- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- League of Legends
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Path of Exile 2
- Battlefield 2042
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- World of Tanks - MMO
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz #80977664 #70687 üzenetére
APC BackUPS CS 350 vagy CS 500 használtan és 2-3 évente egy 12V akku csere. Nekem 5 ilyen fut elszórva a lakásban, kb. minden is támogatja. SOS UPS árul felújítottakat is pl.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
törölt tag
válasz #80977664 #70681 üzenetére
Na. Úgy néz ki a nas átvált ups-re, kiírja az értesítéseknél hogy becsült akku idő 30 perc de rögtön utána mégis bedob egy új értesítést hogy hamarosan lemerül ezért a szolgáltatások leállnak. Lásd kép. Elkezd villogni a kék led majd 30 mp múlva folyamatosan világít a HDD ledekkel együtt és nem lehet elérni. Amikor visszajön az áram akkor ismét villogásba kezd minden és 2p múlva sípol hogy minden OK és elérem. Az értesítéseknél látom hogy újraindult az üzemidőből...
Valószínűleg tényleg a szünetmentes a ludas, lehet akksit kellene cserélnem. Két éve volt cserélve.
-
-
dkess
őstag
válasz #80977664 #70668 üzenetére
Szia,
Amennyiben időt állítasz be (lehet több is, mint 4 perc valamivel) akkor is ez a jelenség? Lehet a szünetmentesed áramkimaradás esetén valami olyasmit jelent (alacsony akkumulátor) amire a NAS ezzel a beállítással egy készenléti üzemmóddal válaszol.
Egyébként is ajánlottabb lenne ez a beállítás. Ui. pillanatnyi/pár perces kimaradásokra (ami az esetek igen nagy hányada) tökéletes egy UPS. Azonban masszív többórás áramszünet esetén az aksik lemerüléséig hajtjuk - lehet feleslegesen - a NAS -t meg az UPS -t. Mi történik ekkor? Mondjuk visszajön az áram - aztán újra elmegy és akkor ott állunk "letolt gatyával" (nincs tartalék). Amennyiben az UPS lelövi magát, akkor ugye automata visszakapcsolás sincs ...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz #80977664 #70668 üzenetére
A routered is szünetmentesen van?
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
-
Sanya
nagyúr
válasz #80977664 #63854 üzenetére
HÓ, ennyire ne szaladjunk előre.
A 2,5 és 5 gigabites chipek olyan jó 2 éve elérhetőek, egyébként szerinte filléres tételek, de a belőlük készülő termékek ára még mindig borzalmasan magas. Ez a következő 5 évben kezd majd egy kicsit jobban elterjedni. A 10 gigabit még odébb van (azért 1 gigabyte/sec átviteli sebesség sok SSD-t, HDD-t, és többek között processzort is megfog. Sok adat ez egyszerre.)A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Borisz76
veterán
válasz #80977664 #63862 üzenetére
Rosszul emlékszel.
Nálam csak a NAS és a bővítőegység közötti másolás megy 1 Gbit felett. Mindkettőben 12 db lemez, SHR2 Kötet. DS2415+ és DX1215 van. Valamint egy DS918+.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
törölt tag
válasz #80977664 #63854 üzenetére
Borisz, neked ha jól emlékszem van két nasod amik LAG-al kapcsolódnak a hálózatra.
Nem néznéd meg ha megkérlek milyen sebességgel másolnak direktben egymás között DSM-ből ha felmappeled az egyik mappát? (nem PC-vel mert akkor az 1Gbit biztos limit)Mert ha egymás közt több mint 1Gbit-el tudnak akkor nem áll meg az hogy hiába LAG akkor is kliensenként 1Gbit a maximum...
-
gyugyo79
addikt
válasz #80977664 #63852 üzenetére
Azzal a videóval valami nagyon nem okés, de a hozzászólások közt :
"Does link aggregation work from point to point connections? I.E. Synology to 1 PC ? I thought link aggregation offers more speed only between multiple connections, but a single receiver cannot get more than 1channels bandwith (i.e. 1gbit)"
->
"That is how I read link aggregation worked as well. Perhaps this AJA test opens up multiple connections which is why it’s able to go above 1000 Mbps but if you were copying 1 massive file I don’t think it could use multiple Ethernet ports."
->
"Look Closely ... bond 1 is not doing any activity while testing with the LAG "Hát igen utána én is figyeltem már és igaza van annak aki azt írta, hogy a Bond1 -en nem is jelzi a Syno, hogy lenne forgalom.
Szerintem a SMB simán kiszolgálta a gyorsabb kapcsolaton a 2. mérésnél is ...Amúgy kulu22 -nél is a 4x 10TB WD RED az RAID10 szerintem ami otthon megint csak egy igen szűk rétegnek opció és az alatt meg általános használatra pláne a 10G még szerintem sok otthonra a nagy átlagnak. A 2.5 G viszont az egy családi felhasználás mellett is kihasználható akár, az felett már amúgy sem soho <4 lemez NAS -okról beszélünk már, viszont az megint tapasztalatból írom, hogy ha megy a torrent, filmnézés, 1-3 emberes (család) használat akkor már sokszor a HDD-k az egyéb terhelés mellett a 2.5G -t sem tudják kiszolgálni és egy LAG is bőven elég. Ha meg valaki bevállalja az SMB multichannel-t akkor LAG nélkül is a 2 hálókártyát kihasználva ...
-
kulu22
aktív tag
válasz #80977664 #63850 üzenetére
A NAS-ban egy Mellanox kártya van SFP+ modullal, a switch egy Cisco WS-C2960L-24PQ-LL, ebben is SFP+ modulok vannak. Használtam még Cisco C3650CX-8XPD-S -el is, azzal a switch és a NAS között UTP volt, a NAS-ban pedig a Synology 10G/SSD kombó kártyája. Sebességre ugyanazt hozta mindegyik.
A PC-hez pedig egy Sonnet Solo 10G SFP+ külső kártya van Thunderbolt 3-as csatlakozón, jelenleg minden kapcsolat optikai.
Sima otthonira ez baromira overkill, én nagy mennyiségű adat gyakori biztonsági mentésére használom.
NAS-ban 2db 1G-s ethernet is be van kötve LACP, de ebben az irányban csak 1 Gb-es sebességet (115MB/s) hoz.Viszont itt volt már szó USB-s külső hálókártyás megoldásról, szerintem a sima SHR-hez untig elég ha nem másolsz naponta többször is terrás adatmennyiséget. Azt nem tudom megmondani, hogy a PC oldali 2,5-5G-s kapcsolat hogyan működik az aggregált portokkal, ilyen tapasztalatom nincs, de biztos van itt olyan aki meg tudja mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz #80977664 #63553 üzenetére
Nálam is 2-3 percig homokórázik amikor a 4-5-6-7 db összegyűlt unregistered torrenteket törlöm.
SD filmek esetén gyorsabb, FHD vagy 4K filmek esetén lassabb.... de ugye ez a mérettől függ.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
WaterWave
veterán
válasz #80977664 #58006 üzenetére
Idén megkapjuk szerintem... Béta olyan szeptember felé jön ki, Arra rá egy 3 hónap a végleges
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
blakey
titán
válasz #80977664 #57978 üzenetére
A Plex app-on belül nem DLNA-n kommunikál, az Emby sem. A Plex DLNA része sz@r, szerintem nem sokan használják. Az Emby DLNA része rendben van, jól működik.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MrZed001
tag
válasz #80977664 #57971 üzenetére
"Azt sajnos nem te döntöd el. Sokszor nem megy a direct play,"
Dehogynem én döntöm el. X rá hogy NINCS TRANSCODE. Ennyi."4K-nál innen-onnan letöltött anyagoknál. "
218j, eddig amit rátettem scene release 4K mindent azonnal vitt DLNA-n, új 4K TV-vel.Amin azért is lepődtem meg rendesen, mert PC-vel kiszolgálva voltak gondjaim.
Régebbi 4K TV + régi serviio (a régi nem tudja 4K, új 1 éve még szintén nem tudta).
Transcode default tiltva, soha semminek se engedem.Szóval NAS-sal még 4K-val sem volt gondom DLNA-val.
Sőt meglepett, hogy 2,4GHz wifi ahova vittem, és új pókica 4K lejátszásba 50. perc környékén volt első akadás.Plex kliens meg TV-n sz-r ... erre írtak orosz srácok TV-re programot, valami 2eFt XPlay, és vígan megy a 4K direkt stream (a régebbi 4K TV-n is).
"ha lejátszás közben laptopról másolsz ugyanazon wifin NAS-ra vagy vissza... szaggatni fog."
Dual wifi ... ott a 2,4GHz minden másra ... DOH -
Karcsi1974
csendes tag
válasz #80977664 #57964 üzenetére
Mint írtam visszakeresve 4 éve vettem, azóta nyilván sokat fejlődtek a dolgok. Eddig hibátlanul ment, de átbogarászva a régi levelezésem ott is írta aki értett hozzá "mint írtam, alapból a DLNA megosztásokat látja a lejátszó (ez jelenik meg elsőnek), Utána olvassa be az SMB megosztásokat. DLNA felejtendő." De hogy ezt hol kell beállítani, ahhoz hülye vagyok. ezért is kérek segítséget. Gondolom portot kellene nyitni, meg beállítani, hogy azon kommunikáljanak, de ez az én képességem meghaladja. Más nagyon nem változhatott a Reset miatt. a lejátszómat nagyszerűen kielemeztük, már csak valakinek aki ért hozzá kellene áldozni rám 5 percet, hogy újra működjön.
-
Karcsi1974
csendes tag
válasz #80977664 #57961 üzenetére
Nem válaszoltam a kérdésedre teljesen.
Egy 139 cm (55 col)-os 4K led tv-n 2,5 méterről nézve hamar észreveszed a képhibákat, és idegesítenek is.
Jártál már úgy, hogy kiszaladsz WC-re vagy inni, és közben történik valami, amire vissza akarsz tekerni, de helyette lefagy, vagy ledobja az egész filmet?!
Amikor Lejátszók akadnak, lefagynak, vagy egyéb hibát produkálnak az sem vidám, ha épp benne vagy egy filmben.
Mielőtt ezt megvettem, elég sok tesztet, és személyes tapasztalatot olvastam.
Akkor még nem volt ekkora választék sem, de ez idáig a Cambridge minden ilyentől mentes volt, amit a tesztjében is leírtak.
Nem csalódtam benne.
A D/A konvertereiről szintén ódákat zengtek, mely még a mai napig csúcskategóriának számít.
4 évvel ezelőtt drágábbak voltak a médialejátszók, és sokkal több kompromisszumot követeltek.
Komoly zenehallgatáshoz most sem sokat gyártanak/terveznek és azok is jóval drágábbak mint amekkora ársávot te írtál.
Audiophile-szalonban is megmondták, hogy egyik fentebb leírt készülék sem rúg labdába zenehallgatás szempontjából emellett, de még képben sem. (Azok hiába 4K-sok, ez meg csak felskáláz)
A Qdeo processzor többszöri élsimítása és egyéb képjavító hókusz-pókuszai miatt.
Nagyjából ezért esett a választásom erre, illetve ezért nem cseréltem le eddig.Olvasd el a tesztjét!
-
Karcsi1974
csendes tag
válasz #80977664 #57961 üzenetére
A Cambridge játszik SACD-t, amiből nekem van pár db. (valóban pár)
Továbbá pár sort idézve a magyar tesztjéből:
Kép:
"A Qdeo processzor egyszerűen bámulatos minőséget képvisel"
"Blu-ray lemezről lejátszott filmek képébe egyszerűen nem tudok belekötni, hibátlan. A kontúrok tűélesek, a színek természetesek és ragyogóak. Rengeteg a képrészlet, még véletlenül sincsenek beégett részek vagy sötétbe vesző területek a vásznon. A hajszálakat egyesével kirajzolja, még a rajtuk megcsillanó fény is jól látszik. A mozgások folyamatossága hibátlan. 1080p-s mkv állományokat lejátszva érdemben semmi sem változik, még hálózaton keresztül is minden zökkenőmentes és szép, nem érzékelni tömörítési veszteséget. Ahogy egyre kisebb felbontású – és tömörített - anyagokkal próbálkozom, természetesen a hibák már előjönnek, de sokkal kisebb mértékben, mint azt várnák, vagy, ahogy megszoktuk, a felskálázás és hibajavítás magas színvonala vitathatatlan. Konzumer vonalon ma ennél jobbat nehéz elképzelni."
Hang:
"A Cambridge Audio univerzális lejátszók a még audiofil körökben is elismert készülékek exkluzív klubjába tartoznak, nekik hajlandó elhinni a kifinomult közönség, hogy szerteágazó tudományuk dacára CD játszóként is tökéletesen megállják a helyüket."A kedvedért visszakerestem, 2016 szeptember óta van a tulajdonomban, onnantól decemberig hibátlanul tette a dolgát.
Egyébként feljebb belinkeltem a magyar tesztjét is.Már szívtam előtte több készülékkel, ez az első ami kompromisszummentes idáig.
Gondolom ha valami idáig hibátlanul tette a dolgát, akkor a connect box reset miatt nem alakult át benne semmi, és nálam kicsit hozzáértőbb újra be tudná állítani, hogy tovább működjön.Továbbá így megszabadultam a CD játszómtól, mert a Cambridge mellett felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
Karcsi1974
csendes tag
válasz #80977664 #57939 üzenetére
Az a helyzet, hogy kb. 2 évig hibátlanul működött, amikor megvettem, beállította nekem valaki. Csak Decemberben nem volt netem, és az UPC megdumált, hogy Reseteljem a Connectbox csodát, és azóta szívok.
Előtte hibátlanul játszott mindent, simán tudtam feliratot, vagy nyelvet választani, és sohasem dobta el a filmet.
Mivel én nemsokára betöltöm a 46. évem, és a számítástechnika kimaradt az életemből, ezért hülye vagyok hozzá. Ezért kérek segítséget.
Gondolom ami két évig működött, az tudna most is. -
boba6
senior tag
válasz #80977664 #57891 üzenetére
ha kaptál regkártyát és/vagy olyan garjegyet amin fel van tüntetve a disztri akkor hivatalos jött be, ha nem, akkor szürke import, sanszosan némi áfázással megfűszerezve... sok sikert a Taiwannal való garis ügyintézéshez
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
dkess
őstag
válasz #80977664 #57898 üzenetére
így van, igazad van - fentebb csak a 'Guest' tiltást írtam, de "jobb helyeken" az alap 'admin' -t is érdemes tiltani (tudom én meg úgy írtam, hogy azon admin, mellyel a DSM telepítés ment ...). Nekem két jogosultságom van - egy administrator, aki mindent lát (és szabályoz) és egy átlagos korlátozott felhasználó, amivel a dolgaimat csinálom (azaz az admin felhasználómat főleg külsős helyeken próbálom olyan kevésszer használni amennyire lehet).
-
dkess
őstag
válasz #80977664 #57892 üzenetére
Pontosan - gyakorlatilag ez az alapértelmezés. A 'homes' mappán belül vannak a user -ek 'home' mappái. Alapértelmezés szerint ezek a jogosultságok vannak:
'homes' :
- Owner - Teljes hozzáférés (azaz akár birtokbavétel is. Ez az az egy db admin, mellyel a NAS -t is beüzemelted - persze, ha a tulajdonlást nem adtad át másnak),
- administrators - írás & olvasás (azaz minden admin jogosultságú user - amennyiben nem hoztunk létre ilyet, akkor csak az előbbi lesz, de az teljes jogosultsággal),
- Everyone - Egyedi. Azaz mindenki és csak 'Mappák bejárása/File -ok végrehajtása' és semmi más.az egyes 'home' mappák (azaz pl. 'volume1/home/gipszjakab'):
- Owner - Teljes hozzáférés (ez alapból jelen példánál csak a 'gipszjakab' nevű user lesz a tulajdonosa a saját mappájának. Ezt a rendszer állítja is magának),
- administrators - írás & olvasás (azaz minden admin jogosultságú user - amennyiben nem hoztunk létre ilyet, akkor csak az előbbi lesz, de az teljes jogosultsággal),
- Everyone - Egyedi. Azaz mindenki és csak 'Mappák bejárása/File -ok végrehajtása' és semmi más.Persze lehet matatni ezekkel - akár további beállításokat adni. A 'Guest' user -t érdemes tiltani alapból - nem a könyvtáraktól, hanem magát a felhasználót.
Én sem használom a gyakorlatban a 'homes'/'home' mapparendszert. Létrehoztam az érintett felhasználóknak saját mappát, ahol az alábbi jogosultságok vannak alapból (ehhez lehet hozzáadni persze):
- az adott user (példánál maradva 'gipszjakab') - írás & olvasásEzek mellett van egy mappa, ami a "mindenkié" - itt mindenkinek (csak az emberi user -eknek - a szolgáltatás felhasználóknak nem) van : írás & olvasás
így, ha valaki belép a DSM -be vagy SMB távoli meghajtót csatol, akkor csak az alábbi kettő dolgot látja:
- a saját megosztott mappáját,
- a közös mindenki által látott mappát.és semmi mást - mégcsak nem is látnak. Az admin -ok persze igen. Minden mappára vannak kvóták egyebek.
A WebDAV stb. stb. jogosultságok még szűkebbek (nem mindenkinek van mindenre jogosultsága). A szolgáltások user -ei is nagyon beszabályozva természetesen - csak ami kell illetve az is, hogy milyen user milyen szolgáltatásokat érhet el illetve használhat ....
Szerk.: 2014htctest:
Én nem adnék minden admin -nak Teljes jogosultságot mindenre. Az elég lesz nekem (annak az admin -nak, mellyel a DSM beüzemelésre került nálam) ...
[ Szerkesztve ]
-
boba6
senior tag
válasz #80977664 #57803 üzenetére
"reg kártya: hozzáférés syno hivatalos forgalmazói fórumhoz. ennyi, nem több."
illetve ha megszűnik az üzlet/webshop ahol vetted, akkor is tudod hol gariztatni - lehet ez sem hátrány
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
Karcsi1974
csendes tag
válasz #80977664 #57848 üzenetére
Bocsi, de zöldfülű vagyok maximálisan a témában. Nem tudok a kérdésedre válaszolni. A Synology Nason vannak a filmek. Ebből olvasná be a Cambridge Audio Blu Ray lejátszó hálózaton keresztül, (UPC Connect Box) a filmeket. Mivel ki lett resetelve a Connect Box, gondolom az elérési út nem megfelelő. Na ennek beállításához, én maximálisan hülye vagyok. Találtam már Youtube videót a beállításhoz, de nem tudom egyszerre nézni, meg csinálni. Ezért kérek segítséget.
-
motogprossy
csendes tag
válasz #80977664 #57832 üzenetére
LAN1,2 is használatban van, LAN1-en keresztül az otthoni egységekkel érem el, távoli belpésre, LAN2 van beállítva. De ez a beüzemelés óta így van, eddig sosem írt ki LAN up, down problémát. A hálózatba becsatlakoztattam 2db POE swich-et, de nem szabadna be zavarnia szerintem, és a problémák sem akkor kezdődtek. A routeren semmit nem változtattam, egyik napról a másikra kezdődött a probléma.
-
Zlcsi
senior tag
válasz #80977664 #57814 üzenetére
hm...
elfogadom az okosabbak javaslatát.
Talán azzal kellett volna kezdenem, hogy mire fogjuk használni.Központi meghajtóként, amire mindenki dolgozik a saját mappájába, illetve közös mappákba
Jó lenne ha mindezt távolról is meg tudnák tenni, bár hogy azt hogyan kell még nem tudom -
Pubszon
veterán
válasz #80977664 #57720 üzenetére
Teljesen tök mindegy mi történik a háttérben
-Nekem egyáltalán nem mindegy, én tudni szeretem mi történik.a másolt fájlt külön lehet szerkeszteni, módosítani úgy hogy az eredeti nem változik.
-Ez így van évtizedek óta.De igazatok van, nehogy használjátok!!!
-Ki mondta, hogy nem használjuk?Másoljatok csak lassan
-Ez nem másolás, de te hidd azt.Én kérek elnézést hogy a többieknek megmutattam ezt a lehetőséget!
-Ezt senki nem kérte, ráadásul bedobtad vagizós módon, félrevezetően, nem pedig elmagyarázva hogy mi is történik. Utóbbit mi tettük meg.Én elnézem neked.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Proci85
senior tag
válasz #80977664 #57720 üzenetére
Nem oktatsz, hanem kioktatszt és ezt sokszor arogáns módon. Így ebben nincs köszönet, még ha nagyjából jót is mondasz olykor.
Vannak a fórumban nálad expertebb kollégák is, még sem hurrognak le másokat. Lehet szelíden is terelni a népet a világosság felé Próbáld meg és több elismerét kaphatsz, mint így. És igazából ez nem is csak neked szól, hanem mindenki másnap is, aki eljutott a szakma bizonyos szintjére és már janinak érzi tőle magát. Van ám még bőven fentebb is élet, olykor elképzelni sem tudja a delikvens, hogy valójában mennyire tudattalan..a nagy tudálékoskodásban.Idevágó okosság:
"Tudásunk sziget az ismeretlen óceánjában, és minél nagyobbra nő ez a sziget, annál hosszabb parton érintkezik az ismeretlennel."
Victor Frederick Weisskopf
1908. szeptember 19. — 2002. április 22.
osztrák-amerikai fizikus[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz #80977664 #57714 üzenetére
Tudod te milyen háttértár tud ilyen írás/olvasást?
Illetve elolvastad mi van alá írva?
Mert ez nem másolás!!
Csak a win hiszi azt. Ilyenkor csak a fájlrendszerbe kerül egy bejegyzés hogy x és y helyen van ugyan az a fájl, de csak módosításkor másolja ténylegesen le a fájlt!Ugyan ez van az SMB esetén a fájlok áthelyezésénél is fájlrendszertől függően, csak a helyét írja át, de a fájl ténylegesen nem változtat helyet.
Például: Egy fájlt áthelyezel a NAS-on azonos köteten belül windowssal, a win csak egy parancsot küld hogy írja át a helyét, ezért egy 1KB-os vagy egy 100GB-os fájl áthelyezése ugyan annyi idő. Egy pillanat. Esetedben is, csak a Btrfs tudja már másolás esetén is.
Ha módosítod ezt a fájlt, nézd meg a lemezhasználatot, akkor fogja másolni ténylegesen.Tehát ez is csak egy feature, nem valódi másolás.
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
-
spider23
aktív tag
válasz #80977664 #57483 üzenetére
Most jutottam odáig hogy foglalkozzak ezzel a watchtower-el. 2. lehetőséget választottam. Beraktam azt a sort azokba a konténerekbe amit figyeljen és frissítsen, de a logban nem látom hogy valamit is csinálna. Indítás után ezt az egy sort írja és semmi mást: time="2020-02-21T16:46:57Z" level=info msg="Starting Watchtower and scheduling first run: 2020-02-21 16:51:57 +0000 UTC m=+300.150587505"
-
WaterWave
veterán
válasz #80977664 #57596 üzenetére
Igen a webgrabnak beallitottam hogy ne frissítse igy az nem frissül, az összes többi frissítésre került. Elvileg működik ahogy leírtad, csak újra fel kellett vennem a dockert mert különben nem tudtam hozzáadni a parancsot.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
bigdady
nagyúr
válasz #80977664 #57576 üzenetére
Bejött NFS újra megy Köszi
Már csak DLNA-t kéne újraéleszteni. Egy harmadik tévén is megnéztem szinten dlna és ott felvillan 1 mp-re majd eltűnik a NAS. Tűzfal nem lehet? Bár annak a beállításai nem változtak ahogy nézem. Ip cím valahol nem jó pedig de DLNA-ra nem találok több beállítást mint a Médiaszerver app. De beírva a tűzfalba a konkrét tv ip-t mint megbízható ip sem látja a NAS-t nemhogy a mappákat . Spec engedélyek kell az appban? Médiaszerver a lényeg ehhez nem?
DMA komp listában ott az eszközeim pedig és az LG is:[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz #80977664 #57576 üzenetére
Beirtam már de csak azt este Tudom csekkolni remelem menni fog. Koszi
A dlna továbbra sem megy sajnos, nas sehol. Harmadik tévén is megnéztem szinten dlna és ott felvillan 1 mp-re majd eltűnik. Tűzfal nem
lehet? Bár annak a beállításai nem változtak ahogy nézem. Ip cím valahol nem jó pedig De a konkrétat beírva sem megy még megbízható ip-nek jelölve sem. Spec engedélyek kell?[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz #80977664 #57510 üzenetére
Köszi. Paritás konzisztencia fut dél óta, most 40% Az jó?
Illetve appok eltüntek mint pl mediaszerver meg dstation stb, de telepiteni sem enged egselőre gondolom amig fut ez a paritás vizsgálat vagy nem tudom miért.
És egyelőre nem is látják az eszközök a nas-t se nfs se smb-n, gondolom mediaszerver app kéne kei (általad írt /24-el sem).
Egyedül iphone dfile látjaUi: sok beállitás megmaradt (hisz újra sem indítottam) de appok beállitásai ezek szerint elszálhattak. A beállítás mentés visszaállítása kell egyáltalán van van/lesz értelme ha felmennek az appok?
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz #80977664 #57513 üzenetére
Szimpla külön kötet lesz. Jelenleg WD 2TB RED van benne. Egy ugyan ilyen kerül bele hamarosan. Mielőtt beleteszem, akkor az adatmentésből származó adatokat érdemes lementenem. A jelenleg benne lévő vinyót nem fogja piszkálni? Nem akar automatikusan RAID tömböt? Nem szeretnék minden adatot kimenteni és újra másolgatni.
-
bigdady
nagyúr
válasz #80977664 #57500 üzenetére
Eltávolítottam a tárolót. most csipogott a gép fél percig a gép, majd abba hagyta. Tároló ott maradt.
Kötetet nem kellett külön úgy látom tároló eltávolítás miatt elindult az is de semmi változás.
Hard reset a 4 mp nyomom még nem sípol aztán meg 10 mp-en belül még1x?
DSM újratelepítés elindul magától vagy hogy? Hogy érem el a felületet majd hard reset után?[ Szerkesztve ]
-
-
WaterWave
veterán
válasz #80977664 #57479 üzenetére
egyikkel se jó... csak igy fut le:
sudo docker run -d \
--name containrrr-watchtower \
--restart always \
-v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock \
containrrr/watchtower --cleanup• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
válasz #80977664 #57477 üzenetére
nem értem!! hol?
felrakom igy:
sudo docker run -d \
--name watchtower \
--restart always \
v2tec/watchtower --cleanup \másképp fel se menne mert nem indul el... hova írom be a sort?
vagy igy siman?
sudo docker run -d \
--name watchtower \
--restart always \
--label=com.centurylinklabs.watchtower.enable=false someimage \
v2tec/watchtower --cleanup \[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz #80977664 #57444 üzenetére
Régi konténerre nem tudom kiadni a parancsot, ezért töröltem és felraktam ujra... Specialis Beallitasok - környezet... Itt parancs és beiruk ezt:
docker run -d --label=com.centurylinklabs.watchtower.enable=false linuxserver-valami1akkor közli, hogy futtatásiparancs formátum hiba... Mit kell hova írnom és hova mert nem világos?
-
Dany76
tag
válasz #80977664 #57460 üzenetére
Hosszabb távon mindenképpen igazat adok neked, ugyanis az a célom hogy gyorsabb legyen az elérés, letöltés stb. De mivel nem volt korábban nyilvános az IP, addig QC-t kellett használnom és pár távoli gépen használva vannak Drive programmal az adatok szinkronizálásai. Egy ideig eltart még ezeket átírom mivel nincsenek helyben. És nem akartam addig se kivenni . De mindenképpen mellőzni fogom a jövőben.
-
Dany76
tag
válasz #80977664 #57452 üzenetére
Biztos elérhető kívülről. Annyit sikerült elérnem ha kikapcsolom a quickconnectet akkor működik, sőt automatikusan xy.ynology.me:port/kód formájában jelenik meg. Párhuzamosan nem engedi működtetni, ha visszakapcsolom mindjárt http://gofile/xy kódot generál. És ha ezt irom át abba a formában, ahogy Madwe is kérdezte, akkor meg az oldal nem található. Kár hogy nem tudom párhuzamosan használni.
-
Dany76
tag
válasz #80977664 #57449 üzenetére
De használok ddns-t csak mikor megosztom, akkor ugye kigeneral egy http://gofile/xy stb. kódot és ha azt megnyitom külső hálózattal, akkor átiranyít valami quickconnect-re. Belső hálózaton marad a név.synology.me. Gondolom ebben az esetben ha átirányítja, akkor lassúbb is a letöltés.
-
WaterWave
veterán
válasz #80977664 #57444 üzenetére
Így nem jó?
docker run -d --label=com.centurylinklabs.watchtower.enable=false someimage
És akkor csak ezt nem frissíti... Vagy rosszul értelmezem?
-
WaterWave
veterán
válasz #80977664 #57439 üzenetére
Watchtoweren belül be lehet állítani vajon, hogy egy bizonyos konténert ne frissítsen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,