Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
bubu78
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy problémám amiben segítséget elfogadnék, próbálom érthetően leírni.
A szomszédtól kapom a netet kábelon ami a gépbe megy így ott van net. Ebből szerettem volna wifi hálózatot csinálni hogy ne a mobil netet egye a telefon. Van egy tp link tl-wr542g routerem ennek wan portjába dugtam a kábelt a lan portra pedíg a számítógépet.A routerbe be tudok lépni és létre tudom hozni a wifi hálózatot, tudom jelszavazni stb. A telefon észleli is, kapcsolódik is csak nem jön internet sem a wifin sem a kábelen a gépben .
_ Elrontottam e valamit vagy másfajta router kellene ?
Ha igen akkor milyen típust ajánlottok? Összesen 10mb net tehát itt nem valami hiper szuper routerret szeretnék, csak működjön.
Lehet e probléma hogy neki is van routere és ezútán lenne a vonalban mégegy vagy eleve nem is így kellene megosztanom ?
Segítségeteket előrre is köszönöm. Bocsi ha volt hasonló kérdés csak én nem tudom hogyan kell azt megtalálni. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Helyi LAN-on belüli file megosztást szeretnék csinálni, de nekem az eslő hsz.-ban leírtak kicsit máshogy vannak Win7-en:
hogy ''Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítása''
-Kapcsolódás módjánál 2. opció (helyi átjárón, vagy másik gépen keresztül)
-Szgép leírása: mindegy
-Szgép neve: mind1, de ékezet nélkül legyen (Laptop vagy CSALAD, ilyesmi)
-Munkacsoport neve: mondjuk OTTHON (uezt kell a másik gépen is beírni!)->Nekem egy "Home Goup" van létrehozva, de ennél nem lehet a fentieket megváltoztatni sehol (nem látok ilyesmiket). csak egy jelszót adott hozzá. A gép nevét és munkacsoport nevét sem lehet megadni, azt nem is látom, hogy hova lenne írva. Mi a teendő, hol keressem?!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Nudlee86
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem USB-s wifi adapterrel kapcsolatban.
Adott egy Win7-es rendszer és két különböző márkájú USB-s wifi adapter. XP alatt tökéletesen működik mindegyik. Win7-re feltelepítve pedig egyik sem. Az eszközkezelőnél felismeri, de a saját szoftvere nem látja, disconnected állapotjelzőt kap. Adapterek felsorolásánál "letiltva" állapotot jelez, az engedélyezésre kattintva semmi változás.
Kérlek, ha van valami ötleted a hiba orvoslására privát üzenetben tedd, köszönöm. -
asus15
csendes tag
helló mindenkinek lenne egy kérdésem vettem egy routert használtat a csákó szerint nem hazudik és nála tényleg működöt de nekem nem DIGI internetem van és az a problémám hogy beállítom rendesen a router IP címén meg jelenő oldalon a beállításokat de mikor újból be kapcsolom a gépet nincs internet pedig mindent jól beállítottam na és csak akkor van ha le resetelem 40 másodperc és van na bezzeg azt nem szabadna csinálnia aki tudja a hibát az írjon PŰ-t vagy hozászolást Köszönöm előre is
-
Gendo
csendes tag
Üdv végigcsináltam a megosztást a leírtak szerint de sajnos nem működik.
Adott 2 gép, egy asztali és egy laptop. Eddig wdsl-em volt és kábellel ment a megosztás a két gép között, rendesen működött minden. Most váltottam Adsl-re, és wireless routerrel osztottam meg a netet. Az asztali gépen is van internet, a laptopon is bejön a net wifivel, viszont a hálózatban nem látja egymást a két gép.
A fájl és nyomtatómegosztás mindenhol be van kapcsolva, a két gép egy tartományban van.
A router beállításainál fájlmegosztásra vonatkozó részt nem találtam (SMC wbr14 a router).
A gépeken XP SP2 van.
Total commanderben odáig ejutok hogy a hálózatban megnyitja a munkacsoportot, kiírja a gépek neveit, de megyitáskor ez a hibaüzenet jön elő:
''xyz nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához.'' blabla
''A hálózati elérési út nem található.''
Az asztali gépen lennének a megosztott fájlok, az egész meghajtó meg van osztva.
Tűzfalakat kikapcsoltam, nincs fent semmilyen program ami buherálja a védelmet, a router saját tűzfalát is kikapcsoltam, hátha.
Ha valakinek van valami ötlete az írjon Thx -
bulu23
csendes tag
Sziasztok egy kis segítség kellene egy átlag júzernek.
Egy Belkin router segítségével próbálom összhozni a wireless kapcsolatot.
Semmi extra, egy notebook-kal akarok kapcsolódni. Telepítettem minden szoftvert, eddig semmi gond. Router telepítés során elneveztem és jelszavaztam a kapcsolatot.
A notebook kiválóan kapcsolódik is a routerhez wireless, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A probléma az, hogy mivel fix IP-s a netszolgáltatás, ezt be kellene állítanom a routeren. És itt jön a bibi, a 192.168.2.1 IP-n nem érm el a routert. Illetve előfordul, hogy belépek, de a menüben már nem tudok barangolni, ha kapcsolat nélküli módban vagyok, akkor azért, ha normálban akkor azért. Mi lehet a gond? Van elképzelésetek, hogy mit rontok el? Mi az az abszolút alapeset, amikor mindenkörülmények közt el kéne érnem IP alapján a routert? Szívesen uninstalálok mindent és kezdem előlről, ha van valami tuti tipp.
Plíz help!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest