Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vasi89

addikt

válasz Navaren #180 üzenetére

Pedig sajnos azon emberek vannak kevesebben akik az általad leírt okok miatt veszik. Sajnos szinte csak oylan embereket ismerek akik leginkább azért vettek iphonet mert h az milyen menő. Hálistennek ezek távoli ismerősök de sajna ez van. Az itteni iphone topicba is érdemes benézni, senkit nem akarok megsérteni de a hozzászólások 80%a vagy kukiméregetés vagy olyan kérdésekből áll amiket egy nagyon kis gondolkodással saját magának megválaszolhatna az illető. Ez az ökoszisztéma dolog meg nekem csak egy ilyen önigazolásnak tűnik. Használtam iphonet és mac-et is egyszerre, nagyon sokáig. A mac maradt és maradni is fog de nagyjából 1 percig sem éreztem hátrányát annak h most már droidot használok. Naptárat az is szinkronizál, leveleket is, képeket most már onderiveba töltöm nem icloudba. A többi húdejó funkció meg amúgy tök felesleges.

@MasterMark: igaz Én pont semmi rosszat nem írtam a zárt rendszer miatt de nekem pl "könnyebb" lett az életem így h androidra váltottam. És most nem arra kell gondolni h lehet rootolni meg ilyenek, mert ezekkel nem foglalkozom. De pl olyan apróság h személyre szabható hangszínszabályzó, különböző BT hangeszközökhöz különböző hangprofilokat lehet beállítani és még 1-2 ilyen apróság ami simán rakható lenne ios-be is a zártság ellenére, de ezeket csak szimplán lesz.rják. Úgyhogy nem is a nyílt zárt dolog a fő probléma hanem a személyreszabhatóság.

[ Szerkesztve ]

• moleculez

veterán

+1
    Engedd el, tényleg ennyit tudok mondani, egy korábbi hsz-ben erre írtam, hogy néha rendesen magyarázkodnom kell miért van olyan telóm, amilyen. Talán kell hozzá némi intelligencia, vagy fel kell nőni ahhoz, hogy az ember ne kritizálja élből azt, amivel nem tud azonosulni. Talán inkább az utolsó, fiatalabb koromban én is utáltam mindent amivel nem értettem egyet. Ma, ha látok akár egy rózsaszín Range Rovert, elengedem, nekem nem árt.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

• Mrpingvan

tag

Sajnos, ez még mai napig megvan, igaz sokkal kisebb réteggel. Az olyan emberek, akik a telefont kb. csak telefonálásra használják, SMS, email, és mondhatni semmi más (pl. üzletemberek egy része), megveszik csak a "márka" miatt. Lehet, hogy ahhoz van szokva, de amikre ők használják, nem lenne más droidon. Régebben szolgáltatónál dolgoztam, és sajnos tényleg így van.
    Persze, ahogy telik az idő, és az okostelefonok funkció egyre alapabbak lesznek, hozzá nem értő embereknek is, így ez a réteg egyre kisebb lesz. De még mindig vannak.

Nem olyan rég az egyik szolgáltatónál dolgoztam és egyszer, amikor egy vezető beosztású nő hosszabbított nálam szerződést, és vett egy iPhone 7t vagy 8t (nem emlékszem :( ), a Huawei P9-se helyett, ami tökéletesen működik és szerette is, megkérdeztem, hogy miért. Azt mondta, hogy vannak olyan üzlettársai akik szerint olyannal nem szabad bízniszelni, akinek nem iPhoneja van.
    Tudom, hogy úgy hangzik, de nem kitaláció. Ezzel nem azt mondom, hogy minden Applefan/használó/... ilyen, de vannak ilyenek. Sajnos.
    Persze, pont fordítva is lehet ilyen. Márkától függetlenül ez egy borzasztó és 0 IQ-s hozzáállás.

[ Szerkesztve ]

• tomboy0013

veterán

Szerintem android-ot sem bonyolultabb használni azon alap dolgokra amire ezeket az átlag használja. Ott több az opció illetve teste lehet szabni jobban a funkciókat, de nem kötelező.

• Stabi83

senior tag

Ezért írtam hogy mind a két oldalon vannak ilyenek. Én is használtam Apple ökoszisztémát a munkám miatt és akkor tényleg jó volt az iPhone. Még most is sok dolgot szeretek benne ezért is nem adom el.
    Azokat akik munka miatt használnak ilyen eszközt vagy a megszokás miatt meg is értem.
    A bajom azzal van ha úgy reagálbak hogy azért vesznrk, vettek iPhone telót mert az android egy szar.
    Elég lenne annyi reakció hogy neki jobban bejön az almás megoldás.
    Ez igaz a másik oldalra is!

[ Szerkesztve ]

Mate 20 Pro -> iPhone XS Max -> Note 10+ -> OP 7T Pro + CAT S61-> Z Flip

Új hozzászólás Aktív témák