Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én egyikkel sem játszottam, és szerintem a Silent Hill film sem rossz, de a Resident Evil sokkal jobb. A 3. rész már nem tetszett annyira, mint az első kettő, talán a második a legjobb, de ez a 4. is biztató.
Sokkal másabb egy ~90-120 perces film, mint egy 12-48 órás játék. Én eleve meg sem próbálnám azt a célt kitűzni, hogy kövessük a játék történetét, és szigorúan ragaszkodjunk a hangulatához. Jobb ötletnek tűnik egy szabad kezű feldolgozás, mint egy kötött megfilmesítés.
Aki játszott vele, az minek nézze végig ugyan azt mégegyszer tömörebben, passzív szemlélőként, amit egyszer már interaktív módon végigjátszott? Hogy bólogasson: "Igen, helyes, pont így volt a játékban is. Nagyon szép, nagyon jó..."
Azoknak, akik nem játszottak (és ők vannak többen a mozikban), pedig úgysem lehet 90 percben átadni azt, amit te napokon keresztül szívtál magadba játék közben. Ha lehetne, akkor az egy hétköznapitól is egyszerűbb, és nevetségesen rövid játék lenne, amit kár is tovább erőltetni a megjelentetés után bármi felé. (És jó, ebből már a 4. részt csinálják, de csak azért mert kellően sikeresek voltak az előzőek...).
Az alap kikötés, hogy egy jó filmet kell csinálni. Akár eredeti ötletből, akár valaminek a feldolgozásával. És a Resident Evil esetében szerintem ez meg is valósul. Annak, aki nem a játékot keresi benne, annak többnyire nem okoz gondot, vagy akár tetszenek is azok az elemek is, amik nem voltak, vagy másképp jelentek meg a játékban, és nem hiányoznak azok, amik ott voltak. Csak azt zavarja az ilyesmi, aki a játék komplett megfilmesítését keresi a feldolgozásban.
A feldolgozások címadása pedig megint egyértelmű, de ezt már írtam is. Abból még nagyobb hőbörület lenne, ha más néven jönne ki. Akkor aztán menne a trollkodás, hogy "De hát ez egy az egyben a Resident Evil koppintása! Épp csak pár dolgon módosítottak, vagy inkább szarul másolták le!".
Illetve egy nyilvánvaló koppintás esetén amúgy is meg kell venni a jogokat rá, akkor pedig már hülyeség lenne ha nem élnének a név reklámerejével. Ezt igazán meg lehetne nekik bocsájtani, elvégre tudjuk, hogy a nyereség reményében csinálnak filmet, nem szeretetszolgálatként működnek. És minél többet kaszálnak, annál könnyebben lesz minél jobb folytatása...
Új hozzászólás Aktív témák
gp Érkezett egy újabb, nagyobb terjedelmű bemutató az új Resident Evil filmből. Ezt látni kell!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardcore café
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Suzuki topik
- Óvodások homokozója
- Eredeti játékok OFF topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Zotac RTX 4060Ti 8GB Twin Edge Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest