Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Lehet megnézem... a csaj miatt
Meg látványért.
de szigorúan NEM Imax-ban... abba a fosba nem megyek többet az tuti... Kifolyt a szemem, és még szaggatott is a kép gyors mozgásoknál. Helyi Cinema mozi sokkal jobb... Simábbak voltak a gyors mozgások és svenkek.
-
Sweet Lou 6
addikt
Hát a Milla Jovovich filmeket csak a főszereplő csaj miatt néztem meg, a Resident Evilhez tényleg nem sok köze volt. Az első rész még jó volt (Manson zenéjével) és még a játékhoz is volt valamennyi köze, de a 2-3. nem volt valami nagy durranás. Ha ezt a filmet megnézem, akkor megint csak Milla látványáért fogom
Amúgy az animációs film nagyon jó lett, RE fanok ki ne hagyják. -
gybazsi
senior tag
Kamerakezeléssel kapcsolatban igazad van, de engem 1 filmben állatlában a sztorija fog meg, nem a látvány. Ezért is nem értem h miért lett akkora siker az Avatar. Mondjuk nekem ott a kamerakezeléssel nem volt komoly gondom, de a történet nagyon gyenge és kiszámítható volt, és ebben szerintem az eddigi Resident Evil filmek 1szerűen kiütik. Remélem ez ezután is így marad......
-
P100
senior tag
Szerintem viszont, ha eleve 3D-ban forgatnak egy filmet, akkor az óriási hátrány.
Miért?
Azért, mert ilyenkor a kameraállásokkal úgy ügyeskednek, hogy 3D-ban látványos legyen a film. Pl. a néző felé suhanó kard, néző felé robbanó hordók, stb. Szóval egy 3D-s filmet úgy rendeznek meg, hogy az 3D-ben legyen látványos. Ez szerintem gagyivá teszi a filmet, főleg, ha nem 3D-ben nézed.
Csak nehogy ezentúl az összes filmet így forgassák
-
fasirTTT
őstag
am nem tom ki játszott a játék 4. részével, de aki igen annak van hasonlóság a game és a trailer közt ?
mert nekem az 5-ből a fejsze nagyon rémlik -
P100
senior tag
Nekem nem is a sztori továbbvitelével van a bajom, hanem azzal, hogy míg az 1. rész még teljesen valósághű és hihető történet volt, addig a 2. résztől kezdve kezdett rajzfilm szerűvé válni az egész.
Én a Resident Evil 1-t nem a speciális effektek miatt szerettem meg.
Ez a 3D-s dolog meg már az agyamra megy. Mit van úgy oda mindenki érte? Már 25 évvel ezelőtt is voltak 3D-s mozik. Mi olyan nagy szám benne?
-
gybazsi
senior tag
Az eddigi hsz-ekből ítélve lehet h én vagyok a hülye, de nekem az eddigi Resident Evil trilógia a kedvenc filmsorozatom, és a trailer alapján ez a film is jónak tűnik. Mondjuk a hangulata már eléggé más mint az 1. résznek, de valahogy a sztorit is tovább kell vinni, nem lehet leragadni 1 adott dolognál.
-
Aki nem játszott a régebbi RE-ekkel ezek szerint másképp látja, legalábbis rám ez igaz, sajnod s RE4 volt az első amit kipróbáltam, a filmek sokkal jobban tetszettek. A legutolsó rész nézésekor azt hittem, hogy na ebből sem lesz már több, egyre inkább lefelé ment a minőségük szvsz, de ez a trailer eddig ütős, majd a teljes film eldönti.
-
Fortissimus
őstag
jo lesz ez, tuti imax-ben nezem
-
Én egyikkel sem játszottam, és szerintem a Silent Hill film sem rossz, de a Resident Evil sokkal jobb. A 3. rész már nem tetszett annyira, mint az első kettő, talán a második a legjobb, de ez a 4. is biztató.
Sokkal másabb egy ~90-120 perces film, mint egy 12-48 órás játék. Én eleve meg sem próbálnám azt a célt kitűzni, hogy kövessük a játék történetét, és szigorúan ragaszkodjunk a hangulatához. Jobb ötletnek tűnik egy szabad kezű feldolgozás, mint egy kötött megfilmesítés.
Aki játszott vele, az minek nézze végig ugyan azt mégegyszer tömörebben, passzív szemlélőként, amit egyszer már interaktív módon végigjátszott? Hogy bólogasson: "Igen, helyes, pont így volt a játékban is. Nagyon szép, nagyon jó..."
Azoknak, akik nem játszottak (és ők vannak többen a mozikban), pedig úgysem lehet 90 percben átadni azt, amit te napokon keresztül szívtál magadba játék közben. Ha lehetne, akkor az egy hétköznapitól is egyszerűbb, és nevetségesen rövid játék lenne, amit kár is tovább erőltetni a megjelentetés után bármi felé. (És jó, ebből már a 4. részt csinálják, de csak azért mert kellően sikeresek voltak az előzőek...).
Az alap kikötés, hogy egy jó filmet kell csinálni. Akár eredeti ötletből, akár valaminek a feldolgozásával. És a Resident Evil esetében szerintem ez meg is valósul. Annak, aki nem a játékot keresi benne, annak többnyire nem okoz gondot, vagy akár tetszenek is azok az elemek is, amik nem voltak, vagy másképp jelentek meg a játékban, és nem hiányoznak azok, amik ott voltak. Csak azt zavarja az ilyesmi, aki a játék komplett megfilmesítését keresi a feldolgozásban.
A feldolgozások címadása pedig megint egyértelmű, de ezt már írtam is. Abból még nagyobb hőbörület lenne, ha más néven jönne ki. Akkor aztán menne a trollkodás, hogy "De hát ez egy az egyben a Resident Evil koppintása! Épp csak pár dolgon módosítottak, vagy inkább szarul másolták le!".
Illetve egy nyilvánvaló koppintás esetén amúgy is meg kell venni a jogokat rá, akkor pedig már hülyeség lenne ha nem élnének a név reklámerejével. Ezt igazán meg lehetne nekik bocsájtani, elvégre tudjuk, hogy a nyereség reményében csinálnak filmet, nem szeretetszolgálatként működnek. És minél többet kaszálnak, annál könnyebben lesz minél jobb folytatása... -
derapo
tag
Nem az a bajom,hogy nem követi a film a játék történetét. Egyszerűen az atmoszféra hiányzik. Na nem a földé
hanem a játékok hangulata-atmoszférája.
A Silent Hill film volt a legnagyobb pozitív csalódás ami idáig készült játékból-film.Na ott teljesen "átjött" a játék hangulata..még olyan embereknek is tetszett a film beteges világa akik nem is ismerték a játékot. Ellenben a Resi magyar címén kaptár( ekkora agyalágyult címet ) egy futurisztikus zombi film,amiből 100 egy tucat.
-
WildBoarTeam
senior tag
Jó lesz ez....sőt!
Amúgy most ezt nem vágom...akkor az Umbrella főboss is valami mutáns, hogy ilyen gyors?Na, de a lényeg az, hogy tuti akció dús lesz a sztori
-
joergie
őstag
Perfect Circle van benne akkor már rossz nem lehet
Szerintem az emberek többségét nem érdekli, valójában milyen a film. Megnézi egyszer, ha tetszik, megnézi máskor is. Aki fikáz, az is megnézi, és fikáz tovább, a kapott élménytől függetlenül. Nincs ebben hiba. -
{Zodiac}
senior tag
Ali Larter Rulzzzz!!!
-
Max0607
csendes tag
zsííír
elég bónuszosnak ígérkezik
-
olbaidhun
őstag
Nemgyengén várós!
-
Geller72
veterán
Nem teszek különbséget játékból-film, vagy filmből-játék esetében, mert sajnos a hibák ugyanúgy jellemzőek. A riddick filmből game. Alapvetően a következő szempontok szerint értékelet egy adapációt: Nem kell feltétlenül kötődnie egy felvázolt rész történéseihez (ez válasz antibazsi hsz-ra is). Elég, ha a képzelt "univerzumot", vagy történeti szálat megfelelően, a játékhoz (vagy a játék a filmhez) méltón követi. A Resi evil filmekkel sem ez a baj. Hanem, ahogy követi. Ahogy írtam is, a kivitelezés (vagy nevezzem megvalósításnak?) siralmas. A játék - mint tudjuk és írtam is - survival horror. Ennek megfelelően kellene némi beszaratós felütésnek lennie benne, de nem látok mást, csak látványelemekete. Ahogy ebben a trailerben is csak szinte azt. Gyanúm az, hogy direkt a 3D-s imax feelingre mennek rá, ismét a fő szereplő a látvány lesz, semmi több. Nagyon remélem, nem nekem lesz igazam. Az eddigi részek nem igazán váltak be. (Személy szerint nem tetszettek).
-
rolkaDb
aktív tag
Nem tűnik rossznak.
-
Őőőő, ö, ö, ö, ö, őőőőőőő
Ha most Vin az a dízel, és Riddick-re gondolsz, ott a filmből csináltak játékot, és nem fordítva. Sőt, a játék még a Pitch Black előzményeit meséli el, ahol Riddick még csak egy főszereplő volt egy scifi horrorban, ami még úgy alapjában másról szólt, és csak a következő rész (sötétség krónikája - nem tudom miért nem letett riddik krónikájának fordítani...) szól igazán róla. Vagyis még csak arról, hogy ölte meg a népét kiírtó vezért. És talán majd a 3. film szól olyan mélységben Riddick történetéről, mint a játék első része, a Bucher Bay (vagyis legfőképp annak látomásszerű flashback-jei...) A játék második része pedig jó játék, de vitte sokkal előlrébb a történetet. Inkább amolyan kiegészítő "küldetéslemez" szerűség. -
Antibazsi
aktív tag
Batman AA, 6 Star Wars film és kismillió játék 0 átfedéssel,Silent Hill,Hitman,Postal,Bloodrayne,Alien v Predator,Tomb Raider,Max Payne,Terminator,DOA. hirtelen ennyi jutott eszembe amivel játszottam és a filmet is láttam. De az általad említet Riddick:Escape from Butcher Bay-t is végigjátszottam és nem rémlik,hogy köze lett volna akár a PitchBlack vagy a Sötétség krónikájához.Persze a legtöbb olyan játékkal nem játszottam amit csak azért dobtak ki gyorsan mert jött a film is így azokról nem tudok (pl Avatar,Vasember,Transformers....) .Amúgy meg nem szögeztem le semmit, személyes tapasztalat alapján saccoltam ("nekem úgy tűnik"), bár a 90% lehet valóban túlzás....legyen 70%.
-
Geller72
veterán
Hát mihez hasoníltod, ha nem a játék szorijához?
. Valamihez viszonyítjuk. Amihez tesszük, ahhoz képest nem üti meg a mércét. Valószínűleg ezért fikázzuk. Mert egy jó alapot szarul vittek véghez. Nagyon gyanítom, hogy te nem játszottál majd 15 éve az első résszel. És a másodikkal, harmadikkal sem. Nem bántam volna, ha nem egy imax-buzi filmet csinálnak, (ergo nem a CGI-n, vagy a látványon van a hangsúly) hanem egy beszaratós verziót, ami igazából jellemzi a túlélőhorror műfajt. Nem, nem vagyok horror fan, sőt a horror filmeket nem is szeretem. De ez más, tudjuk jól.
. Remélem, nem kell ismét csalódnom.
-
Winne
nagyúr
Idevele!
-
phanzetomox
őstag
tyűha, remélem jobb lesz mint az elődjei
-
ferencka
tag
kiváncsi vagyok mit facsarnak ki belőle.egyszer ropival és szódával szerintem elmegy,de nagyon sok reményt nem fűzök hozzá.2010 úgysem arról szól hogy milyen jól összerakott filmeket tolnak a homlokunk alá.pl a prince of persia
Jerry tudsz te ennél jobbat na de sorolhatnám tovább a "jobbnál jobb" filmeket amik az éven jelentek meg.mit mondjak...siralmas
-
evilzombie
tag
Vegre tobb(meg mindig nem sok) hasonlosag a jatekhoz kepest!A 2. film tetszett mert nemesis tortenetet megismerhettuk!Az 1.es 3. naon nm tetszett!!!
Ez megint jonak nez ki, tetszenek a benne levo re4-5 teremtemenyei!+WESKER -
Antibazsi
aktív tag
Tudsz olyan címet mondani ahol a film és a játék ugyanarról szól? Akárhogy is eröltetem meg az agyam nekem csak egy jut eszembe: Batman és a róla készült Comodore64-es játék. Ott kb ugyanaz volt a sztori.(Talán még az Alien-nél is.) De nekem mindenképp úgy tűnik,hogy az esetek 90%-ban köze nincs egymáshoz az azonos című játéknak a filmhez.
Mindezek ellenére nekem a játékok is (kivéve az utolsó rész) és az összes filmes rész is tetszett....ezt is várom! -
-
P100
senior tag
Hát én jobban örültem volna, ha olyan stílusú lenne ez a rész is, mint az 1. Szóval igazi, félelmetes, zombis film.
Ez már csak a nevében a Resident Evil 4, inkább nevezném az Ultraviola folytatásának, mert zombit nem nagyon látni benne, max. szörnyeket.
-
LordDarkness
aktív tag
Nem tűnik rossznak.
3D-ben biztos fasza lesz.
Cobra652: Azért az 1-2 részben még elfogadható volt a hasonlóság a film és a játék között pl ott a zombik tényleg agyatlan vánszorgó valamik voltak, nem úgy mint a 3-ban szereplő szuperzombik. -
De aki nem játszott a játékkal (mint pl én sem), azokat ez nem zavarja, és jó kis látványos, scifi-s, zombis, akciós film.
Sőt, már nem először olvasom ezeket a jellegű kritikákat, és nem először teszem hozzá, hogy nekem talán épp azok az elemek tetszenek benne leginkább, amiket ti felhordtok, hogy "a játékban nem is úgy volt'". Hát nem, de szerintem kevés olyan játékadaptációt találsz, ahol pontosan követik a forgatókönyvet, és a ~12-24 órás játékidőt mégis sikerült maradéktalanul besűríteniük ~2 órába. El kell fogadni, hogy ez nem egy megfilmesítés, hanem egy feldolgozás, az eredeti mű alapján született új alkotás.
Ha pedig nyíltan a Resient Evil játék feldolgozása, akkor még nagyobb bűn lenne megváltoztatni a karakterek nevét, és más cím alatt kihozni a filmet, mint ha titkolni próbálnák a rokonságot. (De a másik nagyon is érthető dolog, hogy ilyen esetben is meg kellett volna venni a jogokat, akkor viszont már marhaság nem használni a reklámértékű nevet. Ami logikusan belátható, azt nem kell túlmenően ócsárolni...) -
P00By
nagyúr
Nincsenek nagy elvárásaim
-
XB_PS_Repair
csendes tag
Aranyosnak tűnik,és a képi világ sem puha!
-
Hihetetlen, hogy hány bőrt le tudnak még róla húzni!
Ezt miért épp most mondod? A 3. részről már nekem is ez volt a véleményem (amellett, hogy ettől függetlenül még élvezettel néztem), de ez úgy tűnik végre valami újat is hoz a témába. A látványvilága is frissül, a helyszín is változik, és talán a történetvezetést is feldobják ebben a részben.Azért lehet hogy én is megnézem majd, de akkor szigorúan csak is IMAXban
Én meg szigorúan csak IMAX-en kívül, mert a polárlencséből nem kérek többet. Úgyis sima 2k-s anyag lesz a 80mm-es imax tekercsen is, ellenben a polárszűrés megfelelzi a felbontást, elkúrja a fehéregyensúlyt, csökkenti a kontrasztot, valamint mereven tartott fejet igényel (ha lineárisan polarizált, de legutóbb még olyat adtak), továbbá csak kétszer villantják fel ugyan azt a képkockát, nem háromszor, mint ott, ahol sima 35mm-es tekercsről vetítenek, így a mozgás is könnyen hathat darabosnak, amit a polárszemüveg mögül nézve színes szellemkép követ...
Ezt inkább LCD szemcsis moziban próbálom ki 3D-snek (ha találok olyat a környéken). Állítólag az sem tökéletes, de jobb, mint a polárszemüveg, amit az IMAX-ben adnak. (És mivel nem 80mm-es tekercsre vették fel a jeleneteket, és a CGI-t sem 4k-ban renderelték, így nem marad érdemi előnye ez IMAX teremnek. Csak a hátrányai...)
-
iSonic
addikt
Na ezért érdemes lesz kiadni egy mozijegy árat
-
F e Z o
veterán
Jóféle...ez is kötelező darab lesz, úgy érzem...
-
eddie17
addikt
Nekem ez még mindig nem jön be. Tiszta B-s beütése van.
Mindegy, majd ha megjelenik a mozikban lehet megsasolom, de eddig nagyon nem város a téma...
-
derapo
tag
Hmm..én szinte alig várom. Ezek a filmek a hülye magyar címmel együtt,az egész Resident Evil " világ " megcsúfolása. Egyik-másik részből összelopott jelenetek,nyomoronc színészek,fos rendezés. Lehet rám köpködni de ez egy szar film. A játék egyáltalán nem játszódott egy hipermodernfuturisztikuskatyvasz világban. A játékok jók,a filmek szarok.
-
pityeszka
őstag
Ütős lesz!
-
Egy mozijegyet mindenképpen megér!
Aki pedig régen ott tolta éjszakánként a monitor előtt görnyedve az 1-2-t annak szinte kötelező, mégha ez kicsit más is. Emlékszem párszor rám hozta a frászt a játék, ami annyit jelent, hogy bizony jól sikerültek.
-
Devid_81
félisten
Hopsz, ilyen is lesz?
-
fasirTTT
őstag
juj ez elég fura film lesz
ez a trailer láttán nekem sok film ugrik be, amit jóóóól összegyúrtak
de azért várom -
Inarus
addikt
válasz
Aprósólyom #15 üzenetére
Ezt mondom én is.
-
Aprósólyom
addikt
Ti nem éreztetek egy két effektet nagyon műnek?
-
Sicilian
addikt
Ez brutális volt...Tetszik, már várom !!
Remélem a Rihannya, umbrellája nem lesz benne a filmzenében -
keIdor
titán
Jó kis akció film lesz sajnos. Ennek valahol még mindig a horror-ban lenne a helye.
-
Inarus
addikt
Most fog megölni mindenki...
Gyenge Mátrix és Blade kutyulék émelyítően sok műanyag eyecandyvel, képivilága a Sin City képének realisztikájával vetekszik (csak az utóbbinál legalább ez volt a cél).
Nagyon nem várós... -
nightmare13
őstag
Itt már azért vannak elemek az 5. játékból, Wesker ugye nem csak abban volt, az az örökös főgonosz
De ott van az a nagy hóhér is, az is volt a játékban, meg ugye ott volt a videó elején a Chris régi társa, a mellkasán azzal a "távirányítóval"
Meg asszem ebben feltűnik az a fajta T vírus mutáns, ami a játékban volt, legalább is az jött le abból, ahogy a csávónak négyfelé nyílt a kis pofikája
Szóval ez azért most már szorosabban fog talán a játékhoz kapcsolódni, és nagyon-nagyon várom
-
iBlast
aktív tag
fain
várjuk
-
Gude
senior tag
Jovovic kisasszony ismét felveszi a harcot a csúnya zombikkal
-
Skynet258
veterán
Nicky a Heroes-ból, az egyik katona meg Scofield barátunk... várós!
-
wikings2
őstag
Nekem az előző részek is nagyon tetszettek pedig nagyon sokan fikázzák őket Én sose hasonlítottam a játékok sztorijához mert tény hogy picit gyengébbek de azért ezek se dobhatóak a kukába mert JÓK
Ezt a részt is nagyon régóta várom, és a videó alapján csalódni sem fogok benne azt hiszem -
eL Geri
őstag
Hihetetlen, hogy hány bőrt le tudnak még róla húzni!
Azért lehet hogy én is megnézem majd, de akkor szigorúan csak is IMAXbanA vége felé, amikor egy csávó mondja, hogy "Last surprise" és közben ül abban a fehér székben, a következő jelenetben meg katonákkal karcolnak a jók és vannak azok az elhajlások, na ez az egészről nekem tisztára a Mátrix jutott az eszembe. Olyan az a szék jelenet mint az Építő (vagy Tervező, nem is tudom) a mátrixban
-
kpal
nagyúr
Jónak tünik...
-
Steve1207
veterán
Eléggé "futurisztikus", az utóbbi részekben számomra túl sok a lehetetlen dolog... De ha történetileg jól összehozzák egye fene. Mindenesetre a látványra biztos nem lesz panasz
-
LittleDemon
tag
na ezt nagyon várom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
gp Érkezett egy újabb, nagyobb terjedelmű bemutató az új Resident Evil filmből. Ezt látni kell!
- Hálózati / IP kamera
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Tőzsde és gazdaság
- Már most óriási siker a Minecraft mozifilm
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- World of Tanks - MMO
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Fujitsu Desktop Esprimo D958 i5-8500 / 8 GB DDR4 / 256 GB NVMe (Több darab)
- DELL poweredge r910 128 gb ram 4x E7-4870 Xeon 40 mag 80 szál
- Intel I9 11900k + Rog Strix 3090 24gb+ 32 gb Kingston DDR4 ram+ Tuf lap
- Intel i7 10700k - Z490 Aorus Elite AC - G.Skill Trident Z 32GB - Corsair RM650x - Deepcool CH560
- FC25 PS5 játékszoftver
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor 70 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest