Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
akkor inkább rakok 4 giga ramot a gépbe. az még gyors is...
ez a 400k-s vacak meg valójában nem azért kunszt mert gyors, vagy solid state vagy akármi, hanem mert kicsi és keveset fogyaszt. Egy PC-ben ez még nem akora igény, akinek erős munkaállomás kell, ennyiért valami gigabrutál nested raid-et vesz ami stabilan 100mb/sec felett muzsikál... -
válasz
cskamacska #24 üzenetére
Mi a bajod azzal a teszttel? Végigolvastad?
-
gLes
őstag
Ez jól jött volna swap-nek nagyon, amikor nemrég a 200 gigás PSD-t szerkesztettem
-
Lacika_
aktív tag
Hú de megörültem ennek a hírnek, amíg meg nem láttam az árat.
akkor marad ez (már alig várom, hogy Mo.n kapni lehessen): [link] -
Arról sosem szól a fáma, hogy ezek a flash IC-k mikor fáradnak el, és mennek el a pusztulat útján. Kb. 3 éve még csak x ezerszer lehetett írni egy ilyen tárolót. Merevlemezként használva, ez elég hamar bekövetkezik. Pl. ha rajta van egy swap.
-
twollah
nagyúr
3-5 ev mulva mar az elerheto kategoriaban lesznek ezek a ''HDD''k.
Emlekezzunk csak vissza az elso CD, DVD irok araira, es hogy azota mennyit esett az aruk. -
PH!-tesztet!!
-
shtml
őstag
Az egyes flash-technológiák közötti különbséget nem ismerem. Azt azonban tudom, hogy pl. a PIC mikrokontrollerek ''enhanced flash'' memóriája akár 10 millió írás/törlési ciklust kibír, persze ehhez alkalmas hibajavító és redundáns áramköröket alkalmaznak.
Igaz, ez csak blokkírás esetén igaz, amikor a charge pump (magyarul talán töltésszivattyú?) egyszerre akár 64 vagy még több memóriacellát ír, így nem nyúzza annyira az egyes cellák gate-jét. Flash-es háttértárolónál meg a blokkos írás a tárolás elve miatt eleve teljesül, talán csak a FAT-nál (vagy megfelelőjénél) kell fokozni a terhelésbírást.
Mindenesetre szerintem még a 10 millió ciklus sem olyan sok, ha az alkalmazás állandóan frissíti a lemez tartalmát. -
shtml
őstag
Vajon hány írás/törlés ciklust bír el?
-
Shim
őstag
tény, hogy pofátlan árréssel dolgoznak, de azért a megrendelőknek vannak elvárásaik, pontosabban a tökéletesség. plusz, azért gondolom nem a hihetetlen mennyiségű adat tárolása a cél, hanem a biztonság (cikkben nem láttam, de van egy ügyes EraSure™ technológia minden vinyóban, ami többszintű programozható védelmet nyújt - nevezetes mindent töröl, ill felülír, gombnyomásra)
a honlapon azért ütnek a hívószavak
''defense, aerospace, industrial controls and medical transportation''
''exceptional choice for mission critical applications''
''next generation defense, aerospace and industrial applications''
''Defense contractors developing integrated battlespace applications'' -
faster
nagyúr
Ebből a sok soros buszszabványból (USB, Firewire, Hypertransport, PCI-express, SATA, serial scsi) nem lehetne egy univerzális szabványt összegyúrni, amelyik egyesítené az összes előnyös tulajdonságát?
Máris eltűnne a különbség a pendrive és a solid state disk között.
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
Szerintem a jövő egyik útja ez lesz a merevlemezek kiváltására, persze kell egy ''kis'' idő, mire ezek emberi fogyasztásra alkalmas (értsd átlaguser által megfizethető) lesz ez a technológia.
Egy kis számolgatás: létezik a Kingstonnak egy Compact Flash Card Elite Pro 4GB cuccosa, ami ~75k bruttó. Ebből 2 db 150k, ami egyenlő a fenti 400k-s SSD tárkapacitásával. Ha a Kingston csinálna egy meghajtót ebből a kártyából, akkor jóval olcsóbban tudná adni, mint ez a hírben szereplő cég, mégha a kiegészító elektronika belekerülne +50k-ba.
Egy 128GB-os SSD Kingston cuccból jelenleg 2.400.000 Ft lenne... Huh! -
_Gudella
senior tag
összedobni biztos könnyebb, csak a flash ic-k nagyon drágák, főleg amik ilyen sebességet tudnak.
[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
Azért ez annyira nem újdonság, ha az ember rákaresett hogy ''solidstate disc'' eddig is lehetett találni 128 gigás-at, de talán még nagobbat is, de ebben már nem vagyok biztos. Az árak más gyártónál is hasonlók.
De egy ilyen miatt már megéri SATA-ra váltani -
L3zl13
nagyúr
Csöppet el vannak szálva az áraikkal, pedig szerintem sokkal könynebb összedobni egy ilyen lemezt, mint egy vinyót. Mármint ami a gyártósort illeti.
-
Yany
addikt
''Államtitok'', LOL!
Ezért járok a Prohardverre! -
Shim
őstag
nem működik a gyártó honlapjára mutató link
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Adtron flash-alapú, SATA csatolóval ellátott háttértárolói maximum 128 GB tárhelyet nyújtanak.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest