Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
monosgeri21
tag
Linux disztribúciók jelentős részével épp az a probléma, hogy Opensource, így mindenféle béta, félkész, teszteletlen dolgok kerülnek bele, lásd Ubuntu. Áprilisban meg októberben release, az mindegy, hogy amit beleraknak használhatatlan.
Ebből a szempontból vannak kiforrottabb disztribúciók, amiket érdemesebb lenne nyomatni használhatóság szempontjából... -
kriszpontaz
veterán
Új bejegyzés a Steam Linux blogon (akit érdekel): Faster Zombies!
-
Necroman_Mk2
őstag
A kolléga nem a játékos oldali összegre gondolt, hanem a fejlesztőire: minden egyes frissítésnek meg patch-nek át kell mennie ugyanazon a teszten, mint a teljes játéknak - és azért ismételten fizetni kell, nem kevés összegeket.
Ezért nem is szoktak vele élni, csak ha NAGYON-NAGYON szükség van rá (pl. Skyrim)."Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
GeryFlash
veterán
Eddi szerettem, aztán megutáltam, most megint megszerettem ezt az embert
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
törölt tag
válasz Neil Watts #37 üzenetére
Ettől még maga a linux fregmentált lesz. És az egész oda fog jutni, mint ahol most a Windows-zal vagy: ha játszani akarsz nincs választási lehetőséged. Csöbörből vödörbe.
-
veterán
válasz #65675776 #34 üzenetére
Szia!
Véleményem szerint ha beállnak ekkora cégek - mint pl. a Valve - Linuxos körökben ennyire elterjedt rendszer mögé, akkor előbb-utóbb csak egy fog maradni, mert az átlagfelhasználóknak nem lesz érdekük mást használni - már persze akiket érintenek a játékok.
Üdv. core2
-
tDr1v3r
veterán
-
Gusztáv
addikt
válasz Neil Watts #22 üzenetére
Nem fejlesztettem, de ha jól értelmezem a hírt, akkor itt a Blizzard meg a Valve emberei panaszkodnak, akik jellemzően játékokban utaznak. Ott meg nem sok szerepe van a Metro UI-nak, max ha ilyen Cut the Rope-ban gondolkodnak (de lehetséges hogy tévedek). Csak saját tapasztalataim vannak: Steam gond nélkül fut Win 8 alatt és a Civ 4 is.
Laci
-
törölt tag
A linuxnak az tenne igazán jót, ha nem lenne ennyire szétforgácsolt. Legalább lennének egymással kompatibilisek a különféle disztrók. Mert mi van, ha valaki nem Ubuntu-t akar használni?
-
Ryder62
őstag
A Win8 egy visszabutított csempés szutyok lesz. Még Aero sem lesz benne. Remek, ha így haladunk a Win9 98-as stílussal jön majd ki.
-
tdd587
őstag
válasz WonderCSabo #9 üzenetére
Látom te is csak ezért kattintottál a hírre.
Én is...
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
anulu
félisten
válasz Neil Watts #26 üzenetére
másik oldalról viszont simán nem is érdekelheti őket, lévén marginális platformról van szó (bárki bármit állít, illetve szeretne látni). lehet inkább a nagy piacukra koncentrálnak, merthogy Win alatt is van még bőven mit javítani mind a GF mind a Radeon drivereken.
majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
mrhitoshi
veterán
Félre értések elkerülése végett, nem az áll a hírben, hogy szar kezelni a Win8-at, hanem hogy túl zárt.
Amúgy ezt a Linuxos mókát hogyan akarják megoldani ?
Minden egyes játékot átírnak ?(#27) Manbal sztem meg ez a dagadt disznó -> konkrét.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
barisj
aktív tag
ki hitte volna én maradok a jó öreg win7nél
◄► [Megbízhatóságom: http://goo.gl/LlJdlL] ◄►
-
Manbal
senior tag
sztem meg ez a dagadt disznó ahelyett hogy szapulná a windows 8-at, ami ráadásul qrva jó lesz, azon törhetné a fejét hogy miért nem adták már ki a hl3at? jah hogy steam így is dollár milliárdokat hoz? nem kell fejleszteni? jah értem...
-
veterán
"A legnagyobb baj általában a render lecserélése egy játéknál. Windowsra van DirectX, így főleg ebben írják a játékok renderét. Viszonylag egyszerű egy OpenGL rendert hozzáadni, és átírni a szükséges részeket, de a teljesítményt és a képminőséget már nehezebb portolni. A Mac-ről viszont van tapasztalat. A Valve arra már átrakta a játékait, és az nagyjából -30%-os teljesítménydeficittel megvolt, a képminőség pedig alig gyengült. "
Igen, ez az amit én is észrevettem, hogy egyszerű az DirectX-et kicserélni OpenGL-re, viszont a teljesítmény néha elmarad jócskán. Ha elindul a Valve-Steam gőzhenger (lol ) akkor van egy olyan érzésem, hogy motiválva lesznek a nagy GPU gyártók is (jellemzően itt most AMD/nVidia-ra gondolok) a minél jobb minőségű / kompatibilisebb driverek elkészítésében.
"Szóval aki partner ebben a dologban, az viszonylag gyorsan tud portot csinálni. A sebességhez viszont sok idő kell, és a gyártók partnersége is, tehát a leggyorsabban Windowson fog futni továbbra is egy játék."
Igen-igen. Na majd meglátjuk hogy miként reagálnak erre a driverekkel
Van egy olyan érzésem hogy 1-1,5 éven belül rohamos javulást láthatunk majd.
Bár ha tényleg komolyan gondolja a Valve akkor még annyi sem kell.Üdv. core2
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Neil Watts #1 üzenetére
A legnagyobb baj általában a render lecserélése egy játéknál. Windowsra van DirectX, így főleg ebben írják a játékok renderét. Viszonylag egyszerű egy OpenGL rendert hozzáadni, és átírni a szükséges részeket, de a teljesítményt és a képminőséget már nehezebb portolni. A Mac-ről viszont van tapasztalat. A Valve arra már átrakta a játékait, és az nagyjából -30%-os teljesítménydeficittel megvolt, a képminőség pedig alig gyengült. Aki ide szintén dolgozik annak már van OpenGL renderje, szóval a portolás leegyszerűsödik. Linuxra úgy gondolom, hogy technikailag hozhatók a Mac mutatói, de a gyártók számára a Linux nem fókusz. Ergó amíg a driverfejlesztések nem zárkóznak fel a Windows szinthez addig 60-70%-kal is lassabban futhatnak a játékok. Open source driverekkel akár harmadolt sebességre is lehet számítani.
Szóval aki partner ebben a dologban, az viszonylag gyorsan tud portot csinálni. A sebességhez viszont sok idő kell, és a gyártók partnersége is, tehát a leggyorsabban Windowson fog futni továbbra is egy játék.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Narxis
nagyúr
válasz Wolverine #16 üzenetére
Hoppá-hoppá!
Am. ha jól tudom akkor Valve korábban is összeszólalkozott MS-sel az xbox live miatt, azért nincsenek frissítések ott pl. TF2-re mert nem adhatják ingyen?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
veterán
Szia!
Fejlesztettél már Metro UI-ra alkalmazást? Csak kíváncsiságból kérdem. Maradjunk annyiban hogy nem csak annyiban tér el egy normál Win32 grafikus alkalmazástól, hogy csempéket kell rajzolgatni. Példának okáért a XAML is eléggé kacifántos, és feltételezem ugyanazt próbálják meg átültetni minden platformra mint ami most a wines desktop alkalmazás.
Arra kéne nekem egy kimutatás, hogy melyik időigényesebb/költségesebb)
a) A Metro új felépítését (is) támogatni
b) Egy olyan platformot támogatni ahol ugyanaz megvalósítható mint Windowson, még akár az újrafordítások árán is.... és itt most szigorúan a kliensoldali szoftverről beszélek.
Amúgy viccet félretéve, tényleg érdekelne egy ilyen kimutatásÜdv. core2
-
FRENK1988
veterán
válasz macilaci78 #17 üzenetére
nem konkrétan win7es kellene hanem olyan normál stílusú nem ez az egész monitort kitöltő lapok
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Gusztáv
addikt
-
Psychopeti
senior tag
Gabenek igaza van. Mobilra jó lehet de pc-re ez a csempés felület, nem ér semmit.
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
Tigerclaw
nagyúr
Elég ködösen fogalmaz. A Windows 7-hez képest is zártabb a Windows 8 vagy csak a Linuxhoz képest, amit eléggé Captain Obvious kategória.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Wolverine
félisten
Nemcsak Gabe Newell panaszkodik; Rob Pardo, a Blizzard egyik fejes ezt twittelte ki tegnap az interjúra reagálva. A Valve és a Blizzard simán benne van a top 5 játékfejlesztőben manapság; és ha közülük ketten is így vélekednek, akkor elkezdenék aggódni...
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
keIdor
titán
Én mondjuk akkor sem váltanék Linux-ra, ha minden elérhető lenne rá, ami Windows-ra is. Szóval jó lesz nekem a "szar" Windows 8 is...
Gabe, inkább koncentrálj a Half-Life szériája, mert egy menő szánalom, ami akörül zajlik évek óta. Ködösítések, vicces, nevetséges, szánalmas.
A Steam meg olykor lehetne stabilabb, nem érdekel, hogy túlterhelt, legyen jobb.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
szcsaba1994
tag
Én se értem, hogy akarja megoldani mind a 2500 játék "portolását". Gondolom a legnagyobb gond a dx hiánya és nem mindig lehet openGL-lel felváltani. Maximum 100-200 játékot tudok elképzelni, de azok se a legnagyobb grafikájúak lennének. Visont ha az unreal engine 3 futna opengl-en akkor máris más a helyzet, sokkal több játék jöhetne linuxra.
Én is azok közé tartozok, aki csak a játékok miatt nem használ ubuntut.Ha Gabe mondja, hogy rossz a Win8 akkor neki elhiszem
-
BiP
nagyúr
Ok, lesz Steam kliens Linuxra. És ettől a játékok is menni fognak Linux alatt? Nem.
A Win8-cal kapcsolatban ugyanaz a véleményem, mint core2-nek.
Illetve ez. -
ng0ofy
KORREKTOR
válasz 01101010111 #8 üzenetére
Linux, esetünkben. Olyan szoftvert jelent a nyított, nyílt fejlesztés, aminek a forráskódja szabadon hozzáférhető, így buherálható. Ez azért jó, mert a közösség is el tud készíteni egy adott javítást, például. Persze van hátránya is, ugyanis így mindenki munkáját látja mindenki, mindenki elismeri, hogy amit csinál, azt ingyen csinálja, így pénzt nem igazán lehet belőle kisajtolni. Persze lehet, de nem sokat.
Gondolom a steam zárt licencű program lesz, valószínűsítem hogy mindössze arról van szó, hogy erővel (és pénzzel) meggyorsították a Wine fejlesztését. Lényegében régi próbálkozás, hogy fussanak a windows programok linuxon, idő és akarat kérdése volt eddig, most, hogy a steam beszállt vélhetően a pénz-idő-fejlesztők létszáma határozza meg, hogy milyen gyorsan készülnek el egy olyan verzióval, ami elfuttatja az összes játékot.
Windows8-et szidók: Gyerekek, ez a Metro UI csak egy csicsás start menü. Üljetek le és gondolkozzatok el rajta, hogy eddig mennyi időt töltöttetek a start menüben. Pláne ha játékról van szó (: Start-->program elindít. Ez most is így van, csak nagyobb, csicsásabb és van benne bár felesleges feature. Ki lehet őket kapcsolni, stb. és kapsz egy teljesen jó start menüt, amiben ugyanúgy el tudod indítani a programot, mint eddig. Vagy inkább jobban Laptopon pedig különösen jó, mert felcsapom és ott van előttem minden fontos info és nem a nagyfelbontású desktopon kell a nyomorék touchpaddel huzni-vonni, hanem a csempék között... Próbáljátok már ki mielőtt marhaságokat beszéltek
Wondercsaboo: elvileg az is készül, lehetséges, hogy az lesz a marketingfogás, hogy "Az első játék ubuntura fejlesztve" és egy darabig linux only lesz, úgyis azt használ részben az a sok kőkocka aki a half-lifera bukik (én)
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
És mikor jön a kövi Half-Life?
-
01101010111
csendes tag
Mit ért „nyílt platformon”? Gondolom ez lenne ennek a hírnek az esszenciája, de nem tudom mit jelent..
-
-
tDr1v3r
veterán
Hát igen, ha az érdekek kívánják, ilyeneket kell nyilatkozni... gondolom megint az lesz mint a PS3-nál, a fikatengerük után pár évvel ünnepélyesen jelentik be hogy mégiscsak fejlesztettek a platformra, de nem is akármilyet...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Lacces
őstag
Én az szabadidőm számítógé előtt eltöltött iidőm 90%-ban Linux disztrót használok, mint user, és nem mint programozó.
És egyébként azért van még mit javítani bennük. (ahogy egyszer mondták: a linux - motor, a windows - autó)
Néha, csak úgy frissítés, vagy egyszerű használat után, olyan hibákat dob az Ubuntu, hogy még a google ereje sem segít a megjavításban (mint programozó nem tudok vele mit kezdeni, és itt a fórumon se). Meg ott van még a driver probléma. VGA driver problémák is könnyen előjönnek itt egy-egy frissítés után. De lehet más disztró jó.Bár ha sokan használnak Linuxot, akkor sajnos még több számítógépes kártevő program fog megjelenni rá...
De igaz, hogy nagyot dobna a linux disztrók népszerűségén. Várom a Valve-t
-
Narxis
nagyúr
Én is egyetértek vele, de igazából azért nem érdekel mert egyáltalán nem lesz kötelező váltani rá és aki így veszi a gépét, notiját szerintem azokhoz is lesz egy darabig Win 7-es driver és mivel 3 évente adnak ki új rendszert talán majd a Win 9-ben visszaállítják a normális UI-t.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
FRENK1988
veterán
Én egyetértek. Normál felállásban (egér, bill) nem valami jó. Táblagépen, telefonon ok. Notin is necces szvsz
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
veterán
Ó, ez jó hír! Minden szavával egyetértek, ha ez tényleg megvalósul, akkor kíváncsi leszek az elterjedtségére a rendszernek.
Bár hogy ezt hogy akarják kivitelezni, azt számomra homály fedi:
"azért készítik el a teljes Steam kliens Ubuntu kiadását, hogy a benne lévő 2500 játék megfelelő alternatívát jelenthessen a felhasználók számára."
Értem én, hogy gőzgép, meg legalább megmozdult valami, de ez mégis mennyi idő lesz? Nem baj, ha 5-6 év akkor annyi, csak legyen
FRENK1988: Volt szerencsém kipróbálni a Win8-at laptopon és asztali gépen is, valahogy a DP óta nem igazán tudja kiváltani azt belőlem amit a Win7 tett. Az elé leültem, s elfogott az XP érzés, hogy: "jé, de jó, logikus az elrendezése, gyors" Na itt ilyen nincs. Nem is a sebességgel van a gond, hanem inkább a Metroval.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Lexus, Toyota topik
- Windows 11
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 5060 micro PC - Core i5 8600T -16GB DDR4 - 256GB NVMe - 1 év gari - ÁFA-s számla is
- Nothing Phone (1) bőr mintás prémium szilikon tok, barna ÚJ! + ajándék hátlapi hidrogél fólia!
- Mini pc Intel 10.gen - 16GB DDR4 - SSD
- Dji avata fly more combo
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest