Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz szuszinho #84484 üzenetére
Az első (A Dűne) épp elég kezdésnek. Az se egy vékony kötet.
Meg lennék lepve, ha a két film nem ezt az egy könyvet ölelné fel, hanem ennél többet.Ezen kívül a második olvasására (Dűne Messiása) emlékszem én is, a Dűne gyermekeit nem tudom hogy végül elkezdtem-e
(mindez saccperkábé 25 éve volt, mea culpa)A fentiekből nem úgy tűnik, de részemről is hatalmas +1 a könyv(ek) elolvasása mellett, a film(ek) megnésétől függetlenül. Herbert mondjuk tud sokat elmélkedni, filozofálgatni, de cseppet sem unalmas.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
cdl
senior tag
-
-
Mercutio_
félisten
válasz szuszinho #81724 üzenetére
Félig
TayRol: Messze vagy a boraimnak keresek helyet, ahol épségben kibekkelnék míg meglesz az új lakás
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
j.bravo
addikt
válasz szuszinho #78721 üzenetére
Sajna a Dell Optiplex 9020 SFF csak DDR3-at eszik, abból is csak az 1600MHz-eset.
Taccs ID: köszi! ezt ofisöl márkaszerviz meg tudja tenni, de más ("budget") almaszerviz nem? Vagy ők is csak tennék meg ha első tulaj lennék? Az ujjamra megtanítanám újra szívesen, csak legyen kedves olvasni
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Mercutio_
félisten
válasz szuszinho #74485 üzenetére
Nem tudnék választani.
Tamdhu sherry-s vonal, 12 évesek közt elég jó ebben a mezőnyben, Arran mellett szól a hordóerősség és a desszertboroshordó érlelés.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
m3ss
veterán
válasz szuszinho #74485 üzenetére
en multkor ittam egy arrant, igaz az lochanza reserve volt. 9e-ert az naaagyon rendben volt, konnyu volt.
ezt ismered? en most ezt rotalom itthon egy woodford reservel. nagyon rendben van. fustos tozeges kicsit de nem annyira durvan mint egy kilchoman, vedelosebbhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Mercutio_
félisten
válasz szuszinho #73657 üzenetére
Ha az amiben Gulden draak, Piraat és egy harmadik főzde 2-2-2 üvege van, az jóféle
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Freddy76
addikt
válasz szuszinho #72865 üzenetére
Meg. Ahogy azt is megteheti, hogy nem ad beutalót egy 150e forintos MR* vizsgálatra, ha nem tartja szükségesnek. Persze felelős, ha utóbb bebizonyosodik, hogy mégis szükséges lett volna.
*Miért téved el a szőke nő a kórházban? Mert elküldik MR-re, de ő amarra megy...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
zolka78
senior tag
válasz szuszinho #72568 üzenetére
Attól függetlenül, hogy én lehordtam a honi bringaboltosokat, akkor is azt ajánlanám, hogy menj be egy normálisabb boltba, esetleg olyanba akik rögtön egy adott márka forgalmazói, és kérj tőlük segítséget vásárlás ügyében. És persze próbáld eldönteni, hogy milyen tipusú kerékpár is kellene neked, de ebben is segítséget fogsz kapni a helyszinen.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Byk01
őstag
válasz szuszinho #72556 üzenetére
Miután tisztázod magadban, hogy mennyi pénzed van rá, meg, hogy mire használnád (sok embernek a földút is terep, van akinek a hegyi erdei ösvény is csak éppenhogy), mérd meg magad (magasság, belső lábhossz), hogy a megfelelő méretű biciklit tudd kiválasztani.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Mr.Csizmás
titán
válasz szuszinho #72550 üzenetére
inkább építess, debrecenben van egy kontaktom. nekem így nézett ki:
2009: boltból 34k-ért alap Csepel ATB Boss ~25k
20xx? új Beretta felnik, maxxer/schwalbe gumik, bontott Bike+ fékek ~25k
20xx? új olcsó hajtáslánc, új rendes ülés, stb. ~20k
2015 shimano/csepel hajtáslánc, csapágy cserék, stb. ~20k
2017 vázcserés felújítás, Suntour teló, Altrix Cougar váz, újrabowdenezés apróságok ~60ktehát 9 év alatt 34 + ~ 25k + ~25k + ~40k + ~60k = 180k / 9év = évi 20k-ból volt/van egy elfogadható bicóm.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
jjeahh
nagyúr
válasz szuszinho #72550 üzenetére
Bringás topikban valszeg ehhez többen hozzá tudnának szólni, de szerintem erre a célra szinte bármelyik belépő monti jó és ha sokat aszfaltozol, akkor max veszel rá egy kevésbé bütykös gumit. Persze ha egyre gyakrabban "eltévednél" terepre, akkor már valszeg kevés lesz, általában az olcsó montiknál a leggyengébb láncszem a teló... ha viszont úgy érzed nagyon ritkán vagy idővel egyáltalán nem terepeznél, akkor valami trekking kell neked.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Freddy76
addikt
válasz szuszinho #72404 üzenetére
Nem tudom, hogy kell megosztani. A telefonomon van egy hosszú letöltött Spotify lista, sok (kb. 25) AC/DC nótával, van jó pár Metallica, Iron Maiden, aztán változó számú, 2-5 Guns, Twisted Sisters, Blac Sabbath, Deep Purple, System of a Down, Anthrax, Judas Priest, Saxon, ilyenek.
Aztán sokszor nem letöltött Spotify playlisteket hallgatok.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz szuszinho #72404 üzenetére
Szvsz gyakorlatilag bármit tolhatsz neki amit te hallgatsz. Kifejezetten gyerekzenéből nálunk a Katáng lett a befutó, mindkét gyerek szereti, és gyakorlatilag az egyetlen amit én is bírok hosszú távon. Jó szívvel ajánlom őket, keress rá a youtubon. Ez az egy zenére rácuppanás 6-7 éves kora körül jön majd, a fiam is most van ebben a korszakban.
Holnap majd jól beletépünk...
-
Freddy76
addikt
válasz szuszinho #72155 üzenetére
Akkor szerintem nektek felesleges a Kolping. Az annyira gyerekbarát, hogy én már szinte kellemetlenül éreztem magam ott... Az még nem baj, hogy sok a gyerek, de nagyon kijönnek a nevelési problémák. Volt egy 4-5 éves forma kislány, aki minden étkezés alkalmával eszméletlen üvöltős, földhözvágós, tényérledobós hisztit tolt ami remek aláfestés volt lényegében mindenkinek. Eleinte elnéző voltam, mert azt hittem, fogyatékos, aztán kiderült, hogy szimplán csak hülye, a szülei meg a "nemszólunkrá", "mindentmegbeszélünknyugodtan" elvek mentén nevelték. Azaz nem nevelték. És persze ott volt a többi hátránya a dolognak, de itt ugyebár adja magát a koncepció, hogy kurva sok gyerek, kurva sok szülővel, és a nagy számok törvénye alapján sok a hülye is.
Többet oda nem megyek. Inkább keresek nyugis hotelt, pl. Sümegen a Hotel Kapitány, ahol ha kérem, tesznek be kiságyat, bilit, vízforralót, a bárban szó nélkül megelegítik a tejet, van etetőszék, és a medencébe is bemehetünk. Cserébe nincs annyi gyerek, van viszont nyugi. Emellett jó időben felmész a várba, lehet nézelődni, vannak lovak, kecskék, csacsi, solymászbemutató, miegymás.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz szuszinho #71938 üzenetére
Hát ezek szerint valóban így van... azért tavasszal amikor a hugival túrázgatunk, kocogunk, szólok neki is majd, de ennyi. Szvsz a zabából is visszább kéne vennie és abban nem segíthetek...
Inkább koncentrálok magamra, nem ártana 2-3 kilót valahogy felszedjek tartalékba, de rólam inkább lefele mennek a kilók ha nem figyelek[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz szuszinho #71863 üzenetére
& Mr.Csizmás: Ja, attól tartok én is, hogy kb. lehetetlen lesz kicsalni mozogni
madgie: A mérlegre sem mer ráálni...
Studi: Csajról van szó amúgy és ennél jobban nézne ki, ha lefogyna
Mr.Csizmás: Először a csajon akadt meg a szemem, de éreztem, hogy valami nincs rendben . Egy ilyen bringát síkon sem mernék meghajtani
szuszinho: zenész
Byk01: Az a baj, hogy a haveri köre is kényelmes... talán én vagyok az egyetlen örökmozgó haverje
Lassú Víz: Persze, inkább azzal van problémám, hogy kicsaljam... aztán azzal, hogy újra... és újra... nap mint nap. Mert havi 2 lightos tekeréstől vagy kocogástól szerintem nem fog leadni 20 kilót
-
spanyoll
addikt
-
zolka78
senior tag
válasz szuszinho #70379 üzenetére
Az utóbbi van nekem, tükrösön egy borzalom volt. Viszont milcen használom, már évek óta rajta van ebben a formában a párnázott kis csukló micsoda nélkül:
Nekem ez vált be a legjobban. Simán cipelem órákig kézben és a vázon is van egy jó fogás.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
-
Real_Necro
veterán
válasz szuszinho #69557 üzenetére
Koszi, gratulalunk mi is a lurkohoz!
Eppen most ertem haza, inteztem anyakonyvet meg egyebeket.
Erdekes mennyire valtozik evrol evre minden. A sote2-n pl ujabb biznisz, hogy keszitenek egy fotocsomagot babarol, aztan eldontheted megveszed vagy sem. 12 papirkep 2 orias kep, 3 db 3 kepes montazs, 4 db kis montazs es mailben kapsz retusalt kepeket 12kert. Ebbol nekem ugy 4-5 tetszett, bar a retus szerintem alap volt, meg ugye ilyenkor boldogsag van, igy megvettuk. Persze voltak magasabb csomagok is naptarral, talan bogrevel stb, annyira nem vonzott.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
Freddy76
addikt
válasz szuszinho #69083 üzenetére
Vakvarjú, Hemingway, ott van egy nagyobb köpésre az Allee, ahol a Leroy és a Planet Sushi is jó (utóbbi nem csak sushi, hanem általában japán étterem). Ennél közelebbi éttermet nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz szuszinho #68853 üzenetére
Nem akkora durranás az. Az olyan szervo nélküli fapados autóban mint az enyém, úgyis érzed a kormányon amikor elhagyod a súlyt. Egyébként meg amikor feltették a gumit, akkor nyilván ki is centrírozták. Ha félrekopik, lepadkázod, akkor futóműveshez is vinni kell, ha meg nem, akkor mitől mászna el? Két-három évente rábízom a gumisra a cserét, úgyis megcsinálja a centrírozást. Másképp el sem vállalja, mert túl kevés pénzt kérhetne el. És soha nem úgy kezdi, hogy megpörgeti a kereket hátha jó az a súly ami fent van. Van egy 15 éves autóm egy kuka nyári garnitúrával, meg egy 5 éves télivel. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy tavasszal nyári gumit veszek majd. Én is erősen kacsingatok a négy évszakos felé.
Freddy: Azért az ónos eső kb. minden guminak od@b@sz leszámítva a jégre tervezett szöges verziókat, csak az meg aszfaltra tilos. Lánccal még óvatosan elméletileg lehet közlekedni, gyakorlatilag úgyis állni fogsz egy sorban, mert lesz valaki aki miatt se előre - se hátra.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Freddy76
addikt
válasz szuszinho #68662 üzenetére
Nekem egyik "kedves" rokonom, aki elsőszülött, két kisebb testvérrel, poénkodott azon, hogy másodszorra csak sikerül "gyereket" összehozni. Azt mondtam neki, hogy anyádék is biztos így gondolták.
-
-
-
Real_Necro
veterán
válasz szuszinho #68054 üzenetére
... mi van akkor, ha ijedtében elrántja a kormányt és mást gázol el? Esetleg felmászik egy fára és neki lesz vége? Persze, neked van igazad, csak te mész a dutyiba is...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
m3ss
veterán
válasz szuszinho #67257 üzenetére
ghost in the shell? nem olyan jo mint az anime, de azert siman nezheto.
en ezt a vakito napfenyt neztem vmelyik nap. egesz jo, kicsit woody allan filmekre hajaz, inkabb karakter mint cselekmeny orientalt. nem egy mestermu, de vegig lekototte a figyelmem ellentetben a sok szarral ami igy nyaron kijon.swinton meg a fiennes meg naaon jok benne.ezt a goldot en is tervezem mar egy ideje...
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz szuszinho #66967 üzenetére
Viszont, miért kellene kimaradnia az éjszakai haverozásnak
Az én fiam például minden áldott napon (különös tekintettel a hétvégékre) legkésőbb fél 7-kor kel, és kezdi a napot. Akkor is ha én előtte hajnali négykor estem haza betonrészegen...
Holnap majd jól beletépünk...
-
Real_Necro
veterán
válasz szuszinho #66967 üzenetére
Mert eléggé fáradt leszel ahhoz, hogy elmenj. Amúgy meg asszony agyon csap, ha egyedül hagyod a picivel, mikor ő nyűgös..én legalábbis ezt tapasztaltam. De hogy a jó oldalát is nézzük, azért pár buli bele fér, csak lesz, amikor te rád lesz hagyva a gyermek és te szeded ki a kakiból, téged hány telibe, vagy csak nyúz egész nap, asszony meg kicsit kikapcsolódik. Cserébe kapsz olyan boldog pillanatokat is, melyeket csak a gyermek adhat. Mi pl tegnap tanítottuk fagyizni Dávidot. Még most is jókat vigyorgok rajta, nagyon cukker volt.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Mercutio_
félisten
válasz szuszinho #66604 üzenetére
Nekem gyanús...
Van hasonló banki hiteles lakással és 20-500k letéttel (hirdetésben nincs benne, csak telefonos érdeklődéskor derűl ki) gyakorikérdéseken már téma (gaz ott mi nem) elég ingoványos terület (pl. nem lakást hanem követelést kapsz a pénzedért, a cég elvileg eléri, hogy a benne lakó adós kimenjen, de ez évekig tarthat, stb.)Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Studi
veterán
válasz szuszinho #66610 üzenetére
Kicsit utána lehet keresni a Club Travel Hungary Kft-nek is. Döbbenetes, hogy ilyen emberek ma Magyarországon céget alapíthatnak, és nem a műanyag lakat rohad rájuk a sitten. Vak számára is egyértelmű, hogy a sorozatos csalásra alapította az előző, és ezt az új céget is. Beszedi az ötvenezreket, aztán pár hétig/hónapig hiteget, mire feljelented, már ez a cég is valami ukráné lesz, ő pedig "dolgozik" a következővel...
-
Studi
veterán
válasz szuszinho #66607 üzenetére
Köszi privátban a linket. Az autót hagynám is, inkább a cég irányába indulnék el, hogy mernék-e rájuk bízni 50e Ft-ot is akár: Brix Capital Kft., idén márciusi alapítású.
Itt letölthető a cégkivonat, egyszemélyes kft-nek tűnik, ügyvezető K Levente, született 1991-ben. Cég címe gmail-es.Az úrnak van még két cége: Club Travel Hungary Kft., 2015-ös cég, azóta eladta egyukrán állampolgárnak, aki továbbadta egy másiknak, nem mélyednék el a további elemzésében, csak annyi, hogy idén 4 magánszemély indított végrehajtást ellenük.A másik a PROFI SOL CAPITAL Kft., idén májusi alapítású, az elsőhöz hasonló egyszemélyes Kft. - ezt a bekezdést ingyenes adatbázisokkal macerásabb felkutatni, én hozzáférek rendes keresőhöz.
Gúglival rá lehet keresni az úr nevére, rakás képet dob fel, erőt sugároz, szimpátiát nemigen.
Személyes konklúzióm: inkább add nekem azt az 50-ezret, ígérem meghívom belőle a topictársaságot egy sörre. Jöhetsz Te is!
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz szuszinho #65850 üzenetére
Igen, ezért is kérdeztem, hogy kinek van ezzel tapasztalata. Anno a kondis totyikba is írtam, amikor elkezdtem érezni. akkor Előd barátunk írta, hogy elég sok testedzőnek van hasonló problémája. Pedig ugye nekik is fejlett elvileg a hátizmuk.
Nem egyszerű ez.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Novics
senior tag
válasz szuszinho #65242 üzenetére
Az elején még otthon is megvolt az, hogy délben leléptünk vért adni, de aztán a végefelé már inkább csak 2 körül. Itt meg most kis maszek cég, most jöttem 4 hónapja, nem tartanám annyira jó ötletnek ezt bejelentve lelépni.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Balinov
titán
válasz szuszinho #64960 üzenetére
huh, eszembe jutott, hogy vagy 3 eve nem ittam whiskey-t....volt kis hp otthon, orvosi cellal elfogyasztottuk par honapja ismivel, de most csak egy fel uveg Stolichnaya van otthon, az meg nagyon nem er fel egy jo kis whiskey-vel.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
gorgo
őstag
-
-
Byk01
őstag
válasz szuszinho #64379 üzenetére
Jó, azt a szintet nyilván megüti Nekem inkább azzal volt bajom, ahogy a cikk beállította (és, gondolom ezért még egy u-t is megérdemlek, mert nem csak észrevettem, de el is olvastam a szöveget )
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
törölt tag
válasz szuszinho #64366 üzenetére
Nézz rá és látod: gyönyörű testarányok, kecses karok és lábak stb... Szerencsés alkatú, aki komoly fegyelemmel és nem kevés munkával hozzá is tett az egyébként is remek alapjaihoz.
Nyilván minden előnytelen külsővel rendelkező ember megjelenésén lehet javítani sporttal és megfelelő táplálkozással, de soha nem mindegy, milyenek az alapok...
-
Mercutio_
félisten
válasz szuszinho #64040 üzenetére
Ööö...ennyire mélyen nem ismerem őket, csak a reggeli villamoson láttam sokat egy időben mindkettőt
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban.
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Vadonatúj Barrow external cooling box