- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
fujifilm1
senior tag
Töbszörösen sem így kellene működjön by design.
Ugye az egyik marketingszöveg a VoLTE mellett az az hogy az adatforgalom nem szakad meg a beszéd hívás közben. Ez egyébként nálam szépen működik is.Mi történik ha kikapcsolod 'A másodlagos SIM-kártyán mobiladat-forgalom használata' -t?
Melyik kártya melyik SIM slot-ban van?
-
bupemko
senior tag
Nekem OnePlus3-ban nem ment VoLTE ugyanezzel a SIM-mel (Telekom nem tudta bekapcsolni, mert nem támogatott készülék), tavaly kaptam céges/Telekomos Samsung Galaxy A50-et, ebben mikor volt ugyanaz a SIM, akkor már bekapcsolták.
Poco F2 Pro-t először csak Digi SIM-mel használtam (Digi SIM előtte Digi-nél vásárolt Samsung Galaxy A20e-ben volt, működött VoLTE/VoWiFi), úgy nem volt VoLTE először, a korábban már többször említett kódot használtam a tárcsázóban, hogy kikapcsoljam a Carrier check-et, ezt követően be tudtam kapcsolni a VoLTE-t Digi-nél. VoWiFi kódot nem próbáltam, gondolom azzal a VoWiFi-t is meg lehetne erőszakolni, de ez annyira nem érdekelt, szerencsére Szegeden nálunk jó a Digi térerő.
Múlt héten nyaralni voltunk asszonnyal Margit-szigeten és gondoltam elég lesz egy telefon is, így céges A50-ből áttettem Telekom SIM-et. Rögtön mutatta a VoLTE és a VoWiFi kapcsolót is a második SIM-nél, mindkettő most is be van kapcsolva (VoWiFi talán ki volt kapcsolva eredetileg).
Egy dolog zavar egy kicsit, hiába van bekapcsolva a 'Kettős 4G mód' és 'A másodlagos SIM-kártyán mobiladat-forgalom használata', ha a másodlagos Telekom kártyára érkezik hívás, akkor eldobja a Digi 4G adatkapcsolatot (online játék megszakad pl.). Gondolom ez is dual-standby készülék és a hálózat váltás okozza ezt, de ettől eltekintve minden rendben van mindkét hálózaton nekem.
-
FNZ
őstag
igen, aki 1 évre vesz telefont, annak jobban számíthat a garancia. én az előző telefonom majdnem 4 évig használtam, ezt is jó lenne addig használni, így a garancia az eladás szempontjából érdektelen volt számomra.
egyik rom sem tökéletes, majd megszokom a "bogarakat" illetve hátha javítják.felraktam az accubattery programot és (tudom több mérés kell hogy valós legyen az érték) 4560mAh-t ír az aksimra. aztán ki tuja mi a valós, lehet másik program mást mutatna.
most nem nyomkodtam szét (4.5 óra képernyő, 45 órája vettem le a töltőről) és 45 %-on van az aksim.[ Szerkesztve ]
-
snecizero
senior tag
válasz tomboy0013 #1790 üzenetére
Rábeszéltetek és megrendeltem a Turbado tól ! Telefoncenter.hu tól meg lemondtam a rendelést.
Igaz hogy ez 4700 ft több, de talán megbízhatóbb bolt.
Olyan 3-5 napot írtak. Szürkébe rendeltem ez nekem valahogy jobban tetszik. A kék és a szürke között vaciláltam. Most már nem variálok, mert a végén idén nem ér ide a telefon !Jézus az út az igazság és az élet !!!* Blackview 9300 Pro
-
JKalo
tag
válasz bupemko #1785 üzenetére
Szia! Megkérdezhetem, hogy a telekomos kartyan a volte és vowifi (global rom alatt) neked simán elindult? Vagy vmi trükkje van?
Végigolvastam a fórumot, de sehogy nem tudom egyiket sem elindítani :-(.
ITT: [link] - és ITT: [link] részleteztem a hívás teszteket képekkel, de még nem érkezett segítség.
Ha esetleg tudnál segíteni, előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz snecizero #1788 üzenetére
Mondd le e-mail-ben. Amúgy nem tudnak mit tenni ha nem veszed át. Kb 4 ezer forint most a többlet ahhoz az árhoz képest amin rendelted ha újra rendeled a Turbado-tól (132.000-). Vagy várj 1-2 hetet, biztosan beesik 130 alá. Az elmúlt hónapban kb 25 ezret esett az ár. Én biztos nem szivatnám meg magam a másik üzlettel...
[ Szerkesztve ]
-
snecizero
senior tag
válasz fujifilm1 #1786 üzenetére
Ezt nem értem, hogy a Magyar állam miért engedi meg ezeket. Jól megszedik magukat. Azt az adófizető usert meg jól cserben hadják.
Akkor olyan a garanciád mint az enyém. Nesze semmi fog meg jól.
Lehet hogy ezek után át se veszem. Amúgy ha kihozza a futár és nem veszem át. Akkor nem tudnak szankciókat érvényesíteni velem szemben ?
Jézus az út az igazság és az élet !!!* Blackview 9300 Pro
-
TheProb
veterán
Vasárnap? Akkor még nem is volt akciós, vagy valamiről lemaradtam?
Ahogy nézem, kb együtt haladnak a csomagjaink.(#1780) Tirith:Nem tudom, hogy milyen időközönként adnak ki új kuponokat. Egyik fb csoportot szoktam figyelgetni, ott rendszeresen pakolnak ki deal-eket/kuponokat.
(#1782) JKalo: Ahogy nézem, ez erős 1 hét. Én meg már rákészültme, hogy a héten talán megjön... Ahogy nézem, itthon a GLS is a posta sebességével dolgozik. Míg 2 nap alatt megjárta fél európát a csomag, addig országon belül kellett várni 5 napot... (ok, ott a hétvége is, de na...)
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
fujifilm1
senior tag
válasz snecizero #1784 üzenetére
>Minimális bizalmat azért meg kell adni a boltnak.
Két hete indult egy bolt amikor vettem tőlük Mi 9T Pro -t. 2019.09-ben, akkor ők voltak a legolcsóbbak.
két év garanciát ígértek. hat hónap múlva becsődöltek. [link] ezért nyolcezerrel olcsóbban kellett eladjam júniusban, mert hogy nincs gari. És még ezzel óriási szerencsém volt...
( nekem az volt a szempont azért itthon veszem hogy ha két héten belül kiderül bármi gond akkor visszavihetem. ez durván 20 000 forint többletet jelentett akkor így döntöttem.Erről ennyit :)
Bármikor újból megvenném a készüléket - főleg ilyen áron ! (Ali, spain/polland ~115eFt)
Június óta van meg.
:)[ Szerkesztve ]
-
bupemko
senior tag
válasz kormi0312 #1711 üzenetére
5-ös wifi hotspot-ot gyári global is tud, hangrögzítést nem.
AP sáv kiválasztásánál lehet 2,4 GHz-es meg 5 GHz-es sávot választani.
Egy menüvel feljebb még WiFi6-ot is lehet kapcsolni (802.11ax).Nekem 11-es MIUI Global volt rajta, azonnal felajánlotta frissítést 12.0.1-re, most 12.0.2 van.
1-es SIM nekem Digi, 2-es SIM Telekom céges, mindkettőnél aktív a VoLTE (Telekom SIM-en a VoWiFi is), nincsenek hívásproblémáim.
[ Szerkesztve ]
-
snecizero
senior tag
Ha tehetem akkor inkább Magyarországról rendelek. Zömében egyet értek avval amit írtál. Viszont itt 2 év garit írnak. Minimális bizalmat azért meg kell adni a boltnak. Nem is értem a szolgáltatók miért nem veszik fel a kínálatukba.
Akik már több napja vagy hete vagy hónapja használja a telefonját. Azoknak mennyire vált be. Gondolok itt arra, hogy újra megvennék ?
[ Szerkesztve ]
-
JKalo
tag
válasz TheProb #1770 üzenetére
Nekem meglepően gyorsan ideért...
Detailed Shipment tracking 18/08/2020 12:23
The parcel has been delivered.
Hungary Fertőszentmiklós
18/08/2020 07:27
The parcel is expected to be delivered during the day.
Hungary Fertőszentmiklós
18/08/2020 06:50
The parcel has reached the parcel center.
Hungary Fertőszentmiklós
17/08/2020 18:35
Hungary Alsónémedi
13/08/2020 22:45
Germany Neuenstein
13/08/2020 22:45
The parcel has left the parcel center.
Germany Neuenstein
12/08/2020 22:53
Spain Santa Perpètua de Mogoda
11/08/2020 21:03
Spain
11/08/2020 20:28
Spain San Fernando de Henares (Madrid)
11/08/2020 20:28
The parcel was handed over to GLS.
Spain San Fernando de Henares (Madrid)
11/08/2020 11:28
The parcel data was entered into the GLS IT system; the parcel was not yet handed over to GLS.Rendelés, fizetés : 08.10 15h
-
r0by
addikt
válasz TheProb #1770 üzenetére
Nekem sem túl gyors a vasárnap délelőtti rendelésem. De én még bizakodom, hogy pénteken a kezembe kerül..
2020.08.26.0:01 Csomag megérkezett a csomagelosztó központba.Spanyolország Santa Perpètua de Mogoda
2020.08.25.23:53 Csomag elhagyta a csomagelosztó központot.Spanyolország Santa Perpètua de Mogoda
2020.08.25.23:52 Csomag elhagyta a csomagelosztó központot.Spanyolország Santa Perpètua de Mogoda
2020.08.24.21:13 Csomag megérkezett a csomagelosztó központba.Spanyolország
2020.08.24.20:02 Csomag elhagyta a csomagelosztó központot.Spanyolország San Fernando de Henares (Madrid)
2020.08.24.20:02 Csomag beérkezett a csomagelosztó központba.Spanyolország San Fernando de Henares (Madrid)
2020.08.24.11:29 Csomagadatok bekerültek a GLS IT rendszerébe; a csomagot még nem adták át a GLS részére.Spanyolország San Fernando de Henares (Madrid) -
fujifilm1
senior tag
Nagyjából folyamatosan olvasom a fórumot. :)
Én VoLTE-t használok. (FNZ meg nem.)
Digivel telefonálok többségében, mert olcsó (5Ft/ perc - mindhárom mobil) és jó minőségű a VoLTE, és villám gyors a hívás felépülés.
A másik kártyám Vodafone azzal csak fogadom a hívásokat általában nincsen gond.Szóval nálam a hívást teljesen van és ahogy írtad még mindig a 12.0.8-n vagyok.
-
Toth_Jani
őstag
Beléptem én is a csapatba, igaz hazai vásárlással (Turbado) mert nekem kék kell, 131200-ért el is jön, igy 12-vel drágább mint a Spanyol.
Remélem még az idén kiszállítják. -
FNZ
őstag
NE asztali gépen nézzed böngészőben, mert az több esetben drágább.
kipróbáltam én is, amit itt javasoltak: rakd be kosárba és az androidos applikációban nézzed az árakat, majd onnan rendeld meg, én is úgy csináltam.
Tapasztaltam én is, hogy böngészőben beraktam a kosárba pl egy kínai raktárból 460$-ért, majd rögtön megnéztem az applikációt és meglepődve láttam, hogy ott már csak kb. 370$-t ír, de ez nem mindegyiknél van így, ki lehet fogni.[ Szerkesztve ]
-
Masooo
aktív tag
válasz snecizero #1766 üzenetére
Olvasom amiket írsz, és nem értem. Eleve több alkalommal kérdezed kb ugyanazt úgy, hogy választ is mondtak közben. Most megpróbálom összefoglalni neked amit érdemes tudni. A többiek majd javítják, ha szeirntük kell.
Egy olyan cégtől vásárolsz, aminek tisztességes székhelye sincs. Tavalyi cég. Az ilyenek megalakulnak, eltolnak sok elektronikai szart, majd felszámolja magát mielőtt gariztatni kellene így kibújva a felelősség alól. Erre a mindenkori megválaszott kormány ad neki és sok más semmit sem érő vállalkozó szellemű sz-rembernek lehetőséget azzal, hogy a kft 3milla törzstőkével alapítható és felelni is csak addig az értékhatárig kell. Ergo ha felelősségre is vonják ezeket az arcokat akkor röhögnek a sok 100 millán amit benyeltek és 3 milláig felelnek, mert ez a törvény. Van tisztességes vállalkozó is, csak egyre kevesebb, ők a tisztes kivételek. Ha mázlid van ez a cég ilyen lesz
No az ilyen cégek ezek után újra kftznek egyet és folytatják ahol korábban, épp úgy mint korábban. Szintén állami asszisztenciával.A lényeg, hogy a módszer miatt, a garancia ezektől a cégektől akár 10év is lehetne. Akkor sem ér semmit. A garancia is bolti, azaz nem a cég adja aki a telódat készíti, hanem a bolt, ami megszűnik és így garanciád semmi.
No ilyen telót vettél. Eleve a telók sem 10 évre vannak tervezve mint régen. Régen az volt a trend, hogy a telód ment sokat, és úgy akartak rávenni a váltásra, hogy a következő szériák vonzóbbak voltak valamiben, ami jóesetben neked biztosan kell. Ez mára lassult, a fejlődés papíron szép, ha eszed van akkor meg látod, hogy ritka esetben van hogy valóban kell neked a következő generáció, vagy akár az azt követő. No ezért a termék is silányabb picit, mert a gazdaságnak pörögni kell ami sajnos a kormányoknak is érdeke, ezért is az assziszt.Amikor ezt bevállaltad, akkor megtehetted volna, hogy 108.000 ért aliról veszed a telódat. Azért, mert a gari ott is kb ennyit ér, csak spóroltál volna 20.000ret, és két szarból mindig a kisebbet érdemes választani. Esetedben az olcsóbbat.
Turbado. Nos sokan innen szoktak rendelni. Kb azt mondhatod, hogy ez sem gyári gari, bolti, de a bolt talán kinőtte magát annyira hogy nem lépnek le így legalább a bolti gariztatás megy, mivel ők ezt pedig kiépítették már, épp ezért talán bejáratott rendszer az is, és ez stabilabbá teszi őket, mint a sok magyar zuggsm boltot.
Aztán itt van a magyar hivatalos forgalmazó. Szintén politika lenne az, hogy miért ekkora a sarc itthon az mire és kikhez megy stb, ettől tekintsünk el. A lényeg, hogy horror áron forgalmaznak telókat, a pocot is. Az adu a gyári garancia a keezükben. Olvass el egy ilyet. A gyári gari gyártási hibák ellen véd valameddig. Aztán a többi hiba mondjuk 4-5 hó után, már a legtöbb esetben használat során bekövetkező kopás anyagfáradás stb, mert a szervíz általában megoldja ennyivel. Ergo a gyári gari véd a vásárlás elején egy darabig, aztán meg épp annyit ér mint pl az alis. Cserébe egy ilyen vásárlás 100.000rel is többe kerülhet, ami egy másik teló ára. Jóreggelt.
Ez persze az én véleményem erről a témáról, a döntés a tiéd.
Jah lesznek akik azzal támadnak majd hogy milyen sz-r vagy hogy kintről rendelsz mert nem a honi gazdaságot támogatod meg a magyar kereskedőt. Elég ha visszakérdezel, hogy Ezeket?
Láthatod a zuggsm hozzállást, a felelősség alól kibújást, azt, hogy már a kereskedő is megkerüli a beszerzési vonalat, a rekord sarcokat hogy teljen az ismiken kerestül magunk zsebére stb.
Ha te látod értelmét ezt támogatni, hajrá. Én úgy látom, hogy ha egy bolt kinyit, a világ minden boltja konkurencia, főleg az eldobható világban amit most élünk. Eleve silány termékek időzített hibásodásokkal. Idejétmúlt törvényi környezet, rekord sarcok. Eleve olyan kereskedőkkel, akikre a pöttyös labdát sem bíznám.Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
TheProb
veterán
Azért nyugtass meg, hogy nem most hétfőn rendeltél és azt kaptad már meg... Nekem eléggé vánszorog, még ma is csak arról jött status update, hogy Spanyolban mocorog.
(#1769) Tirith: Kell még hozzá kupon, mindjárt megpróbálom előbányászni.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
snecizero
senior tag
válasz TheProb #1765 üzenetére
Sikerült felhívni a telefoncentert. Azt mondták hogy ha ma rendeltem akkor kb jövő héten megjön a teló. Rákérdeztem a garanciára és akkor azért volt egy pár másodperc hezitálás. Viszont mondta hogy igen 2 év garancia. Hát jó lenne ha legalább egy 1,5 elmenne gari nélkül. A fiam redmi note 4 már 3 éves semmi baja.
-
-
tomboy0013
veterán
válasz szabi__memo #1758 üzenetére
Nekem mondjuk csak az ilyen eszetlen döntésekkel van bajom. Magát a MIUI-t szeretem, meg nekem 2 év Poco F1 használat után sem igazán mutatkoztak bug-ok csak 1-2 kisebb, de ilyenek minden telómon voltak.
[ Szerkesztve ]
-
snecizero
senior tag
Baszki pedig már megrendeltem ! Max nem veszem át azt ennyi. Turbado megpróbálom megrendelni. Mondjuk a telefont nem veszik fel sehol sem. Ha most vennétek telefon hol vásárolnátok ? Mondjuk a telefoncenternél 128000 ft ba kerül !
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz tomboy0013 #1757 üzenetére
Mindent is jobban tudnak. MIUI..
Ha lenne indításkor választási lehetőség törölném róla és kérném a natúr droidot.
Mindent csak szétbarmolnak, erre megy a sok energia, normális frissítésre meg nincs idő. Az egész egy mókuskerék. Kitolnak valami új főverziót (mindig hibásan, amit vissza kell hívni) a korábbi stabilra. Mire stabil lesz, már van új hibás. A többi, többségi készülékek amik meg nem kapják meg, vár mindenféle frissítésre mert nincs rá erőforrás.
Sok értelme van. Havi biztonsági frissítéseket mi akadályozza egyébként?
Hardveresen szeretem a Xiaomi telókat, jó ár/érték arányúak, de amit sw téren művelnek az egy vicc[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz szabi__memo #1756 üzenetére
Már MIUI 11-en is frissítették. Elég gáz ez így. Vajon nem gondolkodnak a fejlesztők, hogy lehet nem lenne baj ha már akku statisztikát akar nézni az ember (amire ugye szolgálna), akkor nem csak az utolsó 24 óra lehet érdekes? Eddig "fura módon" így működött, most meg jól elcseszték...
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
Belefutottam egy hibába. Korábban is észrevettem, hogy szórakozik a SOT. Pl ma reggel 3.5 órán állt (ami egy hülyeség, mert tegnapelőtt reggel vettem le a telefont a töltőről és már aznap simán megvolt a 3 órás kijelző idő), most ránéztem és kerek 3 órát ír SOT-ra
Múltkor, amikor már azt hittem 12 óra körüli SOT lesz, végül 9:14 perc lett. De ott is már volt 25% körül 9 óra fölött, aztán ránéztem kb 15%-nál és 8 óra körüli SOT volt
Tudtok valami jó app-ot ami nem zabál akkut és alkalmas ilyen akkuval és kijelző idővel kapcsolatos mérésekre?
Meg kíváncsi vagyok, más is tapasztal-e ilyesmit?[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Tiédetis
senior tag
Ez a hangminőség romlás eléggé elbizonytalanított most vásárlás előtt..
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
FNZ
őstag
-
tomboy0013
veterán
válasz snecizero #1732 üzenetére
Mint már írtam nézd meg az Árukeresős véleményeket, ott garanciáról is írnak. De mint szintén írtam kb 1 éves GSM bolt, sokat ne várj tőle. Vannak cégek amelyek 2-3 évente megszűnnek majd újra nyílnak más néven, van egy olyan érzésem, hogy ez is olyan cég, de ne legyen igazam.
Itt ha vissza olvasol vagy külföldről rendeltek vagy Turbado-t szokták ajánlani a korrektségük miatt. -
JKalo
tag
válasz gattolino #1739 üzenetére
Nekem úgyanez a verzió eredeti globálnál (MIUI12.02.0 Stabil) t-mobil kártyával teljesen tiszta.
VoLTE és VoWifi viszont vmiért nem megy hiába van engedélyezve a szolg.-nál és a telefonon is, így ez most nem befolyásol nálam semmit.Akkor valószínüleg xiaomi eu -rom hiba lehet?! Ha igen, akkor még kivárok a bootloader nyitással és romcserével..
-
TpS
őstag
válasz Zsoleszhun #1741 üzenetére
Ez tetszett!
-
TpS
őstag
válasz TheProb #1736 üzenetére
Sajnos nem ettől függ vagy 7. hóban még nem ettől függött, amikor a note-t 10-et nyitottam.. Ez előtt is nyitottam már pár telefont (Max 1, Mix 1, Mix 2s, Mix 3), mégis ki kellett várni az 1 hetet.
Abban kell reménykedni, hogy már "csak" 1 hét, nem 2??
Mit szarakodnak ezzel, nem tudom mire jó. Aki ki akarja nyitni, az úgyis ki fogja, nem fogja még átgondolni a várakozási idő alatt.[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz Zsoleszhun #1729 üzenetére
Én úgy tudom, hogy attól függ a várakozási idő, hogy unlock-oltál-e már. Nekem először kb 1-2 hét volt, utána már pár nap vagy talán annyi se.
Amúgy a hétfőn én is rendeltem egyet ali-ról, ~108e lett a vége. Kíváncsi leszek, hogy milyen a "fapad" Xiaomi.
Az elmúlt pár telefonom mind tőlük volt: Note 4 > Mi5 > Mi8 > Poco F2 Pro
(#1714) kormi0312: Nemtom mennyire érvágás, de pl Google Pay be fog inteni.[ Szerkesztve ]
-
snecizero
senior tag
Szia ! Milyen szolgáltatónál vagy ? Elképzelhető hogy náluk lenne a hiba ? Milyen Rommal használod ?
Rendeltem hétfőn én is egy Poco f2 pro t.
A telekomcenter.hu oldaláról. Ti honnan szereztétek be a telefonotokat ?Esetleg valaki aki telefoncenter.hu oldalról rendelt. Garanciásztatással kapcsolatban vannak tapasztalatok ?
[ Szerkesztve ]
-
gattolino
senior tag
Nekem ugyanez a problémám. Tegnap hívott a főnököm és ő nem hallott engem, én tökéletesen hallottam őt. Azonkívül még van 4x előfordult tegnap. Ilyenkor ha dobom a hívást, sem dobja el egyből. Nálam be van kapcsolva a Volte, de csak a menüben. Szolgáltató nem kapcsolta még be.
Vivo X90 Pro Plus
-
JKalo
tag
-
r0by
addikt
Remélem péntekre nekem is ideér a teló..
Nem volt még Xiaomi telefonom, így kérdezném, hogy a bootloader nyitást ti hogyan csináljátok? E módszer szerint? -
FNZ
őstag
mostanában tapasztaltam (már vagy 4 alkalommal), hogyha hívnak, akkor nem hallom a másik felet illetve ő sem hall engem. ha lerakom és visszahívom vagy ő hív ismét másodszorra utána, akkor jó minden.
így jártam 2x is a főnökömmel (tegnap is és mai is), mondtam is neki hogy azért van ez, mert feketelistán van, hogy ne hívogasson és ne érjen el, de valami nem jó.
tapasztalt valaki ilyet? mintha valaki írt volna ilyet, de nem találom a fórumban.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Sziasztok!
Beszálltam én is egy ilyen telefonba, kíváncsi vagyok, milyen lesz.
Marad az EU global, mert másként a céges cuccok nem mennek fel. -
TpS
őstag
Nem tapasztaltam ilyet. Olyan előfordult párszor, hogy csúszott a kiadása a romnak, sőt olyan is volt a sok év alatt párszor, hogy belekerült valami komolyabb bug, pl. a wifi nem ment, de még aznap, vagy szombatra kint volt a javítás. Az előző heti meg bármikor visszatehető minden gond nélkül, kivéve, ha fő verzió váltás is volt. Nálam mindig van 2-3 verzió a telefonon, hogy ha gond van, vissza tudjam rakni a korábbit.
Biztonsági szempontból szerintem simán van olyan, mint a normál globál, persze leszámítva a nyitott BL-t. Nem szoktam rootolni, vagy magisket használni, már nem akarok ilyenekkel játszadozni, mint évekkel ezelőtt.
Nem szoktam OTA-n frissíteni, mert mindig rohadt lassan tölti le, meg rendszeresen megszakadt a letöltés (lehet, azóta ez a gond már nincs), inkább pc-n leszedem valami download managerrel, és rámásolva frissítek az updaterből.
Ami nagyon jó az eu-ban, hogy nincs a régióktól függő gdpr-os vacakolás.[ Szerkesztve ]
-
JKalo
tag
Nekem holnap telik le a hét, de a dev-től tartok egy picit..., ezért én a stabilra szavazok egyenlőre. Ez is egy nagy előrelépés lesz számomra, 4 évig egy note 4 globalt használtam eddig.
Dev gyakoribb ota frissítése miatt, gyakrabban fordulhatnak elő hibák, és talan az adataink is jobban kiszolgaltatottabbak lehetnek...? -
TpS
őstag
válasz Fazipeti #1716 üzenetére
Az összes xiaomi telefonon az eu devet használom már évek óta, és nagyon elégedett vagyok vele. Az eu stabil az egy korábbi eu dev, így aki kacékodik az eu rommal, érdemes egyből a devet feltolni.Vannak olyan fícsörök, amik a normál globál romban sose lesznek benne, eu sajátosságok. Remélem a héten megjön a poco, és indíthatom a nyitási kérelmem. Kicsit sokallom az 1 hetet, de a note 10-en is annyi volt, azóta biztos nem csökkent.
-
Fazipeti
csendes tag
válasz kormi0312 #1715 üzenetére
akkor a Poco esetében is mennie kell. Egyébként a nyitott bootloader miatt a play store nem találja elég secure-nak a telefont a gyári romban. Akkor ezek szerint az EU romban ezt orvosolták.
Igazából én annyi hátrányát látok, h bootloadert kell nyitni (nyilván ez téged már nem érint) és le kell gyalulni a gyári romot. Az EU romban - főleg ha a beta verziót használod - előfordulhatnak hibák, amiket általában hamar javítanak. A globalban ritkábbak a hibák, de persze nem is kerülnek bele hamar új fícsörök. Én évekig használtam EU beta romot, és szerettem. Én még globalt használok, mert elég új a telefonom, de minden nap kacérkodok a bootloader nyitásával[ Szerkesztve ]
-
FeRkE
őstag
válasz kormi0312 #1706 üzenetére
Nem lehet, hogy ez a gond?
[Stable MIUI 12 update for the Poco F2 Pro broke Netflix HD playback support] -
Fazipeti
csendes tag
válasz kormi0312 #1711 üzenetére
Szívesen
A különbség elsősorban az, h az EU rom a kínai gyárira épül, ki van belőle szedve sok bloatware, hamarabb jönnek rá az újítások, elvileg jobb az üzemideje.
Igazából nehéz megmondani, h melyik a jobb, mindkettőnek van előnye és hátránya. Mivel neked jelenleg nyitva van a bootloadered, ezért a helyedben kipróbálnám mindkettőt és úgy döntenék. Egyébként esélyes, h a EU romban nyitott bootladernél is megy a hivatalos Netflix. Én még nem próbáltam, talán más már igen. -
kormi0312
senior tag
válasz Fazipeti #1709 üzenetére
Wao, erre nem is gondoltam. Köszi szépen a választ!
Már csak annyit szeretnék kérdezni, hogy mennyi különbség lehet a Gyári Stable Global és a Xiaomi.eu stable romok között érdemben, vagyis mennyire érdemes a bootloader-t visszazárni? Rom-olni nem nagyon szeretnék, viszont fontos az 5Ghz Wifi-hotspot működése és az autómata hangrögzítő megléte. (ha jól tudom, akkor ezek a Xiaomi.eu rom-ban megvannak)
Pro vs. kontra mik a vélemények a két rom-ról? Köszi előre is! -
Fazipeti
csendes tag
válasz kormi0312 #1708 üzenetére
bocs, igazából kérdőjel helyett pontot kellett volna tennem
Hasonlóképpen jártam én is egy másik Xiaomival. Bootloader-t visszazártam és fel tudtam telepíteni a play store-ból a hivatalos Netflixet. Sajnos nyitott bootloadernél, gyári rommal nem fog menni, csak mókolva.[ Szerkesztve ]
-
kormi0312
senior tag
Global Stabil 12.0.3 ROM-ot telepítettem fastboot-val. A netflix applikáció nem működik, azt írja hogy nem kompatibilis az ön készülékével. Régió / lokalizáció Magyarországra van állítva.
Szerintetek mi lehet baja? -
snecizero
senior tag
Sziasztok !
Egy xiaomi redmi note 8 pro készüléket készülök lecserélni a poco F2 Pro telefonra. Telefoncenter.hu ról rendeltem 128000 ft-ért postával együtt. Rendelt már valaki innen ?Jézus az út az igazság és az élet !!!* Blackview 9300 Pro
-
TpS
őstag
válasz Zsoleszhun #1698 üzenetére
Azt hittem poco-t veszel. Megrendeltem a turbado-ról.
-
szabifotos
senior tag
Tegnap alin 109k körül volt elhozható spanyolból, de kibírtam, hogy ne cseréljem le másfél év után az F1-et.
Nagyon gondolkoztam, mert ha később cserélem le, sz@rért se tudom eladni az elődöt, de egyelőre úgy tűnik, marad. -
Skillet
addikt
válasz mgTerminator #1700 üzenetére
Úgy, hogy az ügyintéző igényelt helyette másikat. Valami olyasmire hivatkozva, hogy hibás a kártya.
Cink, ha Visat küldenek. Akkor nem kell aktiválni. Bemész és megmondod mit szeretnél. Addig szerintem él a régi kártya. Nekem még aktiválás után is élt a régi talán 30 napot, vagy valami ilyesmi. Már nem emlékszem.
De amúgy fura, hogy az ilyesmire nem kérdeznek rá valamilyen módon.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest