-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz inf3rno #14953 üzenetére
Egy e5450-nek mi szokott lenni a gyári vcore?
Most beszereztem egy "újat"... sajna ez is c0... és mind 2 procimak a lap 1.15-1,20 feszt ad gyári feszként de legkisebb automata tuningnál rögtön 1.21 1.25 ös érték közt....
Visszaolvasta a topicot de csak az fsb-röl van szó... ki milyen fesszel járatja a cpu-t?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Pakmara
őstag
válasz inf3rno #14946 üzenetére
Sziasztok!
Valaki aki E5450-est hajt. Meg tudná nézni nekem, hogy fut-e szaggatás nélkül fb-ba beágyazott videók ill. YT mondjuk 1080p- ig bezárólag GPU gyorsítás nélkül ( vagy driverven kikapcsolva vagy valami régi gtx700 szériás kártyával)
Ezer hála és köszönet.
Pakmara -
VinoRosso
veterán
válasz inf3rno #6735 üzenetére
Fizikai hatás nélkül aligha megy tönkre. Akkor is kaphat pl túláramot mikor újra beszereled és elindítod, de mivel ez nem egy látványos dolog erre nem szoktak gyanakodni. Vagy valami nagyon gonosz tervezett elavulás esetleg, hogy x év vagy n számú művelet után szándékosan tönkre megy benne valami, mint lapszámlálós nyomtatók esetében.
Illetve lehetett még a Pumukli is.
-
Smiley
addikt
válasz inf3rno #6682 üzenetére
Pedig az ilyen extrem jatek lapok a legjobbak szerintem server-nek. Jo, en nem rajongok a brand server gepekert, csak ott hasznalom ahol tenyleg muszaj. Nalam nagyreszt ilyen 50-70e koruli lapok mennek, azokat direkt overclock-ra tervezik, tehat a normal felhasznalasi mod boven a hibahataron belul van. Ezek nem finnyasak semmire. A memoria soha nem egyszeru kerdes, szamolgatni kell es eldonteni, hogy 3 eves idotavra nezve mi eri meg jobban. Ha viszont a rendelkezesreallas megkoveteli, akkor egyertelmuen csak az ECC johet szoba, es nincs is mirol vitatkozni.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz inf3rno #6679 üzenetére
Nezd, nekem van egy rakas vasam 0-24-ben ECC nelkul, hyperx van mindegyikben, a legidosebb talan 7 eve megy folyamatosan. Nalam doglott mar meg proci venti, haz venti, tap, disk, vga, de memoria meg nem. Amugy en felkeszultem erre, az ECC-s ram mindig draga volt es nem azonnal beszerezheto, en a server-ek melle mindig veszek 2 darab tartalek ugyanolyan ramot es kesz, ha baj van par perc alatt megoldhato.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #6651 üzenetére
Nem is olyan olcsók..amúgy nem kell feltétlen Xeon. Én a tervezett célra simán bevállalnék egy kis Skylake/Kaby Lake megoldást..ezek itt SSD mellett mért értékek pl..~1.2GHz/0.75V default idle érték, iszonyat spórolósak ezek már. Reálisan fel kell mérni az erőforrásigényt és ráhagyással számolva lehet hosszútávon örülni. Nade, off valóban.
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #6652 üzenetére
Annyira nem erdekel a tema hogy egy havi fogyasztast rakoltsek.
En hiszek gigalap szoftver+elmu Ora kombonak. Jelenleg gigabites router projecten vagyok. Akkor inkabb Abba megy a 3k.Valakinek van tapasztalata a digi1000+xeon komboval? 750 fole AZ istenert sem akar menni.
CPU load 15% network adapter 75% ramdrive teszt kornyezet.[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #6635 üzenetére
Egy mihez való lap..? A régi G33M-DS2R lapomon pl. a G33 19W TDPvel bírt..P35 hasonló. Számolgattuk itt 1x xeon forever szoftveres fellángolása után, mennyi is az annyi OCval, ott néztem rá diliből..lényeg, egy újabb chipset sokszor töredéke fogyasztással operál, a fejlettebb energiagazdálkodás procioldalon meg pláne mellette szól.
Xeon forever
Már megint a szoftveres mérés..? -
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #6635 üzenetére
Nalam giga lapban, ha pontos a hozza valo szoftver, marpedig sztem AZ. E5430 def setting idle power 5w ha Minden energia gazdalkodasi opciot bekapcsolok. 24 h alatt 0.6 kWh orat evett meg a rendszer 200gb down/uploaddal
37huf*0.8*30
Es ennyit nem hasznalom tobbnyire a networkot.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz inf3rno #6569 üzenetére
Idle kb 10-15W még egy erősebb Xeon is, mert vissza veszi az órajelet meg a feszt is 1.0V-ra. Szerintem lényegében mindegy, hogy melyiket veszed, mert 1V alá nem igazán tudsz menni. Csak az a kérdés, hogy ezeknél, hogy 1V-on meddig lehet húzni. Nálam 3.6 Ghz volt a max (E5440), azt még épp vitte egy 80W-ra kalibrált passzív hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz inf3rno #6571 üzenetére
Nyilvan egy 4790k a legnagyobb hulyesegek kozt lenne oda, csak peldanak irtam.
I3-as sandyk viszont nagyon olcson vannak mar, lapok is. Lehet, erdemes lenne mint lehetoseget vegiggondolnod. Nade ez mar nagyon off itt. Ha topicnal maradunk, akkor egy L-es xeon megoldas lehet szamodra velemenyem szerint. Egy 4 magos kis downclockkal kifejezetten kellemesen kiszolgalna !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz inf3rno #6561 üzenetére
Tulajdonképpen nagyon programfüggő szvsz. Ha olyan programokat futtatsz, amik jól többszálúsítottak, akkor nem fog sokat enni, ha nem, akkor a Celeron is jobb. Atom tud nagyon kis fogyasztást, ha nincs izzasztva. Ezt a szintet nehéz elérni szerintem Xeonnal. Ellenben, ha 100 % körül pörgeted az Atomot, nyilván az is sokat eszik relatíve.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Wiipera
csendes tag
válasz inf3rno #6361 üzenetére
Érdekességképpen itt egy hővezető paszta teszt. (köszönet India kollégának a linkért)
Ebből én az MX-2-t és a Thermal Grizzly Hydronautot próbáltam. (izmosabb tuning esetén a Hydronaut jobb egy picivel, csak jóval többe kerül ) -
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #6346 üzenetére
En ugy gondolom eleg lett volna AZ ut3 engine is neki. Ha AZ atlag PC gamereket vesszuk. Ha a me3 at nezem pl 1 mag 768 Mb ram 512 VGA ram es felredobtam a tuttifrutti magazint. 4 mag 4gb ram 1gb VGA es AZ eves elofizetest is lemondtam volna. 😎
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #6343 üzenetére
Odaig jutottam, hogy NV driver clean reinstall utan 25fps...ez mar ugyahogy. Megszuntek a microlaggok. Szoval vmi driver szarakodas volt. Viszont neztem 2gigas VGA a minimum. Nalam 1 gigassal is megy 1080p. Mindjart ranezek 4ghz cpuval hoz e pluszt.
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #6262 üzenetére
Ja bocsi felrerthetoen irtam. *.**D a lenyeg. Ha 4.00D kell neki AZ 1333 hoz akkor AZT allitsd be. Viszont AZ 1600 as ram felejtos akkor. AZ siman okozhat gondot.
Vagy akkor manulisan allitsd be AZ 1333 as ramok idoziteset, amit az aidaban latsz, es hagyd 1333 on.PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
válasz inf3rno #6248 üzenetére
Nekem mantle-val volt szar a bf4 a dual 771-el új ati driverrel is csinálta. Csak simán szétfagyott az egész kb 1-2 perc játék után. driver, csalásvédelem, vagy csak simán szar a játék nem derült ki.
Most meg Sandyval hibátlan, szóval vannak rejtélyek. Mindezt úgy hogy ugyan az az oprendszer, mert csak cipelem a kezdetektől a win10-emet, nem rakok újra gépet otthon. Átrakom a vincsit, összeszedi magát és megy. AM3,AM1, 775, kétféle 771, kétféle 1155 lap meg kb 6-7 féle videókártya nvidia és ati vegyesen volt már ugyan ezen winnel és meglepően jól bírja, simán megfér a GTX drivere az ati mellett.
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #6247 üzenetére
775 foglalatnal nincs memory controller integralva a cpuban, AZ eszaki hidban van a vezerlo. Ezzel teljesen bezarult a kor.
Minden modulnak 1333mhz orajel kell. Manualisan ez legyen beallitva, AZ idozitesek legyenek by spd alapjan.
Telepitsd ujra a Microsofthoz VC resist, net framework, visual studiokat ujra.(bf4,originhez a legelsotol, AZ utolso updatig az osszes kell)
Ha igy sem megy akkor 4 teljesen egyforma modul lesz a tuti.[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #6222 üzenetére
Ezzel is szukult a kor...
VGA lesz a hibas. Igaz nem egetvero. Amikor terhelest kap hosszabb ideig, akkor valamelyik chip vagy reszegyseg tulmelegedik. Sanszos hogy a VGA mch akad ki, es mivel a driver ujrarakas utan stabilabbnak tunik, ezert vagy VGA biosban lejjebb kellene venni az orajeleket, vagy masik VGA.Tesztelted mar masik vga val?
Ja esetleg a vga tuner programjaval bios mod elott nezd meg alacsonyabb orajelen, meg ha van kulso homerod told be a VGA hutoborda ala Minden oldalrol. Lehet hogy fog erdekesseget mutatni.
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #6219 üzenetére
Minek adtal tobb feszt?
Ha AZ NVIDIA ezt dobja, AZ arra utal, hogy a VGA vagy tul magas orajelen megy, vagy osszeveszik a shared system memoryval, vagy nem kap eleg betapot.
De jelenlegi esetben a shared system memoryra gyanakszom. Ha most fent vannak a driverek,kiderul mi a baj.
//nezd meg, hogy a VGA rendesen bent legyen a pcie slotban, ugyanis egy rosszul kontaktolo sin is lehet ennek az egesz mizerianak a kivaltoja//
Ha rendben megy johet a tuning.
Milyen tapot hasznalsz?PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #6212 üzenetére
Elegge fontos. Nalam ugyanez volt amig fel nem raktam a rendes drivert. Allando memoria gondoj. C000005 hangkartya utkozes stb. A megadott sorrendbe telepitettem, a lap gyarto drivereit, azota megy 466 fsb ram szinkronban.elotte 400 on eldobta magat a windows. Es teli szemetelte a winsxs mappat mindenfele elromlott fileval. AZ ahci driver nagyon sokat javitott a rendszer stabilitasan. Illetve egy xfi hangkartya. ☑ rengetegey szamit,hogy kulon spu ja van, es nem az alaplapi. Konkretan 2 hetente ujrainditom a gepet cache urites cimen, addig van olyan, hogy 30-40 orat megy egy program egyhuzamban.
-
VinoRosso
veterán
válasz inf3rno #6201 üzenetére
Próbáltad már 1 modullal a rendszert ? Érdemes lenne szólóban kiróbálni őket egyesével, hogy úgy javul e.
Illetve azt megnézni hogy a DPC-kbe mikor jön be a késleltetés. Csinálj 8 gigával egy olyan cold bootot amikor egy napja már pihen a rendszer és egyből indítsd el a Latency checkert, és netezgess nézz videókat a youtube-on, közben figyeld, hogy mikor kezd megnőni a késleltetés, vagy egyből piros e a grafikon ? Amikor a hiba előjön indítsd újra a gépet és nézd meg, hogy változik e a dolog vagy ugyanúgy insta hibával áll fel a rendszer.
motorhead: jó lenne egy összehasonlító táblázat ami kiátlagolja a különbségeket. Nagyjából amúgy mindegyik játék játszhatónak tűnik , csak valamelyiknél marad a VGA-ban kraft.
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #6201 üzenetére
Ha jol ertem, valami meg mindig fogja. 🔜
Akkor viszont chip korul kell gondolkozni. Ahci driver fent van?
Lan driver lehet regebbi kell.
Ha volt crash, akkor hasznald AZ eredeti inditast a windowsnak es kezd elorol.Telepitesi sorrend:
Win install.
Administrator fiok aktivalasa. Egyeb fiok torlese.
Intel chipset drv. Restart.
Ahci drv. Restart.🔜 bios ahci engedelyezes🔜
Lan drv. Restart. Sound drv. Restart.
NV driver. Restart.
Ccleaner. Clear. Mindent amire nincs szukseg.
🔜
Computer management. Kapcsolj ki minden felesleges szolgaltatast, vagy allitsd at manualra. 🔜
Net framework install.[net framework service manualis legyen] Minden vcredist install.🔜 Dx install.🔜 visszaalitasi pont letrehozasa🔜
Johetnek a programok.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #6195 üzenetére
Nem a memóriáknak kell több feszültség, hanem az NB/MCHnak, ami kezeli őket..nagyobb a terhelés rajta fulldimmel, segíthet.
AV meg kell, max keress valamit, ami kevésbbé hwigényes (TS360 nekem bevált pl.), de a latencymonnak sem feltétlenül kell mindent elhinni..létezik a szükséges rossz fogalma is. -
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #5748 üzenetére
Olvasd el meg 1x. ➰ . Ha a magok elerik a 85 fokot akkor lefelezi a teljesitmenyt. Ekkor mar a kupak 90-95 fok 😥 felett jar mert nem birja atadni a hutonek a kraftot.
Tcase 67C=magok max 62 es akkor birja elhuteni. Pl X-es xeonoknal 72fok a tcase Ami arra utal, hogy egy 125w tdp-s proci aminek nagyobb huto kell. (tobb hoelvezeto kepesseg)PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5633 üzenetére
Mert valaki számára az is hasznos infó lehet, mennyit eszik egy ilyen konfig.
Persze ehhez le kellene írnom, mi is volt az adott aljzatról etetve, úgy teljes..
G33M-DS2R, E5440, 4x1GB, HD7850, 1xSSD, 2xHDD, 3xUSB perif, 4 venti.
A táp CX600M ~88% hatásfokkal ezen a szinten, illetve 22" X223Wq, ~45W.
Nyilván irreleváns az adott kérdést illetően, mennyit is fizetünk az OC miatt.. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5544 üzenetére
Én dolgoztam, az a baj ;p
Elvileg nem lehet gond, gyakorlatilag MS szoftver..próbát megér. Mondjuk eszközkezelőben eltávolítás a proci(k)ra és restart is megoldhatja. Meg az MCH babra Meg letilthatod tesztre a hangot is pl., ill. rakhatsz fel régebbi WHQL drivert a TIhez, stb..a lehetőségek szerteágaznak onnan, hogy sokismeretlenessé vált a szitu.. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5525 üzenetére
Ráncbaszedted a bordát, amit írtam? Adtál neki +feszt tesztre? Nem 1 ember szívott már 4 modullal, ill. a DDR3 OC sincs kőbe vésve, P43 azért nem P45. Ha OCval próbáltad 2-2 modullal, akkor szimplán lehet amiatt volt gondod, most meg hiába alapon vagy, a 4 modul okozhat galibát..de én ezt már többször le nem írom.
TDR lehet sok minden, de ha egyértelműen driverhiba, akkor azt variálgasd..ha. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5523 üzenetére
Szerintem kezded túlbonyolítani (még jobban)..kezdetektől írtuk, csekkold a 4 RAM miatt az MCHt, nem-e az szívat, mert jellemzően ott bukik a RAMkezelés. Ránéztél azóta..?
Latencymonitor nem fog segíteni, az, hogy valami nagyobb késleltetéssel (mihez képest) operál, még nem indok BSODra.
Adatkábel hibát lehet vélni, de arról tudna a SMART is, HDS mit ír a vinyóra? Ha OCnál elmászott a PCIe frekid és vele a PCI busz, ill. a SATA részleg is, akkor lehettek még gondok, de nem hinném, hogy elállította a lap, már a régebbi G33/P35 se variálja el önállóan, nem látom, miért tenné a P43.
Mindenesetre megpróbálhatsz egy friss OSt, de tippre nem fog változást hozni. -
VinoRosso
veterán
válasz inf3rno #5518 üzenetére
Ha driver problémára gyanakszol akkor érdemes tesztelni a vasat néhány live oprendszerrel. Pl Hirens Boot CD-ről live XP vagy valami live linux, pl Lubuntu. Netezgess halgass zenét, esetleg nézz meg egy filmet, csináld azt amit akkor szoktál amikor a hiba előjön. Ha a hardver hibás akkor a live rendszerekbe is bele kell hibáznia ha azok alatt nem hibázik csak a telepített oprendszerrel akkor esélyes, hogy driver ütközés vagy korrumpálódott fájlok állnak a háttérben, esetleg egy bad sectoros vinyó. HD sentinelt nézted ? Vagy esetleg egy HD tune quick scant ? Ha hibát ír valamelyik akkor egy chckdsk /f /r segíthet, rosszabb esetben HDD regenerator vagy vinyó csere.
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #5507 üzenetére
(Tapasztalat, nem elmélet. 👌)// windows HD audio driver a kozos pontja az osszes audio szolgaltatasnak. Ugymond az van legfelul a piramison. Meg az jutott eszembe, hogy az alaplapi hangot kapcsoldi ki biosban, elinditod a rendszert hang nelkul//2x ujrainditod, hogy elmentse a beallitasokat. Es akkor torolj ki Minden hang drivert manualisan. A windows audiot is computer managerben//itt egy hasznos link hogy csinald:
http://www.thewindowsclub.com/show-non-present-devices-windows[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #5493 üzenetére
Kukazz ossze vmi regi winjot es tegyel fel arra vmi oprendszert. Teszt erejeig. Origint at tudod pakolni ha csinalsz egy biztonsagi tanusitvanyt AZ eredeti felhasznalotol. ( Ahhoz a winjohoz hozza se kell nyulnod bent hagyod masodlagosnak)
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz inf3rno #5489 üzenetére
Csuklóból játszok, (nekem) alacsony érzékenységből. Ismerőseim szerint én egy UFO vagyok az egérérzékenység miatt, szerintem meg ők az UFO-k, olyan magas egérérzékenységet használnak. Pedig szerintem közöm nincs az alacsony érzékenységhez látva egyes pro playereket.
No Sana No Life
-
Alister71
nagyúr
válasz inf3rno #5463 üzenetére
Nincs fent az Origin, a fiam szokott játszani a BF-ekkel, az i5-ös gépen vannak felrakva. Most egy teszt erejéig nem szivesen töltöm le, mert nem játszok vele.
Amúgy érzékelhető, hogy ennek a procinak kb ez a vége vga-ban. Pár éves játékokkal nincs gond, ott nincs cpu limit. De pl. már a Dirt Rally cpu limites. Kikapcsolt vsync mellett sem teker a vga 100%-on, sokszor beesik 80% környékére is. Viszont a proci sincs kiterhelve, mert 70-75% körül megyeget.
Esélyesen kellene a 4GHz, de 500x8-on nem tudom stabilizálni.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
VinoRosso
veterán
válasz inf3rno #5461 üzenetére
Ha 50-100 FPS-ed van átlagban és nem pörgeti a VGA-t akkor miért nem emelsz a grafon Amúgy meg ha a min FPS-ed 50 akkor tökmindegy, hogy milyen CPU van a kártya alatt, akkor is ha a másikkal 10^23 FPS-ed lenne. 60 hz közelében vagy esetleg felette már tökmindegy, hogy van e CPU limit. 30-50-ig érdekes mert egyedül ott korlátozza a játszhatóságot.
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #5446 üzenetére
Valoszinu h memoria vezerlesi problema. Az a ddr3 1600 lesz a problema a 400 fsbnek. Valoszinu h a ramokat nem allitja be jol hozza. Az pedig hosszas munka kitesztelni mi kell neki. Emiatt dobja ki a NV hibat. Ami a HD audio drv vel utkozik valami cimen. Ha mar igy korbejartad a temat. Legkozelebb hagyj mindent default settingsen windows telepites elott, majd tuning elott csinalj egy manualis visszaallitasi pontot a windowsnak.
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #5431 üzenetére
Ennek okan irtam, h tapasztalat a windows HD audio drvr akad ossze vmvel. Origin eseteben is siman lehet mivel jatek kozben van shared system memory. A windows HD audio driver meg osszeakad a NVaudio drverrel. Es ami fontos, hogy mindezt a memoriaban hozza ossze, that ezert lehet ram\vgaram\mch\\hibas\virusos\\windows HD audio drv. Tulajdonkeppen korbe kell jarni ezeket a lehetosegeket.
Nalam legtobbszor fsb\ram rossz ertek volt a fizikai kivalto ok, ami miatt kiakadt audio drvr. Viszont a helyes ertekek visszaallitasa utan is csak egy rendszervisszaallitassal sikerult teljesen megszuntetni a hibat. Vagy reinstall a windows...
-
válasz inf3rno #5429 üzenetére
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Ez nagyon nagy részt memória hiba. Memtestet neki pár órát usb-ről bootolva. De ott írva van hogy driver is lehet, hibás hdd, hibás antivírus szoftver, hibás vram...A proci felépítése nem befolyásolhat semmit, gyakorlatilag két wolfdale összedrótozva FSB buszon ami majdnem ugyan az mintha kétprocesszoros rendszered lenne. Én használok kétprocis gépeket és nem okoz hibát játékok alatt.
Core2-nél divat volt a letiltogatott L2-es proci lásd Q8000 széria felezett L2-vel. Egyszerű marketing, a középkategóriára nagyobb igény van. Mai i7 vs i5-nél is pl 8mb/6mb L2 van.ES-be lehetnek bugok, simán benne lehet olyan ami miatt csinál hülyeségeket, főleg ha korai verzió akkor elképzelhető hogy használhatatlan bizonyos dolgokra.
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5411 üzenetére
NB az a chip, ami a proci melletti nagy borda alatt lapul, annak az értéke amit látsz. Nem csavaros, körmös-rugós, leállítás után még melegen könnyen lejön..aztán levakarod ami rá van cuppanva és pasztával szépen újrakened, visszarakásnál figyelve, hogy egyszerre nyomd be a pöcköket, billenéstől kímélve a chip széleit/sarkait.
IGP használata esetén kavarhatna be, de neked nem kell piszkálnod. Fentebb tárgyalt NB/MCH feszültséget próbáld meg majd a hűtés rendberakása mellett.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5406 üzenetére
Ha nem érted, azon nem tudok ennél cicavirágosabban segíteni
Nem a RAMok opcióinál találod, hanem a Northbridge/MCH fesznél.
És nem, nem a RAMot kell szétszedni..az északi híd bordája a cél.
Ha nincs hőmérsékletgondja, nem kell piszkálni, ha tüzel, akkor de.
PCIe alapból biztosan nem mászik el amúgy..és most alapon vagy.. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5382 üzenetére
MCH/RAM oldalon lesz a gond szerintem, a 4db modul okán. LinX konstans GFlopsokkal dolgozik pl.? p95 Blend is eldobja, ha ezzel van gond. MCH/NBnek 1 lépcső +feszt adj próbaképpen, ha a borda bírja, azt csekkold azért, lehet egy friss kenést kér azért, ha a korát is nézed, gyárilag is f0s a rózsaszín trutyi rajta többnyire.
-
VinoRosso
veterán
válasz inf3rno #5379 üzenetére
Hát ha a lap emeli auton és mondjuk 108 fölé, akkor azt kéne várnod a 100-ra való fixálástól, hogy nem mennek tönkre a déli hídra kötött eszközeid, nem korrumpálódnak az adataid, esetleg nem hal meg rövidtávon a VGA meg ilyesmi.
High density ramokat egyébként az inteles chipsetek nem kezelnek, max a felét látják a modulnak, ha el is indul.
xeon forever: Mitől lenne audio driver hiba ? Utána keresve sima acccess violation kivétel. Kiválthatja bármi, processzor hiba, ram hiba, MCH hiba, vagy akár egy vírus is.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz inf3rno #5386 üzenetére
RAM ide-vagy oda throttling azért akkor van ha eléri a CPU a Tjmax értéket. És azt akkor éri el ha nem megfelelő a hűtés. (Xeonoknak alacsonyabb a Tjmax értéke, könnyebben eléri, mint a desktop CPU)
Egyébként húzás nélkül még a gyári gagyi hűtőnek is tudnia kellene Tjmax alatt tartani...ha megfelelően felfekszik..... Ha heatpipeos a hűtő, akkor fontos, hogy a heatpipe ne legyen sérült.
Egyszer nekem eladtak egy nagy hetapipe-os hűtést és semmit sem hűtött, akkor tűnt fel, hogy a házba beférjen az idétlen eladó lefűrészelte a hetpipe-ok tetejét így a gáz elszökött...[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tesla topik
- Autós topik
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest