Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
Nekem is kb ugyanez volt, ugyanezzel a lappal. Core2Dou-t szarra lehetett benne tepni, de a Quad-ot mar nem igazan tudtam tuningolni... ott olyan 350 korul vege volt. Xeon meg el se indult vele normalisan. Viszont az E6400 450 FSB-vel, 0-24h-ben rohogve ment evekig.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz MasterDeeJay #15353 üzenetére
Egy darabig hirdettem, de csak ilyen idiotak jelentkeztek erte. Nincs szivem csak ugy kidobni... olyan embert meg nem talaltam aki jot szorakozna vele. Szerintem normalis ramokkal vinne a 4.2-4.3-at is. Raadasul tegnap bovult a lista is, delutan szedtem ki napi hasznalatbol az X58A-UD5-ot is, nah azzal se tudom mit kellene kezdeni.
-
Smiley
addikt
válasz MasterDeeJay #15350 üzenetére
Nem kell melle egy P5Q turbo egy E5450-el meg 8GB HyperX-el?
-
Smiley
addikt
Sziasztok,
Tudom, hogy nem ez a bearazos topic ezert off-ba is teszem. Mi lenne szerintetek a realis erteke egy P5Q Turbo + E5450(E0)@3.8Ghz + 8GB Kingston HyperX DDR2@800 cuccnak. Nem kajara kell... sot orulnek ha valaki olyanhoz kerulne aki a maradek sz@rt is kitapossa belole. Nalam 4Ghz is stabil volt, de nem kinoztam, igy 3.8Ghz volt hasznalva. Aztan az utobbi 1 evben mar csak a dobozaban pihen.
-
Smiley
addikt
válasz Speed® #14467 üzenetére
Pont ezt akartam irni, ki kellene cserelni a kondikat, mert nem tudjak tartani a feszt. Ugyanez volt a baj a 0km P5Q-val is amit az egyik raktarban talaltam bontatlanul. Ott ranezesre ugye rendben vannak a kondik, de cserelni kellene az osszeset.
-
Smiley
addikt
válasz perge666 #14459 üzenetére
Nekem ez otthoni melos+zenelos+mindenes gep. Havonta par ora GTA V es kb ennyi. A sandy hivatalosan csak 1333Mhz-es memoriat tamogat, az ivy tudja mar az 1600Mhz-t is. Nalam valami nagyon olcso kingston hyperx 1333Mhz-es ramok vannak. Egy 560Ti kartyam van eleg regota, nekem eleg. Nemreg volt benne egy kis idore egy RX 580, azzal eleg jol ment a GTA V es mivel ez hackintosh ott is alapbol tamogatott... szoval asszem ilyen lesz benne. Nagyon megszerettem ezt a gepet, ugyhogy ezt most megprobalom megcsinalni passzivra, meg kap egy rendes hazat is melle. A 775 vonalat nem engedtem el teljesen, a media storage lett az E5450-bol, ami nyugdijazta a Q6600-ot es 965P-DS4-et.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz tzsolesz #14456 üzenetére
Nalam egy P8P67&i7-3770 valtotta az P5Q&E5450-et. Eloszor csak egy i5-3470-en volt benne, de igazabol az is boven eleg volt nekem. A 4x2Gb nalam is adott, ezen kivul van meg kapott egy 512-es NVMe SSD-t. Az utobbi lokott rajta eleg nagyot. Szerintem hagyd az i3-at, minimum egy sandy i5. En a dobozos i5-2500 sem tudtam eladni, pedig az volt a legolcsobb akkor az apron, ha jol remlik talan egy 10ert hirdettem 1 eve kb, szoval nem egy nagy tetel.
-
-
-
Smiley
addikt
válasz peterattila #13750 üzenetére
Live-on nem hiszem, dobj fel egyet az ssd-re utana mar tudsz ra telepitgetni.
-
Smiley
addikt
válasz peterattila #13749 üzenetére
Az elso 512byte az MBR. Itt a felepitese.
En biztosra mentem es az elso 10MB-t kinullaztam. Ezt megtudod tenni IDE modban is nem feltetlenul kell hozza masik gep. Aztan ha kesz mehet vissza az AHCI meg szerezz egy masik windows telepitot.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz peterattila #13747 üzenetére
Pont a Windows7/8 csinalta ezt. Egyszer nekailltam hexa-ban atnezni, mert nalam is elojott a P965-nel. En eloszor azt hittem a disk halt meg, de amikor a masodiknal is ez lett windows telepites utan, akkor elkezdett erdekelni a miertje. Nincs semmi baja annak a lapnak, csak ne ilyen fos rendszert hasznalj es jo lesz.
-
Smiley
addikt
válasz peterattila #13745 üzenetére
Ez egy buzi windows&gigabyte ahci bug. En mar nagyon sok ilyennel talalkoztam, az van, hogy valami szarsagot ir a windows az elso 512 byte-ra, amitol az ahci vezerlo meghulyul. Ha atrakod IDE modba, akkor siman be fog bootolni a windows rola, es eleg ahhoz hogy lements mindent.
Csak ugy lesz ujra jo, ha egy linux-on dd-vel kinullazod az elso 512 byte-ot.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz jokeph #13002 üzenetére
Neeem, ez valami kukazott ASRock 4Core1600Twins-P35, aminek egyszer vegignyaltam az egesz hatuljat keresztbe saroktol sarokig ahogy kell egy kombinalt fogoval, mikozben probaltam leimatkozni a ragyolgyult tavtartot... Valaki otthagyta egyszer nalam, hogy szerinte doglott a lap neki nem kell, aztan evekkel kesobb kiprobaltam amikor utanaolvastam ennek a 771/775 Xeon temanak.
Meloban legtobbszor csak modern uj gepekkel dolgozom, azokat nem szeretem, mert osszerakod es megy. Csavarmentes Gen9-es HP Server meg hozza a csavarmentes sin, abban mi az elvezet?
-
Smiley
addikt
válasz Smiley #13000 üzenetére
Csak a P35-el van rola kep, annyival volt jobb a P45, hogy ott kb 1 cm-rel lejjebb volt a socket, ezert befert meg a tap is a hazba Ennek itt 3.8Ghz volt a vege... azt tudom hogy az GTX580 orajele folott ment az 570 egy kicsivel, amugy meglepoen sokaig. Asszem 2 eve volt mar nalam a kartya, amikor megadta magat, es nem nagyon kimeltem, meg vettem vissza a tempobol. Ezen kepen nincs benne, de volt a GTX alatt egy audigy 2 zs is, szerintem az se segitett a helyzeten. Ettol fuggetlenul ezen a lapon is izzott az eszaki hid.
Szerk: Jah es annyira logott, hogy a madzagjanal volt odakotozve a hazhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz jokeph #12997 üzenetére
Nemcsak a VRM-nek, hanem az eszaki hidnak is. Nalam a P5Q eszaki hidja izzadt rendesen E5450@4Ghz-en 8Gb rammal 900Mhz-en, meg a szenne huzott GTX570 alatt. Az utobbi nem is birta, es kb beleolvadt abban 20 eves P4 hazba.
-
Smiley
addikt
válasz Balrog #10965 üzenetére
Azert az a feher paszta is lehet am kurvajo, nah persze ezeket nem kapod meg a sarki boltban kis tubusban. En olyan iparit hasznaltam nagyon sokaig amiket eredetileg kulteri oszlopokon levo tranzisztoros jelerositoknel hasznaltak... Ez a feher vacak az E5450-et 4Ghz@1,35V-os 65-70 fokon tudta tartani 2 ora GTA utan is.
-
Smiley
addikt
Megy a helyere a P5Q-Turbo+E5450 (nem szenvedek tobbet a 965P-vel, leszolgalta az idejet), csak akkor mar lepni is kellene el capitan-rol is, ahhoz meg ujra kene telepiteni az egesz mediacenter-t... vagy a b verzio, hogy lepni ivy bridge-re, mert van felesleges procim meg ramom.
-
Smiley
addikt
válasz jokeph #10729 üzenetére
Most mar nem melegszik mert egy dobozban pihen
Amugy hutve volt, egy 12-es venti volt rateve a vidkari tetejere, ami ilyen 600-as fordulaton hutotte a ram-ot meg az NB-t. 2 Profile volt elmentve, 3.6-on jarattam napkozben csak jateknal volt 4Ghz.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz Speed® #10727 üzenetére
Ezt a 4x2GB korlatot soha nem ertettem... nalam 4Ghz-n siman futott az E5450 hyperx 800-as ramokkal... valoszinuleg ment volna tobbet is de a ramnak valahol itt volt a vege, meg az NB mar rohadt meleg volt, kulon hutes nelkul.
-
Smiley
addikt
válasz DJGABI #10645 üzenetére
Ebben van valami, en csak azert valtottam mert ha eladom a felesleges cuccokat, akkor kb 0-ert jutottam hozza egy zsir uj p8p67 ws revolution-hoz... az elado szerint gariban cserelt, meg zsir uj kinai szaga volt. Azert az E5450@4Ghz utan a 3470@4Ghz erezheto javulas... plusz nem kell hutenem az NB-t, es a seasonic se izzad annyira alatta.
-
Smiley
addikt
Sorry, az M$ nem az en vilagom... foleg nem az elnevezeseik
Amugy ha mar temanal vagyunk nekem sajnos parkolopalyara kerult az E5450... vagyis valoszinuleg vissza lesz fojtva teljesen es ez megy majd a media storage ala. Kicsit azert sajnalom mert jo kis gep lett a P5Q-val egyutt, de egy 3570K & P8P67 WS Revolution combot nem tudtam kihagyni.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz xeon forever #9063 üzenetére
Mert hozza nem ertok toljak a hulyeseget.
Gondolj bele ebbe az egeszbe ugy, hogy mondjuk van egy cloud rendszered tobb szaz akar tobb ezer intel procival. Szerinted ott 5% teljesitmenycsokkenes hany ezer dollar-ba kerul... es ok nem tehetik meg, hogy nem alkalmazzak a patch-et.[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz xeon forever #9061 üzenetére
Rosszul latod, ez nem az otthoni felhasznalok gepeinel problema, hanem a serverekben.
-
Smiley
addikt
válasz xeon forever #8949 üzenetére
Egyaltalan nem mas, a Microsoft szemszogebol nezve ugyanugy kaloz windows-t hasznal, mert megsertette a license felteteleket.
Az OEM license egy adott gephez szol. Egyedul a dobozos verziot hasznalhatod masik gepen is. Az ilyen fejlesztoi licensek pedig adott emberhez szolnak. Ezen kivul a kisegito lehetoseges upgrade is csak azoknak az embereknek legalis, akik tenyleg raszorulnak.
Most az, hogy ezt kb mindenki leszarja az nagyreszben szerintem a Microsoft sara is, igazan ingyenesse tehette volna az otthoni felhasznalok szamara, ugyis a vallalati ugyfelekbol elnek.[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz xeon forever #8947 üzenetére
Ennyi erovel siman tolhatja a crack-et is. Nem vagyok otthon annyira a microsoft licensek teren, de ezek az ebay-es es hasonlo megoldasok, license szempontbol full illegalisak.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Akkor en regimodi vagyok, nalam a bad sector az fizikai problema. Olyan disk-em nem volt meg palyafutasom alatt, ahol azert csinaltam volna low level format-ot, mert hibakat dobalt. Pedig nalam aztan boven volt mar doglott disk es kabel. Mondjuk az is igaz, hogy nalam jatekon kivul nincs Windows. Abban azonban nincs tapasztalatom, hogy a Windows es az NTFS, hogyan reagal egy ilyen kabel hibara.
-
Smiley
addikt
válasz xeon forever #8875 üzenetére
Ne haragudj de azert itt vannak bajok
Egy rossz adat kabel, hogyan csinalna fizikai hibat a disk egy adott sector-an? Leginkabb sehogy, IO error-t kepes okozni, amit jo esetben az ECC meg korrigalni tud, ha viszont teljesen kiesik a szinkronbol, akkor ott adatvesztes lesz, es nem bad sector. A bad sector az, amit fej mar keptelen visszaolvasni, vagy keptelen eldonteni annak az allapotat. Ha ilyenre megtortenik, akkor a firmware megjeloli ezt a sector-t, es ha van meg a tartalekban akkor potolja abbol. Azonban az az adat ami bad sector-ra esett az nagy valoszinuseggel serult marad.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz xeon forever #8837 üzenetére
Igen b@ssza meg, keresni kellene egy moderatort... ma nem tudok irni
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz zsocasoss #8819 üzenetére
Nekem 3 OC profile van a P45-ben (P5Q Turbo):
1: 3,12500V es 400-as FSB == 3,6Ghz, ez eleg az osszes mindennapi dologhoz, kb passzivan tudom huteni.
2: 3,25000V es 444-es FSB == 4.0Ghz, ez mar majdnem eleg volt a GTA V-hoz es 1050Ti-hez, viszonylag konnyen tudom huteni.
3: 3,30000V es 466-os FSB == 4.2Ghz, valahol itt van a vege 800Mhz-es HyperX ramoknak, de itt mar nehez lehuteni, es mar az eszaki hidhoz is plusz venti kell.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz #42706048 #8659 üzenetére
Az X-es baromi sokat fogyaszt... szimplan ennyi.
Nekem egy "javitott Freezer huti", amugy ez a gep mindenfele kukazott cuccbol lett osszerakva, Most csereltem alatta lapot, mert 4Ghz felett elfogyott a P35, a P45-el meg nem volt idom szenvedni. Az Asrock-ban 3,6Ghz-en ment normal hasznalatnal, igy 30-40 fok kozott tudtam tartani, es 4Ghz-en ment amikor jatszottam vele. Hazahoztam a cegtol meg honapokkal ezelott egy 1050Ti-t, ahhoz kellett volna meg plusz 200-300Mhz a GTA V-nel, remelem a mostani P45-os Asus tudni fogja majd. Jah es volt egy pozitiv resze is a lap cserenek, ujra belefert a tap a hazba.[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Mert baromi nagy poen.
Kuzdeni kell vele, hogy jo legyen, filleres alkatreszek vannak hozza barhol, es egy jol osszerakott darab meg ma is megallja a helyet. Arrol nem is beszelve, hogy en altalaban tobb 100e-s hw-kal jatszom a meloban... azokat meg osszerakod es mukodik, abban nincs semmi jo.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
Vegre, a P5Q-Turbo bevallt... E5450@4Ghz stabilan
Most mar tenyleg csak a haz hianyzik hozza, kell szereznem egy szep allapotban levo G5 hazat.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
-
Smiley
addikt
válasz xeon forever #8166 üzenetére
Szerintem sokat, az E5450@4Ghz-en kb 70%-on hajtotta ki a 1050Ti-t a GTA V single player-ben.
-
Smiley
addikt
válasz xeon forever #8156 üzenetére
Sajnos a kollegam mar lecsapott ra... azt mondta starcraft-hoz jo lesz.
(#8158) Pécsi gyerek:
Lehet, hogy van valahol a sok szemet kozott akad 1-2db G31-es, rengeteg kacat van az irodamban es ugyis lassan rendet kell raknom, ha netan elokerol majd irok.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
En megint szereztem magamnak egy alig hasznalt lapot. Ez most egy P5Q Turbo-t, remelem ezzel osszejon az 450+ FSB az E5450-el. Ez igazi kevesett futott gyongyszem, szerintem max a telepites idejere volt bekapcsolva osszesen. Remelem jobban jarok ezzel mint a multkori 0 km-es Asus lappal, az eleg nagy csalodas volt. Talaltam benne egy vacak Q9400 is, de azt gyorsan kidobtam belole.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz envagyok #8021 üzenetére
Azert ebben a formaban nem igaz... Van ahol meg megeri meg a 1366, mondjuk az nem feltetlenul az otthoni reszleg.
Ez egy Dual E5640, 72GB ECC Registered, 8xSAS-146GB@15000 + iLO, ebbol 2 db osszesen csak 700 euro volt szallitassal egyutt. Tuzfalnak vettuk szo szerint kilora, ha beszarik ott van alatta a rack-ben a parja, csak at kell lokni azt a 8db SAS disk-et. Hol kapsz 700 euro-ert ennel jobb tuzfalat... raadasul eleg redundans[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz Zotya984 #7598 üzenetére
Egyertelmuen nem eri meg. Fiatalabbak mar nem lesznek ezek a cuccok, szoval ez az egyik fo oka szerintem.
Ha bemesz a boltba es veszel egy i5-os alap konfigot, osszerakod es mukodik. Az atlag userek ezt szeretik.
Ez a xeon dolog nalam es tobbeknel kicsit mas. Meloban nalam 2-3 eves gepek vannak, bivaly eros szerverekkel dolgozom stb... nekem azert lett itthon xeon mert ez egy jo dolognak indult, a leheto legolcsobban osszehackolni valami baromi eroset. Nekem majdnem 6 honap volt mire baromi olcson osszelegoztam hozza mindent. Vehetnek ujonnal i5-ot, sokkal jobban megerne, viszont azt csak ossze kellene rakni ami nekem tetszik.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz VinoRosso #6841 üzenetére
Ez most tenyleg normalisan ossze van rakva, nagyon kicsi ez a haz ennek a gepnek... de ugye ez low budge gep. Hetfon hozok egy disk-et, aztan osszedobom az asztalon, fsb teszthez boven eleg a core2dou is, aztan ha ott sikerul elerni hogy stabilan menjen, akkor szetdontom.
-
Smiley
addikt
válasz xeon forever #6827 üzenetére
Éppenhogy...
-
Smiley
addikt
válasz VinoRosso #6823 üzenetére
Okes, van valahol itthon egy E8400 E0-as, az kb ugyanaz mint a xeon csak 2 maggal. Osszedobom majd azzal tesztelni, csak hoznom kell hozza valami disk-et a rendszernek. Viszont most annyira szepen ossze lett rakva a hackli xeon, hogy nincs erom szetszedni.
-
Smiley
addikt
válasz VinoRosso #6819 üzenetére
Igen, en is igy alltam hozza, a microcode-ot bedobtam a legfrissebb bios-ba, update, aztan full reset, core2dou ki, e5450 be, sima boot, mukodott minden, ment egy fel delutant beton stabilan. Aztan 6x szorzo meg 400-as fsb es mar nem indult a rendszer. De ha budapesti vagy akkor szivesen odaadom egy korre a lapot, ha meg szeretned kinozni
-
Smiley
addikt
válasz VinoRosso #6816 üzenetére
Fene tudja... Azert mégiscsak 7 evet allt egy dobozban, meg az is lehet, hogy a xeon-t nem csipte. Probaltam ugy, hogy 400-as fsb es 6x szorzo, de igy se indult el. Van valahol egy q9550-em, majd ha elokerul, kiprobalom azzal is.
-
Smiley
addikt
válasz xeon forever #6813 üzenetére
Vagy mint nalam, hulladek asus, meg a 366-os fsb se ment a xeon-al, hiaba csinaltam vele barmit.
-
Smiley
addikt
válasz gergo197 #6718 üzenetére
Ezeket az ujabb windows-kat win8+ mar nem kell ujrarakni hw valtozas eseten, legalabbis nekem ez az a tapasztalatom az irodai gepek kapcsan. Linux/BSD-nek ugye tokmind1 mi van alatta, ott nincs registry ami megnehezitene az eletet.
-
Smiley
addikt
-
Smiley
addikt
válasz inf3rno #6682 üzenetére
Pedig az ilyen extrem jatek lapok a legjobbak szerintem server-nek. Jo, en nem rajongok a brand server gepekert, csak ott hasznalom ahol tenyleg muszaj. Nalam nagyreszt ilyen 50-70e koruli lapok mennek, azokat direkt overclock-ra tervezik, tehat a normal felhasznalasi mod boven a hibahataron belul van. Ezek nem finnyasak semmire. A memoria soha nem egyszeru kerdes, szamolgatni kell es eldonteni, hogy 3 eves idotavra nezve mi eri meg jobban. Ha viszont a rendelkezesreallas megkoveteli, akkor egyertelmuen csak az ECC johet szoba, es nincs is mirol vitatkozni.
-
Smiley
addikt
válasz inf3rno #6679 üzenetére
Nezd, nekem van egy rakas vasam 0-24-ben ECC nelkul, hyperx van mindegyikben, a legidosebb talan 7 eve megy folyamatosan. Nalam doglott mar meg proci venti, haz venti, tap, disk, vga, de memoria meg nem. Amugy en felkeszultem erre, az ECC-s ram mindig draga volt es nem azonnal beszerezheto, en a server-ek melle mindig veszek 2 darab tartalek ugyanolyan ramot es kesz, ha baj van par perc alatt megoldhato.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Hat sracok, fos ez az Asus lap, hiaba zsir uj, viszont a hyperx ramok jok lettek a regi lapban, siman megy a 4Ghz.
-
Smiley
addikt
Hat, elso korben szivas ez a P5Q SE PLUS E5450 kombo...
400-as FSB meg 1,25V mint ami a masik P35-os Asrock lapban volt, de itt odaig se jut el, hogy a rendszer betoltodjon...Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
Nalam nagy xeon ganyolos hetvege lesz
Vegre hazahoztam a 0km-s Asus lapot meg a hyperx ramokat, remelem az 5450 menni fog benne 4ghz felett. Persze meg elo kell kotorni valami core2dou-t a bios frissiteshez, meg persze bios-t is kell csinalni hozza.
Aztan elokerult vegre a $7-os 5408, amit remelem meg fog enni az oreg 965P, amihez szintugy bios-t kell csinalni. Ha minden jol megy, bar ugye ilyen nem nagyon szokott lenni, akkor mar csak egy fasza haz kell, es kesz az igazan low budget gepem, kozel 1 ev utan... 50e volt a tervezett budge-t, meg van belole 13e + a Q6600 ara, felteve ha elviszi valaki.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
Új hozzászólás Aktív témák
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- GoPro 7 Black Edition
- iPad Pro 13" 2024 1TB M4 16GB Silver (normál üveg) - MAKULÁTLAN - 3 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest