-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lathronos
őstag
1 óra pendrive villogás után végre elindult a telepítő és fel is települt a Windows 10. Hihetetlen, hogy mennyire elavult a 771#es Xeon.
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
Lathronos
őstag
Azzal készítettem. Na majd golnapután újrapróbálom.
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Kollégám lányának állítottam össze egy módosított 775-ös XEON konfigot amire Windows 10-et telepítettem volna. Na igen. Pendrive bedugva, boot elindul, Win logo felvillan, aztán elsötétül a képernyő. Pendrive olvasás folyamatban fél óráig, de nem történik semmi. Lehet több ideig tart a boot USB2.0-ról? Vagy az a gond, hogy egy 7200 rpm-es HDD-re telepítenék és nem SSD-re? Ha valami gond lenne a telepítővel gondolom hibaüzenettel leállna a telepítő. Vagy nem? Olvastam, hogy más is járt így, ott magától megoldódott. Még egy utolsó próbát teszek linux mint-tel hátha azzal elindul. Ha sikerül, gondolom a Windows 10 telepítőnek is futnia kell igaz? Bár igaz ez friss MSDN-ről letöltött 64 bites ISO. Lehet ez a gond?
A konfig
-------------
Alaplap: XFX nForce 680i LT SLICPU: Intel Xeon X5450 3.0 GHz
RAM: 4x2GB Samsung DDR2 800 MHz
GPU: ASUS GeForce GTX 970 OC DirectCU II 4GB GDDR5 256bit (STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5)
-
Lathronos
őstag
Tehát az alaplap típusa mindegy, csak P45 chipset-es legyen. A 4 Ghz játék miatt kell, na meg a GTX 650-et is jobban ki lehet hajtani mint 3.16 Ghz-cel. Tudom, nem lesz látványos a különbség, de pont az a 10-15% többlet kell nekem jelenleg. Aztán ha már ez is kevés lesz, majd váltok i5-re. Remélhetőleg azért erre még 1-2 évig nem kerül sor.
-
Lathronos
őstag
Rendben, akkor lehet, hogy beszerzek egy E0-s 5450-et. Az X5460-at pedig eladom. Viszont ebből is láttam E0-t. Az nem éri meg jobban? Alaplapot mindenképp cserélnem kell, mert a jelenlegi Abit AB9 QuadGT nem szereti az E0-s Xeonokat(és mellesleg a tuningot sem). És ha már cserélni kell, akkor Gigabyte-ra vagy ASUS-ra, csak azt nem tudom melyik alaplap a legmegfelelőbb.
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
& gergo197
Köszönöm a válaszokat. Akkor ez marad tartalék alaplap. Tudtok esetleg javasolni olyan alaplapot ami alkalmas a 4 GHz elérésére? RAM-ból pedig erre gondoltam. Vagy tudtok jobbat esetleg? C0 X5460 CPU-m van, hadd ne kelljen még erre is költeni. Tudom, hogy az E0 alkalmasabb tuningra, de talán ebből is ki lehet hozni a 4 GHz-et. Vagy rosszul gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
válasz Pécsi gyerek #6830 üzenetére
Ezért is kérdeztem, hogy melyik RAM és annak hány MHz-es változata a legajánlottabb erre a célra. nekem jelenleg 4x1 GB 800 Mhz-es GEIL Ultra moduljaim vannak. Az meg szerintem nem alkalmas erre a célra
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Szereztem, vagyis inkább kaptam ingyen egy ilyen alaplapot. A kérdésem az lenne, hogy egy X5460-asból kihozható-e vele a 4 GHz? Valamint milyen RAM-ot érdemes venni a tuninghoz? Válaszotokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Suzuki topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest