Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    sziasztok,

    lassan eljön a 4 éves szerviz ideje, és lejár a garihosszabbításom is. nem akarom folytatni, mert nevetségesen drága a kiegészítő garancia. kértem árajánlatot az itteni német szerviztől a 4 éves szervizre, és hát lassan kezd beigazolódni a sejtésem, hogy a benzines és dízel autókon akarják megkeresni az elektromos autók karbantartásának alacsonyabb bevételét. tőlük mégse kérhetnek el 500€-t azért, mert rádugják a komputert az autóra.

    a 4 éves szerviz ajánlat a következő (a kocsiban 35e km van):
    - átvizsgálás és olajcsere, 0w20 olajjal: 352,03€
    - gyertyacsere: 230,74€
    összesen: 582,77€ (220e Ft)

    Rákérdeztem, hogy alakulnának az árak, ha a kocsi elmúlt volna már 4 éves, akkor van ugye élne a 4 év feletti "Economy Service 4+" csomag, és hát 10% kedvezmény a munkadíjból, vagyis az otrombán túlárazott alkatrészekkel együtt a végösszeg 557,78€ (210e Ft), ami alig több, mint 4% kedvezmény. De legalább a nevében is benne van :D

    A gyári olaj szűrővel egyébként bárhonnan megrendelve olyan 70€, a 4 gyújtógyertya meg valami 50€. A "szaktudás" és a pecsét ára további 460€. Hát, nekem ez ennyit nem ér meg.

    Két kérdésem lenne:
    1. Voltam egy Bosch szervizben itt a sarkon, ők 180€-ért vállalják az olajcserét, de csak a saját Liqui Moly 0w20 olajukkal. Gondolom a TopTec lesz, mert annak van VW minősítése. Az jó olaj, mehet bele?
    2. A gyertyacserét majd megejtem nyáron otthon, ismerőssel. Kell hozzá komputerbe írni valamit, vagy szimplán csak cserélni a gyertyákat, és kész?

    Köszönöm előre is!

Új hozzászólás Aktív témák