
csendes tag
Köszönöm ! Sajnos a helyzet fokozódott.. Egyik percről a másikra, nem enged bejelentkezni a NAS-ba. Azt írja, hogy Önnek nincs jogosultsága bejelentkezni erre a disc station készülékre. A baj az, hogy egy olyan felhasználó volt létrehozva ami rendszergazda, az admin fiók le van tiltva... Na ilyen kor mi van ??
-
tobias40
veterán
Rádugtam pc-re és a totál commanderben ,win intézőben,látom az összes dir-t és filéket és megnyitható minden,képek videók és más dolgok is.
Ugye a NAS is látja csak nem hajlandó engedni a hozzáférést ,formázás aktív csak meg a megosztás fül de az sem teszi be a megosztott mappák közé.
Restartok már megvoltak többször is![ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
jójó tudom hogy router. Bocsi. Csak azért mondtam mert erősebb a hardvere mint a DS115J-nek, jóócskán.
és 218+-os meg még drágább NASra nincs pénzem és lehet igényem se. Ezért inkább gondoltam veszek egy erősebb routert azt annyi" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
kerti008
aktív tag
Kigyomlaltam SSH-n az Universal Search-ot mert a SYNO.Finder.fil process 30-50 masodpercenkent felugrott olyan 15-25%-os processzorterhelessel. Elonye hogy kellemesen, akadasmentesen megy a NAS de ugy latom minden frissitesnel vissza fog telepulni. Lehet hogy ujratelepitem az Universal Search-ot majd kikapcsolom a config fajlban akkor elvileg frissitesnel nem fog elindulni. Most szepen megy a letoltes nincsenek nagy lassulasok.
Osszefoglalva DS215j optimalizalasa:
-Universal Search uninstall ssh-n keresztul
-Photo Station megosztas "elrejtese"
-maximum 20 peer
-internetes eleres kikapcsolasa (belso halon IP cimmel mukodik a DS file meg a Get)A 100 Mb/s a jovo zeneje majd atmegyek a hidon ha odaertem.
[ Szerkesztve ]
Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
warren29
aktív tag
Zidoo X9S.
A döbbenet most jön.
Kipróbáltam a tv saját mediaplayerét és azzal csont nélkül megy de úgy hogy a tv wifin keresztül látja a NAS-t!
Tehát rá sinc kötve a hálózatra!
Ez a köcsög mediaplayer meg nem képes akadásmentesen lejátszani.
Pedig már úgy is próbáltam, hogy a media player-en keresztül wifi-vel meg kábelen de ugyanolyan szar!
Valamiért a mediaplayerből már nem jön ki jól a film.
Viszont!
Ha a mediaplayer usb portjára direktben rádugok egy külső vinyót ugyanazzal a filmmel akkor minden ok![ Szerkesztve ]
-
Crime78
csendes tag
Pont 1043-asom van vagyis az volt a régi routerem, most egy VR600 dolgozik helyette, kellett,hogy modem is legyen, a szolgáltatóé meg ment a kukába
Most újratettem a rendszert egy fél terrás vinyóra, és érezhetően gyorsabb. Már majdnem használható. Szolgáltatások közül semmit sem raktam fel, kivéve a surveillance station-t, meg amit magától felpakolt (universal search, file station). Egy kamera megy benne (mert a többit nem tudom megetetni vele), ez egy ONVIF HD kamera, tehát észleléskor 720p videót rögzít.
A felmerült kérdés: a másik - 2TB-os vinyóra már áttettem több, mint 1 TB adatot. Meg lehet/hogyan lehet megetetni a NAS-sal, hogy ne akarja minden áron leformázni?[ Szerkesztve ]
ASUS PRIME Z270P - i7-7700K; 16GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz; MSI Radeon RX570 OC 4GB GDDR5
-
Crime78
csendes tag
Ma reggel frissebb aggyal leállítottam minden szolgáltatás ami nem feltétlen szükséges, aztán nekiállok tesztelni. Mikor beüzemeltem a NAS-t, akkor nem volt közte meg a PC közt csak a router, itt volt előttem az asztalon, és akkor is ilyen volt. Mindjárt nézem a képkonvertálást is, mert habár emlékszem, hogy bekapcsoltam valahol, de előtte is ilyen volt, már az első bekapcsolástól...
Oké, ebben igazad van, és mi van a routerekkel? pl a TP-Link, vagy bármelyik, amelyiken akármelyik wrt elfut. Azok ROM-ok... Ha már hálózati eszközökről beszélünk. Mindegy, nem is fontos, csak nekem furcsa volt ez a HDD-s megoldás, hisz egy flash háttértár/ROM köztudottan hatványozottan gyorsabb
Közben az is érlelődik bennem, hogy egy 218+ lesz az utódja. Nem gondoltam, hogy a 212j ennyire gyenge, de tényleg...ASUS PRIME Z270P - i7-7700K; 16GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz; MSI Radeon RX570 OC 4GB GDDR5
-
-
Tuomas
addikt
Hmm, tény és értem amit írsz
A NAS tönkremenetele is benne van a pakliban (természetesen a lemezekkel együtt), de az ellen nem sokat tudok tenni Amit tudok tenni, hogy felkészülök rá a biztonsági mentés által, valamint hogy minél kisebbre szorítsam az adatvesztés kockázatát Ezt a két külső vinyóval szerintem megfelelően le tudom védekezni, és ha belegondolok, plusz "szükségtelen" kiadásokat nem kell emiatt tennem!Köszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
We were here
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Napelem
- Köszi, hogy el fogod olvasni.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix GL502VS - 15,6"FHD - i7 6700HQ - 24GB - 512GB - GTX 1070 8GB - Win10
- Sigma Aura 100 + Blaze Link
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H (16 v.mag) RTX A4000 32GB 1TB NVMe gar
- Egyedi! Mercedes CLA 220 CDI d AMG Sport 7G-DCT.
- Fujitsu Lifebook E549, i5-8265U, 8GB RAM ,256GB SSD, FHD, 2 év garancia, számla!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest