-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
huan
őstag
Sziasztok
A tároláselemző miért nem csinál jelentést az usb-csatlakoztatott megosztott mappákról? -
huan
őstag
válasz fledtamas #95004 üzenetére
Synology: Best Docker Containers To Browse The Web
Én is így használom melóhelyen. Opera és Firefoxot is használok DS720+ -on.[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok
Synology Drive-ban a biztonsági mentési feladatoknál kiválaszthatóak a rejtett mappák, de a szinkronizálási feladatoknál nem. Miért?
(Mac) -
huan
őstag
Sziasztok,
Mac-en egy mappát szinkronizálni akarok a Synology egy mappájával úgy, hogy a Mac mappába kerülő dolog egyből felmenjen nas-ra és a mac-ről törlődjön is egyből.
Mivel és hogyan tudom ezt megoldani?
Köszönöm! -
huan
őstag
Sziasztok,
Egy ütemezett feladattal szeretnék újraindítani egy dockert, de valamiért ez nem működik, korábban ment: docker container restart qbittorrent4
Mire kell javítanom, hogy újraindíthassam?
Köszönöm!
(DSM 7.2.2-72806 Update 1) -
huan
őstag
Sziasztok,
Erre esetleg valaki?
Hogyan kell pontosan csinálni a Synology Photo-val azt, hogy a home/photos-alá montolunk más mappát?
Az eredeti mappa tartalma érintetlen marad?
Az indexelést el kell indítani manuálisan, vagy időzíteni kell?
Több mappát is lehet mountolni?
Scriptet lehet ezekre írni?
Köszönöm előre is! -
huan
őstag
Sziasztok,
A családi fotókhoz szeretném használni a Synology Photos-t, de a fényképek nem a /home/Photos -alatt vannak, hanem teljesen máshol és nem is szeretném, ha a /home/Photos-ban lennének.
Használható így a Synology Photos?
Köszönöm! -
huan
őstag
válasz masvilagx3 #93835 üzenetére
Szia
Szabad megkérdezni a 16Tb-os pontos márkáját/típusát, mert pont HDD-vásárlás előtt állok épp...
Köszi -
huan
őstag
válasz Gregorianst #93490 üzenetére
Sziasztok.
Ez a nas download manager-t (mobil alkalmazást)nem lehet qbittorrentre használni?[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
SMB-n töltöm fel a fényképeket iPhone-ról nas-ra. Fordított proxy-val pl. biztonságosan csatlakozhatok a nas-ra smb-n távolról? Vagy más biztonságos smb-lehetőség távolról?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz Boss81 #93453 üzenetére
Szia
Nagyon sokat foglalkoztam a Qbittorrent sárga ikonjával, végül a következő oldotta meg a problémát:
A Qbittorrent - beállítások - kapcsolat alatti bejövő portot engedd ki a routeren.
A Nas tűzfalát ez alapján állítottam be. A tűzfal legelső eleme mindenképp ez legyen: RULE 1 (Mandatory)
De mindezek ellenére csak akkor lett zöld az ikon, mikor nem a februári Marius-alapján telepítettem a Qbittorrent-et, hanem a novemberi változat alapján.
Azt a különbséget vettem észre a kettő között, hogy a februári belső alhálózaton kommunikál (pl.:172.16.0.0), míg a novemberi network_mode: host , és azonnal zöld lett az ikon. -
huan
őstag
Sziasztok,
A tárolóelemző valamiért nem akarja elemezni az usb-rack-ben tárolt lemezek közül pont a legfontosabbat (számomra érthetetlen módon), csak az egyiket a kettő közül.
Tudtok megoldást arra, hogyan tudnám átellenőrizni mely mappa, vagy file foglal a legtöbb helyet egy usb-eszközön, amit nem "szeret" a tárolóelemző? (folyamatosan működik a meghajtó amúgy tökéletesen, tehát nem hibás)
Köszi -
huan
őstag
válasz burgatshow #93379 üzenetére
Van kapcsoló, de hatástalan.
Manuális feltöltés sem működik, mert nem tallózható a rejtett mappa. Sztem ez így nem helyes.[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok.
A Photosync-et iPhone-on használóktól szeretném kérdezni, hogy a rejtett mappát hogyan lehet látni és feltölteni, mint a többi képet? Nekem nem látható a rejtett mappa, hiába van bekapcsolva a programban a láthatósága. (iOS 18.0)[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
Használ valaki Kingston NV2 M.2 PCIe NVMe -ssd-t cache-nek? Kompatibilis Synology Nas-al?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
M.2 Nvme SSD-témában szeretném kérdezni, hogy 256Gb-os méretben az alábbi típusok mókolás (script) nélkül használhatóak gyorsítótárnak?
Samsung 980 250GB M.2 PCIe (MZ-V8V250BW)
Kingston A2000 250GB M.2 PCIe (SA2000M8/250G)
Vagy tudnátok ajánlani újonnan 256Gb-méretben hasonló árkategóriát, vagy olcsóbbat, ait csak beszerelek és működik?
Köszönöm! -
huan
őstag
Sziasztok,
A DSM alapértelmezett http és https portjait megváltoztattam másra, de így nem érek el szinte semmit kívülről.
Azt szeretném kérdezni, hogy a tűzfalban hogyan kell beállítani az új portokat, ha csak az alapértelmezettek szerepelnek?
Az új portot a routeren is ki kell engedni? A quickconnect-et érdemes kikapcsolni?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
Bocsi előre a tudatlan kérdésekért, de ez a tűzfal téma kissé homály nekem:
- A container tárolók belső átjáróit/ip-címeit (mindegyiket külön) fel kell/érdemes venni a tűzfal elejére, hogy engedélyezve legyenek? Vagy engedélyezett alkalmazásként a dockereket felvesszük a beépített alkalmazásokból?
- A container-ek a DSM alapértelmezett portjain (5000,5001) kommunikálnak az internet felé, vagy a http (80) vagy https(443) portokkal?
- Ha a tűzfalban tiltva van valami, az csak az internet felé van tiltva, belső hálózatból elérhető? Pl.a Photo-kat csak belső hálózaton szeretném használni akkor ne állítsam be tűzfalban sehogy, vagy tiltva vegyem fel?Köszi
-
huan
őstag
Sziasztok,
Tegnap óta a napló tele van belépési próbálkozással admin felhasználónévvel, ami az elejétől fogva blokkolva van. Miért és hogyan lehetséges ez?[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
Plex-el kapcsolatban, ha a nas-ról törlök pl.sorozatokat és a Plex-ben még benne maradnak, akkor hol lehet valami "tisztítást" intézni, hogy onnan is kikerüljenek? (egyesével törölgetni macerás)
A beállítás - hibaelhárítás - adatbázis optimalizálás és csomagtisztítás nem akar jól törölni már nem lévő sorozatokat...
Köszi[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
Hogyan kell egy mappa engedélyeit beállítani, hogy egy másik felhasználó ne is láthassa, hogy ott van (pláne nem a tartalmát).
Pl. egy megosztott mappa alatt van egy mappa, amit egy felhasználó ne is lásson, a többit igen. -
huan
őstag
Sziasztok,
Van egy megosztott mappám: Fényképek és alatta több mappa: 1,2,3...stb.
Szeretnék egy felhasználót létrehozni, ami a megosztott Fényképek-mappa alatt csak bizonyos mappákhoz fér hozzá, pl.:
Fényképek/2
Fényképek/5...stb
,de a felhasználó létrehozásakor az engedélyeknél csak a megosztott Fényképek-mappát lehet neki írás-olvasásra állítani, vagy hogy ne legyen hozzáférése.
Hogyan lehet beállítani megosztott mappa alatti hozzáférést meghatározott mappákra?
Köszi -
huan
őstag
Sziasztok
A Kingston M.2 2280-as SSD kompatibilis DS720+-al Nvme cache-nek?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok
Pontosan milyen típusú NVMe cache-memóriák használhatóak DS720+-ba? Mekkora méret javasolt, ajánlott?
Százezer feletti fotók és WM-ek-re gyakorolt jótékony hatása miatt szeretnék tenni a nas-ba.
Köszi -
huan
őstag
válasz burgatshow #92544 üzenetére
Természetesen nem lövöm ki, sosem lőttem ki semmit mióta alma van és a háttérben futás is be van kapcsolva, de nincs ennyi ebben, valószínű nálam a hiba. Korábban megvettem a PhotoSync-et, most előveszem és ismét kísérletezek vele.
(#92546) merqree : Tele a net ezzel a gonddal, nem arról van itt szó ki hisz kinek
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz merqree #92535 üzenetére
"iOS alatt csak Synology Drive-ot használok a fényképek mentésére" minden beállítását teszteltem már hosszú távon. Egy idő után nem tölt fel, ha"emlékezett rá", ha nem, sajnos.
Nem percenként készülnek a képek, ez tiszta, de ha az alkalmazás már nem fut, akkor ez tökmindegy.
"Nekem be van kapcsolva, mert az iCloud-ra is mennek fel a képek." ez nem függ össze. Ha nincs bekapcsolva akkor is felmennek, csak a telefonon nem marad eredeti méretben (helytakarékos).
A lan-os kérdés arra vonatkozott, hogy tapasztalat alapján különbség van lan ip, quickconnect és dns-címre történő feltöltések között, sebességben is persze.[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz burgatshow #92531 üzenetére
"Ez nem igaz." ,de igaz sajnos, azóta már más is írta.
"Ez normális mert az authentikációt a NAS végzi." az authentikáció lehet normális, de ez ellehetetleníti a folyamatos működését az alkalmazásnak. -
huan
őstag
Sziasztok,
Az iPhone felhőmentes fotótárolásával kapcsolatban keresem a lokális megoldást.
Synology Beestation-nal kapcsolatabn szeretném kérdezni, aki használ ilyet, vagy aki ismeri a működését, mert beruháznék egyre, ha használhatóan működik:
- A Synology Photos, a DS file és a Synology Drive iPhone-on az a probléma, hogy harmadik féltől való alkalmazás révén egy idő után bezáródik a háttérben. A Beesation mobil alkalmazása is ilyen iPhone-on?
- Be kell lennie kapcsolva a Fotók "Letöltés és eredetik megőrzése" iPhone-on. Ez ugye az eredeti méretet tárolja az iPhone-on, ami hely igényes.
- Időnként megerősítő kódot kért az összes alkalmazás a nas kétlépcsős azonosítása miatt és így nem is szinkronizál. a Beestation is ilyen? (Így nem is tudjuk, hogy nem szinkronizál, míg meg nem nyitjuk!)
- A háttérben futó alkalmazásoknál engedélyezni kell az adott alkalmazást. A Beestation-nál is?
- Csak saját,otthoni lan-on működik biztosan, vagy távolról, interneten keresztül is?
- A Beestation tartalma elérhető lokálisan akár, hogy a mentett tartalma elérhető lehessen mondjuk nas-ról, vagy a Beestation-on van és kész? Ha megtelik a 4Tb akkor mi van?
Köszi!
-
huan
őstag
válasz Gombinyó #92443 üzenetére
A Link Aggregation-nal ha jól értem a nas-on lévő mindkét lan csatlakozóval csatlakoznom kell a Telekomos Sagemcom F@ST 5670 ONT-hez (nekem ehhez csatlakozik a nas és ezen az ONT-n 1 db 2.5 Gbit és 4 db 1 Gbit-es LAN port van), ezután bond-olom a kapcsolatokat. Ha ez megvan, akkor már csak a szolgáltatást kell 2000 Mbps-ra növelnem. Jelenleg 1000/1000 Mbps van.
Köszi! -
huan
őstag
Sziasztok,
Inspirálódni szeretnék a jelenlegi rendszerem fejlesztésében. Minden tökéletesen működik, azonban szeretek ezzel foglalkozni, kicsit költeni rá, aktuálisan tartani. Mit javasoltok, mit tudnék fejleszteni az alábbi konfiguráción?
Synology DS720+ (+8Gb 2x4Tb IronWolf) - fő Nas
Synology DS216j (2Tb backup HDD) - legtöbbször offline, backup Nas
RaidSonic ICY BOX 4-lemezes - P2P adattárolásEsetleg UPS? 2,5Gb lan port? Nvme cache? Hűtőventillátorok?
A felhasználás módja P2P kb.1000 dologgal, Plex, max.1 wirtuális windows. (tudom, hogy a fenti is megfelelő erre, de tuningolnám kicsit)
Köszönöm előre is!
-
huan
őstag
Sziasztok,
A Double Commander-t nas-on futtatva sehol nem találom az usb-n csatlakoztatott meghajtókat, amit a nas /volumeUSB2/usbshare -útvonalon usbshare-nak ismer.
Hol találom? Tudnátok segíteni ebben?
Köszi -
huan
őstag
Sziasztok,
A file station-ban megosztott mappa https://sajatdomain.synology.me:5001/sharing/f4l322h3kjnkj23bjkb -formátumát meg lehet oldani úgy hogy egy könnyebben megjegyezhető változat legyen, mint pl.: https://sajatdomain.synology.me/sharing/ ?
A fordított proxy-val nem jön össze.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
Egymás mellett van két darab nas-om, amiből az egyik offline és csak backup idejére kapcsolom be. A Hyper backup szépen lefut mentésként egyszer, mikor bekapcsolom a másodikat, azonban a backup-nas-t kikapcsolás után bármikor visszakapcsolva és a mentést futtatva nem tud a fő nas csatlakozni hozzá, számomra érthetetlen módon. Miért lehet ez?
A második nas-on egy megosztott mappát hogyan tudnék fájlkezelőben látni az egyes nas-on?
Köszi
-
huan
őstag
Sziasztok,
A Virtual Machine Manager megosztási hivatkozásai hol használhatóak fel, mert böngészőben nekem nem működnek...?
Köszi -
huan
őstag
Sziasztok,
Egy WindowsXP-re hogyan kell internetet varázsolni wm-ben, ha nem ismeri fel a hálókártyát? Milyen driver kell hozzá?
Köszi -
huan
őstag
Sziasztok,
Két Qbittorrentet futtatok évek óta dockerben, tegnap azonban leállt az egyik az alábbi hibával:
6c17410a04fd07ce851dfd495bc1c28718a70f7930bd13247576d7dca0f07fb9
docker: Error response from daemon: driver failed programming external connectivity on endpoint qbittorrent2 (4c5685ceb85e7c8da8822dedd5541d412a1f740404ef0a0df9849a0f708d0170): Error starting userland proxy: listen tcp4 0.0.0.0:53307: bind: address already in use.Töröltem a docker alatti mappát és újratelepítettem többször feladatidőzítővel és portainerrel is, de ugyan az.
Mi történt itt?
-
huan
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
Plex csinál néha olyat, hogy bekerül egy sorozat a sorozat mappába és nem "érzékeli", nem látni a Plex-ben. Az alábbiakkal sem tudtam "láthatóvá" tenni az új fájlt:
- Plex leállítása-újraindítása (nem dockeres, telepített változat)
- Metaadatok frissítése
- OptimalizálásMi okzza ezt? Mi a megoldás, hogy bekerüljön egyből a fájl?
Synology DS720+ , DSM 7.2.1-69057 Update 5
Plex 1.40.2.8395-7000[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
Van egy Windows 7-es virtuális gépem a nas-on, amit szeretnék tovolról Windows 10-ről windows-távoli asztallal elérni.
A Windows 7-esen engedélyezve van a távoli elérés, be kell még állítanom valamit?
Honnan tudhatom meg a a csatlakozáshoz szükséges win7 távoli nevét?
Köszi -
huan
őstag
Sziasztok,
Kinek milyen Synology routere van? Az Asus ax92u Mesh-rendszeremet tervezem lecserélni Synology Mesh-re, de nincs szükségem ax-es routerekre(sztem).
Kinek mi a véleménye a Synology routerekről? Megéri beruházni a váltásba? A kezelőfelülete csábít és hogy hasonlít a DSM-felületére. Melyik típusokkal lehet minimum Mesh-rendszerbe tenni ezeket a routereket? (kell a mesh, mert szintes lakásban nem tudom kábelezéssel megoldani a kapcsolatot.)
Köszi -
huan
őstag
A www.yougetsignal.com és canyouseeme.org -szerint az 53306-os port OPEN
A docker IP-je nem számít?[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz stigma #91275 üzenetére
(#91274) AiRLAC és (#91275) stigma :
A konténer 53306-portja (a 9866 Webui nincs kiengedve)
A Qbittorrent portja.
Tűzfal kikapcsolva Nas-on.
ONT-n kiengedve.
Várok vele, mert lehet időbe telik valami...[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
Van egy DS720+, ami közvetlenül az otthoni Telekomos ONT-re csatlakozik.
Egy Qbittorrent v4.6.4 dockerben, amit webui-n kezelek a localhost:9866-portján távolról az alábbiakat csinálja:
A qbittorrent-kapcsolatokban a TCP:53306-port van beállítva, ami a Telekomos ONT-ben, a Port Forwarding-nál be is van állítva kiengedésre.
A Qbitorrent-tároló a 172.17.0.5 alhálózata a Nas tűzfalán a kivételek közé van téve, de a tűzfal kikapcsolt állapotánál is a lenti jelenség van.
A www.yougetsignal.com és canyouseeme.org -szerint az 53306-os port Closed, kikapcsolt Nas-tűzfallal is! ONT-n nincs tűzfal.
Az www.ip-adress.eu -szerint Your IPv4 address megegyezik a Telekomos modem Public IPv4 Address-ével, nem Nat-olt.
A le- és feltöltések mennek ugyan, de passzív vagyok.
Mit kellene még megnéznem, hogy aktív lehessek?
(Synology DS720+ DSM 7.2.1-69057 Update 4, qBittorrent v4.6.4 Web UI (64-bit))
Köszi
-
huan
őstag
-
huan
őstag
Sziasztok,
Két nas-ból az egyiket kikapcsoltam otthon (csak backupra van). A bekapcsolton fut virtuális windows.
A kérdésem az lenne, hogy a bekapcsolt nas-al "felébreszthető" a kikapcsolt? (WOL-beállítva) A bekapcsolt nas azonos lan-on van a kikapcsolttal.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz stigma #90644 üzenetére
Totál random bitráta esetében is előfordul.
Nem szoktam kilépni, csak forrást váltok.
Talán annyi logikát fedeztem fel, hogy a letöltött filmeknél kevésbé, a youtube-ról letöltött .mp4-eknél sűrűbben fordul elő. Meg hát megy a qbit ezerrel ugyan arról a meghajtóról, lehet épp le, vagy felöltött nagyon.
Egy ajánlott bestbuy amlogic-ról van egy linketek? -
huan
őstag
Sziasztok,
Amikor a DS720+ on és tv-n plexezek, elég sűrűn "megfagy" a lejátszás, főleg beletekeréskor(docker-es és telepítős Plex-nél is). Hozzá tartozik a dologhoz, hogy a tv-k és a nas között wifi kapcsolat van, de wifi6-os ax-es routerrel, 5Ghz-en.
Hol kezdjem a probléma feltárását? Kábeles legyen a kapcsolat (mondjuk akkor fúrnom kellene, azért nem volt eddig így) A routerek (2db) Mesh-rendszerben vannak, lehet gyengepont? (hajlok más router felé is, a kiterjesztett hatótáv fontos lenne szintes lakás esetén) A Plex-en állítsak valami tömörítést?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
Olvasok fórumokon a ZeroTier-ről.
Van aki használja? Tudnátok segíteni esetleg egy magyar leírással, hogyan kell telepíteni, használni? -
huan
őstag
A DSM asztalán lévő ikonok méretének változtatását sosem találom meg újból...segítenétek kérlek hol van?
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
Hyperbackup biztonsági mentést szeretnék készíteni DS720+-ról egy DS261j-re, de amikor a HyperBackup célhelyének kiválasztom a távoli nas-t, majd meg is találja a másik nas-t, akkor a bejelentkezés gomb után hibát ad.
Mit kell beállítani még a cél nas-on, hogy működjön? A második nas-on is telepítve és futtatva van a Hyperbackup.
Köszi -
huan
őstag
Sziasztok,
Egy DS216j-t hogyan kell gyári állapotra állítani, ha nem tudom a felhasználó+jelszó párost?
Köszi -
huan
őstag
Sziasztok,
Macbook-ot használóktól a fotókönyvtár áthelyezésével kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy ha egy külső usb-meghajtóra helyezem a fotókönyvtárat, akkor ki tudom választani és használni, azonban ha a külső meghajtó a nas hálózati meghajtó, akkor nem tud működni. Miért? -
huan
őstag
Sziasztok,
Hálózati kábellel szeretném összekötni a nas-t és a macbook-ot (rj45-ös lan csatis usb hub-bal), hogy egy több száz gigabájtos mappát a nasra másoljak és ne 8 óráig tartson, mint wifi-n.
A csatlakoztatást követően mit kell beállítanom? -
huan
őstag
Sziasztok,
Az e-mail értesítés nem akar működni gmail címmel egy ideje, pedig ki-be jelentkeztem már a mail-címmel, manuálisan is beállítottam az smtp-szervert, alkalmazásjelszóval is próbáltam, alap gmail bejelentkező ablakkal is, de teszt üzenetet és más mailt sem hajlandó küldeni.
Mit lehet ezen elrontani?
(DSM 7.2.1-69057 Update 3 - DS720+)
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Apple Macbook air 13 m1 8gb 256gb gyári garanciával
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
- HP EliteBook x360 1040 G8 (407P5UC) - ÚJ 14" üzleti notebook - i7, 16GB, W11 pro - Touch, 1000nit
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest