-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
-
titán
válasz Fall-N #225986 üzenetére
Igen, volt ilyen két hete. Hogy kinek mi éri meg, szerintem egyéni ízlés kérdése. Akinek szüksége van a funkcióra, annak nyilván megéri 7500ft-ért az időjárásállomás. Ezek a rádióvezérelt órák a fali 3000ft, az asztali 2000ft. Akinek csak a pontos időre van például szüksége egy órától, annak ezek az órák érik meg.
[ Szerkesztve ]
-
titán
10.12 - től a lidlben ismét lesznek auriol rádióvezérelt fali mutatós és asztali kvarcórák.
[ Szerkesztve ]
-
Szulita28
senior tag
válasz SOAD19 #225972 üzenetére
Sőt, ha vmi tutira kell, írni kell nekik, es felreteszik akár előre is. Nagyon rendes banda
Gipsztigris,
(A videót ugyan nem néztem meg, de) Nekem is ezt mondták órások, ha a betétet úgy akarod cserélni, H vmi oldófolyadekba teszed. Akkor kijön csak a betét, miközben a lunetta a tokon van.
Az mondjuk valóban jobb gondolat, H lepattintod az egész lunettat, és utána teszed az oldatba...viszont van óra, ahol a lepattintas "horror" (szintén órás szóhasználat) De nem Seikora mondták.[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Botyka01
csendes tag
válasz nerozol #225966 üzenetére
Általában az ilyen szürke kereskedőktől max olyan garijegyet kapsz, ami nincs kitöltve, szóval semmit sem ér. Szerintem amikor az óra 50-60%-ra le van értékelve, akkor ott ne várj rendes garanci jegyet. Valahonnan megvették nyomott áron, és tovább adják. De lehet szerencséd
-
Botyka01
csendes tag
válasz gipsztigris #225952 üzenetére
A Long Islandes kolléga elég jól elmagyarázza, és bemutatja, hogy mit kell csinálni egy skx-en. Szerintem a sumo kb ugyanaz. [link]
Nála nem tűnik nagyon bonyolultnak, de gondolom nem ez az első neki -
SOAD19
addikt
válasz andrew01 #225968 üzenetére
Ha kijönnek egy új kiadással, akkor pár nap alatt, max 1-2 hét alatt el is kapkodják a készletet. Nem sok az a 200 db... (Videó) Viszont van egy-két jó hírem. Olcsóbban is beszerezhetőek a Zelos órák, mintha magától a márkától rendelné az ember, mert van egy európai webshop, ami forgalmazza az óráikat: [link]
Pl. Zelosék a Threshert 899$-ért árulják, ami vám, áfával 358k környéke. Seriouséknél 895€, ami 321k környéke. Igaz, szokott lenni kedvezményes ár Zeloséknél mikor kijön az új modell. Utána jó pár 10 dollárral megemelkedik az ár, a végleges árra.
Az új Makok pár hete jöttek ki, és mindig jó pár hét csúszással szokott elérhető lenni seriouséknél. Szerintem 2-3 héten belül náluk is megjelennek az új Makok, de ők is hamar kifogynak, max pár nap. Úgyhogy résen kell lenni, bárhonnan is akar rendelni az ember, és azonnal rendelni, amíg lehet.[ Szerkesztve ]
-
Botyka01
csendes tag
Szerintem az Casio Duro mindent visz. Ár-érték arányban szerintem 1. helyezet. Én anno az órashopból vettem, de látom már nincs. Amazon.com-ról történő rendelés esetén szerintem számolj áfával és vámmal, most nem tudom mi a helyzet az amazon.co.uk oldallal, már egy ideje nem rendeltem tőlük órát, vagy ebay. De minden esetben azt nézd meg hogy honnan küldik a cuccot. Akkor nem érhet meglepetés. Hajrá!
-
pulutodurumo
addikt
válasz andrew01 #225968 üzenetére
Részben ebből fakad az értéke. Rolex GMT Master II-t sem kapsz csak úgy a boltban. Az okok azért mások, de a végeredmény ugyanaz. Figyelni kell az oldalukat, vagy feliratkozni a hírlevélre. Más megoldás nem nagyon van, ha újat akarsz. Esetleg a hollandoknál a serious watches oldalon akad egy-kettő.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
andrew01
tag
válasz SOAD19 #225959 üzenetére
Jól érzékelem, hogy ez a Zelos egy igen nehezen beszerezhető óra?! (márka)
Saját honlapukon is már Sold out-os... hála neked ez a mako széria most megfogott
Date leginkább akkor tetszik, ha 'negativ' színben van vagy 6óránál.. hát itt mindkettő
Black-orange kedvenc szintén.. és még a dimenzió is ideálisak. -
gipsztigris
addikt
válasz csabulaxi #225964 üzenetére
Az a baj, hogy egyetlen videó van amiben lünetta betétet cserélnek, de ott még a szerkezetet és az üveget is kiveszik és úgy pattintják ki a betétet. Kizárt dolognak tartom, hogy ennyire szét kelljen szedni egy vacak lünetta betét cseréhez. A többi videón pedig nem mutatnak semmit.
(#225960) fagyalllo
Ilyen ötleteim nekem is vannak. Egy kis körömlakkra gondoltam, abból teszek oda egy pöttyöt megfelelő színből. Jövő héten megyek Krisztiánhoz, majdcsak elárulja, a tutit! Az a baj, hogy az új lünetta betét még nem fog megérkezni addig, és szerintem nekem kell majd csinálnom a cserét.....ha nem agysebészet.[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
nerozol
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Valaki rendelt már a www.watches2u.com oldalról? A garancia érvényesíthető vajon itthon hivatalos Casio szervízben? Vám költség felmerülhet óra rendelése esetében? A kinézett modell elég olcsó a magyarországi árakhoz képest. Nem tudom megéri-e rendelni innen.
A kinézett óra: [link] .Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
[link]
nem csináltam még ilyet, de nem lennék meglepődve, ha ugyanúgy, mint az skx-ekről"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Horvi
őstag
válasz SOAD19 #225962 üzenetére
Hmm azért az elég csábító akkor. Akkor kb van még 7 napom elmenni valahova felpróbálni és ha ott is tetszik akkor akár be is lehet vállalni.
Gondolom minőségileg megfelelő az óra legalább is ami tesztet néztem ott jókat mondtak róla. (Vagy csak rossz teszteket találtam )Hello darkness, my old friend...
-
fagyalllo
őstag
Nem tudom, viszont a véglegesig tudok javasolni egy ideiglenes megoldást, valamikor nyáron botlottam bele:
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
SOAD19
addikt
válasz Horvi #225958 üzenetére
Igen, ez az egykori massdrop. A vám+áfa szerencse kérdése, nekem tavaly nyáron átcsúszott a vámon a csomagom, és nem vagyok itt egyedül ezzel. De nyilván érdemes belekalkulálni a sarcot, aztán max kellemesen csalódsz.
Más:
Vagány, ez az új vintage black Zelos Mako: [link] (videó)[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz SOAD19 #225957 üzenetére
Köszi megnézem a drop-ot(ez a massdrop volt régen?). Bár gondolom erre kell még fizetni valami vámot vagy ilyesmit, de még lehet úgy is megérné.
Nekem valamiért az Orient jobban bejön, kicsit minimalistább talán. De ugye ízlések és pofonok.Hello darkness, my old friend...
-
fagyalllo
őstag
válasz Horvi #225954 üzenetére
Nem nagy ez az óra, csak Timecenternél koronával együtt adják meg az átmérőt, nélkül 42 mm, mint a kinézett Orient.
A szerkezetekkel nincs semmi gond, az Orient évtizedek óta faragja az automatáját, egyszerű, megbízható, olcsón szervizelhető werk, a kvarcban pedig egy svájci Ronda 3520.D van, sima kvarc kronó, nem szokásuk elromlani.Taylor79: Cserélve lett, az SKX-et sose forgalmazták Japánban, így nem készült belőle ilyen verzió.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
-
bmwk1200s
őstag
válasz SOAD19 #225921 üzenetére
Köszönöm szépen!
Röviden annyit, hogy évek óta akartam egy mechanikus órát, ami picivel komolyabb már, mint egy Seiko 5ös. Mindig jött valami, ami vitte a pénzt, főleg most a gazdasági megtorpanás alatt a Covid miatt.
Úgy voltam vele, hogy ezt a viszkető érzést az agyamban végre meg kell valahogy vakarnom, ezért elengedtem egy csomó igényemet és rendeltem a minap egy Aquacy 1769-es órát. Miyota 9015, kerámia lünetta, zafírüveg, 316L acéltok és szíj, valamint nyomáspróbázott 300m vízállósság (héliumszelep, de minek? ). Hála az égnek nem mercédesz mutatók!
Szerdán elvileg meg is jön. 282€ volt szállítással. Szerintem ennyit megér és a következő pár évben igyekszem gyűjteni egy komolyabb darabra.Semmit sem írok alá!
-
dzsi23
addikt
válasz pulutodurumo #225942 üzenetére
Ez főleg olcsó szerkezeteknél kellemetlen, amiknél néha kicsit elmozdul a percmutató, amikor visszanyomom a koronát, és előfordul, hogy csak harmadjára jön össze, hogy pont oda mutasson.
Lehet, más gyártóknál is megesik, csak a Longines-nál vettem észre, hogy sok képükön pontosan 8-at mutat a percmutató, de a másodpercmutató még csak 42-nél jár (link1, link2). Bár ettől még nyugodtan alszom, csak én nem állítanám be így. -
fagyalllo
őstag
válasz Horvi #225944 üzenetére
Ha tetszik a fekete tok és igazi gondozásmentes órát akarsz, pl. Citizen Tough, vagy egy Promaster Land GMT:
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy ideje gondolkodom azon, hogy kellene nekem egy rendes óra a mindennapokra szóval most itt vagyok
Beszabadultam az általatok mondott bolt webshopjába és ott keresgéltem magamnak de iszonyatos mennyiségű a választék szóval kicsit gondban vagyok.
Így szeretnék kérni egy kis iránymutatást.
Ezt találtam ami így képekről tetszik és megkaptam rá a "főnök" áldását mert, hogy ez jobban illene hozzám, neki jobban tetszik
Illetve ez a másik viszont erre mondta azt, hogy max ha idősebb leszek vagy olyan lesz a munkaköröm ahol az elegánsabb vonal kell.
Sajnos még nem tudtam próbálni, de egyelőre az első opció felé húz a szívem. Ha esetleg tudnátok még hasonlókat ajánlani ami megbízható és nyugodtan vehető akkor szívesen veszek minden tanácsot.
Viszonylag vékony csuklóm van(18cm) szóval valószínű valami kisebb óra lenne ideális bár nyilván ez próba során dőlne el.
A keret nagyjából 100-150 lenne az órára viszont nem tudom, hogy első órának érdemes-e automatát venni, a quartznak gondolom a karbantartása jóval olcsóbb és egyszerűbb. Nyilván így sikerült beleválasztani két automatábaBármilyen tanácsot, iránymutatást szívesen fogadok.
Köszi!
Hello darkness, my old friend...
-
dzsi23
addikt
válasz @mriya@ #225937 üzenetére
A nem kézi handwind olyan lehet, mint a nem bacon szalonna.
(#225936) fagyalllo:
Egy klikkel balra áll a lünetta.
Vagy csak nekem a mániám, hogy ha nem használom, akkor pont középen legyen?A másik mániám, hogy a percmutató pontosan indexre mutasson, amikor a másodpercmutató körbeér. Másnak is van ilyen?
-
hallador
addikt
-
hallador
addikt
válasz hdanesz #225920 üzenetére
Ez nekem is nagyon tetszik. A német óra manufaktúrák még képesek rendes bauhause vintage kinézetű órákat gyártani. Ellentétben a svájciakkal. Ráadásul kézi handwind. A svájciak gyártanak szerkezetet hozzá, de vagy értelmetlen áron, vagy csak Field watch stílusú Hamilton van értelmezhető áron.
Pedig igény lenne erre a stílusra elfelejtettek gyártani ilyet.
Én is vagy ezt vagy a Junkers 6030 ami Eta 7001re épül és nagyon jól néz ki sztem.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
dzsi23
addikt
válasz andrew01 #225925 üzenetére
Megáll 27-ben, de részemről max. a felét éri egy ilyen búvár imitátor. Azt elnézném neki, hogy ezen az áron nem kapott koronazárat és 200m vízállóságot, nem vagyok telhetetlen, de az, hogy a rádobnak egy "búvárlünettát", amit forgatni sem lehet, az nagyon gagyi dolog.
Az MDV-106-nál mindhárom dolog megvan. -
csabulaxi
senior tag
-
SOAD19
addikt
válasz hdanesz #225920 üzenetére
Max Bill is van a Piac utcai boltjuk. A hátsó, belső helyiségben találod őket, jó pár modelljük volt kirakva kb. egy évvel ezelőtt mikor voltam náluk. Nekem is nagyon bejön a Max Bill amúgy, de nem igazán tudom elképzelni mindennapi órának, mert inkább sportosabban öltözködök, nem vagyok inges fajta.
(#225917) bmwk1200s
Van az a pénz!
Bocs, buta kérdésre buta válasz... Ez nem egy zárt csoport. Persze, hogy tagja lehetsz, köszöntünk szeretettel![ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Köszi mindenkinek a svájci óra ajánlásokat.
Közben ráakadtam a Junghans Max Bill és Form C órákra. Tudom, német...nem 'svejci' de nagyon szép óráik vannak....hozzáteszem az elegancia nem a mindennapjaim része.Például ez gyönyörű.
Nehéz dolog lesz a következő óra kiválasztása, eddigi tapasztalataim alapján 'meglátni élőben és megszeretni' dolog lesz a vége. Szerkezetileg mennyire megbízhatóak ezek? Vagy valami hasonló stílusú ajánlott márka/modell?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Srácok!
Elhagytam Juhász Kamilla (Kamik-Art) telefonszámát. Szükségem lenne rá.
Igazán hálás lennék ha valaki segitene nekem.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok! Befogadtok egy vegtelenul lelkes, orasmester felmenokkel rendelkező óramaniast?
Semmit sem írok alá!
-
skt
tag
Sziasztok,
Pár napja tettem fel a kérdésemet, hogy életem első óráját keresem, hogy milyet fogalmam sem volt, ajánlottatok pár szép órát, amit nagyon köszönök, azonban rájöttem, hogy ezek diver ek mozgatják meg a legjobban a fantáziámat, főleg egy szép nato szíjjal Szóval jöhetnek a további ötletek, több szem többet lát alapon, a keret továbbra is maximum 30 -
Szulita28
senior tag
válasz hdanesz #225833 üzenetére
Victorinox (nem röhög! )
Ha különlegesebbre vágysz.Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
dzsi23
addikt
válasz Empsepo #225893 üzenetére
Szerintem jó volt, ilyen részek is kellenek, nem árt a változatosság.
És mindenképp jobb, mint amikor egy unalmas Roamert tapiznak negyed óráig; azoknál ingerszegényebb órákat nehéz találni, még akkor is, ha swiss made a tok. Szerintem ezeket csak ajándékba veszik olyanoknak, akikről nem tudják, milyet szeretne: "nem szép, nem is csúnya, de svájci, jól van az". Aztán a polcon vagy jófogáson végzik. De a Mido Great Wall is ilyen volt.
Ja, kivéve a Searock, az bejön, csak a fémszíját nem hordanám, mert túl fényes, de az órát simán.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Elektromos rollerek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Hecht 1575 kardfűrész