Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Nem szoktam csajokat osztogatni, de Dreamshots-ot kedvelem, nesze egy gif nektek
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mercutio_
félisten
Bankok Charlie-n nincs ilyenről infó?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
m3ss
veterán
csodalkozok h azota nem vettek meg...ennyiert eleg jo vetel az a 50 es 85-os is...en a sigma 70-200-on gondolkodtam el, de nem tudom milyen lehet ez az obi...
vki volt thaifoldon? decemberben van ott barmilyen buktatoja a dolognak?berelt autoval kozlekedes tavol keleten az mennyire emesztheto? egesz olcso a repjegy, szallas es kaja, elgondolkodtunk...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Mercutio_
félisten
-
*Ropi*
félisten
Jó kis adrenalinbomba lehet ilyenben élni - a fogason kabátok helyett biztos ejtőernyők lógnak földrengés esetére.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Studi
veterán
Kenyonosok, nepperek, érdemes lehet mazsolázni a cuccai között.
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #61283 üzenetére
Juniornak jó lesz benne bandázni a haverokkal
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t_a_m_a_s
addikt
Gratulálok! Használjátok egészséggel, problémamentesen!
Holnap majd jól beletépünk...
-
-
Studi
veterán
Grat! Astrát beszámíttattad?
-
szuszinho
őstag
Grat hozzá! Sok baleset mentes km-t!
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #61274 üzenetére
Ja,10k-s maltok már egész jók, viszont a piac kezd túlnőni a készleteken ezért alul jönnek a korjelölés nélküli fiatal cuccok a koemegjelölt tételek árai pedigindulnak felfelé, még szerencse, hogy 20%-ot gyengült a £ tavaly óta
-
aleister
veterán
válasz Freddy76 #61274 üzenetére
Az árakkal bevallom nem vagyok tisztában. De leírtad egy random japán termék mibenlétét. Precízek ezek a kis ferde szeműek, állati jó cumókat csinálnak, és nem átallják megkérni az árát.
Igazad van egyébként. Egy ízlelés alapú rangsor nagyon szubjektív. És akkor még jóindulatú voltam. Gondolok pl az olimpiai ökölvívás bundabotrányára.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
j.bravo
addikt
válasz Real_Necro #61271 üzenetére
Nna, részletek, 40 fotó, valami?
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
rbalint88
addikt
Pic or didn't happened!
-
Freddy76
addikt
válasz aleister #61269 üzenetére
A japán whisky-kkel az a baj, hogy csak top kategória. Tökéletes minden, tökéletesre csiszolt gépezet az egész, az összes japán whisky a legmagasabb kategória, és drága. Míg egy jó skót kevert whisky kapható 4.000 körül(Famous Grouse, Hankey Bannister), a japán kevert 9.000 körül kezdődik. Jó skót single malt már van 8-9 körül (Glenfiddich, Glenlivet, stb.), 15-20 között meg már igazi sokáig érlelt különlegességeket lehet kapni, addig a japán single malt 15-nél kezdődik, és ez a korjelölés nélküli egyszerű single malt.
Ez a lista szubjektív. Én is nézegettem pár évig, aztán szép lassan rájöttem, hogy egy pasas véleménye a meghatározó, ráadásul ő láthatóan nagyon szereti a rye (azaz rozsból készült) whisky-ket, amelyek tipikusan a kanadai whisky-k (meg pár USA-beli). Én nem szeretem, sokan nem szeretik, Jim Murray láthatóan szereti, az utóbbi időkben rendszeresen rye whisky-k végeznek nála az élen...
Bali: kombi.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Balinov
titán
válasz Freddy76 #61272 üzenetére
Tenyleg Freddy, akartam mar a minap is kerdezni, vegulis a 6-os kombi vagy szedan lett?
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Freddy76
addikt
Sátán kutyája.
-
Real_Necro
veterán
No ma vettem egy kormolós teknőt.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
válasz Freddy76 #61268 üzenetére
Egy cimborám kb 2 éve Kínában dolgozik. Azóta mindig hoz valami JAPÁN (???!) ajándékot a bandának. Mivel mi kicsit tán közelebb álltunk egymáshoz, mint amilyen kapcsolata a többiekkel volt, meg mert mindketten szeretjük a szeszt, ezért nekem pluszban szokott hozni valami ekssssszkluzív itókát is. Utoljára egy japán whiskytől mákoltunk be nagyon csúnyán. ,Semmi bajom nem volt másnap, pedig manapság cudar mód megrángatják a fejem az ilyen alkalmak. Az íze tökéletes volt. Tipikusan az a pia, amit eszembe nem jutna keverni, koktélba tölteni, még csak jégkockát sem kapott. Pedig aki ismer, az tudja, hogy máskülönben nem áll tőlem távol az ilyen. Nem vagyok nagy whiskys, de pár fajtához már volt szerencsém, és ez kimagaslott közülük.
Mondjuk az Attila szerette mindig megadni a módját, meg kicsit felvágós is, így nem kizárt, hogy valami top szeszt hozott.Ez a tapasztalatom tökéletesen egybevág azzal, amit még 2014-ben olvastam. Tavaly szintén japán itóka vitte el a pure malt kategória díját. Most gyorsan rákerestem, és idén a kanadaiak remekeltek. Japán csak 5. Skócia sehol.
A fentieket annyiban fenntartásokkal kezelem, hogy nem biztos, hogy a hétköznapi ember ízlésvilága megegyezik egy végletekig kifinomult szakértőjével. Hogy mást ne mondjak, a jazz sem a legpopulárisabb műfaj, pedig -ha csúnya általánosítást akarnék mondani- zeneileg a legkimunkáltabb.
Egyébként nem a reláció felállítása volt a célom, hanem érzékeltetni, hogy manapság már szimplán az örökség nem elég. Ma már olyan lehetőségek vannak (információáramlás, fejlett technológiák, stb), hogy aki akar (értsd rendelkezik tőkével és elszánással), az le tudja ezt 800 évet faragni.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz aleister #61261 üzenetére
Miért, miért... Neked nem tűnt fel, hogy szegény kicsi György herceg minden képen rövidnadrágban van, még azokon is, amik december végén készültek? Tudod miért? Mert a gyermek hercegeket évszázadok óta csak rövidnadrágban ábrázolják, és akkor most is így van, na ezért. Ezért van a mosdón két csap, külön a forró víznek, külön a hidegnek. Mert így szokták meg. A britek hülyék, az angolok, a skótok, az írek, a wales-iek, nem véletlen, hogy az Úristen egy szigetre száműzte őket. Az a szerencséjük, hogy XVI. század végén a járványok meg a viharok szétszedték a spanyolok Győzhetetlen Armadáját, különben most Bali is paellát zabálna, nem fish and chips-et.
A skótok így csinálják 800 éve, nem fogják megváltoztatni. Persze nem is kell, Skóciában nincs sok erdő, tehát nem tudnak új fából hordót csinálni, ezért hozatják külföldről, meg aztán az nem az a vidék, ahol túl sokat lehet variálni a mezőgazdasággal, megterem az árpa, meg van víz, azt csókolom. A japán whisky nem jobb, mint a skót, van olyan jó, de nem jobb. Ennyi. Mindenki, akinek rendelkezésre áll sok eső áztatta árpa, jó minőségű víz, megfelelő hordók, és a tudás, tud whisky-t csinálni. Már Thaiföldön is készítenek single malt whisky-t, és tök jó az is.
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #61266 üzenetére
Az derék hirdetés basszameg!
Rakok is hozzá illő zenét
@ali: ha egyszer valamiért járnék felétek akkor én biztos megkóstolnám a szakét
[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Balinov
titán
válasz aleister #61265 üzenetére
Pedig nem rossz az ,csak a helyen kell kezelni! Putyilovba volt a folyoson egy iroda amit egy isuzus japo berelt (kozos bizniszre ill. k.europai hq-juknak a kirendeltsegere) Jart velunk az ETO csarnokba focizni a srac, na o szokott hozni valami jobbfajtat. Teljesen rendben volt, igaz, akkor froccsozni jartunk ki a szembelevo korcsmaba, mas volt a nivo es a napi mennyiseg.
Aztan par eve elmentunk itt Veraval az egyik jobb japo etterembe...szake, zold tea, ahoyg kell, na ott melegen hoztak a szaket..ugy sokkal finomabb volt a norigi melle szurcsolgetni
Mas: ezt most lattam a hulyetkapokazaproktol topikban. erosito hirdetes. majd' behugyoztam a rohogestol
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
-
*Ropi*
félisten
válasz t_a_m_a_s #61259 üzenetére
Még mindig jobb mint a Samsung garanciális javítása (Telemax), ahol kereken 30 napig keringett a laposom javítás után a szervizeik között: 3x kellett rájuk telefonáljak mire rájöttek, hogy rossz helyre küldték és méltóztattak visszajuttatni.
-
aleister
veterán
válasz j.bravo #61257 üzenetére
Ez esetben a skótok miért nem újítanak a formulán?
Persze kérdés, hogy mi is a céljuk.Megfigyeltem, hogy sokszor offba rakod, amit írsz. Szerintem nyugodtan írd normálisan.
(#61258) j.bravo
Az előzőben is ennyi volt, és nem éreztem sosem a korlátját. Igaz azon 4.4-es droid volt. Kérnék pár nap haladékot, és megnyúzom egy kis endomondoval, sygic-cel, dslr dashboard-dal, aztán tudok már pontosabbat mondani.[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz spanyoll #61256 üzenetére
Ja, az. Nem volt vészes, de mivel még garis, nyilván visszavittem. Csak községi gyereknek nem olyan egyszerű a történet... A helyi T-be vittem, mivel ott vettem. Ők továbbítják (hetente egyszer) applének, onnan vissza valami központi T-be, ők postázzák nekem. Utánaérdeklődtem, az applénél 20-án zárták a munkalapot, ehhez képest ma, 26-án már meg is kaptam... Ha legközelebb is lesz valami keh, tuti felviszem, inkább két BP oda-vissza, minthogy 3 hetet baszakodjak vele, meg várjam a postást.
-
kátú
őstag
ha már posta: az út közben eltűnő csomagokat/leveleket hol lehet jelezni? vagy hogyan érjem el, hogy foglalkozzanak a dologgal?
It still works!
-
Studi
veterán
válasz Freddy76 #61250 üzenetére
Disznókodás, makkoltatás azt értem, de hogy jön ide a sonka?
Valahogy a gasztronómiában sose tudtam ekkora lendülettel belevetni magam, elolvasom ezt a sok jóságot, amit írtok, aztán hazamegyek, és rakok a vajas kenyeremre valami vákumcsomagoltat. Pedig tudom, hogy időben nem lenne sokkal több normális kajákat csinálni, de mégis marad mindig a jól megszokott gagyi.
-
aleister
veterán
válasz Freddy76 #61250 üzenetére
Erről tudnának a pecások is mesélni. Ha Larry olvassa, akkor majd biztos bővebben kifejti
Két tök ugyanolyan ponty esetében sem mindegy, hogy hol fogtad. Kavicsos, iszapos vagy homokos volt-e a meder, vagy épp mivel etették előzőleg.
Minden szakmának megvannak a maga kis titkai, és ez tök jó dolog.Egyébként ja. Érdekes, hogy a régi, "hírős" nemzeti dolgok mennyire megbukni látszanak már. A japán whisky volt az első, ami erre rádöbbentett.
(#61249) spanyoll:
Persze, de ennyiért már nem fogsz kapni. Az efox-ról rendeltem ezt is, meg az előzőt is. Épp kifogtam egy 50%-os akciót. De az sem egyszerű, mert egy megszabott időben kell a gép előtt lenned, és csak pár készülék van, amit kurva hamar elkapkodnak. Volt, hogy a kosárba még bele tudtam akciós áron tenni, de mire 2 kattintás múlva fizettem volna paypal-on, már a teljes árát kérte.
Most 7x eur körül van az ára.[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz aleister #61248 üzenetére
A vicc az, hogy a legeslegjobb mangalicasonkát is a spanyolok készítik... Megveszik a disznót, ami megfeleően volt nevelve, esetleg a végén még makkoltatják. De olyanról is hallottam, hogy magyar tenyésztő itthon neveli a disznót, ezt néha ellenőrzik, ugyanúgy makkoltatni kell (ezek mondjuk többnyire nem csak makkot esznek). A vágást szintén ellenőrzik, és sózva viszik a sonkát Spanyolországba.
Ezzel az a nehézség, hogy ez nem főzés, ahol fűszerezéssel korrigálod a végén az ételt. A sonka ízte a disznó életében dől el, ha ezt elcsalja valaki, akkor a végeredmény nem tökéletes.
-
aleister
veterán
válasz Freddy76 #61247 üzenetére
Hm, akkor meghagyom Húsvétra a tojás és a torma mellé.
Szerencse, hogy ebédeltem már, mert egészen meghoztad az étvágyam. A jó sonka tényleg aranyat ér. Nem gondoltam volna, hogy ilyen kulisszatitkai vannak.
-
Freddy76
addikt
válasz aleister #61246 üzenetére
Hát, nem... Ez a sonka sütve kimondottan nem adja ki, tehát nem azért nem érdemes megsütni, mert drága, hanem azért, mert a tizedennyibe kerülő speck sokkal jobb a rántottába...
Ez a sonka Iberico disznóból készül, olyan, mint a mangalica, csak éppen a zsír nem a húson van rajta, hanem áterezi a húst. A Bellotta sonka lényege, hogy a disznó szabad tartású, és élete utolsó hónapjaiban, amikor a súlya és a zsírszövet nagy része jön, csak makkot eszik. Majd kíméletes vágás, sózás, és érlelés szélben, fenn a hegyen. Ez nem vudu, a szélben érlelés fontos, mert a sós levegő különösen jó ízt ad a húsnak, a géppel fújt levegővel a szelet nem lehet utánozni. A hegyen, bőven ezer méter felett vannak nagy szárítócsarnokok, melyeknek nyitott az oldala. Azért ilyen magasan, mert itt már nincsenek bogarak. És itt érlelődik a sonka 2-3 éven át.
Az íze egészen különleges, enyhén édeskés. Eszméletlen jó kaja, tipikusan az, amit még a nem-gourmet népek is értékelnek. Persze nem kell rögtön a legdrágább Bellotta, az olcsóbb Josemito is jó, de igazából bármilyen Iberico nagyon ott van.
A spanyoloknál a sonka nemzeti ügy. Nem olyan hungarikum-faszság, mint a mienk, törvény van rá, és be is tartják.
A gond az, hogy a mennyiség ugye korlátozott (egy hektár tölgyerdő 2-3 disznót tart el), és már vannak olyan készítők, akik a teljes kapacitásukat 10-15 évre előre eladták - na hova? Természetesen Kínába. Emiatt egyre drágább, a sárgák miatt. Ebben Ericnek rohadtul igaza van...
-
Freddy76
addikt
Azért a DPD-nek is a qrva anyját... Múltkor volt egy háromnapos rendezvény, sok kiállítóval. A kiállítók jellemzően adtak valamit a látogatóknak (80 % lufit, a maradék kávét, sütit, stb.), a spanyol ügyfél kitalálta, hogy sonkát fog kóstoltatni. A spanyol sonka a világ legjobbja (nem szerintem, ez nem vélemény, hanem tény), különösen az Iberico, a Bellotta pedig a sonkák csúcsa, itthon 30.000,- Ft-nál kezdődik kilója. Külön szakma a sonkaszeletelés, a mestereknek még világbajnokság is van, a cél nyílván minél vékonyabb és szebb szeletek vágása. Na szóval, a spanyol ügyfél megvesz nyolc Bellotta sonkát kint (egész nagy sonkák), és felbérli az egyik leghíresebb sonkaszeletelő mestert, aki idejön. Sonkákat DPD hozza, külön megjegyzés, hogy péntek délelőttre kell, rendezvényhez kötött, később nem jó, ha nincs itt pénteken, akkor baszhatjuk.
Megjön a négy dobozból kettő, négy sonkával, kettő sehol. Telefon izibe, kiderült, hogy Brüsszelben vannak. Szóval a madridi gépről átpakoltak két dobozt, kettőt meg nem, nyílvánvaló DPD hiba. Mondjuk nekik, és írjuk is, hogy akkor vigyék vissza a feladónak, ne hozzák ki. Mondják oké.
Mielőtt szóltam volna a többieknek, bezabáltam sonkából, tudtam, hogy el fog fogyni...
El is fogyott, vasárnapra nem maradt kóstoltatás. Este csomagolás, kiállítás bezár. Hétfőn telefonál a DPD futár, hogy ott áll a rendezvényközpont előtt két dobozzal, de nincs ott senki. Majd közölték, hogy ők nem viszik vissza, megy a raktárba, de számlázni fogják a tárolási díjat... Itt tartunk most, egyszerűen nem akarják érteni, hogy miért baj, hogy csak hétfőn hozták a sonkát.
-
-
Studi
veterán
válasz aleister #61240 üzenetére
Az már épp elég ahhoz, hogy külön nevén nevezzük. Amúgy a csomag kezelése szempontjából valóban azonos a másnapi kézbesítéssel kért MPL csomaghoz.
Amúgy azt a funkciót, hogy értejönnek használtátok már? Egész vicces, jön a csávó hatalmas kofferrel, mérleggel, kézzel írja a bizonylatot... És az, hogy ő 10-15 percet elszöszöl a csomag felvételével az benne van az árban. Én inkább be szoktam dobni Postán, egyszerűbb, gyorsabb. (érte csak következő munkanapon jönnek, ha kettőig vagy háromig, vagy délig vagy mittudoménmeddig regisztráltad a csomagot)
-
aleister
veterán
válasz Mercutio_ #61237 üzenetére
Olyan nincs, hogy vaterafutár MPL.
Mint ahogy nincs vaterafutár DPD se. Erről az oldalról beszélünk egyébként. Itt annyi történt mindösszesen, hogy a Vatera gondolom nem kevés pénzt kap ezektől a futárcégektől, hogy őket ajánlja. De simán használhatod az oldalon lévő űrlapot nem vaterás termékek szállíttatásakor. A lényege annyi, hogy kint van menüpontként a Vaterán -ahol ugye rengeteg termék cserél gazdát napi szinten-, így nem kevés bevétele lesz az itt ajánlott cégeknek ebből.Az elsőbbségi meg egy külön szolgáltatás, aminek a lényege pont a gyorsaság, prioritás. Nemigen érdemes ezt összevetni mással ebben a tekintetben.
Egyébként mostanában áttértem a DPD-re. Nemrég változtak a feltételek. Eddig csak az MPL-nél volt csomagbiztosítás az alapárban. Most már a DPD is bevezette pár hónapja. Ráadásul náluk nem is kell az embernek kinyomtatni a szállítólevelet.
Na most ránéztem a kondíciókra, és megint változtattak.
DPD-nél az értékbiztosítás a szállítási díj 15-szöröséig terjed, ami lópikula. Ez eddig 100k volt. MPL-nél továbbra is 150k. Szóval lehet, hogy visszatérek hozzájuk legközelebb.
Pc-s kütyüknél a legolcsóbb 890-es viteldíj elég szokott lenni. Ez kevesebb, mint 15k értékbizti. Mondjuk pár dologhoz elég lehet, de obihoz/vázhoz már nem.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Mercutio_
félisten
válasz aleister #61234 üzenetére
Hm,akkor eszerint csak magasabb prioritással mennek, legalább is az elsőbbségi ajánlott vs vakerafutárMPL viszonylatban ez volt a szitu.
-
aleister
veterán
válasz Mercutio_ #61223 üzenetére
Ahogy a többiek is irják, ugyanaz a kettő. Az MPL a magyar posta futárszolgálata. Tamás is erről beszélt, tekintve, hogy a sima csomag, levélküldeményről nem kapsz smst vagy egyéb értesítést, csak ha vámköteles.
A vámról jut eszembe, megjött az Elephone S1-em. 38 euróért ez valami állati jó kis készülék. Igényes, erős, egyben van, polírozott fém keret, karcementes üveg kijelző, elegáns minimalista design. Nagyon tetszik.
Még az itthoni 35k-t is kifizetném érte.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
atok666
őstag
válasz Real_Necro #61222 üzenetére
Uff
Atok
-
Studi
veterán
válasz Mercutio_ #61229 üzenetére
Nincs az külön rendszeren. A levél, levélként feladott csomag persze más, de a normál postai szolgáltatással feladott csomagokat is az MPL kézbesíti, a fővárosban is.
Tamás: a "vaterafutár" nem egy konkrét szolgáltatás, hanem egy honlap, amin keresztül több szolgáltató szállítási lehetőségét akciósan áron használhatod.
-
Mercutio_
félisten
válasz t_a_m_a_s #61230 üzenetére
Én erre gondoltam, vakera választhatók között van.
-
Mercutio_
félisten
Tudom, hogy minek a rövidítése az MPL, de én úgy tudtam ez a klasszikus postai levél és csomag továbbítástól független rendszer, legfeljebb a kisebb városokban/vidéken a helyi kézbesítést a postást végzi
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #61226 üzenetére
Vidéken
t_a_m_a_s : Én vakerafutárként használom őket, mert gyorsak és olcsók, mikor küldtem csomagot annak előtte otthon honlapon keresztül kitöltöm az adatait, e-mail és mobilszámot is megadva, pdf-et legenerálom, kinyomtatom és már a papírral megyek feladni. Úgy tudtam előtte telón odacsörögnek, de akkor lehet nem?
Real_Necro: Mi akar lenni ez a szutyok animgif?
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Hm. HA bérlünk kocsit akkor mindenképp megnézzük ezeket, köszi
BLiNk3r: na igen, a kaució része nem tetszik. Gépnek szerintem marad a telefon+filmes kombó, nem akarok szívni.
Fizik: A kérdés, hogy a városra elég a három nap vagy kevesebb is. De akkor ezt nem vágod. A privátot mindjárt lesem amúgy
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Mercutio_ #61223 üzenetére
Nem tom, az sms-t MPL "aláírással" küldték, a csomagot a posta honlapján tudom nyomon követni...
Igazából bárki is küldi, azért gáz hogy reggel héttől délután ötig nem ér ide a cucc... Akkor minek küldenek üzenetet? Mondjuk a csomagszállítós csávóhoz képest az összes futár akivel eddig összehozott az élet, egy atomfizikus
-
Mercutio_
félisten
-
Real_Necro
veterán
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
válasz t_a_m_a_s #61219 üzenetére
Nekem meglepően jó tapasztalataim vannak az MPL-lel. Nyilván lassabbak és kevésbé pontosak, mint egy profi futárcég, de olcsóbbak, és még sosem volt velük gondom.
Mondjuk olyat nem tudnak, mint a DPD, akik reggel írnak mélt és smst, hogy mikor fog jönni a futár, és a jó előre megadott fél órás intervallumban meg is érkezik.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Balinov #61216 üzenetére
Bali, bearanyoztad a napomat...
... mert amúgy kurva mérges vagyok. Nem hiszem el, hogy a Magyar Posta mint szolgáltató itt tart 2016-ban... Reggel 7-kor SMS-re ébredek, hogy aszongya: VÁRHATÓAN a mai NAPON kézbesítenek. Ez azért elég laza intervallum. Asszony egész nap itthon, hogy ne kelljen majd még a postára menéssel is szívni, erre délután 4-ig semmi. Még egy telefon se, hogy bazdmeg, ma már nem megyünk... Ehhez képest egy csomó futár cég 2-3 órás intervallumban teljesít, a Royal Sprint felhív, hogy fél óra múlva érkezik... Bezzeg ha megyek feladni valamit, minden szart rám akarnak tukmálni, mert ugye szolgáltatnak.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
az az erzes, mikor a francia IT'-s kollegat megkered,hogy a 20eves ERP rendszerben, azt a kollegad neve alatt futo UserID-hez tartozo pw-t resetelje, amit te hasznalsz es Lofasz2016 a regi jelszo..priceless..meg jo,hogy egy kukkot nem tud magyarul (remelem)
-
fi:zi'k
nagyúr
Anyósék most voltak Rómában, huszon fok van még ott is. Bár este már kellett egy vékony kabát vagy pulóver.
(#61195) spanyoll
Ha nem akarsz sok problémát, akkor dombornyomott. Idióták és nem fogadják el a magyar debit kártyát, pedig arra is ugyanúgy rá tudnák tenni a zárolást. Meg is szívtuk emiatt. Érdekes, a németek nem szaroztak ezen.A bejárással csak okosan, mert nem olyan kicsit hely ám. Mi, ahogy írtam is, vagy 50 km-rel voltunk túl Catanian északra, és onnan mentünk át pályán pl. Céfaluba. Nem akarok nagyot mondani, így inkább azt mondom, hogy csak 2 óra volt az út. Palermo meg még legalább annyira lett volna. Bár az tény, hogy mi a part mentén mentünk. Toronyirányt lehet tényleg belefér mondjuk 3 órába.
Nemzetközi jogsi szvsz felesleges, mivel EU. A vezetési morállal nem volt gond 2 éve, sebességet betartani és navi legyen.
(#61201) m3ss
Nekünk anno vmi 100e körül volt az autó egy hétre és egyszerűen nem volt olcsóbb, tehát jól emlékszel. Valószínűleg vége a szezonnak és ennyit jelent.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
*Ropi*
félisten
Ha érdekel valakit: interjú Nagypál Gáborral.
-
BLiNk3r
senior tag
válasz spanyoll #61191 üzenetére
Tavaly a szicíliai kiruccanásunk alatt mi is Avis-nál béreltünk autót a hétre, csak pozitív tapasztalatok voltak.
Kaució volt, de jóval kevesebb, mint más kölcsönzőknél - azzal a feltétellel, hogy full biztosítást kötöttél (ami nyilván drágább). A regisztráció nem rossz ötlet, de még jobb, ha előre foglaltok online, nem pedig ott helyben. Mi ezt elrontottuk, így kb. dupla annyiba jött ki a bérlés, viszont amit kaptunk, egy nagyon tiptop, még új illatú 2015-ös Peugeot volt, ezerpárszáz kilométerrel.Érdekesség, hogy ide nem vittem sem a DSLR-t, sem obikat, csak a GoPro-t (fapados kézipoggyászba már csak ez fér be). A fotók nem lettek vészesek, de azóta mindig viszem a nagy gépet is, mert csak más minőséget ad.
-
*Ropi*
félisten
válasz aleister #61207 üzenetére
Köszönöm! Igen, közben kisült, hogy elítélték csak eljárásbeli hibát (nem került megfelelően bizonyításra, hogy a tettes úgy követte-e el tettét, hogy értette, hogy a kisfiú tiltakozott vagy sem) állapított meg a feljebbviteli bíróság, ezért másodfokról visszautalták első fokra az ügyet és az esetet újra kell tárgyalni.
Hozzánk pedig ez került, szinte szó szerint fordítva.
-
cdl
senior tag
válasz spanyoll #61195 üzenetére
2 éve nov 4.-én boldogan fürödtünk ott, 22-23 fok biztos volt a tenger.
Javaslom Izola Bellát erre, Taorminába gondolom elmentek, ott lesz alatta.
Ha már Taormina, a színház előtt van egy 5 csillagos szálloda balra, jobbra az étterme található.
Menjetek be egy kávéra oda.
Nem néznek ki, a teraszon igyátok meg.
A kilátás, a kert, az valami gyönyörű.
És persze a Nagy Kékséget megnézném előtte. -
aleister
veterán
válasz *Ropi* #61206 üzenetére
Nem biztos, hogy rosszul fordították. Két vádpontban bűnösnek találták, amikért kapott is 6 évet. A nemi erőszakot nem tudták ráhúzni.
De teljesen mindegy, mert, ha 1 napot kapott volna, azt sem úszná meg könnyen, tekintve, hogy a börtönökben hagyománya van a pedofilok bántalmazásának, amit szvsz meg is érdemelnek.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
*Ropi*
félisten
Németesek nézzetek rá erre, mert a hazai médiában valószínűleg rosszul fordították az okosok: nem felmentették, hanem hatályon kívül helyezték az elsőfokú ítéletet.
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #61199 üzenetére
Ühüm, Catania reptér.
Aztán a másik opció, hogy utolsó nap bérlünk csak kocsit és akkor mászkálunk körbe, de ahogy néztem az úgy drágábbVagy überezünk
@m3ss: Nem a strandra, hanem városban mászkáláshoz. Alap nagylátóm nekem is van a 20-35 személyében, de az már a vázzal együtt azért batár.
De sanszos, hogy az lesz meg a 85ös fix, aztán akkor tudok portrézni is, meg nagylátózni. Vagy az 50es fix és csók. Netán még kölcsönkérek egy 20/2.8at és akkor meg főleg megvagyok két fixszel."Super perfundo on the early eve of your day."
-
jjeahh
nagyúr
Black Mirror van új évad, első rész elég beteg
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
m3ss
veterán
válasz spanyoll #61198 üzenetére
tehat vki adja oda a felmillas szettjet, hogy azt tedd ki a strandra a homokba ne a sajat cuccod:
amugy ertelek, en most 2 gepet cipeltem...hedinek is vittem egy a7-et batar superzoommal, persze majdnem minden obit elvittem...kenyelmes volt.
ezert is fogok venni egy sony 10-18-at. 220gramm? azt fogom vinni nyaralni, plusz kicsi a7 es kicsi 55-os es mas semmi. esetleg egy allvany meg egy szett nd.hmm nem veszes pedig most sziciliaban sem az autoberles, nem tudom mit lattam anno...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
Új hozzászólás Aktív témák
- Gran Turismo
- Politika
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban, GTX 1650, 16Gb Ram, 512SSD, i5 9300H, 120hz, AuraSync
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4