Új hozzászólás Aktív témák
-
ak76
senior tag
Nehogy már azt képzelje bárki is hogy a szoftverek fejlesztésekor nem előre bekalkulált költségtényező, a warezolás által okozott pénzügyi deficit!!!
Senki nem gondolhatja komolyan,hogy azért fogy jóval több X,mert az fel van törve,és a kinai piac minden mennyiséget elnyel!..
Ha legalább olyan "egyszerű" lenne fejleszteni a pléjstáciora is mint X-re,nem tartana 4-5 évig a fejlesztés(lásd GT5)az exkluziv fejlesztések VALÓBAN exkluzivak maradnának,és TÉNYSZERŰEN számottevő minőségbeli különbség lenne a két gép szemmellátható grafikai fejlettsége között a ps3 javára,amiről megjegyzem szó sincs,(sőt,lásd GTA4),na akkor lehetne a Sony gépe nyerő helyzetben...
Anno a PS2 idejében is panaszkodtak a nyilván tökkelütött fejlesztők a programozási nehézségekre,a nextgen megjelenése előtt igértek is a Sony-nál fűt-fát-bokrot,ebből semmi nem valósult meg..
A problémák ugyanúgy megmaradtak,tetézve a drága technológia,és tetemes gyártásköltség miatti elrugaszkodott árral..
Én ps1-el kezdtem,annak rendje és módja szerint vettem is ps2-t,és amikor jött a nextgen, tervbe is vettem a ps3-at..
De a fentiek miatt lett helyette X-doboz,és ha lenne bármilyen reális indoka annak hogy 30-40 ezerrel drágábban vásároljak konzolt,alighanem megtenném.de erről szó sincs.. -
Z.m.Z
aktív tag
Szerintem meg azért vezet az X-box mert a kínai,orosz és keleteurópai piacon csak azt tudják eladni ami másolható. Kína egyedül majdnem annyit megvesz mint a nyugati világ. A Ps3 meg csk azért nem viszi a Ps2-es játékokat mert annak a kódja már rég fel van törve,és ezzel saját terjedését hátráltatja. A játékok meg azért egyformák,mert a multiplatform fejlesztés miatt egy kaptafára készülnek. Emiatt tök mindegy,hogy milyen adathordozón kerülnek forgalomba,midenki ugyan azt kapja. De mivel egyre nagyobb tárolókapacitásra lesz szükség az új játékokhoz majd kihozzákják a BD-s X-boxot és egyszerűen dobhatod el a régit.
-
bwoay
nagyúr
Ezt elég labilis teóriának tartom.
Bármilyen konzol alapspeckóit jóval
mondjuk évekkel) a debütálását megelőzően le kell fektetni,
és ebbe az adathordozó is beletartozik. Nyilván a fejlesztőstúdióknak sem mindegy,
mekkora tárkapacitással gazdálkodhantak,
a játékokat meg nem két héttel a gép megjelenése előtt dobják össze.
Erősen kétlem, hogy az eredeti tervek között szerepelt volna
egy hd-dvd meghajtó beépítése. Pláne, hogy a Microsoft
2005 szeptembere végén állt hivatalosan a formátum mellé,
a box meg decemberben a polcokon volt.
Egyébként szerintem is azért vezet a box, mert egy évvel korábban jött,
csak ez az előny nem a darabszámra értendő, hanem minden másra.
Meg azért ne feledkezzünk meg arról, hogy ezt az egy évet
nemigen lehet összevetni a Sony helyzeti előnyével.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
kanYe
tag
Néhány évvel ezelőtt az XBOX-ot elég erősen lenyomta a PS2, így kénytelen volt a Microsoft elsőnek piacra dobni új konzolját és a nagy sietségben nem építették bele a gépbe a HD-DVD lejátszót. Ha csak a HD-DVD lejátszók megfelelő mennyiségű legyártása után dobták volna piacra az XBOX 360-at, akkor kb. egy időbe startolt volna el a két cég konzolja és még az is előfordulhatott volna, hogy a HD DVD lenyomja a sokkal fejletebb Blue Ray-t.
Egyesek szerint azért vezet az XBOX az eladásokat tekintve, mert hamarabb startolt egy évvel. Szóval, ha egy időben jelent volna meg a két konzol (a HD DVD miatt), akkor lehet, hogy nem ez lenne a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
Annyira nagyon nem követtem figyelemmel a formátumháborút,
de én olyasmiről nem tudok, hogy a MS ellenezné a BD-t.
Ők egy másik formátumra voksoltak, mást támogattak
(abba pedig nem mennék bele, hogy mennyi minden szólt volna
a HD-DVD mellett), viszont erre ők nem tették fel a konzolukat,
nem úgy, mint a Sony.
Számomra rendkívül szimpatikus hozzáállás volt az,
hogy bevállalták az idejét múlt DVD-9-et,
és csak opcionális tartozékként tették elérhetővé a külső HD-DVD meghajtót.
Így egyrészt olcsóbban jutottam hozzá a géphez,
hiszen nem fizettették meg velem a vadiúj drága drive-ot,
másrészt mikor a HD-DVD elbukott,
senkinek nem kellett szembesülnie azzal, hogy valamennyire rossz lóra tett
(bármennyire is szajkózta ezt az ünneplő tábor,
a Microsoft konzol továbbra is DL DVD-ről játszotta a játékokat,
csakúgy, mint azelőtt).
Ha megnézed a jelenlegi helyzetet, a box megjelenése után 3 évvel
ott tartunk, hogy a gép a BD meghajtó hiánya miatt jóval olcsóbb lehet,
mint a konkurens masina, és a játékok meg hozzák ugyanazt a szintet
egy kapacitásában sokkal gyengébb lemezről.
Egyébként vannak a témában alapvető tévedések,
meg akaratlan és szándékos összemosások is.
A Sonynak a BD-hez fűződő kapcsolata messze nem olyan,
mint amilyen a Microsoft és a HD-DVD viszonya.
A Sony a BDA (Blu-Ray Disc Association) egyik alapítótagja,
a Microsoft viszont csak egyike volt a HD-DVD támogatóinak (mint pl az Intel).
A Sonynak a CD-t vagy DVD-t létrehozó konzorciumokban is komoly szerepe,
a formátumokban pedig (értelemszerűen) számottevő érdekeltsége volt/van,
tehát BD-ROM-ot tenni egy MS konzolba
nem igazán különbözik a mostani helyzettől,
hiszen jelenleg is Sony "érdekeltségű" meghajtó van az x360-ban.
Külső BD-ROM meg szerintem fél éven belül lesz a boxhoz.
És akkor megint ott leszünk, mint az elején:
akinek kell, az vegye meg, a többiekkel viszont nem fizettetik ki.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
kanYe
tag
Eddig nem volt jellemző a Microsoft-ra a kompromisszum készség, de most nem tehetnek mást fizetniük kell a licencért legnagyobb riválisuknak, a Sony-nak.
Szóval arra próbáltam kilyukadni, hogy a formátumháború befejeztéig nagyon ellene voltak a Blue Ray-nek, bár ez érthető, de most nincs más választásuk, hacsak elő nem hozakodnak egy újabb technológiával és a sajtó előtt az összes negatív beszólásukat kénytelenek visszavonni, ami a Blue Ray felé irányult.
[ Szerkesztve ]
-
eddie17
addikt
Na ja, ez olyan dolog, hogy hiába a sony kezében van a BD, és véletlenségből van neki egy konzolja is amiben ez a technológia van, attól még ez egy szabvány lett, boldog boldogtalan használhatja, és nem kell annak lennie, hogy a ps3-at majmolja.
Nem tudom hirtelen ki szabadalmaztatta a dvd-t(talán a Toshiba??) de akkor csak toshiba dvd lejátszó lehetne? Nem, itt a lényeg. Nyugodt szívvel jöhet blu-ray xbox. -
bwoay
nagyúr
"a Microsoft helyet fog-e adni a Sony által kifejlesztett Blue Ray olvasóknak a következő XBOX-ban és hogy milyen módon fogják ezt tálalni a sajtó felé, és hogy magát a technológiát mennyire fogják dicsérni."
miért, a MS ellenzi, vagy űzi a BD-t?
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
Ez tiszta sor, de egyrészt a Wii hátrányaként is értelmezhető a dolog,
én pl egyedül kb sosem kapcsoltam be,
amíg nálam volt (5-6 hónap), másrészt az,
hogy egy konzol egyedül is szórakoztató,
még nem jelenti azt, hogy társasággal nem az.
Nomeg ott vannak a tipikus partijátékok,
nálunk pl elég sokat ment egy időben a Guitar Hero boxon,
lényegében több baráti összejövetel is pengetésbe fajult.
Ezért éreztem túlzásnak a megfogalmazást.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Peat;)
veterán
Nem hozzászólások hanem vételi és eladási ajánlatok vannak a két topikban, már ha nem offolják a topikot. Amikor néztem (visszakereshető) pedig nem offolták. Szerintem közel nem annyira túlzó ebből egy gyenge következtetést levonni a magyar piacra, mint azt írni hasraütéssel hogy csak azé van több xbox mert megy a warez rajta és kész. (de ki az a hülye aki warezol és eredeti játékokat vásárol?) Én legalább megfogható dologgal reagáltam, ott van, nézhető és bármilyen konzolod van ajánlom, mert remek topikok azoknak, akinek nincsen 100 ezre évente játékra.
"Akkor most én jövök: szerintem azért van kevesebb hozzászólás a PS3-as topikban, mert a Playstation tulajok 100 százalékosan meg vannak elégedve a játékaikkal és nem kívánják eladni." erre nem tudok reagálni, lehet igazad van, a játékok nagy része multiplatform, így lehet hogy akkor az x-esek a cserélgetősebb fajták, ps3-asok megy a gyűjtősebbek. A gép drágább így lehet hogy jobb életmódúak veszik a sp3-at akiknek nem gond a játékok vásárlása.
bwoay: őszintén szólva engem nem érdekel mi van a gépben, de ne legyen hangos. Ez nálam allergia és kész ,hibának tekintem részemről minimum az új dash dátumáig, nekem még most is az mert várom milyen hdd-t érné meg venni mert érdekel a live! is már úgy meg kevés a 20gb.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Grincs
veterán
Hááááát ha majd fussa akkor veszek De jó a box És ha ez behal vagy lesz vele valami akkor is szetrintem boxot veszek. Hacsak nem lesz majd egyárban a boxaal a PS3 akkor esetleg azt veszek
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
kanYe
tag
„Illetve meg lehet nézni a gamer365 fórumában, hogy mennyire pörög a ps3 és az x360 eredeti játékok adás vétele az "eladó játékok eredeti" nevű topikokban (mindkét szekcióban ez a neve). Ps3-nál a legfrissebb 50 hozzászólás utolsó kommentje (50. legfrisebb) dec 12., péntek 11:08-ig nyúlik vissza. X360-nál ez a szám: ma 9:42. Elég beszédes, pedig azt hiszem a magyar piac erősen warezfertőzött.”
Azt akarod ezzel mondani, hogy azér’ mer’ több hozzászólás található az XBOX-os topikban, akkor XBOX-ból valószínűleg többet adnak el itthon. Ilyen hülye következtetéseket bárki tud írni.
Akkor most én jövök: szerintem azért van kevesebb hozzászólás a PS3-as topikban, mert a Playstation tulajok 100 százalékosan meg vannak elégedve a játékaikkal és nem kívánják eladni.Na jó, komolyan… szerintem semmi értelme nincs ennyire lehúzni a PS3-at. 2009-ben egész biztosan jobban fog menni a Sony-nak, mint idén. A Microsoftnak meg csak szerencséje volt, hogy idő előtt piacra dobhatta az új konzolját. Gyorsan lehúzták a redőnyt az XBOX előtt és már be is dobták a mélyvízbe az új konzoljukat az XBOX 360-t. A nagy sietségben néhány alkatrész ki is maradt a konzolból, amiknek egy részét a későbbiekben némi többlet költséggel be lehetett szerezni, míg a Sony addig jegelte a PS3 projektet, amíg minden alkatrész a helyére nem került… sajnos egyrészt ez lett a vesztük.
Valószínűleg a Microsoft újfent meg próbál majd elsőként elstartolni a következő generációs konzolok megjelenésekor, de szerintem most több idő fog eltelni, míg nyugdíjba küldi a két gyártó a jelenlegi masinájukat.
Arra leszek kíváncsi, hogy a Microsoft helyet fog-e adni a Sony által kifejlesztett Blue Ray olvasóknak a következő XBOX-ban és hogy milyen módon fogják ezt tálalni a sajtó felé, és hogy magát a technológiát mennyire fogják dicsérni.
-
Def26
félisten
Nekem is falconos boxom volt és az már tényleg "tolerálható" szinten van. Már bánom hogy eladtam... Viszont januárban megveszem harmadikk boxom ami remélem már falcon lesz (csak, hogy kipróbáljam) a PS3 meg megmarad Everybody golfnak, Blu-ray lejátszónka stb... az jobban ál a TV mellett.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
bwoay
nagyúr
a box meghajtó hangját sosem tartottam hibának. az inkább feature,
mondom miért: adott két eltérő adatsűrűségű lemez.
a BD, mint sűrű, és a DVD-9, mint "híg".
be akarsz olvastatni adott idő alatt bizonyos mennyiségű adatot.
BD esetén sima liba, menni fog a dolog mondjuk 5x-ös sebeség mellett.
ugyanezt az eredményt DVD-vel csak úgy tudod produkálni,
ha jól megtekered a lemezt, mivel ott nagyobb területről kell összeszedegetni
a szükséges adatokat. tehát a hanggal nemigen lehetett mit kezdeni,
bár a jobb minőségű drive-ok ezt nálam sikerrel leszorították tolerálható szintre.
a felmásolás lehetősége zseniális lépés volt, meg is leptek vele.
most tartok ott, hogy a két gépem hangja azonos szinten van,
igaz, nekem PS3-ból még első szériás van, boxból meg Falcon.
korábban írta valaki, hogy megbízhatóságban is toronymagasan vezet a Sony gépe,
ezt nem tudom aláírni, mert a Falcon alaplap szerintem már kellően bizonyított,
a Jasper meg olyan új, hogy nincs is róla tapasztalat.
mindenesetre az utóbbi időben több BD-ROM hibáról olvastam,
mint RROD-ről.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
ezen nincs mit kiforgatni:
"Persze egy magányosan gubbasztó kockának jobb a másik 3...."doktordrog:
"Szerintem a PS3 egyszerűen csak a következő évtől kezd majd bejönni. "
Pontosan. Csak az a baj, hogy ez eddig minden évre igaz volt[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Peat;)
veterán
válasz Alvin_ti4200 #65 üzenetére
Szerintem most higgadj le és olvasd végig a topikot. Akkor talán nem néz mindenki furán az írásaidra. Az exkluzívot csak azért emeltem ki (talán ez zavart meg?) mert az is megnyomta az általad is említett mutatót...mivel exkluzív..ha minden 4. ember vett akkor rögtön 0.25-el felment a mutató x-nél. Kinéztem annyi értelmet az eddigi írásaid alapján belőled hogy rögtön leessen és továbbra is tartom hogy meg is van benned..csak beütött a cnn neked, de basszus japánban ugyanez a hír menne fordítva.
Szóval nyugesz, fentebb pl dicsértem is a ps3-at már mert 6-ért vannak rá a platinum nagy címek (auchanban látam 6-ért jópár játékot, ha ott van akkor gondolom sok helyen van), ilyen nálunk (x360) ritka pl.[ Szerkesztve ]
-
eddie17
addikt
Abban igazad van, hogy a HALO3 kicsit lassabb lett vinyóról de nem mindig. Változatos. De tényleg halkabb lett, mert a legfőbb zajforrás a falconoknál is a drive volt.
Nem vagyok elfogult. PS3-at is szeretnék jövőre -
(Kolombusz)
veterán
Telepítés után a Falconok is elhalkulnak ám.
-
Alvin_ti4200
félisten
nem tudom, hogy direkt olvasol-e félre vagy véletlenül...nem a szummázott eladási mutatókról beszéltem, tehát nem az eladott játékok számáról, hanem az _egy gépre eső_ játékok számáról. Nem tudom értjük-e a különbséget...A játék felmásolás egyelőre nem minden game esetében működik (úgy tudom pl. a Halo 3 totálisan belassul, ha vinyóról futtatod), ráadásul eddig sem csak a DVD olvasó volt az X360 zajkeltője...Tudom itt a Jasper és a világbéke, de sajnos nem mindenkinek az van/lesz.
-
Peat;)
veterán
válasz Alvin_ti4200 #59 üzenetére
"de itt a legnagyobb az egy gépre jutó megvásárolt játékok száma...ennyi." a probléma az hogy a legutóbbi hivatalos hírben (már volt egy ideje) az x360 magasan vezetett ebben a mutatóban azóta megváltozott? fura lenne mert x-re jött ki mostanában exkluzív játék, gears of war2 ami elég meredeken fogy
A többi amit írtál az is szubjektív, mint kinézet, kontroller (nem egy ps3 tulajtól olvastam, hogy x-é jobb, igaz nekik mindkét gép van). A hang az hiba volt. Most már nem gond hogy fel lehet másolni játékot.
"az meg, hogy lebannolnak a Live-ról ha kedvük tartja számomra megalázó..." mutatnál egy olyan felhasználót akinek nem megpiszkált gépe volt és úgy bannolták?
Az eladott játékok számában és a bann dologban is sántít az igazságtartalom az írásaidban, ezt azért nem kéne, mehet ez kulturáltan is a tényekre alapozva.
-
tiv83us
veterán
válasz Alvin_ti4200 #62 üzenetére
Ez urban legend, senkit nem bannolnak le azert, mert magyar IP-rol hasznalja a Live-ot.
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
tiv83us
veterán
"(az meg, hogy lebannolnak a Live-ról ha kedvük tartja számomra megalázó...)"
-
(Kolombusz)
veterán
Az ilyen nem warezolok, mégis lebanoltak live-ról dolgot addig nem hiszem el, míg saját szememmel nem láttam ilyet.
Ízlés kérdése, nekem meg a PS3 kontrollere kényelmetlen, főleg a ravaszok nagyon rosszak.
A másolásvédelmes dolgot már nem is tudom hol olvastam, volt anno egy elég hosszú cikk egy külföldi oldalon ezzel kapcsolatban, ahol leírták, hogy hogyan működik a PS3 másolásvédelme.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz (Kolombusz) #58 üzenetére
ezt a másolásvédelem-kapacitás dolgot remélem nem magadtól szülted meg, mert oltári nagy baromság, főleg egy ilyen CPU-val kapcsolatban...a programozhatósággal már egyet értek, az nem kis falat, de - mint ahogy te is felhoztál pár klassz címet - jópáran bevállalják. És akkor még ide lehet sorolni a Resistance és a Motorstorm első és második részét is. Én igazság szerint akkor sem vennék X360-at, ha az összes játék multiplatform lenne, mert egyszerűen nem esik kézre a kontroller, ronda a konzol és jelenleg még zajos is (az meg, hogy lebannolnak a Live-ról ha kedvük tartja számomra megalázó...)
[ Szerkesztve ]
-
(Kolombusz)
veterán
PS3-nál két dolog van, ami meglövi az egészet.
A másolásvédelem, mert az hatalmas számítási kapacitásokat levesz a Cell processzorokból, illetve a nehéz programozhatóság. Azért egyre kevesebb az exkluzív cím is, mert nehéz, költséges móka rá programozni és nincs akkor vásárlóközönség, mint anno a PS2 idejében. Cserében megnézheted, hogy ami van rá exkluzív, az tényleg brutális (MGS4, GT5(P), Uncharted, stb). -
Alvin_ti4200
félisten
Gyűlölöm az ilyen szarrágó híreket. Kit érdekel hány gépet adott el a Nintendo, ha NINCS mivel játszani rajta? Még rudi is megmondta, hogy ott porosodik a gépe hónapok óta. A PS3 lehet, hogy a legkevesebb példányszámban elkelt konzol (legalábbis az USA-ban), de itt a legnagyobb az egy gépre jutó megvásárolt játékok száma...ennyi.
-
Mr.Grincs
veterán
válasz doktordrog #33 üzenetére
Lehet benne valami de bukta mindenféleképpen a sonynak ez az egész 2. hely. Mert ő első akar lenni.
2011-2012 ben elvileg jön a következő generáció a boxokból elvileg./ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Morden24
nagyúr
Mondjuk ha megadnák rá az esélyt, hogy feltörhessék...más lenne a leányzó fekvése.
Már más is írta, ez csak itt, a balkán pocsolyában számít, mivel a statisztikák ugye egyértelműen mutatják, hogy sokkal több játék fogy a boxra pölö. Tehát ott sem az van, hogy a gép nagyon megy, a játékokat meg mindenki warezolja.
Sectumsempra - For Enemies
-
utomi
senior tag
válasz ez_meg_emaz #48 üzenetére
Na igen 1%-os lefedettségel meg saját hálón egyenlőre tartja magát de ha kellően akkor majd itt is jönnek a korlátozások mint a UPC-n. Hidd el ami késik nem múlik. A honi technikai körülmények között nem is csoda ha nem bírják a terhelést.
Amúgy pedig az USA-ban még mindig nagyobb az aránya a dial-up-os netezőknek mint a széles sávosoknak és mint tudjuk minden döntést érthetően az ottani helyzet alapján hozznak meg. -
Ijk
nagyúr
Magam részéről sosem vennék konzolt, de ha már választani kellene, akkor ps3. Szvsz mivel hardverben a legerősebb, időtállób lehet játékok tekintetében. A BR lejátszó még egy plusz, mivel egyre jobban terjednek a hd tartalmak, így nem hátrány ha még nem kell egy lejátszót vennem, ha már úgyis megvan a nagy tv. Wii-t pedig sosem vennék, egyszer kipróbáltuk, de elég nevetséges az egész számomra, persze mint az eladások mutatják, sok embernek tetszik.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
ithomas
őstag
válasz ez_meg_emaz #48 üzenetére
Jahh...kőkemény országos 1%-os lefedettséggel!
De legalább van valami előnye is a lakótelepi életnek...Real eyes realize real lies!
-
BITBOYS
addikt
Bazze a Sony sok esetben rápacsál. Piacra dobták a cd korszakában a minidiscet, szinte a kutyának se kellett. Pedig mekkora találmány volt már. Évtizedek óta fejlesztenek, technikai vívmányokkal állnak elő és mégsem megy annyira a hajó. Összedobnak egy komoly konzolt, erre az is kezd bekrepálni mire élni kezdhetne. Mondjuk ha megadnák rá az esélyt, hogy feltörhessék...más lenne a leányzó fekvése. Vagy olcsóbban adhatnák hozzá a játékokat, kiegészítőket mint a konkurens.
-
pr0bi
senior tag
Kicsit túlreagáljátok a dolgokat szerintem. Itt az egyedüli probléma az , hogy még mindig magas az ár. Viszont felszereltségben, tudásban , megbízhatóságban a playstation 3 még mindig toronymagasan áll. A bluray is csak most kezdi igazán a térhódítását ( Mo-n is bizony! ) így ezt is nézve még mindig ez tűnik a legjobb vételnek. Játékkínálat ? Játék az van dögivel. Nem értem, hogy a másik konzol mit tud felmutatni igazán nagy húzócímnek. 1-3 ujjamon meg tudnám számolni. De ami itt igazán döntő manapság az a warez, x-en van , wii-n van, ps-n nincs. Nem ez a fő ok de azt ugye senki se hiszi el hogy ez nem játszik szerepet ezekben az adatokon..
Mellesleg érdemes megnézni hogy 2009-ben mik jönnek erre "süllyedő hajóra" , az igazán nagy címek csak most készülnek: Killzone 2 , Uncharted 2 , Gran Turismo 5, God of War 3, Final Fantasy XIII, Heavy Rain stb. ilyen apróságok Én úgy tartom a !minőségi! játékokhoz idő kell, és ezt viszont tökéletesen csinálja a Sony . Nekem már csak a Gran Turismo 5 miatt megéri ilyen gépet vennem és a többiről még nem is beszéltem![ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz Depression #44 üzenetére
Csak az a gáz, hogy már egy pár éve elmúlt az idő, amikor a szülő "meglepsi kariajit" vesz a gyereknek ilyen termékkategóriában. Az számít, hogy mit kér a gyerek. Ha az PS3, akkor azt kap (vagy nem), ha meg Xboxot, akkor azt kap (vagy nem), esetleg Wii-t, akkor meg azt kap (vagy nem).
Mellesleg nem értem, mi a gondja a Live! fizetős mivoltával az embereknek.
Sectumsempra - For Enemies
-
Depression
veterán
Azért azt is hozzá kell venni, hogy karácsonyi vásárláskor nem maguknak vesznek konzolt az emberek, hanem csemetéjüknek. Ilyenkor nem számít, hogy melyikre milyen játék van, hanem bemegy a boltba, és azt látja, hogy az Xbox olcsóbb. Szülők, nagyszüknek meg fogalmuk sincs, hogy havonta fizetni kell a Live!-ért, mert azt sem tudják, hogy van ilyen. Persze általánosságban, nem mindenkire vonatkozik.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
utomi
senior tag
Na már megint kezdődik. Valami faszbarom azt mondta egy cikkben, hogy a PS3 egy kurva nagy bukta és ezt egyesek el is hiszik. Mindegy is mert nem ez a lényeg. Nekem van Box és PS3 is. Wii nincsen mert soha nem vonzott a hadonászás.
Nem mondanám, hogy az egyik jobb a másiknál bár nekem jobban bejön a PS3 DS3 kontrollere és tetszik, hogy hangtalan. Plussz hiába a HD letöltős marhaság mert sem USA-ban sem pedig kicsiny hazánkban nincsen még olyan szinten a net, hogy ezt elbírja. Szóval fontos az a Blu-ray. Lényeg a lényeg a PS3-nak még mindig nem jött el az ideje. Ezt a Sony is tudja ahol nyílván nem idióták ülnek. Ha majd süllyed a hajó akkor csinálnak egy baszott nagy leárazást oszt megy a szekér mint az állat. Úgy tűnik azonban a Sony szerint erre még nincsen szükség.
A Microsoft jól csinálja persze de egyrészt gusztustalan a Live fizetős mivolta másrészt pedig ne feledjük a Sony egy baszott nagy birodalom ami bizony nem csak a PS3-ból él. Van még ott más is.
Végül pedig felesleges itt még olyanokkal dobálózni, hogy az Xbox 360 győzött mert egyrész az utóbbi időkben fej fej mellett voltak, másrészt messze van még a vége. -
Breki's
tag
Egyértelmű hogy a Sony bukta az egész PS3-as projektet. Főleg a drága cell és Bluray technológia a ludas ebben, ami drágán tartja a gép árát. Ehhez hozzájön hogy nehéz rá játékot fejleszteni és ezért nem jönnek rá nagyon a game-ek, meg hogy kevesebben vették meg mint az Xbox-ot. A Microsoft zseniálisan játszotta ki a kártyáit és úgy ásta el a Sony-t hogy sztem az is kétséges hogy szó lehet 1 nextgen konzolról náluk. Én a Wii-t sosem komáltam igazán, mert a mai erős piacon nevetséges háttérrel vértezték fel, ami pofátlanság. Még csak konzolnak sem hívnám, olyan rondák a játékok a konzol alulhardvereltsége miatt. Inkább azt mondanám hogy egy drága társasjáték. Mert igazából az. Egy időben még mi is sokat wiiztünk, aztán inkább lecseréltük egy X360-ra Rock Bandel. Visszanézve sincs hiányom, mert annyival nem tudott többet adni a Wii hogy megérje megtartani. Ráadásul egy fapad 360-at már lehet kapni az áráért, ami meg lol is.
A Sonynak félre kéne tenni az egoját és fel kéne állítania egy válságstábot aki minimalizálná a PS3 bukását mire kifut a konzol.
Egy mondatban összefoglalva az Xbox360 győzelmét azt kell hogy mondjam: A kevesebb néha több.Breki's
-
Gordiann
őstag
Ebben nem értek egyet.
Lehet még a PS3-ból olyan dolgokat kihozni, amihez csak idő meg pénz kellene.
Ha az új box kb. 2-3 év múlva jelenik meg, akkor tuti nem lesz grafikailag nagy cucc, nem lesz olyan nagy fejlődés talán addig. Talán 5 év múlva lesz vmi nagyobb ugrás a grafika/fizika terén... akkor lehet már érződni fog a gyengesége, de még akkor sem lesz semmi gond. Olvastam cikkeket a PS3 hardverről, és lehetne benne erő, ha nagyon akarnák, nem csak férrebeszélés, meg közhelyes szöveg. De nem akarják, mert nincs idő semmire.Szerk: Viszont van egy olyan oldala is a dolgoknak, hogy meg akarnak-e/fognak-e tanulni a programozók PS3-mul. Mert hiába jó a hardver, a programozása nagyon más mint bármi másé.
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
Furcsa, hogy itt a PS3 és X360 adok-kapok megy. Mintha a Wii nem is létezne. Közben meg annyi ment el belőle mint a másik kettőből összesen. Ez világosan megmutatja, hogy a nagyon nagy többséget nem érdekli a csilivili meg a blúréj, egyszerűen egy konzollal csak játszani/kikapcsolódni akar.
Erről nem is beszélve:
[ Szerkesztve ]
-
Gregorius
őstag
válasz doktordrog #36 üzenetére
Kivéve ha az új box visszafelé kompatibilis lesz.
-
tiv83us
veterán
válasz doktordrog #36 üzenetére
Akkor eleg szarul csinalja, mert a 2011-12-es viszonyokhoz es kovetelesekhez a jatekok abszolut nem fognak felerni.
[ Szerkesztve ]
-
tiv83us
veterán
válasz doktordrog #33 üzenetére
Ha ket-harom ev mulva beindul, akkor esetleg felveheti majd a versenyt az akkori uj generacios Xbox-al
-
Puma K
nagyúr
válasz (Kolombusz) #32 üzenetére
...patkányfészkekben, mint Magyarország.
Na ja... elszaporodtak
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
doktordrog
aktív tag
válasz Mr.Grincs #28 üzenetére
PS3-nak még el sem kezdődött az ideje. Annyira nem követem, de a nagy nevek közül szerintem még egy játékot nem adtak ki rá. Ha 2-3 év múlva nem kezd el beindulni, csak akkor van értelme temetni. Vagy bebuknak, vagy gusztustalan sok pénzt fognak keresni. Ők is tudják mi a helyzet, nem idióták -pontosabban, ők még jobban tudják, mint a kívülállók.
-
sakeee82
aktív tag
Az xbox nem azért sikeres mert ott a Live, hanem azért mert olcsó, ontják rá a játékokat, olyanokat is amik Ps exkluzívként voltak a köztudatban. de a legnagyobb húzóerő nem ez hanem a warez lehetősége.
Ha nem törik fel a ps-t, sohasem lesz belőle olyan bestseller mint a box. Az árcsökkentés esélye pedig elég kicsi, mivel maga a Cell és a blu ray meghajtó is többe kerül mint amennyiért a gépet adják. -
tiv83us
veterán
válasz Atomgeszi #26 üzenetére
Hmm...erdekes, hogy az Xbox360 Live-ert fizetni kell, a jatekok es a konzol maga pedig megis jobban fogy.
Vajon ha a Sony levinne a konzoljainak az arat es fizetosse tenne a maga "Live"-jat, akkor milyen eredmenyek jonnenek ki?[ Szerkesztve ]
-
Mr.Grincs
veterán
válasz doktordrog #22 üzenetére
Lehet hogy kezd bejönni, de szerintem épp az ellenkezője fog történni Ismerek olyat is aki PS3 ról váltott boxra És van olyan ismerősöm is aki eladta a PS3 ját.
Soha sem fogja beérni az xboxot eladásban ebben biztos vagyok./ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Gordiann
őstag
Hiába van warez, a box-nak ott van az aduásza: a Live.
Live nélkül 1 darab játékot nem adnának el. És a gép ára ps3 körül lenne ma is.PS3-nak egész más a politikája. Nem biztos, hogy rosszabb, lehet, hogy csak látszólag nem szárnyal most, aztán jön egy nagy árcsökkentés, blu ray akkor már jóval olcsóbb lesz, és fordul a kocka. PS3 egy tuti gépezet lesz, elérhető áron. (netán fel is törik, de az nem feltétel ebben a gondolatmenetben)
Ellenben ez nem fog tartani sokáig, mert válaszul jön az új box. Ami ki tudja milyen politikát követ majd.... meg akkorra egész más lesz a játékhoz való hozzáállás. Az alternatív irányítók jönnek. És leginkább ezeknek lesz harca, nem 2 erőgépnek. Van egy olyan érzésem, hogy a Sony itt is le lesz maradva valamivel, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy hátrányban lesz akkor is a PS.
Ez a véleményem.
-
Depression
veterán
Sajnálom, hogy ezt kell olvasnom, pedig sokáig a cell processzort istenítették. Nem is a Blu-Ray lett volna a lényeg, de hát arra rakták a hangsúlyt, és pont annak a nehézkes indulása miatt került ilyen helyzetbe.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
doktordrog
aktív tag
Szerintem a PS3 egyszerűen csak a következő évtől kezd majd bejönni. Valószínűleg a Sony is erre bazíroz.Szóval az, hogy még nem ontja a pénzt, nem jelent semmit. Jó kis gép ez a PS3, már márciusra be is van tervezve
-
(Kolombusz)
veterán
Persze, mindig a warezra fogják az xbox előnyét.
Aztán csak meg kéne nézni, hogy melyik gépre átlagosan hány játékot adnak el.
Na ott toronymagasan az xbox vezet, utána jön a ps3 és aztán a wii. -
Mr.Grincs
veterán
Hát kb ezek az arányok vannak amiket írtál. Ami nagyon csöcs a PS3 ban hogy a vinyót házilag lehet cserélni szakértelem nélkül, viszonylag olcsóbban mint a boxnál....Igaz ot csak mevenni és cserélni kell, de drága nagyon a méretéhez képest.
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Khaal
őstag
Elég megnézni az árakat: PS3 legalább 20 ezerrel drágább, a kontroller hozzá 1-2 ezerrel drágább, a játékok egyárban vagy 1-2 ezerrel drágábbak, mint X360-hoz. Arcadet már kapni 45 ezerért, míg a legolcsóbb PS3 is több mint 80 ezer.
A nagyátlagot meg még nem érdeklik a blu-ray filmek, inkább pc-s körben van elterjedőben a HD, a letöltött rippelt filmhez meg nem kell blu-ray lejátszó. -
Peat;)
veterán
válasz Gregorius #14 üzenetére
[link] Itt, de pontosat sosem fogsz találni...én még egykori wii tulajként néztem itt (vizslattam hogy ha meglesz ennyi meg annyi eladás biztos bejelentik az egyszemélyes komoly hangulatú jó játékokat is mert nagyon kevés volt rá, hát nem, wii party konzol marad elsődlegesen, pedig szuper játékok jöhetnének rá)
Egyébként a warez téma kicsit elgondolkodtató. Az egy gépre jutó játékeladások tekintetében az x360 gépei jobban állnak. Ha a warez annyira döntő tényező lenne, akkor úgy gondolom hogy a korábbi megjelenés és a több játék nem mutatkozna a szoftvereladásban. De mutatkozik.
Illetve meg lehet nézni a gamer365 fórumában, hogy mennyire pörög a ps3 és az x360 eredeti játékok adás vétele az "eladó játékok eredeti" nevű topikokban (mindkét szekcióban ez a neve). Ps3-nál a legfrissebb 50 hozzászólás utolsó kommentje (50. legfrisebb) dec 12., péntek 11:08-ig nyúlik vissza. X360-nál ez a szám: ma 9:42. Elég beszédes, pedig azt hiszem a magyar piac erősen warezfertőzött. De kíváncsi voltam miattatok mert szerintem is sok a warezbéla de meglepett a dolog. Ráadásul ps3-ra auchenben láttam hogy nagyon jó áron vannak nagyon jó játékok, platinum kiadással 6k. Teljesen korrekt. Szóval ps-t az ág is húzza, ettől többet érdemelne.
-
Gregorius
őstag
Ha a nép törhető konzolt akar, akkor a nép a törhető konzolra voksol a pénzével. Ha a nép olcsó konzolt akar, akkor az olcsó konzolra. Ha húzócímeket akar, akkor arra a konzolra, amelyhez sok húzócím van.
Ha a nép gyémántberakásos metálarany state-of-the-art státusszimbólumot akar, akkor PS3-at vesz, de a rozsdás kiszuperált kacattal ezek szerint jobban tud szórakozni. Ez ilyen egyszerű.P.S.: nincs valakinek világviszonylatban összehasonlító statisztikája mondjuk az elmúlt két évről görgetett illetve havi eladási adatokkal?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Grincs
veterán
A Sony a nagy zsetont a PS2 ből nyerte meg nyeri, de soha nem fogja elérni azt az eredményt amit a PS2 vel ért/ ér el, még mindig lehet kapni a PS2-t és jönnek rá a játékok ezerrel. Nyomják mint tóth a lovát érzik ők is hogy ebből bukta lesz. Ha nem is bukta de eléggé le vannak maradva a boxhoz képest.
-
Def26
félisten
"akkor miért ne vásárolna valaki xboxot ps3 helyet, ha az viszi ugyanúgy a játékot blablabla bam csikics uuhhh"
Qrva egyszerű, mert occsóbb ezért csóró Pista is meg tudja fizetni és nyomatja rajta a Verba gamékat...
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Inv1sus
addikt
Hát na ja. A ps3-nak le kéne süllyednie a xbox szintjére és akkor nyereséges lenne: hagyni kéne, hogy feltörhessék, ócska tákolmány legyen az egész stb Vicces, hogy azé nem tud valami sikeres lenni, mert nem annyira szar, mint a többi vetélytársa. Najó a Wii-vel semmi bajom nincs, mert az más megközelítésből lett sikeres, de az is fel lett törve szal pfff.
ithomas : és miért? Tán nem így van?
Amúgy az se lenne rossz, ha több nagy durranás érkezne playstationra, mert tényleg, szinte minden játék megjelenik ps3ra meg xboxra egyaránt, akkor miért ne vásárolna valaki xboxot ps3 helyet, ha az viszi ugyanúgy a játékot blablabla bam csikics uuhhh
[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
ithomas
őstag
"az PS3 legnagyobb gondja amiért nem népszerű ez épp az, hogy túl jó."
Ekkora egy szánalmas sz*r szöveget....anyám...
Real eyes realize real lies!
-
Mr.Grincs
veterán
Szerintem a zsugori és a kapzsi az egy kicsit erős szó, inkább nem teheti meg mindenki hogy eredeti játékokat vásásroljon. Inkább ez a jellemző a társadalomra. Ha van rá mód az írottakhoz akkor naná hogy azt fog használni ha azt akarja, hogy spróljon. Nekem XBOX 360om van és NEM másolt játékokkal tolom a mókát és igen, nem épp olcsó múlatság de így nyugodtabb vagyok Amúgy anno én is PS3at akartam venni de kevesebb mint a feléért hozzá tudtam jutni egy Prémium példányhoz egyértelmű, hogy nem hagytam ki a vételt, mondanom sem kell hogy nem bántam meg hogy végül nem ps3at vettem. És igazad van hogy az ára sok én is ezt magyarázom, de ezt a cikkben is leírták. Ha egy árban lenne a boxxal akkor vennék ps3at is, de mivel nincs és nem is lesz soha egyárban ezért még nem veszek ps3at.
-
Peat;)
veterán
Aztán megjelenik gof3 és lám léghajó lesz. Egy xbox tulaj.
[ Szerkesztve ]
-
Beantech
tag
az PS3 legnagyobb gondja amiért nem népszerű ez épp az, hogy túl jó, mert lássuk be a legtöbb ember zsugori, kapzsi, és inkább másolt játékokat használna amit tudtommal még nem tehet meg egykönnyen a játékok meg drágák, + ha kicsit olcsóbb lenne mondjuk 70 körül már versenybe lépne nálam az xbox 360 mellé, pedig higgyétek el nagyon zsir kis gép ez a ps3 haveromnak az van nagyon sokat játszok használom kicsit netezek linuxon nagyképernyős tv-n tök jól gondolok egyet és átlépek játszani valami jó kis game-el
-
edward2
addikt
ps3ból lekövetkeztetni hogy meghal a bluray? ez kicsit erős.
egyre jobban terjednek a HD tv-k nem gondolja senki hogy ekkora képernyőn nézik majd az emberek a dvd-t. -
Puma K
nagyúr
Ez elég kellemetlen hír a Sony-nak, hogy Amerikában majdnem mindenhol az folyik, hogy a PS3 halálra van ítélve. Lehet elkezdenek árakat csökkenteni.
Számomra legjobban a Wii tetszik utána az Xbox 360 és az utolsó a PS3.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest