Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz ncc1701 #109299 üzenetére
...ja, valami linglongból tenni egy pár újat előre és akkor már azt lehetne írni, hogy "új első gumikkal, teljes értékű pótkerékkel, frissen beállított futóművel" ...természetesen a full lista mellett (2 új gumi és futóműállítás ahhoz képest minimális költség lenne, mennyit kellett nemrég ráverni... és akkor az árat is lehetne jóval feljebb pozícionálni)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
föccer
nagyúr
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
gban
veterán
-
MaddeNNNN
őstag
válasz MikeWazowski #109290 üzenetére
ide beírod az alváz számot és kidobja milyen motorkódnak kell lennie
bár lehet a tiéd már túl új ehhez az adatbázishoz
[ Szerkesztve ]
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
gban
veterán
válasz MikeWazowski #109292 üzenetére
Még mindig nem tudunk semmit...
'Típus alapján' az mit takar, mi alapján tudod biztosra hogy milyen motorkódnak kellene ott lenni?
B14XFT-nek kellene lennie, de nem így kezdődik a motorkód, hanem egy B betűvel és számok
B14 - B és számok...
Ennyiből azt se tudjuk eldönteni hogy a motorkódot jól láttad-e, illetve nem írták-e el esetleg, vagyis létező motorkód szerepel-e ott.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
MikeWazowski
veterán
Anno volt egy j astrám is. B16XER volt a motorkód gyári honap szerint és a forgalmiban is így kezdődött. Most ugye típus alapján B14XFT-nek kellene lennie, de nem így kezdődik a motorkód, hanem egy B betűvel és számok. Ezt furcsállom.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
gban
veterán
válasz MikeWazowski #109290 üzenetére
Ezt így nehéz értelmzni.
Mi alapján kellene olyan motorkódú motornak lennie benne?
Mit látsz a forgalmiban?Postázást nem vállalok.
-
MikeWazowski
veterán
Üdv, érdekes dolgot tapasztaltam. Akarok rendelni alkatrészeket a leendő autómhoz és látom h az én autómnak B14XFT, vagy D14 XFT nek kellene lennie a motorkódnak. Most megnéztem és a forgalmiban a motorkódnál egyik sincs… ez h lehet? B14XFT vel kellene kezdődnie, nem? Lehet h motort cseréltek benne? Még nem vettük meg az autót.
[ Szerkesztve ]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
ArthurShelby
addikt
válasz maglew #109288 üzenetére
Googletérképnél menj a beállításokra, aztán navigációs beállítások, majd teszthang lejátszása. Miközben lejátsza a teszthangot, közben csavargasd a rádió hangerő gombját .
Remélem így majd sikerül!A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek hova vihetem a gépkocsimat az alábbi problémával?
(Opel corsa E 2017)Android autóval összekapcsolva egyszerűen nem lehet felhangosítani a navigáció hangját.
Több telefonnal próbáltam ami androidos és sehogy sem működi. Hiába beszél (nagyon halkan) a waze, hiába nyomkodom közben a hangerő gombot nem csinál semmit.
Az opel szerint az android probléma, hisz a kojelző működik és a hang nagyon halkan hallható.
A telefon szolgáltatónál érdeklődtem szerinte ez az opel problémája.Szerintetek mit lehet csinálni hogy a navigációt menet közben normálisan tudjam használni és hallhassam.
-
dethroner
veterán
válasz ArthurShelby #109274 üzenetére
23 éves Xsara volt. Nem vizsgálja azt senki, vége van mint a botnak. Kérdeztem a tűzoltók parancsnokát, hogy biztosan látott már hasonló tüzeket, mit gondol, mi okozhatta? Azt mondta egy autó motorterében olyan nagyon kicsi helyre van bezsúfolva olyan sok éghető anyag, plusz ebben az iszonyat forró nyári kánikulában autópálya tempó mellett el se tudjuk képzelni milyen körülmények vannak a motortérben, szóval nincs ember aki megmondja mi történt.
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
MikeWazowski
veterán
Ezer hálám Mindnekinek!
-
Micsurin
nagyúr
válasz MikeWazowski #109280 üzenetére
[link] ilyet nézz típus azonosban, alá ~2-3mm-es lemez merevítésnek és mehet bele a kampó. Ha nem kell ki is tudod venni egyben.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
ArthurShelby
addikt
válasz MikeWazowski #109277 üzenetére
Alin lehet venni műanyag kampókat, amit beakasztasz a fejtámla tartójához.
Van még összecsukható rekesz, illetve azok az ötletek, amit a többiek mondtak.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ncc1701
veterán
Én beépítenék kihajtható kampókat. Gyáriasra. Akár keress bontóból insignia A csomagtartó kampókat, enyémben vannak, kihajthatók.
[ Szerkesztve ]
-
MikeWazowski
veterán
Köszönöm Nektek, esetleg linket tudtok adni a cuccokhoz? Hálás lennék.
-
Micsurin
nagyúr
Csomgatér tálca, alul megmerevíted 0,2-0,3-as lappal, átfuród, raksz bele saját kampókat.
5 ajtósba apámnak most ez az őszi haditerv.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
mephi666
nagyúr
alul csúszásgátló háló, arra meg úgy pakolom a cuccot, hogy egymást támasszák és ne engedjék mozogni meg mindig akad +1 valami nagyobb vacak a csomagtartóban, amit támasztéknak lehet használni (lényegében a nehezebb, nagyobb kiterjedésű csomag oldalra szorítja a kisebbeket és semmi nem mozog)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
MikeWazowski
veterán
Tudtok adni valami megoldást a csomagtartó jobb kihasználhatósága érdekében? Van egy kombi k astrám, de a csomagtartóban nincs egy kampó vagy akármi. Szatyrok dőlnek össze vissza.... gumipókos megoldást kerülném....
-
mephi666
nagyúr
válasz dethroner #109271 üzenetére
pff, az kemény...
persze értem, hogy cigivel felgyújtani nem egy megállíthatatlan, gyors kigyulladás, mint a képen, de akkor sem tartom jó dolognak vezetés közben, hogy az ember egyik kezét lefoglalja, ha pedig leesik pályatempónál, akkor össze kéne valahogy szedni... egyedül... míg kajánál maximum csak összekened magad, vagy a kocsit, de nem kell azonnal megállni intézkedni...
-
dethroner
veterán
válasz ArthurShelby #109272 üzenetére
Majdnem egy hónapja történt. Igen, jól, csak én voltam benne.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz mephi666 #109264 üzenetére
Valami statisztika kimutatta hogy az autókban a tüzet csak nagyon kis arányban okozza a dohányzás, van egy nagy rakás más dolog ami tüzet okozhat. Pl ott az én esetem, nem dohányzom, mégis, autópálya tempónál kb fél óra után az augusztusi közel 40 fok melegben kigyulladt és kb porig égett az autóm.
[ Szerkesztve ]
-
imi68
tag
válasz mohabá 007 #109268 üzenetére
Viszont ha benzint adunk neki direktbe akkor sem csinál semmit, mintha szikra sem lenne.
-
imi68
tag
válasz mohabá 007 #109268 üzenetére
-
imi68
tag
Üdv.
Lenne egy B Zafira Z16XEP motorral.
Hengerfej tömítés csere után nem indul. Egyszerűen nincs benzin befecskendezés, injektorok nem működnek. Benzin nyomás jó, és van is benzin az injektor hídban. Ha kivesszük az injektort rendesen nyomja a benzint.
Olyan mintha nem kapnának áramot az injektorok.
Hibakód nincs.Mit nézzünk meg?
Köszönöm.
-
peet137
tag
-
mephi666
nagyúr
válasz dethroner #109263 üzenetére
mármint sima cigi vezetés közben nagyobb figyelmet igényel, mint az elektromos leejted, vagy bármi, miközben mégy a pályán?
-
mephi666
nagyúr
válasz peet137 #109261 üzenetére
...5literes kishordóban kell vinni az útravaló sört, azt be lehet kötni jól az anyósülésre
...én valahogy úgy szocializálódtam, hogy nem eszek-iszok-telefonozok vezetés közben, amikor meg normál cigit szívtam, azt se... elektromosnál már más: ha egyedül megyek, akkor időnként pöfékelek belőle félkézzel... (de ez nem igényel akkora odafigyelést, mint a sima, amivel fel lehetne gyújtani a kocsit )
-
peet137
tag
válasz Micsurin #109260 üzenetére
Ez így van, egy sima üdítősüveg sem fér el sehol. Amit a kesztyűtartóba tettek pohártartó, az meg a parkolóban nagyon jó, de útközben pont használhatatlan...
Nekem az ajtózsebben is elég sok dolog van (töltő, szivacs, jégkaparó, stb...) így ha oda teszek valami kicsi dolgot (pl távirányító), akkor azt sosem találom meg akkor instant, amikor kellene. -
Micsurin
nagyúr
válasz peet137 #109259 üzenetére
Ah igen... nekem ezekre ott az 1DIN keretben a fiók. Céges Iphone 15 + belépőkártya + apróságok minden reggel reflexből ugranak már be oda.
Ha kiveszed és a hátuljára csavarozod akkor a csavarfeje szépen megfogja a hamust belül, valamint a relé sem fog logni mert a hátulján (külsején) szépen elfér minden lába sarukkal együtt a levegőben. De csak tipp.
Én csak azért hagytam belül, hogy néha megtudjam pislogni mennyire langyos amíg "teszt üzemben megy".De ja Opelék semmi térhelyet nem adtak kb, ajtókon minimális ami van de és pl feles üdítő oda se fér be...
[ Szerkesztve ]
-
peet137
tag
válasz Micsurin #109258 üzenetére
Ez nem rossz megoldás, de nekem kell a hamus, mert abban tárolom a céges parkoló távirányítóját és az aux kábel nem használt hosszát is ügyesen elnyeli, ezért én az egész hóbelevanc alá terveztem beszerkeszteni. Az aux-ot is ott hoztam előre egy sima jack-jack madzaggal, amit kábelkötegelő rögzít a már meglévő kábelekhez, megelőzendő a váltóbotra tekeredést...
Sajnos Opelék nem gondoltak a sok apró kütyüre, ezekhez nem nagyon van tárolóhely...[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz peet137 #109250 üzenetére
Jobb a békesség, szeretnek melegedni ezek a relék, tapasztalat mert már a motoron is kellett relézzem a DRL-t meg a kieg refiket.
Sima olcsó LAMPA a Homasitából mert pont a Pólusban voltam, ha kihúzod a hamust a tárolóból akkor a sárga perselyes golyó kinyomható, fúrás nélkül nyertél egy rögzítési pontot!The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy amelyik H Astra fényszórómosóval el van látva arról 100%-ban kijelenthető hogy egészen biztosan xenon lámpás?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
mephi666
nagyúr
válasz Bilux #109254 üzenetére
...először azt kéne csekkolni pl bontott gyári jeladókkal... kérdés, hogy most még a gyári van-e benne, vagy már cserélt utángyártott, amire érzékeny lehet
-
Bilux
veterán
válasz birozoli7800 #109253 üzenetére
Ott már simán lehet valós lambda hiba
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Bilux
veterán
válasz birozoli7800 #109251 üzenetére
Km mennyi benne?
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
birozoli7800
senior tag
Sziasztok!
A14XER motorkódú autóm van amit pár hete vásároltam. Most van első szervízen vezérlés, olajcsere. Hibatároló kiolvasása után három hibát dobott a diagnosztika:
P0054, p0054, p0137
Ugye az első kettő lamdaszonda fűtés ellenállás gond mind a két szondánál, harmadik alacsony feszültség kettes szondánál.
Merre érdemes elindulni? Olvasom, hogy a szonda csere nem minden esetben megoldás inkább csak okozat.
Check engine talán 2-3 km-en keresztül világított vásárlás után egy nappal, azóta kb. 300-400 km óta semmi.
Motor egyenletesen jár, nem dadog nem füstöl jól működik.
-
Micsurin
nagyúr
válasz peet137 #109247 üzenetére
Relére ha kell példa szólj
1DIN onnan kapja a kapcsoltat, 40A-es relé ment a szivarr elé amit a szivar világítás kapcsol.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
peet137
tag
válasz ncc1701 #109246 üzenetére
Én is agyaltam egy jó tolatókamerán, de nincs kedvem a "nyomorult" can bus miatt ellenállásokat szerkesztgetni az autómba, hogy a rüki kapcsolja, de ne nyafogjon az izzó miatt... Elektronika bütykölésekre RC autókat tartok
Egy dolgot tervezek megcsinálni, hogy a szivargyújtóról elvegye az áramot a gyújtás. Terveim szerint egy sima relé elég hozzá, amit az aljzat világítása fog kapcsolni. Még a kábeleket sem kell hozzá elvágni, csak forrasztani egy kis panelra egy megfelelő terhelhetőségű relét, minden lábára a megfelelő sarut és simán bekötni a körbe.[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
válasz peet137 #109245 üzenetére
Elhiszem, de nagyon jól néz ki. Insigniába akarok valami ugyanilyen megoldást, kombinálva tolató kamerával.
Van olyan tolató kamera, ami a rendszámtábla világításba van beépítve. Ebayen vannak 2-400$ között rá megoldások, még ilyen 10" körüli állított tablet méretben is. Ott a komplett szellőző rostéllyal együtt adják, az is jól néz ki nagyon.[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
válasz ArthurShelby #109243 üzenetére
De hol találok ilyen vonalkódot a kocsin, ez a nagy kérdés?
[ Szerkesztve ]
-
-
ncc1701
veterán
Srácok, le van kpva a kocsimról az a matrica, amin van a kocsi színkódja. Illetve a matrica ott van, de olvashatatlan. Ez egy 2011 decemberi, sima fehér Insignia A. Ki lehet valahogyan saszerolni a színkódját valami netes adatbázisból?
-
peet137
tag
Astra H, android auto, minden funkcióval:
-
gban
veterán
válasz Tothgera30 #109238 üzenetére
Csak utána már nem mindegyiket lehet vissza is hajtani
Postázást nem vállalok.
-
csoszogi
tag
válasz SkiDev #109234 üzenetére
Youtubon találtam:
[link]
itt be van hajtva. Szerintem lehet még hasonló videókat találni, ahol lehet nem pont azt mutatják, hogy kell behajtani, de behajtják reflexből a tükröt. Esetleg, ha elmész egy Opel szalonba, lehet segítenek.Keress rá a folding szóra a linkelt dokumentumban. Dokumentum végén pedig motorkódok is vannak, én nem tudom neked pontosan milyen van:
[link][ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz SkiDev #109234 üzenetére
ha letörik, akkor hallgattasd meg vele a nótát vígaszképp
-
SkiDev
őstag
Mert valami olyasmi infót kaptam, hogy ecoflexes és az vastagabb tükör és azt nem lehet (?) behajtani?
gban: Biztos értékelné, ha letörne
[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Lenne egy hülye kérdésem...
Barátnőmnek van egy D Corsa 2011-es, annak is a hagyományos módon lehet a tükrét behajtani, tehát megemelem és behajtom? Mert próbáltam neki behajtani, de meg sem moccant és nem akartam letörni sem.Előre is köszönöm!
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
föccer
nagyúr
válasz lsebestyen #109227 üzenetére
lsebestyen érzi a lelki állapotomat
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
lsebestyen
addikt
válasz F_Zolee #109226 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy amíg az udvaron állt, addig fölöslegesen volt rá műszaki. Egyébként nem tudom miért félnek annyira az emberek a műszakitól, pont tegnap voltam a 22 éves offtopikos autómmal műszakin, én vittem, nem a vizsgabázis szerelő haverja, szó nélkül átment a vizsgán.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz F_Zolee #109224 üzenetére
Sajnos nem lehet szüneteltetni, mert 1 éve itt állt az udvaron
-
föccer
nagyúr
válasz F_Zolee #109217 üzenetére
A17DTR Bármit jelentsen is.
1,7, 81 kW, Gázolaj.
Manuál váltó, 7 személyesre vizsgázva. 2025.04.27-ig műszaki.
Haza hoztam. Holnap lemosom, fotózom. Ha kell valakinek innen, az ne tartsa magába
109218ncc1701: Fogalmam sincs. Valami olyasmit mondott még, hogy azért járassuk, menjünk vele, hogy tanuljon a vezérlsés. Gondoltam, hogy kiviszem neki az Ablak-Zsiráfot, abból olvasok neki estimesét, abból szépen lehet tanulni.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz F_Zolee #109220 üzenetére
...számlákat rakd el megmutatni, hogy ezek nem csak bemondásra lettek cserélve munkadíj mennyi lesz? ...nekünk szimeringek fél éve lettek cserélve, ami filléres alkatrész a munkadíjhoz képest, mert váltóig le kellett kapni mindent... lengéscsillapítók dettó és ott is ha 10+ éves korban még a gyári kötéseket kell lazítani, jöhet szívás
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz F_Zolee #109213 üzenetére
Elvileg ez a lista
Hátsó csillapító
Hátsó híd szilent
Első lengőkar
Kormány gömbfej
Hosszbordás szíj
Vezérműszíj
Vezérműtengely szimeing
Főtengely szimering
Szelepfedél tömítés
Szívósor tömítés
Hátsó kartergázcső
Folytószelep tömítés
EGR szelep tömítés, takarítás
Porlasztó tűzkarika
Motor billenőbak
Olajszűrő
Motoroloaj
Levegő szűrő
Pollenszűrő
Vákumpumpa tömítés
Üzemanyag szűrő
Termosztát
Olajszűrőház tömítés
Nívópálca tömítés
Kipufogó tömítés
Termosztátház tömítés
Feszítő görgő
Vezető görgő
VákumszivattyúMeg korábban lett még cserélve az izzítógyergyái, meg valami nyomás jeladó, mert szambázott az alapjárat.
Egyébként egy 2011-es gép, 280e km-el
-
mephi666
nagyúr
válasz ncc1701 #109214 üzenetére
...2011-es, 4 évvel fiatalabb a miénknél, amit 3 éve vettünk ...ha eddig nem volt ilyen jellegű probléma, jöhetnek sorban a kábelszakadások (is) és lehet járkálni a villamosságishoz... 15+ évesen elég sok műanyag elkezdi megadni magát... kábelek, csövek... oké, hogy a lényeg teljesen rendben lesz a kocsin, de ebben a korban apró meglepetések mindig jöhetnek... kínálat teteje azért is jó ötlet, mert így talán nem ugrik rá egy bizonyos réteg, hanem főleg csak azok érdeklődnek, akiknél komoly elképzelés, hogy egy normálisan karbantartott példányt kapjanak
-
föccer
nagyúr
válasz F_Zolee #109210 üzenetére
2011-es, 280 ezer km, én nem találtam nyomát hogy tekerték volna. Amikor vettem carvertikal azt monta, hogy okés.
Olaszból jött.
Megpróbálom egyszer felsorolni, hogy mi minden lett benne megcisnáltatva, de kb tip-top lesz műszakilag
-
tkesy
őstag
Sziasztok,
Bevallom nagyon rég jártam erre, bár néha-néha beleolvastam a topikba és most is tulajdonképpen búcsúzni jöttem, mert megvállok(/tam) az Ampera-tól, (és nem Opel az utód) de gondoltam megosztom a fogyasztási adatokat, mert ez (volt) a legtöbbször feltett kérdés a kocsival kapcsolatban...
A teljes élettartalmához nincs meg a beletöltött kWh mennyisége, a (prémium) benzin meg látszikViszont az idei évhez, jan - aug vége között megvan, és az elhasznált 16,2l mellett 1138 kWh áram ment bele a kocsiba (töltési veszteséggel együtt) a megtett 5352 km-hez. (ami nagyrészt Bkalász - Zugló ingázásból tevődött össze amúgy.)
Remélem ez az infó hasznos lesz valakinek, itt az a kérdés főként, ki mennyiért szerzi be az áramot, annak függvényében át tudja számolni normál autóra...Az összes idő alatt a karbantartási költség nem volt jelentős, egyetlen olyan hiba volt, ami nem kopó alkatrészek kapcsán jelentkezett, ezt végül kb 50e Ft-ből az e-Service javította.
Illetve az Ampera kormányzáros típushibája nem lett rendberakva, többször is meg tervben volt, de végül mindig elnapolta a szervíz, az kb +80e Ft-os kiadás lett volna még.[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
mephi666
nagyúr
válasz ArthurShelby #109207 üzenetére
persze: ő is körbe nézi és általában az alapján alkudik, hogy mi hibádzik a géppel és mit kell megcsinálni még rajta, mielőtt a vevőhöz kerül 1-2 kirívó eset volt, amikor alku nélkül elhozta a gépet, mert olyan volt az állapot és az eladó hozzáállása, hogy ki kellett fizetni a teljes árat
-
ArthurShelby
addikt
válasz mephi666 #109200 üzenetére
Én az őszinteségből indulok ki. Az árról nyilván a telefonos beszélgetés legvégén van szó, a helyszínen nagy probléma elvileg már nem derülhet ki. Lehet, hogy valami lényegesre elfelejtettem rákérdezni, de akkor azt a másik fél hallgatta el.
Nyilván komplex az autó, és látni kell élőben, de az szerintem inkább ellenőrzés (jók-e amiket mondott, van e más esetleges hibája...De azt hozzáteszem (abban igazad van), hogy az autók tényleg más kategória, mint egy mondjuk jófogáson egy kalapács (más ár, más bonyolultság).
Nem tudom nézed e a becsületes nepper roadmovie-ait, de a németeknél is a legnagyobb baj az igazmondás (mondjuk ő is a helyszínen szokott alkudni)
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Micsurin
nagyúr
válasz mephi666 #109205 üzenetére
Jaja jogos. 1-2 millás használt járműre nem fogom magamnál kápét tartogatni, ahogy egy 8-900 ezres motorért sem.
Valahol 2-300k-nál van nekem fejben a határ ezekhez, felette nem is agyalok készpénzben.
-
mephi666
nagyúr
válasz Micsurin #109204 üzenetére
azért az összeg se mindegy 130k-s eladásnál annyi kp hétköznapinak mondható, viszont millió felett amikor vettük az újat, ott a kereskedésnek utalással fizettem...
-
Micsurin
nagyúr
válasz ncc1701 #109203 üzenetére
Kinek, hogy... "kp-vel zsebben" már ott elköszönök az eladótól akár autó akár motor ha #csakakp és nem lehet utalni.
Valahogy még soha senkiben nem merült fel a próbakört illetően sem, hogy ne lenne ott a full összeg ha szükség lenne rá.... ellenben csak emiatt átvezetgetni befről folyóra és leszedegetni feleslegesen, hogy ha mégs elenne vétel akkor lehessen is visszapakolni, hogyne.
Nem 2002-ben vagyunk.
-
ncc1701
veterán
válasz ArthurShelby #109198 üzenetére
Én megkérdem előre, h szeretne-e alkudozni, ha igen, akkor dupla árat mondok, h legyen miből. Viszont korrekten leírom a terméket, amit árulok, ha van bármi hibája, akkor azt leírom, fotózom (autó esetén is), és relatív olcsón szoktam árulni. Aki nem akar alkudozni, az kapásból viheti a meghirdetett, korrekt, piaci árnál amúgy is kicsit alacsonyabb áron, aki meg alkudozni szeretne, annak mondok egy jó vastag árat, aztán azzal meglesz.
Alkudozni amúgy csak az autó mellett állva, kp-vel zsebben érdemes nálam. Amúgy hülyére lesz véve. -
mephi666
nagyúr
válasz Micsurin #109201 üzenetére
...persze, nem is azt mondom, hogy nincs alkudozás, csak ne úgy történjen, hogy teljesen ismeretlen az alku tárgya ...a helyszínen látja a vásárló, hogy konkrétan milyen állapotban van a portéka és ott tud számolni, hogy akkor mit kell még rákölteni, hogy az olyan állapotba kerüljön, amit ő szeretne... vagy alapvetően mennyit muszáj rákölteni ahhoz, hogy a következő műszakit megugorja... és itt van helye bedobni egy olyan árat, ami az autó valós értékéhez közelít... nem az, hogy telefonon a 2. mondattal felére alkudná
-
Micsurin
nagyúr
válasz mephi666 #109200 üzenetére
Hogy van egy érték amit a vevő akarna érte megadni és van egy amit az eladó szeretne megkapni.
Ez nem a MediMarkt ahol fix polcos árak vannak. Ahogy régen míg volt értelmes készlet sem voltak fixárasak az új autók sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest