Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
sandró60
addikt
válasz bghistvan #106848 üzenetére
Samsung ügyfélszolgálat-megbeszélni a távsegítséget egy Factory reset végrehajtásáról,ha van bátorságod akkor a szervizmenüben te is elvégezheted,de inkább az előbbi
Hasonló problémám volt a H6400 tévével egy firmware frissítés után és ez megoldotta.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz bghistvan #107433 üzenetére
Samsung TV-ken a 24p lejátszás "automatikus". Automotion nem kell hozzá elvileg.
(az oldalról le tudod tölteni a teszt videót is megnézni)Ha mégis hiba van, ezt lehet kipróbálni még:
How to get the best results
Samsung: Automatic most of the time, but inconsistent – sometimes 24 fps video will have judder via 60p and 60i. For 480i and 1080i video, go to Menu > Picture > Picture Options and set ‘Film Mode’ to ‘On.’On some TVs, setting 'Auto Motion Plus' to 'Custom' with both sliders to 0 will fix it without adding any soap opera effect.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
dethroner
veterán
-
törölt tag
válasz bghistvan #107433 üzenetére
Az olcsóbb Samsung modellek nem tudnak akadásmentesen 24p-t lejátszani, csak akkor ha bekapcsolod a mozgás-interpolációt (Auto Motion Plus), amivel együtt jár a szappanopera hatás és a képi hibák, artifact-ok gyorsabb mozgásnál. Ha meg alacsony fokozatra kapcsolod akkor visszajön az akadozás.
Az Rtings ezt mindig teszteli, de nem tudom amcsiban milyen néven fut a te TV-d. Ezt találtam ami hasonlít. Ha legörgetsz a "24p Playback"-hez ott írják, hogy milyen forrásból tud szakadozásmentesen 24p anyagot (filmet lejátszani). Amit linkeltem az pl. TV adásoknál szaggatni fog.
A 2016-os modellek közül a KS7000 a legolcsóbb ami semmilyen forrásnál nem szaggat, anélkül, hogy az Auto Motion Plus-t be kéne kapcsolnod, KU6000-esek közül mindegyik szaggat minden forrásnál. -
törölt tag
válasz bghistvan #107728 üzenetére
Most már igen. Szerintem a hétvégi akcióban levitték 199k-ra, ahogy Csocsy is írta. Én ma néztem meg online és még akkor is annyiért lehetett rendelni. Még meg van nyitva az oldal, kimásolom neked a kép alatti részt az árával:
A kép nagyításához kattintson ide!
SAMSUNG UE 60 J6240AWXXH Full HD LED televízió
Online ár
199991
249989
Az ön megtakarítása: 49 998 Ft
Szállítási költség: 0 Ft
Szóval nem csak egy áprilisi tréfa volt.
Boost3er Igen, és bghistvan-nak is ez van.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz bghistvan #107898 üzenetére
Tuti, hogy nem edge ledes. A H6400-re is irkáltak anno hülyeségeket magyar eladói oldalak.
Elméletileg az edge led többek között szebb színeket eredményez, viszont a direkt ledes tévék képe homogénebb. Azt nem tudom, hogy mennyit fejlődött az utóbbi években az edge ledes technológia.
A ledek élettartalma miatt szerintem nem kell aggódnod, bármilyen is legyen az. Van 2010-ben vásárolt ccfl háttérvilágítással szerelt tévém aminél elméletileg a led jóval tovább bírja, de a mai napig ugyanolyan jó a tévé.[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Flashget
félisten
válasz bghistvan #107898 üzenetére
az edge led képe szebb cserébe több a felhős készülék..
direct led gyengébb kép cserébe kevesebb felhős készülék.
a változás ezen a téren az E szériánál a 6030 modellel kezdődött.
ledek életartalma 50.000 órára van kalibrálva, ehhez nagyon sokat kellene a tv előtt ülnöd, hogy tönkre menjenek..előbb romlik el tervszerüen (3-5 év) valamilyen elektronikai bizbasz, hogy alaplapot vagy kijelzőt kelljen cserélniük 40.000-90.000Ft között..szerencsés esetben 5-6 évig semmi baja nem lesz a tévédnak, max. elavultá válik.
ez hasonló mint dízel autóknál a közösítő ami 240.000km után garantáltan tönkre megy a javítás költsége meg 400.000Ft min. mert az alkatrész a biznisz nem az autó eladás[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
krx21
nagyúr
válasz bghistvan #107911 üzenetére
Hát a helyzet az, hogy mindkettőben láttam már jót és rosszat is. Sajnos inkább az árkategória illetve a szerencse dönti el milyen lesz a végeredmény... De talán az elmondható, de sokszor ez sem igaz, hogy az edge jobban felhősödik, a direct led-ben pedig több a DSE. A lényeg, hogyha van lehetőség le kell tesztelni alaposan...
-
bpmcwap
senior tag
válasz bghistvan #107929 üzenetére
hát nálam katasztrofális... bal alsó sarokból fut egy elég nagy felhő ami fekete megjelenítésnél egyenesen szürke, jobb sarokból is fut egy kisebb. Én mondjuk többnyire sd tartalmakat nézek amit az 50-es pana plazma nagyon jól tudott felskálázni, de ez a led ez nagyon szörnyű... olyan mint mikor a fhd-s monitoron kiteszel nagyképernyőre egy vga filmet....
Majd leírom neked a kép beállításaim, de most meccset néz a fiam.
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz bghistvan #107931 üzenetére
, nem tudom mennyire látszik és még azt is elhiszem nektek, ha ti azt mondjátok erre, hogy ez normális...Pumma: mondtam, hogy ne vedd támadásnak!!! Nem az, azt sem mondtam, hogy te ajánlottad nekem! Ha a topikban rákeresel, pláne ha a Milyen TVt vegyek topikba keresel rá, akkor látod, hogy mekkora a respectje a TVnek és hogy mennyire jó vétel ennyiért... Pont ezért írtam, hogy nem árt megjegyezni, hogy mi után vált rá az ember. Nem támadok! Félre ne értsd! A három napban benne vagyok a húsvét miatt, ha van ajánlottabb tipus plazma után akkor azt megköszönöm, ha nincs akkor nem tudom mi van. Azt látom, hogy a 60as TVk ára igen csak kezd elszállni, szal vagy megszokom, vagy megszököm, vagy kis túlzással, kocsi helyett tvt veszek....
Túrista vagyok
-
-
-
PuMbA
titán
válasz bghistvan #108032 üzenetére
A legszebb mindig az a feketeszint opció, amelyik megegyezik a TV-be menő jel feketeszintjével. Első látásra jobbnak tűnhet az egyik, de jobban megnézve sötét jelenetekben részleteket veszítesz, szóval elsőre véleményt alkotni, hogy melyik szebb elhamarkodott dolog
[ Szerkesztve ]
-
Csocsy
tag
válasz bghistvan #107908 üzenetére
kicsit megkésve, de egy egész korrekt beállítás 60j6240 -hez:
http://uk.rtings.com/tv/reviews/samsung/j6200/settings
Pozitívan csalódtam benne, LG plazma után féltem, hogy milyen lesz...még a 14 napos visszaküldési határon belül vagyok, de valószínű marad.
Full HD filmeknél ( BD 50 , 30-40 gb mkv) és XBOX-nál nagyon szép képe van, sima tv adásnál a plazmával egyenértékű szerintem, lehet a méretéből fakadóan a rosszabb tv adásokat kicsit rosszabb minőségben adja vissza, mint a plazma. Kikapcsolva minden képjavító hülyeséget nincs szappanopera effektus.
-
sandró60
addikt
-
blakey
titán
válasz bghistvan #108623 üzenetére
Mert az i=interlaced és ezt a tv konvertálja fel, általában a mozgásoknál lehet látni különbséget. Vált médiakártyára és nem kell a box.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
PuMbA
titán
válasz bghistvan #108623 üzenetére
"Én azt hittem ,hogy az adások 1080p-sek...........,akkor az miért van ,hogy szinte semmi különbséget nem látok a 2 beállítás között?"
Mert TV adásnál nagyon fontos a sávszélesség kímélés, azaz minél kisebb méretben kell továbbítani a képet. Biztosan tudod, hogy egy 1080p Blu-ray film és egy TV adás között mekkora minőségbeli különbség van Ezek mellé még rájöhet az is, hogy a UPC valamivel rosszabb képet ad, mint a többi szolgáltató.
(#108625) bghistvan: 1080i-vel jobban jársz, hiszen nagyobb felbontású, részletesebb képet ad, mint a 720p, ha van elég sávszélesség és nem utolsó sorban így kapja meg a UPC box is a kábelen a képet
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz bghistvan #108630 üzenetére
Természetesen nem. Semmi olyat nem lehet küldeni egy megjelenítőre alapértelmezetten, ami károsítaná, hiszen akkor több százezren vinnék vissza a boltba őket és az igen nagy költség lenne bármelyik TV gyártó cégnek
(#108628) blakey: Ezek szerint 720p-nél jobbat akkor se ad
(#108629) kevepapa: JU6800-at venném.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz bghistvan #108630 üzenetére
Ha 720p (folyamatos) vagy 1080i(váltósoros) tartalmat nézek a megjelenítőn,nem folyásolja be a a panel élettartamát???
Nem rövidit semmit, de ezt a kérdést nem tudom hova tenni.(#108631) PuMbA
Ezek szerint 720p-nél jobbat akkor se ad
Mi szerint? Mindent úgy ad ahogy kapja, van SD, 720p és 1080i-s adás ráadásul nincsenek agyontömörítve. A box is kiadja a 1080i-t és látható a különbség, persze nem számottevő, de van illetve sok múlik a tv-n is.(#108632) bghistvan
Van olyan szolgáltató,ami tv adásokat valós 1080p-ben sugároz?
Ezt a kérdést sem értem, mit szeretnél elérni? 1080i tökéletes TV-adásnak és FHD, semmivel sem kevesebb mint ha 1080p lenne, legalábbis képminőség szempontjából.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz bghistvan #108635 üzenetére
Visszatérve az előző hozzászólásodhoz,szerinted a júpíszítől a konkurencia jobb minőségben tudja produkálni a HD adásokat?
A konkurencia sehol sincs, tudom, végigjártam és több helyen telepítettem TV-ket, kártyákat.Egyébként nem is ragaszkodnék annyira a kábeles szolgáltatókhoz,ha mondjuk Ca modullal jobb képminőséghez tudnék jutni a jövőben ....
Ez is furcsa gondololatmenet, CI modilt most is használhatod, 1221 és kérsz a box helyett egy kártyát, probléma megoldva, a minőség meg kiváló a kábeles UPC-nél.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz bghistvan #108635 üzenetére
CA modullal biztosan nem lesz jobb képminőséged.
(#108634) blakey: Értem Bár én műholdas UPC-t néztem egyszer vagy a fene tudja már.
(#108638) Gizmo94: A Telekomról nekem is ez a véleményem. Övéké a legrosszabb képminőség, pedig ők a legnagyobb szolgáltatók...
[ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
válasz bghistvan #108639 üzenetére
na itt jön a képbe az,hogy a tv adás 1080i minőségét összehasonlítottam a médialejátszóról és blu-ray lejátszóról küldött 1080p-vel........és oltári nagy az eltérés.
Ez az amit teljesen feleslegesen teszel, ne csináld. Természetes, hogy köze nincs egymáshoz a kettőnek, nem is lesz. ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Láncfűrész topik
- Házimozi belépő szinten
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest