-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hjaneka87
csendes tag
Igen erre jutottam én is. Várok most egyik itteni "kollegara" mit ír vissza. OC igazából annyira nem izgat, azért is szeretnék E5440/50-et venni.
Déli hídon pedig van kis chipset hűtő, gyarilag tényleg nem volt rajta s melegedett rendesen. Borda+venti. Kicsit hangosabb lett, de biztos ami biztos. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hjaneka87 #5298 üzenetére
delidded.com-on van report X5450ről is a lapoddal, de a VRM miatt én maradnék az E/E0 vonalon, ill. nem tudom mit bír a chipset FSBben, de minél magasabb szorzót vadásznék..lehet jó egy X5450/60 is olcsón, csak alulfeszelés legyen, különben meleg lesz körülötte a helyzet..a déli hídra is faragj valami bordát, ha nincs útban semminek..elég lowcost volt anno ez a kivitel :S
-
hjaneka87
csendes tag
válasz craftsman01 #5295 üzenetére
Asus P5N-E SLI, E5440 megy benne próbáltuk, nagy nehézsgek árán.
-
hjaneka87
csendes tag
Gyors kérdés!
Jó áron tudnék most venni Xeon E5462 procit, ennek 1600 az fsb-je. Az nem gond, hogy az én lapom csak 1333 tud max? Menne vajon igy benne?
-
firstman3333
tag
válasz Sanyamaci73 #5273 üzenetére
Az újraindulások valóban összefügghetnek a nem alapértékeken való üzemeltetéssel,én is giga lapokat használok,és a tuning hatására nekem is volt olyan lapom ami így viselkedett ep45 ds3l például. Érdekes hogy ud3r mellett már nincs ilyen problémám.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz motorhead #5289 üzenetére
Nem fáj, ha rutinos aprós az emberfia ;p Új motyó megvesz, régi elad, örül. Sokkal inkább ez a nyerő, ha csak szívsz az egésszel, szvsz.
1050TI oké, hogy spórolós, de ha addig húzod a Xeont, hogy ki is tekerje rendesen, az már nem az..így nem igazán éred el, amit szeretnél szerintem. Illetve ahogy írod, tré az ár/érték arány..boltban alig drágább a 1.5X erősebb 1060/3G. 40 körül kéz alól még oké lenne..de többért nemigen lesz sláger :S
QC/i3/i5,,mivel volt már mindből nálam, tudom mire számíthatok, csak szeretném számokkal ábrázolva megmutatni másoknak is..no nem mintha nem tette volna már meg sok tesztelő..de én kifejezetten clock 2 clock fogom.
-
motorhead
aktív tag
válasz xeon forever #5290 üzenetére
Az láttam, hogy az egy ventisnek nincs külön tápcsati. De talán a két ventis az nem ugyan olyan. Meg kell néznem majd... Mondjuk nekem pont tetszik, hogy ennyivel kevesebb a kábel. Meg most mennyi?, 75W a fogyasztása? A cpu is többet eszik.És ott is a lapról megy a szufla.
..--OLDSCHOOL FOREVER--..
-
xeon forever
addikt
válasz motorhead #5289 üzenetére
AZ 1050ti vel annyi a baj h AZ alaplapon megy neki a tap. Szerintem AZ mindig egy gyenge pontja a renszernek, ha szerencsetlen alaplapon megy at ekkora VoltAmper. Legalabbis nalam mindig melegebb volt a lap ha ilyen vga volt benne. Barmelyik szeriarol is beszelunk.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
motorhead
aktív tag
Már hogyne fájna a váltás, ha mindent cserélni kell. Az a kérdés, mivel minden adott ehhez a konfighoz, csak a lapom bénázik, hogy van e még benne potenciál. Szerintem van, de ettől független nagyon kíváncsi vagyok a "E5440 vs. i3-2120 vs. i5-2500 " tesztedre! Lesznek benne szerintem meglepő eredmények. Sőt...
Passmark eredményeket nézegetve az i3-2120 proci jóval lassabb mint az E5450 alap 3GhZ-en (nekem E5450-em van...) . Az i5-2500 is csak 3.3GhZ-en gyorsabb az alap E5450-től. Nem annyira fényesek ezek a procik. Nem beszélve arról, hogy az i3-2120 csak 2 magos. Ez eleve visszalépés.
Azt gondolom, nekem ha végignézem a lehetőségeket, az alaplapcsere a legjobb húzás.
A videókari fronton meg ha rászánom magam egy gtx 1050ti-re ami most nagyon rossz árban van azzal ha véletlen full platform csere lesz később sem lesz bajom. Tudom ott van a 670 vagy a 960 de már kezdek fogyasztás érzékennyé válni ezek a régi kártyák meg brutál fogyasztásúak a 1050ti-hez képest. Valamit valamiért, új technológia emiatt mindég húzó erő.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #5285 üzenetére
1366 ott van elcseszve, hogy 30+ egy valamire való alaplap :S Nekem is tetszene egy 6C/12T~4GHz megoldás, de ez miatt felejtős sajnos.
-
xeon forever
addikt
Xeont csak xeonra cserelnek 1366 is foglalat minimum. De megneznek egy 2011 v3 xeont is. Csakhat ahhoz AZ eheti lotto 5 is kellene.
-
Ha már lowcost, igaz nem 775 és xeon de core2:
Ebay-en tonnaszám van X9100-as mobil wolfdale ami unlockos 3Ghz 6mb szóval el lehet vele lenni. 5eFt körül. [link]
Olcsóbb notikba amik támogatják egész szép teljesítményűt lehet faragni.[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
Az úgy nem ér, hogy te számolod a legolcsóbbat, de én meg nem számolhatom csak az átlagot, vagy inkább afelett. Erre ugyanúgy várni kell, mintha aliról rendelnél, mert nem minden nap fogsz ki ilyen boltot. Pl ősszel vettem havernak 18k-ért L5408+Giga p35 ddr3-as lap+ 8 gig 1333+Freezer 7 kombót kb az volt a legolcsóbb, 560 Ti-t tettem be mellé bőven sok volt neki még a 3,5Ghz is. De ez ugyanúgy nincs mindennap Emellé ha akarna most 22k-ért lehetne találni egy 7870-et az 560 Ti helyett, vagy pl most láttam OC-s 660Ti-t 2k-val drágábban és akkor ugyanúgy ~40k-nál vagyok csak még megvan mellé a VGA is amivel minden játék elég jó minőségben elszaladgál.
De ha még inkább low cost akarnék lenni, lehet még egy AM3-as platformon is elgondolkodni. Nem ördögtől való az AMD sem, olcsók a lapok, olcsó X2 X3 közül sok négymagosítható, és az AMD-s chipsetek kezelik az olcsó high density ramokat. Belépő VGA-khoz az is elég lehet.
Vagy az utlra low cost 478 to 775 retrofit hack
-
Alister71
nagyúr
válasz motorhead #5279 üzenetére
Abit lapoknál sajátosság volt a dupla indulás, ha bármi el van állítva a biosban a defaultról. Idegesítő. Anno mikor indult a 775 még én is Abitot vettem, mert előtte nagyon kedveltem, de a Gigabyte hamar átvette az irányítást. Néha betéved egy Asus lap, de vagy 10 éve Giga fronton mozgok.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
motorhead
aktív tag
"ha a tápot áramtalanítom a gép leállítását követően, akkor egy kb. 4-5 másodperces kép nélküli elindulást követően újraindul és úgy bootol be már rendesen a gép.
Egyébként ha úgy állítom le a gépet, hogy a tápot nem áramtalanítom akkor egyszerre bootol a gép, nincs dupla indulás."Ez régebben nálam is így működött. Most meg állandóan a dupla indulás van..
"Korábbi Windows verzióknál működött az alvó állapot. "
Működött mindenféle win-al. Amióta a dupla indulás van azóta nincs alvó állapotból visszatérés.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
Az 1155-ös platform egész más, ez tény. Minden szinten klasszisokkal jobb. Én tulajdonképp a fiamnak "adtam" az i5-ös gépem, sőt már a GTX1060-at is neki vettem. 15 éves, ha lehetne reggeltől estig tolná , és rengeteget multizik, szinte az összes cod és BF meg van neki véve, steam-en, originen.
Én ezt a xeonos platformot magamnak azért dobtam össze, hogy "mindenre használjam" Monitor nincs is rajta, csak a tv-re van kötve, javarészt letöltés és filmek mennek rajta, meg néha játszogatok.
Mivel 775-höz voltak eleinte dolgaim, ezért erre kezdtem építkezni. Ha nem jutok hozzá ilyen áron ehhez a P45-höz, nagy eséllyel 1155 lett volna, H61 és egy i3 2100, bőven olcsón megvan.Alister from Hell
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz VinoRosso #5276 üzenetére
Amit írtam, az kerek 40 és már folyamatban a postázásuk ;p És ne Alie/Ebay árakat számolj, aprón szétnézve nem 3k egy proci sem..a jobb E/E0 5440/50ek 7 körül kezdenek, hűtővel alaphangon 10. Mellé kell egy P45 lap, ami szintén ekörül nyit, 8GB értelmesebb RAM DDR2 fronton meg tudjuk mennyi..és akkor vagy összejön a stabil 4GHz vagy nem :S Én is csípem a platformot, de azért vannak határok
Ráadásul kapsz pár dolgot minimális difivel, ami jól jöhet, több RAM lehetősége, SATA/USB3, nagyobb IPC, stb. Szerintem bőven megtérülő befektetés..
1156 lap szinten katasztrófa kínálat, nagy rajongója voltam anno az i5+ECC okán, de letettem róla már. -
VinoRosso
veterán
Azért több az mint 10k. Amit írtál az 41k ráadásul 8 giga DDR3-at már nem kapsz 10k-ért. Inkább 13-16k ezzel egy árban van a ddr2. Lap mondjuk legyen ugyanannyi, a CPU meg 3+3k a legoclsóbb hűtő (E5440+Freezer 7 pro) 6k vs 21k. Ez 36%-os különbség árban, több mint 1/3.
Esetleg p55-öt meggondolnám, ott lehet találni 15 körül lapot, x3430 3k + 3k hűtő az 21 a többi meg ugyanannyi tehát a lap ára a spórolás (9k) . Ilyet csak akkor vennék, ha olyan kártyára pályáznék, amihez kevés a 775. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz motorhead #5265 üzenetére
Mivel csak procioldalon olcsó igazán a platform, nem olyan nehéz leváltani..nemrég vadásztam pár cuccot, csak példának: P67 lap i5-2500 procival gyári hűtővel, 2x4GB/1600 memóriával 40k (9+21+10). Ezt a tempót már egy értelmesebb Xeon közelíti csak OCval, amihez jó lap is kell és RAMból sem árt valami, amit nem kell agyonra visszaosztani..és ezzel el is szállt az ár/érték, hiába <10k egy jobb E/E0. Úgyhogy hacsak nem tudod magadnak bemagyarázni, hogy márpedig igenis szeretsz szívni az OCval és élvezed az eredményekhez vezető fejtörőket, gondolkodj el a váltáson nyugodtan, nem fáj annyira, sőt.
Ennek kapcsán, ha lesz időm, csinálok majd méréseket, E5440 vs. i3-2120 vs. i5-2500 között, azonos órajelen (3.4GHz), érdekességnek. -
xeon forever
addikt
A dual bios miatt van. Aramtalanitas utan default bios indul eloszor, majd a prime. (tobbnyire csak AZ egyik biost szoktak atirni xeonra, a default eredeti marad. Nalam legalabbis ket eltro van fent a verzio szam szerint)
[ Szerkesztve ]
-
Sanyamaci73
tag
Giga lapoknál dupla induláshoz annyi észrevételem lenne, hogy ha a tápot áramtalanítom a gép leállítását követően, akkor egy kb. 4-5 másodperces kép nélküli elindulást követően újraindul és úgy bootol be már rendesen a gép.
Egyébként ha úgy állítom le a gépet, hogy a tápot nem áramtalanítom akkor egyszerre bootol a gép, nincs dupla indulás.
E jelenség összefügghet esetleg azzal, hogy az alaplap és a rendszer többi összetevője nem a gyári alapértékeken üzemel.A Windows 10 óta az alvó állapotból nem tér vissza a gép, a ventik felpörögnek, de képet nem ad, csak lekapcsolni lehet. Korábbi Windows verzióknál működött az alvó állapot.
-
VinoRosso
veterán
Én a helyedben vennék egy P5Q-t (8k) meg egy GTX 670-et (30k) azt jónapot. Attól, hogy a használt tönkremegy hülyeség félni, max nagyon régi cuccoknál. 10 éve szinte csak használt cuccot veszek, több száz megfordult már a kezeim között 5%-a ha tönkrement. Persze vásárlás előtt meg kell nézni, hogy mit vesz az ember, meg kell kérni egy hét próbagarit, hogyha valami javított kókányolt szart vesz az ember (ezek általában gyorsan behalnak) akkor biztosítva legyen.
De ha garisat akarsz akkor sem kell sokkal többet fizetni, GTX 960-at lehet találni már 38-40k körül használtan. -
válasz Alister71 #5268 üzenetére
Veszprém Helyi "lengyel piac" acer brand 775 gép q6600 2gb ram roszként 1000ft, egyik ramslot volt rossz azért nem indult.
Asus lap nforce 775 szintén q6600 , giga 8800gt össz 3000ft a vga volt rosz
Sok ilyen van, németből kidobják, ide meg ömlesztve jön. Ár alku alapján. Digis boxom 200ft volt. -
xeon forever
addikt
válasz Alister71 #5268 üzenetére
AZ elet apro oromei. 😎 illetve amivel nem lehet be telni u AZ hogy hogy a fenebe nem melegszik a Giga lap... Ugyanez a lap mas gyartonal 4-5 fokkal melegebb. Ez foleg nyaron tuning mellet erezheto. 50 fok alatt van mindig. (gondolom a nyak lap anyaga Ami miatt, de csak tippelek marmint lattam mar nagyobb/tobb bordas lapot melegebben)
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz xeon forever #5267 üzenetére
Én az EP45T-DS3R-t úgy vettem 10-ért, porszem nem volt rajta, szinte gyári új állapotban, volt benne egy Q6600 és 2x2 giga 1333-as DDR3. A Q6600-ot eladtam 6-ért, 6-ért vettem bele az E5430-ast. Maga a lap és a ram 4 ezerbe volt. Raktam rá egy TX3-at, az volt otthon, SSD, vinyó, ház volt, az R7 260-at dobozában 10-ért vettem. Corsair VS450-es tápot vettem még újonnan hozzá, az volt 14.
A másik gépembe volt 16 giga DDR3, abból kivettem egy 4 gigás modult, mert a 4 kevés volt, így van 8 giga benne, és a másikba is maradt 12 ami elég bőven.
A Resident Evil 7-et végigvittem, sőt a Battlefield 1 is megy rajta normal grafon DX12-ben.
Elég jó az ár/érték arány[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
xeon forever
addikt
válasz Alister71 #5266 üzenetére
Egyetertek a Giga p45 tel...masfel eve porog, AZ utobbi fel evben ha 24 orat pihent talan. Tokeletes a dualbiosa. Csak jokat lehet rola mondani. Lehetoseg szerint ilyen oreg cuccokat szemelyesen probaval erdemes atvenni. Pl egy usb-s oprendszerrel a zsebunkben.
-
motorhead
aktív tag
Szerintetek az ABIT ip35/ E5450/ GTX460 DDR2 -ről mi lehet az ésszerű és költséghatékony váltás?
Nekem nagyon tetszik ez a xeon vonal de sajnos az én alaplapom csak fenntartásokkal kezeli ezt a procit.Több sebből vérzik a dolog, amivel lehet élni de nem kényelmes. Pl. a mai napig nem tudtam rájönni, hogy miért van a dupla indulás sima bekapcsoláskor, reseteléskor. Elindul, leáll, majd pár másodpercen belül megint elindul és akkor már megy normálisan. Mindemellett mivel ez a jelenség állandó, pl. alvó üzemmódról nem tud visszatérni a win10. Mivel elindul, leáll, megint elindul és a vga nem ad képet. Azt gondolom nem tudja mit kezdjen ezzel a ki-be kapcsolgatással. Nagyon idegesítő. Tápot cseréltem próba képen egy kölcsön darabbal, de ua. a jelenség. Próbáltam a cmos elemet is cserélni de semmi baja, annak sem. Azt gondolom valami BIOS nyűg lehet, mert ugye egy sima BIOS-on belüli módosítás vagy tuningolás után csinált eddig csak ilyet, most meg mindég ez áll fent ha be sem lépek a BIOS-ba sem.
Gyenge pontja a rendszernek a vga-is, és itt jönnek az ötletek, hogy ne vegyek új 1050i-t mert nem éri meg és/vagy nem hajtja ki a proci. De használtat se vegyek (pl.670-es) mert behalhat egy ilyen régi cucc.
Na de akkor merre tovább? Mert ha esetleg lapot cserélnék egy gigabyte p45-re ami szintén behalhat bármikor mert nagyon régi cucc az is, akkor ez totális zsákutca?
Gondolkodtam egy váltáson az i3-i5 vonalra de ott meg akkor aztán minden "kuka" mert akkor mindent cserélnem kell. Tudom, hogy ez egy összetett kérdés, de lassan tényleg tanácstalan vagyok, mert nagyon sajnálnám ezt a pénztárcakímélő xeon vonalat elhagyni. Mindég szerettem a különleges dolgokat, ezért is vágtam bele ebbe, de valahogy ez a sok baki elveszi a kedvem tőle.
És akkor a tuningról még nem is beszéltem, hogy 3.2-3.3GhZ körüli érték felett nem találom a gyenge pontját a rendszernek. Hiába emelek feszültségeket, nincs meg egy értelmes középút amit hosszú távon tudnék napi használatban beállítani. Ez a rengeteg bios-on belüli állítgatás és boot-olás, majd tesz megint újra... az utóbbi két hónapban kb 300x indítottam újra a gépet, az 600 ki/be kapcsolás a fenti jelenség miatt.
Szóval kíváncsi lennék arra ki mit tenne egy ilyen felállásban...--OLDSCHOOL FOREVER--..
-
hjaneka87
csendes tag
válasz Pécsi gyerek #5261 üzenetére
Nekem ez 6 ezer volt. Tájékoztatás nélkül!
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz hjaneka87 #5260 üzenetére
Az annyát a köcsögnek,már bocsánat 😈Én is vettem itt topic tagtól smd hiányos xeon e 5450- et 3 vagy 4 ezerért már nem emlékszem.DE !!! TÁJÉKOZTATOTT ARRÓL HOGY HIÁNYOS !!! A procit tesztelte,és 4 Ghz-eken szaladgált,hiba nélkűl stb.Igaz nekem asszem csak 1 vagy 2 smd hiányzott,de azóta is hiba nélkűl fut.Gta 5 egyébb játékokat is nagyon szereti 😀
És így utólag ennyi pénzért,nagyon nagy vétel volt.Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
hjaneka87
csendes tag
válasz VinoRosso #5259 üzenetére
Fejlemény!
Másik alaplapban működik a proci (2 lapban lett próbálva, 2 fajta chipsettel, P45 chipset, P35 chipset). Úgyhogy nekem sajnos ez nem megy. Kellesz egy másikat vennem, vagy ezt cserélni/beszámíttatni.
Ha esetleg valakinek lenne eladó, akkor az érdekelne. Vagy pedig akár alaplap csere is. Asus P5N-E SLI van nekem. Ebben ez a proci sajnos nem megy.
Köszi a segítséget, tippeket. -
VinoRosso
veterán
válasz hjaneka87 #5244 üzenetére
Mikor kivette neki jó volt mikor betette akkor meg az asszonynak volt jó.
No de félre a tréfát, szerintem simán lehet, hogy hibás a proci, a jobb alsó sarokban lévő SMD is mintha ferde lenne, nézd meg nem laza e, meg próbáld ki egy másik lapban, azt ha ott se megy akkor vszeg kuka. -
hjaneka87
csendes tag
Igen ezt tudom. Olvastam a cikked, nemrég került hozzám ez a lap s gondoltam megcsinálom. Nem a legújabb játékok tolására kell, hébe-hóba játszok, akkor is online játék. Annak meg bőven elég lenne. Próbálok más procit szerezni, ezt megnézni más lapban, stb. Hátha jutok előbbre, s majd írok.
Ha valaki lenne a közelemben s szívesen segítene ne tartsa magában! Köszi! -
Wiipera
csendes tag
válasz hjaneka87 #5244 üzenetére
Az ic/kondi hiányos procikkal nekem jó a tapasztalatom. Megfordult jó pár nálam, amin 1-3 hiányzott és eddig mind hiba nélkül működött. Az igaz, hogy a te procidról 5 db hiányzik, ha jól látom. Lehet ez a mennyiség már "sok".
Az Nforce chipszetekkel vegyes tapasztalatom van. Úgyhogy könnyen lehet, hogy pont egy olyan lapod van, amiben hiába a frissített mikrokódú biosz, mégsem kezeli a Xeon procikat.
Kéne a közeledben valakit keresni, akinél ki lehetne próbálni a procit.
[ Szerkesztve ]
-
hjaneka87
csendes tag
Érdekes dolog szerintem ez. Ma vettem észre, lefotózom aztán belinkelem ide. Furán néz ki a proci hátulja, s mintha hiányoznának chipek is róla. Alul is olyan mintha javítva lenne. Elküldtem ua. ezt a képet az eladónak, erre ő teljesen felháborodva küld vissza vmi más képet, hogy hát mikor kivette neki jó volt. Közben nem is ez a proci van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
hjaneka87
csendes tag
Jó estét mindenki!
Egész álló nap egy E5440-es és engy Asus P5N-E SLI lappal szenvedek. Szó Szerint! Hétfőn jötte meg a proci, azóta próbálom életre kelteni a lapban, de semmi eredmény. Próbáltam kész BIOS-kal, csináltam magamnak de semmi eredmény. Pörögnek a ventik és ennyi. Eladó állítása szerint működik a proci, de sajna nincs lehetőségem másik lapban kipróbálni. Valaki help pls! Esetleg ha ilyen alaplan+proci kombója van küldhetne nekem egy moddolt BIOS-t!
Előre is köszi! -
Smiley
addikt
válasz Sanyamaci73 #5236 üzenetére
Igen, viszont ez a 3.3-as rev, ami nekem nemjo.
Amugy en nem riadok vissza attol, hogy magamnak csinaljam meg, nap mint nap hasonlo dolgokkal jatszok.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Sanyamaci73
tag
válasz motorhead #5230 üzenetére
Az elején teszteltem vele, és hát persze extrém terhelés miatt egy idő után dobott valahol hibát (de nem 10 perc alatt), de az ilyen terhelést nem tartom egyáltalán életszerűnek órákon keresztül. Jobban hiszek a több mint 1 éve tartó problémamentes napi használatomból eredő tapasztalatnak.
Bár lehetett volna biztos finomhangolni, ennek ellenére nekem pl. net, hd filmezés, akár GTA V játék alatt sincs hiba, gond vele. Nem bántam meg a 9$ befektetést amibe került a kis L5408 proci.
Megszoktam már e teljesítmény használatával járó napi kényelmet, nem szeretném kifektetni az alaplapot és memóriákat, csak hogy megnyugtassam magam, hogy a 48. órai stressz tesztben sem hibázott az addig 100%-on tekerő magok közül az egyik-másik. Elégedett vagyok vele így ahogy van.
-
-
Smiley
addikt
Ez a legregebbi rev1.0-as verzio. Igazabol ez egy filmnezos gep, pont a fogyasztasa tetszene, mostani Q6600 ami benne van is boven elegendo, tehat kb 2,4ghz kellene hoznia ami szerintem nem kerdeses, en egyedul a bios miatt tokolok... amugy van egy freezer 13 pro a szekrenyben, azzal szerintem full passziv lenne, csak nem volt meg kedvem rarakni a Q6600-ra, es kb 2 hetente feljon az L5408 tema ami meg bassza az agyamat, ha mar ugyis szet kellene szedni.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Abba a lapba rakhatsz L5408at, ha olcsón kell (<5k), de mivel elég értelmes a VRM, lehet rámennék a helyedben egy X5450/60ra pl., E0 steppinget keresve minél olcsóbban. 400as FSBig biztosan jó lenne, ott meg már nem jön rosszul +1/1.5 szorzó, ha órajelről van szó. De persze ha megelégszel egy kis fogyasztású, halkan hűthető L5408al is, amivel mondjuk a 3.2GHz 99% megvan simán, nem rossz deal
Milyen rev. a lapod? Itt van a 3.3hoz kész BIOS pl. -
motorhead
aktív tag
válasz Sanyamaci73 #5222 üzenetére
Ez nagyon szép eredmény, gratulálok hozzá! Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy egy IBT-t eresztettél már rá?
-
Smiley
addikt
válasz Sanyamaci73 #5228 üzenetére
Elvileg belefer, es sikerult is hozzaadni. Ami zavar hogy a jelenlegi bios-ban van mar egy 1067A A07 Plat=0,4. Ezzel a cbrom progival csak hozzaadni lehet, tehat be is tettem melle a 1067A A0B Plat=2,6 viszont az A07 rev kisebb ezert lehetsegesnek tartom hogy eloszor ezt toltene be.
Arrol nem is beszelve, hogy nem listazza ki azt a sort amit hozzaadtam, bar ez lehet, hogy a tomorites miatt van igy...
Remelem ertitek mi a problemam
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Sanyamaci73
tag
Neki akartam állni Kenand fórumtárs leírása alapján , de nem kellett mert volt belinkelve oldal, ahol találtam készen az alaplapomhoz való xeon mikrokóddal frissített BIOS fájlt.
Így hát nagy levegő után frissítettem a BIOS-t és már hasított is benne a proci. Bejött.
Az esetedben arra kell figyelni, hogy mekkora helyet foglal a BIOS fájl, ugyanis ha túl kicsi a szabad hely (pl. 512k-ból 511k foglalt), akkor csak úgy tudsz xeon mikrokódot hozzáadni, ha valami régi cpu kódot törölsz a BIOS fájlból és az újat annak a helyére teszed be.
Bár én körbenéznék először, hogy nincs-e véletlenül fent valahol már készen.
http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/3/
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Sajat magadnak csinaltad hozza a bios-t?
Nagyon cseszi az en agyamat is az L5408... Van egy regi P965-DS4 lapom, es gondoltam meg kellene hackolni de ezzel a command line tool-al meg csak egyszer szenvedtem, es ha jol remlik akkor torolni kellett volna a listabol viszont ugy remlik hogy csak hozzaadni lehet.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Sanyamaci73 #5224 üzenetére
Lehet rá kéne próbálnom a sajátommal is, elég jó darab feszügyileg
Csak szerencsétlen G33M nem nagyon szereti az extrémebb FSBket..
Amúgy igen, lowcost rendszerbe hibátlan, főleg az "alja" chipsetekkel.. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Derék Mennyi a feszültség terhelve ehhez?
-
xeon forever
addikt
-
VinoRosso
veterán
válasz xeon forever #5215 üzenetére
Tipp: be van kapcsolva a TM, határérték fölé megy a magő, és visszaveszi az órajelet terhelésen. 1.25V-on hűvösebb a proci, a határérték alatt marad, és nem veszi vissza az órajelet.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #5215 üzenetére
Nem tudom, milyen FPU teszt az, ami fesz növelésével gyorsul, de nem gondolom, hogy ha hibajavítás nem szól közbe elégtelen szintnél, akkor ez logikus viselkedés lenne..derítsd ki Te, mi a helyzet ezzel nálad Nálam tudom, hogy ha határon vagyok feszben, kicsit kevesebb a GFlops is, ill. be-beesik 1-1 körben, de nem konstans lassabb.
-
xeon forever
addikt
Csak kerdezem: 1.25 v on miert mutat mast floating point(pl:physx) teszt mint 1.35 v on. Ugyanazon AZ orajelen. Viszont a CPU teszt (prime number) eseteben tokmindegy. ??? Nekem gyanus,hogy 400fsb felett kell neki AZ 1.35 v. (ram-CPU 1:1 aranyban van)
-
Marci79
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Marci79 #5211 üzenetére
Az a feszültség rengeteg 3.4Ghez..valószínűleg bő 2 tizeddel lejjebb is elég lenne (vszonyításképp). Vagy kitesztelt érték, ennyit kér? Nem hinném..kímélhetnéd
-
Marci79
senior tag
Fixre van állítva mindennek (proci:1,35V, a memó:2V) és a pci freki 100mhz-re van állítva.
Corsair HX620-as táppal van etetve a gép.
[ Szerkesztve ]
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz firstman3333 #5208 üzenetére
Láttam..ezek szerint a nálad lévő 2.40 és a 2.54 ~azonos linpackkal dolgozik..nálam a 2.50 és a 2.54 között jelentős az eltérés, kb. annyi, mint az AVXmentes 0.6.4 és a 0.6.5 LinX között..valószínűleg ez is az oka az eltérésnek itt is, de nem követem annyira a release notesokat.
motorhead
Nálam 600as Corsair szolgáltatja a delejt..de ment jó ideig 300W/85+ SS táppal is..gond nélkül. Combosabb VGAkhoz, ill. csendigényhez kell a túlméretezés. -
motorhead
aktív tag
Lehet, hogy valamit nagyon elszúrtam eddig. Egyik az, hogy a tápom egy 8 éves nemtom milyen gyártmányú valami, ami már egyszer javítva volt, mert megadta magát, be sem lehetett kapcsolni. Ez egy gyenge pontja lehet a rendszernek, hiszen még ha meg is vannak a feszültség értétek (bár sok helyen nem is túl fényesek..)
az amperban nem biztos, hogy hozza a megfelelő szintet. Ezt abból is látom, hogy hol kisebb, hol nagyobb CPU feszkóval fut le egy IBT ugyan azokkal a beállításokkal. Emelem, visszaveszem, hol jó, hol nem.
Azt hiszem veszek egy normális tápot, ezt meg nyugdíjaztatom.Másik, hogy nekem az alaplapon a CPU foglalat mellett 2db tápcsatlakozó van, de én csak egyet használok. Ez lehet gond? Most szét fogom kapni, és rátolok még egy csatit.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz firstman3333 #5203 üzenetére
Más alaplap / chipset, így kb. semmire nem megy vele. Az ABIT P35 téma alapból egy nehéz szülés a BIOSok miatt sajnos :S
Eltérő IBT verziók értékeire az eltérő linpack a magyarázat, amit amúgy pl. LinXnél lehet variálni, itt nem tudom. Részemről maradok a jól bevált AVXmentes 0.6.4 LinXemnél stabilitásteszt témában.motorhead
Nem tudom, lehet, hogy a procid éhes fajta, de nem hinném..E0ra nem jellemző. Inkább a lap lesz a ludas tippre..kitesztelt procival lehetne biztosra menni. Mindenesetre az 1.3+ nem kevés feszültség, az biztos, magyarázza a melegedést is. -
Marci79
senior tag
Gondoltam beköszönök, ha már erre az útra tévedtem én is!
Sziasztok!
EKL (narancs) procihűtővel, Win10 64bit(pro) rendszerrel. Köszönöm a mikrokódos bios-t az összefoglalóból! Hasznos volt a lapomhoz. E8400-at váltottam ki (pár év után) ezzel a procival.
[ Szerkesztve ]
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Automata kávégépek
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- iPhone-t használók OFF topikja
- iPhone topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- UHD filmek lejátszása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest