-
GAMEPOD.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz Balu77 #102128 üzenetére
Általános, hogy a játszóterek/gyerekek helyét átveszik a kutyások/kutyák... Több okból is szomorú... de ez van.
A motoros dologra nekem 10éve megoldás volt, hogy gyerek felébredt idegbajomban felhívtam a rendőrséget. Saját eset alapján a rendőr azt csinálja amit parancsba kap, amit belévernek... aztán talán gondolkodik.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
-
Exian
addikt
válasz Balu77 #101673 üzenetére
Én Forpsit használok 2011 óta magán, céges és intézményi szinten is.
Ez a csomag bőven elég, most havi 550/Ft, láthatod a leírásban, hogy miket adnak (kapsz saját domaint, 100gb-s tárhelyet weboldalhoz PHP-vel, SQL-lel, 100db 1gb-os emailfiókot, IMAP, SMTP eléréssel, stb). Az SMTP-jüket pedig használhatod bárhonnan, nincs szolgáltatóhoz kötve és nem kell hozzá FIX IP.
Tehát havi 550 Ft-ért használhatsz saját .hu domainnel szép saját emailcímet és még webtárhelyed is lesz a .hu domainhez.
Nekem náluk van a komplett magán és céges webtárhelyem, van náluk VPS szerverem is, én abszolút meg vagyok elégedve velük.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Balu77 #101665 üzenetére
Olvastam. Engem mondjuk meglep, hogy bárki is használta/használja azt az emailt manapság. Gondolom ez is lehet a dolog háttere, hogy kevesen használták már, viszont attól még fent kell tartani, fejleszteni, biztonsági mizériákkal foglalkozni, stb. Pár embert és egy pár szervert bizonyára megspórolnak vele, gondolom ez van a háttérben.
Őszintén szólva Gmail és társai korában, meg amikor évi 1-2 ezer forintért lehet normális szolgáltatónál gyakorlatilag korlátlan emailt bérelni, akkor ezek a szolgáltatók általi kezdetleges emailek kevésbé hatékonyak.
Én sosem használtam, nagyon régen próbáltam talán egyszer, de emlékeim szerint nagyon hurka tárhelyméret járt hozzá, meg már volt akkor Gmailem (2009-től), meg saját domainnel egyedi email, így nem nagyon kellett.
[ Szerkesztve ]
-
-
Exian
addikt
válasz Balu77 #101639 üzenetére
Csap előtt, vagy csap után, már maga a radiátor csöpög? Tehát, lakáson belül meg tudod oldani az elzárást? Van csap a radiátor előtt? Ha nincs, akkor szívás, akkor a PÉTÁV-ot sem úszod meg szerintem, mert akkor az egész házban el kell zárni a javítás idejére a rendszert. És ilyenkor már akkor eleve célszerű rögtön a PÉTÁV-os szakikra bízni a melót, bízva abban, hogy nem a legkontárabb emberkék jönnek éppen. Persze, vannak ilyen-olyan egyéb módszerek az elzárásra, fagyasztás, stb, de nem mindenki csinálja.
Én hasonlóan jártam, csak nekem a vízóránál volt szivárgás, az egész lépcsőházban el kellett zárni a vizet, amíg kicserélték azt a nyamvadt csapot. Én a Tettyésekre bíztam a dolgot. És nálam, mivel vízóra előtti csap volt, nem is kellett fizetni érte.
[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
válasz Balu77 #101310 üzenetére
Azt magyarázd el a 1.5-2 éves gyereknek, hogy aludjon 10-kor és ne keljen reggel 6kor.
Szerintem a szülő lenne a legboldogabb, ha ezt tudná erőszak nélkül szabályozni.
Be lehet rakni az ágyba 8kor, de aludni nem biztos, hogy fog. Jobb esetben el van az ágyban, rosszabb esetben üvölt, mint a sakál.
Nálunk a 20h a határ. addig kb szabadon garázdálkodhat, persze a falakat nem lebontva, de utána csönd van megkövetelve. Hol több, hol kevesebb sikerrel.
Én is hasonló cipőben voltam még a gyerekeim előtt... felettem még este 22h-kor is ment a rohangálás, de tűrtem, mert azért nem volt élhetetlen a helyzet.
Most, hogy van 2 gyerek, már tudom, hogy ezt nem annyira egyszerű normális keretek közé szorítani, de nem lehetetlen.
Viszont így már sokkal elfogadóbb vagyok, hogy tudom, nekem is van vaj a fülem mögött.
Nálam viszont parketta van, alatta szőnyeg, így némileg tompítva vannak a zajok, lehet, hogy ezért nem jöttek még panaszkodni."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Exian
addikt
válasz Balu77 #101307 üzenetére
Mi ebbe betegedtünk bele. Csak a másik oldalról. Mi voltunk/vagyunk a kisgyerekes család, 4 gyerekkel. Ehhez képest olyan, mintha egy nyugdíjas házaspár lennénk (szomszédok szerint). Mi túlságosan visszafogtuk a gyerekeket, nálunk ilyesmi elképzelhetetlen volt mindig is. Amint valami kis zajjal járó dolgot kezdtek, már ugrottunk és csitítottuk őket. Szerintem mi a másik véglet vagyunk, ami szintén nem jó. A gyerekeknek főleg. Nehéz ügy ez. Szóval ja, lehet ezt máshogy is, ahogy nálunk is volt mindig is. Szépen csendben, mintha nem is lenne gyerek. De ugyanakkor utalom is magunkat, hogy a szomszédok és az elvárások miatt a gyerekek nem igazán lehettek nagyon gyerekek. Mostmár ez kevésbé gond, 2 gyerekünk már majdnem nagykorú, két kisebb van, de legszívesebben ordítani szeretném hallani őket és szabadon klaffolni jó csapkodós cipőben.
DE! Mivel társasházban vagyunk kénytelenek élni, így sajnos nem a mi és gyerekek igényeit, hanem a szomszédok igényeit tartjuk szem előtt. Pedig legszívesebben leginkább belesz@rnék.
Sajnálhatod, hogy nem mi vagyunk 4 gyerekkel a szomszédod ezt garantálom.
Ez azt eredményezi, hogy a máshol élik ki magukat gyerekeink. Iskola, óvoda, innen kapjuk az áldást, de lesz@rom, valahol ki kell tombolni magát a gyereknek.
Neked amúgy van gyereked?
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Balu77 #101307 üzenetére
Ilyen felettünk is volt. Kisgyerek a tőlük szokásos módon a sarkát odaverve trappolt keresztül a lakáson, oda-vissza. Most egy felnőtt lakik ugyanott, de pont úgy keresztüldübörög a sarkát odaverve a padlóhoz este 23 óra után, mint ahogy a gyerek csinálta napközben.
A szép ebben az, hogy megváltoztatni nem fogod tudni, mert nyilván szerinte ez így normális, különben már tett volna ellene... De nem, a gyerek üvölt, a kutya ugat, neki meg biztos sok dolga van amúgy is, nem ér rá ilyenekkel foglalkozni... - És miután mindent is megtapasztaltam már rossz szomszéd témában, azt mondom még addig örülj, amíg csak "ennyi" bajod van velük. Megoldás nincs, csak a költözés és a reménykedés, hogy máshol talán jobb lesz, legalább egy ideig.
Mi most örülünk, hogy szüleim paneljában végleg ki lett lakoltatva a drogos társaság az egyik albérletből, de vajon kik költöznek majd be helyettük? Otthagyták szétdobálva a használt tűket a lakásban...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
-
-
-
senior tag
válasz Balu77 #100683 üzenetére
Talán a Pont Ott Parti, Széchenyi tér
-
-
Aby_2014
aktív tag
válasz Balu77 #98450 üzenetére
Fűtés indítási tudnivalók:
09.15-10.15 közt vagy a lakóközösség külön kérésére egyedileg vagy automatikusan indítják abban az esetben, ha a napi átlag hőmérséklet 4 egymást követő nap 12 °C alatt van.
A hőmérsékletet lépcsőházi külső érzékelők mérik...
Okt. 15 -től pedig mindenképp elindítják, függetlenül az időjárástól és kéréstől.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
nagyúr
válasz Balu77 #98450 üzenetére
Amikor én távfűtéses lakásban laktam, akkor október 15 -től április 15-ig volt fűtés.
Lehetet kint -5 fok is, a fűtés csak akkor volt.
Asszem' 1993-tól ha a lápcsőház kérte, akkor plusz pénzért előbb bekapcsolták.
1988 körül kellemes 18 fok volt este, 3 pokróc alatt néztem a tévét, hogy ne fagyjak meg.
Amíg iskolai téliszünet volt, akkor nappal kellemes 21 fokra fűtöttek, különben nappal is súrolta a 19 fokot.
De most már télen rövidgatyában ugrálnak a panelban."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
válasz Balu77 #98320 üzenetére
De ott egy telefon, és visszatesznek normál IP-re
@Bigemperor : Nincs? Ez a jelenség nálam is, hullámokban jönnek vásárlások, de a nyár az szinte mindig döglött volt, inkább húsvéti-karácsonyi időszakban szoktak venni az emberek. Aztán néha megindul.
Jófogást inkább kerüli az ember... ha kisebb cuccok, akkor pl. ebay, ott legalább elérés van De itthonra tényleg a Marketplace+türelem a megoldás.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
IO.sys
őstag
válasz Balu77 #98320 üzenetére
Se DDNS, se arp, se QoS, semmi, ami adminisztratíve kéne. A Digiről nekem az a feltételezésem, hogy az egész hálózatuk egy nagy natolt mátrix, mert külföldről már van olyan oldal, ami más IP-t lát, mint ami itthon a nem natolt címem. Brainfuck.
Az UPnP-vel kapcsolatban most az a tervem, hogy megnézem normális routeren, milyen portokat nyit ki és beállítom a Digis kakán port forwardként, mert úgy elvileg lanon is működni fog. Mindez azért, hogy menjen tv-re streamelve a Csingiling és a kalóztündér.
A mobilnet az más kávéház, de arról is tudnék mesélni. Beborul az ég és elmegy a net.Összegezve a Digi eddig:
- magas belépési díj
- a le sávszél csak a fele a megrendeltnek még éjszaka is
- nat gebasz
- le van tiltva a routerben a network menü, de jobban megnézve minden főmenü teljesen le van hülyítve egybites user szintre[ Szerkesztve ]
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Exian
addikt
válasz Balu77 #98314 üzenetére
Szerintem sima, első végpontig történő bekötés díjmentes, gondolom akkor kell fizetni, ha azon túl kérsz kábelezést több eszközhöz, stb. De az extra kábelezés eddig is pénzért ment.
Vagy ebben a nagy válságos időben a sima egyszerű új előfizetői bekötés 15k?
Ezt nehezen tudom elképzelni, persze nem lehetetlen.
Mondjuk én utoljára 2009-ben kötöttem új előfizetést náluk, utána csak költöztetés volt, viszont az jópárszor, de most hogy visszaemlékszem, valamennyi kis kábelezési díj volt mindig, de nem 15k-s nagyságrend.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz Balu77 #98307 üzenetére
Itthon 5 év alatt talán 1x volt ilyen, az a telephelyi net tényleg a legalja volt, telefonvonalon hozták be. Otthoni szolgáltatásnál inkább az üzembiztosságot és a szolgáltatások meglétét tudnám kiemelni. Cserébe el kell viselni a viszonylag magas árat, és hogy egy sötétrózsaszín logós céggel állsz szerződésben, amit az iskolázottak úgy hívnak, magenta. Én azt ajánlanám, mint a többi dolognál is, amit kicsit divat nem szeretni, hogy az ember próbálja ki, mert azért meg lehet lepődni. Diginél perpill túlsúlyban vannak most nálam a negatív tapasztalatok. A bekötési díjtól is felszaladt a szemöldököm, pedig korábban is digi volt a lakásban, max 20 percet voltak itt. Jelenleg 15k-ért csiholnak netet.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Balu77 #98294 üzenetére
Mindenképp a Digi, semmiképp T. Igaz egyre kevésbé szempont, de a T-nél minden TV-hez kell plusz egy áramzabáló box, Diginél nem kell semmi, koaxot megeszik a TV-k és szépen kezelik a saját menüjükkel. Nálunk még 3 TV használatban van lineáris TV-zésre, úgyhogy csak a Digi jöhet szóba.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Balu77 #98294 üzenetére
Akkor a T az olyan lehet, mint a Samsung TV-m... Pár hetente jön rá frissítés, ami települ is magától, csak egy rövid értesítést látsz róla. Aztán mikor néznétek filmet a haverokkal, akkor jössz rá, hogy az addig frankó beállításokban már totál más képe van a TV-nek, megint állíthatod be, remélve h. sikerül elérned a korábbi állapotot...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Sir Riccio
addikt
válasz Balu77 #98033 üzenetére
Ilyen hővédő fóliával kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Mint kiderült a klíma nem opció (városi rendelet miatt nem lehet feltenni) és valamit kellene kezdeni. Két darab egyenként 95x210-es velux tetőablak lenne a célpont.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Exian
addikt
válasz Balu77 #94949 üzenetére
Ha október elején meg lesz még a proci, akkor megveszem. Egy szintén Dell gépbe kellene, az alaplap leírása szerint elvileg működik benne, de mondjuk próbálni kellene. Na, majd október elején rákérdezek, hogy meg van e még. Régóta keresek ilyen procit a régi Dell Optiplex 380-as gépembe, csak most lemerült már a zsepbénzes borítékom
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
Aby_2014
aktív tag
válasz Balu77 #90338 üzenetére
Javasolt PÉTÁV-al csináltatni, mert töltés - ürítést csak ő végezhet, a radiátort is jobb tőlük kérni, mert akkor pontosan méretezett radiátort kapsz, de a szerelést csinálhatja más is....
A töltést ürítést megrendelőt a közös képviselővel is alá kell írattatni...Festék kaparó gépről nem tudok, a lépcsőházakban is manuál kaparás és takarítást szoktak végezni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Exian
addikt
válasz Balu77 #87294 üzenetére
Köszönöm! Jelentkezem a hétvégén, amint tudok. A Dell gépek nagyon jók, egy ugyan ilyet nyúzok én is már sok-sok éve másodlagos gépnek otthon, E8500 procival, szeretem. Jó tudni, hogy a deszkája támogatja a 4 magos (Xeon) procikat, tervben van, hogy egyszer szerzek bele.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Balu77 #87243 üzenetére
Ahogy dunc írja, nálunk is kb. annyi volt. Mondjuk amíg zajlott a belső átépítés, egyik nap arra mentünk haza, hogy a munkások kirakták a lépcsőházba a vécécsészét, mert útban volt a lakásban. Ott állt kint egy egész napot a budi...
-
IO.sys
őstag
válasz Balu77 #85653 üzenetére
Normankás FB csoportban rendszeresen tettek fel a tagok olyan képeket, amiken normanka éppen tóban fürdőzik házi őrizet közben. Szintén házikóterben otthonról nyitott új bankszámlát. Sok milliós internetes csalás elkövetése után is van neki netje. Én azóta gondolom úgy, hogy az ország megérett a pusztulásra. A feljeselntéseket is úgy koordináltuk minden új károsult jelentkezésekor, hogy az egyesített ügyszámhoz csatoltassák mindig az új feljelentést. Ilyen szervezett hálózat egy ember elkapásáért csak ritkán jön össze. És most is szabad a gyerek. 100%, hogy van valakije jó helyen, mert ilyen nincs.
-
Vertigo18
addikt
válasz Balu77 #85639 üzenetére
Már megbocsáss, de megmondom neked Bánáti Úr elleni legegyszerűbb megoldást, hamár előre utal neki sok-sok ember...
A harmadik, negyedik esetnél (mondjuk tartunk most olyan 500-nál) őrizetbe kellett volna venni. Az egyik feltétele az őrizetbe vételnek, hogy "fennáll a bűnismétlés lehetősége. Valljuk be, itt fennállt. És képzeld, az ÜGYÉSZSÉG úgy döntött, hogy ne legyen őrizetbe véve.
Milyen bunkó is ez a Rendőrség, igaz? Milyen töketlen!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
nagyúr
válasz Balu77 #85462 üzenetére
Közel milliós havi bérleti díjat kértek egy ingatlanért, amit kinézett a cégünk.
Az ingatlan 5 éve üresen állt, de nem adták olcsóbban, inkább maradtak a 0 bevételnél.
Aztán megbízták az OTP ingatlant, hogy ők próbálják kiadni, másnap ki is adták egy csókosnak, havi 200 ezerért."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
őstag
válasz Balu77 #85453 üzenetére
Konkrétan a Mercedes is kacsingatott a város felé, de a város nem volt együttműködő régen. Asszem ki kellett volna vágni valami erdőt, ami persze máshol már rég ugyanakkora lenne, mint az volt.
Hamár felmerült a kérdés én Pécs helyett Szegedet tudnám elképzelni, ha menni kéne. Nagyon szép város, mindennel ami kell. Persze csak akkor mennék, ha menni kéne, egyébként nem. Állami munkahelyen Pécs nagyon jó hely, mert ugyanannyit keresel, mint máshol, de viszonylag olcsóbb. Kivéve éttermek, mert azok a külföldiek miatt nagyon elszálltak.
Egyébként sok ember meg tudna élni Pécsen a külföldiekből, ha nem kb. 4-5 ember uralná az egész piacot, aki minden konkurenciát kinyír gyorsan.
[ Szerkesztve ]
-
newwave0507
aktív tag
-
newwave0507
aktív tag
válasz Balu77 #84469 üzenetére
Átlag használaton belül gondoltam. a Grizzly Kryo.-val inkább a kicsit tapasztaltabbak szoktak foglalkozni, a nagyok kimondottan azt mondják hogy a - fokokban hoz pluszt, átlag felhasználás mellett az MX4el kb. megegyezik. A CLUt pedig kupakra amúgy sem tesszük, csak kupak alá, arról kár is beszélni , mert más a felhasználás célja. Én erre gondoltam Uram .
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Balu77 #84469 üzenetére
Mindenre MX-4 pasztát raktam, még sehol nem száradt ki. Ott sem, mikor 300W-al fűtött alatta a tuningolt FX proci. Annál komolyabb hőforrást asztali PC téren meg nem igen találni.
-
Exian
addikt
válasz Balu77 #83265 üzenetére
"-állandó gyerek+szülő ordítós bogár"
Akkor ilyen bogarak vagyunk mi is Gyerekekkel ez nincs máshogy.
Nálunk mostanában meg rendszeresen jönnek a rendőrök, tűzoltók, mentők, kissé problémás szomszéd miatt... Legutóbb két tűzoltó jött, kosarassal akartak bemenni az erkély felől, mert nem nyitottak ajtót. Marhajó móka.
-
Exian
addikt
válasz Balu77 #82888 üzenetére
Ettől parázok én is mindig. Le kellene cserélni a flexicsöveket a csapok alatt gebo vagy többrétegű műanyag csőre. Nálunk is durrant már el flexicső, nem is egyszer. A fő bejövő melegvizes bekötő csövet már cseréltük gebora, a többit is le fogom cserélni. Gondolom a szomszédodnál is flexicső durrant el?! Ha igen, esetleg javasold neki, semmivel sem drágáb, mint a szar eldurranó flexicső, viszont százszor biztonságosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest