-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
M-Krisztián
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem,
Adott egy LG BD660 Blu-ray lejátszó, ezt szeretném lecserélni egy Pioneer BDP-160 lejátszóra. A TV Pana 50GT60, HDMI kábel pedig Audioquest Pearl. Tapasztalnék a kép minőségben javulást ezen TV készüléken? Megéri a befektetést?Másik kérdés, lassan kalibrálás érett lesz a TV, érdemes ezen oldalon felvenni a kapcsolatot az illetékessel kalibrálás ügyében? http://www.kalibri.hu/ van valakinek esetleg tapasztalata ezzel az oldallal kapcsolatban?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv,
Krisztián -
Dave567
addikt
válasz Shadowbull #60076 üzenetére
Egyáltalán nem baromság..
Feltettétek magatoknak a kérdést, hogy mért megy csődbe a 3D?
Nem azért, mert már senkit se érdekel,ha nem a köcsög producerek miatt, meg hasonlók, akik nem költenek a 3d filmre, hogy olyan hatása legyen, mint amilyen lenni-e kellene, de sok filmnek nincs hatása, ezért megy ez ki a forgalomból, és ezért néznek szívesebben 2d-t.
Ha mondjuk a Vasember 3 olyan lett volna történetileg+3d-ben mint az Avatar, rögtön több pénzt hozna.Spoiler
Vasembert 3 vége fele amikor hívja a többi robotot, az milyen szépen lett volna megcsinálva, ha mondjuk kijön, kb. 1m-re a vászontól, de ott se volt nagyon jó a hatásérzet.
Vagy mondjuk a Sólyom végveszélyben című filmet, megcsinálnának úgy isten igazából 3d-ben, amikor lőnek, és látod, hogy süvít melletted a golyó, szerintem marha jó lenne.
De amíg ilyen sz@rokat csinálnak, addig nem lesz kereslet rá az biztos. -
BBéci
legenda
válasz hunspikey #60176 üzenetére
Azért írtam, hogy selejt, mert amióta megvette azt a tévét, azóta folyamatosan fikázza. Ezért az lett volna a legjobb, ha visszaküldi, mint hibás terméket.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
Na, emberek, én révbe értem: végre a falamon a 65VT60, ami úgy tűnik, hogy eddig pixelhiba-, sávosodás és egyéb defektusoktól mentes, hibátlan példány.
Röviden: álom ez a készülék, nemigen láttam eddig hozzá foghatót, pedig még csak nagyon alap szinten állítgattam be. Most érzem, hogy megérte rá éveken át spórolgatni. Remélem, hogy később sem dönt úgy, hogy előjön rajta valami és remélem, hogy jópár évig szolgál majd!
A részletesebb tapasztalatokat később folyamatosan osztom majd meg, ha lesz időm foglalkozni behatóbban a készülékkel és be is járatódott.
Get Moded!
-
M_AND_Ms
veterán
Szerintem a ma működő monitorok legalább fele nem ledes. Mint, ahogy a ma működő lcd tv-knél is majdnem ez az arány.
De biztos, hogy elmondható közel sem az összes ledes.Azért mert pár éve szinte csak ledest lehet kapni, az nem jelenti, hogy a teljes mezőny azzá alakult. Emiatt erős és hamis az állításod.
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
bigdady
nagyúr
Beszéltem panashoppal. A kiterjesztett +2 év gariról hó végén kezdik küldeni a papirost.
-
MaUser
addikt
A fényképezésnek semmi értelme összehasonlításként, hacsak nem ugyanazzal a géppel, optikával készültek.
Az f érték egy elméleti érték, a valós átvitelt a T érték adná meg, ez viszont veszettül szór példányokon belül is olcsóbb optikáknál (elnyelődés más optikánként a gyártási pontatlanság miatt, illetve a bevonat vastagsága is szór), még optikák között akár EV szintű eltérés is lehet. Csak példaként a Zeiss ZF 85/1.4-é pl. 1.47, a szintén nem eldobandó Nikon 85/1.4D T-je már 2-es. Ehhez jön még a szenzorok szórása. Nyilván közelítésnek jók a fényképek, de másra a fentiek miatt nem nagyon... 1EV szórás simán összejön, az pedig rengeteg, a fekete simán már szürke lesz tőle.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Isual
veterán
válasz kleinguru #60180 üzenetére
Leghamarabb a hó végén, vagy legkésőbb február első hetében (10-e előtt) tudom megvenni, csak addig tartson ki a készlet, korábban sajnos nem megy. Majd írok ha megvan. Plusz gari/biztosítás tuti lesz, Panashopban +2 év kiterjesztett gari vagy ha edigitalból veszem akkor +2 év prémium biztosítás.
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
őstag
válasz Xes750 #60169 üzenetére
Nézzél körül ANagybritanniában, hogy P50GT60B-t lehet-e kapni, és belefér-e a rászánt összegbe.
Én 8 hónapja átlag havi 100 órát nézem a GT60-am. Karácsony körül tettem egy sétát a MédiaMarkt-ban, és azt állapítottam meg, hogy a kiállított televíziók közül (ami pár alap samu plazmát kivéve led lcd volt) egy sem közelíti meg a GT60 minőségét mozgókép esetében (a 4k kiállított darabokat most nem ide értve). De hát a televíziózás,házimozizás erről szól, nem, mozgóképről? Mizonyára nagyon szépen mutat egy álló kép, lassú mozgású valami, animált menü az lcd-n, de ha pörög a film, plazmás szemmel élvezhetetlen, a sötét részekről nem is beszélve.
Még annnyi, hogy volt módom egy napot eltölteni valami W6xx Sony tv társaságában. SZÖRNYŰ élmény volt.
Persze a plazmának is megvannak a hátrányai, de inkább azok, mint a LCD-é. Ezek közül szerintem a legrosszabb, hogy nem szeretik a fényt, így ha lehet északi tájolású falra ne tegyél plazmát.
-
-
erdoke
titán
válasz M_AND_Ms #60168 üzenetére
"LED-képernyő"
Egyébként én kb. 3 éve elég gyakran eltöltök 1-2 órát elalvás előtt iPaddel a kezemben, és jókat szoktam aludni utána. Azt mondjuk nem tudnám megmondani, melyik iPadben van ledes háttérvilágítás, és LCD tévé értelemszerűen nem jön a képbe. A monitorom még mindig egy 8,5 éves, CCFL-lel megtámogatott SPVA Eizo, nem akar tönkremenni.(#60172) Isual
Hát igen, utólag nagyon jó vételnél bizonyult. Főleg, hogy anno féláron vettem fél évesen, azaz 4,5 év garanciával. Az első tulajdonosa valami 400e Ft-ot fizetett érte 2005-ben...[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Cok3
csendes tag
-
Xes750
tag
Hello mindenki!
Eppen egy LCD Led TV vasarlasa elott allok 47-50 inch kozott.
http://www.sony.co.uk/product/tv-119-47-lcd/kdl-47w807a#tab lenne az 1ik kiszemelt aldozat (£700)
avagy http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE46F6400AKXXU (£600)
http://www.sony.co.uk/product/tv-126-50-lcd/kdl-50w656a is volt gondolatba de talatam 1 forumot ahol irtak hogy a W6 os szeriaba nincs benne (vagy legalabb is semmit nem er) a Motion enhancer Motionflow XR 200 Hz.Az elso sony "csak" 7est kapott a 10bol mert volt ahol a kepminosegtol nem voltak elajulva de valahol meg nagyon tetszett nekik.. igazabol ahany helyen nezem annyifele ertekelest talalok. Szoval nem konnyu donteni.
Ennyi penzert mar szeretnek kivalominoseget nezni (sajnos W9 es szeria lenne a legjobb de az tul borsos szamomra)
Tanacsot, velemenyt szeretnek kerni hogy mi erne meg a legjobban es lenne megfelelo minoseg.
Koszi elore is!Osynho válasza
"Ennyi penzert mar szeretnek kivalominoseget nezni"
Ha képminőség, akkor ezeket el kell felejteni és plazmát kell venni (bár ez itt lehet, hogy off). A Panasonic TX-P50GT60E megeszi ezeket reggelire, sőt, az 50ST60 is, de azt már elég nehéz beszerezni.
Xes750 válaszaIgen sajon egyiket se talaltam (hirtelen) UK ba, szoval telleg nem konnyu beszerezni.
Miert ennyivel jobb a plazma mint a LED? Amit en talaltam az az hogy mind2nek megvannak az elonyei es hatranyai. (Akar privatba ha itt off) letudnad irni hogy miert jobb szerinted a plazma? 2 ablakos eleg vilagos szobarol lenne szo amugy. Ha tudsz jo linket ahol leirjak miert ennyivel jobb a plaza az is megfelel.
KosziOsynho válasza
Ezt a kérdést másold át a plazma topicba, ahol hozzáértők fognak segíteni, linkelni. -
M_AND_Ms
veterán
Egy újabb érv a plazma mellett
A Hvg cikkében (Durván kialvatlan a magyar lakosság) megemlíti:
"A bázeli egyetem kronobiológusai azt figyelték meg, hogy a LED-képernyők 464 nanométeres hullámhosszú kékes fénye különösen az esti órákban zavarja az alvás-ébrenlét ritmusát. A kísérleti személyek, akik esténként öt órát a LED-képernyő előtt töltöttek, húsz százalékkal gyorsabban dolgoztak, mint a hagyományos megvilágítású képernyő előtt végzett munka után. Milyen jó, gondolhatnánk, csakhogy az intenzív kék fény az alváshoz szükséges melatonin hatását nyomta el. Ezt az alvási ciklust irányító hormont fényérzékeny sejtek szabályozzák. Ahogy sötétedik, úgy nő a melatonin koncentrációja, a szervezet felkészül az alvásra. A LED-világítás hatására azonban kiesik ez az alvásra hangolódó fázis."Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Cok3
csendes tag
Van valakinek szemelyes tapasztalata samsung ps51f5500-zal? Megeri ez a tv 190-ert ujonnan, ket ev garival? Vagy inkabb egy hasznalt, egy ev garis, kalibralatlan, thx modban uzemeltetett, nem tudom milyen tulajtol vett gt50 250-ert ket szemuveggel?
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Érdekességképpen:
Mostanára már jó hatszor láttam alkalmanként legalább 10 percig szüleimnél a 42x60 képét, és fogalmam sincs, hogy lehet, de a 2010-es x20-on, ami fekete, az az x60-on szürke, illetve gyakran látok poszterizációt az x60-on, aminek az x20-on nyomát sem láttam.
x60-on sokkal több a képbeállítási lehetőség. Van egy feketeszint-beállítási lehetőség, viszont, ha növelem a feketeszintet, rohamosan tűnnek el a sötét képrészletek, ami elfogadhatatlan. Így maradt szüleimnél a fekete helyett a szürke.
Mindegy, nekik így is ezerszer jobban tetszik, mint ugyanolyan forrásból (Telekom iptv) a samsung 32e5500 képe.
Az x60 saját hangja az x20-hoz képest rémes, doboz, rossz kínai hangulat. A távirányító úgyszintén.
Persze 110 pénzért bőven jó, de számomra sokkal gagyibb hatású az összkép, mint egy 3 évvel korábbi modellnél volt.
Viszont ghostolni úgy tűnik, nem ghostol jobban, mint az x20.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
hunspikey
őstag
Megnéztem az ő képét, meg az enyémet - bele kalkuláltam az 1/3-ad blende korrekciót - és nekem egyáltalán nem tűnik selejtnek - teljesen összhangban van a mi fotóinkkal - igen ezt jelenti az, hogy 10x világosabb a feketéje mint egy mai vt60-nak.
Nagyon jó, hogy előkerülnek ilyen képek, mert legalább az emberek látják, hogy miről beszélünk ténylegesen.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
kk831228
addikt
Off: üdv!! Olyana kérdéssel fordulnék hozzátok ,ha a neten rendelnék egy 50st60-at, akkor hogy működik a 8 napos elállás a vásárlástól?? Gondolok itt pl.pixel hibára ha van... Ilyenkor is indoklás nélkül el lehet állni a vásárlástól?? . Köszönöm!! . Üdv!!
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
M_AND_Ms
veterán
OFF:
Mivel többünk használ Popcorn lejátszót ezért sokszor felmerülnek azzal kapcsolatos témák is.
Tévé nélküli könnyed vezérléshez, zenehallgatáshoz (és teljeskörű Popi irányításhoz) ajánlom androidos kollégáknak a Na Remote 4 Popcorn Hour alkalmazást: fájlböngésző, fájlkezelő, médialejátszó, lejátszási listák, internetes rádiók, JukeBox, stb, stb.
Csak ajánlani tudom!
ON[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz daniel2121 #60130 üzenetére
Erősítőbordákat kell tenni a konzolnak megfelelő helyekre a gk. vázszerkezetbe és ahhoz rögzíteni a tartókonzolt. Megmondod a gk-os szakinak, hová akarsz és mekkora milyen nehéz tárgyat a falra rögzíteni, és onnan már tudja a feladatot.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Gicz
addikt
a kép adatai: iso 1600 f1.4 1/4 sec, ami ekvivalens iso1600 f4 2 seccel, tehát azzal amit én és hunspikey csinált. bár ez egy kicsit világosabb mert mi f4.5-öt hsználtunk.
x50 mért feketeszintje avforums szerint 0,033cd. st60-é 0,006 vt60-é 0,003. teát az x50-nek 5x világosabbnak kell lennie mint az én 2 seces st60-as fotóm, és 10x világosabbnak mint hunspikey fotója. szerintem ez (ránézésre) teljesül, de majd hunspikey megmondja pontosabban photoshoppozás után . az lcd-khez képest a 0,033cd az még mindig jó érték, azok tipikusan 0,05-öt tudnak, tehát még majdnem 2x világosabbak lennánek.
[ Szerkesztve ]
-
-
DM-Fan
Topikgazda
Szerintem ne! Az a 110 eFt-os belépő HD-Ready plazma simán lealáz adott esetben 150-200 eFt közötti LED-LCD-ket is.
Ha ez mégsem lenne elég (mondjuk felbontást vagy feketeszintet tekintve), akkor inkább nézz használt plazmát! Hasonló összegért, kis szerencsével akár találhatsz tavalyi 42UT50-et is, ami már fullHD is és 3D-s is.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Ebből az összegből sajna még a legalapabb, 42"-os HD-Ready modell sem nagyon áll meg újonnan, ugyanis a Panasonic 42X60 ára olyan 110 eFt hivatalos kereskedőnél. Ennél alább nem szabad adni!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
D4v3
őstag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állunk tesóimmal, anyukánknak lenne a tv. Én kb. 8 éve nem ültem tv előtt és fogalmam sincs semmiről nagyjából ezzel kapcsolatban. Az biztos, hogy se okos tv nem kell, se 3D és az összeg, amit költenék olyan 80-100k lenne. Bármi tippet szívesen fogadok. Köszi!
-
daniel2121
senior tag
válasz DjKoxi #60146 üzenetére
Köszi ilyesmire gondoltam én is, fém tartók lesznek az biztos. Mindenféleképpen be lesz csövezve, nem akarok egy darab madzagot sem látni. Lesz a tv alatt egy szekrény amiben lesznek a kütyük, a hátfal része ki lesz fúrva és azon keresztül lesz a tv összekötve a beltérivel meg amivel kell még.
-
DjKoxi
senior tag
válasz daniel2121 #60142 üzenetére
Akár fém, akár fa konzolra fogod tenni a gipszkartont, a tv mögött rakd sűrűbben és stabilabban. Jegyezd meg a helyüket, és ahhoz fogasd a konzolt. Garantáltan el fogja bírni.
Érdemes odavinned a 230v-ot is, esetleg becsövezni mögötte a HDMI, és LAN kábeleknek. -
őstag
Mi sem egyszerűbb, készítesz egy keretet a karton vázában a falitartó felszerelési pozíciójában, hogy támmassza a kartont. A tartót meg visszarakod az eredeti lyukakba, csak hosszabb tiplit és csavart kell venned. (vagy fúrhatsz új lyukat is, ha nem akarsz célozgatni.)
-
MasterMark
titán
Ilyennel szerintetek működne az UT50 és távja?
Switch Tax
-
MasterMark
titán
Most igen, de elsőre nem.
Akkor szerintem magához a falhoz kéne rögzítened a gipszkarton mögött. Ehhez viszont biztosan valamilyen speciális csavar kell, ami tartja magát.
Switch Tax
-
daniel2121
senior tag
Hát én meg ezt nem értem, hol olvastad, hogy én tégla falat írtam volna. Én egy szóval nem említettem semmi féle téglafalat.
Na akkor még egyszer. Adott egy fal amúgy kőből van, de ez mindegy szerintem. Most erre van feltéve egy 40 collos tv azzal a falitartóval amit belinkeltem. Sajnos a fal nincs túl jó állapotban repdezett stb. és ezért szeretnék elé húzni gipszkartonból egy "előtét" falat csak annyi távolságra mint ami a gipszkarton profilja kb. 5cm. A falitartót szeretném visszatenni csak ugye a gipszkarton nem bírná el.
Remélem most már érthető voltam, ha eddig nem akkor elnézést kérek. -
StLui
veterán
Ebből egy kukkot nem értettem én sem. Ha meg jól értelmezte Heffi, akkor miért számít, hogy most a tégla falon van, ezt minek írtad?
Pl: "TV-ét" azt hittem a a tévének a valami(j)ét
na mindegy, csak ne hord le azt aki ezt nem tudta értelmezni
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
DjKoxi
senior tag
-
rootmin
tag
válasz hunspikey #60136 üzenetére
Nemnem, ez az paraméterlista, amit Gicz kért a fekete teszthez (abban a hsz-ben, amire válaszoltam). Szerencsére annál azért bő 2 fényértékkel beljebb vagyunk
A full fekete stimmel, illetve, a tabletre nem volt kedvem filmet másolgatni, úgyhogy egy fekete kép van nyitva, ezen alul 3 pötty a navigációs gombok helyét jelzi.
ISO1600, F4, 10sec, normal jpg (30D, kitobi)
-
őstag
válasz daniel2121 #60134 üzenetére
Többször végigolvastam, de nem tiszta.
Már fent van a falon a tartó, csak most eléraknád a gipszkartont és arra át a tartót?
Simán egy 12,5 mm vastag kartonra nem raknám fel ezt a tartót. Vannak spesiálos gopszkarton tiplik, amire lehet ezt-azt rögzíteni, de nem igazán egy 12 kg-s tv konzolhoz + 30 kg körüli tévéhez vannak kitalálva.
Annakidelyén, amikor kartonoztam a tetőteret, olvastam a rigips útmutatót. Emlékeim szerint a nagyobb súlyok rögzítésére a gipszkarton tartószerkezetébe erősítést kell szerelni (legyen az fém vagy fa váz) és ahhoz kell rögzíteni a negezebb tárgyat, pl egy mosdókagylót a fürdőben, egy tévékonzolt a nappaliban.
Amúgy mennyi lenne a táoplság a meglévő fal és a gipszkarton között?
[ Szerkesztve ]
-
rootmin
tag
Elrettentésként (és saját magam keserítése végett) készítettem én is egy fotót a megadott paraméterekkel a saját cuccaim kijelzőjéről:
-HP Elitebook 8440p típusú laptopom (híresen rossz TN panel)
-illetve az új Nexus 7 (kategóriájában egész jó, IPS paneles LCD)(A beállítható legalacsonyabb fényerőn volt mindkettő)
Íme:
Hát, egyik se egy plazma
Ahogy várható volt, az eredmény lesújtó A laptop még fény mellett dolgozva is láthatóan rossz képet ad, a nexus feketéje a teljesen sötétben filmezést* leszámítva kielégítő.
7" tablet esetében ez meg ugyebár ritka dolog...
[ Szerkesztve ]
-
daniel2121
senior tag
Ember nem arról van szó, hogy a fal mit bír hanem a gipszkartonra hogyan lehet felerősíteni a konzolt, mivel mint írtam egy un. előtét gipszkarton fal kerül a meglévő fal elé. Én úgy gondolom, hogy érteni lehet hogy mit kérdeztem, mert egyéb elfoglaltságom miatt gyorsan írtam a hozzászólást.
-
arcitec
addikt
A tipikus plazma hibák persze megvannak mint a ghost, line bleeding vagy poszterizáció, de ezekkel már jó barátságot kötöttem az elmúlt években
Nekem is GT60 van de épp a napokban kerestem a fentebb említett hibákat , de nem találom, most van benne 310 óra 2.5 hónap kipp kopp ugyan olyan jó mint annó a maga nemében a 37".os.. abban volt poszterizáció de kszar dvd ill. avikon ami nem is csoda de itt még a avi-k is jók(bár ezeket csak teszt jelleggel néztem meg ha érdekel és tényleg nincs más) kiváló blu ray forrásokon még most is ámulok és bámulok . Egyébként kép minóség szempontból igaza van BBéci-nek, egy ilyen tv-t a lehető legjobb forrásokkal kell nézni.
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
őstag
Elolvastad a kérdést, amit írtál?
Amúgy 60 cm-ként kellene lenni tartószerkezetnek a gipszkarton válaszfalban. Ha ezekhez rögzíted a falitartót a megfelelő csavarral, nem fog leesni. De ugye a monitoron keresztül senki sem lát bele a falad szerkezetébe, neked kell ismerni és megítélni mit bír.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #60128 üzenetére
Nekem az Avatar-nál az volt egy döbbenetes jelenet, amikor egészen a film elején mutatták a hibernáló-fiókokkal teli folyosót, ahogy nyúlik hátra véges-végtelen a hajótestben - ott tényleg hátrafelé volt térérzet. Na, ott komolyan eldobtam az agyam, de egyébként az egész film alatt okosan használták a 3D-t. Cameron már a '80-as évek-beli filmjeinél is iszonyatosan odafigyelt a részletekre.
Amúgy a Jurassic Park-ból is egy meglepően jó 3D-élményt nyújtó filmet konvertáltak 2D-ből, kifejezetten kellemes volt, nem tolakodott a 3D-je, nagyon kifinomultan használták.
Get Moded!
-
daniel2121
senior tag
Olyan kérdésem van, hogy muszály lenne a meglévő fal elé amin a tv van egy ilyen [link] falitartón van egy gipszkarton előtét falat húzni. Hogyan lehetne feltenni a gipszkarton falra a tv-ét?
-
BBéci
legenda
válasz hunspikey #60128 üzenetére
Az Avatarban kifelé is jönnek részletek, például az őserdő apró, repkedő élőlényei. Néha olyan, mintha mögülem, a vállam felett repülnének a TV (vászon) felé.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #60127 üzenetére
Én attól kapok agyérgörcsöt, hogy a 3D tisztelet a kivételnek abban merül ki, hogy 5-10 percenként bele vágnak valamit az arcomba - mely jelenetnek semmi dramaturgiai jelentősége nincs általában, csak azért kell bele, hogy el lehessen mondani -
"na tessék , hogy kijött az az xy tárgy -- láttad?"
"-Láttam - tök gagyi köszi"Az egyetlen film, ahol a rendező volt annyira kulturált, hogy nem erre a gagyira ment rá - az számomra az Avatar volt. Egyből imádtam, amikor azt láttam, hogy nem kifelé hanem befelé van a 3D-s hatás. Ezt én nagyon kedvelem, kvázi mélységet kap a jelenet, de az orrom előtt nem ugrál semmi 20 centire tök homályosan.
-
DM-Fan
Topikgazda
Én abszolút nem vagyok 3D párti, ennek ellenére jópár 3D-filmet megnézek moziban egy évben és egyébként kb. 70%-ukra azt is mondom, hogy teljesen fölösleges volt a 3D, de a maradék 30% viszont komoly élményfaktor-növekedést tud okozni. Ami eddig nálam nagy élményt adott 3D-ben a moziban: IMAX-ismeretterjesztő filmek; Avatar; Pi élete; Metallica - Through The Never; Gravity; Jurassic Park; Hobbit (1-2); Óz, a hatalmas - kb. ebben a minőségi sorrendiségben is a jobbtól a gyengébb felé haladva. Ezekből pl. egyáltalán nem bántam meg, hogy a 3D-változatra ültem be (egyesekből nem is volt más ugye), sőt, BD-n is a 3D változattal felszerelt kiadást vettem meg.
Szerintem elvből semmit nem szabad elutasítani, empirikusnak kell lenni, mindent meg kell tapasztalni. Valóban csak az esetek kis hányadában, de tényleg nagy többletélménytől tudja elvágni magát az ember, ha ezeket kihagyja. Félreértés ne essék: ezek a filmek 2D-ben is nagyon jól működnek és nem attól jók, mert 3D-sek, az már régen rossz, ha egy film csak a 3D-effektek miatt jó. De ezen filmek 3D-részei nem voltak mesterkéltek, erőltetettek, hanem jól használták ki a technológiában rejlő lehetőségeket és nem ragadtak ki a 3D jelenetek a filmből, hanem pontosan még inkább belehúztak abba. Hangsúlyozom: ritka az ilyen, de igenis van és szerintem nem kell élből elutasítani, hogy be se ülök az IMAX-be, mert az szar. Egyébiránt márcsak a 2D-s IMAX-jeleneteket tartalmazó filmek (pl. Sötét Lovag Trilógia) miatt is érdemes beülni IMAX-be.
A Gravity-vel, mint filmmel kapcsolatban nekem több problémám is volt, de az egyáltalán nem a 3D volt, az prímán működött.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kk831228
addikt
Bocsi a sok offért!! Nem akarom isteníteni ezt a filmet de nekem ez volt a legjobb film IMAX 3d-ben!! ;-) Végre már egy film ami nem szuperhősös fa....ság és mégis a látvány, nagyon ott van... Annyira unalmas hogy csak idióta filmekből csinálnak látványos 3 d-t...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
balisz
senior tag
Sziaztok!
Gondoltam megírom pár nap után az első benyomásaimat a GT60-ról. Elöljáróban annyit, hogy 42 colos tévét váltottam 50 colosra és hát nem kellet sok idő ahoz, hogy megszokjam a nagyobb képátlót, sőt...
Na de a tévére rátérve: Hát nem rossz Jelenleg még nem találtam semmi hibát rajta (halott pixel, hangos táp,...), csak ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, akkor megemlíthetem, ha a panel fényerőt alacsonyra veszem, akkor a lép bal oldalán enyhe inhomogenitás tapasztalható, de ha a panel fényerő közepesen van akkor viszont tökéletesen homogén, nem tudom mitől lehet A tipikus plazma hibák persze megvannak mint a ghost, line bleeding vagy poszterizáció, de ezekkel már jó barátságot kötöttem az elmúlt években
Kipróbáltam a 3D-t is, nem is fogom túl gyakran használni. Saját megállapításom szerint nem igazán lépett előre a 3D megjelenítés az ST50 óta, a sötét jelenetek még mindig elég crosstalkosak és tényleg nem igazán ugranak ki a dolgok a tévé síkja elé. A pana szemüveg egyrészről jobb minőségű (pl. nem érzi azt az ember, hogy ha erősebben megfogja akkor darabjaira esik) viszont nagyobb darab ezért szemüveg fölött nem is lehet nagyon hordani. Bár amennyiszer használni fogom édes mindegy...
És végül a 2D kép: Azt hiszem megvan oldva pár évre a tévé ügy, nem tartom valószínűnek , hogy a közeljövőben emberi áron ennél nagyon jobbat tudnék venni. Mind a HD tévé adás, mind pedig a Blu-Ray filmek eszméletlenül néznek ki rajta, alig várom, hogy valamennyire visszaszoruljon a beépített hibakeresőm, mert onnantól végre teljes egészében élvezhetem a filmeket. Ha nem lenne az a kis inhomogenitás alacsony panel fényerőn akkor tökéletes lenne (nem mintha lehetne látni rendes tartalom közben csak azért tudja az ember, hogy ott van, na), de így is igazán közel áll a tökéletességhez.
Ajánlom mindenkinek, hogy szerezzen be egy pana plazmát amíg lehet, mert egy jó ideig nem lesznek ilyen jó tévék ilyen áron a piacon, ha leáll a plazma gyártás!
-
hunspikey
őstag
válasz hunspikey #60119 üzenetére
Csak az objektivitás kedvéért, hogy ha akarják mások is megnézhessék
Expozíciós adatok: 1/4 sec @ start trek vége, 2 sec @ fekete kép, ezen túl közös:
ISO 1600, f/4.5, standard képi módú "L" Jpeg, Canon 40D.TV: kontraszt: 60
brightness: 0
élesség: 50
színárnyalat: 0
színtelítettség: 50
gamma 2.4
gamma összes IRE érték: 0
white balance: meleg
panel brightness: medHogy ne becsapjon a szemem, egymásra raktam az LCD, az ST60 és a VT60 képeket és layereket ki kapcsolgatva néztem mi változik. Az LCD-t hagyjuk - nincs miről beszélni. ST60 vs VT60-nál látok különbséget, nem is keveset - főleg fényerőben és sötét árnyalat reprodukcióban. A fekete így nem tűnik jobbnak, de ugye ez nem megítélhető, mert elrontja a browser. Az ST60-é sem ilyen volt az tutti. Viszont ha lementem a feltöltött képet és a tiédet is és ugyan így egymásra rakom, akkor azt mondom, hogy szinte nincs különbség.
-
hunspikey
őstag
természetesen, de viszont találni kéne egy képmegosztó oldalt is ami NEM nyúl bele a képbe. Most itt a fórumon kb 10x világosabb a fekete amit a képen látok, mint amit feltöltöttem. Gondolom a browser eltekeri.
EDIT: érdemes lenne RAW fájlokat cserélni - abban benne van minden amúgy is.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
-
blakey
titán
válasz Alemida #60117 üzenetére
Válaszoltam a kérdésedre, előbb olvasd el.
[ Szerkesztve ]
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
válasz mhmpista #60109 üzenetére
Ezekről beszéltem.
Nem rossz, bő egy éve még valamennyire lelkesített, de már egyáltalán nem vágyom a 3D-re, nem érdekel, hidegen hagy ráuntam, kinőttem belőle, elég volt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Z_A_P
addikt
válasz mhmpista #60104 üzenetére
Spoiler***
GravityTegnap neztuk meg imax 3d-ben, 3. sorból.
Kicsit ciki, de annal a resznel ahol jott a masodik adag tormelek, mikor a szojuzzal benazott, hat én azt vettem észre hogy hajlongok el a moziszekben a törmelék elől
Par ilyen utan vettem észre magam,es fogtam vissza...de meglepo, ilyen meg nem volt.[ Szerkesztve ]
OK
-
hunspikey
őstag
Gitz: milyen gammával ment az ST60?? Ez nagyon fontos lenne!
-
hunspikey
őstag
@Gitz; @Nuke7 : mindjárt besötétedik és akkor lefényképezem, bár azért itt valószínűleg nem fogjuk tudni eldönteni, hogy szebb-e a vt60 képe az st60-nál, hiszen a fényképezőgép alapjában véve nem olyan fényátfogással bír, mint a szemünk. 22-25 blende vs 10-11. A fekete szintet azonos expozícióval viszont meg kéne tudni ítélni.
-
kk831228
addikt
-
Pro Koryak
addikt
magon van 720-ban, bár egy gt60-hoz...
-
BBéci
legenda
válasz M_AND_Ms #60101 üzenetére
Szeretném megnézni azt a filmet, de még nem találtam belőle normális változatot.
(#60104) mhmpista
Láttam 3D-t high-end SIM2 vetítő(k) és Stewart vászon összeállításokon, mert a munkámhoz tartozik, de a magam szórakoztatására (már) eszembe sem jutna.(#60106) Pro Koryak
Egy 4,34 GB-os 720p számomra nem "normális változat". Baromira igénytelennek nevezném magamat, ha olyanokat néznék.[ Szerkesztve ]
-
mhmpista
aktív tag
Akkor lehet érdemes volna megnézni pl a gravityt ott. 13 év alatt sok minden változhatott, akár fejben is
Mert bizony az nagyonis hozzá ad az élményhez.
IMAXban rendesen szédültem az űrben.
Szerintem nagy élmény.
Persze sok a vacak, de ami jól sikerült, az igenis növeli az élmény-faktort. -
blakey
titán
válasz Alemida #60100 üzenetére
Első körben egy földhurok leválasztót csatlakoztatnék az antennára, a tv elé. [link]
Valószínűleg az elektromos hálózat nem a legjobb. Ha ez a leválasztó megoldja a gondodat akkor utána érdemes véginézni a ház hálózatát, először az elektromos hálózatot majd az antennakábelt is. Attól, hogy régi még jó lehet, nálam 24 éves kábelek vannak és tökéletesen megy a net és 3 tv, semmi hiba, pedig 1X árnyékolású.BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
M_AND_Ms
veterán
Kezdem magamat szégyelni előttetek. Én tudom élvezni a 3d-t és a szemüveg se zavar.
Igaz, most néztem meg otthon (is) a Gravitációt, de 2d-ben. Így is élveztem. Tehát ez sem a 3d miatt jó film! Véleményem szerint az izgalom és feszültség nagymértékben a zenéjének köszönhető. Tk. nincs is benne hangefekt, csak a zene. Steven Price nagyot alkotott!
(azért beszerzem 3d-ben is!)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Külpolitika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest