Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Apple iPhone 11 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
LacTom
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #3698 üzenetére
Szia, köszönöm, megtaláltam, már frissítettem is
-
7Heads Drago
veterán
válasz
icecave #3633 üzenetére
Ezt most hogy érted?
Az i11 tavaly 699 volt most az i12 799. És ha kell a füles vagy töltő akkor még veszel azt is. Ha nem akkor jól jártál. Ez nem ár emelés? A pro modellekhez meg tavaly járt a gyors töltő is.
A lányomnak a Turbado-n vettünk sima i11-et 235k-ért 2 év garival. Már nagyon várja mikor jön meg. Illetve én meg a rendszerre leszek kíváncsi meg a kamerára a p30 hoz képest.[ Szerkesztve ]
-
-
LacTom
csendes tag
Sziasztok,
nekem még mindig a 13.7-es szoftveren van a készülék. Nem jött rá a 14. Magától kellene jönnie, vagy nekem kellene valamit csinálnom hozzá?
-
bionic
csendes tag
válasz
#26097408 #3688 üzenetére
A WiFi problémát okozhatja a "Privát cím" nevű biztonsági fejlesztés is. Több helyről is hallottam már, szerintem router/software függő lehet.
Nálam is eldobta a céges WiFi (pedig nem gagyi AP-k vannak) de amióta kikapcsoltam, semmi gond a csatlakozással.
Beállítások - Wi-Fi - válaszd ki a hálózatot - Privát cím (ezt kapcsold ki) -
Rage47
veterán
válasz
st3v3np3t3r #3690 üzenetére
Ha eladom, nem kell töltőt sem adnom már
-
-
lmno
őstag
válasz
Az 5w-os töltőért mondjuk nem kár, amivel kb. 3 és fél óra feltölteni a 11-et.
-
törölt tag
válasz
Ja ezt mar irtam a fo iPhone-os topikba. Hat ez van sajnos. Ahogy irtak masok es igazuk is van, egy-ket ev es kabel sem lesz. Vezetekmentes vilag fele haladunk.
-
Ez azért már p*f*t*a*ság
[link]
-
-
törölt tag
Valamit egyertelmuen alkapaltak az utolso frissitessel.
A tererom ingadozik ugy mint meg sosem, a wifi szintugy sot allandoan elmegy. Eddig azt hittem csak lezart kijelzonel. Ezt kerdeztem meg a fo iPhone-os topikban de hasznalat kozben is allandoan le-fel csatlakozik meg csak most nezem.
Volt mar telefon & router ki-be kapcs, wifi elfelejt majd ujra hozzaad. Halozati beallitasokat meg nem reseteltem meg HR sem volt meg. Jo lenne ha a kovetkezo update ami lassan jon kitudja mikor megoldana ezt mert az agyamra megy. -
LacTom
csendes tag
Sziasztok,
a gyári Mail alkalmazás nektek szinkronizál rendesen? Nekem csak ritkán, általában akkor kapom meg az e-mail-eket amikor belépek az alkalmazásba.
Nálam nem stimmel valami beállítás?
-
Találtam pár hibát a TÖ-ben. A blogban javítottam, a téma összefoglalóban a következő frissítéskor jelenik majd meg.
-
válasz
st3v3np3t3r #3681 üzenetére
Ez már nagyon off téma a topikban:
Itt egy cikk az amoledes kijelző fogyasztásról sötét móddal [link], az LCD pont az ellentéte, mert amihez feszültség kell,hogy működjön(IPS esetén a kvarc kristályok mozgatásához, ami alap esetben nyitott állapotú),ahhoz áram is, a kettő szorzata a teljesítmény, ami nem más mint a fogyasztás -
-
lmno
őstag
válasz
st3v3np3t3r #3676 üzenetére
Hol van ezekben említve? Nem mintha bármelyik ultra hiteles forrás lenne...
-
-
esbii22
őstag
Ahogy nézem a telenor oldalát, még emeltek is a 11 128gb árán! Na ezért várok én januárig. Tarifacsomagomban 6000 ftal drágább mint előtte. Viszont 2 3 hete meg valami 12000rel volt olcsóbb kb 1 napig az online felületen. 225 helyett 213 volt. Most 231.
-
joey04
titán
válasz
st3v3np3t3r #3668 üzenetére
hűűű
neked bejött az ios?
-
lmno
őstag
válasz
st3v3np3t3r #3672 üzenetére
Hát erről még nem hallottam. De még ha igaz is, gondolom nincs akkora különbség, mint Olednél a fekete/világos képnél.
-
-
Azt hittem, LCD-n mindegy, milyen mód...
[ Szerkesztve ]
-
Az IPS kijezlő lényegében LCD(folyadék kristályos kijelző). Az LCD-ben a kristályok feszültség hatására záródnak, ami lényegében a fekete színárnyalat. Minél több pixelben van zárva a kristály,annál több lesz a kijelző fogyasztása. A háttérfényt LED világítás adja,melynek fényereje is befolyásolja a fogyasztást.
OLED esetében a fekete színt a kikapcsolt(nem világító)LED-ek adják, a fehér színt viszont a 3szín együttes működése. OLED esetében minél több pixel világít,annál nagyobb a fogyasztása. OLED esetén nincs háttérvilágítás. Minél jobban világítanak a LED-ek annál nagyobb a fogyasztás.
Sajnos az OLED-nek fogyasztás szempontjából van jó pár előnye,de sajnos hátránya is. A legnagyobb hátránya a végleges beégés, amit okozhat sokszor hosszú idejű magas fényerőn való használat illetve a napfénnyel érkező UV sugárzása. IPS-nél egy esetleg beégés nem marad meg véglegesen.
[ Szerkesztve ]
-
lmno
őstag
válasz
st3v3np3t3r #3668 üzenetére
“Mint kevesen tudják, az IPS sötét móddal fogyaszt a legtöbbet”
-
-
-
i11 kontra i12 üzemidőről volt szó... A Dark mód azért került szóba, mivel én csak a fényerő csökkentést hoztam fel mint spórolási lehetőség, de a sötét móddal is lehet spórolni, kizárólag oledes kijelzőknél. IPS-nél a világos téma és színes háttérrel(lehető legkevesebb fekete színnel spékelt) lehet a legjobban spórolni vagy abszolút fehér háttérrel, de azt nincs az az ember szerintem aki elviselné
. Mint kevesen tudják, az IPS sötét móddal fogyaszt a legtöbbet, az OLED a világossal.
-
joey04
titán
válasz
st3v3np3t3r #3664 üzenetére
A sötét móddal is lehet spórolni.
csak nem ennél a készüléknél.
-
válasz
st3v3np3t3r #3664 üzenetére
A dark mod szerintem csak azmoledes kijelzőknél eredményez kijelző idő növekedêst
-
-
esbii22
őstag
válasz
st3v3np3t3r #3662 üzenetére
Meg a dark mode-al.
Itt egy példa: 11 pro light mode vs dark mode [link] -
A 11 meg a 12 között csekély eltérés van üzemidőben. A 11 IPS kijelzővel és gyengébb harverrel is szinte hozza azt a gyári megadott időt mint a 12 OLED-el és erősebb hardverrel.
iPhone 11: Videólejátszás: Akár 17 óraVideólejátszás (streamelés): Akár 10 óra Hanglejátszás: Akár 65 óra
iPhone 12: Videólejátszás: Akár 17 óra Videólejátszás (streamelve): Akár 11 óra Hanglejátszás: Akár 65 óraA 12 mini nyilván a mérete miatt kapott kisebb akkut ugyan ahhoz a hardverhez, ezért tud kevesebb üzemidőt, hiába kisebb OLED kijelző. Az IPS-sel is lehet sokat spórólni, nyilván nem annyit mint az OLED-del.
A 11(IPS) és 11 Pro(OLED) között is csak 1 óra difi van a hivatalos Apple specifikációk szerint. Azt az 1 órát meg ki lehet spórolni alacsonyabb fényerővel
[ Szerkesztve ]
-
-
Navaren
aktív tag
válasz
vodrosjozsi #3656 üzenetére
És tényleg XD
-
-
Navaren
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #3646 üzenetére
"Te, már megint nincs rajta sapka"
-
Atlantis
veterán
válasz
st3v3np3t3r #3650 üzenetére
Akkor ketten néztük el...te azt, én meg a te írásod.
-
-
Atlantis
veterán
válasz
st3v3np3t3r #3638 üzenetére
Én úgy látom, még 64-es tárhely van a sima i12-nél, csak a Pro-k nyitnak 128-al.
[ Szerkesztve ]
-
Úgy látszik az árazásról megoszlanak a véleményeink
-
-
-
-
Maga a készülék árakon valóban nem, csak tarkítottak a felszereltségen, ami az össz árat viszont megemeli!
Ez pont hasonló, mint ha a tesla minden évbe kiadna egy új autót. 2019-be 30milláért adták, de 2020ban az új modelt is 30millába adják csak alku és kerekek nélkül mert a 2019-es model akkuja és kereke kompatibilis,viszont akinek nem volt 2019-es teslája annak ugye se kereke,se akkuja!DE, a nézőpontod szerint, árat nem emeltek, Valóban nem,csak a fogyasztónak, plusz költségébe kerül az akku és a 4 kerék,ami pl. együtt megkapja +10milláért. Így az autó a legvégén már nem 30millába kerül,hanem 40be!
Ugyan ez a helyzet az i12vel is. Megveszed a 300ezeres telót,de még +20ezret rá kell költened, hogy tudd tölteni meg tudj zenét hallgatni. Tehát a i12 nem 300,hanem 320-ba került!Persze, ugyan csak a te szemszöged az, hogy aki iphone-t vált, annak nincs a +20ezres töblet költség.Ez is igaz. De mindig új fogyasztóként kell az árakat nézni.
-
joey04
titán
válasz
ezt engedd el.
-
válasz
Nem, a sima 12 és mini maradt az alap 64 GB.
-
joey04
titán
van ahol olcsóbb is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
joey04
titán
válasz
st3v3np3t3r #3635 üzenetére
izzadhatsz, akkor sem emeltek árat.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
st3v3np3t3r #3635 üzenetére
A Pro széria esetében viszont lehet úgy nézni hogy az ár maradt töltő nincs viszont a tárhely nőtt
-
Valóban? Ha a pletykák igazak, akkor nem lesz töltőfej az iphone 12-höz. Tehát kispórolják, ha hozzátették volna akkor már drágábban kellett volna hogy adják.
A csúszát értsd úgy, hogy az i11 6.1" kijelzővel 300 volt töltővel és fülessel mikor megjelent, most egy 5.4" i12őt veszel ugyan annyiért töltőfej és füles nélkül! Aha,valóban nem csúszott el az ár csak a felszereltség ritkult
Így meg kell venni a töltőfejet, ami az USA-ban 20$ és 5W-os és a 18W-os(mert ugye ezeket adják a sima(5W) és pro(18W) mellé),plusz még kell egy füles ami egy earpods szintén 20$. Tehát ez kapásból +40$ kiadást jelent. Kint! Itthon ugyan ez:8000 a töltő és a füles is,ami +16ezer.
Egyéb észrevétel az árcsúszást illetően?
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz
st3v3np3t3r #3632 üzenetére
az apple pont nem.
-
válasz
st3v3np3t3r #3632 üzenetére
Ugyanannyiba kerülnek mint tavaly. Az más kérdés, hogy nálunk az árfolyam miatt ez +40k-t jelent egy év alatt, de attól még az eredeti ár nem emelkedett.
-
válasz
Atlantis #3624 üzenetére
Az várható volt, hogy árakkal csúszni fognak. Amúgy minden gyártó csúszott az áraival az 5G indítása óta. Meg ugye a kisebb i12ők váza alu,a 2 pro-é meg rozsdamentes acél. De végre elhagyták a 64GB-os tárhelyet
A 11 maradni fog az SE és XR széria mellett.
i12mini 300ezer-tól,i12 350ezer-től,i12pro 440ezer-től,i12pro max 480ezer-től lesz kapható itthon(Hivatalos Apple ár!)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Atlantis #3630 üzenetére
Oké, de én a csúcs modellek árát hasonlítottam össze. 11 is pl atom jó telefon és 260k (S20 FE is lentebbi ligában versenyez, plusz lehet még lehet venni snapival, de itthon is?).
Amugy kapcsolódva ahhoz amit írsz, megnéztem, Note20U 1300 dollár, iPhone 12promax 1100, ezekből lesz nálunk 485k és 480k. Érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Az jó, a 11 potens darab lesz továbbra is, az ára lesz kérdés, hogy változik-e.
icecave: Ez is igaz, de a Samsung most a S20 FE-vel, amit 5G-vel és Snapdragonnal is meg lehet majd venni, nagyot léphet előre. Ráadásul a Samsung telefonok áresése miatt ma már a normál S20-asokat is olcsóbban meg lehet venni, mint az i12-es sorozat lesz. Az árfolyam meg őket is érinti.
[ Szerkesztve ]
-
"amazing, beautiful, wonderful, awesome, lovely etc..."
Jobs is előszeretettel használta ezeket a szavakat. Ami miatt talán máshogy hát az a hangsúly és maga a hangszín ahogy beszél m na az Jobs esetén mérföldekkel jobb volt bár nekem tetszenek az Apple keynote-ok, igényesek nagyon (most a marketing BS-r hagyjuk, az össze rakás-lebonyolítás párosra gondolok). A Samsung is eleg5magy gyártó, de az ő bemutatói durván viccesek.
Ár: csak nálunk emelkedett, dollárban ugyanannyi (eleve sok) maradt.
Évekig fikázva volt az Apple az leszállt árazással, de a Samsung már az s20 ultra /note 20 ultra esetén is túllőtt rajta az 1400-1500 dolláros kezdő árral (itthon 485 ezer kezdő). -
-
Atlantis
veterán
Kb. én is így érzem, arról nem beszélve, hogy - ugyan sosem szoktam az árakon rugózni és a jómagyar forint tudjuk hol tart a világban - de az árazással úgy vélem, kissé elcsúsztak.
Szerencsére a 11-es tökéletesen kiszolgál, kíváncsi vagyok, marad-e a piacon vagy kivezetik teljesen. Szoktak hagyni régebbi modellt is, nem?
-
niof
veterán
válasz
vodrosjozsi #3621 üzenetére
Nekem is csak két dolog volt, ami tetszett, de mindegyik a Pro verziókban van, úgyhogy eleve felejtős. A LiDAR, meg a HDR3 (ha jól értettem). A többi marketing BS valahogy nem fogott meg. Ennek a Tim Apple-nek meg szólni kéne, hogy ez az álszent stílus nagyon nem menő. Jobs annak idején elő tudta adni magát, meg a puszta megjelenésével eladta a terméket, de ez a fickó csak azt tudja mondani különböző variációkban, hogy: "amazing, beautiful, wonderful, awesome, lovely etc..." Engem ez a rózsaszín felhő nem hatott meg...
-
válasz
vodrosjozsi #3621 üzenetére
Miért? Szerintem szép és ütős felhozatal lett megint.
A Almás cég megint feldobta a magas labdátaz Androidos gyártónak
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
st3v3np3t3r #3620 üzenetére
Jó nagy szutyok lett
-
Aki esetleg lemaradt a mai bemutatóról itt megnézheti
Apple Event - October 13[ Szerkesztve ]
-
-
leslien
nagyúr
üdv , garancia ügyben hova kell írni?
-
válasz
st3v3np3t3r #3610 üzenetére
egy kiegészítéssel élnék
"Használata egyszerű, fel kell oldani a kijelzőt,majd a bekapcsoló gombot gyors 2szeri megnyomásra előjön az ApplePay"
nem kell feloldani a kijelzőt lezárt kijelzőnél is elég a dupla katt -
válasz
vodrosjozsi #3611 üzenetére
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
st3v3np3t3r #3610 üzenetére
Én adom, jó lett
-
Reggelt. TÖ-nek ez lenne a "véglegesített verzió". Ha szeretné a közösség, beillesztetem.
[link][ Szerkesztve ]
-
B.i.L
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #3603 üzenetére
Hozzáadva
-
Frontiner
aktív tag
válasz
vodrosjozsi #3606 üzenetére
Olyat szeretnék,ami teljes átlátszó,nincs benne más szín,minta se a szélén,se sehol. De köszi,amúgy jónak tűnik.
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #3603 üzenetére
Engem egyedul az AirTags ami erdekelni fog innen.
Iden vettem 11-et meg Watch 6-ot. Ezekkel elleszek par evig. -
Apple Event 2020.Október 13. Helyi idő szerint 19:00
Hozzáadás a naptárhoz
Új hozzászólás Aktív témák
ma Bivalyerős lett, felkerült rá az ultraszéles kamera, olcsóbban indít, mint elődje és hoz pár új trükköt a szoftvere– Apple berkekben az Xr folyatása lehet az etalon, Android fronton azonban erős a konkurencia.
- Autós topik
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hardcore café
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Filmvilág
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA