Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vernee Thor
Új hozzászólás Aktív témák
-
The Goth
tag
stork13
Szívesen, majd jelezz vissza hogy mentCsendeske
Szívesen neked is. Tapasztalatról egyenlőre nem tudok sokat írni, mert még nincs 24 órája se fent, de eddig naaagyooon tetszik Mivel belakás közben töltöttem fel teljesen így még csak az első merítési ciklusban van, és az akku normalizálódásához legalább két-három töltés merítés ciklus kell, De eddig nem merül jobban mint a 7-es alatt. Ami nálam sokkal jobb akku időt hozott, mint a 6-os, szóval úgy néz ki ez már most rendben van. A gyártási időt az akku hátulján tudod megnézni, Ehhez le kell venni a hátlapot valamint sok kis csavart kicsavarozva a telefon hátlap-keretét, vagy minek nevezzem, hogy az akkut takaró lemezt ki tudd venni, és az akkun ott van, hogy mikori."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
Csendeske
aktív tag
Hol tudom megnézni, hogy mikori gyártásu a teló?
-
The Goth
tag
Na akkor a MadOS 8.1 felrakása Thor-ra. Linux alatt.
Kizárólag 2016 október előtti telefonokra, és SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
Szájbarágósan abszolút kezdőknek, mint én is vagyok ROM-olásban.
ADB Flashtool-al, mert nekem valamiért az SP Flash nem működött.
Windows alatt nem tudom, nincs Windowsom.1. lépés
A számítógépen SDK Platform Tools [innen] letöltése és kicsomagolása a Letöltések mappába.
Az Oreo kompatibilis twrp, a MadOS, és az igény szerint választott open gapps letöltése a Letöltések mappába. [oreó twrp] , [MadOS] , [opengapps] Én a nano gapps-et választottam, mert nincs szükségem a fölös guglis cuccokra, de ezt mindenki döntse el ízlése szerint.
A twrp-t NEVEZZÜK ÁT egyszerűen twrp.img-re! Ez fontos lépés, én emiatt szívtam mire rájöttem!2. lépés
ADB Fastboot telepítése. Debian alapokon:
Nyissunk terminált majd az alábbi parancsokkal telepítsünk.sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get update
sudo apt-get install android-tools-adb android-tools-fastboot
sudo apt install android-tools-fastboot android-tools-adb abootimg3. lépés
A telefonból a memória és a sim kártyákat vegyük ki!
A telefont kártyák nélkül bekapcsolva a fejlesztői beállításokban engedélyezni az USB hibakeresést.
Vissza a sz.gépre. Ha bezártuk a terminált nyissuk újra, ha nem, akkor folytatható ott ahol abbahagytuk.4. lépés
A telefont BEKAPCSOLT állapotban dugjuk a gépre.
A terminálba írjuk beadb devices
Ekkor az alábbi szöveget, vagy nagyon hasonlót kell látnunk:
daemon not running starting it now on port 5037
daemon starting successfully
List of devices attached
(itt a telefonunk azonosítója, számok és betűk) unauthorizedA telefonon felugró ablakot okézzuk le.
Vissza a terminálhozsudo adb reboot bootloader
telefon újraindul, és a gyári recovery menüt kell látnunk.
sudo fastboot oem unlock
a telefon kijelzőjén válasszuk a "Yes" opciót a hangerő fel gombal.
A terminált zárjuk be.
A telefon fastboot módban fog maradni így húzzuk le a telefont a gépről és nyomjuk a bekapcsoló gombot addig amíg újraindul.
Az elinduláskor azonnal megjelenik a figyelmeztető üzenetet, hogy nyitott a bootloader, és a telefon 5 másodperc múlva indul(na), ezt ne várjuk meg, hanem azonnal nyomjuk a bekapcsoló gombot és a hangerő fel gombot egyszerre amíg rezeg egyet és meg nem jelenik a még gyári recovery menü.
Ekkor újra gépre dugjuk a telefont.5. lépés
A fájlkezelőben a Letöltések mappára jobb klikk, és Megnyitás terminálban.
Adjuk ki az ls parancsot, hogy lássuk a tartalmát, amiben ott kell lennie a twrp.img-nek.
Ezután az alábbi parancsokatsudo fastboot devices
Ha megadtuk a jelszavunkat itt meg kell jelennie a telefonunk azonosítójának valamint a fastboot szövegnek, ami jelzi, hogy a telefont "látja"
Újra ls parancs, hogy megjelenjen a Letöltések mappa tartalma. Majdsudo fastboot flash recovery twrp.img
Ha minden rendben két OKAY feliratot kell látnunk. Majd adjuk ki az
sudo fastboot reboot-bootloader
parancsot. Ha rendben azt OKAY felirat jelzi.
A telefon ekkor újra indul, elvileg a gyári recovery menüt kellene látnunk, de a telefon fastboot módban fog maradni! Nem kell pánikolni, csak húzzuk le a telefont a gépről és nyomjuk a bekapcsoló gombot amíg újra indul. Amint felvillan a kijelző rajta a nyitott bootloader figyelmeztetéssel, nyomjuk a hangerő fel és bekapcs gombot amíg rezeg egyet és meg nem jelenik a gyári recovery.
Itt hangerő fel gombal kiválasztjuk a "recovery"-t, és hangerő le-vel le okézzuk.
A telefon újra indul és a TWRP recoverynek kell megjelennie.
Ekkor csak és kizárólag a Keep Read Only-ra tapizunk!A telefonon a twrp-ben "Wipe –> Advanced Wipe", tapi "Cache" majd a "Repair or Change File system". Kattincs a "Change File system" és válaszd az "F2FS". Majd húzzuk el a csúszkát.
Hármat visszalépünk és válaszd a Data lehetőséget majd a fentiek szerint újra
"Repair or Change File system". Kattincs a "Change File system" és válaszd az "F2FS". Majd húzzuk el a csúszkát. Vissza a főmenübe és "Reboot -> Recovery"6. lépés
Mikor helyreállt a twrp, vissza dugjuk a telefont a sz.gépre és fájlkezelőben átmásoljuk a MadOS Rom-ot és a igényünknek megfelelően kiválasztott gapps zipet a telefon belső tárhelyére a twrp mappa mellé, és nem bele.
Ezután a twrp főmenüben "Wipe" pontra, és csúsztatás jobbra.
Ne jelőljünk ki semmit.
Lépjünk vissza a főmenübe ott "Install" majd nyomd meg az "madOS_8.1.0_thor_2018xxyy.zip" elemet, majd az "Add more zips" és válasszuk ki a gapps et is és utána csúszka jobbra.
Megvárjuk amíg lefutnak és megjelenik alul a "Reboot System" amire aztán rátapizunk.
Mikor rezeg, hogy kikapcsolt húzzuk is le a telefont a gépről.
Ha nem basztunk el semmit és a jóistenke is úgy akarja a telefonunk immáron a MadOS-el indul.
Nekem a szűz indulás nem tartott tovább 4-5 percnél. Sok sikert!7. lépés
Opcionális, de erősen ajánlott megtenni, hogy visszazárjuk a Bootloadert.
Ehhez a telefonon mielőtt beletennénk a kártyákat és beleknánk, engedélyezzük a fejlesztői beállításokban az usb hibakeresést, majd nyissunk terminál ablakot a sz.gépen, bekapcsolt állapotban dugjuk a gépre a telefont. Adjuk ki azadb devices
parancsot, majd okézzuk le a telefonon a felugró ablakot.
Ezután adjuk ki asudo adb reboot bootloader
parancsot, a telefon újra indul és adjuk ki a
sudo fastboot oem lock
parancsot, ekkor a telefon képernyőjén válasszuk ki "Yes" opciót a bootloader bezárásához a hangerő fel gombbal.
A telefon megint fastboot módban fog maradni, így ismét csak lehúzzuk a gépről és addig nyomjuk a bekapcsoló gombot amíg újra indul. Ezzel vissza zártuk a bootloadert és a telefon ismét a MadOS-el fog indulni a kezdő képernyön a nyitott bootloaderre való figyelmeztetés nélkül.Miután ezzel megvagyunk, élvezzük munkánk gyümölcsét.
Még egy fontos dolog. Miután végesztünk és rákötnénk a telefont a gépre, hogy másolgassunk rá ezt-azt, senki ne essen pánikba, de Linux alatt biztosan nem fogja látni (Windows alatt nem tudom) a gép a telefon tárhelyeit. Se a belsőt, se semelyiket. Ezt egyszerűen úgy orvosoljuk, hogy a telefonon (számítógépre dugott állapotban) a beállítások - társított eszközök- USB, itt kiválasztani a fájl átvitelt, és lőn. A kényelmetlenség a dologban, hogy ezt minden egyes alkalommal be kell állítani, mikor gépre csatlakozik a teló.[ Szerkesztve ]
"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
válasz stork13 #9994 üzenetére
Szívesen leírom lépésről lépésre, a mit honnan, hogyant, de tudnod kell, hogy én ezt Linux alatt csináltam és konkrétan nem tudom, hogy ebből mennyit hogyan kell Windows alatt megcsinálni, ha te esetleg Windows alatt szeretnéd. Ha neked így oké? Most mobilról nem állok neki, este leszek gép közelben, majd akkor.
-
The Goth
tag
Csak nem hagytam annyiban. Végül az ADB Fastboot módszer vált be csak simán twrp.img-re kellett átnevezni a twrp-t, így simán felment. Most indul... Ma este belakom, ismerkedek vele, holnap lövök pár screenshotot, ha valakit érdekelne.
-
The Goth
tag
válasz Gyula196906 #9990 üzenetére
Így sem akarja az igazságot Mindegy, hagyom a francba, mielőtt tényleg végleg kinyírnám. Azért kár, kipróbáltam volna.
-
The Goth
tag
Kis segítséget kérnék, valakitől aki kicsit jártasabb ebben. Mivel ugye szoftveresen ez a teló már nem támogatott, úgy döntöttem bepróbálkozom ezzel a 8.1-es MadOS Rom-mal. Csak az volna a gond, hogy amikor megpróbálom fel flashelni a twrp_vernee_thor_oreo.img-t azt írja, hogy "error: invalid filename" így viszont nem akarom kiadni a “fastboot reboot” parancsot, mert ha jól gondolom valószínűleg téglásítaná. Azt meg azért mégse akarnám, mert tartalék telónak még így is jó. Amúgy Linux-al ADB-vel csináltam/nám. Van valakinek ötlete mi lehet a gond? Megpróbáltam átnevezni az img-t is twrp-vernee.thor.oreo.img egyebek mellett így, de ugyanaz.
-
ambrust
tag
Üdv!
Megörököltem egy Thor-t. Régi darab, 6.0 van rajta 2016. július 5- frissítéssel. A kijelzője el van repedve. Rendeltem hozzá régen másikat, de nem működött a touch része. Akkor kigugliztam, hogy driver probléma. Visszaolvasva jó pár hsz-t ha jól értelmezem akkor ha frissítek 7-esre abban benne lesz a másik kijelző drivere is?
Van-e lehetőség arra, hogy (hetesen) sd kártya is rendszerként legyen kezelve, mert a belső tár nekem kevés lesz. -
-
törölt tag
Érdekes, nálam meglepően jó még az akksi idő, úgy értem, nem érzékelem, hogy jobban merülne, mint új korában, pedig novemberben két éves lesz. Hirtelen romlik le?
-
tiamat031603
csendes tag
Nálam is lejárt a Thor ideje. Akksi idő lecsökkent és a touch érzékenysége is már bosszantó szintre süllyedt. Nyugdíjaztam, Huawei P Smart jött helyette. Köszönöm az eddigi támogatásotokat!
-
Laccoss
addikt
-
Radiance
újonc
Sziasztok.
Sehogyse tudom összekapcsolni a Thort a pc-mmel (windows 10), nem látja ha összedugom őket usb-n. A bluetooth működik, de örökkévalóság és sokszor megszakad.
Mikor összedugom őket akkor érzékeli mert elkezdi tölteni, de nem villan fel az eszközök/meghajtóknál, telefonon se kínálja fel az adatmásolás vagy mi a neve lehetőséget.Valaki tudna segíteni? 7.0-ra frissítva az androidja.
-
L623
csendes tag
Üdv!
Egy tapasztalatot szeretnék megosztani,hátha valakinek ez segítséget nyújt.A fiamtól örököltem a Thort,és néhány probléma miatt(mobilnetet nem lehetett bekapcsolni) frissítettem a 7-es androidra.A problémákat megoldotta,ámde a második frissítés után nem lehetett feltölteni,csak kb.80%-ra.Próbáltam a lemerítés-feltöltés ciklust,de nem vezetett eredményre(ahogy töltött,egyre hoszabb időt becsült a teljes feltöltésig,78%-nál több mint 11 órát).Bőszen olvasgattam(ahol értem)a kalibrálásról,rendeltem új akksit is,és nem sok reménnyel de letöltöttem a play áruházból egy akkumulátoros programot,hátha segít(Akkumlátor mágikus orvos-Magical Apps GmbH).Teljes lemerítés után csodák csodájára feltöltötte 100%-ra.Nem állítom,hogy ez mindenkinek segíteni fog,de egy próbát megér.persze az is lehet hogy véletlen,és amúgy is feltöltött volna.Isten megteremtette az embert, mert a majomban csalódott. Aztán inkább felhagyott a kísérletezéssel.(Mark Twain)
-
azbest
félisten
Bárki használ újabb mados-t? Ahogy látom márciusban készítettek hozzá "stabil" 8.1-es oreos rendszert, de csak 2016 október előtti készülékekre jó ez is.
Erősen gondolkodom, hogy feltegyem -e. Amit a fórumában írnak, hogy az előtelepített kamera app kressel (cserélhető), meg némelyik bluetooth fülessel nem működik (nem használok), a töltést lassúnak mondják (tán nem vesz fel 800mA-nál többet) azzal a rommal. Szóval azért az sem ideális minden szempontból.
A gyári 7essel nekem csak egy bosszantó problémám van, hogy zenehallgatás közben meg-meg akad a hang, valószínűleg a mobilnet csatornaváltáskor fordul elő. Ez mondjuk repülőmódban nem probléma, csak mondjuk normál utazás közben.
Nameg a régi kérdés, amire úgy melékszem nem kaptam választ korábban sem: a mados rommal van e 5GHz wifi. Merthogy a hardver lehet tudná, csak a gyári rommal nem megy (de 7es alatt rá lehet váltani, csak persze nincs vétel).
Egyéb alternatívaként nagyon rezeg a léc, hogy xiaomira váltsak.
[ Szerkesztve ]
-
mzsombor
tag
válasz veressjanos #9976 üzenetére
Köszi a tippet. Én valószínűleg kicsit feljebb mozdulok árkategóriában, a Mi A2 Lite-ot néztem ki magamnak, ami alig nagyobb, mint a Thor, viszont a kijelzője sokkal nagyobb. De ez itt már OFF.
-
veressjanos
aktív tag
válasz mzsombor #9975 üzenetére
Nem téríteni akarok, csak tapasztalatot írok.
Én Thort használtam, de a kijelzőproblémák hívás közben hiba miatt váltottam M5-re.
Semmi probléma sincs vele, a topikjában utána lehet olvasni.
Én már a másodikat használom, mert az első szerencsétlenül kiesett a kezemből és a bal felső sarkával ért betont. A kijelző szépen elrepedt. Ennek ellenére a telefon működik tökéletesen, kapott egy üvegfóliát és azóta gps-ként funkcionál az autóban.
Az új 34e volt az eustocktól és ugyanolyan stabil. -
luci87
tag
Sziasztok!Ha a hard reset még helyrehozta, nincs nagy baj az az aksival:Már a két év alatt 2 x fordult elő, hogy alig töltött, gyorsan,hirtelen lemerült.Hard reset helyrehozta.Most pár napja már azt hittem vége, és megrendeltem az aliról hozzá az aksit.Tettem egy kisérletet,és úgy tűnik oké lett.De attól nem árt ugye,ha lesz egy új aksim?Mikor kell kicserélni?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Gyula196906 #9971 üzenetére
Hú. Passz. Gyári, nem piszkált az tuti. Nemsokára memgnézem.
-
tzsolesz
nagyúr
Srácok, miért nem cseng a telefon? Már a csengőhang kiválasztásánál sem cseng. Gyári csengőhangról van szó. Újraindítás megoldja a dolgot. De most minden hívás után indítsuk újra a telót? Ezt csinálja hónapok óta....
Factory reset nem segít.
Kuka? Két ilyen van a családban, mind a kettő ezt csinálja......[ Szerkesztve ]
-
Skyline15
tag
Helló!
Hasonló cipőben járok, vásároltam ilyen keretet, viszont sehogy sem volt hálózat utána.
Kis keresgélés után rájöttem, hogy a rendelt kereten nincs rajt az a "réz" valami.
Csatolom a képet róla.
Kérdés, ilyent be lehet szerezni valahonnan hozzá?
Előre is köszi."- Nagyapa, Te hős voltál a háborúban?. - Nem de örülök hogy hősökkel szolgálhattam."
-
mzsombor
tag
válasz mzsombor #9813 üzenetére
Mostanában kezd teljesen meghülyülni a GPS. Sokszor nem találja meg magát, vagy ha igen, odébb rak pár utcával, Waze emiatt kezd használhatatlan lenni. Érdekes, hogy az előző hozzászólásomban írt megoldás régen ezt teljesen helyretette, most már az se biztos, hogy pár percre megjavul tőle.
Az antenna fáradhatott el, vagy mitől lehet ilyen folyamatos degradáció? Más is tapasztal ilyet? Mármint hogy kezdetben egész jó volt, és szép lassan romlott le a GPS. -
NeverGone
tag
Nekem is megadta magát a jackdugó. Mennyirde összetett a forrasztása, házilag kivitelezhető, ha van páka?
-
-
BandiHUN
veterán
Egy talán költői kérdés,vagyis kettő:
-A telóban van egy 32-es SD kari,hozzá formázva,hogy appok is mehessenek rá,hogy lehet arra így másolni?A telót feldugva gépre csak a belső tárhelyet mutatja.
-A 10.81 gigából csak 4 gigát tudok azonosítani használatban,mégis 8.5 foglalt helyet mutat,természetesen kezelve van Cleaner próval,CCleanerrel,mert gyűlik a "látható" szemét,de hol lehet további 4 giga?2 éves teló,újrarakva nem volt sosem,most sem tervezném,se az appok adatait bebukni,szóval mi lehet a megoldás?
Most itt vagyok egy telóval,amin alig van valami mert minden a karin,ami app,van 42 giga látszólagos tárhelyem,de nem tudok rátenni zenét,filmet.Ha jól tudom,a kari kivéve winen nem is látszik,ha belső tárhelynek van formázva,de nagyon aggaszt a 4 giga eltűnése és a karira másolhatatlanság.Miért lehet ez?A telónak,kutyabaja,néha játszogatok is,stb,minden működik.Illetve a tárhely szopat most.Várnám a tippeket...Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
törölt tag
Redmi 4x-et én is jól ismerem, a családban népszerű telefon, valóban egyértelműen jobb. Mindenben. Régebben azt hittem, hogy a thor tempója legalább a telefont böngészve, nem játék alkalmazásokat megnyitva rendben van, de elég volt a redmi 4x-en csak a google play-t megnyitnom, hogy rájöjjek, mennyivel gyorsabban betölti azon.
-
Tommee
aktív tag
-
seadrone
őstag
bekapcs és hangerő lefele gombok egszerre vagy 20-30 mp-ig, utána micsinál?
-
törölt tag
Nem tudom bekapcsolni a telefont
Rárakom a töltőre, akkor kírja, hogy Vernee fehér háttérel, de bejelentkezési képernyőt nem ad. Ha meg lehúzom a tölőről, akkor még a felirat is eltűnik 97%-os töltöttségen van -
seadrone
őstag
heló!
valahogy fotózásnűl elnyomtam és ráraktam ilyen szaturációs effektet, és most minden képet így nyom
hogy lehet levenni ezt róla?
köszi
-
Rogio
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan probléma jött elő nálam, hogy ha tárcsázni szeretnék, feljön a hívás lista, de kb fél másodperc után eltűnik. Valamint ha engem hívnak, csörög a telefon, de nem old fel a képernyő, és nincs hívásfogadó képernyő sem. Bekapcsoló gombra bejön a lezárt képernyő, föloldás után az értesítés sávban tudom csak fogadni a hívást.
A telefont többször újraindítottam, de nem segített. Gondoltam, csinálok egy gyári visszaállítást, vagy keresek valami frissítést, hátha. Mi most a legutolsó frissítés dátuma? A Vernee oldalán 2017.07 van, de a telóm 2017 decemberi frissítés van.
-
nOvOp
senior tag
válasz mobilkijelzo #9948 üzenetére
vagy @azbest fórumtárs hozzászólása #9876 is segítség lehet
-
NeverGone
tag
Úgy nézem, hogy erre már nem lesz semmilyen hivatalos frissítés és a CM is elakadt (az XDA link alapján). Szóval akkor rootolnám. Kérdésem: van valami frissebb tudnivaló, vagy még mindig az az aktuális, ami itt az összefoglalóban van?
-
NeverGone
tag
Szerintem tönkrement a telefonban az USB csatlakozó. Tölteni tölt, de ha rádugom számítógépre, pár másodperc múlva újraindul a telefon. Cserélhető? És ha igen, akkor hol, kitől, kivel, mennyiért?
-
nOvOp
senior tag
válasz zeon.hu #9944 üzenetére
Köszi az infót. Szétszedtem és mikor rádugom a töltőt, akkor egy ideig tölt (kb. 2-3-4 mp) aztán mintha lehúznánk róla. Kikapcsolt állapotban fel is villan az akkumulátor jel és a töltés, de megszűnik. Lehet berendelek egy usb panelt, kb. 2300 ft és kicserélem. Többet nem költenék rá, mert a gyereké és a kijelzője is törött és a jack sem működik rajta. Ha ez sem oldja meg, akkor gazdaságosabb egy másik telót venni.
-
zeon.hu
nagyúr
Na, úgy néz ki, hogy az ujjlenyomat olvasó zárlatos.
Ha le van kötve, akkor ismét jól tölt bekapcsolva is.
Egyelőre le lesz vágva, hogy használni lehessen a telót, aztán nézek majd hozzá újat valami kínai shopban.
(Apám amúgy megvan ujjlenyomat olvasó nélkül, sose használta)Szerk.
Ez viszont neked nem biztos, hogy jó hír, mert nálad kikapcsolva se tölt.
[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
nOvOp
senior tag
válasz Laccoss #9940 üzenetére
Köszi a hozzászólást. Remélem USB csati, már csak azért is, mert volt előszele, nem mindig érintkezett a töltő, "egyedi" pozícióba kellett állítani, hogy töltsön, aztán egyszer csak nem tölt. A kettőt már nem lenne érdemes cserélni, de ha csak USB, akkor azt talán még igen.
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
A telefonon gyári FW van. Amikor rádugom tölteni, akkor felvillan a töltés, de kb. 2-3 másodperc után már nem is tölt. Kikapcsolt állapotban nem villan fel semmi és nem is tölt. Több töltő, kábel ki lett próbálva. Találkozott már valaki hasonlóval? Mi hibásodhatott meg benne? -
zeon.hu
nagyúr
Autóban a szellőző előtt van, apám meg 18 fokon nyomja a légkondit, szóval kimondottan hideg a teló ott és ugyanaz a helyzet.
Mint írtam, a frissítéssel legalább már tölt bekapcsolva is, csak lényegesen lassabban (0.5A), ami pl navigálás közben már kevés a szinten tartáshoz is.#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Fater Thor-ja bekapcsolva egyáltalán nem vette a töltést (bár jelezte az ikon, de a műszer 0-át mutatott), kikapcsolva 1A körül vette a töltést.
Láttam, hogy van frissítés, azt feltettem, azóta bekapcsolva 0.5A körül tölt, kikapcsolva 1.3A.
Találkozott már valaki ilyen hibával és van-e rá megoldás?#?*@&!
-
seadrone
őstag
Sziasztok!
Hogyan lehet beállítani, hogy az SD kártyára mentse a képeket a telefon?
Köszi
-
szp1
addikt
Így van, nincs zöldike....
Igazából,mivel nem is lehet kikapcsolni, lehet hogy azért nem lép tovább.
Most elvittem egy helyi szervizbe ( a második elvállalta ), majd meglátjuk mi lesz.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
A recovery-be sem tudok belépni....a hangerő fel + kikapcs gombra reagál, megjelenik a három választási lehetőség, nyomom a felsőnél a hangerő le gombot, de nem lép tovább, hanem újra bootolni akar, persze sikertelenül.
Létezik, hogy annyira le van merülve, hogy azért nem lép tovább? Most feldugtam a töltőre...Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
A hosszan nyomásra nem reagál mert bootloopba került.
Ilyenkor mi a teendő?
A recovery-ben mit kell csinálnom?
Bocs, teljesen láma vagyok a témában, nem szoktam mókolni a telefonokat.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
azbest
félisten
több mint 10 másodpercig nyomva tartva a bekapcs gombot ki kell, hogy kapcsoljon.
de ha bootloopba került és újra csak újraindul, akkor esetleg teljes törléssel lehet próbálkozni, de akkor elveszthetsz adatokat. Erre jó a recovery menü, amibel lehet törölni dolgokat, de ha nem tudod mit csinálsz, akkor inkább ne.
-
szp1
addikt
Üdv
egy kis segítség kellene.
Feleségem 2 éves Thor-ja ma hisztizni kezdett, folyamatos boot-ba került
Tehát : kikapcs, bekapcs - vernee + android felirat + pöttyök aztán zümm és újra sötét kijelző ésígytovább végtelen ciklusban.
Kikapcsoló gombra nem reagál.
Mi a teendő - ha lehetséges még életre kelteni?[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
azbest
félisten
válasz #56474624 #9922 üzenetére
Érdekes adalék. Nekem otg usb tv tuner után döglött le és factory reset seh hozta helyre. Gariban azt hittem cserélték az usb boardot, de múltkor amikor akkut és boatdot cseréltem (a buzzer nem mindig ment) , akkor úgy tűnt mintha az eredeti beragasztott példány lett volna. Szal vagy nagyon szépen dolgoznak vagy más voltvactrükkje. Csutkára lemerült backup és reset végére, úgy kapták meg.
Ja és kikapcsolva duva töltőre sem töltött csak mutatta a nagy zöld töltés animációt.
[ Szerkesztve ]
-
gingerbalm
aktív tag
a töltőfej 14 hónap után megadta magát, hajszálrepedés keletkezett rajta, egy ideje már minden második töltésnél órákat szöszmötölt a megszokott kábé másfél-két óra helyett, az tette fel az i-re a pontot, hogy legutóbb a töltőre dugva 15 perc múlva lemerült a saját kábele rendben van, a teló is vígan elmegy még két napokat, és az új töltővel szépen muzsikál
-
törölt tag
Ez érdekes, nekem ugyanez volt tegnap, hogy töltőre dugtam a telefont, akkor még csak annyi tűnt fel, hogy nincs az a kis hang, mikor rádugom. Később lepődtem meg, hogy milyen alacsonyan áll az akksi, akkor megint rádugtam a töltőre, és akkor tűnt fel, hogy ha rá van dugva, ha nincs, kijelzi a villámot, illetve azt írja az akksinál a beállításokban, hogy hálózati töltés. Semmi nem segített, hiába indítottam újra jó sokszor, gépre is próbáltam dugni, arra sem reagált. Végül egy OTG kábelt dugtam rá, akkor "kapcsolt".
Az egész fenti bekezdés előzménye ugyanis az volt, hogy rá akartam dugni az újonnan vett usb-spdif transzportomat, amivel elég zavaros volt a működés. Egy rövidke ideig youtube alatt sikerült hangot kicsalni belőle, aztán befagyott, lelassult, magától újraindult. Ki akartam próbálni alkalmas zenelejátszóval is, de ismét lefagyott meg restartolt, aztán inkább nem kísérleteztem tovább. A fenti hiba kiváltója tehát ez lehetett, szerencsére sikerült rendbe hozni. Bár így is bosszant, hogy az OTG
nemsem megy rendesen.[ Szerkesztve ]
-
NeverGone
tag
válasz kakukkmarci #9919 üzenetére
Mihez hasonló?
-
kakukkmarci
senior tag
Sziasztok!
Ha valalki használ ehhez való kihúzható füles tokot, legyen kedves, adjon egy elérhetőséget!
Itthoni beszerzés előnyösebb lenne, mint kína.
Köszönöm!noob... rooter... geek
-
LámaZ
addikt
válasz Matesoma #9916 üzenetére
Neked van időd/erőd ilyesmivel szórakozni?
Én kidobnám, és vennék másikat 100 dolcsiért.Amúgy én már csak az ágy mellett, kvázi tabletként használom ezt a telót.
Vettem egy Nomu S30-at, amely víz-, por- és ütésálló, és nem fagy le navigálás közben a nagy melegben sem. Ejtettem le már párszor a padlóra, de nem érdekli.
Így kell ezt csinálni![ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
-
Matesoma
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
A fiaimnak vettem két éve egy-egy Thort, és azóta is használják. Az egyik azonban ripityára tört, kijelzőstől, keretestől...Kijelzőt, új aksit vettem, de keretet sehol sem találok. Egy ilyet keresek égen-földön (csatoltam képet). Illetve a memóriakártyát az új kijelző applikálása után nem óhajtja látni....
Tud valaki segíteni? -
seadrone
őstag
Nektek mennyi idő a restart gomb megnyomása után, amíg újraindul és kéri a Pinkódot a telefon?
-
tiamat031603
csendes tag
válasz tiamat031603 #9900 üzenetére
Többszöri újraindítás után is stabil a rendszer. Örülés van.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Tricker89 #9903 üzenetére
Annyit tudok javasolni, hogy kamuzd be neki egy olyan eszköz build.propját, amin fut. Szerintem így van szűrve.
vendort meg modelt át kell írni build.propban valami népszerű telóéra, ami azért hardveresen nem áll csillagászati távolságban, és háthaamit be akarsz írni azt egy másik telefon gyári build.propjából másold
[ Szerkesztve ]
-
Tricker89
újonc
Sziasztok! Vernee Thor-om már másfél éves, egyszer volt gari alatt szervízben, mert az usb csati kontaktos lett, cserélték. Ezenkívül minden a gyári a szoftveren. A GPS borzalmasan vacak benne, most láttam többen is kommenteltétek, nálam is az. Más problémája viszont nem volt, a többi funkció működik. Gondoltam eddig......
Vártam egy play áruházas játék megjelenésére, a Hogwarts Mystery-re, de miután megjelent nálunk, a telefonon azt az üzenetet dobta ki, hogy nem játszhatok a limitált bétával, mert a régiómban nem jött még ki a játék. Újratelepítettem a gyárit, csomó cuccom elveszett és még így sem megy. A játék supportjával értelmetlen emaileket váltok április óta, nem tudnak vagy nem akarnak vele foglalkozni.
Az a kérdésem, hogy valaki találkozott hasonló problémával? Illetve meg tudnátok nézni, hogy a ti thorotokon rendesen fut-e? Előre is köszönöm a segítséget! -
LámaZ
addikt
válasz tiamat031603 #9900 üzenetére
Papírnehezéknek bármikor jó lesz, sőt, kisgyerekeknek remek játék, így lehet őket hozzászoktatni a korszerű technikához.
Legyen minden jó!
-
Vigyorka
aktív tag
"Új telóm van" - megjött az aksi az Aliról és kicseréltem.
12 óra alatt 84%-ra ment le a töltöttsége. (a végét járta a régi...)Vigyorka
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest