Gabe Newell: A Windows 8 egy katasztrófa

Az AllThingsD nevű oldal meginterjúvolta Gabe Newellt, hogy mondja el véleményét a játékok jövőjéről, a hordozható/viselhető számítógépekről, valamint a Windows 8-ról. A Valve főnöke korábban 13 éven keresztül dolgozott a Microsoftnál különféle Windows verziókon, így van némi fogalma az operációs rendszerek működéséről.

Gabe Newell elmondta, hogy sajnos manapság a fejlesztők nem veszik észre, milyen kritikus pontját jelentik a játékok az emberek vásárlási szokásainak. Szerinte a Linux rendszerek csak azért nem terjedtek még el, mert nincs megfelelő mennyiségű játék alájuk. Pont ezen szeretne változtatni a Valve, azért készítik el a teljes Steam kliens Ubuntu kiadását, hogy a benne lévő 2500 játék megfelelő alternatívát jelenthessen a felhasználók számára.

Elmondása szerint a Windows 8 egy katasztrófa lesz a PC-s felhasználók számára, ám ahhoz hogy ez ne így legyen, egy rakás olyan változtatásra lenne szüksége, aminek hatására nyitottabbá válna a platform, nem pedig ilyen zárt lenne, mint manapság. Gabe Newell szerint a Valve ma nem létezhetne a PC nélkül, akárcsak az Epic, a Zynga vagy a Google. A platform nyíltsága nélkül ma egyik sem lenne jelen.

A Valve főnöke azzal zárta mondandóját, hogy ők mindig is afféle potyautasok voltak, mindenből képesek előnyt kovácsolni, ami a PC-n és interneten keresztül elérhető. És ezt szeretnék továbbra is így folytatni, mégpedig azzal a céllal, hogyan készíthetnének még több nyílt platformot a játékok számára.

Azóta történt

Előzmények

  • Steam Ubuntura

    Megerősítést nyert, hogy Ubuntura is lesz Steam, a későbbiek folyamán pedig más Linux disztribúciók is szóba jöhetnek.

  • Steam: Megszűnik a Windows XP SP1 támogatása

    A Valve augusztus 31-től kezdődően nem nyújt támogatást a Steam XP SP1 OS alatt előforduló problémáinak megoldására.