- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Ugyan annyira nem asztali, de azért mégse netbook v. MID.
szerk.:
(#40) gV : igen, de remélem nem durva felárral jönnek majd az átlag netbookokhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
-
nyunyu
félisten
válasz zsolt320i #50 üzenetére
A sempron sokkal jobb és rendszer szinten nem fogyaszt többet az atom rendszernél!
Ebben en nem lennek olyan biztos.
15W a notiba valo Sempron maximalis fogyasztasa, plusz ehhez hozzajon meg a chipset.
(Minimalis fogyasztasra gyurt 1GHz-s Sempronra irnak 8W-ot...)Notiba valo Atom N270 meg megall chipsettel egyutt 12W-bol (2.5+6+3.3), es ekkor az elavult 945GSE-vel szamoltam, nem a nagy ritkan felbukkano US15W-vel.
Szamitasi teljesitmenyben biztos jobb a Sempron, azt alairom.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
hát nem úgy néz ki mintha jóval gyorsabb lenne... amúgy a beépített mpeg4 dekódere defaultban 2 max 6 szálon működik.
Haaat, baromira nem birt mit kezdeni az MPC-HD az 1080i-s MPEG4 TV adas reszlettel. (m1hd oszlop...)
[ Szerkesztve ]
-
zsolt320i
senior tag
atom atom atom, mi a fenének vesznek ennyi atomra épülő netopot vagy pct-t?
miért nem inkább sempront?!
A sempron sokkal jobb és rendszer szinten nem fogyaszt többet az atom rendszernél! -
7
addikt
Amúgy meg chipsetnek ott lesz az nVidia ionja, ha egyszer fogyasztói szinten is megjelenik, mellé pedig még normális árra is süllyed. Addigra talán már a HUF-USD árfolyam is normalizálódik, és nem lesz olyan húdedrága.
-
Sanyix
őstag
hát nem úgy néz ki mintha jóval gyorsabb lenne... amúgy a beépített mpeg4 dekódere defaultban 2 max 6 szálon működik. Nekem a torrent mellett 6%-os a prociterheléssel játszódnak le a h264-ek, 1ghz-n pörgő brisbane x2-vel
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
nyunyu
félisten
CoreAVC joval gyorsabb, mint az MPC-HC egyszalu codecje.
-
.mf
veterán
Az MPC-HC-t (media player classic home cinema) érdemes még kipróbálni, ami egy újabb, újraírt verzió, és jelenleg az egyetlen ingyenes lejátszó, ami hardveres dekódolás-gyorsítást is támogat. Avval szerintem már az egymagos (kétszálas) Atom is boldogulni fog a 720p-vel (bár csak tippelek, nincs atomos gépem).
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
robyeger
addikt
Meggyőztél Habár ha felszorzom kettővel az 1magos 1.6Ghz-es Atom ezen teljesítményét, látszik, hogy még 2magos Atomnál is igazán megnyugtató egy magasabb órajelű példány lenne.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
.mf
veterán
Kicsit kevésbé elhamarkodottan, nagyobb körültekintéssel.
Az, hogy most nincs ott ár, nem jelent semmit; én emlékszem rá, hogy pár hónappal ezelőtt voltak ott árak.
Nem paperware vagy powerpointware, mert mint a postod előtti postban is leírtam, vannak erre épülő termékek a piacon: Dell mini 12 már tavaly ősztől kapható, Fujitsu U820 téltől, Vaio P CES óta, Kohjinsha-nak is vannak ilyen termékei; Panasonic Toughbookból is van 2 Z-Atomos; (meg mintha lenne még valamelyik gyártó, csak most nem ugrik be); valamint hamarosan jön az MSI U110 és U115 (tesztek már vannak róluk) és a Dell mini 10. Az utóbbi három kivételével ezek mind hónapok óta a piacon vannak és kaphatóak.
Ezen túl néhány MIDben is ezek vannak, de azokban nem mozgok annyira otthonosan, hogy neveket is tudjak mondani. Továbbá jónéhány ipari-pc alaplapban és gépben szintén Atom-Z és Poulsbo van.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
nyunyu
félisten
-
robyeger
addikt
Hiába a dxva-t támogató szoftver, ha a lejátszandó mkv fájl nem kompatibilis vele Nekem ebből a [tesztből] az jön le hogy ezen esetekben elvérzik rajta rendesen.
[ Szerkesztve ]
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
gV
őstag
válasz adalbert1 #39 üzenetére
a magyar Dell oldalon a 10-es van, az majd olcsóbb lesz ha majd lehet kapni illetve az új Windbe is ez lesz, gondolom nem 200k-ért
nyunyu: csak, mert te nem találtál olyan terméket amiben us15w van nem azt jelenti h nem lehet kapni a régi 9-es Dell minikben már ez volt most h jönnek a nagyobb változatok visszabutitották 945-re, de ettől még tavaly őssztől lehetett kapni (nem itthon) az új chipsettel, nem beszélve az eddig megjelent Atomos MID-ekről, azokban mind ezek vannak
-
Dyno
veterán
Z515, nem rossz. a másik meg rühes drága.....
-
Oliverda
félisten
Két eltérő réteget céloz meg a két platform tehát szvsz nem igazán lehet egymás mellé állítani a kettőt.
Amúgy ki fog sírni és ríni? Esetleg fLeSs mint részvényes? Mert hogy a vásárlók nem az tuti.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
nyunyu
félisten
tudtommal a dupla magos 1,6Ghz atom proci is elvérezhet a GPU támogatás nélküli H264 videó lejátszásban vagy rosszul tudom?
CoreAVC-vel siman lejatsza a 720p-s x264-eket a D945GCLF2, 1080p-hez mar keves a kakao.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz shabbarulez #23 üzenetére
1.6 vagy 2.3W TDP-s chipsetek vannak hozzá tavaly május óta amióta az Atom procik piacra kerületek.
HOOOOL???
Tegnap linkeltem be az Atom topikba az US15L meg US15W adatlapjat, mindkettore azt irjak, hogy Q1 2008 ota kaphato, ellenben 1000db-os arrol melyen hallgat az Intel weblapja.
Gyakorlatban meg eddig meg egy rajuk epulo termeket sem lattunk.
(Valaki linkelt nyar vege fele egy raepulo Kontron ipari alaplap demo peldanyt, de azt se kapni...)Szoval paperware az egesz.
Egyebkent ez a szazakarhany dollaros 2GHz-s Atom egy vicc.
Most ker 83$-t az Intel a 945GSE+ICH7M+Atom N270-ert egyuttveve...[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Pedig így van.
Az Atom 3-féleképp érkezik:
- Z5x0-széria MID-ekbe, Poulsbo (US15W, US15valami és US11L) chippel
- N2x0-széria netbookokba, 945GSE + ICH7M, a jövőben GS40 + ICHvalamelyik
- 230 és 330 + 945GC nettopba.A Z-széria más, alacsonyabb feszültésgű buszt használ, ezért az csak a hozzá tartozó Poulsbo chipsettel kompatibilis. Netbookok közül Z-széria van Dell Mini 12-ben és lesz Dell Mini 10-ben; Sony Vaio P-ben; lesz MSI U115 és U110-ben; valamint néhány idehaza nem kapható Kohjinsha és egyéb netbookban.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Devid_81
félisten
Hmm, mikor lesz már 10wattos quad?
...
-
Én inkább az új chipseteket várom, mint az új Atomokat
-
adalbert1
veterán
válasz shabbarulez #26 üzenetére
Így már kicsit utánanéztem. Egyelőre netbookból csak a Dell Inspiron Mini 12-t találtam, ami az itthoni 200k-s árával hihetetlen rossz ár/érték arányú számomra.
A MID-ek nem hoznak (még) túlzottan lázba, szóval azon a téren nem is keresgettem.
A beépülő rendszer = embedded system?Kár hogy az Intel netbook és nettop szegmensben inkább a 945-re épülő termékeket futtatja...
Pl. simán el tudnék képzelni itthonra egy US15W-s lapot 24/7-re, mint amilyet most is lehet kapni 945-re építve.
Kis keresés után ezt találtam, hmm, elég jól hangzik. -
simonzé
addikt
Ha nekem lenne Atomos gépem, tutira Slax Linuxot nyomnék rajta SD-ről. Annak bőven elég a 800-1300-as frekvenciájú változat.
I don't fit in. I fit out.
-
robyeger
addikt
válasz shabbarulez #25 üzenetére
tudtommal a dupla magos 1,6Ghz atom proci is elvérezhet a GPU támogatás nélküli H264 videó lejátszásban vagy rosszul tudom?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz shabbarulez #26 üzenetére
Na erről én se hallottam.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
shabbarulez
őstag
válasz adalbert1 #24 üzenetére
3 féle piaci szegmensbe pozícionálva 3 féle Atom proci széria és hozzá 3 féle chipset startolt el anno tavaly tavasszal. Az Z5x0-as Atom széria és az US15W chipsetet az Intel elsősorban a beépülő rendszerekhez és MID-ekhez szánta, de azóta már netbookokban is megjelent. Beépülő rendszereket gyártó cégekből több tucat van, ezek kínálatában az elmúlt szűk egy év alatt mindnél megjelentek a Z5x0+US15W-re épülő termékek. MID-ből is megjelent azóta több tucat és erre épülő netbookból is van pár és a számuk egyre növekszik.
-
shabbarulez
őstag
H.264-es 720p-s videot az eddigi 1.6Ghz-es Atomok is lejátszották softwareből. Nem igazán ez az oka egy 2Ghz-es órajelű példány megjelenésének. Ennek az új magasabb órajelű példánynak inkább marketing üzenete van ARM felé, hogy itt már 2-sel kezdődik a Ghz, míg az ARM chipek nem olyan rég lépték át az 1Ghz-es lélektani határt. A 32nm-es SoC gyártástechnológiát a normál 32nm-rel egyidőben 2009Q4-re harangozta be Intel, így viszonylag hamar képbe kerülhetnek majd 32nm-es Atom chipek, ahol a modernebb gyártástechnológia előnyeit felhasználva az órajel akár még tovább lesz emelhető.
-
adalbert1
veterán
válasz shabbarulez #23 üzenetére
Igen? Erről nem is tudtam...
Hol és mennyiért lehet kapni? Esetleg melyik gyártó készít erre épülő terméke(ke)t, és mi(k) az(ok)? -
shabbarulez
őstag
-
shabbarulez
őstag
Ez pont ugyanolyan árban van mint az eddigi legmagasabb 1.86Ghz-es órajelű Z540-es. Nagy valószínűséggel az hogy érkezik egy még gyorsabb modell azonos áron idővel a kisebb órajelű variánsok árát egy lépcsőfokkal lentebb tolja, ahogy ez a processzor áraknál tipikusan történni szokott.
Nagyobb FSB az Z5x0-as szériában nagy valószínűséggel már nem lesz, a következő generációs Moorestown chipek meg már integrált memória vezérlővel bírnak, így az FSB ott is nyugdíjba vonul.
-
total90
veterán
Jó ez jó, de drága
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
adalbert1
veterán
Már csak egy alacsony fogyasztású chipset kellene mellé és alacsonyabb ár...
-
rudi
nagyúr
No, ez az inteles röhej! Halom netbook az alacsonyabb órajeles Atomokat ingyen túlhajtja erre a szintre Akkor lesz majd nagy sírás rívás, amikor ennek a nagy Atomnak felezik majd az árát, hogy legyen mivel agyonverni az AMD Congot platformját. Tuti, hogy még úgy is többet fog rajta keresni az Intel mint az AMD a saját termékén.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
.mf
veterán
Az előző leggyorsabb, 1.86GHz-es Z540-es is a fehér hollóval vetekedett gyakoriságban (ha jól emlékszem, csak egy csak Japánban kapható limitált szériás Vaio P-ben hallottam), ez még annál is sokkal drágább...
Valamint: miután már a 133FSB-s N270 után kiadták a 166FSB-s N280-ast, mehetett volna ez is gyorsabb rendszerbusszal...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Gergő_
őstag
Ez mitől drága?Ha így alakulnának az árak sokkal olcsóbbak lennének a midek a mostani 150-200 helyett ezeket is 100 alá akarják behúzni
2009-ben akkor a meglévő netbookod mellé rád fognak sózni egy midet kedves Olvasó?
Lehetséges hogy ez lesz a trend
Ráadásul így hogy feleannyit fogyaszt elindulnak a 10h+ működési idő felé...ez is csak tipp -
Depression
veterán
Úgy látszik, hogy az intel az Atomot is luxuskategóriába sorozza. Ha elég egy 720p-s film lejátszására, akkor még meg is érné az árát.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
BloodRay
veterán
Érdekesek, de tényleg elég drágának tűnnek.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Hakuoro
aktív tag
+25% Ez nem sok. Az ára pedig elképesztő
-
orbano
félisten
ez szép és jó, de hol van hozzá a brutál kis fogyasztású chipset?
A vér nem válik VAZZE!™
-
zed1983
őstag
2W os ultra alacsony fogyasztás
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
robyeger
addikt
Minek?: Például nem dxva kompatibilis H264 720p videók lejátszásához, mert abban a GPU nem tud besegíteni, persze nem ártana legalább egy 1280x800 felbontású kijelző sem. Valószínűleg ezért nem fogok Atomot venni és megvárom az AMD megoldását.
-
félisten
135 dollár 2 Ghz-ért kicsit, izé. Lehet nem venném meg....
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
törölt tag
135 dollár egy ilyen "vacak"-ért?
-
twollah
nagyúr
Mi a fenenek a 2GHz?
Az atlag felhasznalo ugysem ezen fog 24/24ben raytracelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan Ryzen 5 3600 hűtőjével dobozában
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest