-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@norbert
tag
válasz Alister71 #6997 üzenetére
Én már azt is nagyon megköszönnèm,hogy amikor majd időd,lehetőséged,kedved engedi,a Battlefront jàtèkkal az i5 + xeon tesztet meg tudnàd valamikor csinàlni.Lènyegèben a tuningolt xeon eredménye lenne az izgalmas,(mivel nekem 4,4ghz-en megy stabilan)hogy fullhd mellet max beállításokkal milyen min-átlag-max fps eredmények születnének.Előre is köszönöm a fáradozásaidat,nagy segítség lenne.
Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
Alister71
nagyúr
válasz xeon forever #6995 üzenetére
Se az ME se a GTA5 nincs meg, egyik se érdekel Ráadásul az i5-el is le kellene mérni, hogy legyen összehasonlítási alap. A Star Wars Bf van meg, azt fel is tudnám tenni a xeonos gépre is mert az orgin mind a kettőn rajta van. Csakhát idő kéne. A GTX 660 már a Battlefront alatt is eléggé köhögött 40 fps környékét bírt, a 1060-al megy 90-100 körül.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
CJ4567
nagyúr
válasz xeon forever #6995 üzenetére
GTA5 elég jó lenne, mert CPU és GPU intenzív játék.
No Sana No Life
-
Alister71
nagyúr
válasz g@norbert #6961 üzenetére
Az a baj, hogy nem nagyon van időm mostanában tesztelgetni. Most az, hogy lefuttatok egy benchmarkot a 1060-al, még nem fogja megmutatni, hogy játékok alatt mit tudna. Arra meg, hogy lemérjek minimum 4-5 újabb játékot, nem sok esély van mostanában. Ráadásul csak olyan játékok vannak fent amivel még a GTX660 is elbír, azok meg a 1060-nak nem jelentetnének túl nagy kihívast.
Szeretnék tesztelgetni, meg is csinálnám szivesen, de ahhoz kéne 1 hét szabi.Alister from Hell
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz xeon forever #6991 üzenetére
Nálunk (modi) ez sosincs bepipálva....
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
xeon forever
addikt
válasz xeon forever #6991 üzenetére
* Beállításaidat alapvetően a böngésződbe mentjük, ám ha be vagy lépve, adatbázisunkba is eltároljuk azokat....
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
xeon forever
addikt
válasz xeon forever #6990 üzenetére
Viccet felreteve ma volt b@x@kodas a DIGI nel. Komoly biztonsagi res keletkezhetett ha AZ en ipcimemre dobott egy mas fiokot. Ezert nem szabad kipipalni a bejelentkezve maradok illetve a NE korlatozzon a jelenlegi IP cimemre opciokat....
-
xeon forever
addikt
válasz philoxenia #6989 üzenetére
S-1-5-21-<machine>-500
Az életérzés. 😈
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz xeon forever #6988 üzenetére
Nemhiába raktad föl azt a képet ezek szerint....
-
xeon forever
addikt
válasz philoxenia #6946 üzenetére
Mai erdekesseg: A telefonom valaki mas prohardver fiokjaba lepett be. Ez aztan AZ erdekesseg. 😂
Telefon kb 2 hete volt resetelve. Meg a sajat fiokjaimba is ujra be kellett irnom a jelszot. De ez hogy mas fiokba magatol kitoltotte a felhasznalonevetjelszot ez valami zsenialis. 😋[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Ebből a lap+CPU-ból ennyit tudtam kihozni (sikerült lejjebb venni a RAM időzítést kicsit/órajeleket)
FSB: 350 (1400) CPU: 2450 MHz. 1,1 V-on megy a gyári 1,3 helyett valamiért, sztem nem olyan rossz Xeon L5205-től. -
g@norbert
tag
válasz xeon forever #6962 üzenetére
Azért vannak ám itt szebb eredmények is,de ez már szerintem ritka példány...
Ez már ott van.
http://valid.canardpc.com/xmqnwfÁlljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
g@norbert
tag
válasz xeon forever #6980 üzenetére
Bizony,a kondiknak is kell a levegő,és a vrm hűtésére is kell,hacsak nem azt is vízzel hűtöd.
Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
g@norbert
tag
válasz VinoRosso #6979 üzenetére
Kifogástalanul működik a lap,még semmi sem szállt el rajta,egyenlőre,de ember tervez,hardver végez....ezen az x5470- és procimon kívül van még egy mérnöki példányom is,de azon adapter van a lábcsere végett,a sima,lábcsere forrasztáson esett át,és természetesen mindkettő nútolva van 775-re.Nem szecskázzuk az alaplapot...
-
xeon forever
addikt
A vizhutest mindenki benezi...AZ nem arra szolgal, hogy ventillator NE legyen a gepben. Konkretan AZ extrem proci tuning elengedhetetlen kelleke ez ok, de egy 120+ cfm 120mm rendszerhuto is a tartozeka az extrem tuningnak.
-
VinoRosso
veterán
A boost akkor nem kapcsol be, ha túl meleg a GPU, szóval igazából ez pont azt jelzi, hogy ki volt pörgetve. 3D-ben minden esetben bekapcsol, akkor is, ha 30-40%-on megy. Igazából pont ilyenkor van tér az órajel emelésre, mert akkor elég hűvös hozzá a környezet. Kivétel ha vízzel hűtöd, és tartósan alacsony marad a hőfok. Nálam pl mindig megy boost, mert 48 fok fölé nem mászik a maghő sosem.
#6969: OMG még nem pukkant el semmi az alaplapon ?
-
g@norbert
tag
Nekem is ez a dilemmám,viszont 4.4ghz x5470 gtx1060 6gb párosítást én fullhd-n játékra egyáltalán nem tartom elvetélt ötletnek mivel stabilnak stabil,vízhűtésem van,max 50fok folyamatos terhelés alatt.
-
g@norbert
tag
válasz xeon forever #6962 üzenetére
Bocsi a képminőségért,de én telefonon fórumozok,marad a monitor fénykép...
Én most evvel az x5470 procival stabilan itt tartok,nem hibázott a cpu occt-n infinitie teszt alatt1-másfél óráig.Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz zoltanz #6967 üzenetére
L5430al nem lehetetlen..8x450 P35el a legtöbb esetben hozható, ha partner a CPU/RAM.
Nálam a dual L5430 lenne érdekes, de nem tudok komolyabb VGAt begyömöszölni az 1U rackbe Egy single slot 1050TI mondjuk még lehet, hogy beesik, csak legyen végre elérhető. Persze nem ehhez lesz, csak kipróbálnám. A jelenlegi FX1800 Quadro mondjuk meglepő, GTA5 HDban simán játszható vele -
zoltanz
nagyúr
Én megelégednék Xeon L5430 Quad esetén 3,5 GHz-el.
Más, kipróbáltam az automatikus OC-t, Xeon E5205 -re olyan +30% -nál kékhalálozott a Win. (PCI-E fix, feszen lehetett volna emelni, de nem akarok, mert akkor ugrik az Eist, Ram időzítésekhez sem nyúlt, csak a Ram órajelhez) Amúgy szerintem valamiért kicsit kevesebb feszt ad a procinak a lap.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz philoxenia #6964 üzenetére
Te philo vagy..persze, hogy filózol Amúgy ha nem játszol, akkor érthető a tevékenység.
Aventyr
Azt azért vegyük figyelembe, hogy nálad beteg proci van..legtöbb esetben a stabil 4GHzért küzdenek, nem 4.5Gn tolják ;p Amúgy nem minden az órajel..ez a legfőbb tévhit itt.[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
Ha adtok vgat en csinalok tesztet ! Nekem nincsenek ilyen modern cuccaim.
Egyebkent meg igencsak programfuggonek gondolom ezt a kihajtast. Ha van orajel, nem gondolnam olyan rossznak a platformot, de egy teszt tenyleg erdekes lenne.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz g@norbert #6961 üzenetére
Volt már említve, hogy boost sem kapcsolt, szóval ebből sejthető, mennyi marad benne..főleg, hogy a legtöbb esetben ~500MHz körüli tartalék van bennük, kb. mind megy 2G körül-felett. Részemről max. a 3GBost csapnám mellé, de csak akkor, ha valami bitang OC van a procin..4G felett.
980TI jó vicc..
Ettől független persze mindenki arra veri el, amire akarja Csak elég kiábrándító lehet azzal szembesülni, hogy egy 1050TI+G4560 páros hozza a tervezett felállást ~féláron -
g@norbert
tag
válasz philoxenia #6958 üzenetére
Nézd,amikor Gtx970 vga-t lehet itt az aprón venni 60-65ezer forintért,(pont most van egy asus strix oc az aprón ami szimpatikus lenne)legjobb esetben van pár hónap gari rá,és természetesen ezeket az oc kártyákat,,egyáltalán nem volt húzva,,szöveggel árulják....Ugyan már...meg venti nélkül 45ezerért,és kihangsúlyozza a hirdetésben hogy semmiképp nem veszi vissza,de kifogástalan állapotban van...ne már...előtted 6 hozzászólással exlepra fórumtárs egy e5450-el használja,gondoltam megkérdezem a tapasztalatait,nem jött össze.Szeretnék 2-3év garis kártyát venni,és játtszani vele offline az újabb játékokkal,stabil 50-60 fps-sel fullhd felbontáson kompromisszumok nélkül.Nemérdekel hogy mennyi marad benne,de az igen hogy ezzel a procival ez elérhető egyáltalán,mert a cpuz validator honlapján 980ti kártyával láttam 4562.85mhz-es eredménnyel.
http://valid.x86.fr/zj0fjp
Gondolom ő sem az eredmény kedvéért rakta be azt a kártyát,mivel ahhoz semmi köze....Én csak alister tesztjére vártam,de sajnos ez sem jött össze.Majd lesz valahogy,keresgélek amíg nem találok ilyen teszteket,azt hittem itt végre összejön....Olyan nincs hogy nem lesz sehogy..Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
zoltanz
nagyúr
válasz philoxenia #6958 üzenetére
Nem veszi meg, sosem tudhatja meg mi lett volna ha megveszi.
Ha van pénz, és úgy érzed meg kell venned vedd.
Én nem venném meg, de nem vagyunk egyformák. Ennyire előre kiszámíthatatlan mire lesz majd elég.[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz xeon forever #6957 üzenetére
Azért olyan ez mint X5-össel bevásárolni járni a városon belülre pár kilométerre...
-
xeon forever
addikt
-
g@norbert
tag
válasz exlepra #6952 üzenetére
Lényegében csak arra lennék kíváncsi mielőtt megvenném a kiszemelt asus strix oc 1060 6gb vgát,hogy fullhd felbontáson kompromisszumok nélkül az új játékok milyen min-átlag-maxfps-sel mennek,mielőtt kiadnék majdnem 100ezret erre a kártyára.Meglehetősen nehezen szánom rá magam,de játtszani kellene a konfig,Asus striker 2 extreme a lap,8gb corsair dominator gt 2000mhz a ram.
-
exlepra
tag
-
g@norbert
tag
Ezt a topikot soha nem fogom kitörölni a kedvenceim közül...
Viszont ha már képekről van szó,amit nagyon várok,azt - _Alister_ - ígérte,mégpedig a xeon + 1060 tesztekről vs i5 még április vége felé,de nincs sajnos rá ideje,amit természetesen megértek,de jó lenne látni az eredményeket...
Én már nagyon várom,tényleg kíváncsi lennék rá mit bírna az x5470 4.4ghz procim mellett az a kártya...Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
customer114
őstag
válasz philoxenia #6949 üzenetére
Ctrl + Shift + N
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
customer114
őstag
Mit hallok? Nude szelfik? Tudtam én, hogy kár lett volna törölni a topikot a kedvencek közül.
-
xeon forever
addikt
válasz philoxenia #6946 üzenetére
👌 ha a bankszamladon megjelenik ismeretlen helyrol szarmazo par dollar akkor latni fogod milyen onzetlen vagyok. 😈
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz xeon forever #6941 üzenetére
Hát a nude szelfijeimmel vagyonokat fogsz keresni.
Különböző horrorfilmek castingjain....
[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
Nekem egy pentium G 4560 mellett duruzsol az Rx 460 4 Gb.Teljes megelégedetségemre.Egyszer lehet rászánom magam,azt átrakom a xeonos gépbe próbára.Kíváncsi vagyok hogy régi 4 mag,VS új 2 mag 4 szál mit is ér játékokban.Mondjuk problémás lenne az összehasonlítás,mert az egyiken win 7 van,a másikon meg win 10.De lehet próbából egy üres vinyómra egyszer feldobom ugyan azt a rendszert és játékokat.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
CJ4567
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #6761 üzenetére
Alapórajelen kevés egy E5440 az RX460 mellé, ezt aláírom.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
xeon forever
addikt
válasz philoxenia #6940 üzenetére
😂😂😂 Na akkor mar nalad is van egy kem programom...xD Amugy nem. xD😂
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz xeon forever #6939 üzenetére
Akinek Xeonja van különösen gyanús, hiszen Xerxes is perzsa volt....
[kép] letöltöttem, feltöltöttem, így már biztonságosnak ítéli az FF is nálam is...
[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz Pécsi gyerek #6938 üzenetére
A titkosszolgalat kezeben van a prohardver...😈 Megfigyelnek mindenkit a maninblack....
A terrortamadasok Ota logikus lepes...PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz xeon forever #6935 üzenetére
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #6936 üzenetére
Passzolom, valszeg méret miatt..nem láttam rendesen én sem, azért linkesitettem.
-
xeon forever
addikt
válasz xeon forever #6935 üzenetére
AZ miert van hogy neha feltolti rendesen a kepet neha olyan ocsmanysagot produkal AZ uzenotablan!?! Es ez nem eloszor fordult elo.
Telorol toltok fel kepet amugy. Valami emberi magyarazat van ra?
To: SpeedR[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ejsze no.
-
Alpi.
addikt
Utolsó pár alkalommal kimagaslóan jó Xeonokkal volt dolgom, kicsit elszoktam az átlagos prociktol. Elég kijózanító volt (értsd. : xar ) egy átlagos darabaot hajtani.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz gergo197 #6883 üzenetére
24/7-es stabilitást értve nem stabil, egyébként szépen ment huzamosabb időn kersztül. Egymás után toltam le vele jópár benchmarkot fagyás, összeomlások nélkül. 24/7-re ilyen feszekkel nem alkalmas, nem beszélve a hűtésről. Chillerrel is necces volt néha-néha. Ja, és életemben először hallottam zizegni a vrm-et a lapomon !
1.6+ Vcore és magas órajel úgy tűnik nem maradt rejtve !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
burnutec
csendes tag
E8500 volt benne előtte, azzal minden ment szépen, jelenleg : 9400mg , xeon 3363 , 4gb ram , 500gb sata , fürge kis gép lenne alapra , remélem meg lehet oldani mert ha nem akkor q96xx re kell fanyarodni ami súlyos pénzek ablakon át elengedéséhez vezet
[ Szerkesztve ]
-
gergo197
csendes tag
válasz philoxenia #6925 üzenetére
nekem is 10 volt de pár napja újra a 7 ketyeg a gépen, ennek egy az oka hogy amivel én játszom ... 10-en egér laggom volt az utolsó updatetől ... de csak abban a játékban ! minden szuperül ment
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz haligali72 #6920 üzenetére
Most ingyen nem lehet már hetesről frissíteni, ha jól tudom.... Nekem amúgy 10-es a rendszer, de itt tudtommal többeknek is.
-
zoltanz
nagyúr
Bios mod nélkül megy rendesen Xeon a G41-ben amit megfaragtam, (SSE 4.1, Speedstep van)
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
Nem lesz probléma. Nekem a Linux Mint mellett van win10 pro, egy E5450-el támogatva. Csak az órajelben van különbség a két cpu között.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
haligali72
aktív tag
válasz Pécsi gyerek #6921 üzenetére
köszönöm! szerintem is egy próbát megér
-
Pécsi gyerek
addikt
Én amit találtam,aszerint simán mehet.Pl itt is a 906 os hozzászólásnál ami már régen volt ott is működött már a xeon/win 10 dolog.De ha már újra rakod egy próbát megér.Másnem ha gondod van vele,utána még rakhatsz 7-est is.
[ Szerkesztve ]
-
haligali72
aktív tag
Sziasztok!
A fiamnak van egy p5ke/wifi alaplap/xeon 5440/r9 270x/8GRam konfigja, tele vírussal. Újra kellene raknom már neki és a win 10 en gondolkodom, de hiába keresek a neten és itt is, nem találok rá egyértelmű választ hogy futna e ezen a gépen szépen a win 10.
Tudnátok segíteni hogy mehet rá a 10, vagy maradjak a win 7 nél?
Köszönöm! -
burnutec
csendes tag
Sziasztok tudna valaki segíteni modolt bios-t csinálni vagy találni Dell optiplex 755 höz?
Xeon 3363 -at szeretnék használni, működik is a gép vele , de " unsupported cpu " üzenetet kapom, a ventillátor full kakaón megy és a windows telepítők a logó után nem jutnak tovább.
22A -s a legújabb bios ami van hozzá le is töltöttem de hosszas keresgélés után a kicsomagolás és a phoneix bios editor nál elakadtam, a ".rom " fájl is csomagolva lenne?
Aki csinált már ilyet és tanácsot , utbaigazítást , vagy rom file-t tudna adni az nagyon jó volna.[ Szerkesztve ]
-
válasz xeon forever #6915 üzenetére
Simán nekiestem első ilyen moddomnak mér pár éve egy életlen svájci bicskával, fél óra alatt reszelgetős mozdulatokkal sikerült is. Igaz egy lábat egyengeti kellett utána.
Most már egy sima obis szikével pár perc és kész. -
zoltanz
nagyúr
Megvan a lap faragás. Azért elég precíz munkát, biztos kezet igényel, nehogy műanyag darabka maradjon ott és az érintkezők közé essen.
Én így álltam neki: Orvosi sziké, nagyító, műszerész csipesz. -
tiop
tag
Köszönöm a válaszokat.Ha tuningpotenciál felől nézzük akkor mit lenne érdemesebb venni? Van egy Zalman réz hűtőm aszem 800g elég jól hűt.
-
gergo197
csendes tag
válasz xeon forever #6903 üzenetére
nem, nem volt kedvem szerelgetni ma ... ez még a Formula !
-
DaWe94
senior tag
válasz xeon forever #6812 üzenetére
Rendeltem hvapróról egy 2gb-s 800as ddr2-t. Kíváncsi leszek jobb lesz-e majd így, 2x1gb + 2x2gb felállással...
-
Pécsi gyerek
addikt
Nekem is ilyen lapom van.Persze hogy megéri NEM KICSIT,NAGYON Nekem egy E 5440 van benne,alapon használom (2,8 Ghz) mert csak egy 1368×768- as monitorral használom,meg egy R7 250 X 1 Gb-al,és 4×2 Gb ddr2 800 mhz-el.De így is játszok pl Gta 5 ,Rise of the tomb raider,Mortal kombatok,Dirt rallyk,stb.A procim lazán megy 3,6 Ghz-en a lapban,utána mivel nincs komolyabb hűtőm,elszálnak a hőfokok,de simán van benne még 200-400 Mhz.Szóval cseréld és élvezd Ja és a rendszer is pörgösebb érzésre.Nekem ha bírja még a lap,vagy 5 évíg biztos társam marad,peddig már vagy 10 éves kb
-
tiop
tag
Üdv.
Olyan kérdésem lenne,hogy van egy Gigabyte P35-DS3 lapom amiben egy C2D E6750 proci ketyeg.Van értelme XEON procira cserélni?
köszi. -
gergo197
csendes tag
válasz xeon forever #6897 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest