Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz elistvan #15394 üzenetére
Az utóbbit linkeltem neked 3 hsz-el előbb én is.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz elistvan #15390 üzenetére
Üdv !
Ez valami Brand gép ? Dell, Fujitsu, HP ?
Nincs rajta PS2 port. A legtöbb nem Brand gépbe szánt lapon van, legalább egy PS2 port.Update:
Szerintem, egy ILYEN lehet benne. Legalábbis az I/O csatisor stimmel.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
nagyúr
válasz elistvan #13880 üzenetére
Na ez elég érdekes így... olyannal kellene megnézetni, aki esetlegesen ki tudja mérni a lap tápellátását, de ez is csak tipp, maga a lap x rétegű, abban egyéb hibát megtalálni...
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz elistvan #9554 üzenetére
Tudom hallottam hogy van ilyen.De...akkor is felrakok egy tuti jó xeonos biost mielőtt azt kérdezem itt hogy mért nem jó. Amúgy meg sokszor elindúl gyári biosokkal is akár,de lehet hogy nem 100% ban működik minden jól.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
lamiki
senior tag
válasz elistvan #9074 üzenetére
Lehet triviális a kérdés, de vissza dugtad a ventillátor csatlakozót? Biztos a helyén van mind a 4 köröm, nem áll ferdén a hűtő, (a táp melletti, a gép hátulja felé eső körmöt alig lehet rendesen látni, nem mindig megy be elsőre a helyére)? Mert ezek az L-es Xeonok alig melegszenek. Épp pár napja jártam úgy, hogy kaptam pár L5408-as Xeon processzort, és teszteltem őket, hogy rendben működnek e. Az egyiknél el felejtettem vissza dugni a venti csatlakozót. A leges leg vékonyabb Intel gyári hűtő, kb 1,5 cm magas alu bordák. A Win 7 rendben betöltött, csináltam pár teszt képet, stressz tesztnél tűnt fel, hogy az alap hőmérséklet 50 °C a szokásos 30 akárhány fok helyett, és 10 mp alatt throttlingolt, mire kapcsoltam, hogy gond van. A chipset hűtő is forró volt, annak a hűtésébe is be van kalkulálva, hogy a hűtő ventillátor keringteti a bordái közt a levegőt. Alap terhelésen még így is elműködött a rendszer, a ventilátoros hűtés nélkül.
[ Szerkesztve ]
Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
xeon forever
addikt
válasz elistvan #8405 üzenetére
Az alaplapon egy chip ami a hardware-es kripto kulcsokat tárolja.
Pl egy win7 ott tárolja, ezért ha alapból be van kapcsolva(ha van a lapon alapból be van) akkor egy újra telepítésnél már nem kell újra aktiválni az oprendszert.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Trusted_Platform_Module
Illetve bizonyos programok lehetővé teszik, hogy a hdd-n is tárolja a rendszer számára ezt a kulcsot.[Rendszer számára fenntartott hely]
Ezeket ki kell takarítani.
Utolsó soron előfordulhat, hogy a cpu nincs a biosban. Ezesetben a téma indító cikket olvasd végig.
[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
nagyúr
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz elistvan #7731 üzenetére
1366 lábú Xeont ne akarj 1156os foglalatba rakni
X3440el kezdődően vannak 4C8T procik a lapodba.
És itt látható, hogy valószínűleg mi működik benne.
Egy X3450 pl. jó áron meglehet, az X3460 ritkább..
Mondjuk most épp van fent egy 15ért a helyi aprón.
Ha kell a magasabb órajel, jó vétel lehet ennyiért is. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz elistvan #4233 üzenetére
Giga ep35-ds3 alaplap biosában a következő néven van :ACPI Suspend Type .Alapból az S3 (STR) -en van,és igazad van mert ezen minden venti megáll.A másik opció az S1 (POS) De most tesztelem mert kicseréltem az alaplapban az ellemet.Egyenlőre ha 1 percre kikapcsolom,simán indúl.Most hagyom egy 20 percet,hogy utána alvásból felébred e.Ha igen akkor ez a kis ellem szivatott😁Az usb-s inditást mindig engedélyezem.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz elistvan #4207 üzenetére
Gyárilag 1000 rpm-el kéne forogniuk.Anyi történt hogy az alaplapon van kettő system fan feliratú csatlakozó.Az egyik ilyenen van most azon pörög 700- at.Ha rádugom a harmadik csatlakozóra ha jólemlékszem akkor pwm felirat van rajta vagy mi,na azon rendessen pörög 1000 rpm-en.De elég nekem a 700 is,így elég csendes,és a házamban fáznak az alkatrészek😁
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz elistvan #3623 üzenetére
Akkor ne parázz feleslegesen, alap 40W TDP procik az E5408ak, 3.2Gn is <80W. Gyári kis lepkefing hűtés mondjuk nem hűha, valami Freezer 7 Pro / EKL Cold Tower / HyperTX szerű megoldást lőnék rájuk a csendes/hűvös üzem érdekében.
Ami pláne jó bennük, TjMax értékük magas, nem kell korai throttling okán aggódni..amúgy az egyik darabom haverhoz került gyári cooler alá, 2.66GHzre belőve 60°C alatt üzemel félgázon pörgő hüteccsel..És ahogy korn is írja, G31ben ez a plafon..ha több MHz kell, E5450..de az ár/érték nem a legjobb az L5408hoz képest :S
[ Szerkesztve ]
-
clFiTi
tag
válasz elistvan #3503 üzenetére
Második bekezdés.
Utánanéztem, halványan valami ilyesmi rémlett, meg kell felelnie a lapnak a VRM11-es szabványnak, nem a TDP-re gondoltam. Kipróbálni sem tudtam, mert akkor még igen drágák voltak a Core2 architektúrájú procik.
[ Szerkesztve ]
Intel Xeon E5450, https://fiti.ddns.net
-
clFiTi
tag
válasz elistvan #3499 üzenetére
Nehéz kérdés, a rev. 1.0-ás lap semmilyen DualCore-t nem támogat csak a Pentium D-ket. Annak idején nekem is volt egy P5LD2 Deluxe (945P) lapom, azzal is ugyanez volt. Ha jól emlékszem a Core2 procik áramellátásának igényei miatt nem volt támogatott semmilyen Core2, DualCore, ott is csak a D-k mentek. A P5LD2-E (ha jól emlékszem) már megette ezeket.
Múltkor nekem is volt egy kísérletem egy 945GCM-es Giga lappal, ott sem volt benne a támogatott procik listájában a Celeron E3400, viszont voltak hasonlóak. Én sikerrel jártam, sőt egy kicsit már húztam is az arcán, megy.Intel Xeon E5450, https://fiti.ddns.net
-
kenand
veterán
válasz elistvan #3499 üzenetére
Ha googliban nem találsz rá választ, akkor max kipróbálni lehet és a kívánt proci mikrokódját bele kell tenni a BIOS-ba majd megnézni megy-e vele. De sajnos a mikrokód update nem mindig segít. Hiába bővítettem 2 workstation lap BIOS-át 54xx Xeon mikrokóddal, nem bootolt csak 53xx-es Xeonnal (pedig az X5000-es chipset elviekben támogatná a 54xx-es Xeont is)
-
cynosure
csendes tag
válasz elistvan #3407 üzenetére
Nezz szet aliexpresszen, joval olcsobb mint ebay altalaban. De erdemes megnezni itthon ki mit arul, pl Kenand ismerosetol. En amikor vettem az enyemet, nem volt kapcsolatom a temaban, masreszt mivel tuning nem volt opcio az akkori G41 lapomban (es a mostani P43 -ban sem kifejezetten az), igy mindenkeppen gyari orajelen akartam ar/ertek aranyban a legerosebbet venni. Itthon hapron nem volt, mashol sem, igy maradt aliexpress. Tehat se az L se az E arakat nem ismerem, de 8000 Ft (-nak megfelelo osszeg) alatt egyik se tud gyarilag 3Ghz folott menni, X5470 meg szamomra a fentiek miatt mar a foloslegesen draga kategoria 9.5 helyett 10-es szorzoert, meg akkor is, ha az az elso tipus ami a 4Ghz -et megeroltetes nelkul hozza 400-as FSB -re huzva.
-
kenand
veterán
válasz elistvan #3400 üzenetére
Persze ha emeled az órajelet és főleg ha ahhoz már a Vcoret is kell akkor nő a fogyasztás, de egy L-es akkor is általában kevesebb vcore-val beéri. Minél kevésbé kell emelni annál kevesebbet fog fogyasztani.
P31-ben is menni fog 333-as FSB-n (mint egy "gyári" L5430), és P45-ös lapban 466-os FSB-tis ki tudtam belőle hozni (bár nem azon használom tartósan)
Mini Vcore emelés után 400-as FSB-n 2.4-3.2Ghz (speedstep engedélyezve) a tartós beállítás. És úgy is nagyon jó.[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz elistvan #3398 üzenetére
Igen szóval L5408 ugyan úgy 8x szorzóval bír, mint az L5430, cs a tjmax magasabb,azaz magasabb hőmérsékleten throttlingol. Itt a hwaprón 5000Ft alatt szokott lenni. Kicsit visszaolvasol, több teszteredmény is volt linkelve. Gyári órajel csak azért alacsonyabb, mert a gyári FSB 267, de vígan emelhető.
(passzív hűtésű blade szerverekbe szánták amiatt van lejjebb véve az FSB és ezért magasabb a Tjmax)Olyan lapba nem érdemes tenni ahol nincs FSB emelésre mód, vagy csak akkor ha nem gond az alacsonyabb órajel, cserébe a kis fogyasztás (TPD 40W) a cél.
[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz elistvan #3069 üzenetére
Nem titok.Hardver aprón egy tagtól 6000 ért.(postával együtt 7 ezret fizettem de csak azért mert rendes volt a tag félrerakta 8 napig) Ahogy néztem volt neki egy komplett gépe azt szórta szerte a világba
-
sadika
csendes tag
válasz elistvan #572 üzenetére
Hát én is erre gondolok viszont a neten olvasva mindenfele nincs egyértelmű válasz hogy most milyen tdp-jű cpu-hoz kellene a plusz 4 pin, illetve nem tudom hogy ez okozhat-e ilyen problémát. A gép teljesen stabil nem indul újra nem áll le sohasem :S de mindenképpen megpróbálok venni hozzá plusz csatlakozót (molexből cpu 4 pin átalakítót) hátha az segít.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz elistvan #421 üzenetére
#420) LamerGyuri
Nem kell matrica, de drágábban megy, mint a "reszelős", foglalat modos 771-esek
L54xx kevesebbet fogyaszt, és játék esetén azért húzható még alap feszültség esetén is 400 FSB-ig.
De az E5450-sem roszz választás.
L-es nem melegszik nagyon, de arra figyelj- cikket is kiegészítettem, hogy a Tjmax értéke 70C fok, azaz a hőmérséklet figyelő programok-mivel nem ismerik- a TJmax értékét 100C foknak hiszik, így a Xeon CPU hőmérsékletét 30C fokkal magasabbanak mutatják, mint a valós érték.
Realtemp progiban állítható a TJmax érték. (E54xx TJmax 85 C, azt is korrigálni kell)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest