-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz RoryBreaker #84223 üzenetére
Ehhez a részhez inkább nem írnék semmit mert nem használtam sosem, nincs tapasztalatom vele.
Bocsánat.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
IRO21
aktív tag
válasz RoryBreaker #84223 üzenetére
Ha Btrfs köteten vannak a fájlalapú LUN-ok akkor egyszerűen át tudod helyezni őket egy másik szintén Btrfs kötetre. (LUN-t kijelölöd - szerkesztés - hely átállítása)
Ehhez persze előbb létre kell hozni az új kötetet.
Ez a legegyszerűbb és elvileg mehet online, nincs leállás.Ext4-en legacy módban létrehozott, vagy block-alapú LUN-nal ez nem megy sajnos.
Ilyen esetben Hyper Backup-pal le tudod menteni, majd az új kötetre visszaállítani őket.
A visszaállított LUN-ok mindenképpen fájlalapúak lesznek, akkor is ha előtte block volt.
Azt viszont nem tudom, hogy a targeteket is menti-e ilyenkor. Ha lesz időm majd letesztelem, én kézzel külön menteném.
Ez leállással jár.Vagy elmigrálod a VM diszkeket valami másik storage-ra (hypervisor-tól függően ez akár egy SMB/NFS megosztás is lehet), majd a végén pontosan ugyanazokkal a beállításokkal hozod létre az iSCSI targeteket a megfelelő méretű LUN-okra mutatva.
Megfelelő infrastruktúra esetén ez is megoldható leállás nélkül. -
Borisz76
veterán
válasz RoryBreaker #84195 üzenetére
Mivel csak 1 db kötet van....ráadásul hibás egy lemez belőle...
4*10 Tb jó lemezzel számolok mostantól :
Így egészen más a folyamat.Első lépésben menteni kellene az adatokat.
Mondjuk egy külső usb-s lemezre.
Ha ez megvan, akkor lehet a kötetet törölni.
Új kötet létrehozása : Mondjuk 2 db lemezzel SHR-ben.
Ezután mehetnek vissza rá az adatok.
Az SHR miatt később bővíthető ha még is kellene több tárhely.Esetleg célszerű megfontolni , hogy a 2 lemezes SHR kötet mellé beteszel +1 lemezt amit HOT SPARE funkcióval ruházol fel.
Ez amolyan autómata lemezmeghibásodási javítás.
Ha a 2 lemezes SHR kötetben 1 lemez tönkre megy a melléjük rakott 3. lemez magától elkezdi a leromlott kötetet helyrehozni.
Tehát a 3. lemez magától beáll a meghibásodott lemez helyére.
Sosem próbáltam még ezt a funkciót.
De irodai / fontos adatok környezetében jól jöhet.Így maradna még 1 db 10 Tb-s lemezed.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz RoryBreaker #84195 üzenetére
Ha meghalt az egyik hdd a kötetből, arra azért figyelj, hogy amíg nincs cserélve a hibás hdd, addig csak 1-et vehetsz ki még "büntetlenül". Persze ha ilyenkor hal meg egy újabb hdd a kötetben, akkor elvesznek az adatok. Tehát legyen egy külön mentés az adatokról.
-
Borisz76
veterán
válasz RoryBreaker #84190 üzenetére
Tisztázzuk először is a felállást és az igényeket...
Írtad, hogy :
Az egyik kötet úgy néz ki, hogy 5 db 10tb-s vinyó RAID 6-ban van. Az egyik most elhalálozott és azt nézem, hogy így ez a kötet ~26TB nyi és csak 2TB van használatban, ami számottevően nem is fog változni.
Tehát Kötet 1 :
5*10 Tb , RAID6
Az elméleti 30 Tb-ból használható 26 Tb.
De ténylegesen csak 2 Tb adat van rajta ami számottevően nem fog változni.
Mivel a RS3617xs+ NAS 12 fiókos.....ezért gondolom van másik kötet is.
Erről infó esetleg ?
Amúgy kb annyit lehet tenni Protezis is írt :
A meglévő RAID6 ( 2 lemez meghibásodása ellen véd ) kötetből kiveszel 2 db lemezt. Ekkor a DSM jelzi, hogy a kötet összeomlott.
Ebből a 2 db lemezből lehetne 1 db ÚJ kötetet létrehozni SHR vagy RAID1 formában ( Mindkettő 1 lemez hiba ellen véd de az SHR később bővíthető lemezzel ! )
A "hibás" kötetről ( amiből a 2 db lemez ki lett véve ) át kell másolni az adatokat a megosztásokat stb....az újonnan létrehozott 2 lemezes kötetre.
Elviekben így az adatok megmaradnak és a másolás befejezése után lehet az eredeti kötetet törölni.
Az így felszabadult 3 db lemezt pedig hozzá lehet adni a másik korábban általad nem részletezett kötethez.
Csak annyi a dilemmám és EZT NEM TUDOM , hogy ha van egy "hibás" kötet....mert ugye 2 db lemezt kivettél belőle...., hogy az a 2 db lemez ténylegesen lehet e külön kötetet létrehozni...vagy csak a meglévő kötet javítására lehet felhasználni ?!
Mert ha nem lehet csak hibajavításra felhasználni....akkor a fentebb írtak nem megoldhatóak így.
Akkor másik megoldás kell :
Jelenlegi kötet1-ről azt a bizonyos 2 Tb adatot át kell másolni a "másik" kötetre.....amiről ugye nincs infónk, hogy mekkora és milyen raid, milyen lemezekkel.
De ha átmásolható....akkor a másolás után az
eredeti Kötet 1 ( 5*10 Tb , RAID6 ) simán törölhető.
Ínnentől pedig szinte ugyanaz :
2 lemezből létre kell hozni 1 db SHR kötetet.
Erre kell visszamásolni a 2 Tb adatot...stb.
Maradék lemezeket ( 3*10 Tb ) pedig lehet hozzáfűzni a 2.számú kötethez.
Kb ez a menete.
Esetleg másnak is lesz ötlete, akkor majd megírja.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Protezis
őstag
válasz RoryBreaker #84190 üzenetére
Kiszedsz 2 HDD-t, abból csinálsz egy SHR poolt (SHR-t lehet engedélyezni), arra átpakolod a shared foldereket meg a telepített appokat, ha vannak. Végül ha szükséges, hozzáadsz még további meghajtókat. De persze csinálhatsz eleve RAID1-et SHR helyett, ha az elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
cucuska79
tag
válasz RoryBreaker #84183 üzenetére
Én a DS220+ ajánlom!
És még bele vagy 8GB ram ami 10.000 körül van. -
Multibit
nagyúr
válasz RoryBreaker #84080 üzenetére
vagy összerakok valami mini pc-t
Ezt tettem én is. Nem akartam megválni a 2013-as Synology-tól, inkább NAS-t csináltam egy Odroid SBC-ből. Ennek a letöltés/megosztás a fő feladata. Minden egyébre maradt az öreg Syno. -
nagyúr
válasz RoryBreaker #84064 üzenetére
A többiek már írtak egy csomó hasznos dolgot közben, még annyit tennék hozzá, hogy ugyanazzal a NAS-sal, ugyanazzal a forrással akár tök más értékeket mérhetsz pár hónappal később, mert lehet tök más a peerek száma. De a Celeron procis NAS-ok 2+ GB memóriával általában már hozzák, amire szükség van.
Igazából az lenne az ideális megoldás, ha a letöltést lehetne a PC-n csinálni, majd a seedelést át lehetne passzolni a NAS-nak
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
zjuhasz
aktív tag
válasz RoryBreaker #84073 üzenetére
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
Borisz76
veterán
válasz RoryBreaker #84073 üzenetére
[Download Station ( gyári Syno letöltő app ) leírása és pár NAS sebesség is....]
Igaz még DSM6-s verzióval.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
addikt
válasz RoryBreaker #84068 üzenetére
DS220+ vagy újabb +os.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Multibit
nagyúr
válasz RoryBreaker #84057 üzenetére
Ez nem csak a vason múlik. Újabb Inteles NAS + docker + qBittorent hozza a gigás sebességet - valószínűleg. Vannak itt olyan fórumtársak, akik ezt a kombó használják. Majd ők szolgálnak gyakorlati tapasztalattal.
Azt azonban ne felejtsd el, hogy a gigás net “kitekerésén” kívűl másra is kell maradjon erőforrás. Persze, értem én, hogy nem érhet téged az a szégyen, hogy nem úgy jön le a Linux ISO, ahogy a csövön kiférszerk:
ez a #84068-ra lett volna válasz[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz RoryBreaker #84064 üzenetére
A háttérben letöltöget szépen, hova ez a sietség egyébként?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
nagyúr
válasz RoryBreaker #84062 üzenetére
Hát ja, az az egymagos Kirkwood proci nem egy rakéta. A 13MB/s még egészen jó eredmény ahhoz képest.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
Milyen NAS? A torrent elég erőforrás-igényes, a connection-ök számától függően képes sok CPU-t és memóriát kérni.
-
Patice
Topikgazda
TM csak egy magot képes használni…
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
IRO21
aktív tag
válasz RoryBreaker #83949 üzenetére
Ha engedélyezve van az ipv6, akkor ne foglalkozz a transmission beépített tesztjével, mert tévesen úgy láthatja, hogy zárva van a port.
Ha csak ipv4 van engedélyezve akkor többnyire jól mutatja.
Az a lényeg, hogy a tracker aktívnak lásson.Egyébként ez független attól, hogy töltesz-e fel. Aktívan (nyitott porttal) és passzívan (zárt porttal) is tudsz feltölteni, csak abban van különbség, hogy kihez tudsz csatlakozni. Két passzív torrentező ugye nem tud egymással adatot cserélni.
Ja, az fontos még, hogy az adat portnál a routerben ugyanaz legyen megadva mindkét oldalon, ne válts portot kívülről belülre.
Ellenkező esetben egy port checker nyitottnak lát, viszont továbbra is passzív maradsz.
Az admin portnál ez nem számít.[ Szerkesztve ]
-
IRO21
aktív tag
válasz RoryBreaker #83947 üzenetére
Ja, az admin GUI nem megy a 9091-es porton?
Azt akartad kívülről elérni a 64444-en?
Vagyis a routerben a port forwardnál a külső port 64444, a belső 9091?Akkor a Transmission Remote GUI-ban is át kell írnod a portot, mert az alapból a 9091-re akar csatlakozni.
Más port forwardok mennek, vagy ez lenne az első, amit beállítasz?Nem keverted össze az adat és a GUI portot?
[ Szerkesztve ]
-
IRO21
aktív tag
válasz RoryBreaker #83938 üzenetére
Ha engedélyezve van az ipv6 az meg tudja zavarni a transmission beépített port tesztjét.
Ha a tracker aktívnak lát, és a GUI-t is eléred távolról ne foglalkozz vele!Ha nem, akkor pontosan mi a baj?
-
poirot
őstag
válasz RoryBreaker #79685 üzenetére
Próbaképpen nevezd át a mindig hibás file-okat és úgy másold át.
-
Patice
Topikgazda
válasz RoryBreaker #79685 üzenetére
Ha nem sikerül hibátlanul átvinni az adatot, akkor újra fog próbálkozni, amíg nem sikerül.
De lehet hibás file is, megpróbálhatod pl. egy pendrive-ra is átmásolni adott file-t, hogy akkor mit ír ki a géped.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Patice
Topikgazda
válasz RoryBreaker #79683 üzenetére
Szuper, jól csináltad.
DMZ-t felejtsd el, UPnP nem szükséges, letilthatod.
Az átviteli hibákra csak tippelni tudok: lehet hardveres, meg szoftveres is.
Kábelek rendben? Routerek tápjai tudják a névleges feszültségüket? Esetleg másik portba átrakhatod a NAS kábelét, vagy a két router közöttit is.
Mindkét router vezetékes portjai gigabitesek?Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Patice
Topikgazda
válasz RoryBreaker #79677 üzenetére
TP-Link routeren kapcsold ki a DHCP-t és állítsd be alapértelmezett átjárónak a szolgáltatói router IP címét.
A port forwardokat pedig a szolgáltató eszközén állítsd be.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
eszakas
senior tag
válasz RoryBreaker #73300 üzenetére
Hali a Moments már nem támogatott. "Photos" alkalmazás csinálja most majdnem ugyan azt, csak az oda szinkronizál ahová jólesik neki.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
zsamiatt
őstag
válasz RoryBreaker #68170 üzenetére
Ds cloud mondjuk. Nekem az szinronizalja fel
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Lasersailing
senior tag
Szia,
Elvileg a DS photo tudja ezt. Nekem úgy van beállítva, hogy azonnal automatikusan szinkronizálja fel a NAS-ra a fotót.
Elvileg...Most hogy írom megnéztem 45 napja nem szinkronizált. Viszont ilyenkor belépek a DS photo-ba és kicsit kattintgatok és már tolja is fel a fotókat szépen. Ha működne automatikusan, akkor tökéletes lenne. Így sajnos nem az...
Ha találsz jobb / valóban automatikusan működő megoldást, kérlek írd meg ide is.
köszi
(szintén Samsung én is megkaptam az üzenetet...) -
PeterPH
senior tag
A Moments például pont erre való.
-
zsamiatt
őstag
válasz RoryBreaker #53468 üzenetére
ezeket nem raknám ki közvetlenül netre. VPN?
-
zsamiatt
őstag
válasz RoryBreaker #53465 üzenetére
Mit szeretnel latni otthon es mit tavolrol?
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #53446 üzenetére
Nekem is elég nehézkes a feltöltés, ritkán tud a max sebességgel feltölteni, hiába van csomó leecher.
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #53441 üzenetére
A letöltés sebessége rendben van?
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #53436 üzenetére
Én feltettem, kinyitottam a portokat, és ennyi. Gondod van vele?
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz RoryBreaker #53294 üzenetére
Nekem a 300/75 van, ezt tudja eddig mindig.
Nappal a feltöltés le van korlátozva 2MBps-ra, este pedig 5, így mellette még mindig tudok bármit csinálni.
34MBps-al töltök le, felfelé pedig 9-10.Az elmúlt 7 napban kereken 400GB a feltöltésem.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz RoryBreaker #53291 üzenetére
Na akkor én mint Telekom optika előfizető.
korlátozzák e a P2P forgalmat - Igen, lehet, extrém használat esetén amikor más előfizető szolgáltatását rontod vele. Én napi 50-100GB-ot töltök fel és semmi gond.
mennyi a garantált sávszélük - Az oldalon fel van tüntetve.
natolt, fix vagy pub. IP-t kapok - Én publikusat kaptam, dinamikusan változik. Ha NAT-olnak, kérhetsz publikusat ingyen.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
törölt tag
válasz RoryBreaker #53289 üzenetére
Hááát ha van és számodra is elérhető/előfizethető a Telekom optika én nem "küzdenék" egy "noname" mini szolgáltatóval.
A Telekomnál szerintem kérhetsz publikus IP-t.Szerintem válts szolgáltatót!
-
Pubszon
veterán
válasz RoryBreaker #53284 üzenetére
Telekom optika?!
Mire vártál eddig?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
addikt
válasz RoryBreaker #53284 üzenetére
Másik megoldás pl. egy prémium csomag (nem minden trackeren van), és akkor nem kell seedelned.
-
Borisz76
veterán
válasz RoryBreaker #53280 üzenetére
Hívd fel őket vagy menj be az irodába és mond, hogy vegyenek ki a NAT-olásból......neked kell a publikus IP.
Ingyenes kell , hogy legyen !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
törölt tag
-
Multibit
nagyúr
válasz RoryBreaker #53274 üzenetére
A probléma, hogy NAT-ol a szolgáltatód. Valóban nem kell a megoldáshoz fix IP cím, publikus IP kell hozzá
-
Magnat
veterán
válasz RoryBreaker #29909 üzenetére
Szia,
az a vpn amit a nason be tudsz állítani, nem jó neked erre...
röviden a lényeg: ha szolgáltatói nat mögött vagy, akkor az azt jelenti, h a routered wan lábának nincs egy egyedi címe a neten, ami alapján az internet irányából téged meg lehet találni, de a tőled kifelé irányuló forgalom ettől még simán működik. (Ezért lehet pl nat mögül is browseolni, mert ott a kapcsolatot bentről kezdeményezed és kifelé egyértelmű az út) Ebben az esetben tudsz pl olyat csinálni, h vpn-nel kapcsolódsz egy távoli állomáshoz, aminek a publikus ip címére menő forgalom a te hálózatodra lesz irányítva. Tehát a vpn szervernek a szolgáltatói nat tartományon kívül kell lennie - ezért nem jó megoldás az, hogy a nason kapcsolod be a vpn szervert.
Amit tenni tudsz, h előfizetsz egy vpn szolgáltatásra (5-15 usd havidíja van) és ha pl a routered tudja, akkor ott beállítasz egy állandó kapcsolatot, aminek a hatására a te internetes forgalmad azon a vpn szerveren fog keresztülmenni, így már lesz publikus ip-d (ami a vpn szerver ip címe).[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Multibit
nagyúr
A NAS tűzfala aktív? Azon is megnyitottad a torrentezéshez használt portot?
-
Madwe
nagyúr
Ezért kérdeztem A nas transmission beállításainál kell majd sztem körbenézni (valamihez pl kell nas restart h rendben legyen) de miután én a rendes download stationt ismerem csak, tovább nem tudok segíteni
-
Madwe
nagyúr
válasz RoryBreaker #29907 üzenetére
Az a baj h sztem csak a transmissiont nem lehet vpneztetni, vagy az egész nast teszed be, vagy semmit.
-
ERPY
őstag
válasz RoryBreaker #29902 üzenetére
Úgy állítod be a transmission beállításainál, mintha otthon lennél. Belső ip címet adj meg.
-
Patice
Topikgazda
válasz RoryBreaker #10989 üzenetére
DS Video, DS Audio, DS Photo
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Ear001
addikt
válasz RoryBreaker #10978 üzenetére
A Synology saját programjaival például?
-
Tony39
csendes tag
válasz RoryBreaker #10978 üzenetére
Pl. nPLayer
-
addikt
válasz RoryBreaker #10825 üzenetére
Milyen jogokat adtál neki?
Lehet hogy a megosztáshoz adtál jogokat de a fileok/könyvtárak más jogokkal rendelkeznek, itt tudod a tulajdonost átállítani pl:
-
Patice
Topikgazda
válasz RoryBreaker #10825 üzenetére
Milyen protokollal próbálod a WD TV-vel elérni a NAS-t?
-
Rick4
félisten
válasz RoryBreaker #10814 üzenetére
A routerben a dmz ugye nem a nas ip-jére lett beállítva?
tobias40: Olyan csak van náluk is, hogy jelszó emlékeztető, nem?
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #10814 üzenetére
Az belső hálón van, ha jól sejtem, ahhoz nem kell forward.
Nekem is wdtv live van, bejelentkezésnél bármilyen felhasználó/jelszó párost megadhatok. -
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #10806 üzenetére
Hogyan éred el net felől?
"DMZ be van kapcsolva a NAS IP-jére"Erre voltam kíváncsi. Ez nagyon nem biztonságos. Innentől kezdve mindegy, hogy mit forwardolsz.
Az admin felhasználó tiltása: Hozz létre egy másik felhasználót, pl ferike/hsafwebqvgbvw, adj neki admin jogot, majd jelentkezz be vele, és tiltsd le az admin felhasználót.
-
Mezga Aladár
veterán
"DMZ be van kapcsolva a NAS IP-jére"
Ez nagyon nem jó, gondolom a dsm tűzfala inaktív.
Tehát. A routerben fix ip adsz a nas-nak.(Lehet másként de ezzel a megoldással nem akar a nas portot nyitni.)
-
-
csak a transmission portja van átengedve a routerben
- DMZ be van kapcsolva a NAS IP-jére --> magyarán minden port át van engedve
Nemis tudom hogy jellemezzelek? bátor? vagy felelőtlen..? -
addikt
válasz RoryBreaker #10788 üzenetére
Nekem a WDTV-nek van egy saját usere: wdtv néven és nagyon hasonló passworddal Aztán elég a filmekhez jogokat adni, akkor nem kell annyit válogatni.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz RoryBreaker #10781 üzenetére
Guest felhasználót tiltani kéne.
Admin jelszót átállítani az alapértelmezettről, majd magát az admin felhasználót is tiltani.[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #10788 üzenetére
A net felől akkor hogyan, ha csak a tm van forwardolva? Valami akkor csak engedve van.
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #10786 üzenetére
Te csak lanon jelentkezel be a nasra, net felől sosem?
Upnp engedélyezve van a routeren?
Szerintem megérett egy jelszócsere. Az autoblock is legyen belőve.
Az admin felhasználót is lecserélhetnéd, ha még nem tetted meg. Én a guest-et is lecseréltem.Én is wdtv live-val használom, írás-olvasás engedélyezve.
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
válasz RoryBreaker #10784 üzenetére
hát ez így nehéz lesz. kellene a routered beállításáról valami információ, milyen megosztások vannak a nason, kinek engeded böngészni a nas tartalmát, valamint milyen progik vannak arra a nasra telepítve? hány felhasználó van a nason, te adminnal lépsz be, vagy mással? milyen hosszúságú a jelszó, vagy 1234? tudjunk már meg valamit, ne csak azt, hogy nem működik.
ilyen alapon nem indul a 92-es zsigám, mi lehet a baj?????
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
addikt
válasz RoryBreaker #10781 üzenetére
ip cím az külső vagy belső?
-
bosa
tag
válasz RoryBreaker #10744 üzenetére
Van olyan gép ahova hálózati meghajtónak van csatolva? Mert én arra gondolok hogy az a gép fertőzött ugyanis a nas linux alapú amin igen nehéz vírust bekapni a futtatási és hozzáférési jogok miatt.
tobias40:
Neked nem a VPN kell? Ha igen akkor itt a fórumon már írtam a telepítésről egy leírást keresd meg.
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
biztos, hogy csak te éred el azt a megosztott könyvtárat? mert valahonnan visszamászik.
mod: nemsokára jön az 5.1 beta tesztelésre és szívásra fel!
A többinek meg itt az 5. update
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Szia, nézd meg, ki a tulajdonosa ezeknek a fileoknak... mekkorák a fileok, mi van bennük?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Mezga Aladár
veterán
Dsm verzió?
-
fPApi
őstag
válasz RoryBreaker #10216 üzenetére
De lehet. Ha a totalcommander megnyitja, akkor mennie kell. Nálam is működik totalcommanderrel és intézővel is és hálózati meghajtóként is tudom csatlakoztatni (persze a nálam érvényes névvel).
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #10214 üzenetére
Én is csak megosztott mappát tudok felcsatolni.
Éppen ezért csináltam a nasnak egy parancsikont az asztalon.
Számítógép-Hálózat-Diskstation, jobb klikk, parancsikon létrehozása. -
Sanya
nagyúr
válasz RoryBreaker #10212 üzenetére
próbáld meg így hozzáadni: \\DISKSTATION\
-
addikt
válasz RoryBreaker #10044 üzenetére
DS - Beállítások - BT - Feladat automatikus leállítása - Megosztási idő eléri: "Örökre"
Legalábbis az infónál azt írja, hogy ha az Arány "0" és az idő "Kihagyás", akkor a letöltés befejezése után azonnal leállítja a torrentet.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Statikus
senior tag
válasz RoryBreaker #10037 üzenetére
Raid minimum két lemezzel működik csak.
Én egyben javaslom a használatát, utána úgyis minden mappát külön jogosultságokkal láthatsz el.
-
Tido
aktív tag
válasz RoryBreaker #10037 üzenetére
RAIDet eleve csak 2 lemeztől tudsz, és felfelé. Szerintem vagy sima particót hozz létre, vagy SHRt, ha engedi, mert akkor, ha később mégis RAIDet akarsz, akkor egyszerűbb dolgod lesz. SHR a synology saját RAID formátuma kb.
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
Multibit
nagyúr
válasz RoryBreaker #9196 üzenetére
Most a 413j akciós (89e)
Ha ilyet akarsz, időben lépj, mert kifutó típusról van szó! Raktárkisöprés folyik. -
Patice
Topikgazda
válasz RoryBreaker #9164 üzenetére
Az USB-re dugott külső vinyót automatikusan osztja belső hálón a NAS.
Time Machine mentésre is szerintem megadható célként. Csak legyen akkor mindig ott.
-
devil-k
nagyúr
válasz RoryBreaker #9162 üzenetére
Hozzá tudod adni magát a torrent fájlt is. Illetve okostelefonra és táblagépre is van applikáció "DS download" néven, Chrome böngészőhöz pedig bővítmény van, a címsorból tudod menedzselni a dolgokat.
- mozi bolondéria -
-
tsilver
aktív tag
válasz RoryBreaker #9117 üzenetére
Én edig 410-t használtam tökéletesen OSX alat, most valószínűleg 414j lesz belőle
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
Patice
Topikgazda
válasz RoryBreaker #9120 üzenetére
A Download Station Transmission alapú letöltő kliens. Szóval igen, képes ugyan azokra.
De Transmission is felrakható Synology NAS-ra.
-
Patice
Topikgazda
válasz RoryBreaker #9117 üzenetére
OSX-el elég sok kompatibilis szolgáltatása van a Synology NAS-okon futó DSM-nek.
A 414 választásának megfelelősége inkább attól függ mire akarod használni. Ha tisztában vagy az igényeiddel és a szükséges tárhely igénnyel (a jövőre is gondolva), és a keretedbe is belefér, akkor hajrá.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest