-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ezt kipróbálom, köszönöm.
Erre az FX8320e tökéletesen jó alany lesz.
Vajon ezt megjegyzi a WIN vagy minden indítás után be kell állítani?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
törölt tag
köszi a választ
viszont a típust benéztem, mert az "asus 775 usb3"-ra hasonlót dobott ki gugli képkereső. optikai hang és usb 3 maradt meg bennem kiszereléskor. most takarítottam el kompresszorral, és a pontos típus p5p41t/usb3. g41 lapom nem nagyon volt, és ennek a tuning képességeivel sem vagyok tisztában.
ezt is érdemes volna xeon-osítani?előző hsz írása után hívott másik tesó, hogy sógornő nem működő 775-ös gépét küldi pár héten belül. úgyhogy mázlija volt, hogy pont került hozzám egy 775-ös lap, így lesz mivel tesztelni az alkatrészeket, ha a lapja lett oda.
[ Szerkesztve ]
-
g@norbert
tag
válasz xeon forever #7795 üzenetére
Mondjuk ebben van valami...
A régebbi fps-sek között külön be lehetett állítani hogy többmagos cpu van használatban,sőt még az ultra beállítás megadása előtt azt is megkérdezte,hogy rendelkezik a vga megfelelő mennyiségű memóriával.
Most már ezeket a beállításokat automatikusan detektálják a játékok szerintem is.Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
nagyúr
válasz xeon forever #7791 üzenetére
Ezzel csak annyi a bibi hogy a windows ahány magot érzékel, az összesen elossza a terhelést, nem fogja a 4-ből 2 magot leterhelni közel 100%-ra, és a másik kettőt meg nem terheli.
Jó lenne, ha meg lehetne a win-nek határozni, hogyan terhelje a CPU magokat.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
+1
Az otthoni fő konfigom G4560 Pentium CPU-ra épül (2C/4T), single-core-ban minden core i 3/5/7-nél erősebb ami Haswell előtti...
A haver gépében Haswell core i 5 4460 CPU (4C/4T) CPU van, fikarcnyit se megy jobban az SC2 nála mint nálam... érdekes, nem?
Természetesen ugyanazon grafikai beállítások mellett (FHD, max. graf., R9 380 4 GB VGA).
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #7791 üzenetére
Dehogy jobb IPCben fényévekre van tőle, ill. elég hatékony a HT ilyen szinten. SC2/WoT és társaira jobb a kis 4560, masszív multithreadben ér csak fel hozzá a QC Xeon.
-
xeon forever
addikt
Egy e5430/5440/5450 Jo Giga lappal 450+fsb vel a legerôsebb 775proc mind singlethread-ben mind multithreadben. Hacsak 2 magot tud hasznalni sc2 akkor is jobb ez a szeria mert a maradék 2 magon meg eloszlik a rendszererőforrások kezelése és a 0-1 cpu tud 100% on pörögni gém enginennel.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
nagyúr
Szerintem is, jó darabig elég lesz (amíg az SC2 nem kap új motort min. 4 magra optimalizálva ).
Mennyire lehet adni ennek az oldalnak az erősorrendjére:
Mert ez alapján nincs értelme 4 magos XEON X33xx-et beszereznem, a meglévő 2C/2T E3120-as XEON-om erősebb single-core-ban, és az SC2-nél ez a mérvadó CPU szinten, és csak két magot hajt meg rendesen...
Hát, ha meglesz a lap, belehajítom, dobok rá egy toronyhűtőt meg 4*2 GB DDR3 ramot a Corsair VX 450-es táppal megtámogatva, azt kitesztelem mit bír.
-
törölt tag
ilyen lappal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? szerintem elég ritka az usb 3-as lap 775-ben, és a ddr3 sem hátrány.
pár éve volt nálam p43-as lap, és 400 körüli fsb volt a vége, így azt hiszem 3600mhz-en ment az e5450.
szóval volna értelme xeon-osítani a lapot, vagy adjam el a 'csába?
amúgy tesónak fejlesztettem 1155-ös i7 xeon-ra, és ezért került hozzám. -
kenand
veterán
válasz Cingi1979 #7778 üzenetére
Nem írtad milyen RAM...
de AIDával nézd meg milyen időzítéseket bírnak és a gyengébbnek megfelelően állítsd be.
lehetőleg 1:1-ben menjen az FSB és a RAM (pl 400 as FSB-n 800 (azaz 2x400-on) Ha feljebb mész az FSB-vel akkor a RAM gyorsabb lesz, akkor a RAM feszt is emelni kell általában.Megjöttek a képek, azaz látszik hogy 400-as FSB-vel a gyengébb 5-5-5-18, arra állítsd
De lehet hogy ha feljebb mész az FSB-vel (400 fölé) akkor visszább kell venned (6-6-6-2x) és a veszt emelned kell 1.8V-ról 1.9V-ra, 2.0V-ra stbDE P43-as lap miatt 41x a max FSB, lehet ne is nagyon menj 400 fölé....
[ Szerkesztve ]
-
Cingi1979
tag
Sziasztok, üdvözlök mindenkit! A múltkor egy Xeon E5472-es proci miatt kértem a segítségeteket. Sajnos nem sikerült működésre bírni a kevert ramok miatt. Akkor említettem, hogy várom az E5450-es Xeon procit. Tegnap megérkezett egyenlőre nincs probléma. LinX teszt 25 körös hiba nélkül lefutott. Tegnap 17:00 óta fut Prime95 2 darab párhuzamosan ahogy a 4 mag miatt kell ha jól értelmeztem. Hiba egyenlőre NINCS!!!! A ramok kevertek és ez miatt kérek tanácsot, ötletet, hogy milyen beállításokkal kellene futni a gépnek. Hangsújozom! Egyenlőre a tesztek nem találtak hibát! Csináltam képeket, hogy jobban értse aki esetle tudna segíteni.
-
nagyúr
válasz xeon forever #7774 üzenetére
Nem adok én sem 2*4 GB DDR2-ért 150 EUR-t.
A DDR3 meg kéznél van, akinek nincs, szinte utánad hajítják. 4*2 gb 1333 már simán elérhető 30 pár EUR-ért
Sajnos nekem nem elég a 4 GB ram, kell az SC2-höz a 8 GB (Rendszer + SC2 Multiplayer+Coop tipikus RAM használata 5-7 GB között mozog HD grafikai beállítások mellett (1600*1200).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz xeon forever #7770 üzenetére
Igen, ezért nem adta ki az intelnek rendesen a DDR2 800
Tudom hogy nem megy sokkal jobban (ellenben a 790GX-es AMD lapokkal, csak ahhoz meg erős single-core teljesítményű CPU nem létezik), viszont DDR3-as RAM-ból van a készletemben 8 GB-nyi, DDR2-es ből sajna csak 4 GB-nyi van...
Az SC2-n meg pláne nem vettem észre, hogy DDR2, DDR3 vagy DDR4 RAM dolgozik a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
Amit tudni kell a 775-ről, hogy semmi értelme a ddr3-nak...
1:1 arányba kell lennie a fsb:dram nak. Minden egyéb érték parasztvakítás.
Pl 333fsb-hez (64bit quad vezérlő 333Mhz x4=1333Mhz effektív)(64bites dual vezérlő ddr2 667mhz [2x64bit=128bit]->2x667Mhz=1333Mhz elméleti) kell.
És így az adatok 1:1 ben valós időben haladnak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz xeon forever #7768 üzenetére
Hát, a BIOS opciók alapján (belekukkantottam az ASUS P5E3 Deluxe kézikönyvébe) a cibálásnak nincs akadálya.
Annyi csak a bibi az X38-as chipsettel, hogy az X5xxx-es XEON-ok kilőve.
Örülök hogy egyáltalán találtam értelmes LGA775-ös lapot, ráadásul DDR3 RAM-osat, nincs sok belőlük
Mivelhogy vannak DDR3 1600 MHZ-s ramjaim, 4*2GB G.Skill Rip Jaws.
Remélem nem kötözködik vele a lap, ha mégis akkor megy bele a mezei 1333 MHZ-s.
-
nagyúr
Értem, köszönöm, akkor jobban járok az FSB1333-asokkal.
-
kenand
veterán
Nagy különbség nincs, 400-as FSB-sen kevesebbet tudsz húzni (magasabb FSB, alacsonyabb szorzó)
Míg a 333-as FSB-t simán tudod pl 400-ra húzni. X38-cal nincs ugyan személyes tapasztalatom, nem tudom mi az FSB vége, de ha nem kell túl magasra emelni az FSB-t kevésbé terheled a lapot. -
nagyúr
Üdv mindenkinek !
Úgy néz ki, hozzájutok egy Asus P5E3 Deluxe alaplaphoz (X38 chipset)
Érdekelne hogy van-e lényeges differencia a Xeon X3360, X3370 és az X3380 között az órajelet leszámítva ? (leszámítva hogy az x3380-as FSB1600-as)
Jól néztem, ezek natívan LGA775-ösök, ugyanúgy mint az E3120 XEON (ilyenem van G41-es alaplapban) ?
Ez lenne a leendő konfig:
alaplap: Asus P5E3 Deluxe
CPU : elsőre egy XEON E3120 (3,16 GHZ, főbb jellemzőiben Core2Duo E8500-nak felel meg)
RAM : 4*2 GB DDR3 1600 MHZ G.Skill Rip Jaws
VGA : Sapphire RX 550 4 GBElőre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
winhate
őstag
koszi !
Mar meg is kapta ma ami jar neki.
Cerka ment a fiokba , kapott egy fincsi E5400 -et.
Teljesen megtáltosodott tőle!
Kifele tép befele szakít2700mhz az indulo szepen egybol meg is kinaltam vagy +200mhz -el ,hogy birja a pharaszt a szántást.
Egész jól bírja a húzást.http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
kenand
veterán
válasz Pécsi gyerek #7757 üzenetére
Csak arra utaltam, hogy nem örök életűek. Többségük nálam is szépen megy, de az egyik Giga lap pl több év használat után már csak alap FSB-n hajlandó bootolni, pedig előtte sokáig 433-as FSB-n ment.
(#7759) winhate
Sajnos nagyon régi chipset. már at 1066 fsb is tuning neki. Nincs a "hivatalosan" támogatott chipsetek között.
Talán egy 1066-os FSB-s 53xx Xeon elmegy benne, de nem biztos.[ Szerkesztve ]
-
1tom
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a választ, valószínű frissítem inkább a 2 gépet 1151-re. Bár az furcsa, hogy csak 2db modullal megy, és az teljesen mindegy neki, hogy melyik slotban vannak a ramok.
[ Szerkesztve ]
Bunkók kiméljenek! Amiga rulez always!
-
winhate
őstag
Haliho
Van egy ilyen csodalapom: asrock 775i65g
Érdemes xeon-ban gondolkoznom vagy nem éri meg a vesződséget utánajárást ?
Sajna csak 2 mem slot van és az is ddr1 -es
Ezek a procik tuti mennek a lapban: (passmark, ott figyel a xeon e5320)
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
Pécsi gyerek
addikt
Nálam hál isten semmi ilyen gond nem volt még.Szépen megy a gigabyte g31/p35 is 4 illetve 8 gb rammal☺Sőt raktam már össze ismerősöknek is 2 gépet (azok is hál isten hibátlanúl mennek majd egy éve)
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
kenand
veterán
Sajnos figyelembe kell venni, hogy ezek a lapok, procik 7-8 évesek...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #7754 üzenetére
Legutóbb 2 hete kellett 4x1 helyett 2x2t beszereznem ismerősnek..G33M-S2 úgy döntött, hogy 4 modullal postig sem jut..közel 2 évig ment előtte velük. Dolgozik az idő..
-
1tom
aktív tag
válasz g@norbert #7751 üzenetére
Azt nem próbáltam, igazából azt tervezem, hogy beszerzek egy rendes 775-ős cpu-t meg nézem azzal mi fog történni, ha azzal is így megy akkor van 2 rossz ram foglalatos alaplapom. Bár furcsa, hogy ennyire mellé nyúltam volna, a jó géphez meg hozzá sem merek nyúlni.
-
1tom
aktív tag
Köszönöm a választ. Igen azt tudom, de nem értem miért van ugyan ez a gond egy másik alaplappal is. 4db 1gb-os rammal van ez a gond, de már másik 4db teljesen egyforma ramokkal is próbálkoztam azzal is ugyan ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
1tom
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy találkozott már ilyen jellegű hibával valaki itt: van 2db L5420-as cpuval szerelt 775-ős gépem. Az egyikkel semmi gond nincs (asus p5b alaplapos). A másikkal (asrock p5b pro) az lenne a gondom, hogy a 4 ramslotból csak 2 ramslotot lehet használni, mindegy melyik 2 slotba vannak a modulok, de 2-nél többel nem indul. Az a furcsa, hogy mar mindent kicseréltem a gépben: másik alaplap, másik ramok, videokártya, táp, kivétel a cpu, de így sem javult a dolog. Létezhet olyan, hogy esetleg a cpu haldoklik? Vagy az a cpu 2 lábat megfordító adapter szórakozik? Amikor belekerült a gépbe ez a cpu hónapokig gond nélkül működött.
-
VinoRosso
veterán
Kérdés, hogy mennyire csalóka, mert ha az ütemezést tudja úgy igazítani hardveresen(=utasítás szinten) a proci, hogy egy magon a 100%-os tüskét elkeni a magok között akkor kb olyan, mintha több mag lenne. Mert ilyenkor gyakorlatilag 3 fizikai magra redukálódna egy 4C/4T proci abban a pillanatban (i.e. mintha 3 magos lenne) amikor az egyik mag a 100%-os kihasználtságot eléri. Viszont ha ezt el tudja osztani 1/4-edes adagokban a többi mag között, akkor ugyanúgy megmarad a 4 fizikai mag elérhetősége. Nem tudom érthető e lehet kicsit hülyén fogalmaztam, szóval nem úgy jelentkezik a HT hatása, hogy 4-ből 8 magot csinál, hanem úgy, hogy kevesebbszer viselkedik 3,2, vagy 1 magosként a 4 magos CPU és többször tudja megtartani mind a 4 mag elérhetőségét a jobb terheléselosztás miatt. Az átlagos CPU kihasználtság nem lesz alacsonyabb, sőt lehet éppen magasabb lesz mert adott esetben nem tartja fel esetlegesen a 100%-on pörgő magra váró folyamat a rendszert, viszont kihasználtság szórása alacsonyabb lesz.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nem kell bántani az OSt, ha egyébként minden rendben, procicserétől ritkán zavarodik meg. Hasonló nem csak neked volt, de ennyi a megoldás, szívesen
Milyen hűtő van rajta? Feszültség mehet lejjebb talán, az is segít. Persze ha OC is tervben van, akkor nem árt rá valami normálisabb megoldás a hűvös csendért. -
Muky_
tag
Köszi a tippet.
Nem friss OS
Eltávolítottam az összes rejtett dolgot majd restart volt. Most teljesen jó a proci kihasználása, köszönöm
Holnap beszerzek valami normális hűtőt mert elég magas a főmérséklet AIDA szerint.
És újra telepítem az OS-t is biztos ami biztos
Köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
Ezzel törölj ki minden nem használatos drivert
-
Muky_
tag
válasz customer114 #7740 üzenetére
Nincs. Teljesitménycentrikus-ra van állítva.
Emeltem a feszt 1.22-re ,de ugyanaz a jelenség
A Prime95x64 is hibát dob a 3-as és 4-es magra pár perc futás után.
Asszem holnap felveszem a kapcsolatot az eladóval.
Köszi mindenkinek. -
Muky_
tag
válasz VinoRosso #7735 üzenetére
Köszi, de csináltam
Elem kivesz és kábel kihúz egy éjszakára, de ugyanaz
A modulokkal is sakkoztam már, mindegyik megjárta mind a 4 slottot.
Kipróbálom a fesz emelést.
Furcsa, hogy bármilyen tesztet futtatok a proci terhelése 30%kb,de az aida meg 100%-ot mutatcustomer114 köszi neked is
-
customer114
őstag
C0 steppingnél szerintem kevés neki az 1.1V magfesz.
Ja, látom már más is írta ezt.
Hurrá dupla hsz. ...
Ugyan ilyen procim volt, keress vissza a nevemre, hátha írtam vagy kérdeztem valami okosságot hozzá.
Átnéztem közbe. Nincs értelmes hozzászólásom az elsőn kívül.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz VinoRosso #7735 üzenetére
Jogos, ennyiért megéri, kérdés megeszi-e az adott lap. PDF listben nincs.
Anno én is csíptem az X3450et, 4GHzen elég potens dög volt, csak fűtött.
Szerencsére a HT manapság már a legtöbb esetben segít, jó példák erre.
Mondjuk a kihasználtság csalóka vele, mert ugye nincs több mag emiatt..[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
Jelentem egy X3440-es is megteszi. 6k most apróban, több darab is van, eléggé megéri. Most cseréltem egy x3430-at, és meglepődtem, hogy mennyit dob a HT a teljesítményen. A CPU kihasználtság és az FPS grafok is kisimultak, a tüskékből ami elérte a 100%-ot kihasználtságban most max 60-70%-ig megy fel, és emiatt eltűntek az FPS dropok is.Eddig tuning nélkül próbáltam pár játékot Fallout4, Dishonored 2, Dirt Rally, mindegyikben kipadlózza a GTX670-et alapjáraton.
Muky_ : Első körben csinálj egy rendes CMOS resetet (elem kivétellel) aztán ha úgy is előfordul akkor nézd meg egy RAM modullal és cserélgesd, hogy mindegyikkel csinálja e, ha igen, akkor lehet, hogy kevés neki az 1,1V, próbálj emelni rajt mondjuk 1,2-ig ha az se segít akkor lehet hibás a CPU.
[ Szerkesztve ]
-
Muky_
tag
Sziasztok!
A napokban xeonositottam a fiam gépét.
Alaplap: Asus P5Q-E 2101-es Mod BIOSsal.
Proci: xeon E5450.
Táp: Chieftec 400W
Ram: 4x2GB GEIL Ultra DDR2 1066MHz ( de próba ként KINGMAX 4GB Kit van benne)Első körben lefrissítettem a BIOS-t (összefoglalóban található linkről szedtem le illetve magam is megcsináltam az eredeti BIOS-ból). Majd gépbe építés és első indítás rendben ment, de érzetre lassabb volt mint az elötte levő Q9300-as. Fagyás ilyesmi nem volt.
AIDA64, wPrime, PrimeX64-es progikkal is néztem ,teszteltem ,de csak nem klappol valami.
Készítettem pár képet amin látszik is ,hogy valami nem jó.
Tanácsot kérnék, hogy mi lehet a hiba?
Előre is köszi a válaszokat.UI.: A xeont úgy vásároltam ,hogy a bevágások és a lábak már át voltak alakítva 775-ös alaplaphoz.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz elistvan #7731 üzenetére
1366 lábú Xeont ne akarj 1156os foglalatba rakni
X3440el kezdődően vannak 4C8T procik a lapodba.
És itt látható, hogy valószínűleg mi működik benne.
Egy X3450 pl. jó áron meglehet, az X3460 ritkább..
Mondjuk most épp van fent egy 15ért a helyi aprón.
Ha kell a magasabb órajel, jó vétel lehet ennyiért is. -
elistvan
őstag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Primergy Tx-100 S2 gépem most i3-540 van benne. Ebbe szeretnék egy Intel Xeon Quad-Core E5620-beletenni. De nem találom kompatibilis lenne-e vele. Esetleg tudja valaki a megoldást?
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
envagyok
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Szerintem kár vitatkozni ilyen kaliberű dolgon.
Peace -
g@norbert
tag
Az e0-ra alapozva,én töltöttem fel a képet,láttam hogy mit töltöttem fel,felismerem a két betü között a különbséget,csak nem talàltam c0-ásról fotót amit feltölthettem volna,a többit már leírtam.
Ezek a nyilvánvaló dolgok amikről beszélek.
Egyáltalán nem vagyok feszült,úgyhogy nem értem megint hogy miről beszélsz.[ Szerkesztve ]
Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz g@norbert #7726 üzenetére
A nyilvánvaló tévedéseden kívül, aholis egy C0 steppinges procival kapcsolatban E0ra alapozva adtál tanácsot, végülis mást nem kellett korrigálni. Olvass vissza, ha nem leled, hol írtam érdemi segítséget neki.
Illetve ha feszült vagy, ne rajtam próbáld kiélni, nem vagyok vevő az ilyesmire. És ezt a vonalat itt fejezzük is be egyúttal légyszíves. -
g@norbert
tag
Nemtudom hogy mit javítottál ki,mit és kit tanítasz,azon kívűl hogy a nyilvánvalót elismételted érdemben nem fűztél egyáltalán semmit sem hozzá konkrétan,mint például aventyr fórumtárs.
Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
Alpi.
addikt
1.3 az csirke ! Vcore-ral nyugodtan mehetsz felfele, semmi bajod nem lesz. Ha tudod huteni, hadd szoljon !0.85V - 1.3625V a "vid range", szoval no para.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
g@norbert
tag
Tényleg kapott tanácsot,megjegyzem egyáltalán nem tért el az én válaszom sem kenand vàlsszától(,,A téves infó nem segítség..''),de gondolom ez fel sem tünt.
Valóban 2db e0 steppinges prociról tettem fel képeket,csupán abból a megfontolásból,hogy a kb alap-max feszültség értékei látható legyenek.
Mivel ezek e0-ás eredmények,így kevesebbek,így nem adtam olyan infót amivel bármilyen károsodást okozhatna a hardverében.
Egyáltalán nincs semmi bajom,csak nem kértem,nem kérek,és természetesen nem is fogok engedélyt kérni tőled sem most,sem a jövőben arra,hogy egy nekem feltett kérdésre válaszolhatok,vagy sem.Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
-
kenand
veterán
Hibás Flash ritkán tol el teljesen egy GiIga lapot a Dual BIOS miatt, lehet reménykedni, kis pihentetés teljes BIOS rezet segíthet
-
VinoRosso
veterán
Giga lap, nem pattintós BIOS hanem forrasztani kell, az esély, hogy ehhez talál szakit elég kicsit, és annyiért javítják amiből kap egy másikat használtan.
Egy erős CMOS resettel kellene próbálkozni, mert emlékeim szerint is dual bios-os, mindenről lehúzni a lapot, reset, elem ki, 1 órát pihentetni, elem vissza és imádkozás. Ha meg nem sikerül akkor tanulópénz, hogy ha van tuti megoldás, olyat nem csinálunk, ami lehet, hogy megy lehet, hogy kárt okoz.
-
Cyberbeni
addikt
Sziasztok,
van egy Gigabyte EP45-DS3R lapom, amin úgy frissítettem BIOS-t, hogy E5450 volt benne és most nem ad képet se Q6600-al, se E5450-el. Meg tudom még menteni valahogy az alaplapot? -
donmackó
addikt
De mint írtam is, így a játékok és steam is rosszul ismeri fel a proci órajelét. Konkrétan a steam szerint 0.00 GHz, a War Thunder meg 2.66-nak használja (ehhez is állítja be a grafikát). Így ha játszik a cpu és a vga is vígan pihengetnek a csökkentett teljesítményen, mert a gtx 750-et nem pörgeti, csak max 60-70%-on az afterburner szerint.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
donmackó
addikt
Üdv megint itt!
Összeraktam a gyereknek is egy Xeon konfigot, viszont van egy olyan probléma hogy a win10 rosszul detektálja/használja a cpu-t. Ha bármelyik játékban az "auto" beállításra megyek, csak 2,66GHz-esnek ismeri fel az E5450-et. A win10 feladatkezelőjében sem megy fel 88% fölé (2,88GHz) a cpu használat. Ellenben ha például az Aidával benchmarkoltam (ez egy idióta szó), ott 100% mutat (2,997 MHz-el). CPU-Z szintén jól mutatta az értéket. A deszka alatta egy Asus P5Q SE, a bios-t én csináltam hozzá (a legutolsóból), bár próbából már kipróbáltam a kínai oldalon lévőt is de ugyan ilyen. Bios-ban jól detektálja a cpu-t, és a CPU-Z is mutatja az összes utasításkészletet. Ötlet?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
g@norbert
tag
válasz envagyok #7699 üzenetére
Nagyon jól mondja kenand mester,ha az utasításkészleteket felismeri a cpuz,akkor perfekt a biosmod...
Én is (csak)az aida64-et használom monitorozásra,mert megbízható értékeket mutat.
Tesztelésre is jó,de én inkább az occt-t használom akár cpu mag hibakeresésre,vagy max hőfok keresésre vagy gpu,tápterheléses tesztekre...viszont az aidával monitorozom a hőfokokat mert az a tuti,ebben az occt is csal.
A magok hibázásánál szerintem vagy az fsb-ből vegyél vissza,vagy ha még jó a hőfok,adjàl még az nb feszre egy kicsit hogy legyen mozgástere.
Ellenben ha mindíg ugyanaz a mag hibázik,és a lapod támogatja,akkor a gtl ref-ekkel is tudsz játszani külön-külön magonként.
Szívàs,de megéri.
Ezt a cikket ajánlom ha bele akarsz merülni...szerintem nagyon összefogott és tanulságos
https://m.logout.hu/cikk/tuning_vtt_pll_gtl_ref_mik_is_ezek/teljes.html
Szerintem ez egy jó alap.
Megjegyzem ez az f1-es továbblépős bios történet előfordul bizonyos lapoknál,de ha tudja a kellő ghz-et,ne törődj vele.Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
kenand
veterán
És nem árt egy CMOS rezet flash után
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz envagyok #7700 üzenetére
TjMaxnál throttlingol, megsülni nem fog, ne aggódd túl
P95 alatt a <80°C vállalható, rendes terhelés esetén közel sem lesz ennyi.
Realtemp jól tudja a TjMaxot..? AIDA/CPUID fül mutatja pl., 85°C asszem, ezt kell beállítani offsettel realtempben pl., hogy valós értéket láss.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Horgász topik
- PlayStation 5
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...